روانشناسي

 
 
درمان افسردگي در آمريكا
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

درمان افسردگي در آمريكا اغلب با نروفيدبك انجام مي شود. مانند هر بيماري ديگري، درمان افسردگي نيز بايد بر اساس يك تشخيص خاص تنظيم شود. يك برنامه درماني براي تشخيص افسردگي و اختلال اضطراب بايد طراحي شود تا به فرد كمك كند كه علائم هر دو اختلال را اغلب به طور همزمان مديريت و كاهش دهد.

برخي از افراد ممكن است اختلالي داشته باشند كه تحت تاثير آن نتواند به مشكلات ديگر خود رسيدگي كند، در اين شرايط منطقي است كه ابتدا به مشكل اصلي رسيدگي شود.

به عنوان مثال، اگر فردي كه به شدت افسرده است نمي تواند درمان اختلال اضطرابي را كه نياز به انگيزه و انرژي بالايي دارد آغاز كند در اين شرايط لازم است ابتدا افسردگي درمان شود. با اين حال، اغلب تشخيص اينكه كدام علائم غالب است دشوار مي باشد، بنابراين درمان هر دو اختلال ممكن است همزمان شكل بگيرد.

درمان افسردگي در آمريكا
اغلب افسردگي و اختلال اضطراب را در آمريكا مي توان به طور مشابه درمان كرد. در بسياري از موارد، درمان مي‌تواند براي يك فرد تنظيم شود تا علائم هر دو اختلال را كاهش دهد.

قطعي ترين درمان افسردگي با دستگاه نوروفيدبك انجام مي شود و درصد بالايي از موفقيت را به همراه دارد و توسط بسياري از روانشناسان و روانپزشكان توصيه مي شود زيرا عوارض جانبي به دنبال ندارد و تاثير زيادي را به همراه دارد.

انواع مختلفي از روان درماني در اين امر موثر هستند. از اين ميان، درمان شناختي-رفتاري (CBT) براي جايگزيني الگوهاي فكري منفي و غيرمولد با الگوهاي واقعي مفيدتر عمل مي كند.

اين درمان بر روي برداشتن گام هاي خاص براي غلبه بر اضطراب و افسردگي تمركز دارند. تكنيك هاي درمان شناختي رفتاري در آمريكا اغلب شامل مواجهه با ترس به عنوان بخشي از مسير بهبودي است. درمان بين فردي و درمان حل مسئله نيز در اين روند موثر هستند.

درمان شناختي رفتاري افسردگي چگونه است؟

دارو درماني نيز مي تواند مفيد باشند. علائم افسردگي و اختلالات اضطرابي اغلب با هم بروز مي‌كنند، و تحقيقات نشان مي‌دهد كه هر دو به درمان با داروهاي مهاركننده انتخابي بازجذب سروتونين (SSRI) و مهاركننده‌هاي بازجذب نوراپي نفرين سروتونين (SNRI) پاسخ مي‌دهند.

اين دارو ها جزو پر مصرف ترين دارو هاي ضد افسردگي در آمريكا مي باشند.

اگر SSRI يا SNRI بهبود كافي را ايجاد نكند، ممكن است از داروهاي ديگر استفاده شود. براي افرادي كه علائم شديد يا محدوديت هاي عملكردي دارند، روان درماني و درمان دارويي ممكن است تركيب شود و در كنار هم ادامه پيدا كند.

درمان افسردگي در آمريكا
ليست داروها براي درمان افسردگي
دارو براي افسردگي
انواع مختلفي از داروها براي افسردگي وجود دارد.

مهاركننده هاي انتخابي بازجذب سروتونين (SSRI)
مهاركننده هاي بازجذب سروتونين و نوراپي نفرين (SNRI)
داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي و چهار حلقه اي
داروهاي ضد افسردگي غير معمول
مهاركننده هاي مونوآمين اكسيداز (MAOIs)
آنتاگونيست N-متيل D-آسپارتات (NMDA).
استروئيد عصبي گاما آمينو بوتيريك اسيد (GABA) – تعديل كننده مثبت گيرنده
تمام داروهاي ذكر شده بايد زير نظر دكتر مصرف شود و دوز مصرفي نيز بايد توسط پزشك متخصص تعيين شود. مانند همه داروها، داروهاي افسردگي نيز ممكن است عوارض جانبي ايجاد كند.

بنابراين بدون مشورت با پزشك خود، مصرف دارو را قطع نكنيد. در مورد مشكلاتي كه داريد، از جمله افكار خودكشي با مشاور خود صحبت كنيد تا در صورت نياز داروي ديگري به شما تجويز كند.

از هر ۱۰ آمريكايي، بيش از يك نفر داروهاي ضد افسردگي را مصرف مي كند.

علائم افسردگي
مارس 6, 2023
علائم افسردگي
تشخيص افسردگي در آمريكا
از خودتان سوالات زير را پرسيده و به پاسخ هاي خود فكر كنيد هر پاسخ مثبتي نشان مي دهد كه يك قدم به افسردگي نزديك شده ايد:

احساس پوچي يا بي ارزشي داريد؟
احساس مي كنيد كه نمي توانيد كارها را به درستي انجام دهيد؟
به سرگرمي هاي گذشته بي علاقه شده ايد؟
وزنتان به طور قابل توجهي كم يا زياد شده است؟
بدون هيچ دليل مشخصي بي حال هستيد؟
آيا نمي توانيد در مشكلات تصميم نهايي بگيريد؟
علائم اضطراب مانند تكان دان پا، كندن پوست لب را نشان مي دهيد؟
در برنامه خواب مشكل داريد و خيلي زياد يا خيلي كم مي خوابيد؟
آيا افكار مكرر خودكشي يا مرگ داريد؟
انواع افسردگي
هر كس افسردگي را به طور متفاوتي تجربه مي كند. با اين حال، انواع مختلفي از افسردگي وجود دارد كه علائم خاصي دارند. آن ها همچنين ممكن است در زمان هاي مختلف ظاهر شوند.

به عنوان مثال، افسردگي پس از زايمان در حوالي زايمان ظاهر مي شود، در حالي كه اختلال عاطفي فصلي در زمستان ظاهر مي شود.

افسردگي شديد
افسردگي شديد اساسي زماني است كه بيشتر اوقات احساس غمگيني، ناراحتي يا بدبختي مي كنيد. همچنين ممكن است علاقه خود را به چيزهايي كه معمولاً از آنها لذت مي بريد از دست بدهيد.

انواع افسردگي شديد شامل ماليخوليا، روان پريشي و افسردگي پيش يا پس از زايمان است. ممكن است افسردگي خفيف، متوسط ​​يا شديد براي شما تشخيص داده شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان افسردگي در آمريكا



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: درمان افسردگي، افسردگي در آمريكا، افسردگي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۵ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۱۰:۳۳:۱۹
۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب يكي از چالش هاي اصلي والدين مي باشد. به عنوان بزرگسال، انتظار داريم كه فرزندانمان به ما احترام بگذارند علاوه بر اين جامعه نيز از كودكان انتظار دارد كه محترمانه رفتار كنند.

به عبارت ديگر بسياري از حرف هاي ما از اين باور قديمي ناشي مي‌شود كه نوجوانان بايد مطيع، ساكت باشند و همانطور كه والدينشان مي‌گويند عمل كنند. با اين حال، هركسي كه بيش از يك ساعت در اطراف نوجوان باشد مي‌داند كه اغلب اينطور نيست. بنابراين سوال اصلي اين است كه:

چگونه مي‌توانيم انتظاراتمان از احترام با نياز فرزندمان به استقلال تطبيق دهيم؟

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
چرا نوجوان پرخاشگري مي كند؟
دلايل متعددي وجود دارد كه ممكن است نوجوان بي احترامي كند.

در ابتدا ممكن است متوجه نشود كه اين رفتار بي احترامي است. به عنوان مثال، زير سوال بردن تصميم والدين ممكن است بزرگسال را ناراحت كند اما براي كودك، ممكن است به سادگي راهي براي برآورده كردن نيازهاي او باشد.

دليل ديگر مي تواند اين باشد كه كودك در لحظه عمل مي كند بنابراين بر روي دستيابي به آنچه مي خواهد تمركز كرده و به اين واقعيت توجه نمي كند كه رفتار او در واقع نتيجه معكوس دارد و مشكل بزرگ تري را ايجاد مي كند.

برخي ديگر از بچه‌ها در مديريت استرس و احساساتي كه در مواجهه با محدوديت «نه» ايجاد مي شود، مشكل دارند و نمي‌توانند آن را مديريت كنند. نوجواني و هورمون‌ها هم خود وضعيت را دشوار تر مي كنند و باعث مي شوند كه احساسات و تحريك‌پذيري به سرعت تشديد شوند.

موارد زير در ايجاد و تشديد پرخاشگري نوجوان نقش زيادي دارند:

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب- عزت نفس پايين
قرباني قلدري يا فشار مداوم و ناسالم همسالان

تعارض درون خانواده
رويداد آسيب زا
مرگ يكي از عزيزان
مسائل مربوط به فرزندخواندگي
سوء مصرف مواد
طلاق
تجاوز
غم و اندوه
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
۱٫ تصميم بگيريد كه كدام رفتارها بايد مورد توجه قرار گيرند.
اكثر نوجوانان حداقل چند بار در زندگي رفتارهاي پرخاشگرانه را نشان داده اند. ولي برخي از رفتارها را مي توان جدي نگرفت و رها كرد.

به جاي چيزهاي كوچك بر روي مسائل بزرگ‌تر بي‌احترامي تمركز كنيد (مانند فرياد زدن، فحش دادن، به هم كوبيدن درها، فرياد زدن «از شما متنفرم») به عنوان والد اين شما هستيد كه بايد انتخاب كنيد چه رفتارهايي مهم تر هستند و روي آن ها كار كنيد.

سعي نكنيد تمام رفتارهاي فرزند خود را تغيير دهيد زيرا اين كار باعث استرس و مقاومت شديد فرزندتان مي شود.

۲٫ مسئوليت بي احترامي به فرزندتان را به عهده نگيريد.
يكي از دلايلي كه نوجوان پرخاشگر و بي ادب ما را اذيت مي كند اين است كه اغلب احساس مي كنيم اين بازتابي از عدم تربيت ماست.

در اكثر مواقع فرزندان فكر مي كنند كه اگر فرزندم اينگونه رفتار كند، ديگران فكر مي كنند من چه نوع پدر و مادري هستم؟ با دقت به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزندتان بازتابي از اوست نه شما.

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
ژانويه 24, 2023
۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب
۴٫ براي فرزندتان تعريف كنيد كه بي احترامي چيست.
با كودك خود در مورد اينكه كدام رفتار محترمانه است و كدام رفتار غير قابل احترام صحبت كنيد. ما اغلب از فرزندانمان انتظار داريم كه همه چيز را بداند بدون اينكه به او بگوييم.

در واقع بايد به آن ها بگوييد «وقتي سر من فرياد مي زنيد، اين بي احترامي است.» تصور نكنيد كه فقط به اين دليل كه فرزند شما به سنين نوجواني رسيده است همه چيز را درك مي كند و ديگر نيازي نيست به او بگوييد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-۱۵ رفتار با نوجوان پرخاشگر و بي ادب



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: نوجوان پرخاشگر، پرخاشگري نوجوان، پرخاشگري،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۴ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۱۲:۵۷
علت دعوا در رابطه عاشقانه | چقدر دعوا در يك رابطه زياد است
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

علت دعوا در رابطه عاشقانه چيست؟ دعوا‌هاي بلند مدت نشانه خوبي در روابط نيست، همه زوج ها اختلاف نظر دارند. مهم ترين چيز اين است كه چگونه در هنگام دعوا در رابطه عاشقانه باهم كنار مياييد، اگر نتوانيد با هم كنار بياييد مشكلات تكراري را هميشه تجربه خواهيد كرد.

هيچ رابطه اي كامل نيست زن و شوهرها هميشه در مورد همه چيز بحث مي كنند. با اين حال، تا زماني كه شما صراحت، صداقت داشته باشيد و كنترل خود را از دست ندهيد جاي نگراني نيست.

چقدر دعوا در رابطه عاشقانه زياد است؟
بنابراين، چقدر دعوا با شريك زندگي شما طبيعي است و چه زماني بيش از حد است؟ آيا درگيري هاي شما به يادگيري و رشد شما به عنوان يك زوج كمك مي كند؟ يا نشانه طلاق شما مي باشد؟

مطالعه اي در سال ۲۰۰۰ نشان داد كه بحث و دعوا كه با خشم و تحقير مي تواند نشانه اوليه طلاق در آينده باشد. نشانه هاي زير را در دعوا جدي بگيريد و در صورت مشاهده حتما به مشاور مراجعه كنيد:

۱٫با يكديگر مبارزه مي كنيد.
اين نوع دعوا بحث هيچ فايده اي ندارد زيرا باعث ايجاد تغييرات نمي شود. اگر بر سر همه چيز دعوا مي كنيد، مي خواهيد به يكديگر آسيب برسانيد يا كنترل اوضاع را به دست آوريد به كمك مشاور احتياج داريد.

۲٫عدم تعهد | علت دعوا در رابطه عاشقانه
دعواي زياد مي تواند به اين معني باشد كه هيچ يك از شما به رابطه خود متعهد نيستيد يا كاري براي بهبود آن انجام نمي دهيد. حتي ممكن است نشانه اين باشد كه يكي از شما از قبل تصميم خود را براي جدايي گرفته است.

۳٫سرزنش
بدترين دعوا زماني رخ مي دهد كه موضوع اصلي دعوا اين باشد كه “مقصر كيست؟”. اگر بحث اصلي دعواي شما اين باشد در طول دعوا، نمي توانيد مشكلات را حل كنيد يا الگوهايي را تغيير دهيد كه در رابطه شما كارساز نيستند.

۴٫احساس تهي بودن
اگر به طور مداوم احساس خستگي عاطفي، ذهني و فيزيكي مي كنيد، ممكن است نشان دهنده اين باشد كه رابطه شما سمي شده است.

اگر تقريباً هر تعاملي با شريك زندگي‌تان باعث مي‌شود كه احساس ناامني و تحليل كنيد و نمي توانيد ارتباط سالمي با يكديگر برقرار كنيد احتمالا به پايان رابطه خود نزديك شده و درگير افسردگي و اضطراب مي شويد.

روابط سمي ممكن است پيامدهاي منفي طولاني مدت بر سلامت جسمي و عاطفي ما داشته باشد. بنابراين، تشخيص اينكه آيا ازدواج شما در حال سمي شدن است يا خير بسيار مهم است.

۵٫ انتقاد و قضاوت مستمر | علت دعوا در رابطه عاشقانه

قضاوت و انتقاد باعث ايجاد حالت تدافعي و توهين از سوي گيرنده پيام شده و علت دعوا در رابطه عاشقانه مي باشد. چنين زباني نشان دهنده بي احترامي به احساسات و نيازهاي شريكمان است و معمولاً واكنش منفي طرف مقابل را برمي انگيزد.

دعوا در رابطه عاشقانه
آيا دعوا نكردن در يك رابطه سالم است؟
اگر شما و شريك زندگيتان هرگز وارد دعوا و بحث نشويد، به اين معني است كه يكي از شما جلوي خود را گرفته است. غيرممكن است كه دو نفر هميشه در كنار يكديگر باشند و مطلقاً در همه چيز توافق داشته باشند.

اگر تضاد صفر وجود داشته باشد، نشان مي دهد كه يكي از شما (يا هر دوي شما) حقيقت خود را بيان نمي كنيد، كه در دراز مدت مي تواند بسيار مشكل ساز باشد.

اگر رابطه به نوعي تازه است، نگران عدم دعواي خود نباشيد. به طور طبيعي در طول زمان اتفاق مي افتد و بسيار طبيعي است كه شروع يك رابطه بسيار آرام باشد.

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان
ژانويه 12, 2023
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم
چگونه زوج ها در يك رابطه سالم با هم دعوا مي كنند
اگر هر روز با شريك زندگي خود دعوا مي كنيد، اگر نمي توانيد با يكديگر ارتباط برقرار كنيد يا حرف يكديگر را متوجه نمي شويد از راه هاي زير كمك بگيريد:

۱٫ گوش كنيد
سعي كنيد با توجه كامل و منطقي گوش كنيد. به مسائل همسرتان گوش دهيد و سعي كنيد در حالت تدافعي قرار نگيريد.

در عوض، زماني كه گيج هستيد، سؤال بپرسيد تا مطمئن شويد كه هر دو يكديگر را درك مي كنيد. گوش دادن موثر به حرف هاي ديگران مي تواند در لحظه دعوا دشوار باشد، اما براي شكوفا شدن يك رابطه نيز ضروري است.

۲٫مسائل اصلي را شناسايي و به آن ها رسيدگي كنيد
گاهي اوقات وقتي گرفتار مشاجره يا دعوا مي شويم، به جاي شناسايي موضوع واقعي، در چرخه بحث هاي سطحي گير مي كنيم و همين علت دعوا در رابطه عاشقانه مي شود. بهترين راه براي شناسايي ريشه تعارض اين است كه نيازهاي خود را بفهميد و ياد بگيريد كه به چه چيزي باز مي گرديد.

همه ما نيازهاي اساسي در روابط داريم اما نيازهاي همه يكسان نيست. هنگامي كه آن نياز ارضا نمي شوند، عدم رضايت مي تواند به طور پنهاني در هر بحثي وارد شود.

۳٫ به جاي «تو» از «من» استفاده كنيد
مفيد است كه در اينجا به جاي سرزنش فوري شريك زندگي خود، روي خود تمركز كنيد. اين كار شريك شما را از حالت تدافعي خارج كنيد و گفتگو را به روشي معنادارتر و مبتني بر راه حل قرار مي دهد.

همچنين شما را مجبور مي كند كه مسئوليت احساسات خود را بپذيريد و در عين حال نسبت به خود و شريك زندگي خود قاطعانه و دلسوز باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت دعوا در رابطه عاشقانه | چقدر دعوا در يك رابطه زياد است



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: رابطه عاشقانه، دعوا در رابطه، دعوا با شريك زندگي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۴ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۱۱:۲۸
درمان تضميني استرس در ميانسالي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

درمان استرس در ميانسالي، بسياري از مردم در دهه ۴۰ و ۵۰ زندگي خود بحران ميانسالي را به دلايل استرس و اضطراب را تجربه مي كنند، اما اين اضطراب ها هميشه منجر به رفتار كليشه اي مانند فرار از مسئوليت و رفتارهاي پرخطر نمي شود.

بحران ميانسالي چيست؟
اصطلاح «بحران ميانسالي» توسط اليوت ژاك، روانكاو كانادايي در سال ۱۹۶۵ ابداع شد. از آن زمان، روزنامه‌نگاران، محققان و رسانه‌هاي اجتماعي آن را رواج دادند.

تحقيقات در مورد چالش هاي ميانسالي در گذشته بر روي زيرمجموعه كوچكي از جمعيت (مردان سفيدپوست تحصيل كرده دانشگاهي) انجام شده است.

اما خوشبختانه تحقيقات اخير شروع به تمركز بر روي عوامل استرس زايي مي كند كه زنان،رنگين پوستان و افراد كم درآمد در سال هاي مياني زندگي با آن مواجه مي شوند.

نتيجه تحقيقات نشان مي دهد كه انتقال‌هاي عظيمي براي بسياري از افراد ۴۰ و ۵۰ ساله اتفاق مي‌افتد كه تأثير عميقي بر زندگي و انتخاب‌هاي زندگي آن ها مي‌گذارد.

به عبارت ديگر بحران در دوران ميانسالي را به عنوان مشكلات سلامت رواني يا جسمي ناشي از عوامل استرس زا در دوران ميانسالي در نظر گرفت.

علت استرس در ميانسالي چيست؟
افراد در طول ميانسالي بر اساس ژن، تجربيات، وضعيت اجتماعي-اقتصادي، نژاد و جنسيت خود با استرس هاي مختلفي مواجه مي شوند.

نانسي وودز، رئيس دانشكده پرستاري UW، يك مطالعه در سياتل را در مورد چالش‌هايي كه زنان در ميانسالي با آن مواجه مي‌شوند انجام داد و دريافت كه اكثر زنان استرس را به دليل انتقال‌هاي بيولوژيكي، رواني و اجتماعي تجربه مي‌كنند.

مطالعه وودز نشان داد كه مشكل بسياري از زنان در ميانسالي ايجاد تعادل بين چالش‌هاي زندگي با امور مالي، سلامت، روابط، شغل و غيره بوده و در عين حال تغييرات بيولوژيكي و گذار يائسگي را نيز پشت سر مي‌گذارند.

عوامل استرس زاي بيولوژيكي و هورموني
تغييرات بيولوژيكي عمده و اساسي در ميانسالي زماني كه افراد در دوران پيش از يائسگي قرار مي گيريد رخ مي دهد.

هر زن يائسگي را كمي متفاوت تجربه مي كند، اما همه آن ها تغييراتي را در بهزيستي عاطفي و سلامت جسماني مشاهده مي كنند كه در زندگي روزمره آن ها منعكس مي شود.

در دوران يائسگي، هورمون هاي استروژن، پروژسترون و تستوسترون در نوسان هستند.

براي بسياري از افراد، اين مي تواند منجر به علائم مختلفي مانند گرگرفتگي، نوسانات خلقي، افسردگي، انگيزه پايين، انرژي كم، خشكي واژن، ناراحتي فيزيكي و اختلال در خواب شود. (با اين حال، برخي افراد خوش شانس، علائم كمي خواهند داشت يا هيچ علائمي را تجربه نمي كنند.)

ساير نگراني‌هاي سلامت نيز در دهه‌هاي ۴۰ و ۵۰ زندگي بروز مي‌كنند، مواردي مانند سرطان سينه و تخمدان، ظهور ديابت نوع ۲، فشار خون بالا و ساير بيماري‌ها به نوبه خود مي تواند بر سلامت روان شما تأثير بگذارد.

تغيير در سلامتي ما مي‌تواند بر خلق و خو، اضطراب و بهزيستي تأثير بگذارد.

تاثير استرس بر بدن
تاثير استرس بر بدن | ۱۳ آسيب استرس و فكر زياد
استرس هاي رواني و اجتماعي
عوامل استرس‌زاي اجتماعي متفاوت هستند، اما مي‌تواند شامل مراقبت از كودكان، مراقبت از والدين سالخورده، مرگ عزيزان، مشكلات روابط يا زناشويي، طلاق، تغيير شغل و زير سوال بردن هويت باشد. مشكلات مالي و كمبود منابع ضروري مانند حمايت ديگران نيز مي تواند اين عوامل استرس زا را تشديد كند.

نشانه هاي تجربه بحران ميانسالي هستيد
استرس در طول زندگي رخ مي دهد، اما افزايش عوامل استرس زا در دهه ۴۰ و ۵۰ سالگي مي تواند به دشوار باشد.

ميانسالي به‌ويژه براي زنان مانند يك طوفان كامل است. نشانه‌هاي بحران‌هاي ميانسالي مي‌تواند متفاوت اما برخي از شاخص‌ها عبارتند از احساس افسردگي يا اضطراب، انگيزه پايين، مشكل در خوابيدن، سؤالات هويت يا هدف، احساس غرق شدن يا نارضايتي.

بحران ميانسالي

راههاي مقابله با بحران ميانسالي
بهترين راه براي مقابله با استرس ميانسالي بستگي به اين دارد كه چه چيزي باعث آن شده است، بنابراين گام اول شناسايي عامل اضطراب مي باشد.

مراقبت از خود، يك برنامه ورزشي، استفاده از دارو، مراجعه به مشاوره، صحبت با عزيزان و موارد ديگر همه واقعاً بايد در زندگي زنان وجود داشته باشد تا بتوانند اين بحران را به سلامت پشت سر بگذارند.

اگر نگران استرس يا بحران ميانسالي هستيد، به مشاورمراجعه كنيد. آن ها مي توانند سلامت روان شما را ارزيابي و سطح هورمون هاي شما را بررسي كنند و به شما در يائسگي كمك كنند، به ياد داشته باشيد كه كمك گرفتن از متخصص هميشه بهترين راه مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان تضميني استرس در ميانسالي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: استرس، بحران ميانسالي، استرس در ميانسالي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۴ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۰۹:۲۵
حتما والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم توجهي بخوانند
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

نكاتي براي والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم كه سبب بهبود زندگي آن ها مي شود.

آيا فرزند شما اختلال كم توجهي و بيش فعالي دارد؟ در اين مقاله ياد مي گيريد كه براي مديريت رفتار آن ها و مقابله با چالش هاي رايج اختلال كم توجهي و بيش فعالي چه كار هايي مي توانيد انجام دهيد.

كمك به والدين فرزندان بيش فعال
كمك به والدين فرزندان بيش فعال

زندگي با يك كودك يا نوجوان مبتلا به اختلال بيش فعالي و كمبود توجه (ADD) مي تواند خسته كننده و حتي طاقت فرسا باشد.

اما به عنوان والدين مي‌توانيد به فرزندتان كمك كنيد تا بر چالش‌هاي روزانه غلبه كند، انرژي خود را به عرصه‌هاي مثبت هدايت كند و آرامش بيشتري را به خانواده‌تان بياوريد و هر چه زودتر و مداوم‌تر به مشكلات فرزندتان بپردازيد، شانس بيشتري براي موفقيت در زندگي خواهد داشت.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي عموماً داراي نقص هايي در عملكرد اجرايي نيز هستند: توانايي فكر كردن، برنامه ريزي از قبل، سازماندهي، كنترل تكانه ها و تكميل وظايف.

اين بدان معناست كه شما در فرايندي كه فرزندتان به تدريج مهارت هاي اجرايي خود را به دست مي آورد، بايد مسئوليت اجرايي را بر عهده بگيريد و راهنمايي هاي بيشتري ارائه دهيد.

اگرچه علائم اختلال كم توجهي و بيش فعالي نمي تواند چيزي جز خشم در شما برانگيزد، اما مهم است كه به ياد داشته باشيد كودكي كه شما را ناديده مي گيرد، آزار مي دهد يا شما را خجالت مي‌دهد، عمداً اين كارها را انجام نمي دهد.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي، مي‌خواهند ساكت بنشينند، مي خواهند اتاق هاي خود را مرتب و منظم كنند، مي‌خواهند هر كاري كه والدينشان مي‌گويند انجام دهند، اما نمي‌دانند چگونه بايد اين كارها را انجام دهند.

اگر در نظر داشته باشيد كه بيش فعالي به همان اندازۀ شما كودكتان را هم نااميد مي‌كند، عكس‌العمل به روشهاي مثبت و حمايتي بسيار آسان تر خواهد بود.

با صبر، شفقت و حمايت فراوان، مي توانيد اختلال كم توجهي و بيش فعالي دوران كودكي را مديريت كنيد و در عين حال از يك خانه پايدار و شاد لذت ببريد.

خانواده و والدين فرزندان بيش فعال
قبل از اينكه بتوانيد فرزند مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي را به طور موفقيت آميزي كنترل كنيد، درك تأثير علائم فرزندتان بر خانواده به عنوان يك كل ضروري است.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي رفتارهاي زيادي از خود نشان مي دهند كه مي تواند زندگي خانوادگي را مختل كند. آن ها اغلب دستورات والدين را نمي شنوند، بنابراين از آن ها اطاعت نمي كنند.

آن ها بي نظم هستند، به راحتي حواسشان پرت مي شود و ساير اعضاي خانواده را منتظر نگه مي دارند. يا كارهايي را شروع كرده و سپس فراموش مي‌كنند كه آن ها را به پايان برسانند، چه رسد به اينكه بعد از انجام جاي آن ها را تميز كنند.

كودكاني كه مشكلات تكانشگري دارند، اغلب مكالمات را قطع مي‌كنند، در زمان هاي نامناسب توجه مي‌خواهند، و قبل از اينكه فكر كنند صحبت مي‌كنند و چيزهاي عجيب يا شرم‌آور مي‌گويند. اغلب به سختي مي توان آن ها را به رختخواب برد و خواباند.

كودكان بيش فعال ممكن است خانه را بهم بريزند يا حتي خود را در معرض خطر فيزيكي قرار دهند.

كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي
به دليل اين رفتارها، خواهر و برادر كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي با چالشهايي روبرو هستند. نيازهاي آن ها اغلب كمتر از نيازهاي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي مورد توجه قرار مي گيرد.

ممكن است وقتي اشتباه مي كنند با شدت بيشتري مورد سرزنش قرار گيرند و موفقيت هايشان كمتر مورد تحسين قرار گيرد يا بديهي انگاشته شود.

آن ها ممكن است به عنوان دستيار والدين به حساب آيند و اگر خواهر يا برادر مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي تحت نظارت آن ها رفتار نادرست داشته باشد، سرزنش شوند.

در نتيجه، ممكن است عشق خود را به برادر يا خواهر مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي به حسادت و كينه ختم شود.

الزام نظارت بر كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي مي تواند از نظر جسمي و ذهني خسته كننده باشد. ناتواني كودك شما در “گوش دادن” مي تواند منجر به نااميدي و آن نااميدي تبديل به خشم شود كه به دنبال آن باعث احساس گناه در مورد عصباني شدن از كودك مي شود.

رفتار فرزندتان مي تواند شما را مضطرب كند. اگر تفاوت اساسي بين شخصيت والدين فرزندان بيش فعال با كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي وجود داشته باشد، پذيرش رفتار آن ها بسيار دشوار مي شود.

هوش هيجاني
چگونه هوش هيجاني خود را تقويت كنيم + بازي براي كودكان
براي مقابله با چالش هاي تربيت كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي، بايد بتوانيد تركيبي از شفقت و ثبات را به دست آوريد.

زندگي در خانه اي كه هم عشق و هم ساختار را فراهم مي كند بهترين چيز براي كودك يا نوجواني است كه در حال يادگيري مديريت اختلال كم توجهي و بيش فعالي است.

توصيۀ ۱ به والدين فرزندان بيش فعال: مثبت و سالم بمانيد
به عنوان والدين، زمينه را براي سلامت عاطفي و جسمي فرزندتان فراهم كنيد. شما بر بسياري از عواملي كه مي تواند بر علائم اختلال فرزندتان تأثير مثبت بگذارد، كنترل داريد.

نگرش مثبت را حفظ كنيد. بهترين دارايي شما براي كمك به فرزندتان در مواجهه با چالش هاي اختلال كم توجهي و بيش فعالي، نگرش مثبت و عقل سليم شماست. وقتي آرام و متمركز هستيد، به احتمال زياد مي توانيد با فرزندتان ارتباط برقرار كرده و به او كمك كنيد آرام و متمركز باشد.

ملاحظۀ همه چيز را بكنيد. به ياد داشته باشيد كه رفتار فرزند شما با يك اختلال مرتبط است و بيشتر اوقات عمدي نيست. حس شوخ طبعي خود را حفظ كنيد. آنچه امروز شرم آور است ممكن است ده سال بعد يك داستان خانوادگي خنده دار باشد.

چيزهاي كوچك را ناديده بگيريد و اهل مسامحه باشيد. زماني كه فرزندتان دو تكليف ديگر را به اضافه تكاليف روزانه انجام داده باشد، يك تكليف انجام نشده، چيز مهمي نيست.

اگر والدين فرزندان بيش فعال كمال گرا باشيد، نه تنها دائماً ناراضي خواهيد بود، بلكه انتظارات غيرممكني را براي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي ايجاد خواهيد كرد.

به فرزند خود ايمان داشته باشيد.

در مورد هر چيزي كه در مورد فرزندتان مثبت، ارزشمند و منحصر به فرد است فكر كنيد يا حتي فهرستي مكتوب كنيد. به فرزندتان اعتماد كنيد كه مي تواند ياد بگيرد، تغيير كند، بالغ و موفق شود. هرروزه در حين مسواك زدن دندان ها يا درست كردن قهوه اين اعتماد را ايجاد كنيد.

۲-مراقبت از خود
به عنوان الگوي فرزندتان و مهمترين منبع قدرت، داشتن يك زندگي سالم حياتي است. اگر بيش از حد خسته شده ايد يا به كلي صبرتان تمام شده است، در خطر از دست دادن ساختار و حمايتي هستيد كه با دقت براي كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي خود تنظيم كرده ايد.

به دنبال حمايت باشيد. يكي از مهم ترين نكاتي كه بايد در تربيت كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي اين است كه مجبور نيستيد اين كار را به تنهايي انجام دهيد.

با پزشكان، درمانگران و معلمان فرزندتان صحبت كنيد. به يك گروه حمايتي سازمان يافته براي والدين كودكان مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي بپيونديد.

اين گروه ها انجمني براي مشاوره دادن و دريافت مشاوره ارائه مي دهند و مكاني امن براي تخليه احساسات و به اشتراك گذاشتن تجربيات فراهم مي كنند.

استراحت كنيد. دوستان و خانواده مي‌توانند در مورد پيشنهاد نگهداري از كودك فوق‌العاده باشند. ممكن است در مورد ترك كودك مبتلا به اختلال كم توجهي و بيش فعالي احساس گناه كنيد.

دفعه بعد، پيشنهاد آن ها را بپذيريد و صادقانه درباره بهترين نحوه رفتار با فرزندتان با آن ها صحبت كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-حتما والدين فرزندان بيش فعال و اختلال كم توجهي بخوانند



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: فرزندان بيش فعال، بيش فعالي، اختلال كم توجهي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۴ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۰۸:۳۰
مشاوره استرس : استرس چيست و با ما چه مي كند؟
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

در اين مقاله به “استرس چيست” و مشاوره استرس مي پردازيم.

انسان از ابتداي تولد با رويدادهايي مواجه مي ‌شود كه برايش پيش‌بيني ناپذير و غير قابل كنترل است.

اين دو ويژگي دنياي اطراف مان يعني پيش بيني ناپذيري و كنترل ناپذيري، باعث شده كه هيچ كس در دنيا از استرس مصون نباشد.

استرس چيست؟
استرس را شايد بتوان نوعي كوفتگي ذهني، احساس فشار و تهديد دانست كه باعث ناراحتي جسمي و روحي در فرد مي شود و معمولا در مقابل تغييرات رخ مي دهد.

اگرچه استرس در ضمير ناخودآگاه ما تداعي گر رويدادهاي منفي است اما خود استرس همواره منفي نبوده و در واقع وجود استرس براي بشر لازم است.

استرس گاهي مي تواند مثبت باشد؛ اين ويژگي يعني احساس استرس بوده كه در نياكان ما هنگام مبارزه و فرار از حيوانات درنده باعث پاسخ سريع تر و واكنش به موقع مي شد.

به عنوان مثال در دنياي امروز نيز هنگامي كه صداي بوق يك اتوموبيل را مي شنويم درصورتي كه سطح لازمي از استرس در ما وجود نداشته باشد شايد واكنشي با سرعت و شدت مناسب از خود نشان ندهيم.

استرس خوشايند!
گاهي نيز يك رويداد در ابتدا باعث استرس و فشار رواني در ما مي شود ولي به تدريج به تجربه اي خوشايند تبديل مي گردد.

مثلا پريدن با چتر كه اولين بار تجربه اي پر استرس و سخت است در دفعات بعدي براي فرد هيجان انگيز و لذت بخش مي شود.

بنابراين مي توان گفت استرس به زندگي ما هيجان مي دهد، باعث مي شود زندگي ما از حالت سكون درآيد و در مواجه با خطرات نيز كمك كننده است.

استرس با جسم ما چه مي كند؟
استرس بيش از اندازه يا طولاني مدت مي تواند به انواع مختلفي از بيماري هاي جسماني و رواني منجر شود.

بدن در مقابل استرس با ترشح هورمون كورتيزول واكنش نشان مي دهد، ترشح طولاني مدت و زياد از حد كورتيزول براي سلامت ما عوارض جبران ناپذيري دارد.

واضح ترين عارضه آن، اختلالاتي در ريتم ضربان قلب، گرفتگي عروق قلبي ، فشار خون بالا و حتي سكته قلبي است.

وقتي تحت استرس قرار مي گيريم، رگ هايي كه به اندام هاي دروني مان خون مي رسانند تنگ تر مي شود؛ بنابراين خون بيشتري به عضلات تنه و دست و پا جريان مي يابد.

در نتيجه قلب ما سخت تر كار مي كند و اين باعث افزايش فشار خون و در صورت تداوم اين فرايند، بيماري هاي قلبي مي شود.

استرس بر سيستم ايمني تاثير مي گذارد؟
استرس باعث ضعف سيستم ايمني مي شود و نيز خطر ابتلا به بيماري هاي عفوني را نيز افزايش مي دهد.

از ديگر قسمت هاي آسيب پذير بدن در مقابل استرس مي توان به سيستم گوارشي اشاره كرد.

استرس مي تواند باعث شود اسيد معده شما افزايش يابد و احساس سوزش و درد داشته باشيد همچنين روند بيماري هايي مانند زخم معده و اثني عشر را تشديد مي كند.

همچنين وقتي تحت فشار عصبي قرار مي گيريد، كبد قند خون اضافي توليد مي كند تا انرژي بدن را افزايش دهد.

اگر اين شرايط استمرار يابد، خطر ابتلا به بيماري ديابت نوع دو افزايش مي يابد.

تحقيقات جديد حاكي از تاثير استرس روي خطر ابتلا به سرطان، چاقي و اضافه وزن مي باشد.

استرس با روان ما چه مي كند؟
وقتي دچار استرس مي شويم نه تنها از بدن مان بلكه از ذهن مان نيز هزينه مي كنيم.

به طور كلي استرس در آغاز و تشديد بسياري از بيماري هاي رواني نقش عمده دارد.

استرس هاي دوران كودكي ، استرس در مقابل حوادث وحشتناك و غيرعادي و همچنين استرس مداوم در برابر رويدادهاي كوچك تر، هر كدام به نحوي در اختلات خاصي تاثير گذار هستند.

استرس مي تواند باعث بي خوابي شبانه، فكر كردن به خودكشي و گرايش به مصرف سيگار، مواد مخدر و الكل شود.

وقتي مغز دچار استرس است، هنگامي كه بايد استراحت كند همچنان فعال است و اين باعث مي شود كه فرد نتواند خواب راحت و كافي داشته باشد.

همچنين استرس بر روي عملكرد مغز بخصوص حافظه تاثير منفي دارد.
شايد واضح ترين تاثير استرس روي ذهن و مغز تان را هنگام مطالعه و ضعف تمركز در جريان استرس تجربه كرده باشيد.

علاوه بر تاثير هورمون هاي استرس روي اشتها، از نظر رواني پاسخي كه بسياري از افراد بعد از استرس به محيط مي دهند و آرامش روحي را برايشان در پي دارد، پرخوري مي باشد.

از جمله اختلالات رواني كه مي‌تواند پس از تجربه شديد استرس رخ دهد اختلال استرس پس از سانحه يا همان PTSD مي باشد.

كه معمولا پس از تجربه يك رويداد غيرعادي و پرتنش مثلا تجربه زلزله، سوء استفاده جنسي و… رخ مي دهد.

جالب است بدانيد كه يكي از اثرات استرس و فشار رواني، بخصوص استرس طولاني مدت، خشم، نا اميدي و افسردگي است.

روش تشخيص در مشاوره استرس
رابطه تيپ شخصيتي و استرس چگونه است؟

آيا همه افراد در پاسخ به استرس واكنش يكساني دارند؟

حتما تاكنون متوجه تفاوت شخصيتي بين اقوام و دوستان حتي تفاوت خودتان با ديگران شده ايد؛ ممكن است بگوييد من حساس تر از خواهرم هستم يا پدرم آرام تر از مادرم است.

در مشاوره استرس روش ابتدايي شناسايي شخصيت افراد و دلايل استرس است.

همه ما از بدو تولد داراي شخصيت ذاتي و خاص خود هستيم؛ اين تفاوت به خصوص براي مادران قابل لمس است مثلا مي گويند فرزند كوچكم بسيار آرام است، شب ها زود مي خوابد، تربيت او نسبت به برادر بزرگ ترش برايم آسان تر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره استرس : استرس چيست و با ما چه مي كند؟



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: استرس، استرس چيست؟، مشاوره استرس،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۱۲:۳۲:۲۹
نقش پدر در تربيت كودك
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

آنچه كه فقط يك پدر مي تواند انجام دهد!

اگر فيلم هاي كمدي سه چهار دهه پيش را ديده باشيد در تمام آنها كودكان در يك خانواده با پدر و مادر تا اخر عمر بزرگ مي شدند. مي توان گفت واقعيت آن چيزي نيست كه در تلوزيون نشان داده مي شود، اما هم چنان اين ديدگاه كه پدر بهترين ها را مي داند به عنوان يك ايده ال فرهنگي وجود دارد.

نقش پدر در درجه اول به عنوان يك تامين كننده اي بود كه اكنون از اين كار رها شده است و به انجام كارهاي مربوط به حياط، تعمير يك خودرو، شركت در فعاليت هاي ورزشي بچه ها ويا به نمايش گذاشتن دانش و حكمت مشغول است .او مطمئنا شام درست نمي كند و لباس نمي شويد و قطعا مسئول اصلي مراقبت از فرزندانش نيست.

در طول ۵۰ سال گذشته، نقش پدر در خانواده ها به صورت قابل توجهي تغيير كرده است. امروزه يك پنجم از والدين، مرداني هستند كه در حال ايفاي نقشهايي هستند كه به صورت سنتي توسط يك پدر و يك مادر باهم انجام مي شد.

هرچند در دهه ي گذشته، درصد بچه هاي كه با هردوي والدين زندگي مي كنند به شكل قابل توجهي كاهش يافته است، نزديك به دو سوم خانواده هايي كه بچه دارند منتشكل از هم پدر و هم مادر است. در يك تحقيق زمينه اي (نظرسنجي) در سال ۲۰۱۳، تعداد ۲۴.۷ ميليون پدر كه بخشي از يك زندگي متاهلي بودند و بچه هاي كوچك تر از ۱۸ سال داشتند مورد محاسبه قرار گرفتند. اين پدرها، نسبت به پدرهاي خود بسيار بيشتر درگير مراقبت روزانه از فرزندانشان مي شدند، و به احتمال زياد پوشك بچه را به سرعت جرقه زدن برق عوض مي كردند.

امروزه، پدران در حال حركت فراسوي پدران مدل سال ۱۳۵۰ هستند كه به ندرت خودشان را درگير اين مسائل ميكردند. آنها اكنون مسئوليت پذيري و زمينه سازي براي آموزش كودكان هر دوجنس را به عنوان تعريف جديدي از مردانگي در نظر مي گيرند.

مشاركت فعال توسط مردي كه فرزندانش را دوست دارد، الگويي از زندگي واقعي به فرزندانش ارائه مي دهد كه چطور به عنوان يك انسان در قرن ۲۱ زندگي كنند و چه انتظاراتي از ديگران داشته باشند.

مادران تنها، پدريزرگ و مادربزرگ ها نيز مي توانند و بايد كودكان را به خوبي پرورش دهند، اما مسائلي وجود دارد كه فقط يك پدر يا كسي شبيه به پدر كه به طور منظم سالهاي زيادي درگير است مي تواند انجام دهد:

.الگويي باشيد براي اين امر كه مردان شايسته، با زنها به شايستگي و مساوات رفتار مي كنند:

كودكان از زندگي خود مي آموزند. هنگامي كه يك پدر زنان را در زندگي اش به عنوان افرادي باهوش و توانا در نظر مي گيرد، بچه ها ياد ميگيرند كه آنها هم به همين شيوه رفتار كنند. وقتي نگرش يك مرد نسبت به زنها به مانند نگرشش نسبت به مردها احترام آميز است، پسرها و دخترها ياد مي‌گيرند كه زنان در بين دو جنس پايين تر نيستند. هنگامي كه يك مرد از ديگر مرداني كه اقدام به فرياد زدن، ترساندن، بدرفتاري يا دست كم گرفتن زنان مي كنند (چه درخيابان و چه در صفحه نمايش تلوزيون)، انتقاد مي كند، او الگويي براي اين امر مي شود كه يك مرد واقعي در مقابل تهديد شدن يا تحقير شدن زنان مي ايستد.

.نشان دهيد كه يك مرد چطور بايد به زني كه دوستش دارد عشق بورزد:

وقتي يك مرد با مادر فرزندانش با محبت و احترام رفتار مي كند، پسرها ياد ميگيرند كه چطور با زني كه دوستش دارند رفتار كنند، دخترها نيز ياد مي گيرند كه انتظار داشته باشند كه مردي كه آنها را دوست دارد با آنها عاشقانه رفتار كند. هنگامي كه پدرشان بزرگ ترين حامي مادرشان است، پسرها و دخترها هر روز درس مي‌گيرند كه يك مرد واقعي در يك رابطه خوب چگونه رفتار مي كند.

 

.احترام گذاشتن به تمايلات جنسي سالم مردانه را آموزش دهيد:

ارزش هاي فرهنگي و قانون مشخص كرده اند كه تجاوز جنسي يك جنايت فجيع است. در نظرسنجي ها، بسياري از مردم موافقند كه وفادراري در روابط، نه تنها خوب است بلكه براي زنده ماندن و رشد يك رابطه ضروري است. اما بازي هاي ويديوئي، صنعت پورن، فيلم ها و حتي جشن ها، اغلب چيزي خلاف اين را به تصوير مي كشند. اين منجر به ادامه سردرگمي ها در باره‌ي آنچه كه رضايت و عدم رضايت رابطه جنسي تلقي مي شود، مي گردد. تجاوز به عنف، موضوع هميشگي جوك هاست. دخترها هنوز پيش بيني مي كنند كه چه چيزي بپوشند تا تمايلشان را نسبت به اين روابط نشان دهند. آهنگ هاي پاپي وجود دارند كه اين كارها را عادي نشان مي‌دهند و يا بهانه اي براي انجام آن است. درحقيقت تنها ۳ درصد از متجاوزين هستند كه حتي يك روز را هم در زندان نگذرانده اند.

فرهنگ نيز به نظر مي رسد به همان اندازه درباره ي ارزش هاي وفاداري سردرگم شده است. داستان هايي از افراد مشهوري كه متقلب بوده اند تقريبا هر هفته در روزنامه ها ومجلات به نمايش در مي ايد.

پادزهر چنين نظرات گيج كننده و ترسناك درباره ي تمايلات جنسي مردانه، پدري است كه به فرزندانش نشان مي دهد كه يك مرد هرگز نبايد زني را مجبور به انجام رابطه جنسي كند، و اينكه يك زن حق دارد “نه” بگويد و يك مرد واقعي به يك “نه” به عنوان يك “نه” احترام مي‌گذارد، نه به عنوان يك “شايد”.

منبع:كانون مشاوران ايران-نقش پدر در تربيت كودك



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: نقش پدر در تربيت كودك، كودك، تربيت كودك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
زمان : ۰۸:۲۹:۳۴
افزايش خلاقيت كودكان | ۱۱ راه طلايي + ۱۲ بازي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

افزايش خلاقيت كودكان، بازي هايي براي افزايش خلاقيت كودكان و عوامل موثر بر خلاقيت كودكان در اين مقاله ذكر شده است بنابراين آن را از دست ندهيد.

بسياري از مردم گمان مي كنند كه خلاقيت يك ويژگي بالفطره و ذاتي است كه كودكان در هنگام تولد مي توانند اين ويژگي را داشته باشند يا فاقد آن باشند. همانگونه كه تمام كودكان از سطح هوشي يكساني برخوردار نيستند، ميزان خلاقيت يكساني نيز ندارند، اما در واقع خلاقيت بيشتر نوعي مهارت است تا يك ويژگي بالفطره و ذاتي و ارتقاي سطح آن در كودكان نوعي مهارت براي والدين محسوب مي شود.

در اي مقاله تمام راه هاي افزايش خلاقيت كودكان و اهميت اين نكات ذكر شده است بنابراين آن را از دست ندهيد.

بازي هايي براي افزايش خلاقيت كودكان
مطابقت دادن كلمه و عكس
نامگذاري ابرها. باهم به ابرها نگاه كنيد و حدس بزنيد كه شبيه چه چيزي هستند.
گنج يابي. مي توانيد وسيله اي را در حياط خانه پنهان كنيد و با دادن نقشه اي به او بخواهيد تا آن را پيدا كند.
داستان هاي كلاسيك كودكان را باهم بخوانيد و پايان آن را تغيير دهيد.
بازي اختراع كنيد. از فرزند خود بخواهيد تا بازي جديد با قوانين متفاوتي بسازد.
وانمود بازي. از او بخواهيد تا وانمود كند شخص ديگري است.
داستان نويسي و شعر گفتن
با لگو شكل هاي جديدي بسازيد و كاربرد آن را شرح دهيد.
خاطرات را بازسازي كنيد.
چه مي شد اگر؟. اين بازي به شدت خلاقانه مي باشد به طور مثال از آن ها بپرسيد چه مي شد اگر خورشيد هرگز غروب نمي كرد؟ چه مي شد اگر۲ متر قد داشتي؟ چه مي شد اگر شب همه جا روشن مي شد؟
افزايش خلاقيت كودكان
خلاقيت يك عنصر كليدي در سلامتي، شادي و هم چنين هست اصلي در تمرين و كار با كودكان است. خلاقيت تنها محدود به حوزه هاي هنري و موسيقي نمي شود بلكه وجود خلاقيت براي فعاليت در زمينه هايي مثل علوم تجربي و رياضيات نيز ضروري است و حتي به نوعي با سطح هوش اجتماعي و هيجاني نيز مرتبط مي باشد. افراد خلاق اكثرا انعطاف پذيرتر هستند و از پس مشكلات به راحتي بر مي آيند و اين ويژگي آن ها را قادر مي سازد كه خود را با پيشرفت تكنولوژي راحت تر منطبق كنند و از مزاياي آن بهره مند شوند.

بسياري از محققان معتقدند كه تجربه هاي كودكي ما به صورت بنيادي مانع گسترش و توسعه ي خلاقيت در وجودمان شده است. كمپاني هاي توليد كنندۀ اسباب بازي و سرگرمي، شخصيت كودكان را به شكلي از پيش ساخته شكل داده است بطوري كه با تصاوير و طرح ها تصور را مانع مي شوند. كودكان ديگر نيازي به تصور شمشير و بازي ندارند آن ها مي توانند جنگ ستارگان بازي كنند كه در آن تمام روش ها و نقش ها از پيش تعيين شده است.

در اينجا ايده هايي را براي افزايش خلاقيت كودكان در كودكان ارائه مي كنيم:

۱. منابع لازم را فراهم كنيد.
منبع اصلي در اينجا زمان است. كودكان به زمان زيادي براي براي بازي هاي بدون ساختار، كودك محور و تصوري نياز دارند كه اين مسئله هيچ ارتباطي با ابزارهاي تجاري و اسباب بازي هاي مختلف ندارد.

فضا نيز هم چنين يكي از منابعي است كه كودك شما به آن نياز دارد. اگر كه نسبت به پراكندگي وسايل خلاقانه در خانه حساس هستيد هستيد مكان مشخصي را در اختيار كودكتان قرار دهيد تا بتواند وسايل خود را در هم بريزد مثل اتاق كوچكي كه در آن لباس عوض مي كنيد، مكاني در گاراژ براي نقاشي كشيدن و يا گوشه اي از اتاق پذيرايي براي چيدن لگوها.

اگر دفعه ي بعد كسي تمايل داشت كه هديه اي براي كودكتان بخرد و از شما پيشنهاد خواست از او بخواهيد كه وسايل هنري، دوربين هاي ارزان قيمت و يا لگو بخرد و اين ها را در سطل اسباب بازي ها قرار دهيد كه كودكتان بتواند با آن ها به راحتي بازي كند.

 

۲- خانه خود را به آزمايشگاهي براي ايجاد خلاقيت تبديل كنيد.
علاوه بر اين شما براي ايجاد محيط هاي خلاقانه، نياز داريد كه اتمسفر و جوي خوب براي پرورش خلاقيت كودك ايجاد كنيد.

به دنبال حجم بالايي از ايده هاي مختلف و متفاوت براي افزايش خلاقيت كودكان باشيد اما اجازه بدهيد كه كودك ايده هايي را كه به ذهنشان مي رسد را به راحتي مطرح كنند. براي مثال مي توانيد براي تعطيلات آخر هفته كودكتان فعاليت ها و ايده هاي مختلفي داشته باشيد و كودكتان را تشويق كنيد كه فعاليت هايي را كه قبلا انجام نداده است براي اولين بار انجام دهد. مشخص نكنيد كه كدام فعاليت عملي و يا كدام غير عملي است و اينكه كدام تصميم بهترين و يا كدام يك بدترين است.

تمركز فعاليت هاي خلاقيتي بايد روي روي فرآيند باشد: فرآيند توليد ايده هاي جديد.

كودكان را براي انجام كارهاي اشتباه و شكست خوردن تشويق كنيد. كودكاني كه مدام ترس از شكست و مورد قضاوت قرار گرفتن توسط ديگران را دارند نمي توانند افكار خلاقانه خود را پرورش دهند و آن ها را در سطحي محدود نگه مي دارند. اشتباهاتي را كه خود اخيرا تجربه كرده ايد با آن ها در ميان بگذاريد تا بدانند كه اگر مرتكب اشتباهي شدند مسئله ي بزرگي نيست و ممكن است براي هر انساني اتفاق بيفتد. خنديدن به خود زمان شكست يكي از عادات شاد زيستن است.

منبع:كانون مشاوران ايران-افزايش خلاقيت كودكان | ۱۱ راه طلايي + ۱۲ بازي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: خلاقيت كودكان، خلاقيت، افزايش خلاقيت كودكان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
زمان : ۰۸:۲۸:۴۹
درمان افسردگي نوجوانان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

افسردگي نوجوانان يكي از شايع ترين اختلالات سلامت رواني در كشور و يكي از جدي ترين دغدغه هاي سلامت روان مي باشد. نكته مثبت اين است كه اين اختلال يكي از درمان پذيرترين اختلالات به وسيله روان درماني و يا دارودرماني مي باشد، بنابراين جاي نگراني نيست.

تحقيقات نشان مي دهد كه از هر چهار نوجوان يك نفر در طول دوران متوسطه در آغاز چهارده سالگي يك بار افسردگي را تجربه كرده است. اين شرايط معمولاً در صورت عدم درمان ماه‌ها به طول مي انجامد. اين دسته از نوجوانان در معرض خطر بالاتري از خودكشي به عنوان يكي از علل اصلي مرگ و مير قرار دارند.

روانشناس افسردگي نوجوانان
در صورت عدم درمان افسردگي نوجوانان، احتمال اعتياد به مواد مخدر يا كناره گيري از فعاليت هاي عادي و گروه هاي اجتماعي افزايش مي يابد. لذا حتي در صورت كاهش رويداد افسرده كننده اين قبيل مسائل مخرب ممكن است همچنان ادامه مي يابد.

تشخيص تفاوت بين فراز و نشيب هاي عادي دوران نوجواني و نشانه هاي افسردگي مي تواند دشوار باشد. مهم است كه راه‌هاي ارتباطي را با نوجوان خود باز نگه داريد تا بفهميد كه آيا قادر به مديريت احساسات خود هستند يا براي مقابله با آن مشكل دارند. اگر علائم يا نشانه هاي افسردگي در زندگي آن ها مشاهده كرديد از روانشناس كمك بگيريد. علائم افسردگي اغلب به خودي خود بهتر نمي شوند و تاخير در درمان افسردگي نوجوانان ممكن است منجر به مشكلات مهم و اساسي تر شود.

طبيعي است كه كودكان و نوجوانان گاهي اوقات احساس ناراحتي كنند. براي مثال، وقتي بچه‌ها يك رويداد دشوار مانند از دست دادن يكي از عزيزانشان را تجربه مي‌كنند، ممكن است احساس غم و اندوه يا غم عميقي را تجربه كنند يا براي مدتي حتي در هنگام انجام كارهايي كه معمولاً از آن لذت مي برند، نتوانند احساس شادي داشته باشند. با اين حال اين احساس طبيعي است كه اندوه به مرور زمان كاهش يابد.

علت
افسردگي داراي يك علت پيچيده چندعاملي است كه شامل ژنتيكي و اجتماعي مي باشد.

علائم يا اختلالات باليني نيز مي توانند به عنوان پيش ساز افسردگي عمل كنند. به عنوان مثال، خلق و خوي نامناسب، اضطراب، و اختلال كم توجهي يا بيش فعالي همگي مي توانند باعث ايجاد يا تشديد افسردگي شوند.

به عنوان مثال، مشكلات عصبي و رشدي مي تواند منجر به شكست هاي اجتماعي و تحصيلي عميق شود و به مرور بر باور، روابط بين فردي و آسيب پذيري در برابر افسردگي تأثير بگذارد. درمان موثر طيف وسيعي از اختلالات روانپزشكي مي تواند به طور بالقوه منجر به بهبود علائم افسردگي در طول زمان شود.

افسردگي يك اختلال خلقي است كه باعث مي شود غم و اندوه و علائم مرتبط با آن پس از يك رويداد دشوار شديدتر يا طولاني تر از حد معمول باقي بماند. افسردگي همچنين مي تواند بدون يك رويداد محرك رخ دهد. كودكان ممكن است افسردگي داشته باشند اگر علائم آن ها، كه ممكن است شامل غم و اندوه باشد، بيش از ۲ هفته ادامه پيدا كند آن ها مبتلا به افسردگي شده اند.


درمان افسردگي نوجوانان
شيوع
افسردگي يكي از شايع ترين اختلالات در ايالات متحده است و ميزان آن در ميان كودكان و نوجوانان در سال هاي اخير رو به افزايش بوده است. از هر ۵ نوجوان، ۱ نفر در دوران نوجواني خود دچار افسردگي و هر سال از هر ۱۱ نوجوان، ۱ نفر دچار افسردگي شديد مي شود.

علائم
اهميت ندادن به آينده
عدم علاقه به نظافت شخصي يا ظاهر
درگير شدن در مصرف مواد
تغيير قابل توجهي در وزن يا غذا خوردن
كمتر صحبت مي كند و كمتر از حد معمول تماس چشمي برقرار مي كند
حتي در كارهاي ساده هم انرژي يا انگيزه كمتري نسبت به معمول دارد.
بيشتر گريه مي كند.
احساس گناه دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان افسردگي نوجوانان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: افسردگي نوجوانان، درمان افسردگي، افسردگي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
زمان : ۰۸:۲۸:۰۲
دليل بي ميلي به ادامه تحصيل چيست؟ مشكلات تحصيلي دانشجويان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

بسياري از دانشجويان به دنبال استفاده از مشاوره تحصيلي رايگان براي برطرف كردن مشكلات خود هستند.

در اين مطالب نكاتي مهم در مورد تحصيل را هم با خانواده ها و هم با خود دانشجويان مطرح مي كنيم.

شرايطي كه در قرن بيست و يكم به وجود آمده باعث شده تا جوانان احساس كنند بايد استقلال و شخصيت اجتماعي به دست آورند.

آن ها راهي را انتخاب مي كنند كه ان شخصيت را كه لازمه زندگي در اين زمان است به دست آورند.

از طرف ديگر پدر و مادر و فاميل انتظار دارند جوانان موفق شده و با شخصيت تر و بهتر از خودشان باشد.

تحصيل و دانش آموختن به طور قطع قسمت مهمي از زندگي دوران جواني است.

موقعي كه جواني در تحصيلات خود موفق گردد با احتمال بيشتري در آينده نيز از نظر شخصيتي و اجتماعي موفق خواهد بود.

هدف والدين از فرستادن فرزند خود به دبستان و دبيرستان اين است كه ان ها :
دانش و مهارت پيدا كنند.
انضباط اخلاقي به دست آورند
بدانند كه چطور براي خود و آينده خود فكر كنند
برنامه اي تدوين نمايند كه چه طور مسائل و مشكلات خود را حل كنند
در بحث و گفتگو با ديگران شركت كنند
عقايد مخالف خود را تحمل نمايد
صحبت كنند و بعد عمل كنند
معيارهاي اجتماعي خود را درك كنند و خود را با ان وفق داده
وارد اجتماع شده و فرد مثبتي در اجتماع خود باشند.
چون پدر و مادر و فاميل هر جواني در جهت رسيدن به اهداف فوق نقش مهمي دارند.
بنابراين پدر و مادر بايد از خود سوال كنند كه ايا آنها مسئوليت هاي خود را انجام داده اند؟

انجام اين مسئوليت ها عبارتند از:

ايا اهميت تحصيل و دانش آموزان را به جوان خود فهمانده و او درك كرده است كه موفق شدن بدون زحمت كشيده امكان پذير نيست؟
ايا به او فهمانده ايد كه آرزو و ثمره عمر شما و لذت هاي شما در موفقيت اوست و چه انتظاراتي از او داريد؟
آيا انتظارات شما را درك كرده است؟
آيا جوانه شما درك كرده است كه وظايف مربوط به تحصيل و خانه را به خوبي انجام دهد؟
مطالعاتي كه انجام گرفته است نشان مي دهد كه توجه به عوامل موفقيت بيشتر از تحصيلات خود پدر و مادر و عنوان آنها و يا درآمد آنها در موفقيت تحصيلات دانشگاهي جوانان موثر است.

دانشجويان خانواده هاي كم درآمد دو برابر بيشتر از خانواده هايي هستند كه درآمد كافي و تحصيلات عالي داشتند زيرا اقدامات فوق انجام را انجام داده اند.

بنابر اين توجه و عمل كردن به مطالب گفته شده در موفقيت جوانان بسيار مهم مي باشد.

بعضي از پدر و مادرها در مقابل عدم موفقيت فرزند جوانش آن عصباني و خشمگين مي شود كه آن هم موجب نگراني بيشتر و فشار رواني و هيجاني جوان مي گردد.

اين موجب مي شود كه زندگي و روزگار جوان توام با هيجانات و افسردگي گردد.

اگر جواني در دانشگاه موفق نشوند پدر و مادر بايد به دنبال علت آن برآيند.

 

تصور نكنند كه نبود پدر و مادر موجب عدم موفقيت جوان شده است.
در واقع پدر و مادر در اين مواقع بايد بررسي كنند كه آيا فشارهاي رواني و يا مشكلاتي از قبيل دوستي هاي نادرست مسائل جسمي و بيماري وجود داشته است يا خير؟

بعضي از والدين مايل هستند فرزندانشان علم و رشته و شغلي را كه خودشان دوست دارند انتخاب كنند.

اگر پدر قاضي دادگستري است مايل است فرزندش همان رشته تحصيلي و شغل را انتخاب كند.

اگر پزشك است مي خواهد فرزندش پزشك شود.

اگر به كار ازاد مشغول است تمايل دارد او هم به كار آزاد مشغول شود.

برخي نيز برعكس هستند و موفقيت هاي به دست نياورده اند و نتوانستند به دست بياورند لذا مي خواهند فرزندشان به دست آورند.

پدري كه خود تحصيلات دانشگاهي نداشته است دوست دارد تا فرزندش تحصيلات دانشگاهي داشته باشد و به درجات عالي دانشگاهي برسد.

اگر پدر و مادران اصرار كنند كه فرزندشان رشته تحصيلي مورد نظر ان ها را انتخاب كند كه به آن علاقه مند نيست و يا توانايي و استعداد انجام ان را ندارد.

مسلما در آن رشته موفق نخواهد بود و عمر و وقت و منابع مالي خود را ضايع خواهد كرد.

بعضي از جوان ها بر اينكه پدر مادر خود را راضي كنند توصيه آنها را قبول مي كنند ولي اگر شرايط آن رشته را نداشته باشند اصلا موفق نخواهند شد.

اگر پدر مادر از توجه به خواسته هاي جوان خودداري كنند سبب مي شود كه نه تنها موجب موفقيت او نمي گردند بلكه باعث مي شوند كه به تدريج حتي سعي و كوشش را از جوان خود بگيرند.

انتخاب شغل موضوعي نيست كه پدر مادر بخواهند به جوان هايشان تحميل كنند زيرا ممكن است اثرات سوء آن بيشتر از اثرات مثبت آن باشد.

لذا مشكلات تحصيلي جوانان را مي توان يكي از مشكلات مهم انان در اين دوران دانست.

منبع:كانون مشاوران ايران-دليل بي ميلي به ادامه تحصيل چيست؟ مشكلات تحصيلي دانشجويان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: مشكلات تحصيلي، مشكلات تحصيلي دانشجويان، بي ميلي به ادامه تحصيل،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
زمان : ۱۰:۰۹:۵۵
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی