روانشناسي

 
 
اعتياد رفتاري | انواع اعتياد رفتاري
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

با انواع اعتياد رفتاري آشنا شويد

اعتياد رفتاري به انگليسي Behavioral addiction است كه به مواد خاصي وابسته نمي باشد بلكه وابستگي به برخي از رفتارها مانند قمار، خريد، سكس، بازي و امثال اين ها مي باشد. اين نوع اعتياد اثراتي مانند اعتياد به مواد مخدر را به همراه دارد.

به عنوان مثال شخص نسبت به اين رفتارها تحمل پيدا كرده و براي اين كه لذت دفعه قبلي را تجربه كند بايد با شدت و ميزان بيشتري اين رفتارها را انجام دهد و همين مسئله باعث شدت يافتن اعتياد او مي شود.

اعتياد رفتاري با عوارض و آسيب هايي همراه مي باشد كه بر جنبه هاي مختلف زندگي فرد اثر مي گذارد و براي كنترل و درمان اين اعتياد رفتاري نياز به مداخلات حرفه اي و مشاوره روانشناسي مي باشد.

در اين مقاله به بررسي انواع اعتياد رفتاري، علل، علائم و درمان آن مي پردازيم.

انواع اعتياد رفتاري و ويژگي هاي آن
اعتياد رفتاري يك نوع عمل است كه فرد به آن وابسته شده، با انجام آن احساس لذت و آرامش مي كند و دفعه بعد براي انجام آن عمل دچار وسوسه مي شود و با شدت و دفعات بيشتري آن رفتار را انجام مي دهد.

اعتياد رفتاري اختلالاتي در شغل، تحصيل و ساير فعاليت هاي فرد ايجاد مي كند . به عنوان مثال شخص در زندگي مشترك و زناشويي اش با مشكلاتي رو به رو مي شود و يا دانش آموزي كه در امتحانات و درسش افت مي كند.

اعتياد رفتاري
بر اساس مطالبي كه بيان شد اعتياد رفتاري مجموعه اي از رفتارهايي مي باشد كه براي فرد زيان و آسيب هايي به همراه دارد اما باز هم فرد اصرار به انجام آن دارد و نمي تواند در برابر انجام آن مقاومت نشان دهد، زيرا كنترل اين رفتارها از دست او خارج شده است و قادر نيست در برابر آن مقاومت نشان دهد.

اعتياد به مواد مخدر مانند ترياك، حشيش، هروئين و غيره مورد تائيد جامعه نمي باشد و بسياري از افراد با مصرف آن مخالفت مي كنند و براي ترك آن اصرار دارند، اما اعتياد رفتاري به طور معمول ناديده گرفته مي شود و افراد به آن توجهي ندارند و درصدد ترك آن نيستند.

هم چنين خانواده ها توجه و حساسيت كم تري در برابر اين اعتياد از خود نشان مي دهند. اين مسائل باعث مي شود تا براي درمان آن اقدامي صورت نگيرد و روز به روز عوارض رواني اعتياد رفتاري افزايش يابد.

عوامل زمينه ساز اعتياد رفتاري
هر چند اعتياد رفتاري ارتباط چنداني به اعتياد مواد مخدر و الكل ندارد و نمي توان ارتباط علت و معلولي براي آن در نظر گرفت اما افرادي كه وابسته به الكل و مواد هستند بيشتر درگير اعتياد رفتاري مي شوند. زيرا اين افراد دچار ويژگي هاي تكانشي و وسواس هستند و همين امر تمايل آن ها را به اعتياد رفتاري افزايش مي دهد.

زمينه خانوادگي و ژنتيكي باعث بروز اعتياد مي شود، افرادي كه اعضاي درجه يك در خانواده شان سابقه اعتياد دارند نسبت به افراد ديگر آسيب پذيري بيشتري دارند و احتمال اين كه گرفتار اعتياد شوند بسيار زياد است.

هم چنين لذت و پاداشي كه فرد در زمان انجام آن رفتار تجربه مي كند او را ترغيب كرده تا دفعات بيش تري آن عمل را انجام دهد و باعث بروز اعتياد رفتاري او شود.

مسئله اي كه منجر به اعتياد رفتاري مي شود توجه نكردن به مشكلات رواني و خانوادگي مي باشد.

در صورتي كه اين مشكلات مورد درمان قرار نگيرد و حل نشود، فرد تلاش مي كند تا راه فراري پيدا كند و به دليل ناتواني در مديريت مشكلات و هيجانات، غرق در انجام فعاليت هاي مي شود تا لذت و خوشي را تجربه كند و مشكلات را فراموش كند در اين حالت به آن رفتار اعتياد پيدا كرده و به انجام آن وابسته مي شود.

نحوه رفتار با افراد كينه اي
نحوه رفتار با افراد كينه اي | چگونه با اين افراد سازگار شويم؟
انواع اعتياد رفتاري
يكي از جديدترين اختلالات، كه در گروه اعتياد قرار گرفته، اعتياد رفتاري نام دارد. متخصصان اعتياد به قمار را اعتياد رفتاري در نظر مي گيرند، نمونه هاي ديگري هم وجود دارد كه براي تشخيص آن لازم است به روانشناس مراجعه كنيد در اين مقاله به تعدادي از انواع اعتياد رفتاري اشاره مي كنيم:

اعتياد به قمار و سرمايه گذاري
اعتياد به خريد
اعتياد به رابطه جنسي
اعتياد به خوردن
اعتياد بازي هاي ويدئويي
اعتياد به ديدن فيلم هاي نامناسب
اعتياد به شبكه هاي اجتماعي
اعتياد به اينترنت
اعتياد به كار

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد رفتاري | انواع اعتياد رفتاري



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اعتياد رفتاري، اعتياد به مواد مخدر، انواع اعتياد رفتاري،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۴ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۶:۳۸:۰۹
كمك به الكلي | درمان كسي كه اعتياد به الكل
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

براي كمك به الكلي چه بايد كرد؟ آيا كسي كه دوستش داريد اعتياد به الكل دارد؟ مقابله با سوء مصرف الكل يا اعتياد به الكل يكي از عزيزان مي تواند براي اعضاي خانواده دردناك و مشكل ساز باشد، اما در اين مقاله راه هايي ذكر شده است كه مي تواند به شما كمك كند.

چگونه اعتياد به الكل بر خانواده و دوستان تأثير مي گذارد؟
سوء مصرف الكل و اعتياد نه تنها بر فرد مصرف كننده الكل تأثير مي گذارد بلكه بر خانواده و عزيزان آن ها نيز تأثير گذار است. تماشاي اعتياد به الكل يك دوست يا يكي از اعضاي خانواده مي تواند به همان اندازه كه ناراحت كننده باشد، دردناك باشد.

ممكن است با مشاهده مشروبات الكلي و بدتر شدن رابطه تان توسط عزيزتان احساسات ناراحت كننده زيادي از جمله شرم، ترس، عصبانيت و سرزنش را از خود بروز دهيد. ترك اعتياد ممكن است آنقدر سخت و طولاني مدت باشد كه ناديده گرفتن عزيزتان و تظاهر به اينكه هيچ مشكلي وجود ندارد آسان تر به نظر برسد.

اما انكار اعتياد در دراز مدت فقط باعث آسيب بيشتر به شما، عزيزتان و بقيه اعضاي خانواده‌ خواهد شد.

مهم است كه به ياد داشته باشيد كه در ترك اعتياد تنها نيستيد. اعتياد به الكل و مصرف الكل از هر طبقه اجتماعي، نژاد، پيشينه و فرهنگي ميليون ها نفر را تحت تاثير قرار مي دهد.

صبر، عشق و حمايت شما مي تواند نقش مهمي در بهبودي طولاني مدت او داشته باشد. با اين دستورالعمل‌ها، مي‌توانيد درد و رنج عزيزانتان را كاهش دهيد، سلامت رواني و رفاه خود را حفظ كنيد و آرامش را به رابطه و زندگي خانوادگي خود بازگردانيد.

كمك به كسي كه اعتياد الكلي دارد
نياز داريد با كسي صحبت كنيد؟
شماره تماس جهت رزرو وقت مشاوره ازدواج مركز مشاوره ستاره ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰ به وسيله موبايل از طريق شماره هاي ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷امكان پذير است.

شناخت علائم اعتياد
براي بسياري از مردم، مصرف الكل، بخش عادي از زندگي شان شده است. در بيشتر كشورها، لذت بردن از مصرف نوشيدني هاي الكلي براي بزرگسالان قانوني و از نظر اجتماعي قابل قبول است.

اما از آنجايي كه اثرات الكل از فردي به فرد ديگر بسيار متفاوت است، تشخيص اينكه چه زماني يكي از عزيزان به نوشيدني هاي الكلي اعتياد پيدا كرده است، هميشه آسان نيست. هيچ معيار مشخصي وجود ندارد كه نشان دهد فردي داراي اختلال مصرف الكل است.

در اين دوران سخت همه‌گيري كورونا در جهان، ركود اقتصادي و بيكاري بالا، بسياري از مردم بيشتر از قبل براي كاهش استرس، مشروب مي‌نوشند.

در حالي كه با توجه به اين شرايط درك آن آسان است، اما نگراني و عوارض آن را كم نمي كند. مصرف الكل براي دوري از استرس يا مشكلات خلقي، ممكن است نشآن هاي از اين باشد كه نوشيدن الكل توسط يكي از عزيزان شما به اعتياد تبديل شده است.

نشانه هاي اعتياد به نوشيدني هاي الكلي
به طور مرتب از مسئوليت هاي خود در خانه، محل كار يا مدرسه شانه خالي كند، زيرا آن ها در حال نوشيدن الكل هستند.
اغلب بيش از حد مشروب مي نوشند.
در مورد ميزان مصرف الكل دروغ بگويد يا سعي كند آن را از شما مخفي كند.
در هنگام مصرف الكل حالت توهم به آن ها دست مي دهد و نمي توانند به ياد بياورند كه در هنگام مستي چه گفته يا انجام داده اند.
حتي زماني هم كه مصرف الكل باعث ايجاد اختلال در روابط با شما يا ديگران شده باز به نوشيدن ادامه مي دهند.
از الكل براي درمان يك مشكل سلامت رواني مانند اضطراب، افسردگي يا اختلال دوقطبي استفاده مي كنند.
اگر علائم هشداردهنده‌اي كه ذكر شد را در فرد مورد نظرتان مشاهده و تشخيص دايد كه معتاد به الكل است.

اولين قدم براي كمك به او اين است كه اطلاعات خود را در مورد اعتياد و سوء مصرف الكل افزايش دهيد. وقتي در مورد انواع مختلف درمان و خودياري تحقيق كرديد، آماده خواهيد بود كه با همسر خود در مورد اعتيادش به الكل صحبت كنيد و حمايت مورد نياز را به او ارائه دهيد.

چگونه با كسي در مورد اعتيادش به الكل صحبت كنيم؟
صحبت كردن با فرد معتاد در مورد نوشيدن الكل كار آساني نيست. ممكن است اگر نگراني‌هاي خود را مطرح كنيد، آن شخص عصباني شود و حالت تدافعي بگيرد و شروع به سرزنش‌كردن يا انكار مشكل خود ‌شود. در واقع، همه اينها واكنش هاي رايج هستند. اما اين دليلي براي دوري از بيان كردن مشكل نيست.

سكوت باعث تشديد اعتياد مي شود
هرچند بايد در مورد نگراني هاي خود صادق باشيد، اما بايد بدانيد كه نمي توانيد كسي را مجبور به ترك مصرف الكل كنيد. بايد به خاطر داشته باشيد هر چقدر هم كه شما بخواهيد و تماشاي مصرف الكل عزيزتان شما را آزار دهد، تا زماني كه خود فرد قصد ترك نداشته باشد نمي توانيد او را مجبور به ترك الكل كنيد، انتخاب با اوست.

با اين حال، كاري كه مي توانيد انجام دهيد اين است كه به آن ها اقداماتي براي حل مشكلشان ارائه دهيد مانند: تماس تلفني براي مشاوره، صحبت با پزشك يا مشاور، ورود به جلسات درمان يا رفتن به يك جلسه گروهي.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-كمك به الكلي | درمان كسي كه اعتياد به الكل



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اعتياد به الكل، مشروبات الكلي، اعتياد،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۲ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۹:۴۹:۲۸
درمان استرس تروماتيك
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

چگونه با حوادث آسيب زا كنار بياييم و درمان استرس تروماتيك چگونه است؟

هر رويداد آسيب زا (از يك تراژدي شخصي گرفته تا يك بحران جهاني) عوارض عاطفي دارد و باعث استرس مي‌شود. اما راه هايي وجود دارد تا كنترل زندگي خود را دوباره به دست آوريد.

رويدادهاي آسيب زا و تروماتيك
تجربه استرس پس از يك رويداد ناراحت كننده رخ مي‌دهد، مانند يك حادثۀ رانندگي، سقوط هواپيما، جنايت خشونت بار، حمله تروريستي، بيماري همه گير جهاني يا بلاياي طبيعي مانند زلزله، طوفان يا سيل.

در اين مواقع احساس شوك، سردرگمي و ترس شديد يا احساس بي‌حسي يا حتي در آن واحد، تركيبي از احساسات متضاد پيدا مي كنيد. اين احساسات فقط به افرادي كه اين رويداد را تجربه كرده اند محدود نمي شود. اخبار شبانه روزي و پوشش مداوم رسانه هاي اجتماعي هر روز همۀ ما را با تصاوير وحشت، مصيبت، رنج و از دست دادن در همۀ نقاط جهان روبه‌رو مي‌كند.

تداوم اين روند سيستم عصبي شما را تحت الشعاع قرار داده و استرس آسيب زا ايجاد مي‌كند، درست مثل وقتي كه شما اين رويداد را از نزديك تجربه كرده باشيد.

استرس آسيب زا احساس امنيت شما را از بين مي‌برد و احساس مي‌كنيد كه در يك دنياي ناامن قرار داشته و آسيب پذير و ناتوان‌ايد، به خصوص اگر حادثه آسيب زا ساخته دست انسان باشد،

مانند تيراندازي يا اقدام تروريستي. ممكن است از نظر جسمي و عاطفي احساس فرسودگي كنيد، غم و اندوه بر شما غلبه كند يا تمركز، خواب يا كنترل خلق و خوي خود برايتان دشوار باشد. همه اينها پاسخ هاي طبيعي به رويدادهاي غيرعادي هستند.

اغلب افكار و احساسات ناراحت كننده استرس آسيب زا با بازگشت تدريجي زندگي به حالت عادي در طي روزها يا هفته هاي پس از يك رويداد يا بحران فاجعه آميز شروع به محو شدن مي كنند.

اما اقدامات زيادي نيز وجود دارد كه مي توانيد براي كمك به بهبودي خود انجام داده و بهتر با آسيبي كه تجربه كرده ايد كنار بياييد. چه سانحه براي خودتان رخ داده باشد و چه شاهد آن بوده باشيد ممكن است پس از آن استرس آسيب زا را تجربه كرده باشيد، راه هاي زيادي براي آرام كردن سيستم عصبي و بازيابي تعادل عاطفي وجود دارد.

درمان استرس تروماتيك
علائم و نشانه هاي استرس شديد
فارغ از اينكه رويداد آسيب زا مستقيماً روي شما تأثير گذاشته است يا خير، طبيعي است كه در مورد آنچه ممكن است در آينده رخ دهد احساس اضطراب، ترس و عدم اطمينان كنيد. سيستم عصبي شما تحت تأثير استرس قرار گرفته، طيف گسترده اي از احساسات شديد و واكنش هاي فيزيكي را برانگيخته است.

علائم استرس از خفيف تا شديد متغير است و اغلب به صورت نوساني، مي آيند و مي روند. ممكن است مواقعي احساس برانگيختگي و اضطراب كنيد و مواقعي ديگر احساس بي‌حسي داشته باشيد.

علائم عاطفي استرس عبارتند از:
شوك و ناباوري، به سختي مي توانيد واقعيت آنچه را كه اتفاق افتاده است بپذيريد و احساسات خود را خنثي مي‌كنيد.
ترس، نگران هستيد كه دوباره همان اتفاق تكرار شود يا كنترل خود را از دست بدهيد.
غم يا اندوه، مخصوصا اگر افرادي كه مي شناسيد فوت كرده اند يا متحمل مصيبت‌هايي شده‌اند كه به كلي زندگيشان را تغيير داده است.
درماندگي، ماهيت ناگهاني و غيرقابل پيش‌بيني جنايات خشونت‌آميز، تصادفات، بيماري‌هاي همه‌گير يا بلاياي طبيعي باعث ايجاد احساس آسيب‌پذيري و درماندگي و حتي اضطراب و افسردگي مي‌شود.
احساس گناه براي اينكه پس از مرگ ديگران زنده مانده ايد يا فكر مي كنيد كه مي توانستيد كمك بيشتري به ديگران بكنيد و كم كاري كرده ايد.
خشم، شما از خداوند، دولت يا ديگر كساني كه فكر مي كنيد مسئول اين ماجرا هستند عصباني مي باشيد.
شرم، به خصوص در مورد احساسات يا ترس هايي كه نمي توانيد آن ها را كنترل كنيد، شرم‌زده مي‌شويد.
تسكين، از اينكه بدترين اتفاقات افتاده و تمام شده و از اينكه به اندازه ديگران تحت تأثير قرار نگرفته ايد، احساس آرامش مي‌كنيد و حتي اميدواريد كه زندگي شما به حالت عادي بازگردد.
علائم فيزيكي عبارتند از:
احساس سرگيجه يا غش، مشكلات معده، تعريق بيش از حد.
لرزيدن، رعشه، عرق سرد، تورم و درد در گلو يا احساس خفگي.
تنفس سريع، تپش قلب، درد قفسه سينه يا مشكل در تنفس.
هجوم سيل‌آساي افكار، ناتواني در استراحت كردن.
عدم تمركز
برنامه خواب شما به هم ريخته و دچار بي خوابي يا كابوس مي شويد.
دردهايي كه متوجه علت آن ها نمي‌شويد مانند سردرد يا تغييرات در عملكرد جنسي.
از دست دادن يا افزايش اشتها.
مصرف بيش از حد الكل، نيكوتين يا مواد مخدر.
تفاوت بين استرس تروماتيك و PTSD چيست؟
اگرچه علائم استرس و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) بلافاصله پس از يك فاجعه يا رويداد آزاردهنده بسيار شبيه به نظر مي رسند، اما روند آن ها بسيار متفاوت است. با اينكه علائم استرس بسيار ناخوشايند هستند، به تدريج در طول زمان بهبود مي يابند، به خصوص اگر اقداماتي را براي مراقبت از سلامت عاطفي خود انجام دهيد.

اما اگر علائم استرس كاهش نيابد و سيستم عصبي شما در آن حالت باقي بماند، و براي مدت طولاني نتواند از رويداد گذر كند، ممكن است دچار PTSD شده باشيد.

با PTSD، شما در شوك رواني باقي مي‌مانيد. علائم كاهش نمي يابد و نه تنها بهتر نشده بلكه حتي بدتر هم مي‌شويد.

مقابله با استرس تروماتيك
همان طور كه معمولاً پاكسازي آثار ويراني‌ها و ترميم خسارت‌هاي ناشي از يك فاجعه يا رويداد آسيب‌زا زمان مي‌برد، بازيابي تعادل عاطفي و بازسازي زندگي شما نيز به زمان نياز دارد. اما راهكارهايي وجود دارد كه با انجام آن ها مي‌توانيد به خود و عزيزانتان كمك كنيد تا با عواقب عاطفي پس از آسيب بهتر كنار آمده و راهي براي ادامۀ زندگي خود بيابيد.

به ياد داشته باشيد كه هيچ «درست» يا «نادرستي» براي احساس كردن وجود ندارد. انسان ها به طرق مختلف نسبت به تروما واكنش نشان مي دهند، بنابراين به خود (يا ديگران) نگوييد كه بايد چگونه فكر يا احساس كنيد.

احساسات خود را ناديده نگيريد،
زيرا اين كار فقط بهبود را كند مي كند. در لحظه به نظر مي رسد كه بهتر است از تجربۀ احساسات خود اجتناب كنيد، اما چه به آنه ا توجه كنيد و چه نه، وجود دارند. اگر به راحتي به خود اجازه دهيد آنچه را كه احساس مي كنيد تجربه كنيد، حتي احساسات شديد نيز از بين خواهند رفت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان استرس تروماتيك



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: استرس، استرس شديد، درمان استرس،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۲ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۹:۴۵:۳۷
وسواس موكني | تشخيص و نحوه درمان وسواس كندن مو
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

وسواس موكني، تشخيص و نحوه درمان وسواس كندن مو

اختلال وسواس موكني به تريكوتيلومانيا معروف مي باشد و يك نوع اختلال رواني مي باشد كه در آن فرد تمايل به كندن موهاي سر، ابرو، مژه و هر قسمت بدنش را دارد و در برابر اين رفتار اجباري نمي تواند مقاومت كند و مانع آن شود.

وسواس موكني

اين اختلال بيشتر در زمان هايي كه فرد دچار فشار و تنش مي شود شدت مي يابد و فرد براي اين كه به آرامش برسد و احساس لذت كند شروع به كندن موهايش مي كند. فرد با اختلال موكني، بخش قابل توجهي از موهايش را از دست مي دهد و با استفاده از ترفندهاي مختلف تلاش مي كند اين مسئله را پنهان نگه دارد.

توجه داشته باشيد زماني كه اختلال موكني با اختلالات ديگر رواني همراه شود بر روي جنبه هاي مختلف زندگي اثراتي مي گذارد و مشكلاتي را براي فرد به وجود مي آورد به همين دليل بايد هر چه زودتر اين اختلال مورد درمان قرار گيرد.

در اين مقاله اختلال موكني را مورد بررسي قرار مي دهيم و در مورد علائم و نشانه ها و علل و راهكارهايي درماني آن مطالبي را بيان مي كنيم.

اختلال وسواس موكني چيست؟
وسواس موكني يك اختلال وسواسي مي باشد كه فرد تمايلي زيادي و اجباري به كندن موهايش دارد بنابراين زماني كه دچار تنش مي شود و فشار زيادي را بايد تحمل كند براي به آرامش رسيدن و به دست آوردن لذت اقدام به موكني مي كند.

اختلال موكني در زنان بيشتر مي باشد و آمار نشان مي دهد كه زنان ده برابر بيشتر از مردان به اين اختلال دچار مي شوند.

موكني تنها مربوط به موهاي سر نمي شود اگر چه كندن موهاي سر امري شايع است و ممكن است قسمتي از سر كم مو يا حتي طاس شود اما فرد موهاي قسمت هاي ديگري مانند ابرو، مژه، موهاي بدن مانند موي دست، پا، زير بغل، بخش شرمگاهي و موهاي صورت مانند ريش يا سبيل را نيز مي كند.

اختلال وسواس موكني چه پيامدهايي به همراه دارد؟
اگر به اختلال موكني مبتلا باشيد براي پنهان كردن قسمتي هايي كه موهاي آن كنده شده است دنبال راه حل مي گرديد و در مورد اين قسمت ها دچار عذاب هستيد در اين شرايط ممكن است از كلاه، روسري، مژه مصنوعي، آرايش هاي غليظ و غيره استفاده كنيد.

برخي از افراد تمايل دارند كه موهاي كنده شده خود را بخورند كه اين مسئله منجر به اختلالات گوارشي مي شود. در كنار آن ممكن است دچار اختلال بدريخت انگاري، اختلالات اضطرابي و مشكلات ديگر شويد به همين دليل توجه به اختلال موكني بسيار اهميت دارد و بايد براي درمان آن اقداماتي انجام داد.

مشاوره تلفني وسواس
مشاوره تلفني وسواس | برخورد علمي با درمان وسواس
نشانه هاي وسواس موكني، وسواس كندن مو
نشانه هاي وسواس موكني، وسواس كندن مو
هر كدام از اختلال ها نشانه ها و ويژگي هاي مشترك به خودشان را دارند. در ادامه مقاله برخي از ويژگي هاي اختصاصي اختلال موكني را بيان مي كنيم:

كندن افراطي و مداوم موهاي سر يا نقاط ديگري در بدن
براي كاهش يا قطع رفتار موكني تلاش هاي زيادي انجام مي دهد.
به علت موكني رو به رو شدن با مشكلات و اختلالات زندگي براي آن ها دشوار مي باشد.
موكني يا بي مويي ناشي از بيماري هاي جسماني ديگر از مشكلات پوستي نيست.
علل بروز وسواس موكني چيست؟
اصلي ترين علل ايجاد اختلال موكني مي توان به موارد زير اشاره نمود:

اختلالات همايند:
در صورتي كه اختلال موكني با اختلال هايي مانند وسواس فكري عملي، اختلالات اضطرابي، افسردگي و اختلال پس از سانحه به صورت همزمان اتفاق بيفتد در به وجود آمدن اين اختلال نقش بسياري دارد.

وسواس موكني

عوامل ژنتيكي:
يكي از دلايل اختلال موكني ممكن است عوامل ژنتيكي باشد، بر اساس تحقيقات انجام شده اين اختلال ممكن است به خاطر يك نوع جهش ژنتيكي در فرد به وجود آيد. در صورتي كه نابهنجاري هايي روي كروموزوم شماره ۱، معروف به SL TRKI روي دهد باعث به وجود آمدن اختلال موكني مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-وسواس موكني | تشخيص و نحوه درمان وسواس كندن مو



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: وسواس كندن مو، نشانه هاي وسواس، درمان وسواس،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۹ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۱:۰۷:۲۹
گروه درماني اعتياد با روش حمايتي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

گروه درماني اعتياد با روش حمايتي چيس؟ داشتن حامي و پشتيبان براي مقابله با اعتياد، افسردگي، اضطراب يا ساير مسائل مربوط به سلامت روان، غلبه بر ناراحتي خود و حضور در يك جمع پشتيباني گامي ارزشمند به سوي بهبودي است.

گروه پشتيباني چيست؟
گروه حمايتي مجموعه اي از افراد كه با مسائل مشترك درگير هستند تا آنچه كه از آن رنج مي برند را به اشتراك بگذارند. از طريق بيان كردن تجربيات خود، حمايت، تشويق و آرامش را به ساير اعضاي گروه ارائه مي دهند و در ازاي آن همان را دريافت كنند.

هنگامي كه در حال گذراندن دوران ترك اعتياد هستيد، اعضاي خانواده و دوستان ممكن است همدردي كنند، اما آن ها هميشه نمي دانند چه بگويند يا بهترين راهكار براي كمك به بهبودي شما چيست. پزشكان و متخصصان بهداشت گاهي اوقات حمايت عاطفي جزئي ارائه مي دهند، اما هدف اصلي و تمركز آن ها هميشه خدمات و مراقبت پزشكي است.

گروه حمايتي براي درمان اعتياد
گروه‌هاي حمايتي براي كمك به افرادي كه با شرايط سخت يكسان دست و پنجه نرم مي‌كنند، ايجاد شده‌اند. اين شرايط سخت ممكن است مقابله با يك بيماري خاص، مانند سرطان، معلوليت ذهني، مشكلات سلامت روان مانند افسردگي، اضطراب در اثر مرگ عزيزان يا اعتياد بوده يا هدف آن مراقبت و حمايت از يكي از اعضاي خانواده يا دوستي كه با چنين مشكلي مواجه است، باشد.

با هر مشكلي كه درگير هستيد، بهترين دارو شنيدن صداي افرادي است كه مانند شما درگير اين شرايط سخت بوده يا به اصطلاح عاميانه با كفش هاي شما راه رفته باشد.

گروه پشتيباني مكاني امن را فراهم مي كند كه در آن مي توانيد اطلاعاتي كاربردي، سازنده و مفيد به دست آوريد. از مزاياي تشويق برخوردار خواهيد شد و از طريق بيان تجربيات مشترك، راهكارهاي بيشتري را در مورد مقابله با مشكلات خود ( اعتياد) ياد خواهيد گرفت. شنيدن سخنان كساني كه با مشكلات مشابه شما درگير هستند باعث مي شود كمتر در مشكلات خود احساس تنهايي كنيد.

در حالي كه احساس سكوت و اضطراب در مورد پيوستن به يك گروه پشتيباني كاملاً طبيعي است، اما مي تواند برخي از باورهاي غلط رايج در مورد اين گروه ها و نحوه عملكرد آن ها را از بين ببرد.

باورهاي غلط رايج در مورد گروه هاي حمايتي
هنوز يك باور غلط راجع به مشكلات سلامت روان وجود دارد، كه با حضور در گروه‌هاي حمايتي براي آن مشكلات، گسترش مي‌يابد. برخي افراد مشورت با مشاور را نشانه ضعف مي دانند، در حالي كه برخي ديگر معتقدند اعتماد به مشاوره اتلاف وقت است و فايده اي ندارد.

باورهاي نادرست در مورد گروه هاي حمايتي
افسانه ها و تصورات نادرست
افسانه: هيچ گروه حمايتي در كشور من وجود ندارد.

واقعيت: ده‌ها هزار گروه پشتيباني در سطح ملي و جهاني، حضوري و آنلاين وجود دارد. تقريباً براي هر مشكل و شرايطي يكي وجود دارد.

افسانه: گروه هاي پشتيباني هيچ پاسخ و حمايتي ندارند.

واقعيت: آن ها نمي توانند مشكلات شما را ناپديد كنند، اما در حين كار بر روي يك موضوع سخت يا حساس، پاسخ ها و حمايت هاي زيادي را دريافت خواهيد كرد.

افسانه: از من خواسته مي شود كه مسائل شخصي زندگي ام را بيان كنم.

واقعيت: در بيشتر گروه‌ها، انتخاب مي كنيد هر گونه كه احساس راحتي مي‌كنيد صحبت كنيد.

افسانه: ساير مراجعه كنندگان ممكن است با من درگير شوند يا از من انتقاد كنند.

واقعيت: يك گروه حمايتي به خوبي اداره مي شود و مرزها را تعيين مي كند و از مراجعه كنندگان مي خواهد كه نسبت به يكديگر همدلي و احترام نشان دهند.

افسانه: پس از مراجعه به يك گروه حمايتي، بيشتر احساس افسردگي مي كنم.

واقعيت: بيان كردن مشكلاتتان مي تواند بسيار تحسين برانگيز باشد. بنابراين، اكثر افراد پس از حضور در يك گروه حمايتي احساس نشاط و تشويق مي كنند.

انواع گروه هاي حمايتي
با توجه به نياز خود، ممكن است تصميم بگيريد كه به يكي از سه نوع گروه حمايتي زير بپيونديد:

گروه حمايت متقابل
يك گروه ۱۲ مرحله اي
گروه درماني.
فقط به ياد داشته باشيد كه هر گروه حمايتي را كه انتخاب مي كنيد نمي تواند جايگزين براي مراقبت هاي پزشكي قرار دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-گروه درماني اعتياد با روش حمايتي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اعتياد، ترك اعتياد، درمان اعتياد،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۸ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۶:۲۶:۰۷
افسردگي و رابطه آن با خيانت همسر
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

افسردگي و رابطه آن با خيانت همسر

در اين مقاله قصد داريم رابطه افسردگي را نسبت به خيانت همسر بسنجيم. در اين مورد علائم ديگري مانند اختلالات استرسي كه ممكن است همراه افسردگي باشند را ناديده مي گيريم. در اين مقاله قصد داريم ۳ مورد را توضيح دهيم و راجع به آنها نتيجه گيري كنيم.

سعي داريم بر تحقيقاتي كه درباره ارتباط افسردگي و خيانت زوجين است مروري داشته باشيم و درباره تاثير درمان افسردگي بررسي و تحليل داشته باشيم.

زوج درمانگران در مواجهه با خيانت، بايد انتظار برخورد با زوجيني كه يك نفر يا هر دوي آنها احساس افسردگي و خيانت به رابطه زناشويي دارند را داشته باشند.

تحقيقات به طور واضح رابطه خيانت و افسردگي را تاييد مي كنند در اين مقاله ابتدا مروري بر تحقيقات حوزه افسردگي و خيانت زناشويي خواهيم داشت پس از آن به ارتباط اين دو خواهيم پرداخت. سپس تاثير درمان زوجين را بررسي مي كنيم و در نهايت چالش هاي پيش رو براي محققين هنگامي كه هر دو مشكل اتفاق مي افتد بررسي مي كنيم

افسردگي و رابطه آن با خيانت همسر
زوج درمانگر ها مي توانند انتظار برخورد با زوجيني كه يك نفر يا هر دوي آنها مبتلا به افسردگي هستند و در رابطه زناشويي خود خيانت كرده اند را داشته باشند.

در مورد شيوع خيانت آمار ها متغير است. ۲۵ درصد يا كمتر ميزاني است كه توسط تخمين جهاني اعلام شده كه بيشتر آن متشكل از مردان است. گاتمن درباره ي زوج درماني مي گويد ۲۵ درصد مشكلات حاضر به خيانت به همسر مرتبط است.

ويكس گامبسيا و جنكين ادعا مي كنند كه بيشتر زوجيني كه تحت درمان افسردگي هستند حالاتي از خيانت به همسر را يا در گذشته بروز داده اند يا در زمان حال بروز مي دهند.

متاسفانه مقوله خيانت به همسر و مشكلات اين چنيني به مشكل بزرگي از سمت مراجع كنندگان تبديل شده.

در اين مورد شواهدي وجود دارد كه خيانت زناشويي را با افسردگي ارتباط مي دهد. اين حالت در بعضي از مراجعين به عنوان حالت پيش گويي كننده خيانت به همسر( مرحله قبل از خيانت به همسر) بروز پيدا مي كند .

در بعضي ديگر مثل پاسخي در برابر خيانت صورت گرفته به همسر ( مرحله بعد از خيانت كردن به همسر ) و در بعضي ديگر به عنوان يك انگيزه و نيروي محرك براي به حركت در آوردن افسردگي زمينه اي كه فرد قبلا به آن مبتلا بوده است.

اين قضيه موجب مي شود دومين درمان زوجين كه پيش زمينه خيانت به همسر را دارند احتمال وجود افسردگي بسيار زياد باشد.

مروري بر يك پژوهش كه بر روي زوجين درباره افسردگي و ارتباط آن با خيانت به همسر انجام گرفته.

اين تحقيق وجود يك رابطه بين افسردگي و خيانت به همسر را نمايان مي كند. نتيجه گيري اول آن مربوط به ۳۸ درصد از زناني است كه نسبت به خيانت همسر خود مطلع شدند و در عوض ۱ ماه به افسردگي مبتلا شدند.

جالب است بدانيد آنها قبلا سابقه افسردگي نداشته اند. براي خانم هايي كه قبلا به افسردگي مبتلا بوده اند آمار بسيار بالاتر و وحشتناك تر است.

اين آمار ها نشان مي دهد ۷۲ درصد آن ها افسردگي پنهان داشته اند كه با متوجه شدن مقوله خيانت دوباره فعال شده. آمار مربوطه نحوه رابطه بين خيانت همسر و افسردگي را نشان مي دهد.

الگوي ملي مرتبط با افسردگي
در تحليلي كه توسط اولفسون ـ ماركوس ـ دروس و همكاران انجام گرفته الگوهاي ملي قيد شده. آنها اطلاعاتي كه از تيم تحقيقاتي پزشكي ملي در سال ۱۹۸۷ و هيئت تحقيقات پزشكي ملي در سال ۱۹۹۷ جمع كرده بودند استفاده كردند.

آنها در دو بازه زماني متفاوت الگوهاي درماني استفاده شده در كشورها را در گروه هاي مختلف بيماران سرپايي بيمارستاني تحليل و بررسي كردند. در آزمايش باليني مدل سال ۱۹۸۷ تعداد ۱۵۵۹۰ نفر خانم خانه دار بودند و در مدل سال ۱۹۹۷ تعداد ۱۴۱۴۷ نفر خانم خانه دار حاضر بودند.

نكته ي بسيار مهمي كه در اين بررسي مشهود بود اين بود كه درمان افسردگي از ۰٫۷۳افراد در گروه ۱۰۰ نفره در سال ۱۹۸۷ به ۲٫۳۳ در ۱۰۰ نفر مورخ سال ۱۹۹۷ بيشتر شده بود. در واقع مي توان گفت بيشترين افزايش سطح درماني از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۷ مربوط به بانوان جدا شده و طلاق گرفته بود. اين گروه افراد نسبت به افراد متاهل براي دريافت درمان افسردگي دوبرابر شانس داشتند.

دارودرماني براي افسردگي از ۴۴٫۶ درصد در سال ۱۹۸۷ به ۷۹٫۴ درصد در سال ۱۹۹۷ ارتقا يافت. طبق تحقيقات (دروس ـ اولفسون ـ ماركوس و همكاران) داروهاي ضد افسردگي متداول ترين داروهاي تجويز شده در تحقيقات بعدي بود و علت آن نيز افزايش وجود دسته خانواده دارويي ssri بود كه از تاريخ ۱۹۸۷ توليد شد.

در سال ۱۹۹۷ اين دسته دارويي به ۵۸٫۳ درصد افرادي كه در آن زمان تحت درمان افسردگي قرار داشتند تجويز شود. پس از آن درصد افرادي كه براي درمان افسردگي به روان درماني احتياج داشتند از ۷۱٫۱ درصد به ۶۰٫۲ درصد كاهش پيدا كرد.

ماركوس ـ اولفوسون ـ دروس و همكاران اين سوال را مطرح كردند كه آيا پزشكان با تجويز داروهاي ضد افسردگي در كاهش بروز علائم افسردگي موفق بوده اند يا خير؟

شركت هاي داروسازي در اين زمينه رقابت تنگاتنگي داشته كه عموم مردم و پزشكان را هدف خود قرار دادند.

در سال ۱۹۸۷ دولت طرحي با هدف شناسايي و درمان افسردگي عموم تصويب كرد. تغيير در مراقبت هاي بهداشتي بر روند درمان افسردگي نيز موثر بود كه طي آن مسئولين خدمات بهداشتي، دارودرماني توسط پزشكان را بر ديگر روش ها ارجح دانستند.

علاوه بر الگوهاي ملي براي درمان افسردگي عده اي الگوهاي جهاني وجود دارد كه آگاهي انسان را ضمانت مي كند. طي مطالعاتي كه توسط لوپز و موري در مورخ ۱۹۹۶ انجام شد از ۲۰ كشور جهان و بالغ بر ۱۰۰ دانشمند براي جمع آوري داده هاي اوليه ۱۳٫۸ ميليون مرگ از ۵۰٫۵ مرگ و مير كلي جهان در سال ۱۹۹۰ استفاده شد.

هدف ابتدايي ايت تحقيق ارتقا دستيابي يه تخمين ۱۰۰۷ دليل اصلي مرگ و مير بود.

براي مقايسه كردن فاكتورهاي خطر و شرايط مختلف ابزار تركيبي مقياس مشكلات پزشكي به اسم دالي طراحي شد( موري و لوپزـ ۱۹۹۶) نكته مهم در اين تحقيق افسردگي تك قطبي ماژور دومين عامل اصلي ناتواني در سراسر جهان خواهد بود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي و رابطه آن با خيانت همسر



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: افسردگي، خيانت، خيانت همسر،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۸ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۶:۲۴:۱۸
ال اس دي | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

قرص ال اس دي، نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي

قرص ال اس دي (LSD) چه قرصي مي باشد و در چه مواقع از آن استفاده مي شود؟ قرص ال اس دي يك ماده توهم زا مي باشد و در دسته داروهاي توهم زا قرار دارد، جوانان براي اين كه هيجان را بيشتر تجربه كنند از اين قرص استفاده مي كنند.

اين قرص باعث مي شود فرد دچار توهم شود و مرز بين خيال و واقعيت را از بين مي برد، به همين دليل مصرف كننده نمي تواند مرز ميان خيال و واقعيت را تشخيص دهد.

اين قرص عوارض بسياري دارد و زماني كه والدين متوجه مي شوند فرزندشان اين قرص را استفاده مي كند دچار اضطراب و استرس شده و ممكن است اقدامات عجولانه اي انجام دهند.

در اين شرايط والدين بايد آگاهي كامل در اين خصوص را داشته باشند تا بتوانند به كمك مشاور بهترين روش رو به رو شدن با فرد مصرف كننده را پيدا كنند و فرزندشان ترك اعتياد راحت تري داشته باشد.

قرص ال اس دي

قرص ال اس دي
ال اس دي از تركيب نوعي قارچ و ماده دي اتيل آميد تشكيل مي شود و ماده توهم زاي نيمه صنعتي مي باشد كه برخي از افراد به آن اعتياد پيدا مي كنند. اين ماده باعث فعال شدن گيرنده هاي سروتيونين مي شود، اين گيرنده ها در درك و تفسير واقعيت نقش بسيار مهمي دارند.

هم چنين مغز به طور طبيعي باعث فيلتر شدن محرك هاي اضافي و نامربوط مي شود و باعث مي شود تا فرد به درك صحيح تري از واقعيت هاي اطرافش برسد.

در صورتي كه اين گيرنده ها بيش از حد فعال شوند باعث به وجود آمدن و پردازش محرك هاي نامربوطي در مغزش مي شوند كه درك واقعيت را براي فرد سخت مي كند.

زماني كه فرد LSD را مصرف مي كند خيال مي كند چيزي را انجام داده است در حالي كه اين احساس در مغزش به وجود مي آيد و گاهي حواس او با مشكلات و تداخلاتي رو به رو مي شود. به عنوان مثال او از ديدن صداها و يا شنيدن رنگ ها حرف مي زند.

ماده LSD به صورت خوراكي و در شكل هاي متنوع، كپسول، قرص، آدامس و قطره مورد استفاده قرار مي گيرد و اين ماده توهم زا بعد از مصرف حدود ۶۰ دقيقه اثراتش را نشان مي دهد.

نوروفارماكولوژي قرص ال اس دي
همانطور كه بيان شد ال اس دي يك نوع ماده توهم زا مي باشد كه به طور مستقيم بر روي گيرنده هاي سروتونرژيك اثر مي گذارد.

اين ماده با جلوگيري از بازجذب دوپامين و راه اندازي هورمون هاي دوپامين و نورآدرنالين باعث فعال سازي مسير پاداش مي شود و زماني كه اين ناقل ها افزايش مي يابد، فرد دچار توهم مي شود و هم چنين ال اس دي فعاليت سيستم پاراسمپاتيك و تحريك سمپاتيك را كم مي كند.

اثرات باليني قرص ال اس دي
روش هاي مصرف ماده ال اس دي متنوع مي باشد اين ماده اگر به صورت تزريقي مورد استفاده قرار گيرد، فوري واكنش نشان مي دهد و اگر به شكل خوراكي باشد، اثرات آن يك ساعت بعد نشان داده خواهد شود.

اثرات اين ماده حدود ۸ تا ۱۲ ساعت در بدن باقي مي ماند و ميزان اثر گذاري آن به مقدار مصرف بسته است.

زماني كه فرد اين ماده را استفاده مي كند ممكن است تلقين پذيري و تاثير پذيري او افزايش يابد، هم چنين درك تجربه هاي لذت بخشي مانند توهمات بينايي و تجارب ناخوشايند مانند افسردگي و از دست دادن حس زمان و مكان از تاثيرات باليني اين ماده توهم زا مي باشد.

نشانه هاي مصرف قرص ال اس دي
ال اس دي تاثيرات زيادي دارد و بر روي حواس پنجگانه، احساسات و تفكرات اثراتي را به جاي مي گذارد، برخي از اين اثرات شامل موارد زير مي باشد:

بينايي فرد تحت تاثير قرار مي گيرد و به شكل ديدن رنگ هاي تند، ديد تار، هاله نور و تغيير در شكل و رنگ اجسام نشان داده مي شود.
فرد مصرف كننده احساس هايي مانند فشار بر بدن، لرزش و سبكي در سر را تجربه مي كند.
مصرف كننده احساس سرخوشي، خوشبختي و آرامش و زندگي در رويا دارد و به طور همزمان اضطراب و گيجي را تجربه مي كند و تغييرات بسيار سريعي در خلق او صورت مي گيرد.
درك كردن زمان ممكن است براي فرد سخت باشد و گذر زمان به صورت تند و كند براي او اتفاق بيفتد.
فرد دچار حس برتري مي شود و افكاري كه غيرمعمول هستند از ذهن و فكر او عبور مي كنند.

دانستني هاي توهم، هذيان و اسكيزوفرني
عوارض مصرف ال اس دي
عوارض LSD متنوع مي باشد و برخي از آن ها مدتي بعد از مصرف از بين مي رود و برخي از آن ها اثرات بلندمدتي دارند كه اثرات آن به صورت طولاني و تا پايان عمر در فرد باقي مي ماند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ال اس دي | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: قرص ال اس دي، ترك ال اس دي، عوارض مصرف ال اس دي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۷ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۳:۵۸:۰۱
خواب آلودگي شديد در طول روز | ناركولپسي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

خواب آلودگي شديد در طول روز: ناركولپسي

ناركولپسي به اختلال خواب مزمن گفته مي شود كه تمام جنبه هاي زندكي فرد را تحت تاثير قرار مي دهد، البته با درمان و پيگيري هاي مناسب مي توان اين خواب آلودگي روزانه را متوقف كرد. در اينجا همه چيزهايي است كه بايد در مورد علائم، علل و درمان ناركولپسي بدانيد ذكر شده است.

خواب آلودگي شديد در طول روز چيست؟
همان طور كه بيان شد ناركولپسي يك اختلال عصبي مزمن است كه بر بخشي از مغز كه خواب را تنظيم مي كند تأثير مي گذارد. اين اختلال باعث مي شود خواب‌آلودگي بيش از حدي را در طول روز تجربه كرده و حتي در برخي از موارد عدم كنترل ماهيچه‌اي (به نام كاتاپلكسي) را تجربه كنيد كه باعث مي‌شود در طول فعاليت‌هاي عادي در طول روز مانند كار يا مطالعه به خواب برويد.

اين عدم كنترل اغلب توسط احساسات قوي آغاز مي شود، اين مشكلات كوتاه و موقتي مي باشند و فقط چند ثانيه طول مي كشند، اما مي توانند ترسناك بوده و باعث اختلال جدي در زندگي شما شوند.

در اين شرايط فعاليت‌هاي معمولي روزانه مانند رانندگي، آشپزي يا حتي پياده‌روي مي‌تواند خطرناك باشد و خواب‌آلودگي شديد در طول روز مي‌تواند بر كار، مدرسه و روابط صميمانه فشار وارد كند. ناركولپسي همچنين مي تواند مشكلات حافظه و تمركز ايجاد كند و بر عزت نفس و سلامت روان شما تأثير بگذارد.

خواب آلودگي شديد در طول روز شايع‌تر از آن چيزي است كه احتمالاً تصور مي‌كنيد و از هر ۲۰۰۰ نفر ۱ نفر را مبتلا مي‌كند. اگرچه هنوز درماني وجود ندارد، اما راه هاي زيادي وجود دارد كه مي توانيد علائم آن را كاهش دهيد. تركيبي از تغييرات سبك زندگي، استراتژي هاي خودياري، مشاوره و حمايت پزشكي مي تواند به شما در مديريت اين اختلال، بهبود هوشياري و لذت بردن از زندگي كمك كند.

اثرات خواب آلودگي شديد در طول روز
براساس آنچه بيان شد خواب آلودگي در طول روز به بسياري از جنبه هاي زندگي آسيب مي زند كه در ادامه به مهم ترين آن ها اشاره شده است:

آسيب جسماني و ايمني. بسياري از فعاليت‌هاي معمولي روزانه، مانند آشپزي، پياده‌روي و رانندگي در صورت به خواب رفتن يا از دست دادن كنترل عضلات به طور غيرمنتظره، مي‌توانند بسيار خطرناك شوند.
سلامت روان. ناركولپسي مي تواند زندگي شما را تا حدي مختل كند كه منجر به افسردگي و اضطراب شود.
روابط اجتماعي و حرفه اي. متأسفانه، خواب ناگهاني اغلب براي كساني كه با اين اختلال آشنا نيستند، طنزآميز است. برخي از افراد ممكن است تصور كنند كه شما تنبل، بي‌ادب، يا حتي در حال تظاهر به خواب ناگهاني هستيد.
اختلال در روابط شخصي. روابط شما به خصوص روابط عاشقانه، اغلب ممكن است آسيب ببيند. خواب آلودگي شديد همچنين ممكن است باعث كاهش ميل جنسي و ناتواني جنسي شود.
حافظه و توجه. ناركولپسي ممكن است باعث شود شما در به خاطر سپردن چيزها و تمركز مشكل داشته باشيد و اختلال بيشتري در فعاليت هاي روزانه شما ايجاد كند.


قرص هاي خواب آور و كمك هاي خواب طبيعي
قرص خواب آور و كمك هاي خواب طبيعي
علائم و نشانه ها
اكثر افراد مبتلا به ناركولپسي اولين علائم خود را بين سنين ۱۰ تا ۲۵ سالگي تجربه مي كنند. اين علائم مي تواند به ويژه براي كودكان يا جواناني كه با چالش هاي مدرسه، دانشگاه يا مراحل اوليه حرفه خود نيز مواجه هستند نگران كننده باشد.

دو مورد از رايج ترين علائم ناركولپسي كه خواب آلودگي بيش از حد در طول روز و كاتاپلكسي مي باشد، اغلب با وضعيت عاطفي شما مرتبط هستند. ممكن است زماني كه احساسات شديدي مانند خنده، غم، تعجب يا نااميدي را تجربه مي كنيد، اين علائم را نشان دهيد.

علائم رايج خواب آلودگي شديد در طول روز عبارتند از:
كاتاپلكسي (از دست دادن كنترل عضلاني). خواب آلودگي شديد ممكن است باعث از دست دادن ناگهاني كنترل عضلاني در هنگام بيداري شود كه معمولاً توسط احساسات قوي مانند خنديدن يا گريه ايجاد مي شود.

توهمات. برخي از افراد مبتلا به ناركولپسي هنگام به خواب رفتن يا پس از بيدار شدن، مشكلات بينايي يا شنوايي را تجربه مي كنند.

فلج خواب. ممكن است در ابتدا يا انتهاي خواب قادر به حركت يا صحبت نباشيد.

بيداري شبانه اگر از ناركولپسي رنج مي بريد، ممكن است دوره هاي بيداري در شب همراه با گرگرفتگي، ضربان قلب بالا، يا هوشياري شديد را تجربه كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خواب آلودگي شديد در طول روز | ناركولپسي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: خواب آلودگي، درمان خواب آلودگي، علل خواب آلودگي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۷ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۳:۵۵:۵۲
سيكل قاعدگي و روش محاسبه چرخه قاعدگي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

سيكل قاعدگي و روش محاسبه چرخه قاعدگي

به خوني كه هر ماه به شكل طبيعي از سطح داخلي رحم خارج مي گردد قاعدگي گفته مي شود. زنان و دختران در زمان قاعدگي علائم و نشانه هاي مختلفي را تجربه مي كنند كه برخي از اين نشانه ها ممكن است طبيعي نبوده و نشان دهنده اختلالاتي باشد.

به همين دليل زنان و دختران بايد سعي كنند اطلاعات خود را در مورد قاعدگي و اختلالات آن افزايش دهند، تا تغييراتي كه در زمان قاعدگي بر روي بدن آن ها ايجاد مي شود براي آن ها نگران كننده نباشد و سعي كنند در جهت درمان يا كاهش درد و رنج آن اقداماتي را انجام دهند.

در صورتي كه در اين خصوص آگاهي كافي نداشته باشند تغييرات رواني و فيزيكي در چرخه قاعدگي منجر به كاهش عملكرد و اختلال در سبك زندگي مي شود و مشكلاتي را براي فرد به وجود مي آورد.

در اين مقاله درباره قاعدگي، تغييرات رواني و فيزيكي اين دوره مطالبي را بيان مي كنيم هم چنين براي كسب اطلاعات دقيق تر مي توانيد از مشاور كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند و اطلاعات مفيدي در اختيار شما بگذارد.

تعريف قاعدگي
به خون ريزي در سطح داخلي رحم قاعدگي، پريود يا عادت ماهيانه گفته مي شود. عادت ماهيانه دختران از سنين ۸ تا ۱۳ سالگي شروع مي شود و تا زمان يائسگي آن ها ادامه دارد. بارداري زنان به عادت ماهيانه آن ها بستگي دارد تا سني كه زنان پريود شوند و يائسگي رخ ندهد، مي توانند باردار شوند.

زماني كه لقاح و شكل گيري جنين صورت گرفته باشد خون ريزي اتفاق نمي افتد، در غير اين صورت ديواره محكمي كه در رحم ساخته شده است از طريق خون ريزي از هم مي پاشد. به طور معمول دوران عادت ماهيانه زنان بين ۲ تا ۷ روز متغير مي باشد و زنان باردار معمولا پريود نمي شوند و هم چنين قاعدگي سه ماه بعد از زايمان اتفاق مي افتد.

احتمال بارداري در زمان پريود بسيار كم و شانس آن بسيار پايين است، اما غيرممكن نمي باشد. تخمك گذاري در روند خاصي اتفاق مي افتد و به همين علت در روزهاي اول و دوم قاعدگي بارداري رخ نمي دهد، اما از روز سوم قاعدگي ممكن است بارداري اتفاق بيفتد.

چرخه پريود و يا سيكل قاعدگي
چرخه قاعدگي عبارت است از اولين روز خون ريزي تا نخستين روز قاعدگي او در ماه بعد. در اين دوره تغييراتي بر هورمون ها و بدن زن ايجاد مي شود كه اين تغييرات طبيعي هستند و بدن او را براي توليد مثل آماده مي كنند.

در دوره قاعدگي هر ماه يك تخمك آماده بارور شدن قرار مي گرد اما اگر لقاح صورت نگيرد تخمك از بين مي رود و فرد خون ريزي كرده و عادت ماهانه مي شود.

توجه داشته باشيد كه چرخه قاعدگي در زنان متفاوت مي باشد اما چرخه طبيعي آن از ۲۱ تا ۳۵ روز متغير است. البته هر كس مي تواند چرخه قاعدگي خاص خودش را داشته باشد. هم چنين مردان بايد با بدن زنان آشنا باشند و شناخت كافي از بدن همسرشان داشته باشند تا بتوانند ارتباط موثري با همسرشان برقرار كنند.

علت بروز افسردگي
علت افسردگي زنان در دوران قاعدگي و پريود چيست؟
تغييرات رواني و فيزيكي در سيكل قاعدگي
در دوران قاعدگي زنان با تغييرات جسماني رو به رو مي شوند كه برخي از اين تغييرات ممكن است با شدت بسيار زيادي اتفاق افتد كه برخي از آن ها شايع تر هستند و عبارت اند از:

دردهاي شكم
حساس شدن و دردناك شدن پستان ها
احتباس آب
تغيير در فعاليت و تمايل به رابطه جنسي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-سيكل قاعدگي و روش محاسبه چرخه قاعدگي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: سيكل قاعدگي، پريود، قاعدگي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۵ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۷:۵۹:۴۰
نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر

پرخاشگري نوعي رفتار غريزي به منظور برون ريزي خشم مي باشد كه البته منجر به بقاي انسان ها خواهد شد. پرخاشگري به دو گونه تهاجمي و منفعل تقسيم مي شود. در ادامه راجع به علائم يك فرد منفعل و پرخاشگر بيشتر آشنا خواهيم شد:

نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر
۱) شما در برخورد اول با يك فرد منفعل و پرخاشگر احتمالا او را كاملا مودب و خوش برخورد مي بينيد كه هيچ علامتي از پرخاشگري در او نخواهيد ديد. اين افراد معمولا بسيار حرف گوش كن و آرام به نظر مي آيند و خشم خود را سركوب مي كنند.

۲) خواسته هاي خود را به صورت واضح و شفاف ابراز نمي كنند و اگر نسبت به چيزي ناراحت باشند آن را مطرح نمي كنند و در خود درون ريزي مي كنند.

۳) در بيشتر اوقات در حال نق زدن از شرايط موجود هستند علي رغم اين كه نارضايتي خود را مستقيما به اشخاص بيان نمي كنند و ترجيح مي دهند فقط پشت سر آن ها غر بزنند.

۴) اين گونه افراد در اغلب اوقات حسود هستند و نسبت به موفقيت هاي اطرافيان حسادت مي كنند. افراد منفعل و پرخاشگر نمي توانند ببينند كسي به غير از خودشان موقعيت خوبي داشته باشد.

۵) معمولا چنين افرادي با كنايه و طعنه صحبت مي كنند، زيرا نمي توانند حرفشان را مستقيما بيان كنند.

۶) افراد منفعل و پرخاشگر سعي مي كنند به صورت پنهاني به بقيه آسيب بزنند و اگر كسي خواسته يا ناخواسته آن ها را ناراحت كنند در ذهن خود نقشه ي آسيب زدن و انتقام نسبت به آن را مي كشند.

پرخاشگري
آيا ميدانيد پرخاشگري چيست؟
نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر
نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر

۷) تحسين و تشويق موفقيت ديگران براي اين گونه افراد بسيار سخت و طاقت فرساست. اين افراد گاهي اوقات طوري از ديگران تعريف مي كنند كه تعريف نكردنشان نسبت به حرف هايي كه مي زنند بهتر است!

۸) افراد منفعل و پرخاشگر افراد ديگر را به تمسخر مي گيرند و موفقيت هاي ديگران را كوچك و حقير مي شمارند تا خودشان احساس بزرگي و موفقيت پيدا كنند.

۹) اگر به آن ها مسئوليتي بسپاريد به هر دري مي زنند تا از زير اين كار در بروند. اين افراد بر خلاف اين كه رو در رو، به شما چشم مي گويند در باطن به هيچ وجه اين كار را قبول نمي كنند و فكر مي كنند شما قصد داريد از او سو استفاده كنيد.

با چند نمونه مثال شما را با خصوصيات افراد منفعل و پرخاشگر بيشتر آشنا خواهيم كرد:

۱) به عنوان مثال : مردي در مهماني از رفتار كسي ناراحت مي شود ولي اصلا به روي خودش نمي آورد و طبيعي رفتار مي كند اما وقتي مهماني تمام مي شود و به محض اين كه با همسرش در ماشين مي نشيند شروع به غر زدن و بهانه گيري نسبت به همسرش مي گويند.

۲) خانمي حس مي كند همسرش به اندازه كافي به او توجه و علاقه اي نشان نمي دهد اما هيچ حرفي به همسرش نمي زند و تظاهر مي كند همه چيز عادي است. در مقابل، به خاطر هر اتفاق ريز و درشتي بهانه مي گيرد. در واقع مي توان گفت چنين افرادي حتي اگر مشكلي حل بشود به دنبال مشكل ديگر مي گردند.

مشاورانه
مشاوره خانواده
مشاوره ازدواج
مشاوره تلفني
مشاوره آنلاين
تست روانشناسي
مشاوره روانشناسي
مشاوره جنسي
اختلال رواني
كليپ روانشناسي
افراد منفعل و پرخاشگر خشم خود را به صورت انتقام نشان مي دهند چرا كه كينه توز هستند معمولا اين افراد مسائل پيش آمده را فراموش نمي كنند و به دنبال موقعيتي هستند تا به فرد مقابل ضربه اي مهلك وارد كنند و ضربه اي كه خوردند را جبران كنند.

شناسايي چنين افرادي معمولا كار سهل و راحتي نيست چرا كه اين افراد ظاهر موجه و آرامي دارند و تنها شناخت عميق آن ها مي تواند مشكل را شناسايي كند.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: پرخاشگر، نوجوان پرخاشگر، نشانه هاي فرد منفعل،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۴ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۹:۰۳:۳۰
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی