روانشناسي

 
 
اختلال استرس پس از سانحه در سربازان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

اختلال استرس پس از سانحه در سربازان و نظاميان چگونه درمان مي شود؟

بسياري از جانبازان، هنگام بازگشت از خدمت سربازي با علائم اختلال استرس پس از سانحه مواجه مي‌شوند. اما اقداماتي وجود دارد كه مي توانند انجام دهند تا احساس بهتري داشته باشند.

درك اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان
آيا با تطبيق مجدد خود با زندگي پس از سربازي مشكل داريد؟ آيا هميشه حس مي‌كنيد كه در لبه پرتگاه هستيد، هميشه نگران هستيد، يا از طرف ديگر، احساس بي حسي و عدم ارتباط با عزيزان خود داريد؟ آيا فكر مي كنيد كه ديگر هرگز مانند يك فرد طبيعي نخواهيد بود؟

بسياري از سربازان اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را تجربه مي كنند. اگر اختلال استرس پس از سانحه درمان نشود، زندگي با آن بسيار سخت خواهد بود. وقتي زمان بسياري انتظار بكشيد و چيزي تغيير نكند به راحتي نااميد مي‌شويد.

اما مي توانيد از امروز شروع كنيد و به خودتان كمك كنيد كه احساس بهتري پيدا كنيد. حتي اگر آنقدر مشكلتان شديد بوده كه به درمان باليني روي آورديد. اقدامات زيادي وجود دارد كه مي توانيد انجام دهيد تا به خودتان كمك كنيد كه بر اختلال استرس پس از سانحه غلبه كنيد و حتي قوي تر از قبل شويد.

چه چيزي باعث اختلال استرس پس از سانحه مي شود؟
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، كه گاه به عنوان شوك پوسته يا موج گرفتگي هم شناخته مي شود، پس از تجربه ضربه شديد يا يك رويداد تهديد كننده در زندگي رخ مي دهد.

طبيعي است كه ذهن و بدن شما پس از چنين رويدادي در شوك قرار بگيرد، اما اگر همين پاسخ طبيعي در سيستم عصبي شما باقي بماند تبديل به اختلال استرس پس از سانحه مي شود.

سيستم عصبي شما دو روش خودكار و بازتابي براي پاسخ دادن به رويدادهاي استرس زا دارد:

آماده‌باش، جنگ يا گريز، زماني انجام مي‌شود كه شما نياز به دفاع از خود يا جان سالم به در بردن از خطر يك موقعيت جنگي داريد. در اين هنگام ضربان قلب شما سريع تر شده و فشار خون شما بالا مي رود، ماهيچه هاي شما سفت مي شوند و قدرت و سرعت واكنش شما افزايش مي يابد. هنگامي كه خطر برطرف شد، سيستم عصبي بدن شما را آرام مي كند، ضربان قلب و فشار خون شما را كاهش مي دهد و به تعادل طبيعي خود باز مي گرديد.
بي‌حركتي زماني اتفاق مي‌افتد كه استرس زيادي را در موقعيت تجربه كرده باشيد و حتي وقتي خطر از بين رفته، هنوز خود را «گرفتار» مي‌بينيد. سيستم عصبي شما قادر به بازگشت به حالت عادي تعادل خود نيست و شما نمي توانيد اين رويداد را پشت سر بگذاريد. اين اختلال استرس پس از سانحه ناميده مي‌شود.


بهبودي از اختلال استرس پس از سانحه با خارج شدن، به صورت ذهني و عاطفي، از منطقه جنگي اتفاق مي‌افتد. زيرا شما هنوز از نظري عاطفي و احساسي در آنجا زندگي مي‌كنيد. درمان به سيستم عصبي شما كمك مي‌كند تا از آنجا «آزاد» شود.

علائم اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان
اگرچه معمولاً علائم اختلال استرس پس از سانحه در ساعات يا روزهاي پس از يك رويداد آسيب زا ديده شوند، اما گاهي اوقات اين علائم ماه ها يا حتي سال ها پس از بازگشت ظاهر مي شوند. اختلال استرس پس از سانحه در هر سرباز به طور متفاوتي ايجاد مي شود، اما مي‌توان چهار دسته كلي براي علائم آن برشمرد:

يادآوري‌هاي مكرر رويداد آسيب‌زا: افكار ناراحت‌كننده، كابوس‌ها، و يادآوري هاي احساسي باعث مي‌شود آن رويداد دوباره و دوباره تكرار ‌شود. با يادآوري ضربه‌هاي روحي، واكنش‌هاي شديد احساسي و فيزيكي مانند حملات پانيك، لرزش غيرقابل كنترل و تپش قلب ايجاد مي شود.
اجتناب شديد از چيزهايي كه شما را به ياد رويدادهاي آسيب زا مي اندازد: از افراد، مكان ها، افكار يا موقعيت هايي كه با خاطرات بد ارتباط دارند، دوري مي‌كنيد كه حتي مي‌تواند باعث كناره گيري از دوستان و خانواده و از دست دادن علاقه به فعاليت هاي روزمره گردد.
منفي شدن افكار و بد شدن خلق و خو: با چيزهايي مانند باورهاي منفي اغراق آميز درباره خود يا جهان و احساس مداوم ترس، گناه يا شرم كمتر مي‌توانيد احساس مثبت داشته باشيد.
هميشه مراقب بودن: تغييرات ناگهاني در احساسات و واكنش‌هاي عاطفي شديد رخ مي‌دهد، مانند تحريك پذيري، عصبانيت، رفتار بي پروا، مشكل در خوابيدن، مشكل در تمركز و هوشياري بيش از حد ( افزايش هوشياري).
پيشگيري از خودكشي در جانبازان مبتلا به PTSD
افكار خودكشي در ميان سربازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه شايع است. احساس خودكشي يك نقص شخصيتي نبوده و به اين معني نيست كه شما احمق، ضعيف يا ناتوان هستيد.

اگر تصميم به خودكشي داريد، فوراً به دنبال كمك باشيد. با فردي مورد اعتماد صحبت كنيد يا در صورت نياز با اورژانس تماس بگيريد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلال استرس پس از سانحه در سربازان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اختلال استرس، استرس، سانحه در جانبازان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۹:۳۰:۴۵
بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي ( ۴ خطر اصلي)

آيا در مورد بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي آگاهي داريد؟ ازدواج فاميلي در بعضي از خانواده ها طرفداران بسياري دارد اما اين نوع ازدواج با مشكلات و بيماري هاي احتمالي همراه مي باشد كه افراد بايد در مورد آن آگاه باشند.

امروزه جواناني كه قصد ازدواج فاميلي دارند به پشتوانه پيشرفت علم، آزمايش هاي بسياري را انجام مي دهند تا از خطرهاي ازدواج فاميلي آگاه شوند و نتيجه ازدواج بسته به جواب آزمايش ها مي باشد. اگر در آزمايش خطري تشخيص داده نشود پس براي ازدواج مشكلي به وجود نمي آيد.

هم چنين با پيشرفت علم پزشكي مي توان از بروز بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي پيشگيري لازم را فراهم كرد.

قبل از ازدواج كمك گرفتن از مشاوره ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است و مشاوره هاي روانشناختي ازدواج نيز در جهت ارتقاء مهارت هاي زندگي مشترك به ويژه در ازدواج هاي فاميلي كه در بعضي از جهات مشكلات خاصي به همراه دارند، ضروري مي باشند.

بيماري هاي ناشي ازدواج فاميلي، خطرات بالقوه
ازدواج فاميلي يكي از انواع ازدواج ها بوده و ويژگي ها و پيامدهاي خاص خودش را دارد، ازدواج يكي از مهم ترين تصميمات در زندگي هر شخصي مي باشد و نمي توان با قاطعيت نظر داد كه ازدواج با فاميل بهتر است يا غريبه.

تصميم گيري در اين مورد به شرايط شما و خانواده تان وابسته است. اما در ازدواجي كه اشتراك ژنتيكي با آن شخص داريد ممكن است خطراتي ايجاد شود كه قبل از ازدواج بايد آگاهي و شناخت لازم را پيدا كنيد و هم چنين آزمايش هاي لازم را انجام دهيد تا بعد از ازدواج دچار مشكل نشويد.

در بين جامعه اين طور جا افتاده است كه خطر ازدواج فاميلي مي تواند فقط در به دنيا آمدن كودك معلول و عقب مانده ذهني ظاهر شود. در حالي كه ازدواج فاميلي براي زوجين هم خطراتي به همراه دارد.

اگر قصد ازدواج فاميلي داريد و يا زماني كه به اين موضوع فكر مي كنيد از آينده آن مي ترسيد به شما مي گوييم كه اصلا نگران اين مسئله نباشيد.

زيرا امروزه علم پزشكي پيشرفت كرده است و به خوبي خطرات ناشي از ازدواج هاي فاميلي را مورد بررسي قرار داده و ميزان خطر را براي شما مشخص مي كند.

9 تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي
۹ تكنيك برتر در مشاوره ازدواج بر اساس جديدترين روشهاي روانشناسي
در اين مقاله به معرفي خطرات ممكن الوقع ناشي از ازدواج فاميلي مي پردازيم:

بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي: احتمال نقص ايمني
كودكان حاصل از ازدواج فاميلي ممكن است مبتلا به بيماري نقص ايمني باشند، كودكاني كه مبتلا به اين بيماري هستند سيستم ايمني آن ها پايين است و در معرض بيماري هاي عفوني قرار دارند. هر گاه سيستم ايمني بدن به شكل صحيح و درست كار نكند امكان ابتلا به اين وضعيت وجود دارد.

افرادي كه فرزند آن ها درگير اين بيماري ها شده اند بايد هر چه سريع تر فرزند خود را نزد متخصص برده و براي درمان آن ها اقداماتي را انجام دهند البته امروزه نقص ايمني با استفاده از قرص ها و ويتامين ها قابل درمان مي باشد.

يكي از بيماري هاي شايع در ازدواج هاي فاميلي سندروم داون مي باشند اين بيماري علاوه بر تاثير در ظاهر انسان مانند گردن كوتاه، زبان متورم و صورت پهن از لحاظ ذهني نيز باعث بروز علائمي مانند كم تواني ذهني، وسواس فكري و ضعف يادگيري مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بيماري هاي ناشي از ازدواج فاميلي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ازدواج فاميلي، خطر ازدواج فاميلي، ازدواج،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۶:۱۳:۴۱
عادت در روانشناسي چه معني دارد؟ آيا ترك عادت موجب مرض است؟
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

عادت به كاهش پاسخ به يك محرك پس از تكرار مكرر گويند. يا همانطور كه انجمن روانشناسي آن را تعريف مي كند، عادت كردن شامل “عادت كردن به يك موقعيت يا محرك” است و در نتيجه اثربخشي آن كاهش مي يابد.

به عنوان مثال، يك صداي جديد در محيط شما، مانند آهنگ زنگ جديد، ممكن است در ابتدا توجه شما را به خود جلب كند يا حتي حواس شما را پرت كند. به مرور زمان كه به اين صدا عادت مي كنيد كمتر به آن توجه مي كنيد و پاسخ شما كم مي شود. اين پاسخ كاهش يافته عادت كردن است.

نمونه هاي عادت
براي درك چگونگي كاركرد عادت‌سازي، نگاه كردن به چند مثال مختلف مي‌تواند مفيد باشد. اين پديده در بسياري از زمينه هاي مختلف از يادگيري تا ادراك نقش دارد.

يادگيري
عادت كردن يكي از ساده ترين و رايج ترين شكل هاي يادگيري است. اين به افراد اجازه مي دهد تا محرك هاي غير ضروري را تنظيم كنند و روي چيزهايي تمركز كنند كه واقعاً نياز به توجه دارند.

به عنوان مثال، تصور كنيد كه در حال مطالعه با تلويزيون در حال پخش در پس زمينه هستيد. تلويزيون ممكن است در ابتدا حواس‌تان را پرت كند، اما عادت كردن به شما اين امكان را مي‌دهد تا در نهايت سر و صدا را كاهش دهيد و روي چيزي كه مي‌خواهيد ياد بگيريد تمركز كنيد.

در حين يادگيري چيزي است كه به طور منظم در زندگي روزمره شما اتفاق مي افتد، اما احتمالا تا حد زيادي از آن بي اطلاع هستيد.

ادراك
تصور كنيد كه در حياط خانه خود هستيد كه صداي كوبيدن بلندي را از حياط همسايه خود مي شنويد. صداي غيرمعمول بلافاصله توجه شما را به خود جلب مي كند و شما تعجب مي كنيد كه چه چيزي در حال وقوع است يا چه چيزي ممكن است باعث ايجاد صدا شود.

طي چند روز آينده، صداي كوبيدن با سرعتي منظم و ثابت ادامه مي يابد. در نهايت، شما فقط نويز را تنظيم مي كنيد. اين نمونه اي از عادت در ادراك است.

اين تنها صدا نيست كه ما را به عادت كردن ترغيب مي كند. حواس ديگر نيز مي توانند تحت تأثير عادت قرار گيرند.

مثال ديگر اين است كه صبح قبل از رفتن به محل كار روي مقداري عطر بپاشيد. پس از مدت كوتاهي، ديگر متوجه بوي عطر خود نمي‌شويد ، اما اطرافيان شما ممكن است بوي عطر را حتي بعد از اينكه از آن بي‌اطلاعيد، متوجه شوند.

آيا مي توانيد به درد عادت كنيد؟ تحقيقات نشان مي دهد كه شما مي توانيد، همچنين نشان مي دهد كه اين عادت ممكن است بيشتر مبتني بر مغز باشد تا حساسيت زدايي واقعي به خود احساس درد.

روان درماني
همچنين رويكردهاي روان درماني وجود دارد كه بر عادت كردن تكيه دارند. براي مثال، در درمان فوبيا ، عادت دادن افراد به منبع ترس يكي از راه‌هاي كمك به آنها براي غلبه بر فوبيا است. در مواجهه درماني، افراد به تدريج در معرض چيزهايي قرار مي گيرند كه از آنها مي ترسند.

عادت در مواجهه درماني
مواجهه درماني از عادت كردن براي كمك به افراد براي غلبه بر ترس هاي خود استفاده مي كند. نمونه اي از اين نوع درمان در غلبه بر فوبيا تاريكي شامل موارد زير باشد:

در ابتدا، فرد ممكن است به سادگي تصور كند كه در يك اتاق تاريك است.
هنگامي كه آنها به اين تجربه عادت كردند، خود را در معرض تقريب‌هاي فزاينده‌اي نزديك‌تر به منبع واقعي اضطراب خود قرار مي‌دهند، مانند ايستادن درست در داخل در يك اتاق تاريك، تا زماني كه در نهايت با خود ترس (ايستادن كامل در داخل) روبرو شوند. يك اتاق تاريك).
در نهايت، فرد به محرك (تاريكي كامل) عادت مي كند تا ديگر پاسخ ترس را تجربه نكند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-عادت در روانشناسي چه معني دارد؟ آيا ترك عادت موجب مرض است؟



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: نظريه هاي عادت گرايي، ترك عادت، عادت كردن،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۱۰:۴۰:۴۳
رفتار انحرافي چيست؟
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

رفتار انحرافي به عنوان اقداماتي گفته مي شود كه هنجارهاي اجتماعي را نقض مي كند، كه شامل قوانين اجتماعي غيررسمي يا انتظارات و قوانين رسمي تر اجتماعي باشد. از سوي ديگر، رفتار قابل قبول اجتماعي به اعمالي اطلاق مي‌شود كه عموماً براي انجام آن در حضور افراد ديگر مناسب تلقي مي‌شوند.

اين مقاله به بررسي علل رفتار انحرافي و تفاوت آن با رفتار قابل قبول اجتماعي مي پردازد. همچنين انواع مختلفي از رفتارهاي انحرافي و اينكه چگونه برخي از رفتارها، مانند اعتياد، از مقبوليت اجتماعي تا انحرافي را شامل مي شود را پوشش مي دهد.

علل رفتار انحرافي
نظريه‌هاي مختلفي وجود دارد كه توضيح مي‌دهد چرا افراد درگير رفتارهاي انحرافي مي‌شوند، از جمله تبيين‌هاي روان‌شناختي، بيولوژيكي و جامعه‌شناختي.

در واقعيت، احتمالاً عوامل زيادي در رفتار انحرافي نقش دارند. اينها شامل ژنتيك، شخصيت، تربيت، محيط و تأثيرات اجتماعي است.

همچنين توجه به اين نكته مهم است كه آنچه انحراف تلقي مي شود مي تواند از فرهنگي به فرهنگ ديگر متفاوت باشد. عوامل ديگر – از جمله جنسيت و وضعيت اجتماعي-اقتصادي – نيز بر قوانين و انتظارات اجتماعي غيررسمي و نانوشته اي تأثير مي گذارند كه انتظار مي رود مردم با آنها مطابقت داشته باشند.

رفتار انحرافي
توضيحات روانشناختي
نظريه‌هاي روان‌شناختي رفتار انحرافي از ديدگاه‌هاي مختلفي سرچشمه مي‌گيرند. به عنوان مثال، رويكرد روانكاوانه ممكن است نشان دهد كه همه مردم تمايلات سركوب شده و ناخودآگاهي دارند كه منجر به انحراف اجتماعي مي شود .

از سوي ديگر، نظريه‌هاي يادگيري ممكن است نشان دهند كه اين رفتارها با مشاهده رفتارهاي انحرافي ديگران آموخته مي‌شوند. در زمينه مصرف مواد، اين نشان مي دهد كه افراد در نتيجه مشاهده مصرف مواد توسط افراد ديگر، شروع به استفاده از مواد مخدر يا سوء استفاده از الكل مي كنند. تحقيقات نشان مي دهد كه تأثيرات اجتماعي مي تواند نقش مهمي در شروع مصرف مواد و اعتياد داشته باشد.

توضيحات بيولوژيكي
توضيحات بيولوژيكي براي انحراف نشان مي دهد كه تأثيرات ژنتيكي نقش مهمي در رفتار انحرافي دارد. براي مثال، وقتي صحبت از اعتياد به ميان مي آيد، تحقيقات نشان داده است كه ژن ها نقش مهمي در ايجاد مشكلات مصرف مواد دارند.

تحقيقات نشان مي دهد كه بين ۴۰ تا ۶۰ درصد از خطر ابتلا به اعتياد به دليل ژنتيك است.

ژنتيك نيز بر خلق و خو و شخصيت كلي تأثير دارد. اين ويژگي ها و ويژگي ها ممكن است بر احتمال انجام رفتار انحرافي تأثير بگذارد.

تبيين هاي جامعه شناختي
يك توضيح جامعه‌شناختي نظريه كرنش مرتون است كه نشان مي‌دهد بين اهداف جامعه و ابزارهايي كه مردم براي رسيدن به آن اهداف دارند تنش وجود دارد. در نتيجه، مردم اغلب به رفتارهاي انحرافي (مانند دزدي يا فروش مواد مخدر) به عنوان راهي براي دستيابي به آرمان هاي اجتماعي قابل قبول اجتماعي (مانند داشتن ثروت) روي مي آورند.

خلاصه
رفتار انحرافي مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد. عوامل ژنتيكي، رواني و جامعه شناختي همگي مي توانند بر انواع مختلف انحرافات اجتماعي تأثير بگذارند.

استرس مفيد يا يوسترس
استرس مفيد يا يوسترس
اعتياد و رفتار انحرافي
اعتياد – از الكل گرفته تا قمار و رابطه جنسي – مي تواند شامل رفتار قابل قبول اجتماعي يا رفتار انحرافي اجتماعي باشد. نوشيدن يك يا دو نوشيدني بعد از كار يك شكل قابل قبول اجتماعي از مصرف الكل است. مست شدن و سپس اقدام به رانندگي به منزل، رفتار انحرافي محسوب مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-رفتار انحرافي چيست؟



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: رفتار انحرافي، انواع رفتار انحرافي، علل رفتار انحرافي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۷:۴۲:۵۸
استرس مفيد يا يوسترس
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

يوسترس چيست؟ همه استرس ها يكسان نيستند. برخي از استرس‌هايي كه در زندگي با آن مواجه مي‌شويد مي‌تواند براي سلامتي شما مضرتر باشد و برخي از انواع استرس در واقع مي‌توانند سالم باشند. يكي از انواع استرس هاي مفيد به نام Eustress شناخته مي شود.

يوسترس چيست؟
يوسترس به استرسي اشاره دارد كه منجر به پاسخ مثبت مي شود. اين برعكس پريشاني است و مي تواند به هر نوع استرس مفيد اعم از جسمي يا رواني اشاره داشته باشد. تمايل به كوتاه مدت دارد و اغلب احساس هيجان دارد. مردم اين نوع استرس را قابل كنترل و حتي انگيزه مي دانند.

از نظر فيزيكي، يوسترس اغلب مي تواند از بسياري جهات شبيه پريشاني باشد. ممكن است عصبي شويد. قلب شما ممكن است تند بزند افكار شما ممكن است مسابقه دهند تفاوت در نحوه درك اين احساسات فيزيكي است.

با پريشاني، آنها ممكن است احساس ناراحتي و غرق شدن كنند. با يوسترس، ممكن است احساس هيجان يا حس انتظار داشته باشيد.

يوسترس مي تواند مفيد باشد و در واقع براي رفاه كلي ضروري است. اين نوع استرس “مثبت” مي تواند به احساس خوش بيني و هيجان در مورد زندگي كمك كند.

استرس مفيد يا يوسترس
استرس مفيد يا يوسترس
نمونه هايي از يوسترس
Eustress با نتايج مثبت همراه است. براي درك اين نوع استرس مفيد، در نظر گرفتن چند مثال مختلف از زمان وقوع آن مي تواند مفيد باشد. بر خلاف پريشاني، eustress به طور معمول با احساس هيجان و چالش به جاي اضطراب يا ترس همراه است.

تغييرات زندگي : تغييرات عمده زندگي مي تواند باعث ايجاد eustress شود. نمونه هايي از تغييراتي كه مي تواند اين نوع استرس مفيد را ايجاد كند شامل شروع يك شغل جديد، درگير شدن در يك رابطه و تربيت فرزندان است.
چالش هاي كوچكتر : هيجان يك ترن هوايي، يك فيلم ترسناك يا يك چالش سرگرم كننده همگي نمونه هايي از eustress هستند. حتي يك تمرين بسيار سخت نيز مي تواند نمونه اي از اين نوع استرس باشد.
تجربيات جديد : سفر همچنين مي‌تواند باعث ايجاد eustress شود. اين مي تواند ناراحتي و ناآشنايي قابل توجهي را به همراه داشته باشد، اما اكتشافات زيادي را نيز به همراه دارد. انتظار اولين قرار ملاقات، اولين روز كاري جديد، يا ساير اولين هاي هيجان انگيز نيز زير چتر eustress قرار مي گيرد.
در برخي موارد، پريشاني مي تواند به eustress تبديل شود. براي مثال، از دست دادن شغل يا جدايي در ابتدا ممكن است ناراحت كننده باشد، اما ممكن است به عنوان فرصتي براي تغيير و رشد در طول زمان تلقي شود.

تاثير يوسترس يا استرس مفيد
Eustress نوعي استرس است كه در واقع براي ما مهم است كه در زندگي خود داشته باشيم. Eustress مي تواند اثرات مثبت مختلفي داشته باشد. به عنوان مثال، ممكن است:

كمك به تمركز و تمركز
شما را تشويق مي كند تا چالش هاي جديدي را انجام دهيد
به شما انگيزه مي دهد تا اهداف خود را دنبال كنيد ،
به شما كمك مي كند در مواجهه با چالش ها انعطاف پذيري بيشتري داشته باشيد
به زندگي خود معنا و هدف بدهيد
به شما كمك مي كند تا احساس سلامتي و شادي بيشتري داشته باشيد
مقدار معيني از استرس مي تواند در مورد انگيزه و عملكرد مفيد باشد. در واقع، قانون يركس-دادسون پيشنهاد مي كند كه سطوح بهينه برانگيختگي (يعني استرس) به بهبود عملكرد كمك مي كند، اما فقط تا يك نقطه خاص. و وظايف مختلف ممكن است از سطوح مختلف استرس و برانگيختگي بهره مند شوند.

Eustress اغلب به عنوان يك نوع استرس مفيد در نظر گرفته مي شود زيرا مي تواند تأثير مثبتي بر زندگي شما بگذارد. با اين حال، مهم است كه به ياد داشته باشيد كه eustress هنوز هم نوعي استرس است. به همين دليل، eustress مي تواند به پريشاني يا حتي استرس مزمن تبديل شود، اگر خيلي شديد شود يا براي مدت طولاني ادامه يابد.

مشاورانه
مشاوره خانواده
مشاوره ازدواج
مشاوره تلفني
مشاوره آنلاين
تست روانشناسي
مشاوره روانشناسي
مشاوره جنسي
اختلال رواني
كليپ روانشناسي
استرس مفيد را شناسايي كرده و به آن پاسخ دهيد
براي مديريت سطوح استرس خود، مهم است كه تفاوت بين eustress و ساير انواع استرس را بشناسيد. اين هميشه ساده نيست زيرا آنها گاهي اوقات شبيه يكديگر هستند.

درك eustress مي تواند به شما كمك كند تا به راحتي انواع ديگر استرس را نيز مديريت كنيد. براي مثال، تحقيقات نشان مي‌دهد كه وقتي رويدادي به‌عنوان يك «تهديد» تلقي مي‌شود، مردم به آن واكنش متفاوتي نسبت به «چالش» نشان مي‌دهند.

تهديدها پاسخ استرس بيشتري را برمي انگيزند و سطوح بيشتري از اضطراب ايجاد مي كنند، در حالي كه چالش ها مي توانند هيجان انگيز و حتي لذت بخش باشند. تهديدها ترسناك هستند، در حالي كه چالش‌ها فرصت‌هايي هستند براي اثبات خود و يادگيري اينكه وقتي واقعاً تلاش مي‌كنيد چقدر مي‌توانيد انجام دهيد.

اين درك مي تواند به شما كمك كند بسياري از عوامل استرس زا در زندگي خود را به عنوان چالش ارزيابي كنيد تا تهديد. تعدادي استراتژي وجود دارد كه مي‌تواند به شما كمك كند رويدادها را به‌جاي تهديد به‌عنوان چالش ببينيد:

از خودگويي مثبت استفاده كنيد : اين كار را مي توان با تغيير نحوه صحبت با خود در مورد اين چالش ها انجام داد. سعي كنيد به خودتان بگوييد كه اينها چالش هايي هستند كه مي توانيد با آنها كنار بياييد.
روي آنچه مي توانيد كنترل كنيد تمركز كنيد : تمركز بر منابعي كه براي مديريت اين چالش ها داريد نيز مي تواند مفيد باشد. تمركز بر روي آنچه مي توانيد كنترل كنيد به جاي آنچه ممكن است اشتباه باشد، مي تواند به شما كمك كند نسبت به چالش هايي كه با آن روبرو هستيد احساس مثبت تري داشته باشيد.
طرز فكر خود را تنظيم كنيد : وقتي روي تغيير ذهنيت خود كار مي كنيد و در صورت امكان به استرس به عنوان يك چالش برخورد مي كنيد، مي توانيد اين چالش ها را با انعطاف پذيري بيشتري مديريت كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-استرس مفيد يا يوسترس



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: استرس، انواع استرس، استرس مفيد،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۷:۳۹:۵۳
شربت ترياك | موارد مصرف | عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

شربت ترياك، موارد مصرف، عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك

شربت ترياك نوعي داروي مسكن مي باشد كه در گروه داروهاي افيوني قرار مي گيرد. از اين دارو به عنوان درمان ترك اعتياد به مواد مخدر استفاده مي كنند. اما اين دارو به علت خاصيت اعتياد آوري به صورت بسيار محدود مورد تجويز و استفاده قرار مي گيرد.

شربت ترياك و موارد مصرف آن

شربت ترياك فرآيند سم زدايي را براي فرد آسان تر مي كند و باعث مي شود دردهاي جسماني به شكل قابل توجهي كاهش يابد. از اين دارو براي ترك مواد افيوني نظير ترياك، مورفين و هروئين استفاده مي كنند تا فرد دوره ترك را با موفقيت به پايان رساند.

اين دارو با عوارض گوناگوني همراه مي باشد كه مصرف خودسرانه و قطع مصرف آن به صورت ناگهاني مشكلات بسياري براي افراد به وجود خواهد آورد. در ادامه اين مقاله در مورد شربت ترياك، كاربرد اين دارو و عوارض آن مطالبي را بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند مفيد باشد.

شربت ترياك و موارد مصرف آن
شربت ترياك يا تنتور اپيوم نوعي ماده افيوني و مسكن مي باشد كه در هر ۵ ميلي ليتر آن ۵۰ ميلي گرم مورفين وجود دارد.

از اين دارو براي درمان اسهال بزرگسالان استفاده مي كنند اما در زمان ترك مواد مخدر مورد استفاده قرار مي گيرد و يكي از داروهاي ترك اعتياد شناخته شده مي باشد. اما به دليل عوارض آن بسيار محدود مورد تجويز قرار مي گيرد. استفاده آن بيش از هر چيز براي سم زدايي و درمان وابستگي به اپيوئيد ها مي باشد.

يك باور غلط عاميانه در مورد شربت ترياك وجود دارد كه جوشاندن آن منجر به كاهش عوارض آن مي شود، اين كار نه تنها تاثيري در كاهش عوارض ندارد بلكه تبخير آب و الكل باعث مي شود شربت، غليظ شده و آسيب جدي بر دستگاه گوارش افراد وارد كند.، بنابراين از انجام اين كار خودداري كنيد.

علت استفاده از شربت ترياك براي ترك اعتياد
يكي از روش هايي ترك اعتياد به مواد افيوني نظير ترياك، هروئين و مورفين استفاده از داروهاي نگه دارنده مي باشد. اين داروها كمك مي كند با كمك اين روش فرد درد جسماني كمتري را تحمل كند و علائم ناخوشايند او در اثر محروميت از مواد كاهش مي يابد، در اين شرايط فرد مي تواند در مسير ترك پايداري بهتر و بيشتري را تجربه كند.

داروهايي كه در هنگام ترك به عنوان داروهاي نگه دارنده تجويز مي شوند عبارت اند از متادون، قرص ب ۲ بوپرنورفين و شربت ترياك يا همان تنتور اپيوم.

دوز مصرف شربت ترياك براي ترك اعتياد
توجه داشته باشيد كه شربت ترياك يك ماده افيوني مي باشد و مصرف آن براي ترك اعتياد بايد با احتياط بسيار و تحت نظارت پزشك باشد در غير اين صورت اگر به صورت خودسرانه مورد استفاده قرار گيرد، اعتياد جديدي را در فرد ايجاد مي كند.

هم چنين دوز مصرفي آن براي افراد متفاوت است و بستگي به وضعيت جسماني و ميزان اعتياد آن ها به مواد مخدر دارد. ممكن است دارويي كه براي يك نفر مفيد و كمك كننده است براي شخص ديگر آسيب هايي را به همراه داشته باشد به همين دليل حتما بايد بر اساس دستور پزشك مصرف شود و دوز آن را پزشك تعيين نمايند و از مصرف سرخود تنتور اپيوم جدا بپرهيزيد.

اعتياد به شيره
علائم و نشانه هاي اعتياد به شيره، عوارض اعتياد به شيره
مصرف شربت ترياك در دوران بارداري
متاسفانه مورفين قابليت رد شدن از جفت را دارد به همين دليل اگر در دوران بارداري مورد استفاده قرار گيرد مشكل ساز بوده و عوارضي بر روي جنين خواهد داشت.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-شربت ترياك | موارد مصرف | عوارض مصرف و قطع ناگهاني شربت ترياك



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ترياك، ترك اعتياد، شربت ترياك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۸:۳۴:۵۵
صفات شخصيتي | انواع خصوصيات و ويژگي هاي شخصيتي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

صفات شخصيتي و انواع خصوصيات و ويژگي هاي شخصيتي

بارز ترين و اساسي ترين صفات و ويژگي هاي شخصيتي افراد چه ويژگي هايي هستند؟ اگر بخواهيد صفات شخصيتي اصلي انسان را بيان كنيد، كدام را انتخاب مي كنيد؟ نتيجه بررسي روانشناسان در تعيين صفات شخصيتي بيش از هزاران صفات شخصيتي مي باشد.

به عنوان مثال آلپورت يكي از نظريه پردازان علم روانشناسي در اين خصوص پژوهش هاي بسياري داشته و حدود چهارهزار صفت شخصيتي را بيان كرده است.

در اين مقاله با بررسي به نظرات دانشمندان و نظريه پردازان به صفت هاي مهم شخصيتي مي پردازيم، تا انتها اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد، زيرا مطالب آن مي تواند جالب و مفيد باشد.

تلاش ها براي تعيين صفات شخصيتي مهم در انسان
بر اساس نظريه هاي مطرح روانشناسي شخصيت انسان از چند صفت اصلي تشكيل شده است مانند: برون گرايي يا درونگرايي، پرخاشگري يا آرامش، مهرباني و پر انرژي بودن يا انرژي كافي را نداشتن.

اما صفات اصلي شخصيت انسان چه مواردي هستند؟ در اين خصوص دانشمندان به تحقيق و پژوهش زيادي پرداخته اند تا در مورد صفات زيربنايي شخصيت انسان اطلاعاتي را به دست آورده اند، در ادامه اين مقاله مهم ترين نظرات دانشمندان را مورد بررسي قرار مي دهيم.

اختلال شخصيت پارانوئيد و شخصيت مرزي
از بدبيني و شكاكيت تا اختلال شخصيت پارانوئيد و شخصيت مرزي
نظريه آلپورت با عنوان هزاران صفت رفتاري در وجود انسان
گوردن آلپورت اولين روانشناسي بود كه به بررسي و طبقه بندي صفات شخصيتي پرداخت. او در پژوهش هاي خود به ليستي از صفت هاي شخصيتي رسيد كه تعداد آن حدود چهار هزار صفت مي باشد. او اين صفات را در سه دسته تقسيم بندي كرد كه شامل صفات اوليه، مركزي و ثانويه مي شود.

صفات اوليه: صفات غالبي هستند كه در بسياري از بخش ها و موقعيت هاي زندگي مشخص مي شوند. و اين صفات را مي توان در شرايط و موقعيت مختلف زندگي يافت.
صفات مركزي: بسياري از نظريه هاي صفات شخصيت بر روي اين صفات متمركز شده اند زيرا اين صفات ساختارهاي اصلي شخصيت محسوب مي شوند و تقريبا در زندگي ثابت و پايدار هستند و به ندرت تغيير مي يابند. به همين دليل صفات مركزي به عنوان صفات اصلي شخصيت شناخته مي شوند.
صفات ثانويه: اين صفات در موقعيت هاي خاصي ايجاد مي شوند و ممكن است پايدار نباشند.
نظريه كتل با عنوان ۱۶ صفت شخصيتي
روانشناس ديگري به نام ريموند كتل بعد از آلپورت نظريه اي در مورد صفات شخصيتي بيان كرد او ليست بلند بالاي آلپورت را به ۱۶ صفت اصلي تقليل داد. او معتقد بود كه اين ۱۶ صفت همان چيزي است كه بر روي رفتارهايي كه به عنوان شخصيت كلي فرد در نظر گرفته مي شود موثر است. ليستي او از چند بعد تشكيل شده است كه عبارت اند از:

دلهره
ثبات عاطفي
انعطاف پذيري نسبت به تغيير
اعتماد به نفس
حساسيت
كتل براي هر كدام از ابعاد بيان شده صفاتي را در نظر گرفت، بر اساس نظريه او هر بعد به صورت يك طيف پيوسته مي باشد و هر فرد مي تواند جايگاه خاصي در آن ها داشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-صفات شخصيتي | انواع خصوصيات و ويژگي هاي شخصيتي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: صفات شخصيتي، شخصيت افراد، ويژگي هاي شخصيتي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۸:۳۸:۱۱
آسيب هاي عاطفي و رواني
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

آسيب هاي عاطفي و رواني

وقتي اتفاقات بدي رخ مي دهد، مدتي طول مي‌كشد تا بر درد غلبه و دوباره احساس امنيت پيدا كنيد. اما با تدابير خودياري و پشتيباني مي توانيد سريع‌تر بهبود پيدا ‌كنيد.

آسيب هاي عاطفي و رواني چيست؟
آسيب‌هاي عاطفي و رواني نتيجۀ رويدادهاي استرس‌زاي فوق‌العاده‌اي است كه احساس امنيت شما را از بين مي‌برد و باعث مي‌شود احساس كنيد كه در يك دنياي خطرناك و ناامن هستيد.

آسيب رواني شما را با احساسات ناراحت كننده، خاطرات و اضطراب‌هايي درگير مي‌كند كه تمامي ندارند. همچنين احساس بي‌حسي، سِرشدن و ناتواني در اعتماد به ديگران در شما ايجاد مي‌كند.

اگرچه تجارب آسيب زا اغلب وقتي ايجاد مي‌شود كه زندگي يا امنيت شما تهديد شود، اما هر موقعيتي كه باعث شود شما احساس غم و انزوا كنيد، حتي اگر آسيب فيزيكي هم به همراه نداشته باشد مي تواند منجر به حادثه و شوك شود.

تجربۀ ذهني و عاطفي شما از رويداد است كه آسيب زا بودن آن را تعيين مي كند. هر چه بيشتر احساس ترس و درماندگي كنيد، احتمال آسيب ديدن شما بيشتر است.

آسيب هاي عاطفي و رواني ناشي از موارد زير است:
رويدادهاي ناگهاني، مانند تصادف، جراحت يا حمله خشونت بار، به خصوص اگر غيرمنتظره باشد يا در دوران كودكي اتفاق افتاده باشد.

استرس مداوم و بي امان، مانند زندگي در منطقه‌اي پر از جنايت، مبارزه با بيماري خطرناك يا تجربه رويدادهاي آسيب زا كه به طور مكرر رخ مي دهند، مانند زورگيري، خشونت خانگي، يا بي‌توجهي در دوران كودكي.

برخي از علل نيز معمولاً ناديده گرفته مي شوند، مانند جراحي (به ويژه در ۳ سال اول زندگي)، مرگ ناگهاني يكي از نزديكان، از هم پاشيدگي يك رابطۀ مهم يا يك تجربه عميقاً نااميدكننده.

مقابله با آسيب‌هاي ناشي از بلاهاي طبيعي يا انسان‌ساز چالش‌هاي منحصربه‌فردي را به همراه مي‌آورد. حتي اگر شما مستقيماً درگير رويداد نباشيد.

در واقع، بسيار بعيد است كه هيچ يك از ما قرباني مستقيم يك حملۀ تروريستي، سقوط هواپيما يا تيراندازي جمعي شويم، اما همۀ ما مرتباً تصاوير وحشتناكي از قربانيان اين گونه حوادث را در رسانه هاي اجتماعي و منابع خبري مي‌بينيم. مشاهدۀ مكرر اين تصاوير بر سيستم عصبي شما غلبه و استرس آسيب زا ايجاد مي كند.

علت اين حوادث هر چه كه باشد، زمان آن چه نزديك باشد چه مربوط به سال هاي دور، با درمان مي‌توانيد بر آن غلبه كرده و به زندگي خود ادامه دهيد.

حوادث دوران كودكي و خطر آسيب در آينده
اگرچه رويدادهاي آسيب زا ممكن است براي هركسي اتفاق بيفتد، اما اگر شما در گذشته به خاطر وقوع يك رويداد خاص تحت فشار استرس سنگيني قرار گرفته باشيد، احتمال اينكه در مواجهه با رويداهاي مصيبت ‌بارِ زمان حاضر دچار آسيب شويد بيشتر مي‌شود. آسيب دوران كودكي مي تواند ناشي از هر چيزي باشد كه احساس امنيت كودك را مختل كند، از جمله:

محيط ناپايدار يا ناامن
جدايي از پدر و مادر
بيماري جدي
روش هاي پزشكي آسيب‌زا
آزار جنسي، فيزيكي يا كلامي
مشكلات درسي و رفتاري در مدرسه
خشونت خانگي
بي توجهي
تجربۀ تلخ در دوران كودكي مي تواند منجر به يك اثر شديد و طولاني مدت شود. اگر مشكلات دوران كودكي حل نشود، احساس ترس و درماندگي به بزرگسالي منتقل مي شود و زمينه را براي آسيب هاي بيشتر فراهم مي كند.

با اين حال، حتي اگر آسيب‌هاي روحي شما سال‌ها پيش اتفاق افتاده باشد، راهكارهايي وجود دارد كه مي‌توانيد براي غلبه بر درد از آن ها كمك بگيريد. ياد بگيريد كه به ديگران اعتماد كرده، با آن ها ارتباط برقرار كنيد و به اين شكل تعادل عاطفي خود را به دست آوريد.

علائم آسيب هاي عاطفي و رواني
همه ما به طرق مختلف به اتفاقات وحشتناك واكنش نشان مي دهيم و طيف وسيعي از واكنش هاي فيزيكي و احساسي را تجربه مي كنيم. هيچ كدام از احساس‌ها، افكار يا پاسخ‌ «درست» يا «نادرست» نيستند، بنابراين واكنش هاي خود يا ديگران را قضاوت نكنيد. پاسخ‌هاي شما واكنش‌هاي عادي به رويدادهاي غيرعادي هستند.

علائم عاطفي و رواني:
شوك، انكار يا ناباوري
گيجي، مشكل در تمركز
عصبانيت، تحريك پذيري، نوسانات خلقي
اضطراب و ترس
گناه، شرم، سرزنش خود
كناره گيري از ديگران
احساس غم يا نااميدي
احساس قطع ارتباط يا بي حسي
علائم فيزيكي:
بي خوابي يا كابوس
خستگي
زود به زود مبهوت شدن
مشكل در تمركز
ضربان قلب تند
سرگيجه و بي قراري
داشتن درد
تنش عضلاني

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-آسيب هاي عاطفي و رواني



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: آسيب هاي عاطفي، درمان آسيب هاي عاطفي، علائم عاطفي و رواني،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۸:۳۳:۱۲
روش صحيح شستن نوزاد
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

شستن نوزاد، روش صحيح شستن و حمام كردن نوزاد

روش صحيح شستن و حمام كردن نوزاد

شستن نوزاد تازه متولد شده نكاتي دارد كه بايد به آن توجه كنيد تا كارتان را راحت تر انجام دهيد.

بدن نوزاد حساس است و جثه كوچكي دارد و همين مسئله مادر را دچار استرس مي كند و اگر مادر در هنگام پاك كردن مدفوع، حمام كردن و آب كشي كودك در روشويي نكات لازم را در نظر بگيرد اين كار براي او لذت بخش و آسان خواهد بود.

در اين خصوص شايد مادر خودتان روش هايي را آموزش داده باشد اما بهتر است به نكاتي كه در اين مقاله بيان شده است نيز توجه فرماييد.

هم چنين مي توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد تا شما را در اين خصوص راهنمايي كند و با مشكلات مراقبت از كودك آشنا شويد و با استفاده از راهكارهاي عملي و موثر مشكلات شايع در اين دوران را كاهش داده و تنش هاي آن را كمتر كنيد.

چه موقع بايد نوزاد را به اولين حمام برد؟
سعي كنيد براي حمام بردن نوزادتان عجله نداشته باشيد، زيرا با اين كار ممكن است دماي بدن نوزاد پايين بيايد و او بيمار شود، دست كم تا ۱۲ ساعت بعد از تولد، او را به حمام نبريد.

اگر دقت كرده باشيد پرستاران بعد از تولد تنها با حوله هاي گرم و مرطوب، نوزاد را پاك مي كنند و دليل انجام اين كار مراقبت از نوزاد مي باشد.

حمام كردن نوزاد چگونه بايد انجام شود؟
مراحل شستن نوزاد تازه متولد شده
يك اسفنج را در آب گرم خيس كنيد و به آرامي نوزاد را بشوييد، هيچ احتياجي نيست كه هر روز نوزاد را به حمام ببريد بلكه هفته اي ۲ يا ۳ بار كافي مي باشد.
از قبل حوله اي را زير نوزاد قرار دهيد تا از سرخوردن و غوطه ور شدن وسايل كودك در آب جلوگيري كنيد، زماني كه حمام كودك به اتمام رسيد يك حوله خشك داشته باشد تا همه چيز را تميز نگه داريد، در اين شرايط لازم است تمام نكات ايمني نوزاد و كودك را در رابطه با حمام كردن كودك رعايت نماييد.
در زمان شستن نوزاد دست خود را بر روي پيشاني كودك قرار دهيد و مانع ورود هر نوع ماده خارجي به داخل چشمان نوزاد شويد.


براي خشك كردن كودك يك حوله نرم و خشك به همراه داشته باشيد.
حوله اي كه براي كودكتان تهيه مي كنيد سعي كنيد كلاه دار باشد تا دماي سر او حفظ شود.
از خيس شدن بند ناف نوزاد نترسيد بند ناف به طور طبيعي در ۳ هفتگي جدا مي شود و در صورتي كه بند ناف خيس شد به آرامي آن را با حوله خشك كنيد.
حمام كردن نوزاد را مي توانيد در وان حمام خودتان يا در وان حمام كودك انجام دهيد و مي توانيد وان را پر از اسفنج كنيد تا كودك مشغول شود. واني كه براي شستن نوزاد استفاده مي كنيد به گونه اي باشد تا هم ارتفاع با خودتان باشد تا به پشت كودك آسيبي وارد نشود.
مشاوره كودك - روش تربيت كودك | مشاوره رفتاري كودكان
مشاوره كودك – روش تربيت كودك | مشاوره رفتاري كودكان
مراحل شستن نوزاد بدون بند ناف
مراحل شستن نوزاد بدون بند ناف

وان شست و شوي نوزاد را تا ميزان لازم از آب گرم پر كنيد، دماي آب بايد بين ۲۳ تا ۲۵ درجه سانتي گراد باشد.
چند مشت آب تا قفسه سينه نوزاد بريزيد سعي كنيد آب به خود قفسه سينه نوزاد نرسد.
شستن نوزاد را از سر شروع كنيد و بعد پاهاي او را بشوييد اين ترتيب باعث مي شود تا ترشحات و باكتري ها وارد بدن نوزاد نشود.
براي شستن پشت و باسن نوزاد او را به آرامي بچرخانيد و در اين موقعيت بايد نوزاد روي يك دست شما قرار گيرد تا از هر اتفاقي در حين شستن جلوگيري شود.
به طور معمول پوست نوزاد با مشكلات شايع پوستي مانند خشكي و اگزما همراه مي باشد به همين دليل سعي كنيد در هنگام استحمام نوزاد مراقبت هاي پوستي نوزاد را به درستي انجام دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روش صحيح شستن نوزاد



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: شستن نوزاد، شستن مدفوع نوزاد، نوزاد،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۳:۳۳:۵۰
ترس از ازدواج در زنان با راه حل هاي معجزه آسا
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

ترس از ازدواج در زنان، همه دلايل به همراه راه حل

ترس از ازدواج در بسياري از زنان ديده مي شود، به طور معمول تمامي انسان ها ترس از ازدواج را تجربه مي كنند اما اين مسئله زماني به چالش و مشكل تبديل مي شود كه زندگي فرد را به شكل چشمگيري تحت تاثير قرار مي دهد.

زنان به خاطر ترس شان از ازدواج فرار مي كنند و آن را به تعويق مي اندازند. بسياري از افراد به دليل توهمات واهي و برخي ديگر به دليل اختلالات رواني ممكن است دچار ترس از ازدواج شوند.

در اين شرايط بايد از مشاوره متخصص در حوزه خانواده و ازدواج كمك بگيريد تا در جهت تعديل تنش هاي رواني و كنترل ترس از ازدواج، راهكارهاي موثري را ارائه دهد.

دلايل ترس از ازدواج در زنان
فرد در زماني كه به ترس شديد از ازدواج يا گاموفوبيا دچار مي شود تنش و اضطراب بسياري را تحمل مي كند.

به طور معمول افراد روابط عاطفي آتشيني برقرار مي كنند و با طرف رفتار عاشقانه اي دارند اما زماني كه به طور جدي وارد بحث ازدواج مي شوند به يكباره رابطه را قطع مي كنند و سعي مي كنند از فرد دوري كنند.

اين اختلال ريشه در تجربيات تلخ و رشد در محيط هاي پر تنش زناشويي دارد، البته اين نوع ترس در افراد مختلف متفاوت است و در بعضي مواقع شديد و در برخي از مواقع ضعيف است.

نكته اي اكه در اين جا مهم است و فرد بايد به آن توجه كند اين است كه ازدواج تصميمي شخصي مي باشد و تا حد زيادي به وضعيت فردي و خانوادگي شما بستگي دارد به همين دليل ممكن است دلايل شما براي تعويق انداختن ازدواج با ديگران متفاوت باشد.

بنابراين براي اين كه خودتان را بهتر بشناسيد و با ويژگي هاي دروني خود آشنا شويد بهتر است از مشاور متخصص كمك بگيريد تا در اين خصوص شما را راهنمايي كند.

شخصيت اجتنابي
زناني كه داراي اختلال شخصيت اجتنابي هستند به دليل ترس از مسخره شدن و مورد محبت قرار نگرفتن ترجيح مي دهند روابط محدودي داشته باشند و از كارهاي جديد خودداري مي كنند آن ها از ازدواج را رابطه گسترده و جديدي مي بينند و به همين دليل از آن فرار مي كنند.

زيرا استرس بسياري به آن ها وارد مي شود يكي از اركان مهم در ازدواج، بهداشت رواني مي باشد كه تضمين كننده آرامش و سعادت در زندگي زناشويي مي باشد.

انتظار براي گزينه هاي بهتر
برخي از دختران با وجود اين كه خواستگارهاي خوب و مناسبي دارند اما آن ها را رد مي كنند و فكر مي كنند كه ممكن است موردهاي ايده آل تري را براي ازدواج پيدا كنند.

اين يك نوع تفكر وسواسي است و ريشه در كمبود اعتماد به نفس دارد كه فرد بايد به روانشناس مراجعه كند تا مورد درمان قرار گيرد.

زناني كه اعتماد به نفس بالايي دارند در چنين شرايطي رفتار منطقي تري دارند و واقع بينانه به ازدواج و زندگي مشترك نگاه مي كنند به همين دليل سعي مي كنند به خوبي موقعيت هاي مورد نظر را بسنجند.

ترس از مسئوليت پذيري يا ازدواج
برخي از افراد به خاطر ترس از تعهد و مسئوليت پذيري از ازدواج مي ترسند، زيرا در زندگي مشترك مسئوليت پذيري و تعهد اهميت زيادي دارد.

براي افراد راحت طلب كه از مسئوليت فراري هستند مسئوليت پذيري دشوار مي باشد براي همين از پذيرش مسئوليت مي ترسند و نگران هستند كه از پس آن برنيايند.

در اين شرايط كمك گرفتن از روانشناس اهميت بسياري دارد و فرد مي تواند از اين طريق توانمندي خود را براي افزايش مسئوليت پذيري تقويت كند تا با اطمينان بيشتري براي ازدواج اقدام نمايد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-ترس از ازدواج در زنان با راه حل هاي معجزه آسا



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ترس از ازدواج، دلايل ترس از ازدواج، ازدواج،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۵:۵۴:۱۵
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی