روانشناسي

 
 
دلائل اساسي دروغ گويي در كودكان + ۱۰ نشانه دروغگويي كودكان
|

دروغ گويي در كودكان تقريبا امري عادي مي باشد كه با كمك والدين كودكان مي توانند از آن عبور كنند. مطمئن باشيد جايي، زماني با دروغ گويي در كودكان مواجه خواهيد شد.

هنگام رشد مي توانيد انتظار داشته باشيد كه دروغ هاي پيچيده تر و بزرگتري را نسبت به دوران كودكي اش بگويد. دروغ هاي وي لزوما به دليل شيطنت يا بدجنسي نيستند.

در اين سن دلايل رشدي و هيجاني زيادي براي دروغ گويي در كودكان وجود دارند مانند نياز به احساس مهم بودن يا تمايل به چشم پوشي از احساسات ديگران. خبر خوب اين است كه كودك دبستاني تفاوت بين خوب و بد را مي داند و نمي‌خواهد با دروغگويي كسي را آزار بدهد.

علت دروغگويي كودكان ابتدايي
ابتدا نياز داريد بدانيد كه با چه موضوعي رو به رو هستيد قبل از آنكه به كودك خود ياد بدهيد كه چرا بايد دروغگويي را قطع كند. بايد كشف كنيد كه چرا حقيقت را در نظر نمي‌گيرد. اينجا در اين مقاله انواع متداول دلايل دروغگويي كودكان دبستاني را آورده ايم، بنابراين با ما همراه باشيد:

۱.افسانه بافي
در كنار مشاهده بلوغ و پختگي كودكتان متوجه خواهيد شد كه كودك دبستاني شما هنوز هم در حال ابداع داستان‌هايي با جزئيات بسيار است. زماني كه به شما داستاني مي گويد در مورد يك اسب پرنده كه در وسط حياط مدرسه ديده و سوار آن شده؛ اين ممكن است بخاطر اين باشد كه هنوز قادر نيست به طور كامل تفاوت بين واقعيت و تخيل را تشخيص دهد، و يا سعي دارد كه توجه شما را جلب كند.

اگر فرزند شما تمايل به بزرگ نمايي دارد گاهي اوقات داستان ها را به قدري تغيير مي‌دهد كه ممكن است كاملاً غير واقعي باشند، در اين حالت احتمالا كودك فاقد اعتماد به نفس بوده و ممكن است احساس نياز به بالا بردن خود داشته باشد. هم چنين ممكن است فشاري احساس مي‌كند براي خوب بودن در چيزي، يا فكر مي‌كند كه بايد خودش را ثابت كند تا توسط شخصي و يا گروهي از افراد خاص مورد توجه و پذيرش قرار بگيرد.

فارغ از اينكه چه دليلي پشت افسانه بافي كودك شماست، مهم است كه كودك در حال رشد خود را مورد تمسخر قرار ندهيد؛ كه در اين صورت اعتماد به نفس وي بيشتر سقوط خواهد كرد. نشان دهيد هر آنچه كه هست را شما ستايش مي كنيد و ويژگي هاي مثبت وي را مورد قدرداني و پاداش قرار دهيد.

اگر مي توانيد موضوع صحبت را عوض كنيد؛ براي مثال در مورد چيز ديگري غير از موضوع دروغ صحبت كنيد و يا به آرامي به كودك خود بگوييد كه شما مي‌دانيد آنچه كه او گفته است واقعيت ندارد و شما او را دوست داريد حتي اگر سوار اسب پرنده نشده باشد.

اگر به فرد ديگري در حضور شما دروغ گفت به او در جلوي جمع تذكر ندهيد. به جاي آن تا زماني كه با كودك تنها شويد صبر كنيد، سپس به آرامي به وي توضيح دهيد كه شما مي‌دانيد در حال افسانه بافي است، و اينكه انجام يه همچين كاري عواقب بدي را در پي خواهد داشت.

براي اينكه بهتر متوجه شود از برخي داستان ها و قصه هاي كودكانه استفاده كنيد; معروف ترين آنها چوپان دروغگو است كه با دروغ گفتن گوسفندانش از دست داد و مردم روستا ديگر به وي اعتماد نداشتند، يا قصه خرگوش كوچولويي كه با دروغ گفتن دوستاي صميمي خود را از دست داد.

به احتمال زياد در طول زمان و در سن ۹ سالگي كودك شما اين افسانه بافي ها را كنار مي‌گذارد درست زماني كه ديگر تفاوت بين واقعيت و خيال براي بسياري از بچه‌ها شفاف‌تر شده است.


دروغ گويي در كودكان
۲. دروغ گويي در كودكان براي پوشاندن حقيقت
زماني كه كودك شما انكار مي كند و به دروغ مي‌گويد كه زياد كردن شعله گاز كه منجر به سوختن غذا شده كار او نبوده، در واقع مي‌داند كه كار غلطي انجام داده و سعي در پوشاندن آن دارد. هدف وي اينست كه از تنبيه و نتايج ناخوشايند دوري كند.

كودكان اين روش را در سنين پايين مي آموزند و با رشد خود آن را تكميل مي كنند. دروغ هايي كه براي فرار از تنبيه و انضباط گفته مي‌شوند شما را در موقعيت سختي قرار مي دهند. اگر كودك را به دليل كار اشتباهي كه انجام داده تنبيه كنيد ممكن است تصميم بگيرد كه دروغ گويي برايش بهتر است.

اگر كاري انجام ندهيد نيز رفتارش تغيير نخواهد كرد و دروغ گويي در كودكان ادامه خواهد يافت. اگر كودك خود را هم به خاطر دروغ و به هم به دليل كار اشتباه اصلي تنبيه كنيد مسئله پيچيده تر مي شود. روش درست اين است كه بين سهل گير بودن و مجازات گر بودن يك تعادل ايجاد كنيد.

بر اساس يك پژوهش والديني كه بيشتر از بقيه از اصول اخلاقي استفاده مي كننند؛ فرار از واقعيت و دروغگويي كم تري در فرزندان خود مشاهده مي كنند. در حاليكه والديني كه فرزندان خود را به دليل دروغ گويي تنبيه مي‌كردند در واقع آن ها را به نوعي تشويق دروغ گويي در كودكان مي‌كردند.

زماني كه كودك شما سعي دارد با دروغگويي مخفي كاري كند تلاش كنيد قدم هاي زير را دنبال كنيد:

آرامش خود را حفظ كنيد، به جاي آن از اين فرصت استفاده كنيد كه صداقت را به وي آموزش دهيد
بررسي كنيد كه چرا وي مخفي كاري مي كند. براي مثال از كودك پرسيد كه چرا زير گاز را زياد كرده، وي تاييد مي كند ترس از اين داشته مبادا شما را ناراحت كرده و يا به خاطر سوختن غذا مورد سرزنش قرار گيرد.
توضيح دهيد كه چرا دروغ گويي اشتباه است به اين موضوع اشاره كنيد كه نبايد به گاز دست ميزد و بايد از بقيه كمك مي‌گرفت. به او بگوييد به هر حال اشتباهي رخ داده و قابل بخشش است. اما از سوي ديگر دروغگويي پذيرفتني نيست، روي انگيزه‌هاي پشت دروغگويي تمركز كنيد تا خود دروغ. بيشتر از اين كه مدام روي دروغگويي تاكيد كنيد به او بگوييد كه شما ناراحتيد چون مسئوليت كاري كه انجام داده را نمي پذيرد.
در مورد پيامدهاي قابل قبول و غير خوشونت آميز تصميم بگيريد بيشتر از تنبيه كودك خود به راه‌هايي فكر كنيد كه بتواند اشتباهات خود را جبران كند.
به او بگوييد كه به هر صورت او را دوست داريد. خوب است كه كودك شما نسبت به رفتارش هوشيار شود، و نسبت به رفتار بدش كمي احساس پشيماني كند. اما به هر صورت حواستان باشد كه موجب نشويد هر بار كه اشتباه مي كند اعتماد به نفسش را از دست بدهد.

منبع:كانون مشاوران ايران-دلائل اساسي دروغ گويي در كودكان + ۱۰ نشانه دروغگويي كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/10/25 
زمان : ۰۹
11 نشانه دروغگويي همسر| آيا همسرتان خيانت مي كند؟
|

شوهر دروغگو و پنهان كار، درمان دروغگويي شوهر. در اين مقاله راه هاي تشخيص دروغگويي همسر و درمان آن ذكر شده است.

دروغ شنيدن از سوي كسي كه در زندگي تان براي او ارزش قائل هستيد، مثلاً همسرتان، مي تواند دلخراش باشد. اين به اين دليل است كه به آن ها اعتماد داشته و اين دروغگويي باعث مي شود كه ناگهان تمام اعتماد خود را از دست بدهيد. با اين حال، اگر مشكوك هستيد كه همسرتان به شما دروغ مي گويد مي توانيد موارد زير را بررسي كنيد:
با اين حال، فراموش نكنيد كه دليل دروغ نيز مهم است. اگر همسرتان براي نجات شما از يك موقعيت خاص به شما دروغ مي گويد نبايد بيش از اندازه ناراحت شويد زيرا همسرتان به دليل اهميتي كه به شما مي دهد دروغ گفته است.
اما اگر فكر مي‌كنيد همسرتان هميشه دروغ مي‌گويد بايد براي تغيير شرايط فكري كنيد زيرا زندگي مشترك بدون اعتماد نمي تواند ادامه پيدا كند.

چرا همسرم دروغ مي گويد؟
وقتي متوجه مي شويد كه همسرتان با شما ناصادق بوده است، ممكن است تعجب كنيد كه چرا با شما صادق نيست. در ادامه دلايلي آمده است كه مي تواند باعث دروغگويي همسرتان شده باشد:

همسرتان ممكن است به شما دروغ بگويد زيرا قول داده كاري انجام دهد اما به آن قول عمل نكرده است.
او ممكن است قصد داشته باشد كه برخي از عادات خود را تغيير دهد اما موفق به انجام اين كار نشده است.
همسرتان ممكن است زودتر شما را نااميد كرده باشد و از اينكه اگر دوباره كاري اشتباه انجام دهد، از واكنش شما مي ترسد.
آن ها ممكن است براي جلوگيري از درگيري به شما دروغ بگويند.
همسر شما ممكن است دروغ بگويد زيرا مي ترسد شما را از دست بدهد يا از طرف شما طرد شود.
آن ها براي كنترل يك موقعيت خاص و تبديل آن به نفع خود دروغ مي گويند.
همسر شما براي پنهان كردن خيانت خود دروغ مي گويد ( دروغ گفتن مي تواند نشانه خيانت باشد)
آن ها دروغ مي گويند تا خود را فردي با استعداد، خاص يا موفق نشان دهد.


12 نشانه شوهر دروغگو و پنهان كار
دروغ از بين برنده اعتماد است. دروغ گفتن در رابطه مي تواند مسائل را پيچيده كرده و مشكلاتي را ايجاد كند كه ممكن است نامتناسب باشد و پيامدهاي جدي براي رابطه شما داشته باشد.

1. همسرتان غيرعادي صحبت مي كند
شما حتما نحوه صحبت كردن همسرتان را مي شناسيد. بنابراين اگر همسرتان به طرز عجيبي صحبت كند متوجه خواهيد شد. اگر همسرتان مانند هميشه صحبت نمي كند مي توانيد مشكوك باشيد كه همسرتان به شما دروغ مي گويد.

چرا؟ زيرا افرادي كه دروغ مي گويند معمولا لحن صدا، زير و بم و سرعت گفتار خود را تغيير مي دهند تا دروغ خود را پنهان كنند. اگر متوجه شديد كه همسرتان در موقعيت‌هاي خاص خيلي سريع‌تر از حد معمول صحبت مي‌كند، مي‌تواند به اين دليل باشد كه تا حدودي دروغ مي گويد يا چيزي را پنهان مي كند.

2. حركات چشم
آيا همسرتان هنگام صحبت در مورد موضوعات خاصي از تماس چشمي اجتناب مي كند؟ اگر بله، پس اين امكان وجود دارد كه آن ها چيزي را از شما پنهان مي كنند. حتي ممكن است وقتي شما سعي مي كنيد در مورد چيزي صحبت كنيد كه آن ها سعي در پنهان كردن آن دارند، مكرراً شروع به پلك زدن كنند.

اگر مي‌خواهيد بفهميد كه همسرتان در مورد خيانت دروغ مي‌گويد يا نه، به حالات چهره و رفتار او توجه كنيد.

3. همسرتان بيش از حد بي قراري مي كند| با همسر دروغگو چگونه رفتار كنيم ني ني سايت
بي قراري در واقع نشانه هاي تشديد اضطراب و عصبي است كه افراد وقتي به كسي دروغ مي گويند تجربه مي كنند به طور مثال مضطرب مي شوند، عرق مي كنند و يا دست ها و پاهاي خود را بيش از حد حركت مي دهند.

4. زبان بدن
وقتي همسرتان به شما دروغ مي گويد ممكن است خود را از شما دور كند، از جايش بلند شود و در حين صحبت با شما احساس آشفتگي كند، حتي ممكن است عرق كند يا قرمز شود.

علائم زبان بدن همسر به هيچ وجه به بزرگي دروغ ربطي ندارد. اگر نمي‌توانيد اين احساس را كه «شوهرم دروغ مي‌گويد و چيزها را پنهان مي‌كند» از خود دور كنيد، بيشتر به تحليل زبان بدن او بپردازيد و ممكن است بتوانيد تشخيص دهيد كه چه زماني راست مي‌گويد و چه زماني نه.

5. همسرتان باعث مي شود نسبت به افكارتان ترديد داشته باشيد
اگر همسرتان گفتگو و حقيقت را طوري تحريف كند كه شروع به زير سوال بردن خود و افكارتان كنيد، به اين معني است كه چيزي اشتباه است. اگر در پايان هر مكالمه شما سرزنش مي شويد، وقت آن رسيده است كه موضوع را بيشتر بررسي كنيد تا بفهميد واقعاً چه خبر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-11 نشانه دروغگويي همسر| آيا همسرتان خيانت مي كند؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/24 
زمان : ۱۸
تشخيص دروغگويي در جلسه خواستگاري
|

يكي از مهم ترين تصميمات هر فرد در زندگي ازدواج مي باشد، اشتباه در انتخاب مي تواند آينده فرد را به طور كامل تحت تاثير قرار دهد. در اين مقاله نشانه هاي دروغگويي در خواستگاري ذكر شده است كه مي تواند به زوجين در انتخاب درست و صحيح همسر آينده كمك كند.

شناخت خواستگار
شناخت خواستگار نياز به دقت زيادي دارد براي اين كار مي توانيد به مشاور ازدواج مراجعه كرده و از نظر تخصصي او كمك بگيريد.

بخاطر داشته باشيد كه زندگي با فرد دروغگو ممكن نمي باشد بنابراين حتما به علائم زير توجه كنيد. علاوه بر اين بخاطر داشته باشيد كه فردي كه بيان مي كند هميشه واقعيت را مي گويد بيش تر احتمال دارد كه دروغ بگويد.

حرف زدن وسواسي
سعي كنيد سوالات خود را به اشكال متفاوت مطرح كنيد، اگر عصبي يا نگران شد ممكن است دروغ گفته باشد زيرا افراد دروغ گو حافظه كوتاهي دارند و نگران هستند كه نتوانند پاسخ يكساني ارائه دهند. البته اين هميشه به اين معني نمي باشد، توجه داشته باشيد كه جلسه خواستگاري باعث استرس طرفين مي شود بنابراين ممكن است با استرس پاسخ دهند يا نگران به نظر برسند.

پيشنهاد مشاور: دروغ و پنهان كاري در ازدواج، چه مسائلي را نبايد پنهان كرد؟


نشانه هاي دروغگويي در جلسه خواستگاري
ژست هاي مخصوص| نحوه پرسيدن سوالات خواستگاري
سرفه كردن مكرر، دزديدن چشم ها، عقب بردن تنه و تكان دادن بيش از حد پا مي تواند نشانه اضطراب فرد باشد، البته باز هم بخاطر داشته باشيد كه اضطراب او ممكن است مربوط به جلسه خواستگاري باشد.

زبان بدن هميشه مي تواند كمك كننده باشد، بسياري از افراد تصور مي كنند كه زبان بدن معني خاصي به دنبال ندارد اما با توجه به جزئيات مي توان به بسياري از نكات پي برد. ناهماهنگي ميان زبان با زبان بدن مي تواند به شما در تشخيص دروغ كمك كند. به طور مثال اگر جواب مثبت بدهد ولي سر خود را به نشانه نه تكان بدهد يا عقب ببرد يعني دروغ مي گويد يا به حرف خود مطمن نيست.

صداي خير زير يا خيلي بم
بسياري از روانشناسان اعتقاد دارند كه صدا مي تواند نشان دهد كه فرد دروغ مي گويد يا خير. زيرا اين مغز ماست كه صدا را كنترل و تنظيم مي كند بنابراين تن صدا اهميت زيادي دارد. فرد دروغ گو از آشكار شدن دروغ خود مي ترسد بنابراين تن صداي خود را تغيير مي دهد.

ارائه جزئيات كم| نحوه پرسيدن سوالات خواستگاري
افراد دروغگو سعي مي كنند از ارائه جزئيات خودداري كنند يا به زمان زيادي براي فكر كردن در مورد جزئيات نياز دارند. بنابراين هنگام پرسش سوالات سعي كنيد جزئيات را نيز در نظر بگيريد. اگر سوالات را تنها با يك جمله پاسخ مي دهد مي توانيد با سوالات ديگر جزئيات را مشخص كنيد.

هماهنگي با پاسخ هاي شما
برخي اوقات متوجه مي شويد كه طرف مقابلتان تمام پاسخ هاي خود را تغيير مي دهد تا با شما هماهنگ شود. البته توجه داشته باشيد كه اين كار ممكن است براي جلب محبت شما بوده و قصد دروغگويي نداشته باشد اما پرسش سوالات متفاوت و جزئي مي تواند به شناخت بهتر كمك كند.

دروغ براي بسياري از افراد يك وسيله است كه باعث مي شود جذاب تر به نظر رسيده و زندگي خود را پرهيجان تر نشان دهند. در حقيقت دروغ به آن ها هيوتي مي دهد كه در حقيقت وجود ندارد.

تنفس آن ها تغيير مي كند
وقتي دروغ مي گوييم بدن ما پاسخ مي دهد. ضربان قلب و جريان خون ما تغيير مي كند، به اين معني كه سنگين تر نفس مي كشيم و حتي ممكن است به سرفه افتاده يا احساس كنيم كه شروع به قرمز شدن مي كنيم.

سعي مي كنند بحث را تغيير دهند
افرادي كه نمي خواهند واقعيت را در مورد موضوع بيان كنند سعي مي كنند بحث را تغيير داده يا از موضوع فرار كنند. اگر حرف هاي آن ها به چالش كشيده شود بسيار عصبي و پرخاشگر شده و سعي مي كنند با پرخاشگري شما را مقصر جلوه دهند.

عزت نفس پايين
افراد دروغگو عزت نفس پاييني داشته و حتي درگير اضطراب هستند بنابراين از دروغ كمك مي گيرند تا ضعف خود را پنهان كرده و شخصيت بزرگي براي خودشان بسازند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تشخيص دروغگويي در جلسه خواستگاري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/5/24 
زمان : ۰۵
بازسازي اعتماد در رابطه پس از دروغ گفتن به شريك زندگي خود
|

بازسازي اعتماد
براي بازسازي اعتماد پس از دروغ گفتن ، قبل از اينكه براي هميشه از بين برود يا از رابطه نا اميد شويد، از متخصص كمك بگيريد. دروغ گفتي. پشيمون ميشي ولي الان چيكار ميكني؟

اعتماد پايه و اساس هر رابطه است. مهم نيست كه رابطه شما چه شكلي به خود مي گيرد يا چه مرزهايي ايجاد كرده ايد ، داشتن اعتماد به اينكه شريك زندگي شما حقيقت را به شما مي گويد بسيار مهم است.

از سوي ديگر، ما فقط انسان هستيم و گاهي اوقات، چيزها را اشتباه مي گيريم. مهم نيست كه چقدر نيت ما خوب است، ما خراب مي كنيم.

دروغ‌هايي كه به داخل مي‌روند مي‌تواند نشانه‌اي باشد كه چيزي در رابطه شما درست نيست.

اما بهم ريختن و به خطر انداختن از دست دادن كسي كه دوستش داريد نيز مي تواند تكان دهنده اي باشد كه براي تشخيص آنچه داريد، و از دست دادن آن چقدر وحشتناك است.

آيا متوجه شده ايد كه به شريك زندگي خود دروغ مي گوييد؟ آيا شما خيانت كرده ايد؟ آيا در مواقعي كه واقعاً به شما نياز داشتند كنار آنها نبوده ايد؟

اگر به اين فكر مي كنيد كه آيا مي توانيد رابطه اي را كه براي شما بسيار مهم است نجات دهيد يا نه، هنوز نااميد نشويد. هرجا اراده اي هست، اميدواريم راهي هست.

درست است، شكاف ها ممكن است خيلي عميق باشند و ممكن است خيلي دير باشد. و اگر بتوانيد آن را ذخيره كنيد، كار بسيار زيادي لازم است.

با اين حال، اگر مايل به انجام تلاش و تعهد باشيد و مسئوليت كاري كه انجام داده‌ايد را بپذيريد، ممكن است رابطه‌تان به جنگ بازگردد، و حتي قوي‌تر از قبل.

در اينجا چند نكته اساسي وجود دارد كه مي تواند به بازسازي اعتماد و بهبود رابطه شما كمك كند.

بازسازي رابطه پس از دروغ
بديهي است كه شرايط فردي براي هر زوج متفاوت است، بنابراين اين هرگز يك راهنماي جامع و بي‌خبر نخواهد بود…

… اما، اگر در مورد نجات رابطه خود جدي هستيد، بايد الهاماتي را در اينجا پيدا كنيد تا شكاف بين شما و شريك زندگي خود را بهبود بخشيد.

1. كارت هاي خود را روي ميز بگذاريد
اگر اعتمادي را كه در رابطه وجود داشت شكسته ايد، بايد به آن اعتراف كنيد و مسئوليت آن را بپذيريد.

چيزها بايد به وضوح مشخص شوند تا هر دو بدانيد چه اتفاقي افتاده و در كجا ايستاده ايد.

اگر خيانت كرده ايد، جزئيات دقيق و بد را از آنها دريغ نكنيد، مگر اينكه آنها به طور خاص آنها را بخواهند. در اين صورت بايد صادق باشيد.

در چنين شرايطي، ضرب المثل قديمي «صداقت بهترين سياست است» بيش از هر زمان ديگري صادق است. از اين به بعد، حتي دروغ هاي كوچكي كه مي گوييد مي تواند شريك زندگي تان را مشكوك كند كه چيزي را پنهان مي كنيد.

اگر تصميم گرفته‌ايد كه پس از شكسته شدن اعتماد، مي‌خواهيد در رابطه خود بمانيد، در دام اين كه سعي كنيد آن را زير فرش بكشيد و وانمود كنيد كه قرار است ناپديد شود، نيفتيد.

شما را از بين مي برد، و به احتمال زياد حقيقت در نقطه اي آشكار خواهد شد، و زماني كه اين اتفاق بيفتد بسيار بدتر خواهد بود.

دروغي كه به سرعت به آن اعتراف مي‌شود يك چيز است، اما در طول هفته‌ها، ماه‌ها و سال‌ها متوجه خواهيد شد كه بسياري از دروغ‌هاي كوچك ديگر را براي پوشاندن اولين دروغ مي‌گوييد.

اين بدان معني است كه وقتي شريك زندگي شما حقيقت را كشف مي كند (و تقريباً هميشه زماني است، نه اگر)، نجات رابطه شما ديگر امكان پذير نخواهد بود.

تلاش براي پنهان كردن كارهايي كه انجام داده ايد، راهي مطمئن براي پايان دادن به رابطه خود، دير يا زود است.

2. دليل دروغگويي را بيان كنيد
براي به دست آوردن مجدد اعتماد آنها، شريك زندگي شما مي خواهد بداند كه چرا كاري را انجام داده ايد. بنابراين بايد در مورد اينكه چه چيزي باعث شد اعتماد آنها را بشكنيد، خوب فكر كنيد.

با خودتان كاملاً صادق باشيد و از حقايق سخت دوري نكنيد. تنها راه حل اين مشكل اين است كه با آن روبرو شويد.

به ياد داشته باشيد كه در اينجا سعي نمي كنيد توجيهي پيدا كنيد، يا تقصير را به گردن ديگري بياندازيد . شما سعي مي‌كنيد به اصل رفتار خود برسيد تا بتوانيد آن را براي شريك زندگي‌تان توضيح دهيد و كمتر احتمال دارد كه اين الگو را تكرار كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازسازي اعتماد در رابطه پس از دروغ گفتن به شريك زندگي خود



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/5/7 
زمان : ۱۷
علت دروغگويي | از نظر روانشناسي چرا دروغ مي گوييم؟
|

علت دروغگويي

دروغ گفتن به همسر چه آثار و پيامدهايي را در پي دارد؟
دروغگويي يكي از معضلات اجتماعي است كه آسيب هاي زيادي را به همراه دارد و اگر در روابط زناشويي اتفاق بيافتد آسيب بيش تري به رابطه وارد مي‌كند.

دروغ گفتن به همسر
يكي از اركان اساسي در ازدواج اعتماد است، معمولاً زوجيني كه مبناي زندگي را روي صداقت مي گذارند انتظار دارند كه همسرشان در موقعيت هاي مختلف با صداقت رفتار كند و در صورتي كه همسرشان دروغ بگويد نسبت به او بي اعتماد مي شوند.

زنان و مردان هر دو ممكن است در رابطه با همسر خود دروغ بگويند و علل اين پيامد متفاوت مي باشد، البته در هر صورت دروغ به هر دليلي كه باشد باعث خشم مي شود و زمينه را براي دلخوري و بي اعتمادي فراهم مي‌كند.

دروغگويي مرد
مردان مي توانند به علل مختلفي به همسرشان دروغ بگويند تا مسائل را پنهان كنند. در واقع آن ها فكر مي‌كنند كه با اين كار مصالح زندگي زناشويي را رعايت كرده اند در صورتي كه دروغ شرايط را پيچيده‌تر مي‌كنند.

علت دروغگويي مرد
نگران نكردن همسر
بسياري از مردان مراعات حال همسرشان را مي كنند و برخي از حقايق را به او نمي‌گويند در حاليكه همسرشان متوجه مي‌شود و از او آزرده خاطر مي شود. بنابراين بهتراست كه مردان همسران خود را در جريان نگراني هاي خود بگذارند.

غر زدن همسر
برخي اوقات مردان براي اينكه جنگ و جدل در خانه ايجاد نشود يا همسرشان به آن ها غر نزند دروغ مي گويند.

حفظ عزت نفس
برخي از مردان به شدت عزت نفس پاييني دارند يا فكر مي كنند ممكن است كه احترام و توجه مثبت همسرشان را از دست بدهند بنابراين دروغ مي گويند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت دروغگويي | از نظر روانشناسي چرا دروغ مي گوييم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/1/17 
زمان : ۱۲
دروغگويي در دوره نامزدي
|

دروغگويي در دوره نامزدي مي تواند همه چيز را خراب كند؟ يا قابيل بخشش است؟

اگر ازدواج را نوعي قرار داد رسمي بين زن و شوهر بدانيم، مي توان گفت نامزدي وعده ي ازدواج بين دختر و پسر است.

در واقع در دوره ي نامزدي افراد به قصد ازدواج با هم سعي در شناخت بيشتر يكديگر دارند.

بنابراين اگرچه در اين دوره تصميم به ازدواج گرفته شده اما دو طرف و خانواده ها جهت شناخت بيشتر و نظر نهايي با هم در ارتباط هستند.

عده اي نيز نامزدي را با دوره عقد اشتباه مي گيرند.

دروغگويي در دوره نامزدي
اگرچه بعضي خانواده ها به دليل رعايت اصول مذهبي در دوره نامزدي اقدام به خواندن خطبه محرميت مي كنند اما اين بدان معنا نيست كه دو نفر زن و شوهر بوده و اكنون بايد علارغم همه مشكلات به اين رابطه ادامه دهند.

همچنين دوره نامزدي معمولا خانواده ي دختر و پسر از موضوع آگاه هستند و گاه با جشن يا حلقه ي نامزدي اين مرحله را علني مي كنند.

دوره نامزدي بخصوص براي افرادي كه از قبل باهم آشنا نبوده و خواستگاري رسمي شروع كننده ارتباط شان بوده فرصت خوبي براي شناخت بهتر است.

گاهي اوقات بخصوص در ازدواج هاي فاميلي ممكن است افراد از اين دوره رد شوند و بدون شناخت بيشتر مراسم عقد و ازدواج را شروع كنند.

در حالي كه در دوره نامزدي دو نفر به شناخت دقيق تر و خصوصي تر خصوصيات طرف مقابل خود به عنوان يك همسر و نه ( دختر خاله، پسر عمو و …) دست مي يابند.

البته اين شناخت مستلزم صداقت و تلاش آگاهانه دو نفر مي باشد.

دروغگويي در دوره نامزدي چه تاثيري بر رابطه دارد؟
در دوره نامزدي كه معمولا آغاز شناخت و آشنايي واقعي بين دو نفر و خانواده هاست، صداقت اصلي ترين قاعده ي بازي است.

دروغ گفتن با هر هدفي باشد حتي براي خوشحال كردن نامزدمان و يا حفظ رابطه و از دست ندادن او، باعث از دست رفتن اعتماد در رابطه مي شود.

در دوره نامزدي برعكس دوران عقد و ازدواج، با برملا شدن دروغ فرد احتمال جدايي بسيار بالاست.

دروغ گويي در دوره نامزدي بخصوص در رابطه با فردي كه سخت گيري يا حساسيت بيش از حدي داشته، ممكن است بيشتر ديده شود.

همچنين، فرد دروغگو كه از حقيقت ماجرا آگاه است نسبت به نامزد خود احساس فاصله و عذاب وجدان داشته باشد.

البته حيطه يا موضوعي كه فرد به نامزد خود دروغ گفته، تاثير زيادي در واكنش و ميزان ناراحتي او دارد.

آن چه كه در دروغ گويي بيشتر از همه مي تواند فرد را تحت تاثير قرار دهد، درهم شكستن باورهاي قبلي او در خصوص نامزد خويش است.

به عنوان مثال زني كه همسر خويش را بسيار چشم و دل پاك تصور مي كند با ديدن رفتار مخالف اين باور بيشتر آسيب مي بيند.

در مقابل فردي كه تا حدودي از ضعف اخلاقي همسر خويش آگاه است و باور مثبتي نسبت به همسر خود ندارد به نسبت كم تر آسيب مي بيند.

اما با دروغ گويي در دوره نامزدي چگونه بايد برخورد نمود؟

جدايي يا راه حل؟ واكنش مناسب در چنين شرايط چيست؟

تست پيش از ازدواج
تست روانشناسي پيش از ازدواج
41 ديدگاه/مي 13, 2019
ادامه مطلب
علت دروغ گويي در دوره نامزدي چيست؟
درست است كه دروغ گويي در دوره نامزدي باعث ايجاد تصويري نا اميد كننده از آينده و ازدواج با نامزدمان مي شود.

اما مسلما فهميدن علت دروغ گويي در اتخاذ تصميم درست كمك كننده است.

دروغ گويي در دوره نامزدي مي تواند به دلايل زير صورت گيرد:

دروغ گويي پرتكرار و دائمي كه مي تواند از ويژگي هاي شخصيتي فرد از جمله اختلال شخصيت خودشيفته و بخصوص ضد اجتماعي باشد.
همچنين در اين شرايط برخلاف موارد ديگر فرد دروغگو نسبت به رفتار خود عذاب وجدان يا احساس پشيماني ندارد.
دروغگويي به دليل مصرف مواد و الكل.
دروغگويي به دليل مشكلاتي كه فرد قصد پنهان كردن آن و نشان دادن چهره اي مطلوب از خود دارد.
اين مشكلات مي تواند در حيطه ي اقتصادي، اجتماعي و گذشته فرد باشد.
از جمله داشتن يك رابطه ي پنهاني ناتمام و مسائلي از اين قبيل نيز مي تواند علت دروغ گويي در دوره نامزدي باشد.
دروغ گويي به دليل سخت گيري و حساسيت زياد از حد نامزد كه براي فرار از سرزنش يا انتقاد او صورت مي گيرد.
دروغ گويي به دليل ضعف مهارت هاي ارتباطي و ناتواني از بيان احساسات و اعتقاد واقعي.
دروغگويي به دليل اعتماد به نفس ضعيف و عدم تحمل شكست يا اقرار به اشتباه و به عنوان روشي براي پوشاندن نقاط ضعف خود.
دروغگويي به عنوان يك عادت شخصيتي و كم اهميت جلوه دادن آن.
دروغگويي كه فرد با انتساب دادن دروغ خود به مصلحت يا شوخي از پذيرش آن سرباز مي زند.
دروغگويي به دليل آزمايش و امتحان نامزد و سنجش عكس العمل او.

منبع :مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-دروغگويي در دوره نامزدي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/2/21 
زمان : ۱۲
[ ]