روانشناسي

 
 
خواب سالمندان | ۱۳ نكات خواب براي افراد مسن
|

خواب سالمندان امر مهمي مي باشد و مطالعه اين مقاله به درمان بي خوابي افراد سالمند كمك مي كند. اگر هميشه خواب آلود هستيد يا خواب كافي در شب برايتان سخت است، ممكن است زمان مراجعه به پزشك فرا رسيده باشد. بيدار شدن هر روز با احساس خستگي نشانه آن است كه به خوابي كه نياز داريد نمي رسيد.

ساعت خواب سالمندان
افراد مسن تقريباً به ۷ تا ۹ ساعت خواب در شب نياز دارند. اما، افراد مسن زودتر از زمان جواني زودتر به خواب مي روند و زودتر از خواب بيدار مي شوند.

دلايل زيادي وجود دارد كه چرا افراد مسن ممكن است به اندازه كافي در شب نخوابند. احساس بيماري يا درد مي تواند خواب را سخت كند. برخي از داروها مي توانند شما را بيدار نگه دارند. مهم نيست دليلش چيست، اگر شب راحت نخوابيد، روز بعد ممكن است:

تحريك پذير باشيد.
مشكلات حافظه داشته يا فراموشكار باشيد.
احساس افسردگي كنيد.
حادثه اي مانند تصادف را تجربه كنيد.

خواب كافي
نكات خواب براي افراد مسن |درمان بي خوابي شبانه سالمندان
بالا رفتن سن به اين معني نيست كه هميشه بايد خسته باشيد. شما مي توانيد كارهاي زيادي انجام دهيد تا به خوابي راحت كمك كنيد. در ادامه چند راه براي خواب بهتر ذكر شده است كه به شما كمك مي كند از خستگي بيش از اندازه جلوگيري كنيد:

يك برنامه خواب منظم داشته باشيد. هر روز در ساعت معيني بخوابيد و بيدار شويد، حتي آخر هفته ها يا زماني كه در سفر هستيد.
در صورت امكان از چرت زدن در اواخر بعد از ظهر يا عصر خودداري كنيد. چرت زدن ممكن است شما را در شب بيدار نگه دارد.
يك روال براي قبل از خواب ايجاد كنيد. هر شب قبل از خواب زماني را براي استراحت اختصاص دهيد. برخي از افراد كتاب مي خوانند، به موسيقي آرامش بخش گوش مي دهند يا دوش با آب گرم مي گيرند.
سعي كنيد در اتاق خواب تلويزيون تماشا نكنيد يا از رايانه، تلفن همراه و تبلت خود استفاده نكنيد. نور اين دستگاه ها ممكن است به خواب رفتن شما را سخت كند.
تماشا فيلم هاي استرس زا، مانند فيلم هاي ترسناك، ممكن است شما را بيدار نگه دارند.
اتاق خواب خود را در دماي راحت، نه خيلي گرم و نه خيلي سرد و تا حد امكان ساكت نگه داريد.


هنگام آماده شدن براي خواب از نور كم استفاده كنيد .
هر روز در زمان هاي مشخصي ورزش كنيد اما نه ۳ ساعت پيش از زمان خواب.
از خوردن وعده هاي غذايي حجيم نزديك به زمان خواب خودداري كنيد.
در اواخر روز ازمصرف كافئين خودداري كنيد. كافئين (كه در قهوه، چاي، نوشابه و شكلات وجود دارد) مي تواند شما را بيدار نگه دارد.
به ياد داشته باشيد كه مصرف الكل به خواب شما كمك نمي كند و حتي مقادير كم آن خواب ماندن را سخت تر مي كند.
اختلالات خواب در سالمندان
اختلالات حركتي و خواب سالمندان
سندرم پاي بيقرار، اختلال حركتي دوره اي اندام و اختلال رفتاري حركت سريع چشم در افراد مسن شايع است. اين اختلالات حركتي مي توانند خواب مورد نياز را از شما سلب كنند.

افراد مبتلا به سندرم پاي بي قرار يا RLS احساس مي كنند كه در يك يا هر دو پا احساس گزگز، خزيدن يا سوزن سوزن شدن دارند. اين احساس در شب بدتر مي شود.

اختلال حركتي دوره‌اي اندام ( PLMD ) باعث مي‌شود افراد در طول خواب هر ۲۰ تا ۴۰ ثانيه تكان بخورند دارو، حمام آب گرم، ورزش و تمرينات تمدد اعصاب مي تواند به اين افراد كمك كننده باشد اما بايد حتما از دكتر متخصص كمك بگيرند.

حركت سريع چشم يا اختلال رفتار خواب (REM) يكي ديگر از شرايطي است كه ممكن است خواب راحت شبانه را دشوارتر كند. در طول خواب معمولي، عضلات نمي توانند حركت كنند، بنابراين بدن شما ثابت مي ماند. اما، اگر اختلال رفتاري در خواب داريد، عضلات شما مي توانند حركت كنند و خواب شما مختل مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-خواب سالمندان | ۱۳ نكات خواب براي افراد مسن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/25 
زمان : ۱۶
نيازهاي رواني سالمندان ، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران
|

نيازهاي رواني سالمندان، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران

نيازهاي رواني سالمندان از جمله موضوعاتي مي باشد كه احتياج به توجه بيشتري دارد، سلامت روان سالمندان تحت تاثير عواملي مانند نزديك شدن به سال هاي پاياني عمر، بازنشستگي و مشكلات جسمي كه باعث كاهش سطح فعاليت فرد مي شود و هم چنين مشكلاتي مانند از دست دادن همسر و يا دوستان و غيره مي باشد.

بر اساس نظرسنجي هاي انجام شده بروز اختلالات روحي و رواني در سالمندان مي تواند باعث افسردگي و اضطراب شود و خطر خودكشي را تا حد زيادي افزايش دهد به همين خاطر نقش اطرافيان در بهبود سلامت جسمي و رواني سالمندان از اهميت بسياري برخوردار مي باشد و بايد نسبت به نياز سالمندان دقت و توجه بيشتري داشته باشيم.

در اين خصوص بايد از مشاوره روانشناسي كمك بگيريد تا اطلاعات خود را راجع به دوران سالمندي افزايش دهيد و بتوانيد به خوبي نيازهاي آن ها را برطرف نماييد.

نيازهاي رواني سالمندان
روانشناسان معتقدند كه پس از رسيدن به سن ۶۰ سالگي وارد دنياي سالمندي مي شوند ورود آن ها به اين دوران با چالش هاي بسياري همراه خواهد بود و كنار آمدن آن ها با اين شرايط تحت تاثير عواملي مانند كيفيت زندگي فرد، سلامت جسم و روان و همين طور سيستم هاي حمايتي در محيط اطراف او مي باشد.

عدم توجه به نيازهاي رواني سالمندان باعث به وجود آمدن بيماري هاي روحي و رواني شده و آسيب هاي مغزي مانند آلزايمر در آن ها مي شود. با توجه به اين كه بروز اختلالات مي تواند مشكلاتي براي فرد و اطرافيان او به دست آورد بهتر است براي پيشگيري از اين مسئله اطلاعات خود را در مورد نيازهاي سالمندان افزايش دهيد و روش هاي ارتباطي مناسب با آن ها را ياد بگيريد تا نحوه ارتباطي مناسبي با آن ها داشته باشيد.

به استقلال سالمندان احترام بگذاريد
همه ما انسان ها بعد از اين كه سال هاي كودكي مان به پايان مي رسد تلاش مي كنيم كه خودمان براي زندگي تصميم بگيريم اما اين موضوع در دوران سالمندي به دليل ناتواني مالي و يا حركتي تا حدودي غير ممكن مي باشد و همين مسئله باعث مي شود تا سالمندان از نظر روحي حال خوبي نداشته باشند و افسردگي در آن ها به وجود آيد به همين دليل بايد به آن ها اجازه دهيد تا جايي كه ممكن است خودشان براي زندگي تصميم بگيرند.

از جمله موضوعاتي كه سالمندان مي توانند در مورد آن ها تصميم بگيرند و مشاركت داشته باشند مربوط به امور خانه و يا تصميم گيري در مورد شرايط مالي زندگي شان مي باشد.

توصيه مي شود در شرايطي كه قرار است بعضي از كارها را شما براي سالمند انجام دهيد از او سوال كنيد كه دلش مي خواهد آن كار چطور انجام شود و در صورتي كه با آن موضوع مخالف هستيد سعي كنيد تا حدودي مطابق ميلشان رفتار كنيد.

يكي از مشكلاتي كه در ميان سالمندان به وجود مي آيد وابستگي به اطرافيان مي باشد، اگر چه آن ها به استقلال نياز دارند اما ترس از دست دادن و آسيب ديدن اطرافيان باعث مي شود تا به ديگران وابسته شوند، در صورتي كه احساس مي كنيد فرد سالمند به اين مشكل دچار شده است براي جلوگيري از پيشرفت اين مشكل بايد از روانشناس كمك بخواهيد تا راهكارهاي لازم را در اختيار شما قرار دهد.

احساس ارزشمندي
در دوره اي كه فرد سالمند ناتوان مي شود عزت نفس خودش را از دست مي دهد و احساس بي ارزشي در او به وجود مي آيد . بر اساس نظريه اريكسون احساس بي ارزشي كه در فرد به وجود مي آيد ممكن است تحت تاثير ناتواني هاي حال حاضر فرد و هم چنين نارضايتي او به خاطر از دست دادن فرصت زندگي باشد.

در اين شرايط فرد احساس حسرت و نااميدي مي كند و حس مي كند از زندگي اش استفاده مفيد نكرده است و آن چنان براي او با ارزش نبوده است و ديگر فرصتي ندارد تا بتواند اين شرايطش را جبران كند.

فكر كردن به اين موضوعات باعث مي شود تا سلامت روان سالمند با مشكلاتي رو به رو شود و در صورتي كه احساس كرديد سالمند در اين شرايط قرار گرفته است و اين مسئله ناراحت مي باشد بايد به مشاور مراجعه كنيد و از او كمك بخواهيد، هم چنين با استفاده از راهكارهاي ديگري مانند مشورت گرفتن از سالمندان و يا كمك گرفتن از آن ها مي توانيد حس خوبي را در آن ها ايجاد كنيد كه همچنان آن ها براي اطرافيان مفيد مي باشند و بودن شان در كنار اطرافيان لازم است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نيازهاي رواني سالمندان ، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/12/20 
زمان : ۱۶
[ ]