روانشناسي

 
 
چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟
| نظرات (0)

چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟

آگاهي پيدا كردن از نيازها و اظهار كلامي صحيح يكي از مهم ترين عناصر براي زندگي صميمانه مي باشد اين كار باعث مي شود تا طرف مقابلتان به خوبي آنچه ميگذرد واقف باشد.

براي بيان كردن نيازها بايد رابطه بين نيازها و احساسات خود را به خوبي بدانيم و اگر اطلاعات و آگاهي كافي در مورد نياز خود نداشته باشيم عواملي كه باعث به وجود آمدن احساسات مي شود را به كارها و رفتارهاي ديگران ربط مي دهيم.

اگر اينطور پيش رويم مانع رشد فكري خود مي شويم و دامنه آگاهي و اطلاعات ما با توجه به احوالات دروني ما كاهش مي يابد.

به عبارت ديگر اگر ما نتوانيم رابطهي بين نيازها و احساسات خود را به خوبي مشخص كنيم در اين هنگام ديگران را مقصر اعمال خود مي دانيم و اختلافاتي بين ما و ديگران به وجود مي آيد و در نتيجه مرزهاي ما با ديگران در معرض تهديد قرار مي گيرد.

نسبت به احساساتي كه در ما به وجود آمده ممكن است ديگران را سرزنش كنيم و بين ما و ديگران رنجش و كدورت به وجود آيد كه باعث كمتر شدن صميميت مي شود.

بر اساس نظر مشاوران ما اگر مسئوليت احساسات خود را به خوبي بپذيرم و ديگران را مقصر جلوه ندهيم در اين صورت بسيار خوب عمل مي كنيم و مسئوليت پذير مي شويم.

افراد كه مسئوليت احساسات خود را نمي پذيرند به روش هاي مختلفي ممكن است احساسات خود را بر دوش فرد ديگري بيندازند مثلا ممكن است آن ها احساسات خود را به صورت مبهم و نامفهوم نشان دهند و كارهاي ديگران را درنظر مي گيرم و به افراد القا مي كنيم كه آن ها مسئول احساسات ديگران مي باشند.

بر اساس نظر مشاوران بسياري از انسان ها ياد نگرفته اند كه چطور نيازهاي خودشان را بشناسند و نيازهاي آن ها چيست اما آن ها به خوبي ياد گرفته اند كه اگر نيازها آن ها برآورده نشود سريع به كارها و رفتارهاي ديگرا ن فكر كنند و به آن ها بينديشند.

بر اساس مطلب هاي بيان شده ما مي توانيم اينطور بگوييم: (وقتي آن حرف را زدي رنجيدم براي اين كه دوست داشتم بيشتر مرا درك كني.) مضمون اين متن آن است كه مسئوليت احساسات خود را به خوبي به گردن بگيريم و آن ها را بپذيريم و بيهوده تلاش نكنيم احساسات خود را به ديگران ربط بدهيم و پاي ديگران را به ميان بكشيم.

بيان نيازهاي خود
نيازهاي مشترك همه ي انسان ها چيست؟
بر اساس مطالعات انجام شده توسط مشاوران بسياري از نيازها ميان انسان ها مشترك مي باشد ،نيازها به دسته هاي مختلفي تقسيم مي شوند كه استقلال، آسايش جسماني، نيازهاي معنوي و شكوفايي شخصيتي اشاره كرد. در زير نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.

داشتن استقلال و مستقل بودن
انتخاب آرزوها، اهداف و ارزش ها و انتخاب راه هايي براي رسيدن به آرزوها
آسايش جسماني يعني سرپناه داشتن
رابطه صحيح
آب و هوا
روابط جنسي
تغذيه مناسب
دوري از خطرها و تهديدها
نيازهاي معنوي مانند صلح و نظم و هماهنگي
شكوفايي شخصيتي مانند اعتبار داشتن، خلاقيت و انسانيت
وابستگي متقابل
وابستگي متقابل نمونه اي از نيازهاي انسان مي باشد و شامل صميميت، قدرداني، عشق، اعتماد، توجه و دلسوزي، پشتيباني و احترام و دوستي و محبت مي شود

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: بيان نيازهاي خود، نيازهاي معنوي، نيازهاي مشترك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۷ تير ۱۴۰۱
زمان : ۰۴:۱۶:۴۹
[ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی