روانشناسي

 
 
بازي درماني كودكان| انواع، فوايد، تكنيك ها
| نظرات (0)

بازي درماني كودكان (Play Therapy)، بازي درماني در منزل يك تعامل درماني بين كودك و درمانگر است كه از طريق ارتباط نمادين در بازي در جست و جوي راه‌هايي براي كاهش اشفتگي هيجاني كودك مي باشد.

بازي درمانگر بدون توجه به ارزش ها، رفتار هاي پذيزفته شده كودك را درك مي كند و با منعكس كردن آنچه كه كودك مي گويد، افكار و احساسات وي را اصلاح مي كند. به مرور بازي به وسيله اي تبديل مي شود كه كودك مي تواند از طريق آن، به ضمير ناخود اگاه خود بپردازد و احساسات، ترس ها و نگراني هاي خود را ابراز نمايد (انگجي و عسگري، ۱۳۸۵)

والدين نقش مهم و اساسي در درمان كودك دارند، در ابتدا درمانگر معمولاً با انجام مصاحبه با يك يا هر دو والدين شروع مي كند تا اطلاعاتي در مورد كودك جمع آوري كند و بفهمد مشكل ارائه شده چيست و دلايل احتمالي آن را در دست داشته باشد.

سپس درمانگر به طور جداگانه با كودك مصاحبه كرده و بازي كودك را به تنهايي تماشا كند. مشاهده نحوه تعامل والدين و كودك در اين مقطع مي تواند اطلاعاتي در مورد رابطه والد با كودك و ميزان دلبستگي كودك در اختيار درمانگر قرار دهد كه براي شروع و روند درمان ضروري مي باشد.

بازي درماني چيست؟
بازي درماني روشي است كه به وسيله آن، ابزارهاي طبيعي بيان حالت كودك، يعني بازي، به ­عنوان روش درماني به كار گرفته مي شوند تا به كودك، كمك كند فشارهاي احساسي خويش را تحت كنترل قرار دهد. تكنيك هاي بازي درماني در موارد زير به كار مي رود:

مشكلات خانوادگي (مانند طلاق والدين)
ناخن جويدن
شب ادراري اختلال رفتاري
بيش فعالي
قرباني سوء استفاده از كودكان
اختلال سلوك
بازي درماني براي اضطراب
استرس
ترس و فوبيا
دروغ گويي
رفتار پرخاشگرانه
اين نوع درمان در مورد تعليم وتربيت كودكان استثنايي نيز از جايگاه ويژهاي برخوردار است.(محمداسماعيل، ۱۳۸۸).

كودك درزندگي روزانه نيازمند است كه خود را از نگراني­هايي كه فشار محيط در او ايجاد مي­كند رها سازد. بازي بهترين وسيله اي است كه او را در رسيدن به اين هدف از راه تغيير عواطف كمك مي كند. كودك مي­تواند احتياجات و اميال سركوفته خود را از راه بازيهاي گوناگون ارضا كند. همچنين بازي او را قادر مي­سازد كه نقشه­ هايي را براي حل مسايل خود طرح كند كه در تامين بهداشت رواني تاثير بسزايي دارد. (قزويني­نژاد، ۱۳۸۷).

پيشنهاد مشاور:

ما در مركز مشاوره ستاره ايرانيان به شما كمك مي كنيم تا با بازي درماني مسائل و احتياجات كودك خود را بشناسيد و با بازي درماني آن ها را درمان كنيد.


بازي درماني كودكان
تاريخچه بازي درماني
اولين بحث هاي شناخته شده در مورد ارتباط بازي و آموزش به فيلسوفان يوناني افلاطون و ارسطو برمي گردد. در قرون وسطي، نظريه‌هاي مربوط به بازي وجود ندارد و اولين نظريه‌هاي واقعي در قرن نوزدهم توسط شيلر، اسپنسر يافت شد، كه ذكر كرد بازي براي تخليه انرژي بيش از حد كودكان است و به سادگي باعث سرگرمي او مي‌شود.

شفر روان‌شناس آمريكايي مي باشد كه بسياري او را «پدر بازي‌درماني» مي‌دانند اما ايده بازي درماني كودكان سال ها قبل توسط آنا فرويد مطرح شد، وي باور داشت كه بايد سيستمي را توسعه داد كه از بازي كودكان به شيوه اي مشابه با روياها در روانكاوي بزرگسالان استفاده شود. ملاني كلاين اظهار داشت كه بازي درماني دسترسي مستقيم به ناخودآگاه كودك را فراهم مي كند. بنابراين مي توان گفت كه بازي درماني به شكلي كه ما اكنون داريم نتيجه تلاش بسياري از روانشناسان، روانكاوان و فيلسوفان مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازي درماني كودكان| انواع، فوايد، تكنيك ها



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: بازي درماني كودكان، بازي كودك، بازي درماني،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
زمان : ۰۳:۳۹:۰۱
[ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی