روانشناسي

 
 
پايان رابطه ✔️ ۲۱ نشانه اصلي
|

پايان يك رابطه مي‌تواند يكي از سخت‌ترين تجربه‌هاي زندگي باشد. احساساتي مانند غم، اندوه، خشم، و نااميدي ممكن است شما را فرا بگيرد. ممكن است احساس كنيد كه دنيايتان فرو ريخته است و ديگر نمي‌توانيد به زندگي ادامه دهيد.

در اين مقاله، ما به شما كمك مي‌كنيم تا با پايان رابطه كنار بياييد. ما به شما خواهيم گفت كه چگونه احساسات خود را پردازش كنيد، چگونه با شرايط جديد كنار بياييد، و چگونه به زندگي خود ادامه دهيد.

نشانه هاي پايان رابطه
اين ۲۱ نشانه به شما كمك مي كند تا بتوانيد براي ادامه رابطه تان تصميم معقول تري بگيريد:

شما ديگر شبيه خودتان نيستيد: يكي از بهترين راه ها براي درك اينكه آيا رابطه شما موثر است، اين نيست كه به شريك زندگي خود نگاه كنيد، بلكه به خودتان نگاه كنيد. آيا مثل خود واقعيتان رفتار مي­كنيد يا ديوانه­وار و عاطفي عمل مي­كنيد؟ آيا اغلب بابت آن­چه در هنگام گفتگو با پارتنر خود مي­گوييد هراس داريد؟
۲) او باعث مي­شود حس بدي نسبت به خودتان داشته باشيد. اگر در مجاورت پارتنرتان عزت نفس تان كاهش مي­يابد، نظرات توهين آميز (هرچند با شوخي) دريافت مي­كنيد، و همواره نگران هستيد كه شايد چيز يا چيزهايي در شما واقعا اشتباه است، و در مجموع حس بدي نسبت به خودتان داريد،‌ احتمالا اين رابطه به نفع شما نيست.
در حال تجربه مداوم اضطراب رابطه هستيد. از آن­جايي كه مقدار خفيفي از اضطراب بخش جدانشدني هر رابطه عاطفي­است، جهت تفكيك آن از حالت نابهنجار به سه سؤال پاسخ دهيد: ۱) آيا مرتبا از رفتارهاي او در غياب خودتان سؤال مي­كنيد؟ ۲) آيا دائماً به عشق او نسبت به خودتان شك داريد؟ ۳) آيا دائماً به خود و ارزش خود، كه در رابطه ارائه مي­دهيد، شك مي­كنيد؟
دائما به فكر ارتباط با افراد ديگر هستيد. فكر گاه به گاه، به ارتباط داشتن با شخص ديگر، عادي است، اما اگر اين چيزي باشد كه نمي­توانيد جلوي تصور مداومش را بگيريد، و وقتي در مورد پارتنر خود در رختخواب فكر مي­كنيد هيجان زده نمي­شويد، احتمالا از نظر شما رابطه خسته كننده است. طبق مطالعه‌اي كه در مجله شخصيت و روانشناسي اجتماعي منتشر شده است، مرحله ماه عسل روابط جديد جنسي تقريباً ۲-۳ سال به طول انجامد.
تجربه خيانت در رابطه: اگر خيانت او ثابت شده و رابطه عاطفي عميقي بين شما وجود داشته باشد، علي رغم آن­كه به نظر مي­رسد بهترين تصميم جدا شدن است، اما اين انتخاب هميشه به آساني در عمل صورت نمي­پذيرد.

پايان رابطه

چه زماني بايد يك رابطه را تمام كرد
دچار پارتنر آزارگر شده­ايد. براساس نظرسنجي سال ۲۰۱۵ كه توسط مركز كنترل و پيش­گيري از بيماري­ها انجام شده­است، از هر چهار زن و نيز هر ۱۰ مرد، يك نفر، قرباني خشونت پارتنر خود شده ­اند. دلايل زيادي من جمله ترس از انزوا يا تهديد به اخاذي يا خشونت جسمي توسط پارتنر، منجر به ادامه اين نوع روابط مي­شود.
پارتنر خود را دوست نداريد، علي رغم اين­كه عاشقش هستيد. بله درست است، شما مي­توانيد عاشق كسي باشيد كه در حقيقت دوستش نداريد! و در رابطه با او خوشحال نيستيد! خارج شدن از چنين رابطه­اي بسيار دشوار است.
او را از افراد مهم زندگي­تان (دوستان و خانواده) پنهان مي­كنيد، و يا آن­ها با وجود اطلاع از اين رابطه حمايت نمي­كنند. اگر شما پارتنر خود را دوست داريد، ولي نزديكان و دوستان شما حس مشابهي به او ندارند، احتمالا بايد به عقب برگرديد و رابطه خود را مجددا بررسي كنيد.
نيازها و خواسته­هاي شما يا پارتنرتان در رابطه برطرف نمي­شود­. يكي از اساس­هاي برقراري رابطه در انسان­ها برآورده كردن نيازها و خواسته ­هاست. اگر نيازها و خواسته­هاي شما معقول هستند، اما پارتنر شما هيچ تمايلي به مذاكره كردن در مورد آن­ها در جهت برآورده سازي­شان ندارد، بهتر است در رابطه تجديد نظر شود.
در آمد و رفت فراوان به رابطه هستيد. اگر بارها و بارها پس از ارتباط گيري مجدد، بر سر موضوعات مشابه دعوا و اختلاف نظر داريد، پس احتمالا موضوع اختلاف مذكور، قابل حل شدن نيست. شايد زمان آن رسيده­است كه از خود بپرسيد آيا چيزي به طور جدي تغيير كرده­­است؟ و اگر اين­طور نيست شايد بهتر است براي همديگر آرزوي خوشبختي كنيد!
در مورد بهبود رابطه در آينده صحبت مي­كنيد. شما هر دو متقاعد شده ايد كه رابطه­تان، «هنگامي كه پول بيشتري داريد»، يا «زماني كه او در كارش استرس كمتري داشته باشد»، بهتر خواهد شد. ما واقعيت اين است كه مشكلات بيروني هيچ­گاه دست از سر ما برنمي­دارند! بسياري از مردم “اميد” دارند كه پارتنرشان تغيير خواهد كرد، اما هرگز اين اتفاق به وقوع نمي­پيوندد.
در حالي­كه بيش از يك سال است روي رابطه ­تان كار مي­كنيد، اما هم­چنان در رابطه خوشحال نيستيد. اگر هر دو شريك مي­خواهند كه رابطه­­شان پيشرفت كند،‌ بايستي از مشاوره زوجين كمك بگيرند. اما به گفته كريسلر بايستي براي آن محدوده زماني يك ساله تعريف كنند. پس از گذشت حدود يك سال فعاليت فعالانه در رابطه، و تلاش ناموفق براي برآورده كردن نيازهاي يكديگر، تصميم دشوار براي جدا شدن احتمالا بهترين تصميم است.

۱۲ نشانه اصلي براي پايان يك رابطه
بسط دادن
تغيير در رفتارهاي جنسي.اگر شريك زندگي شما علاقه اي به رابطه جنسي با شما ندارد يا رفتارهاي جنسي او تغيير كرده است، ممكن است نشانه اي از اين باشد كه او ديگر علاقه اي به رابطه ندارد.
تغيير در عادات و علايق.اگر شريك زندگي شما ناگهان شروع به تغيير عادات و علايق خود كرده است، ممكن است نشانه اي از اين باشد كه او به دنبال چيز جديدي در زندگي خود است.
تغيير در ظاهر.اگر شريك زندگي شما ناگهان شروع به تغيير ظاهر خود كرده است، ممكن است نشانه اي از اين باشد كه او به دنبال جلب توجه ديگران است.
تغيير در نحوه ارتباط.اگر شريك زندگي شما ناگهان شروع به ارتباط متفاوت با شما كرده است، ممكن است نشانه اي از اين باشد كه او ديگر احساس راحتي در كنار شما ندارد.
احساس غم و اندوه.اگر احساس مي كنيد كه شريك زندگي شما ديگر شما را دوست ندارد يا ديگر به رابطه اهميتي نمي دهد، ممكن است احساس غم و اندوه كنيد.
احساس عصبانيت.اگر احساس مي كنيد كه شريك زندگي شما شما را مورد آزار و اذيت قرار مي دهد يا به شما خيانت كرده است، ممكن است احساس عصبانيت كنيد.
احساس سردرگمي.اگر نمي توانيد بفهميد كه شريك زندگي شما چه احساسي دارد يا چه مي خواهد، ممكن است احساس سردرگمي كنيد.
پيشنهاد مشاور:نمايش قدرت در رابطه ✔️ چطور آن را به درستي انجام دهيم؟

اگر متوجه يكي يا چند مورد از اين نشانه ها در رابطه خود شديد، مهم است كه با شريك زندگي خود صحبت كنيد و سعي كنيد علت مشكل را پيدا كنيد. اگر رابطه شما قابل نجات نيست، بهتر است آن را به پايان برسانيد.

نكاتي براي پايان دادن به يك رابطه
علاوه بر نكات ذكر شده در پاسخ قبلي، در اينجا چند نكته ديگر براي پايان دادن به يك رابطه آورده شده است:

زمان و مكان مناسبي را براي صحبت انتخاب كنيد.بهتر است در زماني كه هر دوي شما آرام هستيد و از نظر عاطفي آماده هستيد، با شريك زندگي خود صحبت كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-پايان رابطه ✔️ ۲۱ نشانه اصلي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/16 
زمان : ۰۹
اراده قوي در جدول
|

دست يافتن به آرامش و درك كردن زندگي پاك يكي از پر اهميت ترين هدف هاي انسان مي باشد .

كه با تقويت كردن اراده خود بتواند به هدف هاي زندگي خود برسد زندگي داراي قانون مي باشد.

خوشبخت بودن با فهم و رعايت كردن قانون زندگي و اهميت ندادن انگاشتن قانون زندگي حاصل خواهد شد.

نشانه اراده قوي
موفق شدن بستگي به بخت و اقبال ندارد.
بلكه زندگي پاك را با احترام گذاشتن به قانون مي‌توان آن را به دست آورد.
با اراده فردي مي باشد كه هنگامي كه در مورد كاري به خوبي فكر مي‌كند.
تصميم به انجام دادن آن خواهد گرفت.
با فعاليت و با اثبات بودن قدم آن را به اجرا درخواهد آورد .
ولي شخص سست اراده با كمترين مشكلي از انجام دادن كار رو به دلسردي مي‌رود.
دست از تلاش كردن بر خواهد داشت.
اين شخص داراي هدف معقولي مي باشد.
تا زماني كه به آن نرسد از تعقيب آن دست برنمي‌دارد.
مشكلات و همينطور موانع رواني يا مادي به اراده آسيب نمي‌زند .
از پيشرفتش پيشگيري نخواهد كرد.
اراده قوي در جدول

بررسي جنبه مثبت هدف
قبل از انجام دادن هر كاري به جنبه ها و مثبت و همينطور منفي بودن آن اهميت دهيد.

به دليل اينكه با اطلاعات از زيانهاي منافع كاري انگيزه براي ترك كردن.

يا انجام دادن كار افزايش پيدا خواهد كرد .

و به صورت طبيعي اراده قوي خواهد شد

فردي كه داراي اراده قوي مي باشد.

آن چيزي را كه بخواهد و با اثبات بودن قدم كسب خواهد كرد.

براي تقويت كردن اراده راه هايي موجود مي باشد.

كه شامل موارد زير مي شود:

تقويت كردن اراده
انسان بايد در ابتدا هدف هاي خود را در زندگي و فعاليتي كه مي‌خواهد آن را انجام دهد.

منبع:مشاوره ازدواج-اراده قوي در جدول



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/8/22 
زمان : ۲۰
برونشيت در كودكان
|

برونشيت در كودكان به صورت اپيدمي، بيشتر در كودكان كمتر از ۲۴ ماه و بين ۲ تا ۶ ماه رخ مي دهد. ويروس از مجراي تنفسي فوقاني به نايژه مياني و كوچكتر پخش مي شود و باعث پاسخ التهابي مي شود. عفونت ممكن است در نوزاداني كه مادرانشان سيگار مي‌كشند شايع‌تر باشد، به‌ويژه اگر مادر در دوران بارداري نيز سيگار مي كشيدند. به نظر مي رسد كودكاني كه از شير مادر تغذيه مي كنند كمتر تحت تأثير اين ويروس قرار مي گيرند.

برونشيت چيست؟
برونشيت بيشتر در اثر عفونت هاي زير ايجاد مي شود:

ويروس سنسيشيال تنفسي (RSV)
ويروس سرماخوردگي
ويروس پاراآنفلوانزا
ساير ويروس ها
عفونت با هر يك از اين ويروس ها مي تواند باعث التهاب راه هوايي شود. اين امر راه هاي هوايي را باريك مي كند و جريان هوا را به داخل و خارج از ريه ها كاهش مي دهد، در موارد شديد، سطح اكسيژن در خون پايين آمده و اين باعث علائمي مي شود كه در ادامه ذكر شده است.

علائم و نشانه هاي برونشيت
برونشيت با علائمي مانند سرماخوردگي شروع مي شود كه شامل:

آبريزش بيني
عطسه
تب خفيف
سرفه
پس از چند روز به مرور كودكان دچار مشكل تنفسي شديد مي‌شوند و تنفس سريع‌تر و سرفه بدتر مي‌شود. بازدم كودك اغلب با صداي بلند ( خس خس سينه ) همراه است، البته اكثر كودكان فقط علائم خفيف دارند و هوشياري، شادي و اشتهاي خوبي دارند.

كودكاني كه به صورت شديد تر مبتلا به بيماري مي شوند، تنفس سريع و كم عمقي دارند كه عضلات تنفسي را تحت فشار قرار مي دهد و باعث گشاد شدن سوراخ هاي بيني مي شود، به دليل استفراغ و نوشيدن ضعيف، دچار كم آبي شوند و اغلب تب بالايي دارند. برخي از كودكان نيز دچار عفونت گوش مي شوند.

پيشنهاد مشاور: دلايل اصلي گريه نوزادان

نوزادان نارس يا كودكان خردسال كمتر از ۲ ماه گاهي اوقات دچار دوره هايي مي شوند كه در آن تنفس براي مدت كوتاهي متوقف مي شود (آپنه). در موارد بسيار شديد و غيرعادي، كودك ممكن است به دليل كمبود اكسيژن، اطراف دهانش كبود شود.

پيشگيري
بهترين راه براي پيشگيري از برونشيت در كودك نوپا اين است كه از تماس با افرادي كه سرماخورده يا آنفولانزا دارند خودداري كنيد. ويروس يا از طريق قطرات موجود در هوا (حدود ۲ تا ۳ متر) به عنوان مثال از طريق عطسه يا سرفه يا از طريق تماس با اشياء آلوده منتقل مي شود.

در حالت ايده آل، افراد بيمار بايد حداقل سه متر از نوزاد فاصله بگيرند. اين ويروس مي تواند چندين ساعت روي اشيايي مانند اسباب بازي ها، حيوانات عروسكي يا كتاب زنده بماند.

ساير اقدامات احتياطي عبارت هستند از:

پنجره ها را در هواي مناسب باز كنيد تا هواي خانه تازه شود.
از مكان‌هاي پرتردد خودداري كنيد (وسايل نقليه عمومي، مهدكودك‌ها، مراكز خريد و غيره)
دست‌هاي خود را مرتب بشوييد.
تماس با افرادي كه تب يا سرماخوردگي دارند را محدود كنيد. اگر كودك شما تازه متولد شده است، به خصوص نوزاد نارس، از بودن در اطراف افراد مبتلا به سرماخوردگي خودداري كنيد.
در صورت سرفه يا عطسه دهان و بيني خود را با دستمال بپوشانيد. دستمال را دور بيندازيد. سپس دستان خود را بشوييد. اگر آب و صابون در دسترس نيست، از ضدعفوني كننده دست استفاده كنيد
كودك خود را از هر كسي كه سرماخوردگي، تب يا آبريزش بيني دارد دور نگه داريد.
تشخيص
عفونت كه در ابتدا به صورت سرفه و احتقان بيني ظاهر مي شود و ممكن است با يك سرماخوردگي ساده اشتباه گرفته شود. ولي ويژگي هايي مانند كاهش اشتها و مشكل در بلع ناشي از مشكلات شديد تنفسي. هنگامي كه اولين علائم ظاهر مي شود به دليل برونشيت كودك رخ مي دهد.

پيشنهاد مشاور: افزايش ايمني نوزاد و كودك

علاوه بر اين، صداهاي مشخصه اي در حين تنفس ممكن است به دليل درگيري راه هاي هوايي به دليل وجود مخاط و التهاب آن ظاهر شود، به همين دليل صداي تنفس از علائم برونشيت در كودكان است.

در اين هنگام ويزيت مهم است: اگرچه درمان خاصي وجود ندارد، اما با تشخيص به موقع علائم و با مداخله سريع اطفال مي توان از بستري شدن در بيمارستان جلوگيري كرد كه در صورت بدتر شدن پويايي تنفسي ناشي از برونشيوليت ضروري است.

آيا برونشيت خطرناك است؟
برونشيت در كودكان خطرناك است بله، زيرا ممكن است كه منجر به تنگي نفس شود. در اين صورت نوزادان بايد براي نظارت در بيمارستان بستري شوند و در صورت نياز به آن ها حمايت تنفسي ارائه شود. گاهي اوقات حدود ده روز بستري در بيمارستان لازم است بنابراين در صورت مشاهده علائم گفته شده بايد به متخصص مراجعه كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-برونشيت در كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/5/7 
زمان : ۲۰
نشانه افسردگي خفيف و شديد را شناسايي كنيم – مورد تاييد
|

افسردگي در انواع مختلف است:

خفيف
متوسط
شديد
طبقه بندي
طبقه بندي دقيق و طبقه بندي افسردگي بستگي به عوامل متعددي دارد.

اين شامل نشانه هايي است كه در شما ظاهر مي شود، شدت آن و اين كه كدام علائم در شما ظاهر مي شود، مهم هستند.

برخي از انواع اختلال افسردگي مي توانند جهشي در شدت علائم شما ايجاد كنند.

بسياري از افرادي كه اطلاعات كمتري در مورد افسردگي دارند احتمالا شگفت زده خواهند شد تا ببينند كه بيماري چه مي تواند باشد.

مردم اغلب فكر مي كنند افسردگي به معناي “احساس بد” يا “احساس غم” است.

آنها نمي دانند كه افسردگي مي تواند فردي را از تصميم ساده اي منصرف كند، بيست ساعت در شبانه روز بخوابد، يا بدون علت گريه كند و نتواند متوقفش كند.

آشنايي با علائم افسردگي براي همه مهم است.


نشانه افسردگي خفيف و شديد را شناسايي كنيم - مورد تاييد
نشانه هاي رايج كه به عنوان علائم هشدار دهنده افسردگي در نظر گرفته مي شوند مي توانند سبب برخي ديگر از اختلالات رواني باشند، عبارتند از:

۱-تغييرات در سطح انرژي يا فعاليت
كاهش انرژي:
اين اولين علامت است و تشخيص آن بسيار ساده است.

به طور خلاصه، به اين معني است كه شما تا هفته گذشته يا ماه گذشته انرژي نداشته ايد.

خسته نيستيد، اما انرژي كمتر از آنچه شما استفاده مي كنيد داريد.

خستگي:
افسردگي مي تواند باعث خستگي فيزيكي شود.

شما مجبور به خواب و استراحت نيستيد، و حتي بعد از خوابيدن در صبح احساس خستگي مي كنيد.

چرت زدن، كشيدن بدن به طرف مقابل نشانه هاي خستگي هستند.

شهوت و بي حوصلگي:
فردي كه افسردگي دارد ممكن است غيرعادي و خواب آلود باشد.

ممكن است ساعت ها بدون هيچ كاري روي صندلي نشسته و به چيزي واكنش نشان نشان ندهد، اما علاقه مند به انجام هر كاري نيست و از لحاظ جسمي سنگين است.

فعاليت كاهش يافته: اين ممكن است به دليل كاهش انرژي، خستگي، از دست رفتن اشتها يا مستقل از اين عوارض باشد.

با اين حال، اگر سطح فعاليت طبيعي افراد شروع به كم شدن مي كند، اين ممكن است نشانه اي از افسردگي باشد.

بي خوابي يا خواب آلودگي:
دراز كشيدن، اما بيدار و نگران بودن، ناتواني در استراحت، احساس تنش و يا افكار مختلف، يك سركشي و بي خوابي است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نشانه افسردگي خفيف و شديد را شناسايي كنيم – مورد تاييد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/23 
زمان : ۱۷
علائم و نشانه هاي اضطراب كه بايد به آن توجه كنيم
|

درك علائم اضطراب براي كمك به شناسايي وضعيت، راهنمايي درمان و ايجاد حمايت از افراد مبتلا به اضطراب ضروري است. اختلالات اضطرابي قابل درمان هستند. بنابراين، علائم اضطراب مي تواند با درمان موثر بهبود يابد، كه به طور معمول شامل يك رويكرد جامع از درمان و دارو است.

علائم اضطراب
تجربه همه افراد با اضطراب منحصر به فرد است، اما علائم خاصي وجود دارد كه اغلب توسط افراد مبتلا به اضطراب تجربه مي شود.

شايع ترين علائم اضطراب عبارتند از:

ترس دائمي از اينكه اتفاق بدي قرار است بيفتد
مشكل در خوابيدن
سرگيجه
نگراني بيش از حد
تحريك پذيري
ضربان قلب تند
بي قراري
تعريق
تنش عضلاني
علائم اضطراب مي تواند زندگي فرد را در خانه، محل كار و مدرسه تحت تاثير قرار دهد. با پيشرفت علائم، روابط ممكن است با افزايش ميل به كناره گيري و انزوا از دنياي خارج آسيب ببينند. افراد مبتلا به اضطراب شديد ممكن است تمايل به مراقبت از رفاه شخصي خود را از دست بدهند و حتي براي تكميل نيازهاي اوليه بهداشتي تلاش كنند.

از آنجايي كه علائم اضطراب زيادي وجود دارد، دو نفر مي توانند تجربيات بسيار منحصر به فردي داشته باشند، حتي اگر تشخيص مشابهي داشته باشند. يك نفر ممكن است تحريك پذير باشد و دائماً نگران باشد و فرد ديگر ممكن است دچار مشكل در خواب و تپش قلب شود. علائم و عوامل خطر اضطراب ممكن است تحت تأثير عوامل مختلفي از جمله نوع اضطراب، جنسيت و سن باشد. بخش‌هاي زير اين تفاوت‌هاي بالقوه را تشريح مي‌كنند.

نوع اضطراب مي تواند بر علائم تأثير بگذارد
اختلال اضطراب فراگير كه با علائم اضطراب كلاسيك كه بيش از شش ماه طول مي كشد مشخص مي شود (به عنوان مثال، مشكل در تمركز، نگراني و استرس مداوم، تحريك پذيري، خستگي، مشكل خواب، بي قراري و تنش عضلاني)، يكي از رايج ترين انواع اضطراب است. با اين حال، انواع مختلفي از اضطراب بر اساس علائم فرد و طول مدت علائم ارائه شده وجود دارد.

طبق گفته موسسه ملي سلامت روان، 2 نوع اضطراب عبارتند از:

اختلال پانيك : افرادي كه از اختلال هراس رنج مي برند حملات پانيك مكرر را به طور غيرمنتظره يا ناشي از يك محرك خاص تجربه مي كنند. اين حملات اغلب شامل احساس شديد عذاب قريب الوقوع، ضربان قلب سريع و عرق كردن است. حملات پانيك به طور ناگهاني اتفاق مي افتد و در عرض چند دقيقه به اوج حمله مي رسد.
آگورافوبيا : ترس و اجتناب از مكان هايي كه ممكن است باعث حمله پانيك شوند يا در صورت وقوع حمله پانيك ناامن باشند. با آگورافوبيا، ممكن است فرد از تنها ماندن در يك مكان وحشت زا نيز بترسد.
فوبياي خاص : افرادي كه فوبياي خاص دارند ممكن است در مورد يك حيوان، مكان يا چيز خاص، اضطراب و ترس شديدي را تجربه كنند.
اختلال اضطراب اجتماعي (فوبي اجتماعي) : افرادي كه از اختلال اضطراب اجتماعي رنج مي برند، به طور كلي ترس شديدي از موقعيت هاي اجتماعي يا عملكردي دارند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي اغلب احساس مي كنند كه عملكرد آنها منفي ارزيابي مي شود. نگراني مداوم ممكن است باعث شود افراد از موقعيت هاي اجتماعي كه دوست دارند در آن شركت كنند اجتناب كنند.
اختلال اضطراب جدايي : افرادي كه از اضطراب جدايي رنج مي برند، هنگام جدا شدن از عزيزانشان، نگراني بيش از حد دارند يا احساس ناراحتي جسمي مي كنند، با نگراني از اينكه ممكن است آسيبي به عزيزشان وارد شود، از جدايي اجتناب مي كنند يا از تنهايي اجتناب مي كنند.
نشانه هاي اضطراب
علائم مرتبط با اضطراب از فردي به فرد ديگر متفاوت است. با اين حال، علائم رايج شامل نگراني دائمي است كه بر زندگي روزمره تأثير مي گذارد، احساس بي قراري، تحريك پذيري، تغيير در الگوي خواب، و علائم فيزيكي كه قبلاً متوجه آنها نشده بود (مثلا مشكلات معده، سردرد، تنش عضلاني).

اگر درمان و مديريت نشود، علائم ممكن است با گذشت زمان بدتر شوند. بنابراين، در تمام مراحل زندگي، زماني كه علائم اضطراب در كودكان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان وجود دارد، درمان مناسب ضروري است. علائم ممكن است از فردي به فرد ديگر متفاوت باشد، اما بايد در همه جمعيت ها جدي گرفته شود. برخي از اضطراب ها طبيعي است، اما زماني كه شروع به تأثيرگذاري بر فعاليت هاي روزانه فرد مي كند، مي تواند بهره وري را كاهش دهد.

نشانه اضطراب در زنان
بر اساس گزارش وزارت بهداشت و دفتر خدمات انساني ايالات متحده در مورد سلامت زنان، اضطراب بيش از ۱۸٪ از مردم در ايالات متحده را تحت تأثير قرار مي دهد. با اين حال، زنان تقريباً دو برابر مردان اضطراب را تجربه مي كنند . 3

علائم اضطراب در مردان
طبق نظرسنجي مصاحبه ملي سلامت، حدود ۹ درصد از مردان احساس اضطراب يا افسردگي را گزارش كردند. با اين حال، تنها حدود ۴۱ درصد از آن جمعيت به دنبال درمان (درمان يا دارو) براي علائم خود بودند. 4

در ميان مرداني كه به طور روزانه احساس اضطراب يا افسردگي مي‌كردند، مردان جوان‌تر ۱۸ تا ۴۴ ساله (۳۹٫۲%) به اندازه مردان مسن‌تر ۴۵ ساله و بالاتر (۴۲٫۳%) بودند كه براي اين احساسات دارو مصرف مي‌كردند يا سلامت رواني را مشاهده مي‌كردند. حرفه اي در ۱۲ ماه گذشته به گفته لوپز و همكارانش، 5 مرد مبتلا به اختلال اضطراب فراگير داراي ميزان بالاتري از اختلال مصرف الكل و مواد مخدر و وابستگي به نيكوتين هستند.

علائم اضطراب در كودكان
كودكان احتمالاً علائم اضطراب را از طريق تغييرات رفتاري، مانند چسبيدن، غيبت در مدرسه، عصبانيت، گريه كردن، يا تغيير در گفتار نشان مي‌دهند. با اين حال، كودكاني كه اضطراب را تجربه مي كنند ممكن است علائم فيزيكي مشابه بزرگسالان مانند تپش قلب، عرق كردن كف دست و تحريك پذيري را نيز تجربه كنند. اعضاي خانواده و پرسنل مدرسه اغلب اولين كساني هستند كه متوجه اين نوع تغييرات در كودكان مي شوند.

منبع:مركز مشاوره-علائم و نشانه هاي اضطراب كه بايد به آن توجه كنيم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/3/9 
زمان : ۰۹
اختلالات خوردن در نوجوانان
|

آيا در مورد اختلالات خوردن(Eating disorders) در نوجوان خود نگران هستيد؟ اختلالات خوردن، از جمله بي اشتهايي عصبي در نوجوانان، پرخوري عصبي و اختلال پرخوري اختلالات رواني هستند كه شامل اختلالات شديد در رفتار غذا خوردن مي باشند.

نوجوان مبتلا به بي اشتهايي از ماندن در وزن طبيعي بدن خودداري مي كند. فرد مبتلا به پرخوري عصبي، دوره‌هاي مكرر پرخوري و به دنبال آن رفتارهاي اجباري مانند استفراغ يا استفاده از ملين‌ها براي دفع غذا از بدن دارد. پرخوري با پرخوري كنترل نشده مشخص مي شود.

در اين مقاله مي توانيد با موارد مرتبط با اختلالات خوردن، پيامدهاي اختلالات خوردن و بهترين استراتژي ها براي پيشگيري و درمان آن آشنا شويد.

اختلالات خوردن در نوجوانان
اختلالات غذا خوردن مي تواند تاثيري مخرب در نوجوانان بگذارد، مخصوصا دخترها بيش تر تحت تاثير اختلالات خوردن قرار مي گيرند.

براي كمك به شما در حمايت از كودك، علت هاي احتمالي اختلال خوردن را در كودك خود بشناسيد و ياد بگيريد كه چگونه با دختر يا پسر خود در مورد عادات غذايي سالم صحبت كنيد.

بي اشتهايي عصبي از هر ۱۰۰ زن يك نفر را مبتلا مي كند. نوجوانان مبتلا به بي اشتهايي از افزايش وزن مي ترسند و حداقل ۱۵ درصد كمتر از وزن ايده آل خود هستند. آن ها بر اين باورند كه معيار اصلي ارزش تصوير بدني آن هاست .

كارشناسان معتقدند بسياري از دختران آمريكايي مبتلا به بوليميا (bulimia nervosa) نوعي پرخوري عصبي هستند و اين مشكل را مخفي نگه مي دارند. پرخوري عصبي اغلب در اواخر نوجواني و اوايل بزرگسالي شروع مي شود. افراد مبتلا به بوليميا چرخه هايي از خوردن مقادير زيادي غذا را پشت سر مي گذارند و به دنبال آن استفراغ، استفاده از ملين ها يا ديورتيك ها يا ساعت ها ورزش براي از بين بردن آن انجام مي دهند.

نشانه هاي اختلالات خوردن در نوجوانان
فكر مداوم به وزن، غذا، كالري، كربوهيدرات، گرم چربي و رژيم غذايي
امتناع از خوردن برخي غذاها
به نظر مي رسد از غذا خوردن در اطراف ديگران ناراحت است.
حذف وعده هاي غذايي يا مصرف وعده هاي غذايي در وعده هاي منظم
كناره گيري از دوستان و فعاليت هاي معمولي
رژيم مكرر
نگراني شديد در مورد اندازه و شكل بدن
بررسي مكرر در آينه براي نقص هاي ظاهري
نوسانات خلقي شديد
چرا نوجوانان دچار اختلالات خوردن مي شوند؟
اختلالات خوردن وضعيت هاي جدي هستند مرتبط با شرايط پايداري از خوردن فرد كه تاثيرات منفي بر سلامتي و خلق فرد داشته و كاركرد او را در حوزه هاي مهم زندگي تحت تاثير قرار مي دهد.

شايع ترين اختلالات خوردن عبارتند از آنوركسيا يا بي اشتهايي رواني، پرخوري عصبي يا بوليميا، و اختلال بينگه يا پرخوري افراطي.

علت دقيق اختلالات خوردن ناشناخته است.


اختلالات خوردن در نوجوانان
با اين وجود برخي عوامل ممكن است نوجوان را در معرض خطر قرار دهند از جمله:

فشار اجتماعي
فرهنگ عامه گرايش به تاكيد بر لاغر بودن دارد.

به همين دليل با مشاهده مدل هاي تبليغاتي، نوجوانان حتي با يك وزن طبيعي نيز ممكن است تصور كنند كه چاق هستند و بدن خود را چاق ادراك كنند.

اين مسئله منجر به وسواس با موضوع كاهش وزن و رژيم گرفتن مي شود.

فعاليت هاي مورد علاقه
برخي فعاليت ها كه به لاغري ارزش مي دهند ريسك اختلالات خوردن را افزايش مي دهند، مانند مدلينگ لباس، يا ورزش هاي حرفه اي

عوامل فردي
فاكتورهاي ژنتيكي يا زيستي ممكن است برخي نوجوانان را بيش از بقيه مستعد اختلالات خوردن سازند.

صفات شخصيت از جمله كمال گرايي، اضطراب نوجوان يا سخت گيري نيز ممكن است نقش مهمي داشته باشند.

پيامدهاي اوليه اختلالات خوردن در نوجوانان
نشانه ها و علائم اختلالات خوردن بر اساس نوع اختلال متفاوت هستند.

نسبت به الگوهاي خوردن و باورهايي كه ممكن است نشان از رفتار ناسالم داشته باشند هوشيار باشيد، هم چنين فشار همسالان كه مي تواند راه انداز اختلالات خوردن باشد.

برخي علائم هشدار دهنده در مورد اختلالات خوردن عبارتند از:

پس زدن وعده هاي غذايي، بهانه تراشي براي خوردن يا خوردن در خفا
تمركز بيش از حد روي غذا خوردن
نگراني مداوم و شكايت در مورد چاق شدن و اضافه وزن
وارسي مداوم در آيينه براي يافتن نقصي خاص
استفاده مداوم از ملين ها و قرص هاي تهوع آور
ورزش شديد
همواره بعد از وعده هاي غذايي يا در طول آنها به توالت مي رود.
بيش از حد طبيعي غذا يا تنقلات مي خورد
بعد از عادات خوردن ابراز ناراحتي، تنفر و يا گناه مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلالات خوردن در نوجوانان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/12/17 
زمان : ۱۸
ترس از مكان هاي بسته
|

ترس از مكان هاي بسته چيست: علل، نشانه ها و درمان كلاستروفوبيا

كلاستروفوبيا به معني ترس از مكان بسته مي باشد و يكي از انواع اختلالات رواني است كه فرد مبتلا هنگامي كه در مكان هاي بسته قرار مي‌گيرد به شدت مي ترسد و ترس شديدي را تجربه مي‌كند.

افرادي كه به اين اختلال دچار هستند در همه محيط هاي بسته ترس شديدي دارند و شرايط زندگي برايش سخت و هراس انگيز مي شود.

حتي تصور كردن در يك محيط بسته براي آن ها اضطراب و استرس ايجاد مي كند و بايد فرد به سرعت درمان شود تا بتوانند با آرامش زندگي كند.

امروزه آسانسور يك وسيله كاربردي است و كساني كه فوبياي فضاي بسته دارند از سوارشدن با آسانسور مي ترسند و به جاي آنكه مسير خود را آسان كنند و با آسانسور بروند از پله ها استفاده مي كنند.

هنگامي كه آن ها سوار آسانسور مي شوند دچار تنگي نفس، اضطراب شديد و عرق كردن و … مي شوند و به جاي آنكه آسانسور وسيله اي براي آسايش آن ها باشد بيشتر ترسناك است و ترجيح مي دهند از آن استفاده نكنند.

براي درمان اين اضطراب هر چه سريع تر بايد اقدام كرد و خداروشكر رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه براي درمان موثر مي باشد.

در زير با اين رويكردها بيشتر آشنا خواهيد شد.

ترس از مكان هاي بسته يا كلاستروفوبيا
فوبيا چيست؟ به ترس بيش از حد و افراطي و مداوم و غيرمنطقي نسبت به يك شي يا مكان و وضعيت خاص فوبيا گفته مي شود.

افرادي كه به مكان هاي بسته فوبيا دارند از مكان هايي مانند آسانسور، دستگاه ام ارآي ، تونل و اتاق پرو مي ترسند و دچار اضطراب شديدي مي شوند.

افرادي كه كلاستروفوبيا دارند قرار گرفتن در مكان هاي بسته و حتي فكر كردن به مكان هاي بسته باعث مي شود علايمي مانند افزايش ضربان قلب، تپش قلب و اضطراب شديد و تعرق زياد و مشكل تنفسي و … براي آن ها ايجاد شود.

كلاستروفوبيا به معني ترس از محيط بسته و آگورا فوبيا ترس از محيط باز و شلوغ است، بسياري از افراد مي توانند هر دو ترس را به طور همزمان تجربه كنند اين فوبياها از اختلالات اضطرابي به حساب مي آيد.

كساني كه دچار اختلال اضطرابي هستند هميشه احساس ترس و نگراني مي كنند، بدون آن كه علت آن مشخص باشد.

در اختلال اضطراب فراگير يا برخي از اختلالات وحشت زدگي، فرد هميشه احساس ترس و نگراني مي كند، با وجود آن كه دليلي مشخص ندارد.

احساس ترس در كساني كه دچار اختلال اضطرابي هستند بيش از اندازه است و با چيزي كه نسبت به آن احساس خطر كرده اند، تناسبي ندارد.

در واقع انواع فوبيا به نوبه خود پيامدهاي گسترده اي براي فرد مبتلا به همراه دارد.

سه بعد اساسي مطرح در كلاستروفوبيا
ترس از مكان بسته شامل سه بعد شناختي، هيجاني و جسماني است. و اين سه بعد با علايمي همراه است كه ممكن است با هم يا جداگانه اتفاق افتد.

بعد شناختي: منظور از بعد شناختي فكر و خيالاتي است كه فرد در مورد مكان بسته مي كند و اين تفكرات باعث مي شود تا به اضطراب و ترس دچار شود. مانند گير كردن، راه نجات نداشتن، تمام شدن اكسيژن ، تاريكي و…


بعد هيجاني: به ترس و اضطراب شديدي گرفتار مي شود به حدي كه قابل كنترل نمي باشد.
بعد جسماني: بدن از شدت ترس به لرز مي افتد و ضربان قلب افزايش پيدا مي كند. تپش قلب زياد شده و تعرق شديدي در بدن احساس مي كند. در دست و پا لرزش زيادي ايجاد مي شود.
علائم و نشانه هاي ترس از مكان هاي بسته (كلاستروفوبيا)
بسياري از افراد فوبياي مكان هاي بسته را دارند و شدت علايم در افراد متفاوت است.

در موارد خفيف فرد دچار اضطراب مي شود و ميخواهد كه از مكان بسته خارج شود اما در موارد شديدتر حتي تصور كردن و فكركردن به مكان بسته باعث اضطراب و ترس شديدي در فرد مي شود.

در زير با علايم اصلي كلاستروفوبيا آَشنا خواهيد شد.

۱٫هنگام مواجه با مكان هاي بسته به اضطراب شديدي دچار مي شوند كه غيرقابل كنترل مي باشد.

هنگام رو به رو شدن با مكان هاي بسته احساس دلهره و ترس شديد مي كنند و ضربان قلب و تپش قلب افزايش مي يابد. و علايم جسماني و هيجاني آن ها به خوبي نمايانگر ترس مي باشد.
تا جايي كه امكان دارند از رفتن به مكان هاي بسته اجتناب مي كنند و دوست ندارند به مكان هاي بسته فكر كنند.
علايم ترس و اضطراب و ديگر علايم مربوطه به فوبيا بيشتر از شش ماه در فرد ادامه دارد و بر روي زندگي، روابط اجتماعي و روابط بين فردي و شغلي تاثير منفي مي گذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترس از مكان هاي بسته



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/11/30 
زمان : ۱۹
نشانه هاي طلاق : نشانه ظريف غرق شدن زوج كه هيچ كس به آن توجه نمي كند
|

نشانه هاي طلاق فقط جنسي است؟ عوامل كمتر آشكارتر از فقدان رابطه جنسي، مشاجرات مداوم يا خيانت نيز مي توانند پايان يك داستان عاشقانه را تسريع كنند و نشانه هاي پايان زندگي مشترك است.

نشانه هاي طلاق
اگر اين رفتارها را در همسرتان تشخيص داديد مراقب باشيد

نشانه هاي مطمئني وجود دارد كه يك رابطه در حال پايان است. مثلا وقتي زن و شوهر نمي توانند همديگر را تحمل كنند، مدام دعوا مي شود يا زندگي دوگانه اي دارند. با اين حال، نگرش هاي كوچك روزانه وجود دارد كه بدون ايجاد سوء ظن، آن را تضعيف مي كند.

حرف طلاق را دعوا مطرح كردن، نشانه نارضايتي و هشدار است.

اگر بدانيم چگونه اين علائم را زود تشخيص دهيم، مي‌توانيم آن پيوند را با آسيب جانبي كمي پايان دهيم يا اگر فكر مي‌كنيم ارزش مبارزه براي آن را دارد، آن را از ورطه نجات دهيم. ارنستو ايگلسياس، روانشناس با ۳۰ سال تجربه در زمينه زوج درماني و اختلالات شخصيت، مي گويد:

همه چيز به پيمان هايي كه بين آنها وجود دارد و توانايي تجديد خلاقانه آنها بستگي دارد . اين ليست ممكن است شما را از آنچه در مورد آن صحبت مي كنيم آگاه كند.

نشانه هاي طلاق نشانه ظريف غرق شدن زوج كه هيچ كس به آن توجه نمي كند
۱. در گذشته لنگر انداخته زندگي كنيد
برخي از نظرات مي توانند به اين معنا باشند كه براي شريك زندگي شما، هر زمان گذشته بهتر بوده است. اين در مورد كساني است كه از يادآوري سابق خود دست نمي كشند، يك اتفاق عادي اگر گهگاهي اتفاق بيفتد – تجربيات و صميميت هاي مشترك دارند – اما در قالب كنايه هاي مكرر مي تواند به معناي دو چيز باشد: اينكه صفحه وجود نداشته باشد. برگشته است يا اينكه او دوباره ظاهر شده است.

به طور كلي، پشت بسياري از يادآوري هاي گذشته ممكن است يك سرزنش وجود داشته باشد. «وقتي در مشاجره با شريك زندگي تان گرفتار شده ايد و احساس مي كنيد در حال شكست خوردن هستيد، از ترفند گذشته استفاده مي كنيد. اين نتيجه آن اين است كه مشاجره به چيزي تبديل مي شود كه ما را دور مي كند و باعث مي شود احساس كنيم ديگر يك تيم نيستيم.

۲. دوستان (بسياري) جديدي پيدا مي كند
مطالعه اي از دانشگاه جورجيا (ايالات متحده آمريكا) نشان مي دهد كه اطراف خود با دوستان براي يك زوج ثروتمند است . مطالعه ديگري كه در مجله Martal and Family Therapy منتشر شده است ، تأييد مي‌كند كه داشتن فضاي جداگانه براي هر يك از آنها مزايايي براي ثبات زوجين به همراه دارد. يك چيز ديگر اين است كه آن دوستي هاي شخصي از ناكجاآباد به وجود مي آيند و شروع به گرفتن تمام فضا مي كنند.

با افزايش تنش، تعامل بين اين دو ضعيف مي‌شود و توجه آن‌ها به يكديگر جاي خود را به خيال‌پردازي‌هايي مي‌دهد كه هركدام درباره زندگي جديدشان دور از شريك فعلي‌شان دارند.

دكتر دادخواه مي‌گويد:

«در اينجا معمولاً جستجويي، به صورت احساسي يا فيزيكي، براي فردي غير از شريك زندگي‌تان آغاز مي‌شود تا ارتباط برقرار كند و به نياز و كمبودهاي عاطفي خود پاسخ دهد.»

 

مشاوره تحصيلي كسي كه از درس خوندن پيشمون شده و مي خواهد درست انتخاب رشته كنه
۳. به فضاي شخصي شما احترام نمي گذارد
درست برعكس موارد بالا. اشكالي ندارد كه يك تخت، مبل يا ميز ناهارخوري مشترك داشته باشيد. اما وقتي در شرايط آرامش و جدايي، قانون زيرزميني تنها ماندن برآورده نشود، تاريخ تغيير مي كند. شما نمي توانيد تمام روز بالاي سر كسي باشيد: حتي كوالاها نيز خسته مي شوند.

همانطور كه مانوئل فرناندز آنتون، روانشناس و سكسولوژيست باليني، در وبلاگ El Rincón del Hombre مي نويسد ، يك سوال وابستگي، ناامني يا حسادت ممكن است زيربناي آن باشد:

“كسي كه سعي مي كند همسر خود را هميشه از ترس از دست دادن او را تحت سلطه خود درآورد، معمولا در نهايت باعث تحريك مي شود. دقيقاً از چيزي كه مي‌خواهد اجتناب كند.»

منبع:مشاوره خانواده-نشانه هاي طلاق : نشانه ظريف غرق شدن زوج كه هيچ كس به آن توجه نمي كند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/11/25 
زمان : ۰۹
نشانه هاي همسر كنترل گر | ۱۱ راه براي برخورد با همسر كنترل گر
|

همسر كنترل گر هميشه سعي مي كند اعتماد به نفس شما را تضعيف كند و شما را در خلوت يا در ملاء عام پايين بياورد. به نظر مي رسد كه آن ها مي خواهند بر عيب هاي شما تأكيد كنند و شما را نسبت به خصلت هاي خود آگاه كنند.

به چه علت همسرم مرا كنترل مي كند
كنترل كردن شوهر ممكن است به دلايل زير اتفاق بيوفتد :

۱) تجربه ي گذشته ي تلخ و شاهد بودن خيانت اطرافيان و يا رابطه قبلي

۲) ابتلا به بيماري پارانويا

۳) سابقه ي خيانت از جانب مرد

۴) اطمينان پيدا كردن از عشق همسر به خود

در ادامه به نشانه هاي كنترل كردن همسر و دلايل اين كار به تفصيل خواهيم پرداخت.

نشان همسر كنترل گر
كاري مي كند تا شما احساس گناه داشته باشيد

اكثر كساني كه به دنبال كنترل شوهر خود هستند به طور كاملا غير منطقي و بدون هيچ مدركي شوهر خود را مقصر اين داستان مي دانند و مسئوليتي در قبال اين كار نمي پذيرند.

دائما از شما عيب جويي مي كنند:
معمولا چنين افرادي اشتباهات سهوي شما را بزرگ نمايي مي كنند و دائما به شما سر كوفت مي زنند، كارهاي خوب شما را اصلا نمي بينند و يا آن را وظيفه ي شما تلقي مي كنند.

اگر به دليل مشغله كاري به تماس ها و پيام هايشان پاسخ آني ندهيد غير منطقي برخورد مي كنند، در جمع حرمت شما را حفظ نمي كنند يا شوخي هاي زشت و نا به جا مي كنند حتي راجع به جزئي ترين كارهاي شما از جمله نحوه لباس پوشيدن نحوه صحبت كردن و نحوه غذا خوردن شما نيز انتقاد مي كنند.

اجازه نمي دهند دوستان يا خانواده تان را ببينيد :
زني كه كنترل گر است دلش نمي خواهد حتي يك ثانيه از محدوده ي تحت كنترلش خارج شويد و به خانواده يا دوستان خود سر بزنيد. او دوست ندارد در كنار كسي به جز خودش خوشحال و سرحال باشيد بنابراين اين موضوع را ممنوع مي كند تا در كنار عزيزان خود حس خوشحالي نداشته باشيد.

زندگي را مثل يك مسابقه مي بيند :

چنين افرادي دائما در رفتارهاي شما كنكاش مي كنند تا به رفتارهاي خوب امتياز بدهند و شما را نيز به اين كار تشويق كنند. اگر هم رفتارهاي خارج از سليقه او انجام دهيد شما را متهم مي كنند كه حتما زير سرتان بلند شده و امتياز منفي از او دريافت خواهيد كرد.

اين افراد حتي در امتياز دادن هم جانب انصاف را رعايت نمي كنند چرا كه نسبت به رفتارهاي منفي شما امتياز زيادي كم مي كنند و رفتارهاي منفي خود را كاملا ناديده مي گيرند.


همسر كنترل گر
براي ناراحتي شما ارزش قائل نيست :
زني كه كنترل گر باشد به هيچ عنوان حاضر نيست بپذيرد با شما چه كرده است حتي اگر در مقابلش به پهناي صورت اشك بريزيد در نهايت شما را محكوم مي كند و تقصيرات خود را گردن نخواهد گرفت.

الگوريتم شخصيتي چنين زناني بدين گونه است كه تمايل دارند خود را خيلي بهتر از آن چه كه هستند نشان دهند در حالي كه شما را يك ظالم به تمام معنا تصور مي كنند.

ثبات شخصيتي ندارد :
اين دسته از زنان در شرايط مختلف رفتار مختلفي دارند و به هيچ عنوان از يك الگوي شخصيتي خاص پيروي نمي كنند. در بعضي موقعيت ها به قدري خوش برخورد هستند كه متعجب خواهيد شد و در موقعيت هاي ديگر بسيار سرد و بداخلاق با شما رفتار مي كنند.

به هيچ عنوان راضي نمي شوند تا از شما پاسخ منفي بشنوند :
كنترل گري چنين زناني تا حدي است كه همه چيز بايد طبق ميل آنان پيش برود و اگر اين طور نباشد واكنش هاي بسيار بد و زننده اي را از خود بروز مي دهند.

حسادت زيادي از خود نشان مي دهند :

حسادت چنين افراد مثال زدنيست. آن ها تمايل دارند تا شما را مثل يك شي در دست بگيرند و تحت فرامين آنان باشيد.

اگر شما با دوست صميميتان برنامه اي بچينيد با زورگويي شما را مجبور مي كند تا آن را كنسل كنيد و يا يعد از اين كه خسته و بي رمق به خانه برگشتيد آن قدر به شما سركوفت اين ملاقات را مي زند كه هر اندازه خوش گذرانده ايد از دماغتان در بيايد.

چنين افرادي به هيچ عنوان دلشان نمي خواهد شما را با كس ديگري در تفريح و سرگرمي شريك بشنوند.

تلاش مي كند تا شما را تغيير دهد:

اين افراد معمولا تلاش مي كنند تا شما را به يك آدم ضعيف و بي اراده تبديل كنند تا بتوانند آن طور كه دوست دارند بر شما حكومت كنند!

رفتارهاي غير طبيعي و ناسالمي از خودش نشان مي دهد :

ممكن است وقتي با دوست خود براي صرف قهوه اي به كافه رفته باشيد متوجه شويد همسرتان در گوشه اي پنهان شده و شما را زير نظر دارد.

ممكن است از نگهبان محل كار خود بشنويد كه همسرتان ساعت ورود و خروج شما را از او مي پرسد و يا اين كه در اتوموبيل خود ردياب پيدا كنيد. اين ها چند نمونه از رفتارهاي روزمره يك زن كنترل گر هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نشانه هاي همسر كنترل گر | ۱۱ راه براي برخورد با همسر كنترل گر



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/27 
زمان : ۱۸
۶ نشانه هاي كودك خجالتي + بازي درماني
|

نشانه هاي كودك خجالتي به شما كمك مي كند تا در موقعيت هاي جديد يا ناآشنا كه سخت است به آن ها كمك كنيد.كودك خجالتي و گوشه گير اگر احساس كند كه ديگران در حال نگاه به او هستند، مانند زماني كه با فرد جديدي ملاقات مي كند يا مجبور هستند در مقابل ديگران صحبت كند، به احتمال زياد دچار نگراني و اضطراب زيادي مي شود كه حتي ممكن است باعث مي شود كه كودك خجالتي و گوشه گيري شود.

بيشتر كودكان گاهي احساس خجالت مي كنند، اما كودكاني كه هميشه درگير خجالت و شرم هستند زندگي خود را مختل مي كنند. برخي از كودكان به مرور خجالت خود را كنار مي گذارند اما اكثر آن ها اين ويژگي را تا بزرگسالي حفظ مي كنند.

علت خجالتي بودن كودكان
روانشناسان بر اين باورند كه هم ژنتيك و هم محيط در خجالتي بودن كودك نقش دارند. برخي از كودكان به سادگي با حساسيت شديد نسبت به تحريكات بيروني متولد مي شوند (تاثير ژنتيك). گاهي اوقات خجالتي بودن كودك شما با تجربيات منفي مانند طعنه زدن يا طرد شدن توسط ساير كودكان، شرمساري يا عدم تاييد توسط محيط، تركيب مي شود.

۶ نشانه هاي كودك خجالتي و گوشه گير
۱. از بودن در مركز توجه متنفرند
برخي از بچه ها اهميتي نمي دهند كه در كانون توجه قرار بگيرند يا حتي دوست دارند كه توجه ديگران را جلب كنند. اما اگر كودك شما با اضطراب اجتماعي سروكار دارد از توجه ديگران دوري مي كند، دور بودن از مركز توجه يكي از بارز ترين نشانه هاي نشانه هاي كودك خجالتي مي باشد.

۲.كودك خجالتي و گوشه گير دوستان كمي دارند
كودكان خجالتي معمولا دوستان زيادي ندارند و محدوده دوستان خود را تا جايي كه مي توانند كوچك در نظر مي گيرند. شايد آن ها فقط يك يا دو دوست خوب داشته باشند و تمايل دارند از معاشرت با گروه هاي بزرگتر اجتناب كنند.

پيشنهاد مشاور: كمك به كودك براي پيدا كردن دوست


نشانه هاي كودك خجالتي

۳. آن ها نمي خواهند با افراد جديد ملاقات كنند
يكي از دلايلي كه كودك خجالتي مبتلا به اضطراب اجتماعي معمولاً دوستان زيادي ندارد اين است كه براي ملاقات با افراد جديد مشكل دارد.

اگر سعي كرده‌ايد فرزندتان را براي فعاليت‌ها يا بازي هاي گروهي ثبت‌نام كنيد و آن ها از آن ها ممانعت كرده و بازي هاي فردي را ترجيح داده اند احتمالا كودك شما خجالتي مي باشند.

۴. كودك خجالتي و گوشه گير بسيار ساكت هستند
بسياري از اوقات، زماني كه كودكان به سني مي رسند كه مي توانند آزادانه با هم ارتباط برقرار كنند نمي توان آن ها را ساكت كرد.

اما وقتي فرزند شما با اختلال اضطراب اجتماعي سر و كار دارد، اغلب بسيار ساكت خواهد بود و هنگامي كه آن ها تشويق به صحبت و برقراري ارتباط مي شوند، حتي ممكن است گوشه گيرتر شوند كه نشانه هاي كودك خجالتي مي باشد.

۵. كودك خجالتي و گوشه گير از تماس چشمي اجتناب مي كنند
نشانه‌هاي غير كلامي نيز مي توانند نشان دهنده خجالت باشد، اگر هنگام صحبت كردن از تماس چشمي اجتناب كنند يا در حين صحبت كردن حالات چهره زيادي نداشته باشند، ممكن است با ترس زيادي سر و كله بزنند.

۶. در مورد خودشان صحبت نمي كنند از نشانه هاي كودك خجالتي و گوشه گير
بسياري از بچه ها دوست دارند در مورد خودشان صحبت كنند. آن ها دوست دارند به شما بگويند در مدرسه چه مي كردند با دوستانشان چه مي گذرد

اما كودك خجالتي و گوشه گير، اغلب اوقات بسيار سختي دارند كه در مورد خود صحبت كنند. حتي اگر سؤالات خاصي بپرسيد يا سعي كنيد آن ها را وادار به باز كردن صحبت كنيد، ممكن است عصبي و ناراحت مي شوند.

برخورد با كودك خجالتي و گوشه گير
۱. در مورد موقعيت هاي جديد توضيح دهيد
مكان ها، شرايط، افراد و موقعيت هاي جديد مي تواند براي كودكان خجالتي سخت باشد، بنابراين بهتراست آن ها را درك كنيد، بنابراين پيش از حضور در اين مكان ها با آن ها در مورد شرايطي كه قرار است تجربه كنند حرف بزنيد، با اين كار به كودك خجالتي و گوشه گير كمك مي كنيد تا در اين موقعيت ها راحت شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-۶ نشانه هاي كودك خجالتي + بازي درماني



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/1 
زمان : ۱۵
۷ نشانه رايج كم خوابي كه نبايد ناديده بگيريد
|

كم خوابي مي تواند همه چيز را از خلق و خو گرفته تا حافظه تحت تاثير قراردهد. در اينجا نحوه شناسايي تمام علائمي كه نشان مي دهد به خواب بيشتري نياز داريد، آمده است.

در جامعه ما، وسوسه و حتي فشار زيادي براي كم كردن خواب وجود دارد. در واقع، يك تصور غلط واقعي وجود دارد كه محروميت از خواب نوعي حركت قهرمانانه محسوب مي شود، نشانه اي از اينكه چقدر سخت كار مي كنيد، چقدر زود مي توانيد از خواب بيدار شويد، چقدر به خواب كي نياز داريد، چقدر فعال، اجتماعي و پرمشغله هستيد.

اما خواب كافي فقط يك پاداش راحت پس از يك روز طولاني و مطمئناً نشانه تنبلي يا ضعف نيست. خواب كافي كه براي بزرگسالان حداقل هفت ساعت تعريف مي شود يك محرك براي سيستم فيزيولوژيكي بدن انسان است.

هنگامي كه ما كم خواب مي شويم (بيش از يك سوم بزرگسالان دچار كمبود خواب هستند) سلامت و تندرستي ما به روش هاي بي شماري از جهت ذهني، جسمي و عاطفي آسيب مي بيند.

براي اينكه از نظر فني كم خواب در نظر گرفته شويد، نيازي نيست كه تمام شب را بيدار باشيد در واقع، ممكن است حتي متوجه نشويد كه به اندازه كافي نمي خوابيد، زيرا ممكن است احساس خستگي خاصي نداشته باشيد.

علائم كم‌خوابي زيادي وجود دارد كه فراتر از خميازه كشيدن، تكان دادن سر پشت ميز كار يا سختي در باز نگه داشتن چشم ها است.

نشانه هاي كم خوابي
۱٫بد خلق هستي
خواب و سلامت عاطفي عميقاً به هم مرتبط هستند، بر اساس آمار دانشكده پزشكي هاروارد، بيماران مبتلا به اضطراب و افسردگي بيشتر احتمال دارد بي خوابي مزمن را تجربه كنند. حتي از دست دادن خواب كوتاه مدت و جزئي مي تواند بر خلق و خو، ديدگاه و كيفيت مهم ترين روابط ما تأثير منفي بگذارد.

اگر كم خواب هستيد، در برابر بدخلقي، تحريك‌پذيري و چالش‌هاي مقابله با استرس آسيب‌پذيرتر هستيد. كمبود خواب و استرس نيز مي تواند يك چرخه بد ايجاد كند.

بهره وري و عملكرد افت مي كند.
كمبود خواب مزمن مي‌تواند بر شماتوانايي‌هاي ما براي استدلال، تمركز، و حتي يافتن كلمات مناسب براي توصيف چيزهاي ساده تأثير منفي بگذارد. در واقع، تخمين زده مي‌شود كه بي‌خوابي به تنهايي سالانه ۴۱۱ ميليارد دلار براي اقتصاد آمريكا هزينه داشته باشد.

اغلب ما معتقديم كه تا ديروقت بيدار ماندن و پروژه هاي كاري را به پايان رساندن يا براي ارائه ها آماده شدن كاملا ضروري است. اما، به نظر مي رسد، توقف كار به موقع براي پايان دادن به كار و داشتن يك خواب خوب، عموماً بهترين راه براي بهبود بهره وري و عملكرد كلي است.

كافئين قدرت شناختي را تا نيم ساعت افزايش مي‌دهد، اما خواب اطلاعات اخير بدردنخوري را كه آموخته‌ايد از بين مي‌برد و آن ها را بايگاني مي‌كند تا بتوانيد به طور موثرتري اطلاعات جديد را دريافت كنيد.

۳٫ وزن شما در حال نوسان است.
در سال ۲۰۰۴، يك مطالعه طولاني مدت در ويسكانسين نشان داد كه افرادي كه كمتر از شش ساعت در شب مي‌خوابند، بيشتر در معرض اضافه وزن هستند. اين گروه كاهش سطح هورمون سركوب كننده اشتها لپتين، همراه با افزايش سطح هورمون تحريك گرسنگي را نشان مي دهد. زماني كه بيش از حد خسته هستيم، به سراغ ميان وعده‌هاي بيشتري مي‌رويم.

اخيراً، محققان ارتباط قوي بين كمبود خواب و افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را شناسايي كرده اند، يك اختلال متابوليك كه اغلب با پرخوري و چاقي ايجاد مي شود.

پوستت داغون شده
چشم‌هاي قرمز، پف‌كرده، حلقه‌هاي تيره زير چشم و گوشه‌هاي رو به پايين دهان، همگي در افراد كم‌خواب به‌راحتي قابل شناسايي هستند. لورن هيل مي‌گويد: «مردم معمولاً مي‌توانند تشخيص دهند كه شب سختي داشته‌ايد يا خير. حتي مقادير كم كم خوابي بر ظاهر شما تأثير مي گذارد، خواب كافي و با كيفيت بايد ركن هر روال مراقبت از پوست باشد.»

منبع:كانون مشاوران ايران-۷ نشانه رايج كم خوابي كه نبايد ناديده بگيريد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/7/19 
زمان : ۰۹
11 كار در رابطه خيانت محسوب مي شود؟
|

آيا شما كمي گيج شده ايد كه مورد خيانت قرار گرفته ايد يا نه ؟

چه در حال حاضر در يك رابطه هستيد و چه اميدواريد كه در آينده با آن رابطه داشته باشيد، بايد مطمئن شويد كه اين خط را در اولين فرصت ممكن ترسيم كرده ايد…

روشن بودن در مورد اينكه چه چيزي تقلب در نظر گرفته مي شود و چه چيزي از شروع كار نيست، مي تواند بار كلي از درد را نجات دهد.

اگر به شريك زندگي خود خيانت كنيد يا برعكس، مي تواند آسيب و درد بسيار زيادي را هم به شما دو نفر و هم به ديگر افراد مهم زندگي شما وارد كند.

اگر تا به حال به شما خيانت شده باشد، به خوبي مي‌دانيد كه چقدر مي‌تواند ويران‌كننده باشد، و براي برخي افراد، يادگيري دوباره اعتماد كردن در آينده چقدر سخت است .

هيچ دو رابطه اي مثل هم نيستند و من در مورد اشتباهاتي كه ممكن است در گذشته مرتكب شده باشيد قضاوت نمي كنم…

اما، اگر به كسي كه دوستش داشتيد خيانت كرده ايد، اگر با خودتان صادق باشيد، ممكن است گناه آن همچنان عميقاً شما را آزار دهد.

اصولاً وقتي به اعتماد خيانت مي شود، هيچ كس به خوبي از آن بيرون نمي آيد.


خيانت در حد پيامك - نشانه خيانت
خيانت در حد پيامك
خيانت در حد پيامك
اعتماد پايه اصلي هر رابطه انساني است، چه عاشقانه و چه غير عاشقانه، هر كسي كه جذبش مي‌شويد و قوانيني را كه با كسي كه دوستش داريد تعيين مي‌كنيد.

حتي در روابط چندهمسري، كه اغلب درك آن براي افراد كاملاً تك‌همسر دشوار است، هميشه خطوط كشيده مي‌شوند و افراد درگير در صورت عبور از اين خطوط، احساس آسيب و خيانت خواهند كرد.

اما، براي اهداف اين مقاله، مي‌خواهيم در نظر بگيريم كه فرد «متوسط» در يك رابطه تك‌همسري در فرهنگ غربي چه چيزي را ممكن است تقلب بداند.

ما سعي خواهيم كرد يك حد وسط ايجاد كنيم، زيرا هميشه ديدگاه‌هاي افراطي وجود دارد.

از اين گذشته، افرادي هستند كه شريك زندگي خود را متهم مي كنند كه فقط به خاطر نگاه كردن به پسر يا دختر ديگري به آنها خيانت كرده است، و افرادي هستند كه اگر شريك زندگي آنها شخص ديگري را ببوسد، پلك هم نمي زنند.

به منظور ارائه نوعي راهنماي مفيد براي كساني كه مطمئن نيستند كه چقدر دور است و در واقع چه چيزي تقلب است، من در اينجا خطي را در شن و ماسه ترسيم خواهم كرد.

فقط به ياد داشته باشيد كه اگرچه ممكن است نتوانيد برخي چيزها را به عنوان خيانت تمام عيار برچسب گذاري كنيد، اما همچنان مي تواند به عنوان خيانت در اعتماد تلقي شود، كه ممكن است براي شريك زندگي شما بخشش آن دشوار باشد.

البته، هر زوجي بايد در ابتداي رابطه خود بفهمد كه چه چيزي خوب است و چه چيزي خوب نيست .

6 چيز كه لزوماً به عنوان خيانت شناخته نمي شوند (از نظر روانشناسان غربي)
موارد ذكر شده در اين بخش داراي لايه هاي زيادي هستند. در بسياري از موارد، آنچه در واقع انجام مي دهيد مهم نيست، بلكه هدف اصلي شما چيست.

برخي افراد ممكن است اين چيزها را تقلب در نظر بگيرند، برخي ديگر ممكن است نه. اين به شما و شريك زندگي شما بستگي دارد كه در مورد آنها چه احساسي داريد.

1. معاشقه خيانت تلقي مي شود؟
كمي معاشقه معصومانه نبايد مشكل بزرگي باشد، و بسياري از ما با اعضاي جنسي كه ناخودآگاه جذب آنها شده ايم معاشقه مي كنيم…

منبع:كانون مشاوران ايران-11 كار در رابطه خيانت محسوب مي شود؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/20 
زمان : ۱۹
علائم خاص تحريك جنسي مردان كه بايد بدانيد
|

چگونه مي توان نشانه هاي تحريك مردان را شناخت؟ يكي از پيچيده ترين فعاليت هاي بدني انسان، فعاليت هاي جنسي مي باشد، زماني كه شما بدن همسرتان را به خوبي بشناسيد مي توانيد كيفيت روابط تان را افزايش دهيد.

به عنوان مثال تحركي جنسي آقايان نسبت به خانم ها آسان تر است و عواملي بسياري در تحريك شدن آقايان تاثير دارد به عنوان مثال عواملي مانند بلوغ زودرس يا ديررس، ميزان فعاليت هاي فيزيكي، تغذيه و غيره از عواملي هستند كه بر روي شكل و نحوه برانگيختگي آقايان اثر مي گذارند. اما به طور كلي چيزهايي كه باعث تحريك آقايان مي شود در بيشتر موارد مشترك مي باشد.

در اين مقاله نشانه هاي برانگيختگي مردان را مورد بررسي قرار مي دهيم و آن ها را بيان كرده در صورتي كه با مشكلاتي در اين خصوص مواجه شديد مي توانيد از مشاوره جنسي كمك بگيريد.

نشانه هاي تحريك جنسي مردان : فرايند عمل جنسي
رابطه جنسي فعاليتي است كه ذهن و بدن را درگير مي كند و با هم به سمت يك مقصد ( ارگاسم) حركت مي كنند. اين فرايند مجموعه اي از فعل و انفعالات جسمي و رواني مي باشد كه ترتيب خاص خود را دارد، در صورتي كه به اين چرخه پاسخ جنسي توجه شود يك آميزش جنسي موفق ايجاد مي شود.


نشانه هاي تحريك جنسي مردان كه بايد بدانيد
الف) تحريك مردان، برانگيختگي
اولين مرحله براي شروع يك آميزش، انگيزش و برانگيختگي جنسي مي باشد براي اين كه آقايان به مرحله برانگيختگي جنسي برسند وجود آمادگي ذهني و مقدار كافي از هورمون تستوسترون لازم است. بدن بسياري از مران بعد از بلوغ، هورمون تستوسترون را در سراسر عمرشان توليد مي كند. اگر چه به مرور زمان اين هورمون سير نزولي پيدا مي كند و كاهش مي يابد اما قطع نمي شود.

منشا تحريك مردان مي تواند يكي از حواس پنجگانه مانند لامسه، بينايي، بويايي، چشايي و شنوايي باشد در صورتي كه هر كدام از اين حواس در معرض سوژه جنسي قرار بگيرد، مي تواند باعث تحريك مردان به ميزان متفاوتي شود.

در اين شرايط اطلاعات جنسي وارد مغز مي شود و پردازش آن صورت مي گيرد، اين پردازش در بخشي از مغز به نام هيپوتالاموس انجام مي شود.

ب) نشانه هاي تحريك مردان: نعوظ
در نتيجه برانگيختگي آقايان، نعوظ ( سفت شدن) آلت تناسلي مي باشد. در اين شرايط خون بيشتري وارد آلت تناسلي شده و باعث متورم و سفت شدن آن مي شود. امروزه با شناخت جنبه هاي مختلف فرآيند نعوظ در مردان، درمان مشكلات احتمالي مختلف و اختلال نعوظ در اين زمينه، امكان پذير مي باشد.

ج) نشانه هاي تحريك مردان: افزايش ضربان قلب
مرحله سوم در تحريك و عمل جنسي آقايان افزايش ضربان قلب و فشار خون در سراسر بدن مي باشد. بسياري از آقايان در زمان عمل جنسي به دليل جمع شدن خون، صورتشان سرخ مي شود، بيضه هايشان متورم شده و تا 50 درصد به سايز اندام جنسي شان اضافه مي شود. هم چنين در اين مرحله پروستات وكيسه هاي مني شروع به ترشح مايع مي كنند.

ح) تحريك مردان، ارگاسم
عمل جنسي با رسيدن به مرحله ي چهارم ( ارگاسم) به اوج لذت خود مي رسد، زماني كه مردان ارضا مي شوند انزال ( خروج مني از بدن) رخ مي دهد كه لذت بسياري به همراه دارد. مردان در هنگام انزال ميزان ضربان قلبشان به بالاترين حد مي رسد و عضلات دچار انقباض شده و مني از آلت مردان خارج مي شود.

خ) تحريك مردان، فروكش كردن
مرحله پنجم از فرآيند عمل جنسي در آقايان فرونشيني جنسي و برطرف شدن تورم صورت مي گيرد. در اين مرحله آلت تناسلي به حالت اوليه خود باز مي گردد و اين امر در بسياري از موارد بعد از انزال صورت مي گيرد اما ممكن است در برخي از موارد مانند رويدادهاي مداخله گر، آلت تناسلي قبل از انزال و ارضا شدن، نعوظ خود را از دست بدهد و آلت تناسلي به حالت اول برگردد و فرد ارضا را تجربه نكند.

د) تحريك مردان، عدم پاسخ گويي به سيگنال هاي جنسي
مرحله ششم كه آخرين مرحله از فرآيند عمل جنسي در آقايان مي باشد، حس آرامش رخوت انگيزي در آن ها ايجاد مي شود كه بعد از فروكش كردن در آن ها به وجود مي آيد. از نظر زماني اين مرحله ممكن است 30 دقيقه تا 3 ساعت طول بكشد. بعد از اين كه فرد دچار انزال مي شود سيستم عصبي مردان به تحريك جنسي پاسخ نمي دهد. براي اين كه در اين زمينه اطلاعات شما افزايش يابد بايد اطلاعات خود را در مورد بعد از انزال افزايش دهيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-علائم خاص تحريك جنسي مردان كه بايد بدانيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/5/19 
زمان : ۰۶
وسواس موكني | تشخيص و نحوه درمان وسواس كندن مو
|

وسواس موكني، تشخيص و نحوه درمان وسواس كندن مو

اختلال وسواس موكني به تريكوتيلومانيا معروف مي باشد و يك نوع اختلال رواني مي باشد كه در آن فرد تمايل به كندن موهاي سر، ابرو، مژه و هر قسمت بدنش را دارد و در برابر اين رفتار اجباري نمي تواند مقاومت كند و مانع آن شود.

وسواس موكني

اين اختلال بيشتر در زمان هايي كه فرد دچار فشار و تنش مي شود شدت مي يابد و فرد براي اين كه به آرامش برسد و احساس لذت كند شروع به كندن موهايش مي كند. فرد با اختلال موكني، بخش قابل توجهي از موهايش را از دست مي دهد و با استفاده از ترفندهاي مختلف تلاش مي كند اين مسئله را پنهان نگه دارد.

توجه داشته باشيد زماني كه اختلال موكني با اختلالات ديگر رواني همراه شود بر روي جنبه هاي مختلف زندگي اثراتي مي گذارد و مشكلاتي را براي فرد به وجود مي آورد به همين دليل بايد هر چه زودتر اين اختلال مورد درمان قرار گيرد.

در اين مقاله اختلال موكني را مورد بررسي قرار مي دهيم و در مورد علائم و نشانه ها و علل و راهكارهايي درماني آن مطالبي را بيان مي كنيم.

اختلال وسواس موكني چيست؟
وسواس موكني يك اختلال وسواسي مي باشد كه فرد تمايلي زيادي و اجباري به كندن موهايش دارد بنابراين زماني كه دچار تنش مي شود و فشار زيادي را بايد تحمل كند براي به آرامش رسيدن و به دست آوردن لذت اقدام به موكني مي كند.

اختلال موكني در زنان بيشتر مي باشد و آمار نشان مي دهد كه زنان ده برابر بيشتر از مردان به اين اختلال دچار مي شوند.

موكني تنها مربوط به موهاي سر نمي شود اگر چه كندن موهاي سر امري شايع است و ممكن است قسمتي از سر كم مو يا حتي طاس شود اما فرد موهاي قسمت هاي ديگري مانند ابرو، مژه، موهاي بدن مانند موي دست، پا، زير بغل، بخش شرمگاهي و موهاي صورت مانند ريش يا سبيل را نيز مي كند.

اختلال وسواس موكني چه پيامدهايي به همراه دارد؟
اگر به اختلال موكني مبتلا باشيد براي پنهان كردن قسمتي هايي كه موهاي آن كنده شده است دنبال راه حل مي گرديد و در مورد اين قسمت ها دچار عذاب هستيد در اين شرايط ممكن است از كلاه، روسري، مژه مصنوعي، آرايش هاي غليظ و غيره استفاده كنيد.

برخي از افراد تمايل دارند كه موهاي كنده شده خود را بخورند كه اين مسئله منجر به اختلالات گوارشي مي شود. در كنار آن ممكن است دچار اختلال بدريخت انگاري، اختلالات اضطرابي و مشكلات ديگر شويد به همين دليل توجه به اختلال موكني بسيار اهميت دارد و بايد براي درمان آن اقداماتي انجام داد.

مشاوره تلفني وسواس
مشاوره تلفني وسواس | برخورد علمي با درمان وسواس
نشانه هاي وسواس موكني، وسواس كندن مو
نشانه هاي وسواس موكني، وسواس كندن مو
هر كدام از اختلال ها نشانه ها و ويژگي هاي مشترك به خودشان را دارند. در ادامه مقاله برخي از ويژگي هاي اختصاصي اختلال موكني را بيان مي كنيم:

كندن افراطي و مداوم موهاي سر يا نقاط ديگري در بدن
براي كاهش يا قطع رفتار موكني تلاش هاي زيادي انجام مي دهد.
به علت موكني رو به رو شدن با مشكلات و اختلالات زندگي براي آن ها دشوار مي باشد.
موكني يا بي مويي ناشي از بيماري هاي جسماني ديگر از مشكلات پوستي نيست.
علل بروز وسواس موكني چيست؟
اصلي ترين علل ايجاد اختلال موكني مي توان به موارد زير اشاره نمود:

اختلالات همايند:
در صورتي كه اختلال موكني با اختلال هايي مانند وسواس فكري عملي، اختلالات اضطرابي، افسردگي و اختلال پس از سانحه به صورت همزمان اتفاق بيفتد در به وجود آمدن اين اختلال نقش بسياري دارد.

وسواس موكني

عوامل ژنتيكي:
يكي از دلايل اختلال موكني ممكن است عوامل ژنتيكي باشد، بر اساس تحقيقات انجام شده اين اختلال ممكن است به خاطر يك نوع جهش ژنتيكي در فرد به وجود آيد. در صورتي كه نابهنجاري هايي روي كروموزوم شماره ۱، معروف به SL TRKI روي دهد باعث به وجود آمدن اختلال موكني مي شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-وسواس موكني | تشخيص و نحوه درمان وسواس كندن مو



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/4/19 
زمان : ۱۰
نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر
|

نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر

پرخاشگري نوعي رفتار غريزي به منظور برون ريزي خشم مي باشد كه البته منجر به بقاي انسان ها خواهد شد. پرخاشگري به دو گونه تهاجمي و منفعل تقسيم مي شود. در ادامه راجع به علائم يك فرد منفعل و پرخاشگر بيشتر آشنا خواهيم شد:

نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر
۱) شما در برخورد اول با يك فرد منفعل و پرخاشگر احتمالا او را كاملا مودب و خوش برخورد مي بينيد كه هيچ علامتي از پرخاشگري در او نخواهيد ديد. اين افراد معمولا بسيار حرف گوش كن و آرام به نظر مي آيند و خشم خود را سركوب مي كنند.

۲) خواسته هاي خود را به صورت واضح و شفاف ابراز نمي كنند و اگر نسبت به چيزي ناراحت باشند آن را مطرح نمي كنند و در خود درون ريزي مي كنند.

۳) در بيشتر اوقات در حال نق زدن از شرايط موجود هستند علي رغم اين كه نارضايتي خود را مستقيما به اشخاص بيان نمي كنند و ترجيح مي دهند فقط پشت سر آن ها غر بزنند.

۴) اين گونه افراد در اغلب اوقات حسود هستند و نسبت به موفقيت هاي اطرافيان حسادت مي كنند. افراد منفعل و پرخاشگر نمي توانند ببينند كسي به غير از خودشان موقعيت خوبي داشته باشد.

۵) معمولا چنين افرادي با كنايه و طعنه صحبت مي كنند، زيرا نمي توانند حرفشان را مستقيما بيان كنند.

۶) افراد منفعل و پرخاشگر سعي مي كنند به صورت پنهاني به بقيه آسيب بزنند و اگر كسي خواسته يا ناخواسته آن ها را ناراحت كنند در ذهن خود نقشه ي آسيب زدن و انتقام نسبت به آن را مي كشند.

پرخاشگري
آيا ميدانيد پرخاشگري چيست؟
نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر
نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر

۷) تحسين و تشويق موفقيت ديگران براي اين گونه افراد بسيار سخت و طاقت فرساست. اين افراد گاهي اوقات طوري از ديگران تعريف مي كنند كه تعريف نكردنشان نسبت به حرف هايي كه مي زنند بهتر است!

۸) افراد منفعل و پرخاشگر افراد ديگر را به تمسخر مي گيرند و موفقيت هاي ديگران را كوچك و حقير مي شمارند تا خودشان احساس بزرگي و موفقيت پيدا كنند.

۹) اگر به آن ها مسئوليتي بسپاريد به هر دري مي زنند تا از زير اين كار در بروند. اين افراد بر خلاف اين كه رو در رو، به شما چشم مي گويند در باطن به هيچ وجه اين كار را قبول نمي كنند و فكر مي كنند شما قصد داريد از او سو استفاده كنيد.

با چند نمونه مثال شما را با خصوصيات افراد منفعل و پرخاشگر بيشتر آشنا خواهيم كرد:

۱) به عنوان مثال : مردي در مهماني از رفتار كسي ناراحت مي شود ولي اصلا به روي خودش نمي آورد و طبيعي رفتار مي كند اما وقتي مهماني تمام مي شود و به محض اين كه با همسرش در ماشين مي نشيند شروع به غر زدن و بهانه گيري نسبت به همسرش مي گويند.

۲) خانمي حس مي كند همسرش به اندازه كافي به او توجه و علاقه اي نشان نمي دهد اما هيچ حرفي به همسرش نمي زند و تظاهر مي كند همه چيز عادي است. در مقابل، به خاطر هر اتفاق ريز و درشتي بهانه مي گيرد. در واقع مي توان گفت چنين افرادي حتي اگر مشكلي حل بشود به دنبال مشكل ديگر مي گردند.

مشاورانه
مشاوره خانواده
مشاوره ازدواج
مشاوره تلفني
مشاوره آنلاين
تست روانشناسي
مشاوره روانشناسي
مشاوره جنسي
اختلال رواني
كليپ روانشناسي
افراد منفعل و پرخاشگر خشم خود را به صورت انتقام نشان مي دهند چرا كه كينه توز هستند معمولا اين افراد مسائل پيش آمده را فراموش نمي كنند و به دنبال موقعيتي هستند تا به فرد مقابل ضربه اي مهلك وارد كنند و ضربه اي كه خوردند را جبران كنند.

شناسايي چنين افرادي معمولا كار سهل و راحتي نيست چرا كه اين افراد ظاهر موجه و آرامي دارند و تنها شناخت عميق آن ها مي تواند مشكل را شناسايي كند.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نشانه هاي فرد منفعل و پرخاشگر



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/4/14 
زمان : ۱۸
بي اشتهايي عصبي
|

بي اشتهايي عصبي

آيا درگير بي اشتهايي عصبي هستيد؟ در اين مقاله علائم هشدار دهنده، علائم، و علل و همچنين نحوه دريافت كمك بررسي مي شود و تمام نكات مورد نياز در مورد بي اشتهايي عصبي ارائه مي شود.

بي اشتهايي عصبي چيست؟
امروزه بسياري از ما نگران اضافه وزن هستيم، از ظاهر خود ناراضي مي باشيم يا دوست داريم چيزي در ما تغيير كند. اما اگر لاغري عادات غذايي، افكار و زندگي شما را تحت تاثير قرار دهد احتمالا به اختلال بي اشتهايي عصبي مبتلا مي باشيد.

بي اشتهايي باعث كاهش وزن ناسالم منجر مي شود كه در برخي از شرايط بسيار خطرناك است. در واقع، ميل به كاهش وزن براي فرد از هرچيزي مهم تراست، حتي ممكن است فرد ديگر خود را آن طور كه هست نبيند.

بي اشتهايي عصبي بيشتر در بين دختران نوجوان شايع است اما مي تواند زنان و مردان را در هر سني تحت تاثير قرار دهد و با نگراني از افزايش وزن تمام جنبه هاي زندگي آن ها را تحت تاثير قرار دهد.

ممكن است سعي كنيد با گرسنگي دادن به خود، ورزش بيش از حد، يا استفاده از ملين ها، استفراغ يا روش هاي ديگر وزن خود را كاهش دهيد.

احتمالا بيش تر روز را به رژيم غذايي، غذا و بدن خود فكر مي كنيد اما زمان كمي براي دوستان، خانواده و ساير فعاليت‌هايي كه قبلاً از آن لذت مي‌برديد، مي گذاريد. مهم نيست كه چقدر وزن كم كنيد هميشه به دنبال كاهش وزن بيش تر مي باشيد.

نوع شديد بي اشتهايي عصبي زماني است كه كاهش وزن با محدود كردن كالري (پيروي از رژيم هاي غذايي شديد و ورزش بيش از حد) حاصل شود.

پاكسازي بي اشتهايي زماني است كه فرد سعي مي كند با استفراغ يا استفاده از ملين ها و مواد ادرارآور (ديورتيك ها) وزن خود را پايين نگه دارد.

ترس شديد از افزايش وزن يا انزجار از ظاهر بدن، مي تواند خوردن و وعده هاي غذايي را بسيار استرس زا كند. با اين حال، غذا و آنچه مي توانيد بخوريد و نمي توانيد بخوريد، عملاً تمام چيزي است كه به آن فكر مي كنيد. مهم نيست كه چقدر در اين افكار غرق شده ايد هنوز هم راه نجات وجود دارد.

با درمان، خودياري و حمايت اطرافيان، مي‌توانيد اين بي‌اشتهايي خودويرانگر را بشكنيد، بدن خود را بپذيريد و سلامت و اعتماد به نفس خود را بازيابيد.

تست بي اشتهايي عصبي
به سوالات زير پاسخ دهيد، پاسخ هاي مثبت نشان دهنده ابتلا شما به بي اشتهايي عصبي مي باشد.

آيا اغلب مواقع بي اشتها هستيد؟
آيا با وجود اينكه مردم به شما مي گويند چاق نيستيد احساس مي كنيد چاق هستيد؟
آيا از افزايش وزن مي ترسيد؟
آيا در مورد ميزان غذا خوردن خود دروغ مي گوييد يا عادات غذايي خود را از ديگران پنهان مي كنيد؟
آيا دوستان يا خانواده شما نگران كاهش وزن، عادات غذايي يا ظاهر شما هستند؟
آيا زماني كه احساس ناراحتي يا ناراحتي مي كنيد رژيم مي گيريد، ورزش اجباري مي كنيد، يا پاكسازي مي كنيد؟
آيا وقتي بدون غذا، ورزش بيش از حد مي كنيد احساس قدرت يا كنترل مي‌كنيد؟
آيا ارزش خود را بر اساس وزن يا اندازه بدن خود قرار مي دهيد؟
آيا دوست نداريد تصوير خود را در آينه نگاه كنيد زيرا احساس بدي به شما مي دهد؟
آيا بيش تر روز به وعده هاي غذايي فكر مي كنيد؟
علائم و نشانه هاي بي اشتهايي
در حالي كه افراد مبتلا به بي اشتهايي اغلب عادات مختلفي از خود نشان مي دهند اما در بيش تر مواقع اين عادات را مخفي مي كنند. اين امر باعث مي شود كه افراد خانواده و اطرافيان به سختي اين بيماري را تشخيص دهند.

ممكن است فرد در مراحل ابتدايي مشكل خود را انكار كند يا آن را طبيعي بداند اما به مرور خانواده متوجه مي شوند كه فرد در چه شرايط خطرناكي قرار دارد. اگر احساس مي كنيد كه غذا خوردن كنترل شما را به دست گرفته است بايد هرچه سريع تر به مشاور مراجعه كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بي اشتهايي عصبي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/3/3 
زمان : ۱۷
افسردگي اساسي | نشانه ها | علل و نحوه غلبه بر افسردگي ماژور
|

افسردگي اساسي، نشانه ها، علل و نحوه غلبه بر افسردگي ماژور

يكي از شايع ترين اختلالات رواني و از جمله ناتوان كننده ترين مشكلات بهداشتي- رواني، اختلال افسردگي اساسي مي باشد. امروزه بيماري افسردگي بسيار شايع بوده و گريبان گير افراد بسياري شده است. از پيامدهاي منفي افسردگي اساسي مي توان به موارد زير اشاره نمود:

لذت نبردن از زندگي
بي علاقه شدن به امور مختلف
كاهش تمايل به برقراري روابط با ديگران
افت تحصيلي و شغلي
همچنين اين اختلال درد و رنج بسياري را به همراه دارد و بايد به موقع تشخيص داده شده و مورد درمان قرار گيرد. در اين شرايط با مراجعه به روانشناس و مشاوره مي توان از افسردگي رهايي يافت و يك زندگي جذاب و زيبا را براي خود به وجود آورد.

در اين مقاله نشانه ها، علائم و علل افسردگي اساسي را بيان مي كنيم و در مورد آن توضيحاتي را خواهيم داد.

افسردگي اساسي چيست؟
افسردگي اساسي يا ماژور يكي از شايع ترين اختلالات رواني مي باشد اين نوع افسردگي نسبت به انواع ديگر آن شديدتر مي باشد. در افسردگي اساسي فرد با احساس نااميدي و بلاتكليفي رو به رو مي گردد.

افسردگي اساسي

اختلال خلق فرد به مدت حداقل ۲ هفته طول مي كشد. كاركرد جسمي و اجتماعي فرد با اختلالاتي رو به رو مي شود.

در اين افسردگي به دليل كاهش شديد انرژي و تغيير كاركردهاي مغز بيمار، فرد با چالش هايي در تعاملات اجتماعي و كار و تحصيل رو به رو شده و در اين زمينه افت قابل ملاحظه اي دارد.

علائم و نشانه هاي اختلال افسردگي اساسي
از عواطف غالب در افسردگي ماژور مي توان به نااميدي و درماندگي اشاره كرد، در حقيقت فكر مي كنيد كه ديگران به شما اهميت نمي دهند.

در افسردگي اساسي روحيه فرد با نگاهي تيره و تار داشتن به خود، آينده و جهان با خودگويي هاي منفي در آميخته مي شود و رنج عاطفي بسياري را براي او به وجود مي آورد.

خود سرزنش هاي دائمي باعث مي شود فرد دچار گناه، بي ارزشي و اعتماد به نفس پايين شود. در ادامه برخي از علائم افسردگي را بيان مي كنيم:

در بيشتر ساعات روز دچار خلق افسرده مي شوند و احساس نااميدي، پوچي و غمگيني مي كنند.
براي انجام كارها و فعاليت هاي روزانه هيچ انگيزه و علاقه اي ندارد.
كاهش يا افزايش قابل توجه اشتها و وزن را تجربه مي كنند.
بي خوابي يا پرخوابي
سرآسيمگي يا كندي رواني حركتي
خستگي يا كاهش انرژي
احساس بي ارزشي و احساس گناه
كاهش توانايي تصميم گرفتن و عدم تمركز
افكار مكرر در مورد مرگ و يا اقدام به خودكشي
شيوع افسردگي اساسي
بر اساس مطالعات همه گيرشناسي، اختلال افسردگي اساسي از شيوع حدودا ۳ الي ۴ درصدي در كل دنيا برخوردار است.

البته ميزان شيوع آن در كشورهاي مختلف فرق دارد، براساس تحقيقاتي كه در اين زمينه انجام شده است ميزان ابتلا در كشورهاي در حال توسعه چيزي حدود ۱۱ درصد و در كشورهاي توسعه يافته ۱۵ درصد مي باشد.

هم چنين بر اساس مطالعات انجام شده ميزان ابتلاي زنان به افسردگي ۲ برابر مردان مي باشد. و زنان بيشتر به اين اختلال دچار مي گردند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افسردگي اساسي | نشانه ها | علل و نحوه غلبه بر افسردگي ماژور



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/2/9 
زمان : ۰۶
بازتاب گردن نوزاد | رفلاكس گردن نوزاد
|

بازتاب گردن نوزاد، رفلاكس گردن نوزاد

بازتاب گردن نوزاد از جمله بازتاب هايي است كه در هفته هاي ابتدايي تولد نوزاد آغاز مي شود و در ماه هاي ۴ و ۶ به اوج مي رسد و پس از آن ناپديد مي شود.

در اين بازتاب اگر سر نوزاد را به طور ناگهاني در يك سو بچرخانيم، دست و پاي موافق جهت حركت، كشيده و اندام هاي طرف مقابل جمع مي شود و در برخي از اوقات اين اتفاق برعكس مي افتد. توجه داشته باشيد كه بازتاب ها فعاليت هاي خودكار و غيرارادي هستند كه بدون اختيار و آگاهي انسان انجام مي شوند.

فعاليت بازتاب ها از طريق مدارهاي عصبي نسبتا ساده به وجود مي آيند، تشديد و تضعيف آن ها مي تواند نشانه هايي از ابتلا به بيماري هاي عصبي باشد.

به همين دليل براي تشخيص اختلالات عصبي و تعيين ميزان هوشياري افراد، وضعيت بازتاب كودكان را مورد بررسي قرار مي دهند در اين شرايط مي توانيد از مشاور كودك كمك بخواهيد تا شما را راهنمايي كند و از سلامت نوزاد خود مطمئن شويد.

بازتاب گردن نوزاد چيست؟
بازتاب گردن واكنش چرخاندن سر نوزاد به يك سمت مي باشد، وقتي سر نوزاد به يك سمت مي چرخد بازو و پايي كه در طرف مخالف قرار دارد خم مي شود، در حالي كه بازو و پايي كه هم جهت با سر قرار دارند در همان جهت باز مي شوند به اين نوع واكنش بازتاب نرده مي گويند.

چون در اين حالت بازوها و پاي نوزاد شبيه به فردي مي باشد كه در حال بالا رفتن از نرده است.

بازه زماني بروز بازتاب گردن در نوزاد
بازتاب گردن به طور طبيعي در ۱۲ هفته ابتدايي تولد وجود دارد و به طور خودكار تا ۶ ماهگي ناپديد مي شود، در صورتي كه اين بازتاب بيش از ۶ ماه طول بكشد از وجود ناهنجاري در مغز حكايت مي كند.

در اين شرايط بايد نشانه هاي سلامت نوزاد را بشناسيد تا در صورت مواجه با ناهنجاري ها بتوانيد به متخصص مراجعه كنيد و براي درمان آن اقداماتي را انجام دهيد.

اهميت وجود بازتاب گردن در نوزاد
وجود بازتاب گردن نشانه مهمي از رشد عصبي و عملكرد نوزاد مي باشد، در صورتي كه نوزاد اين بازتاب را از خود نشان نمي دهد اين مسئله را با پزشك در ميان بگذاريد زيرا فقدان بازتاب نشان دهنده از اختلالات عصبي – رشدي نوزاد و فلج مغزي مي باشد.

اين بازتاب را در سنين بالاي ۶ ماه از خودشان نشان مي دهند و در صورتي اين واكنش در كودك بماند به رشد و هماهنگي كودك آسيب وارد مي كند.

در اين شرايط شما بايد مراحل رشد كودك را بشناسيد و از مراحل رشدي كودك تا يك سالگي اطلاع داشته باشيد در اين خصوص بايد اطلاعات خود را در خصوص روند رشد در سال اول زندگي كودك افزايش دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بازتاب گردن نوزاد | رفلاكس گردن نوزاد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/1/28 
زمان : ۰۶
حساسيت به طرد چيست؟ راه هاي تقويت حس دوست داشته شدن
|

حساسيت به طرد چيست؟راه هاي تقويت حس دوست داشته شدن

حساسيت به طرد چيست و راهكارهاي درماني آن چه چيزي مي تواند باشد؟ زندگي گروهي براي انسان ها اهميت بسياري دارد به طوري كه تمامي افراد از طرد شدن و كنار گذاشته شدن از اجتماع را موضوعي ناخوشايند مي دانند و تلاش مي كنند از به وجود آمدن اتفاقات اين چنيني جلوگيري كنند.

اما گروهي از افراد نسبت به اين مسئله بيش از حد واكنش نشان مي دهند، واكنش هاي شديد نسبت به كنار گذاشته شدن از يك جمع و يا رفتارهايي كه به دنبال آن از فرد سر مي زند ممكن است مشكلاتي براي فرد و اطرافيان به وجود آورد، به همين دليل در اين مقاله سعي مي كنيم تا با مفهوم حساسيت به طرد، علل و راه هاي درمان آن آشنا شويم پس اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

حساسيت به طرد چيست؟
گروهي از افراد هستند كه به دنبال بهانه اي براي طرد شدن مي باشند و گوش به زنگ هستند تا نشانه هاي طرد شدن را دريافت كنند، آن ها ساده ترين رفتارها را به عنوان دليلي براي طرد شدن تلقي مي كنند و به دنبال چنين رفتارهايي مي باشند كه اگر چه با شرايط محيط و اجتماع نامتناسب است اما با استنباطي كه آن ها در ذهن شان دارند كاملا هم خواني مي كند.

براي مثال فردي كه نسبت به طرد شدن حساس مي باشد در حين مكالمه با دوستش اگر متوجه شود كه دوستش گاهي به تلفن همراه خود نگاه مي كند، اين كارش را به معني برداشت مي كند، كه حتما او حوصله مرا ندارد و نمي خواهد با من صحبت كند و از اين طريق او مي خواهد به من بفهماند كه بايد با او خداحافظي كنم، او احتمالا مي خواهد براي هميشه ارتباطش را با من قطع نمايد.

به دنبال چنين رفتار و باوري اين فرد نسبت به رفتار دوستش واكنش شديدي نشان مي دهد و اين واكنش مي تواند به صورت رفتارهايي مانند خداحافظي نابهنگام و ترك قرار تا يك پرخاشگري تمام عيار باشد، واكنش به هر صورت كه باشد از نظر چنين فردي، هيچ دليل ديگري براي رفتار اين فرد نمي توان متصور شد.

حساسيت به طرد، واكنش ها به ادراك طرد
هر فردي بر اساس شخصيت و روحياتي كه دارد به شكل منحصر به فردي به احساس طرد شدنش پاسخ مي دهد و به طور كلي مي توانيم انواع پاسخ ها به حساسيت بالا نسبت به طرد شدن را در چند گروه طبقه بندي كنيم:

افرادي كه به دنبال تاييد و محبت ديگران بر مي آيند
اين گروه از افراد به دليل ترسي كه از طرد شدن و از دست دادن نزديكانشان دارند همواره تلاش مي كنند تا از به وجود آمدن كوچك ترين اختلاف نظر و دلخوري جلوگيري كنند، آن ها همواره به دنبال تاييد و محبت ديگران مي باشند و در نتيجه سعي مي كنند تا بيش از حد به ديگران محبت كنند و ديگران و شرايط آن ها را درك كرده و مقدم بر خود مي دانند، به طور كلي مي توان گفت اين گروه از افراد خودشان را به عنوان فردي مستقل از ياد مي برند و بر اساس برنامه ها و نيازهاي ديگران زندگي مي كنند.

افرادي كه با پرخاش و بد رفتاري تلاش مي كنند توجه ديگران را جلب كنند
يكي ديگر از شايع ترين واكنش ها در مقابل احساس طرد شدگي، خشم و عصباني شدن مي باشد، افرادي كه در مقابل بي توجهي ديگران عصباني مي شوند، از كوره در مي روند و يا با زورگويي مي خواهند خودشان را در يك رابطه حفظ كنند در اين گروه قرار دارند.

اين افراد اگر چه به ظاهر خودشان را خودخواه نشان مي دهند و يا طوري وانمود مي كنند كه ديگران نسبت به آن ها در مرتبه پايين تري قرار دارند در حقيقت نسبت به تنها شدن و از دست دادن اطرافيانشان آسيب پذير مي باشند.

افرادي كه به خاطر حساسيت به طرد تنهايي را بر مي گزينند
انتخاب كردن تنهايي مي تواند يك پيش دستي هوشمندانه در مقابل حساسيت بالا به طرد شدن باشد، به عبارت ديگر آن ها باور دارند كه از جانب عزيزان و نزديكانشان قرار است طرد شوند و به خاطر اين جدايي ناراحتي و مشكلات زيادي را تجربه مي كنند، به همين دليل آن ها از همان ابتدا سعي مي كنند تا وارد روابط اجتماعي نزديك نشوند تا با طرد شدن رو به رو نشوند.

افرادي كه از به وجود آمدن رابطه صميمانه واهمه و ترس دارند و زماني كه يك رابطه صميمانه شكل مي گيرد سعي مي كنند آن رابطه را از بين ببرند و هم چنين تلاش مي كنند تا روابط شان را به صورت منطقي نگه دارند در اين گروه قرار مي گيرند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-حساسيت به طرد چيست؟ راه هاي تقويت حس دوست داشته شدن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/1/17 
زمان : ۱۷
اعتياد به الكل (الكليسم) و سوء مصرف الكل
|

اعتياد به الكل (الكليسم) و ​​سوء مصرف الكل

آيا شما كسي را مي شناسيد كه اعتياد به الكل داشته باشد؟ در اين مقاله ياد مي گيريد كه چگونه علائم هشدار دهنده را تشخيص دهيد.

آيا اعتياد به الكل داريد؟
نوشيدن الكل در بسياري از فرهنگ‌ها رايج است و تأثيرات آن از فردي به فرد ديگر بسيار متفاوت است، بنابراين تشخيص اينكه آيا مصرف الكل شما دردسرساز شده يا نه، دشوار است.

با اين حال، اگر براي كنار آمدن با مشكلات رواني، الكل مصرف مي‌كنيد، در شرايط خطرناكي هستيد. البته توجه داشته باشيد كه مصرف الكل به هر اندازه دردسر ساز و مخالف توصيه هاي ديني مي باشد.

علائم اعتياد به الكل:
احساس گناه يا شرمندگي از نوشيدن الكل.
دروغ گفتن به ديگران يا مخفي كردن عادت هاي خود در مصرف الكل.
نياز به نوشيدن الكل براي استراحت يا احساس بهتر.
فراموش كردن كاري كه در حين مستي انجام داده ايد.
به طور منظم بيش از حد الكل بنوشيد.
نكته اصلي اين است كه الكل چگونه و چه زمان بر شما تأثير مي گذارد. اگر مشروبات الكلي باعث ايجاد مشكل و اختلال در زندگي شما مي شود، پس شما مشكل اعتياد به الكل داريد.

مشكلات اعتياد به الكل ممكن است پنهان باشد، بنابراين مهم است كه از علائم هشداردهنده سوء مصرف الكل آگاه باشيد و در صورت شناخت آن ها، اقدامات لازم براي كاهش مصرف را انجام دهيد. درك مشكل اولين گام براي غلبه بر آن يا ترك كامل آن است.

اثرات اعتياد به الكل و سوء مصرف الكل

اعتياد به الكل
اعتياد به الكل تمام جنبه هاي زندگي شما را تحت تاثير قرار دهد. مصرف طولاني مدت الكل عوارض جدي بر سلامتي ايجاد كند و تقريباً بر هر ناحيه از اندام بدن شما بخصوص مغز شما تأثير مي گذارد.

مشروب خواري همچنين به ثبات عاطفي، موقعيت مالي و شغلي و توانايي شما براي ايجاد و حفظ روابط رضايت بخش آسيب مي رساند. اعتياد به الكل همچنين بر خانواده، دوستان و افرادي كه با آن ها كار مي كنيد، تأثير مي گذارد.

اثرات سوء مصرف الكل بر افرادي كه دوستشان داريد
عليرغم آسيب هاي شديدي كه نوشيدن زياد الكل به بدن وارد مي كند، از جمله سرطان، مشكلات قلبي و بيماري هاي كبدي، پيامدهاي اجتماعي آن به همان اندازه ويرانگر است.

مصرف كنندگان مشروبات الكلي احتمال بيشتري دارد كه طلاق بگيرند، خشونت خانگي داشته ، بيكار باشند يا در فقر زندگي كنند.

اما حتي اگر بتوانيد در كار موفق شويد يا ازدواج خود را با هم حفظ كنيد، نمي توانيد از تأثيراتي كه اعتياد به الكل بر روابط شخصي شما مي گذارد، فرار كنيد. مشكلات اعتياد به الكل فشار زيادي بر نزديك ترين افراد زندگي شما وارد مي كند.

اغلب، اعضاي خانواده و دوستان نزديك خود را موظف مي دانند كه براي فردي كه اعتياد به الكل دارد، پوشش قرار دهند. بنابراين آنها آرام كردن آشفتگي هاي شما، دروغ گفتن بخاطر شما يا كار بيشتر براي گذران زندگي را بر عهده مي گيرند.

تظاهر به اينكه هيچ اشتباهي رخ نداده و پنهان كردن همه ترس ها و رنجش ها تلفات زيادي را به همراه دارد. مخصوصا كودكان در اين زمينه حساس ترند و زماني كه والدين يا سرپرست آن ها مشروب الكلي مصرف كنند، آسيب هاي عاطفي طولاني مدتي را متحمل مي شوند .

نياز داريد با كسي صحبت كنيد؟
شماره تماس جهت رزرو وقت مشاوره ازدواج در مركز مشاوره ستاره ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲و ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰ و به وسيله موبايل از طريق شماره هاي ۰۹۰۳۵۶۷۳۰۵۰و ۰۹۱۰۸۳۴۷۵۹۷امكان پذير است.

عوامل اعتياد به الكل
بسياري از عوامل مرتبط مانند ژنتيك، نحوه بزرگ شدن، محيط اجتماعي و سلامت عاطفي مي تواند از عوامل اعتياد به الكل باشد. برخي از گروه هاي نژادي، مانند سرخپوستان آمريكايي و بوميان آلاسكا، بيش از سايرين در معرض خطر ابتلا به مشكلات اعتياد به الكل هستند.

علاوه بر اين ديده شده است كه افرادي كه سابقه خانوادگي اعتياد به الكل دارند يا افرادي كه زياد الكل مصرف مي كنند، بيشتر در معرض مشكلات الكلي قرار دارند.

در نهايت، كساني كه از مشكل سلامت روان مانند اضطراب، افسردگي يا اختلال دوقطبي رنج مي برند نيز در معرض خطر هستند، زيرا الكل اغلب توسط فرد براي خوددرماني نيز استفاده مي شود.

سوء مصرف الكل تا اعتياد به الكل
همه مصرف كنندگان الكل به معتاد الكلي كامل تبديل نمي شوند، اما مصرف الكل نشانه خطر بزرگي است. گاهي اوقات اعتياد به الكل براي كاهش به يك تغيير استرس زا، مانند جدايي، بازنشستگي يا فقدان ديگري ايجاد مي شود. درموارد ديگر، با افزايش تحمل شما نسبت به الكل، مصرف الكل به تدريج به يك عادت براي شما تبديل مي شود، بنابراين اگر زياد الكل و مشروب مي خوريد، خطر ابتلا به اعتياد الكل در شما بيشتر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-اعتياد به الكل (الكليسم) و سوء مصرف الكل



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/12/23 
زمان : ۱۷
[ ]