روانشناسي

 
 
موانع ترك سيگار
| نظرات (0)

موانع ترك سيگار، شناسايي عوامل موثر در ترك سيگار

بسياري از افراد سيگاري تمايل دارند آن را ترك كنند اما در زمان ترك با شكست رو به رو مي شوند و ترك موفقيت آميزي ندارند زيرا سيگار يكي از سخت ترين مواد براي ترك مي باشد و موانعي براي ترك آن وجود دارد كه ترك را سخت تر و دشوارتر مي كند.

سعي كنيد موانعي كه باعث ترك سيگار مي شود را بشناسيد و عوامل را در خود شناسايي كنيد تا ترك موفقيت آميزي داشته باشيد. هم چنين در اين خصوص مي توانيد از مشاور و روانشناس كمك بگيريد تا راهكارهايي براي ترك راحت تر در اختيار شما قرار دهند.

موانع ترك سيگار چيست؟
افراد سيگاري براي ترك سيگار با موانعي رو به رو مي شوند و اين موانع بيشتر به صورت ذهني و رواني مي باشد كه باعث مي شود فرد ترك سخت تري را تجربه كند يا حتي از ترك بترسد.

عادي انگاري يكي از موانعي شده كه ترك سيگار را سخت تر كرده است، زيرا بسياري از مردم در ملاء عام سيگار مي كشند به همين دليل آن را كار اشتباهي نمي دانند و زياد براي ترك آن تلاش نمي كنند.

ترك سيگار
روش هاي ترك سيگار
به ارتباط بين سيگار و اعتياد به مواد مخدر توجه داشته باشيد، زيرا اين دو رابطه نزديكي با يكديگر دارند و اگر سيگار را به طور موفقيت آميز ترك كنيد خواهيد توانست در برابر اعتياد به مواد مخدر مقاومت كنيد، در غير اين صورت احتمال اين كه درگير مواد مخدر شويد بسيار زياد است.

در ادامه مهم ترين موانع ترك سيگار را بيان مي كنيم:

ترك خودسرانه بدون كمك گرفتن از متخصص
مهم ترين عامل براي ترك سيگار، ترك خودسرانه آن مي باشد كه بدون نظارت مشاور و روانشناس و متخصص در زمينه اعتياد صورت مي گيرد.

مصرف سيگار بر روي مغز و بدن انسان تغييراتي ايجاد مي كند كه اين تغييرات مانع از ترك سيگار مي شود و ترك را به فرايندي سخت و پيچيده تبديل مي كند.

به همين دليل افراد در ترك خودسرانه و بدون كمك از دكتر موفق نمي شوند و يا اگر ترك كنند، ترك كوتاه مدت خواهد بود و دوباره مصرف سيگار را شروع خواهند كرد.

عدم اطلاعات كافي از فرايند ترك سيگار
يكي ديگر از موانع ترك سيگار، عدم اطلاعات از ماهيت و عملكرد سيگار مي باشد.

از مهم ترين عوارض سيگار مي توان به اعتياد جسمي و رواني اشاره نمود، اين امر باعث مي شود فرد دچار اضطراب ها و باورهاي نادرستي شود، شرايط نيز به مرور براي اين افراد سخت تر مي شود و خيال مي كنند ديگر در مهموني ها، دورهمي ها، غذا خوردن در جمع و گفتگو كردن با دوستان و غيره لذت نخواهند برد.

اين امر اضطراب فرد را افزايش مي دهد و منجر مي شود فرد دوباره به مصرف سيگار تمايل داشته باشد و آن را استفاده نمايد.

موانع ترك سيگار، وابستگي بدن به نيكوتين
برخي از افراد به دليل اين كه بدن شان به نيكوتين سيگار وابسته شده است نمي توانند براي ترك اقدامي انجام دهند. افرادي كه سيگار مي كشند بدنشان به نيكوتين وابسته است و وابستگي بدن و مغز انسان به نيكوتين منجر به مصرف دوباره سيگار مي شود.

اگر افرادي كه به سيگار وابسته هستند، براي يك مدت كه سيگار نكشند بدنشان علائم ترك را از خود نشان مي دهد و فرد دچار اضطراب مي شود.

بعد از ترك سيگار ممكن است فرد دچار افسردگي شود كه امري بسيار شايع مي باشد. در اين شرايط فرد به خاطر دوري از اضطراب و تحريك پذيري و پريشاني دوباره به سمت مصرف سيگار تمايل نشان داده و مصرف آن را آغاز مي كند.

در بعضي از مواقع براي مقابله با وابستگي جسمي و رواني سيگار از روش هاي ديگري مانند سيگار الكترونيكي استفاده مي كنند تا فرد راحت تر سيگار را كنار بگذارد.

عدم برنامه ريزي در ترك سيگار
بسياري از افراد بارها تصميم به ترك سيگار گرفته اند اما ترك موفقيت آميزي نداشته اند و چند روز به طور موقت سيگار را قطع كرده اند و دوباره مصرف آن را شروع كرده اند. يكي از موانعي كه افراد با آن رو به رو مي شود عدم برنامه ريزي صحيح براي انجام اين كار مي باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-موانع ترك سيگار



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ترك سيگار، سيگار، موانع ترك سيگار،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
زمان : ۰۹:۳۲:۴۱
[ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی