روانشناسي

 
 
برخورد صحيح با خودارضايي كودكان
|

برخورد صحيح با خودارضايي كودكان مسئله اي كه بسياري از والدين با نگراني در مورد آن به كلينيك مراجعه كرده و گاها با رفتارهاي نادرست و قضاوت هاي اشتباه كودك را دچار مشكلات هيجاني مي كنند.

فهرست مطالب

استمناء يا خود ارضايي چيست؟
استمناء به معناي خود ارضايي براي كسب لذت و خودآرامي است. كودكان ممكن است به خود دست يا اشياي ديگري بمالند. خودارضايي بيش از يك بررسي ساده اندام هاي تناسلي است كه معمولا در ۲سالگي هنگام استحمام مشاهده مي شود. در حين خودارضايي يك كودك معمولاً داراي چهره اي خيره، گرگرفته و شيفته به نظر مي رسد. كودك ممكن است اغلب چندين بار در هر روز يا فقط يكبار در هفته تحريك شود. ولي آن به طور معمول تر هنگام خواب آلودگي، خستگي، تماشاي تلويزيون يا استرس رخ مي دهد.

 

علت خود ارضايي در كودكان دختر
خودارضايي ناگهاني يك رفتار نرمال در بسياري از كودكان خردسالان و پيش دبستاني است. حدود يك سوم كودكان در اين گروه سني خودارضايي را هنگام كاوش اعضاي بدن خود كشف مي كنند. آن ها صرفاً به دليل آنكه آن حس خوبي به دست مي دهد به اين عمل ادامه مي دهند. برخي ديگر هم اين كار را در واكنش به تنبيه يا فشار ناشي از توقف كامل خودارضايي انجام مي دهند. براي اين اختلال هيچ گونه دلايل پزشكي وجود ندارد و تحريك ناحيه تناسلي كه موجب درد يا خارش مي شود نيز ناشي از خودارضايي نيست.

علائم خود ارضايي در كودكان
يكي از علائم خود ارضايي در كودكان بلوغ و كنجكاوي در مورد امور جنسي مي باشد كه اغلب با كمي شرم مطرح مي شود. پاسخ به اين سوالات اهميت زيادي داشته و در حقيقت آينده كودك و نگاه او به مسائل جنسي را شكل مي دهد و ممكن است باعث ايجاد اختلال هويت جنسي كودك در آينده شود. بنابراين هنگام پاسخ دادن به سوالات آن ها صبر و شكيبايي زيادي داشته باشيد.

كودكان كنجكاو هستند و هميشه مي خواهند ياد بگيرند. يكي از اولين چيزهايي كه مي خواهند در مورد آن بياموزند بدنشان است. آن ها در مورد عملكرد هر قسمت از بدن خود كنجكاو هستند و دوست دارند بدانند كه چرا بدنشان با والدين، خواهر، برادر جنس مخالف متفاوت است.
ما به اين امر جنسي فكر مي كنيم زيرا از ديدگاه بزرگسالان به اين موضوع نگاه مي كنيم. براي كودك، اين فقط كنجكاوي است. فقط اتفاق مي افتد كه برخي از چيزهايي كه آن ها در موردش كنجكاو هستند عملكرد جنسي دارند. بنابراين هر رفتاري را نبايد از علائم خود ارضايي در كودكان دانست.
علت ماليدن كودك به زمين ني ني سايت نيز مي تواند تلاش كودك براي خودارضايي و تحريك باشد البته خودش اين را نمي داند.

برخورد صحيح با خودارضايي كودكان

اين رفتار چه مدت طول مي كشد؟
با كشف خودارضايي كودك به ندرت مي تواند آن را يكباره كنار بگذارد. كودك شما ممكن است آن را كنار نگذارد همانطور كه اغلب اگر چنين باشد با ناتواني يا بدبختي هايي علاج پذير مرتبط است. در سن ۵ يا ۶سالگي اكثر كودكان قوه تشخيص و احتياط را ياد مي گيرند و تنها به طور خصوصي مرتكب اين كار مي شوند. خودارضايي تقريباً در دوره بلوغ و در واكنش به تغييرات هورموني نرمال و سائق هاي جنسي امري همگاني و جهان شمول تلقي مي شود.

مشكلات در آينده
خودارضايي موجب هيچ گونه صدمه فيزيكي يا آسيب به بدن نمي شود. آن مفرط يا غيرنرمال نيست مگر آنكه عمداً در مكان هاي عمومي و پس از سن ۵يا ۶سالگي ديده شود وبه معناي شهوتي، بي قاعده يا داراي انحراف جنسي بودن كودك شما نيست. فقط اگر بزرگسالان از خودارضايي كودك عصباني شوند و آن را عملي كثيف يا بد جلوه دهند موجب صدمات هيجاني از قبيل احساس گناه و فوبياي جنسي خواهد شد.

 

علت ماليدن كودك به زمين
علت ماليدن كودك به زمين ني ني سايت چيست؟ ماليدن كودك به زمين يكي از رفتارهاي طبيعي كودكان در سنين پايين است. اين رفتار معمولاً در كودكان زير ۳ سال ديده مي شود و معمولاً تا سن ۴ سالگي از بين مي رود.

علت ماليدن كودك به زمين مي تواند متفاوت باشد و به عوامل مختلفي بستگي دارد. برخي از دلايل شايع اين رفتار عبارتند از:

كنجكاوي و شناخت: كودكان در سنين پايين به كشف دنياي اطراف خود علاقه زيادي دارند. ماليدن بدن به زمين يكي از راه هاي آنها براي شناخت بدن خود و محيط اطراف است.
احساس راحتي: ماليدن بدن به زمين مي تواند براي كودك احساس آرامش و راحتي ايجاد كند. اين رفتار مي تواند به كودك كمك كند تا استرس و اضطراب خود را كاهش دهد.
جذب توجه: گاهي اوقات كودكان با ماليدن بدن به زمين سعي مي كنند توجه والدين يا اطرافيان خود را جلب كنند.
اضطراب جدايي: كودكاني كه از جدايي از والدين خود مي ترسند ممكن است با ماليدن بدن به زمين سعي كنند به والدين خود نزديك تر شوند.
اختلالات رشدي يا عصبي: در برخي موارد، ماليدن بدن به زمين مي تواند نشانه اي از يك اختلال رشدي يا عصبي باشد.

درمان خود ارضايي كودكان
ترك خودارضايي ني ني ها و كودكان چگونه است؟ كاوش بدن بخشي طبيعي از بزرگ شدن است. در دوران كودكي، كودك شما دويدن، پريدن، پرتاب كردن، نقاشي كردن و هر چيزي را ياد مي گرد اين كار نيز براي شناخت بدن اوست. برخورد صحيح با خودارضايي كودكان اهميت زيادي دارد شما بايد به كودكتان ياد دهيد كه چگونه با بدن خود ارتباط برقرار كند.

اهداف واقعي داشته باشيد: كنار گذاشتن كامل خودارضايي و درمان خود ارضايي كودكان به طور كامل غيرممكن است. اين واقعيت را بپذيريد كه كودك شما آن و لذاتش را فهميده است. تنها چيزي كه شما مي توانيد آن را كنترل كند، مكان انجام اين كار است. چشم پوشي از آن فقط در حمام و اتاق خواب يك كار معقول است.
از خودارضايي در موقع چرت زدن و موقع خواب چشم پوشي كنيد: كودك خود را تنها در اين لحظات تنها بگذاريد و دائماً به او نگاه نكنيد، نبايد او را از خوابيدن بر روي شكم منع كنيد و يا اگر مشاهده كرديد كه دست هايش را در وسط پاهايش قرار داده او را مورد بازخواست قرار دهيد.
حواس كودك را پرت كنيد يا او را به خاطر خودارضايي در زمان هاي ديگر تأديب كنيد.: نخست، سعي كنيد حواس كودك خود را به سمت اسباب بازي يا فعاليتي خارجي منحرف كنيد. اگر اين كار ميسر نشد،
او را تفهيم كنيد: مي دانم كه اين حس خوبي است و انجام دادن آن در اتاق يا اتاق خواب بالامانع است اما، آن را در نشيمنگاه و ميان خانه يا در حضور افراد ديگري انجام نده.
در زمان ۴يا ۵سالگي كودكان به احساسات افراد ديگر حساس هستند و اينكه بايد تنها در خلوت خودارضايي نمايند را درك مي كنند. كودكان خردسال ممكن است براي انجام اين كار مجبور به رفتن به اتاق خود شوند.
اين عمل را با پرستار كودك يا كاركنان مدرسه درميان بگذاريد. براي درمان خودارضايي كودكان ني ني سايت از مراقب يا معلم كودك بخواهيد تا به خودارضايي ابتدا با پرت كردن حواس كودك واكنش نشان دهد. اگر اين كار ميسر نشد آنها بايد توجه كودك را با عباراتي مانند بيا من و تو الان اينجا و از كنار هم بودن لذت ببريم و بازي كنيم، جلب كنند.
در مدرسه نيز معلم بايد در اين مورد صحبت كند تا دانش آموزان از نظر علمي به دلايل رفتار خود آگاه شوند.
تماس جسمي با كودك را بيشتر كنيد. برخي از كودكان درصورتي كه در آغوش كشيدن و نوازش بيشتري را در روز دريافت كنند كمتر دست به خودارضايي مي زنند و حل خودارضايي كودك در آن ها راحت تر رخ مي دهد. سعي كنيد

منبع:كانون مشاوران ايران-برخورد صحيح با خودارضايي كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/16 
زمان : ۰۹
شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت
|

شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت چيست؟ فوايد اختلالات روان و شخصيت در موفق شغلي شناسايي شد. از شما مي خواهيم كه اين مطلب را براي تمام دوستان خود ارسال كنيد. متاسفانه افراد از اختلالات شخصت و روان خود مي ترسيدن و به همين دليل براي درمان و كنترل اقدام نمي كنند. در صورتي كه درمان و شناخت آن ها، به فرد كمك مي كند تا در شغل و رابطه خود بهبود ايجاد كند.

اختلالات روان و شخصيت
اختلالات روان و شخصيت نيز مي‌توانند ژنتيكي يا غيرژنتيكي باشند. اختلالات رواني به الگوهاي رفتاري يا فكري غيرطبيعي اشاره دارند كه مي‌توانند بر خلق‌وخو، افكار و رفتار فرد تأثير بگذارند.

اختلالات روان
برخي از اختلالات رواني رايج عبارتند از:

افسردگي
اضطراب
اختلال دوقطبي
اسكيزوفرني
وسواس
اختلالات خوردن
اختلالات سوء مصرف مواد
اختلالات شخصيت
اختلالات شخصيت نيز الگوي ثابت رفتارها و الگوهاي فكري هستند كه مي‌توانند بر روابط، كار و ساير جنبه‌هاي زندگي فرد تأثير بگذارند. برخي از اختلالات شخصيت رايج عبارتند از:

اختلال شخصيت ضد اجتماعي
اختلال شخصيت مرزي
اختلال شخصيت خودشيفته
اختلال شخصيت پارانوئيد
اختلال شخصيت اجتنابي
عوامل ژنتيكي و محيطي مي‌توانند در ايجاد اختلالات روان و شخصيت نقش داشته باشند. عوامل ژنتيكي مي‌توانند بر نحوه پردازش مغز اطلاعات و نحوه واكنش به استرس تأثير بگذارند. عوامل محيطي مانند سوء استفاده، تروما و فقدان حمايت اجتماعي نيز مي‌توانند خطر ابتلا به اختلالات روان و شخصيت را افزايش دهند.

اختلالات روان و شخصيت مي‌توانند تأثير قابل توجهي بر زندگي فرد داشته باشند. آنها مي‌توانند منجر به مشكلات در روابط، كار، مدرسه و ساير جنبه‌هاي زندگي شوند. اگر فكر مي‌كنيد ممكن است دچار اختلال روان يا شخصيت باشيد، مهم است كه با يك متخصص پزشكي مشورت كنيد. آنها مي‌توانند به شما كمك كنند تا اختلال خود را تشخيص دهيد و بهترين گزينه‌هاي درماني را براي شما تعيين كنيد.

برخي از گزينه‌هاي درماني براي اختلالات روان و شخصيت عبارتند از:
دارو درماني
روان درماني
گروه درماني
نوروتراپي
آموزش مهارت‌هاي زندگي
با درمان مناسب، افراد مبتلا به اختلالات روان و شخصيت مي‌توانند زندگي كامل و رضايت‌بخشي داشته باشند.

بله، درست است. هر كدام از اختلالات رواني و شخصيت مي‌توانند جنبه‌هاي مثبتي نيز داشته باشند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال دوقطبي اغلب داراي خلاقيت و بينش بالايي هستند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي ممكن است بسيار حساس و همدلي‌آميز باشند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته ممكن است بسيار با اعتماد به نفس و جاه‌طلب باشند.

البته، مهم است كه به ياد داشته باشيد كه اختلالات رواني و شخصيت مي‌توانند تأثيرات منفي قابل توجهي نيز داشته باشند. اگر فكر مي‌كنيد ممكن است دچار اختلال روان يا شخصيت باشيد، مهم است كه با يك روانپزشك مشورت كنيد. آنها مي‌توانند به شما كمك كنند تا اختلال خود را تشخيص دهيد و بهترين گزينه‌هاي درماني را براي شما تعيين كنيد.

شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت
جنبه هاي مثبت اختلالات روان و شخصيت چيست؟

در اينجا برخي از نمونه‌هاي نحوه استفاده از جنبه‌هاي مثبت اختلالات رواني و شخصيت آورده شده است:

افراد مبتلا به اختلال دوقطبي ممكن است از خلاقيت و بينش خود براي ايجاد هنر، موسيقي يا ادبيات استفاده كنند.
افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي ممكن است از حساسيت و همدلي خود براي كمك به ديگران استفاده كنند.
افراد مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته ممكن است از اعتماد به نفس و جاه‌طلبي خود براي دستيابي به اهداف خود استفاده كنند.
البته، مهم است كه اين جنبه‌هاي مثبت را به گونه‌اي مديريت كنيد كه تأثيرات منفي اختلال را كاهش دهد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال دوقطبي ممكن است نياز به دارو درماني يا روان درماني داشته باشند تا از نوسانات خلقي شديد جلوگيري كنند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي ممكن است نياز به آموزش مهارت‌هاي مقابله‌اي داشته باشند تا با احساسات شديد خود كنار بيايند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته ممكن است نياز به يادگيري همدلي با ديگران داشته باشند تا روابط سالم‌تري ايجاد كنند.

با مديريت صحيح، افراد مبتلا به اختلالات رواني و شخصيت مي‌توانند زندگي كامل و رضايت‌بخشي داشته باشند.

بله، درست است. هر كدام از اختلالات رواني و شخصيت مي‌توانند جنبه‌هاي مثبتي نيز داشته باشند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال دوقطبي اغلب داراي خلاقيت و بينش بالايي هستند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت مرزي ممكن است بسيار حساس و همدلي‌آميز باشند. افراد مبتلا به اختلال شخصيت خودشيفته ممكن است بسيار با اعتماد به نفس و جاه‌طلب باشند.

شغل مناسب شخصيت‌هاي ضداجتماعي
شخصيت‌هاي ضداجتماعي معمولاً بسيار جذاب و متقاعدكننده هستند. آنها همچنين تمايل به خطرپذيري و عدم ترس از شكست دارند. اين ويژگي‌ها مي‌تواند آنها را به فروشندگان بسيار موفق تبديل كند.

در اينجا برخي از مزاياي داشتن شخصيت‌هاي ضداجتماعي در فروش آورده شده است:

آنها معمولاً بسيار جذاب و متقاعدكننده هستند.
آنها معمولاً در برقراري ارتباط با افراد مختلف مهارت دارند.
آنها معمولاً در شناسايي نيازهاي مشتريان و ارائه راه‌حل‌هاي مناسب مهارت دارند.
آنها معمولاً در مذاكره و دستيابي به توافقات موفق هستند.
البته، شخصيت‌هاي ضداجتماعي نيز مي‌توانند چالش‌هايي را در فروش ايجاد كنند. آنها ممكن است از ارزش‌هاي اخلاقي و اخلاقي غافل شوند و در نتيجه رفتارهاي غيراخلاقي را انجام دهند. آنها همچنين ممكن است درك ضعيفي از احساسات ديگران داشته باشند و در نتيجه روابط سالمي ايجاد نكنند(منبع).

مهم است كه كارفرمايان از مزايا و چالش‌هاي داشتن شخصيت‌هاي ضداجتماعي در فروش آگاه باشند. آنها مي‌توانند با ايجاد يك محيط اخلاقي و تشويق به تمركز بر جنبه‌هاي مثبت، به حداكثر رساندن تأثير مثبت شخصيت‌هاي ضداجتماعي كمك كنند.

در اينجا چند نكته براي كمك به شخصيت‌هاي ضداجتماعي در فروش آورده شده است:

آنها را تشويق كنيد تا در كارهايي كه مهارت و علاقه به آنها دارند، شركت كنند.
به آنها بازخورد مثبت بدهيد و به آنها كمك كنيد تا روي نقاط قوت خود تمركز كنند.
به آنها كمك كنيد تا احساسات ديگران را درك كنند و روابط سالمي ايجاد كنند.
با حمايت مناسب، شخصيت‌هاي ضداجتماعي مي‌توانند فروشندگان ارزشمندي باشند كه به موفقيت سازمان كمك مي‌كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/6/29 
زمان : ۲۰
يك بازي براي بالا بردن خودآگاهي
|

كنترل از دور:

اين بازي خود آگاه بودن را بالا مي برد، چرا كه بچه ها را ملزم مي كند دقت كرده و مطابق دستورالعمل، رفتار بكنند.

ابزارهاي مورد نياز:

دستگاه كنترل از راه دور

نحوه انجام بازي:

براي بچه ها توضيح بدهيد كه شما كنترل از راه دور داريد و اين كنترل دكمه هايي دارد كه به اين شكل كار مي كند:

حركت: حركت به جلو با سرعت مطمئن (عادي)

حركت سريع: حركت كردن با سرعت

عقب رفتن: عقب رفتن محتاط

حركت آرام: به آهستگي حركت نمود

ايست: اتمام بازي

مكث: توقفي كوتاه

از بچه ها بخواهيد كه از دستورالعمل پيروي نمايند.

پيشنهاد:

بوسيله كليد مكث و حركت آهسته، شما قادر هستيد شكل هاي حركت را به خصوص در زمان هايي كه بچه ها بيش از حد هيجان زده هستند كنترل نماييد و آن ها را آرام كنيد. بعضي وقت ها به بچه ها اجازه دهيد كنترل در دست خودشان باشد. اين تمرين منجر به اين مي شود كه رفتار خود- كنترلي در آن ها تقويت شود.

بيشتر بخوانيد:

انواع بازي در كودكان

بسته بازي درماني

يك بازي براي تقويت همكاري

بازي هاي تقويت اعتماد به نفس

منبع:كانون مشاوران ايران-يك بازي براي بالا بردن خودآگاهي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/6/10 
زمان : ۱۴
چگونه يك خودشيفته را خلع سلاح كنيم: ۱۱ عبارت قدرتمند
|

آيا تا به حال خواسته‌ايد از يك خودشيفته بخواهيد صحبت كند كه چقدر عالي هستند يا شما چقدر ناكافي هستيد؟ بنابراين براي يافتن ليست كاملي از راهبردهاي برنده در مورد آنچه كه براي خلع سلاح يك خودشيفته بايد گفت، به خواندن ادامه دهيد. سپس، شما فقط ممكن است بتوانيد بر خود محوري و عدم همدلي آنها غلبه كنيد

“آيا مي توانيد يك توصيه تخصصي به من بدهيد؟”
از چاپلوسي استفاده كنيد تا تمركز يك خودشيفته را از توهين به شما دور كنيد. آنها قبلاً فكر مي كنند كه متخصص هستند، بنابراين به آن توجه كنيد. اگر بتوانيد آنها را مجبور به ادامه موفقيت ها و ايده هاي عالي خود كنيد، اين يك راه عالي براي منحرف كردن آنها از هدف قرار دادن شما است. و اگر در مورد موضوعي بپرسيد كه آنها در آن تخصص واقعي دارند، ممكن است توصيه هاي مفيدي را از معامله دريافت كنيد! [2]
“جو، واضح است كه شما يك كارآفرين با استعداد هستيد، با تمام موفقيت هايي كه كسب و كار شما كسب كرده است. از آنجايي كه شما اطلاعات زيادي در مورد راه اندازي موفقيت آميز كسب و كارهاي جديد داريد، آيا مي توانيد در مورد راه اندازي كسب و كار من به من توصيه هايي كنيد؟”
“من مي دانم كه شما اين بازي را در يك روز شكست داديد، كه بايد نوعي ركورد باشد، بنابراين مي توانيد نكاتي را براي عبور از باس در سطح ۳ به من بدهيد؟”

“تو در آن خيلي عالي هستي!”
به عنوان شكل ديگري از چاپلوسي، يك تعريف واقعي بكنيد. اين يك تغيير در پرسيدن يك سوال چاپلوس است و به همان اندازه خوب كار مي كند. چرا؟ زيرا افراد خودشيفته هرگز از بازخوردهاي مثبت خسته نمي شوند! تغذيه زودهنگام نفس آنها ممكن است باعث شود كه تعامل راحت‌تر پيش برود، زيرا كمتر احساس بي‌احترامي مي‌كنند. به خاطر داشته باشيد كه ستايش عمومي يا نيمه دلانه بسيار كمتر از يك تعريف واقعي و خاص تأثيرگذار است. [3]
“آن، من هنوز در تلاشم تا بفهمم چگونه توانستي همه را به چنين صندلي هاي عالي در يك نمايش فروخته شده برساني. تو بهترين مذاكره كننده اي نيستي كه تا به حال ديده ام!”
“آن كفش ها مكمل كاملي براي لباس شما هستند. شما بايد تيزترين كمدهايي باشيد كه من مي شناسم.”

“ما آن وضعيت را به هم زديم، اينطور نيست؟”
خود را در هر چيزي كه مي تواند منفي يا انتقادي تلقي شود، بگنجانيد. بيان يك جمله “شما” كه مي تواند منفي تلقي شود، مانند حمله به يك خودشيفته احساس مي شود، و آنها در مقابل با شدت بيشتري پاسخ خواهند داد. با استفاده از زبان “ما”، آنها ممكن است كمتر مورد حمله قرار گيرند و كمتر مجبور به حمله شوند. [4]
“ما هر دو واقعاً رقابتي هستيم، بنابراين فكر مي‌كنم جاي تعجب نيست كه ديروز در جريان بازي پيكاپ با چنين انفجار بزرگي مواجه شديم. آيا مي‌توانيم وانمود كنيم كه اين اتفاق نيفتاده و ادامه دهيم؟”
“حتما خروجي را از دست داده ايم. چرا آنها در اين بزرگراه تابلوهاي ضعيف دارند؟”

“من متوجه هستم كه اين شرايط براي شما دشوار است.”
با آرامش همدلي كنيد تا بالقوه آنها را آرام كنيد. اگر خودشيفته واقعاً از چيزي عصباني است، اين استراتژي را امتحان كنيد – به خصوص اگر آن چيزي است كه مستقيماً به شما مرتبط نيست. همين تأييد ساده ممكن است براي كاهش عصبانيت آنها كافي باشد و تعامل را قابل كنترل تر كند. [5]
“من درك مي كنم كه اين براي شما ناراحت كننده است.”
“مي توانم بفهمم كه چرا از اتفاقي كه افتاده ناراحت مي شويد.”
“من مي دانم كه نمي تواند براي شما كار آساني باشد.”

“براي كمك به شما در اينجا چه كاري مي توانم انجام دهم؟”
به آنها اين فرصت را بدهيد كه ببينند به تنهايي با همه چيز روبرو نيستند. خودشيفته ها ممكن است احساس كنند همه چيز بر دوش آنهاست، بنابراين يك پيشنهاد كمك ساده ممكن است قبل از اينكه واقعاً ناراحت شوند به آنها مكث كند. همچنين ممكن است آنها فقط چيزي مانند “هيچ چيز!” را پس بگيرند – اما به هر حال ممكن است ارزش امتحان كردن را داشته باشد! [6]
“آيا راهي هست كه بتوانم با اين كار به شما كمك كنم؟”
“من مي خواهم كمك كنم – چه كاري مي توانم انجام دهم؟”
“آيا اگر اين بار به كارهاي اداري رسيدگي كنم كمكي مي كند؟”

“بياييد با مخالفت موافقت كنيم و ادامه دهيم.”
به سمت سازشي كار كنيد كه هر دوي شما به طور كلي بپذيريد. تقريباً غيرممكن است كه يك خودشيفته را متقاعد كنيد كه او اشتباه مي كند و شما درست مي گوييد، مهم نيست كه شواهد چقدر قوي هستند. آنها همچنين چندان علاقه اي به سازش ندارند، اما اگر به روشي زيركانه با آن برخورد كنيد كه هر دوي شما نسبت به موقعيت احساس خوبي داشته باشيد، ممكن است آن را بپذيرند. [7]
“احتمالاً بايد با مخالفت در مورد موضوع ارائه خود موافقت كنيم. اگر از آقاي جنكينز بخواهيم موضوعي را براي ما انتخاب كند چطور؟”
به جاي اينكه در مورد اينكه كجا براي ناهار برويم دچار اختلاف نظر شويم، چطور مي‌شود كه هر كدام از مكان مورد علاقه‌مان بيرون بريم و در پارك براي يك پيك نيك ملاقات كنيم، زيرا بيرون خيلي خوب است؟

منبع:مركز مشاوره-چگونه يك خودشيفته را خلع سلاح كنيم: ۱۱ عبارت قدرتمند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/3/11 
زمان : ۱۴
افسردگي و احتمال خودكشي / چگونه از بروز خودكشي جلوگيري كنيم؟
|

افسردگي در جامعه اكنون از حدود پنج درصد به يازده درصد افزايش يافته است.

اگر ما اقدامات لازم را انجام ندهيم، در سال هاي آينده شاهد افزايش خودكشي خواهيم بود.

درصد زيادي از جمعيت در كشور داراي يك سندرم روانشناختي هستند و نود تا نود و پنج درصد علل خودكشي مشكلات رواني است.

مسائل اجتماعي مي تواند سبب مشكلات روحي در افراد شود و بر نياز به يك محيط اجتماعي با اميد، سرزندگي و تنوع براي كاهش ميزان خودكشي تأكيد كرد.

در همه جوامع عوامل خودكشي وجود دارد و نود تا نود و پنج درصد علت خودكشي يك مشكل روانشناختي است و شايعترين علت افسردگي عوامل روانشناختي است.


افسردگي و احتمال خودكشي چگونه از بروز خودكشي جلوگيري كنيم؟
احساس بي نظمي و نااميدي در فرد
دكتر نوربلا اختلالات شخصيتي و اسكيزوفرني را در ميان ديگر موارد خودكشي بيان كرد و گفت كه يكي از عوامل مهم ديگر، خودكشي، احساس بي نظمي و نااميدي در فرد است.

در حال حاضر بيست و سه و چهل و چهار درصد جمعيت اين كشور داراي يك سندرم روانشناسي هستند و افزودند كه افراد پانزده تا بيست و چهار ساله ها و حتي كساني كه بيش از شصت و پنج سال دارند بيشتر به خودكشي فكر مي كنند، در برخي موارد به دليل تنهايي و افراد بيكار در فكر از خودكشي هستند.

به پزشك براي ساير بيماري ها رايج است، اما با اشاره به بيماران مبتلا به اختلالات رواني كه به پزشك مربوط مي شود، مربوط به يكسان است.

اين باعث نمي شود كه بيمار دچار يك پزشك شود و در نهايت منجر به خودكشي شود.

وي تاكيد كرد كه مسائل اجتماعي مي تواند علت مشكلات رواني در افراد باشد، تاكيد بر نياز به يك محيط اجتماعي با اميد، سرزندگي و تنوع براي كاهش ميزان خودكشي مهم است.

بازتاب خودكشي در رسانه ها به عنوان يك نگراني براي حل آسيب است ، مشكل اصلي ما اين است كه دلايل و امكان دسترسي به شرايط زندگي سخت و شديد را نمي دانيم.

افزايش فقر شهري و احتمال خودكشي
افزايش فقر شهري و افزايش نفوذ فقرا در دهه هاي اخير در كشور افزايش يافته است، اجاره در ايران موجب شده است كه شرايط جامعه بسيار دوقطبي باشد و اقليت غني افسانه اي و اكثريت محروم از تسهيلات در تجزيه و تحليل آسيب شناسي به خودكشي فكر كنند و بايد از حاشيه نشيني و سكونت غير رسمي تحليلي انجام شود.

اين آسيب اجتماعي در اين موارد رايج است، در حالي كه اضطراب، استرس و ناراحتي در جامعه رو به وخامت مي رود و خودكشي از اين مسائل خارج مي شود.

انتشار اين خبرها بايد همه مسائل را در نظر بگيرد و سلامت روان مردم را در نظر بگيرد، با اشاره به انتشار گسترده اي از خودكشي اخير در رسانه ها.

اخبار خودكشي هرگز نبايد با يك تيتر بزرگ منتشر شود و عكس از صحنه خودكشي در رسانه ها نبايد منتشر شود، به خصوص اگر خودكشي مربوط به افراد مشهور باشد، و افزود كه بايد در يك اپيدمي ايدئولوژي خودكشي را رسانه اي نكرد.

خودكشي يكي از مهمترين مسائل اجتماعي است، خودكشي علل مختلفي دارد و نمي توان گفت كه تنها افسردگي به آن منجر شده است، زيرا مسائل پيچيده مانند فقر، استرس اجتماعي، استرس و اضطراب همچنين مي تواند عوامل افسردگي منجر به خودكشي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي و احتمال خودكشي / چگونه از بروز خودكشي جلوگيري كنيم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/17 
زمان : ۱۶
ازدواج با خود ( سولوگامي)، تعريف + علل
|

ازدواج با خود ( سولوگامي)، تعريف + علل

سولوگومي عجيب ترين ازدواجي است كه بشر در طول تاريخ خود اختراع كرده باشد، تا به امروز يكي از باورهاي عمومي اين است كه اولين اصل ازدواج وجود دو نفر از جنس مخالف مي باشد.

اما در دهه هاي اخير ازدواج از شكل سنتي اش خارج شده است و صورت هاي مختلفي مثل ازدواج همجنس گرايانه و يا ازدواج با حيوانات را مشاهده شده است.

اما امروزه با پديده اي به نام ازدواج آشنا هستيم كه فلسفه اصلي ازدواج را زير سوال مي برد و اصلي ترين دليلي كه باعث ازدواج با خود مي شود مي توان به دو مفهوم انزوا طلبي و خودشيفتگي اشاره كرد كه بايد اين دو مورد بررسي قرار گيرد.

در اين مقاله به بررسي ابعاد اصلي ازدواج با خود مي پردازيم هم چنين مشاوره قبل از ازدواج به شما كمك مي كند تا ابعاد مختلفي كه باعث ازدواج با خود مي شود را مورد بررسي قرار داده و بهترين تصميم را بگيريد.

تعريف ازدواج با خود يا سولوگامي
سولوگامي رسم جديد مي باشد كه در آن خبري از عروس و داماد نمي باشد و فرد با خودش ازدواج مي كند بسياري از افراد ممكن است فكر كنند كه اين كار توهمي بيش نبوده و امكان پذير نمي باشد اما از سال ۱۹۹۳ اين روند شروع شده است و خانم ليندا بيكر اولين كسي بوده كه با خودش ازدواج كرده است.

ازدواج با خود در طي مراسمي با حضور عاقد و جمعي از شاهدان به صورت رسمي برگزار مي شود و فرد در مقابل آيينه مي ايستد و بعد از خواندن خطبه عقد به خودش بله مي گويد.

در اين ازدواج فرد به تنهايي خود ادامه مي دهد و با خود روابط عاطفي برقرار مي كند تاكنون نمونه هايي از اين ازدواج در كشورهايي مانند آمريكا، ژاپن، تايوان، انگلستان و برخي از موارد در استراليا مشاهده شده است.

ازدواج با خود دلايل اصلي
سولوگامي از نظر عرفي رسمي عجيب و غير عادي به نظر مي رسد و به دلايلي فرد تن به اين ازدواج مي دهد كه در زير اصلي ترين آن ها را بيان مي كنيم.

انزوا طلبي
يكي از دلايلي كه باعث مي شود فرد با خود ازدواج كند انزوا طلبي مي باشد در اين زمان فرد تمايل ندارد تنهايي اش را بهم بزند و به خاطر اين كه انزوا و تنهايي اش را حفظ كند با خود ازدواج مي كند.

خو شيفتگي
بر اساس تحقيقات انجام شده يكي از اصلي ترين دلايل ازدواج با خود سولوگامي، خود شيفتگي مي باشد، اختلال شخصيت خودشيفته از موضوعات شناخته شده در روانشناسي است، واژه خود شيفتگي يا نارسيسيسم از اسطوره يوناني گرفته شده است.


ازدواج با خود
نارسيس مردي جوان و خوش چهره و جذاب بود كه تمامي دختران عاشق او بودند اما او به هيچ كس توجه نمي كرد و به آن ها علاقه اي نشان نمي داد و تنها حودش را جذاب مي دانست روزي او براي نوشيدن آب به كنار بركه مي رود و به گونه اي محو عكس چهره خود در آب بركه مي شود طوري كه در آب افتاده و در آن غرق مي شود.

افرادي كه مبتلا به خودشيفتگي مي باشند هيچ كس را لايق خودشان نمي دانند و آن ها عشق بيش از حدي به خودشان دارند در واقع افرادي كه به سمت ازدواج با خود سولوگامي مي روند يكي از پيامدهاي منطقي خود شيفتگي مفرط مي باشد.

ازدواج با خود ( سولوگامي)، پيامدها
تا چند سال پيش يكي از مهم ترين دغدغه هاي و نگراني هاي انسان تنهايي بود و ازدواج بهترين راه براي حل اين موضوع است به طوري كه با ازدواج خانواده اي حاصل مي شود و منبع آرامش و پناهگاه انسان است.

منبع:كانون مشاوران ايران-ازدواج با خود ( سولوگامي)، تعريف + علل



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/1/18 
زمان : ۱۹
با خودزني كودكان چگونه برخورد كنيم؟
|

ممكن است كودكاني را ديده باشيد كه در مواقع احساس تنهايي، ناكامي و خشم، دست به خودزني مي زنند.

رفتارهاي خودآزارگرانه ي اين دسته از كودكان دامنه ي وسيعي از جمله كشيدن موهايشان، به زمين انداختن خود، مشت كوبيدن به ديوار، به سر و صورت زدن و رفتارهاي خطرناك تري مانند آسيب زدن به خود با اشياي مختلف را در بر مي گيرد.

خودزني كودك
والدين و مراقبان با مشاهده اين علائم احساس سردرگمي، عصبانيت و درماندگي مي كنند، اما بسياري نمي دانند از كجا شروع كنند. در صورت مشاهده خودزني كودكان و نوجوانان اين مقاله را از دست ندهيد.

هدف كودك از خود زني چيست؟
در حقيقت هدف كودك از انجام اين رفتارها تنها يك چيز است ” محقق كردن خواسته ي خود با توسل به زور و اجبار”.

كودكاني كه در سنين پايين با انجام رفتارهاي خودآزارگرانه موفق به تحقق خواسته هايشان مي شوند، در نوجواني، جواني و بزرگسالي نيز شيوه ي جديدي را اتخاذ نخواهند كرد.

اين افراد براي رسيدن به اهداف ريز و درشت خود، آسيب زدن به سلامتي شان را نشانه مي گيرند و آمارها حاكي از تعداد زياد اقدام به خودكشي در آن هاست.

 

چرا همه ي كودكان خودزني نمي كنند؟
براساس تحقيقات، احساسات تجربه شده توسط كودكي كه دست به خود زني مي زند تا حد زيادي با بزرگسالان يكي است.

نوع انساني با قرار گرفتن در معرض ناكامي، احساس درد و رنج رواني زيادي را تجربه كرده و براي كاهش آن دست به رفتارهاي خودآسيب رسان مي زند.

بنابراين ممكن است در همه ي كودكان نمونه هايي از آسيب زدن به خود را درسنين پايين مشاهده كنيد.

نكته ي قابل توجه آن است كه چرا اين رفتارها در گروهي از كودكان ادامه دار مي شود در حاليكه در گروهي ديگر به سرعت خاموش مي شود؟

در پاسخ بايد گفت دسته اي از دلايل در كنار هم منجربه تداوم خودزني كودكان مي شود:

۱) عدم آگاهي كودكان از شيوه هاي صحيح تحقق خواسته ها منجر به استفاده از روش هاي ناپخته ي ابرازگري هيجاني مانند خود زني مي شود.

در اين موارد، لازم است شما به عنوان والدين، شيوه ي صحيح بيان خواسته ها را به فرزندتان آموزش دهيد.

به عنوان مثال در وضعيتي خودتان را هم قد كودك قرار دهيد و با آرامش و منطق به او بگوييد كه ” وقتي بچه اي داد مي زند يا به خودش آسيب مي زنه، من اصلا نمي فهمم اون چي ميخواد. تنها راهش اينه كه اون اشكاشو پاك كنه و چيزي كه ميخواد رو بهم بگه تا بتونيم با هم حرف بزنيم”.

۲) عدم اقتدار والدين نيز در تداوم اين نوع رفتارها بسيار موثر است.

اگر كودك بتواند با نشانه گرفتن سلامتي اش، شما را تحت تاثير قرار دهد و از موضع اقتدار خارج كند، مي توانيد مطمين باشيد كه هميشه با استفاده از اين قبل رفتارها دست به كنترل شما خواهد زد. بنابراين لازم است، مقتدرانه عمل كنيد.

به اين منظور، در مقابل رفتاهاي خودآزارگرانه ي كودك، “واكنشي حاكي از بي توجهي” بسيار موثر است.

منبع:كانون مشاوران ايران-با خودزني كودكان چگونه برخورد كنيم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/1/16 
زمان : ۱۰
دلايل خودزني نوجوان چيست؟
|

نوجواناني وجود دارند كه براي احساس آرامش و راحتي، سعي مي كنند به طور مخفيانه پوست بدن خود را ببرند، بسوزانند يا بخراشند.

دلايل خودزني نوجوان و يا قصد خودكشي چيست و چه بايد كرد؟

دلايل خودزني نوجوان و يا قصد خودكشي چيست و چه بايد كرد؟ نوجواناني وجود دارند كه براي احساس آرامش و راحتي، سعي مي كنند به طور مخفيانه پوست بدن خود را ببرند، بسوزانند يا بخراشند.

در حقيقت آسيب و صدمه زدن عمدي به پوست خود در اين گروه از نوجوانان به اين منظور انجام مي شود كه فرد بتواند بر هيجانات خود غلبه كنند. به اين عمل خودزني مي گويند.

با تهديد فرار نوجوان از خانه چگونه مقابله كنيم؟

آيا قصد خودكشي دارند؟

نكته ي جالب توجه آن است كه اگرچه اين نوجوانان به خودشان آسيب مي رسانند اما به هيچ وجه قصد خودكشي كردن ندارند.

اين خودآزاري مي تواند براي شما به عنوان والدين بسيار آزاردهنده و گيج كننده باشد و يا شما را با ترس هاي زيادي مواجه كند.

با وجود فراگير بودن اين قبيل رفتارها در ميان نوجوانان، آن ها اين رفتارها را از پدر و مادر خود، اعضاي خانواده، معلمان و مشاوران مدرسه مخفي نگه ميدارند چون نمي دانند چگونه برخوردي را از جانب ديگران دريافت خواهند كرد.

براي اينكه متوجه شويد علايم و نشانه هاي خودزني در نوجوانان چيست؟

و در چه مواقعي اين رفتار نگران كننده است و يا احتمال وقوع آسيب وجود دارد، با ادامه مطلب همراه باشيد.

علايم و نشانه هاي خودزني نوجوانان

در ابتدا نيازمند آن هستيد تا علايم و نشانه هاي خودزني نوجوانان را به طور دقيق تر بشناسيد.

اين نشانه ها مي تواند حاكي از آن باشد كه فرزندتان خودزني مي كند:

هميشه پيراهن هاي آستين بلند، يقه اسكي يا دامن هاي بلند مي پوشند. حتي وقتي هوا گرم است

وقتي از زخم ها، خراش ها و سوختگي ها از او سوال مي شود، پاسخ هاي گنگ و مبهمي مي دهند.

وقتي از زخم ها، خراش و سوختگي ها از او سوال مي شود، بسيار خشمگين و عصباني مي شوند.

ممكن است هميشه مچ دست خود را با دستبندهاي چرمي بلند يا النگوهاي پهن بپوشاند.

ممكن است در حمام و يا ظرف زباله ي اتاقش به كرات دستمال كاغذي هاي خوني پيدا كنيد.

داروهاي مخصوص سوختگي و يا چسب زخم معمولا در وسايل آن ها وجود دارد. همچنين ممكن است در وسايلش قيچي، چاقو و يا تيغ ريش تراش پيدا كنيد.

نوجوان ممكن است مرموز و عجيب و غريب شوند و ازديگران كناره گيري كرده و يا منزوي شوند.

ممكن است با كساني دوست شوند كه آن ها نيز به خود آسيب مي رسانند و نحوه ي برخورد صحيح با هيجانات شان را نمي دانند.

با نوجوان در دوره بلوغ چگونه رفتار كنيم؟

در صورت مشاهده ي علايم خودزني نوجوانان چه كنم؟

در صورتي كه شاهد طفره رفتن، ناراحتي و يا ابراز خشم و عصيانيت از جانب او شديد وقت آن است تا از يك مشاور متخصص و يا روانشناس نوجوان 02122354282 كمك بگيريد.

لازم است اين نكته را نيز مذنظر داشته باشيد كه اگرچه سوزاندن و بريدن و زخمي كردن عمدي قسمت هاي مختلف بدن در بين نوجوانان بسيار رايج هست اما نوجوانان به روش هاي مختلفي مثل:

  • مشت زدن به خود،
  • مشت زدن به ديوار،
  • كشيدن موي سر،
  • با سر به ديوار كوبيدن،
  • خال كوبي،
  • ساييدن پوست بدن با مداد
  • دست كاري كردن زخم هاي خود
  • باعث خودزني نوجوان مي شوند.

بنابراين مشاهده مكرر اين قبيل رفتارها مي تواند نشانه هايي از خودزني نوجوان باشد.

نوجوانان اغلب از ابزارهاي خاصي براي خودزني استفاده مي كنند مثل:

  • قيچي،
  • چنگال،
  • چاقو،
  • سوزن خياطي،
  • سنجاق،
  • خرده شيشه،
  • ناخن گير،
  • كبريت و فندك
  • از همه مه متر تيغ.

اما صرف داشتن چنين ابزارهايي نمي تواند نشانه ي خودزني باشد بلكه علائمي كه قبلا عنوان شد و تغيير در رفتار اوست كه مي تواند نشانه اي از آزار خود باشد و نياز به بررسي مشاوره اي را بيشتر مي كند.

تشخيص و درمان افسردگي نوجوان را در سايت تخصصي كودك و نوجوان مشاهده كنيد.

مهم ترين تفاوت هاي خودزني در نوجوان و خودكشي كه بايد بدانيد

به عنوان والدين نوجوان آگاهي از تفاوت هاي خودزني نوجوانان و خودكشي به شما كمك مي كند تا بتوانيد به خودتان مسلط باشيد و بهترين تصميم را بگيريد.

خودزني نوجوانان و خودكشي داراي 2 تفاوت عمده هستند.

نخست اينكه در خودكشي، نوجوان رفتارهاي پرخطري را به انجام مي رساند تا بتواند زندگي اش را پايان دهد اين در حالي است كه رفتارهاي خودآزاري با هدف بقا انجام مي شود.

مهم ترين دلايل خودزني نوجوانان چيست؟

شايد براي تان سوال شود كه چرا فرزندم خودزني مي كند. بدنيست تا قبل از مراجعه به روانشناس از دلايل خودزني نوجوانان بيشتر آگاه شويد.

  1. تنش و اضطراب

بسياري از نوجوانان مي گويند كه هميشه دچار تنش و اضطراب هستند و فكر مي كنند كه هرلحظه ممكن است منفجر شوند.براي همين اقدام به خودزني مي كنند تا از فشار رواني كه احساس مي كنند رها شوند.

  1. افسردگي

برخي از نوجوانان معتقدند كه آن ها سزاوار تنبيه شدن هستند، خود را آدم بدي مي دانند و فكر مي كنند كه بايد تنبيه شوند و تنها راه هم زخمي كردن كردن و سوزاندن خودشان مي دانند.

  1. خشم

نوجوانان خودآزار وقتي عصباني و خشمگين مي شوند، غير قابل كنترل مي گردند، در عين حال نمي خواهند خودشان را خشن نشان دهند بنابراين ترجيح مي دهند به جاي آسيب رساندن به ديگران، به خود آسيب برسانند.

روش هاي درمان و اطلاعات بيشتر در مورد خودزني نوجوان را در سايت كودك و نوجوان مطالعه كنيد.

دلايل خودزني نوجوان چيست؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/11/16 
زمان : ۱۴
هر چيزي كه بايد در مورد سندرم ايمپاستر بدانيد
|

سندرم ايمپاستر (imposter syndrome) شامل احساس شك به خود و بي‌كفايتي است كه علي‌رغم تحصيلات، تجربه و موفقيت‌ها ادامه مي‌يابد و به زندگي فردي و اجتماعي افراد آسيب زيادي را وارد مي كند.

نام ديگر اين سندرم نشانگان خودويرانگري مي باشد. تحقيقات اوليه كه اين پديده را بررسي مي‌كرد، عمدتاً بر زنان موفق متمركز بود. با اين حال، بعداً مشخص شد كه سندروم ايمپاستر مي تواند هر كسي را در هر حرفه اي، از دانشجويان فارغ التحصيل گرفته تا مديران ارشد تحت تاثير قرار دهد.

در اين شرايط حتي زماني كه ديگران استعدادهاي شما را ستايش مي كنند، موفقيت هاي خود را به زمان بندي و خوش شانسي مربوط مي دانيد. شما باور نمي كنيد كه داشته هاي خود را بر اساس شايستگي هاي خود به دست آورده باشيد و مي ترسيد كه ديگران نيز در نهايت متوجه همين موضوع شوند و داشته هاي خود را از دست دهيد.

نشانه هاي سندرم ايمپاستر
در نتيجه عوامل گفته شما، شما خود را تحت فشار قرار مي دهيد تا سخت تر كار كنيد تا مشكلات زير را جبران كنيد.

ديگران را از تشخيص كاستي ها يا شكست هاي خود بازداريد
آنچه را كه كمبود هوش خود مي دانيد جبران كنيد.
احساس گناه به خاطر «فريب دادن» افراد ديگر را كاهش دهيد.
احساس بي ارزشي براي توجه يا محبت.
دست كم گرفتن دستاوردها.
سندرم ايمپوستر و علائم آن مي تواند به طرق مختلف ظاهر شود، از جمله:
در محل كار:
افرادي كه اين سندرم را دارند، اغلب موفقيت خود را به جاي توانايي ها و اخلاق كاري خود به شانس نسبت مي دهند، كه مي تواند آن ها را از درخواست افزايش حقوق يا درخواست ترفيع باز دارد. آن ها همچنين ممكن است احساس كنند كه بايد براي رسيدن به استانداردهاي غيرممكني كه تعيين كرده اند، بيش از حد كار كنند.

در خانه:
هر پدر و مادري احتمالاً مي‌توانند زماني را به ياد بياورند كه احساس مي‌كنند براي مسئوليت بزرگ كردن فرزند خود ناآگاه، ناتوان و كاملاً آماده نيستند. اگر اين احساسات كنترل نشوند، والدين ممكن است براي تصميم گيري براي فرزندشان از ترس اينكه قرار است زندگي آن ها را به هم بزنند، دچار مشكل شوند.

در مدرسه:
دانش‌آموزان ممكن است از صحبت كردن در كلاس يا پرسيدن سؤال اجتناب كنند، زيرا مي‌ترسند معلم‌ها يا همكلاسي‌ها فكر كنند آن ها توانايي و هوش كافي را ندارند.

در روابط:
برخي افراد احساس مي‌كنند كه ارزش محبتي كه از طرف يك فرد مهم دريافت مي‌كنند را ندارند و مي‌ترسند كه شريك زندگي‌شان متوجه شود كه واقعاً آنقدرها هم عالي نيست.

با گذشت زمان، اين مي تواند چرخه اي از اضطراب، افسردگي و احساس گناه را تقويت مي كند.

انواع نشانگان خودويرانگري
انواع سندروم به طور خلاصه در ادامه توضيح داده شده است:

«كمال‌گرايان» انتظارات بسيار بالايي از خود دارند و حتي اگر ۹۹ درصد از اهداف خود را برآورده كنند، احساس شكست مي‌كنند. هر اشتباه كوچكي باعث مي شود كه آن ها شايستگي خودشان را زير سوال ببرند.

«تخصص گرا» اين افراد قبل از شروع پروژه احساس نياز به دانستن تمام اطلاعات دارند و دائماً به دنبال گواهينامه يا آموزش هاي جديد براي بهبود مهارت هاي خود هستند.

«كار فردي» افرادي كه تمايل به كار فردي دارند احساس مي كنند كه بايد وظايف خود را انجام دهند و اگر نياز به كمك داشته باشند، فكر مي كنند كه شكست خورده يا كلاهبردار هستند.

«سوپرمن ها» خود را تحت فشار قرار مي دهند تا بيشتر از اطرافيانشان كار كنند تا ثابت كنند كه فريبكار نيستند. آن ها نياز به موفقيت را در همه جنبه هاي زندگي را احساس مي كنند ( در محل كار، به عنوان والدين، به عنوان شريك زندگي) و ممكن است زماني كه كاري را انجام نمي دهند، استرس داشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-هر چيزي كه بايد در مورد سندرم ايمپاستر بدانيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/7/18 
زمان : ۰۵
زنان نامناسب براي ازدواج
|

افراد معمولا قبل از ازدواج وقت كافي و لازم را براي شناخت يكديگر نمي گذارند و با عجله ازدواج مي كنند و به همين دليل ازدواج آن ها از همان ابتدا محكوم به شكست است، بنابراين بايد مطمئن باشيد كه شريك زندگي خود را از درون مي شناسيد، هرچند هيچ زني كامل نيست اما در زير ويژگي زناني ذكر شده است كه زنان نامناسب براي ازدواج هستند.

شناخت دختر نامناسب براي ازدواج
1. دختر وابسته به پدر و مادر
بين صميمي بودن با والدين و وابسته بودن به آن ها تفاوت زيادي وجود دارد، مثلا دائما شما را با والدينش مقايسه مي كند، با والدينش در مورد همه چيز مشورت مي كند، اجازه مي دهد والدينش براي شغل و زندگي اش نظر دهند، عادت دارد كه والدينش از تمام وسايل او مراقبت كنند و هميشه بايد والدينش را در جريان تمام اتفاقات بگذارد.

مشكلات رابطه با دختر وابسته
افراد وابسته عاطفي نياز به اطمينان و حمايت از طرف مقابل دارند، مثلا مرتب مي گويند:

« دوستم داري؟»

« آيا برايتان ايجاد مزاحمت كردم؟ آيا آزارتان مي دهم؟»

« آيا مي خواهيد با من وقت بگذرانيد؟»

« چطور به نظر مي رسم؟»

« تو نمي خواي جدا بشي و من رو رها كني مگه نه؟»

اين افراد اغلب اوقات احساس عدم اعتماد به نفس دارند و بايد به طور مدام آن ها را تاييد كنيد تا احساس خوبي داشته باشد. افرادي كه نمي توانند انتخاب كنند در نهايت تمايل به ترك رابطه مي كنند.


هرگز با اين 10 زن ازدواج نكنيد
فشار مشكلات عاطفي دختر وابسته
وابستگي نوعي ناراحتي عاطفي مي باشد، مثلا وقتي با هم نيستيد ممكن است دائما نگران باشد كه آيا او شما را دوست داريد يا نه؟ كه اين امر استرس شما را بالا مي برد.

استرس بالا بر نحوه ابراز احساسات شما تاثير مي گذارد و ممكن است باعث ايجاد مشكلات زير شود:

تغييرات ناگهاني خلق و خو
بدخلقي مداوم يا احساس افسردگي
خشم با غم، گريه يا فرياد
خشونت نسبت به افراد و اشياء
تنش عضلاني، سردرد، ناراحتي معده
خود مراقبتي ضعيف دختر وابسته
اگر همسرشما انتظار دارد كه همه نياز هاي او را برطرف كنيد، واقع بين نيست و در صورتي كه نتواند تغيير كند، دچار پريشاني عاطفي مي شود كه بر فعاليت هاي اجتماعي هردوي شما تاثير مي گذارد.

2. معتاد به خريد
عامل بسيار مهم ديگر در درگيري ها و اختلافات زوجين، نگراني هاي مالي و اقتصادي است. آيا نامزد شما هميشه چيزهاي گران قيمت مي خرد؟ دائما پول قرض مي كند، از خريد به عنوان عامل كاهش دهنده استرس استفاده مي كند، اين ها همه نشان دهنده ي علاقه مندي بيش از اندازه او به خريد است، كه براي هر ازدواجي فاجعه به همراه دارد.

نشانه هاي افراد معتاد به خريد
اعتياد به خريد به دلايل مختلف شكل مي گيرد، به برخي از ويژگي هايي كه فرد مبتلا دارد دقت كنيد:

تاييد خواهي افراد معتاد به خريد
تجربه خريد براي اين افراد باعث بهبود ارتباط او با ديگران مي شود. اين افراد همچنين به راحتي از دستورات درمانگر خود پيروي مي كنند.

عزت نفس پايين
اعتماد به نفس پايين مربوط به شخصيت معتاد به خريد آن ها مي باشد. خريد راهي براي بهبود عزت نفس آن ها است. هرچند عزت نفس پايين مي تواند نتيجه خريد كردن نيز باشد، بخصوص در زماني كه بدهي دارند احساس بي ارزشي مي كنند.

مردم زماني كه افسرده و ناراحت و بي حوصله هستند چيزهايي مي خرند كه به آن ها احساس خوبي مي دهد.

مشكلات عاطفي
معتادان به خريد اغلب افسرده و مضطرب هستند كه قابل درمان است و بسيار موثر تر از هيجان و لذت كوتاه مدت خريد است.

منبع:كانون مشاوران ايران-زنان نامناسب براي ازدواج



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/2 
زمان : ۱۸
چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟
|

چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟

آگاهي پيدا كردن از نيازها و اظهار كلامي صحيح يكي از مهم ترين عناصر براي زندگي صميمانه مي باشد اين كار باعث مي شود تا طرف مقابلتان به خوبي آنچه ميگذرد واقف باشد.

براي بيان كردن نيازها بايد رابطه بين نيازها و احساسات خود را به خوبي بدانيم و اگر اطلاعات و آگاهي كافي در مورد نياز خود نداشته باشيم عواملي كه باعث به وجود آمدن احساسات مي شود را به كارها و رفتارهاي ديگران ربط مي دهيم.

اگر اينطور پيش رويم مانع رشد فكري خود مي شويم و دامنه آگاهي و اطلاعات ما با توجه به احوالات دروني ما كاهش مي يابد.

به عبارت ديگر اگر ما نتوانيم رابطهي بين نيازها و احساسات خود را به خوبي مشخص كنيم در اين هنگام ديگران را مقصر اعمال خود مي دانيم و اختلافاتي بين ما و ديگران به وجود مي آيد و در نتيجه مرزهاي ما با ديگران در معرض تهديد قرار مي گيرد.

نسبت به احساساتي كه در ما به وجود آمده ممكن است ديگران را سرزنش كنيم و بين ما و ديگران رنجش و كدورت به وجود آيد كه باعث كمتر شدن صميميت مي شود.

بر اساس نظر مشاوران ما اگر مسئوليت احساسات خود را به خوبي بپذيرم و ديگران را مقصر جلوه ندهيم در اين صورت بسيار خوب عمل مي كنيم و مسئوليت پذير مي شويم.

افراد كه مسئوليت احساسات خود را نمي پذيرند به روش هاي مختلفي ممكن است احساسات خود را بر دوش فرد ديگري بيندازند مثلا ممكن است آن ها احساسات خود را به صورت مبهم و نامفهوم نشان دهند و كارهاي ديگران را درنظر مي گيرم و به افراد القا مي كنيم كه آن ها مسئول احساسات ديگران مي باشند.

بر اساس نظر مشاوران بسياري از انسان ها ياد نگرفته اند كه چطور نيازهاي خودشان را بشناسند و نيازهاي آن ها چيست اما آن ها به خوبي ياد گرفته اند كه اگر نيازها آن ها برآورده نشود سريع به كارها و رفتارهاي ديگرا ن فكر كنند و به آن ها بينديشند.

بر اساس مطلب هاي بيان شده ما مي توانيم اينطور بگوييم: (وقتي آن حرف را زدي رنجيدم براي اين كه دوست داشتم بيشتر مرا درك كني.) مضمون اين متن آن است كه مسئوليت احساسات خود را به خوبي به گردن بگيريم و آن ها را بپذيريم و بيهوده تلاش نكنيم احساسات خود را به ديگران ربط بدهيم و پاي ديگران را به ميان بكشيم.

بيان نيازهاي خود
نيازهاي مشترك همه ي انسان ها چيست؟
بر اساس مطالعات انجام شده توسط مشاوران بسياري از نيازها ميان انسان ها مشترك مي باشد ،نيازها به دسته هاي مختلفي تقسيم مي شوند كه استقلال، آسايش جسماني، نيازهاي معنوي و شكوفايي شخصيتي اشاره كرد. در زير نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.

داشتن استقلال و مستقل بودن
انتخاب آرزوها، اهداف و ارزش ها و انتخاب راه هايي براي رسيدن به آرزوها
آسايش جسماني يعني سرپناه داشتن
رابطه صحيح
آب و هوا
روابط جنسي
تغذيه مناسب
دوري از خطرها و تهديدها
نيازهاي معنوي مانند صلح و نظم و هماهنگي
شكوفايي شخصيتي مانند اعتبار داشتن، خلاقيت و انسانيت
وابستگي متقابل
وابستگي متقابل نمونه اي از نيازهاي انسان مي باشد و شامل صميميت، قدرداني، عشق، اعتماد، توجه و دلسوزي، پشتيباني و احترام و دوستي و محبت مي شود

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/4/7 
زمان : ۱۳
چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟
|

چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟

هرچندوقت يكبار آماري از خودكشي‌ها منتشر مي‌شود يا اخباري در رابطه با خودكشي سلبريتي‌ها به گوش مي‌رسد؛ اين آمار و اخبار نه فقط اذهان عمومي را به چالش مي‌كند، كه روانشناسان و روانپزشكان را نيز نگران مي‌كند.

به ويژه زمان‌هايي كه شرايط زندگي سخت‌تر مي‌شود، ممكن است افرادي از جامعه به عنوان يك راهكار به خودكشي بنگرند و نسبت به از بين بردن خود اقدام كنند.

كاماپرس، در لايو اينستاگرامي خود كه در روز سوم ارديبهشت‌ماه برگزار شد، ميزبان دكتر ياسر دادخواه، دكتراي اعصاب و روان شناختي بود تا به بررسي راهكارهاي مقابله با افكار خودكشي و روش‌هاي انگيزه‌سازي در محيط كار بپردازد.

چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟
خودكشي؛ نشانه‌اي در جامعه
به گفته دكتر دادخواه خودكشي مي‌تواند ابعاد و وجوه مختلفي داشته باشد. يكي از اين ابعاد، اجتماعي است. با ديدگاه اجتماعي، خودكشي يك نتيجه نيست، بلكه يك نشانه است. نشانه‌اي كه خبر از حال بد جامعه مي‌دهد.

اين جامعه نيازمند راهكارهاي ويژه‌اي است كه از آن جمله مي‌توان به خانواده‌درماني و زوج درماني اشاره كرد. در اين جامعه حتي بايد سياست‌هاي مربوط به نيازهاي اوليه يعني خوراك، پوشاك و مسكن نيز بازبيني شوند.

منطق و احساس؛ دو بال انسان
دكتر دادخواه در ادامه اين گفتگو افزود: «مسئله خودكشي را بايد از بعد روانشناسي هم بررسي كرد. اينكه چطور مي‌توانيم حال خودمان و نزديكان‌مان را بهتر كنيم؟ انگيزه‌هاي لازم براي زندگي را از كجا مي‌توان پيدا كرد؟ در واقع با اين ديدگاه روان‌شناسانه مي‌توان پي برد كه آيا خودمان هم مستعد خودكشي هستيم يا خير».

دادخواه همچنين خاطرنشان كرد: «بر اساس اين ديدگاه، زماني كه اختلالات روحي و رواني شديد مي‎شود، فرد به راهكاري مي‌رسد كه گمان مي‌كند بهترين راه خودكشي است!»

به گفته اين متخصص، تفكر خودكشي هرچند يك اقدام عيني نيست اما ممكن است به ذهن هركسي كه اندكي تحت فشار رواني باشد، خطور كند. اما علائم آن چيست؟

اگر فرد احساس زشتي، ناكارآمدي، طردشدگي داشته باشد و تصور كند اطرافيانش به اندازه كافي دوستش ندارند، احتمالا نشانه‌ي اين است كه به خودكشي فكر مي‌كند؛ البته اين‌ها صرفا احساسات فرد نيست، چراكه ما انسان‌ها دو بال به نام‌هاي منطق و احساسات داريم.

مهمان كاماپرس در ادامه به اين موضوع پرداخت كه بر اساس احساسات مي‌توان دنيايي را تجسم كرد و در آن خود را از بين برد؛ مثلا كسي كه عزيزي را از دست داده و به اختلال سوگ دچار شده، ممكن است دست به اين كار بزند. اما گاهي هم فرد به صورت منطقي به اين نتيجه مي‌رسد كه به درد نخور است.

مثلا در دوران كودكي بينش‌هايي چون موفق نبودن و مفيد نبودن به او تلقين شده، او كم كم به اين باور رسيده كه براي اين جهان كافي نيست و اين تصميم را به صورت منطقي مي‌گيرد. رسانه‌ها نيز نقش مهمي دارند.

زماني كه اخبار و فيلم‌هاي خودشكي پخش مي‌شود، نورون‌هاي مغزي اين داده‌ها را برداشت و عليه خود نشان مي‌دهند؛ در اين شرايط فرد فكر مي‌كند در برابر اين قدرت دست و پا بسته است و به اين ترتيب، بر اساس منطقش به سمت خودكشي هدايت مي‌شود.

نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد، اين است كه در تمامي اين موارد فرد ابتدا به خودكشي فكر مي‌كند و سپس دست به اقدام مي‌زند.

نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده
نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده چگونه است؟
چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟
نقش محيط كار و اطرافيان در رنگ بخشيدن به زندگي
ياسر دادخواه درباره اينكه اطرافيان تا چه اندازه مي‌توانند در تفكر خودكشي و اقدام به آن دخيل باشند، اينطور توضيح داد: «خودكشي يك اتفاق نيست بلكه يك پروسه است و علائم آن را اطرافيان فرد بيمار متوجه مي‌شوند.

فردي كه به خودكشي فكر مي‌كند درباره اينكه زندگي پوچ و بي ارزش است صحبت مي‌كند. همچنين ممكن است سوءمصرف مواد داشته باشد و به خريد قرص‌ها يا حتي وسايلي مانند چاقوهاي خاص تمايل داشته باشد».

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چرا تهراني‌ها خودكشي مي‌كنند؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/3/10 
زمان : ۱۶
ضمير ناخودآگاه در ازدواج | سندروم بازگشت به خانه
|

ضمير ناخودآگاه در ازدواج، سندروم بازگشت به خانه

اهميت و ضرورت ضمير ناخودآگاه براي ازدواج چيست؟ تعارضات و تعاملاتي كه افراد با والدين خود دارند.

به طور مستقيم بر روابط بعدي آن ها اثر مي گذارد و روابط عاشقانه آن ها را به طور مستقيم تحت تاثير قرار مي دهد، كه به آن تاثير ذهن ناخودآگاه براي ازدواج يا سندروم بازگشت به خانه مي گويند.

در واقع كودك دو خواسته اصلي دارد كه يكي عشق پدر و مادر و دومي عشق پدر و مادر به يكديگر مي باشد.

، ممكن است فردي به در كودكي به اين خواسته اش نرسيده باشد و ناكام مانده باشد در اين صورت اين خواسته ها تا بزرگسالگي همراه او خواهند ماند. در بزرگسالي سعي مي كنند تا به اين دو خواسته هاي خود در مورد عشق پاسخ دهد.

در اين شرايط افراد بايد به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه كنند تا با استفاده از روانشناسي ازدواج با آگاهي از ضمير ناخودآگاه خود و عدم پيروي از وسوسه هاي آن ازدواج موفق و خوبي داشته باشند و بتوانند در امر ازدواج انتخاب درستي داشته باشند.

ضمير ناخودآگاه براي ازدواج به چه معناست؟
به طور معمول افراد به دنبال اين هستند كه با ازدواج شان نيمه خالي وجودي خود را پر كرده و به سمت رشد و شكوفايي قدم بردارند، شايد براي شما جالب باشد كه بدانيد چرا در روابط عاشقانه تان جذب افراد خاص و شخصيت هاي جذاب مي شويد.

توجه داشته باشيد كه در امر ازدواج افراد از ضمير ناخودآگاه خود تاثير مي گيرند و همسرشان را انتخاب مي كنند، اين كار مانند اين است كه يك چيز ناتمام داريد و بايد آن را به اتمام برسانيد.

در اين شرايط بايد به روابط پدر و مادرتان با يكديگر و تعاملاتي كه با شما دارند توجه كنيد. فردي كه براي ازدواج انتخاب كرده ايد تا چه اندازه اي ويژگي هايي مشابه با يكي از والدين شما را دارد؟

نقش و اهميت ضمير ناخودآگاه براي ازدواج چيست؟
در ادامه اين مقاله نقش ضمير ناخودآگاه در ازدواج را به خوبي مورد بررسي قرار مي دهيم و در مورد هر كدام توضيحاتي را ارائه خواهيم داد:

التماس ضمير ناخودآگاه براي توجه و عشق
اگر در كودكي عشق و توجه لازم از طرف يكي از والدين تان دريافت نكرده باشيد ممكن است به فردي علاقه مند شويد كه مانند پدر و مادرتان به شما توجه و عشق كافي نداشته باشد.

به طور مثال مريم زني سي ساله است كه به طور ناخودآگاه از مرداني كه انتقادگر و كنترل كننده هستند خوشش مي آيد و به همين دليل او با مردي ازدواج كرده است كه به طور مداوم از او انتقاد مي كند و با انتقادهايش اين احساس را در مريم به وجود مي آورد كه همسر خوبي نيست، باهوش نيست، و بايد سعي كنيد خودش را تغيير دهد.

مريم حتي به خواسته شوهرش بيني خود را عمل كرده است. در اين شرايط از مريم خواسته شد تا فهرستي از ويژگي ها پدر و مادرش را بنويسد.

ويژگي هاي مادر مريم: زني انتقاد گر، سختگير، طعنه زن، دمدمي مزاج، كمال گرا و همواره عصباني.

با توجه به ويژگي هاي مادر مريم، مشخص شد مريم به مرداني علاقه دارد كه ويژگي هاي مادرش را دارند و او از اين طريق سعي مي كند روابط خود با مادرش را بازسازي كند، مريم سعي مي كند خودش را فردي باهوش، زيبا و خوب نشان دهد.

او هنوز درگير با خود درگير بود و سعي مي كرد كه به مادرش نشان دهد كه او هم خوب است و مادرش ديگر او را سرزنش نكند، در اين شرايط مريم نياز به تاييد مادرش دارد چون از زمان كودكي تا حال نتوانسته تاييد او را به دست آورد، به همين دليل دچار سندروم بازگشت به خانه شده است

منبع:كانون مشاوران ايران-ضمير ناخودآگاه در ازدواج | سندروم بازگشت به خانه



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/11/22 
زمان : ۱۳
نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده چگونه است؟
|

نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده چگونه است؟

نحوه برخورد با فردي كه خودكشي كرده چطور بايد باشد؟ آيا دنيا براي كسي كه خودكشي كرده است به آخر رسيده است؟ خودكشي از جمله اتفاقاتي مي باشد كه ترس و وحشت زيادي را در فرد به وجود مي آورد.

برخورد با فردي كه سابقه خودكشي دارد بايد به گونه اي باشد كه به او آسيبي نرساند بنابراين در ابتدا بايد آرامش خود را حفظ كنيد. البته ترس و وحشتي كه از مرگ نزديكان تجربه مي كنيم با هيچ چيزي قابل مقايسه نيست.

در صورتي كه يكي از اطرافيان مرتكب خودكشي مي شود، احساسات ناخوشايندي به سراغ ما مي آيد و دچار خشم، گناه و غم ناگهاني مي شويم.

البته توجه داشته باشيد كه خشم نقش بسيار مهمي براي جلوگيري از خودكشي مجدد و بازگشت فرد به زندگي عادي داريد در شرايط خودكشي مي توانيد به فرد بسيار كمك كنيد.

در اين مقاله به ارائه راهكارهايي در مورد نحوه برخورد با فردي كه خودكشي مي كند مي پردازيم.

نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده
نحوه برخورد با كسي كه قبلا خودكشي كرده است حساسيت هاي مربوط به خود را دارد، در اين حالت خانواده و اطرافيان از خودكشي مجدد او مي ترسند و نگرانش هستند و نمي دانند براي پيشگيري از اين موضوع بايد چه رفتاري از خودشان نشان دهند.

در ادامه اين مقاله به رفتارهاي مناسب در برخورد با كسي كه سابقه خودكشي دارد اشاره مي كنيم و آن ها را مورد بررسي قرار مي دهيم تا آگاهي شما در اين خصوص افزايش يابد.

نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده، سرزنش نكنيد
هميشه افرادي كه داراي مشكلات حاد هستند دست به خودكشي نمي زنند بلكه هر گونه افرادي با هر پيشينه و سابقه شرايط خانوادگي و اجتماعي ممكن است در معرض اين رفتار مخرب قرار گيرند و اقدام به خودكشي كنند، خودكشي علل هاي متفاوتي دارد و بسيار متفاوت و وابسته به شرايط مي باشد.

ممكن است فرد به خاطر افسردگي دست به عمل خودكشي بزند و افراد در حالت افسردگي بدون هيچ دليل خاصي احساس افسردگي، پوچي و نااميدي مي كند.

همه اين ها ممكن است منجر به ايجاد انگيزه براي خود ويرانگري شود و توجه داشته باشيد كه مشاوره افسردگي در اين شرايط بسيار ضروري مي باشد و هر چه زودتر براي درمان بايد اقدام كنيد تا درمان صورت گيرد.

سرزنش اطرافيان در بسياري از موارد باعث وخيم تر شدن اوضاع مي شود، در اثر اين سرزنش ها ممكن است فرد احساس ضعف، ناتواني و شكست كنند و انگيزه او براي خودكشي افزايش يابد در اين شرايط از سرزنش خود بپرهيزيد و سعي كنيد ريشه اين مشكل را شناسايي كنيد و براي حل آن اقداماتي را انجام دهيد.

فردي كه خودكشي مي كند براي اين كه فشار دروني افكار او كمتر شود و شدت اين فشار كاهش يابد بايد از داروهاي ضد افسردگي و دوره هاي روان درماني استفاده كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-نحوه برخورد با فرد خودكشي كرده چگونه است؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/11/16 
زمان : ۱۸
مقايسه خود با ديگران | دلايل و راهكار مقابله عوارض آن
|

مقايسه خود با ديگران، دلايل و راهكار مقابله عوارض آن

بسياري از افراد مي دانند كه مقايسه كردن خود با ديگران كار درستي نمي باشد اما نمي توانند دست از اين كار بردارند و نمي دانند اين مسئله به چه علتي در ذهن آن ها تكرار مي شود.

در صورتي كه فرد خود را با ديگران مقايسه كند به مرور زمان اعتماد به نفس او كاهش مي يابد و حس نا امني و نا اميدي در فرد ايجاد مي شود.

اين روند آن قدر تكرار مي شود كه فرد دچار افسردگي و اختلالات اضطرابي مي شود و بهداشت جسمي و رواني او به خطر مي افتد، از اين بسياري از افراد كه به جلسات مشاوره و روان درماني مراجعه مي كنند به دنبال راهي هستند تا بتوانند از اين مقايسه ها دست بردارند.

در صورتي كه شما هم چالش هايي در خصوص مقايسه با ديگران تجربه مي كنيد بهتر است تا انتها اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد.

مقايسه خود با ديگران، دلايل اصلي
اولين قدم در خودشناسي، دوست داشتن خود مي باشد، مقايسه كردن چيزي است كه براي بسياري از افراد اتفاق مي افتد اما مقايسه زياد مي تواند علل مشخصي داشته باشد كه در ادامه اين مقاله به مهم ترين دلايلي كه باعث مقايسه كردن مي شود مي پردازيم:

عدم اعتماد به نفس كافي
زماني كه فرد دچار كم بيني و يا عدم اعتماد به نفس باشد به طور طبيعي تمايل دارد كه خود را با ديگران مقايسه كند و روز به روز اين مقايسه كردن قوي تر مي شود ، شايد در ابتدا دليل اين امر اين باشد كه چرا نمي توانيم مانند كساني باشيم كه از نظر ما كامل و موفق هستند.

جالب است به اين نكته توجه كنيد كه افرادي كه درگير مقايسه كردن خود با ديگران هستند لزوما افراد شكست خورده و ناموفقي نمي باشند بلكه آن ها نسبت به انتخاب هايشان اعتماد و اطمينان كافي ندارند و نمي توانند موفقيت هاي خودشان را به خوبي ببينند و دائما از نظر آن ها ديگران عملكرد بهتري دارند.

در صورتي كه اين افكار و احساسات به ميزان زيادي در ذهن شما وجود دارد لازم است براي ارتقا و بهبود اعتماد به نفس خود كاري را انجام دهيد در اين شرايط مي توانيد به روانشناس مراجعه كرده و در جلسات روان درماني شركت كنيد تا اعتماد به نفس خود را تقويت نماييد.

كمال گرايي افراطي
كمال گرايي يكي از ويژگي هاي شخصيتي مي باشد كه باعث مي شود فرد خودش را با ديگران مقايسه كند و در كمال گرايي فرد مي خواهد كه همه چيز به بهترين نحو انجام شود و اين ويژگي او باعث مي شود كه هيچ گاه از كارها و رفتارهايي كه انجام مي دهد راضي نباشد.

توجه داشته باشيد براي موفقيت جسم و روان لازم است تا در كنار دوست داشتن خود از رفتارهايي كه انجام مي دهد راضي باشيد در صورت عدم رضايت از خود، درگير مقايسه آزاردهنده اي خواهيد شد، معمولا تغيير و تعديل ويژگي كمال گرايي توسط خود شخص سخت و دشوار مي باشد و بايد در اين خصوص روانشناس مداخلات حرفه اي انجام دهد.

عدم داشتن روحيه انعطاف پذير
برخي از افراد روحيه و ديد انعطاف پذيري ندارند و به همين دليل راه رسيدن به موفقيت و پيشرفت را تنها يك راه مشخصي در نظر مي گيرند و آن ها به اين مسئله توجه نمي كنند كه موفقيت هر كس به شرايط و توانايي هاي خود او بستگي دارد و افراد در زندگي براي اين كه به موفقيت برسند بايد مسير منحصر به فرد خودشان را پيدا كنند.

در صورتي كه آن ها اين موضوع را در نظر نگيرند و به آن توجه نكنند باعث مي شود دائما به دنبال يك راه حل كلي باشند و هميشه براي اين كه به پيشرفت برسند خودشان را با ديگران مقايسه كنند تا با استفاده از معيارهاي آن ها بتوانند به نتيجه مشابهي دست يابند.

منبع:كانون مشاوران ايران-مقايسه خود با ديگران | دلايل و راهكار مقابله عوارض آن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/10/29 
زمان : ۰۴
ريشه ي خودخواهي كودك شما و راه حل صحيح آن
|

توجه كودكان به خودشان در سنين پايين امري كاملا طبيعي است؛ ميزان توجه و تمركز كودكان بر خودشان، همزمان با بزرگتر شدن آن ها بيش تر از پيش مي شود، زيرا كودك در جمع هاي مختلف حضور پيدا مي كند و به خودش شناخت پيدا مي كند؛

همچنين براي اين كه بتواند با جمع ارتباط برقرار كند و با آن ها هماهنگ شود، بايد بتواند بر خودش و رفتارش تمركز و تسلط كنند، زيرا كودكان از اين كه رفتار متفاوت از جمع نشان دهند و عجيب و غريب به نظر برسند، بيزار هستند.

اين دوره از رشد كودكان كه آن ها تصور مي كنند در مركز توجه قرار دارند، دوران «مخاطب خيالي» ناميده مي شود و در اين دوران از رشد، توجه بيش از حد كودك به خودش كاملا عادي و طبيعي است. اما اين رفتار و تمركز نبايد به خودخواهي تبديل شود، پس اگر در كودك خود متوجه علائم خودخواهي شويد بايد آن را ريشه يابي كرده و براي اصلاح اين رفتار اقداماتي انجام دهيد.

در اين بخش از مشاورانه به بررسي علل رفتار خودخواهانه ي كودك و راهكارهاي موثر در رفع آن خواهيم پرداخت.

دلايل رفتار خودخواهانه كودك
دلايل زيادي براي به وجود آمدن رفتار خودخواهانه در كودك وجود دارد. والدين بايد ابتدا دليل اين رفتار را پيدا كنند و سپس در مورد اصلاح آن اقداماتي انجام دهند. در زير برخي از مهم ترين دلايلي كه باعث بروز خودخواهي در كودك مي شوند را بيان مي كنيم.

محبت بيش از اندازه ي والدين به كودك باعث ايجاد رفتارهاي خودخواهانه در كودك مي شود. والديني كه براي نشان دادن محبتشان به كودك، يا به دليل احساس گناه از اشتباهي كه مرتكب شده اند و جبران آن، بيش از حد به او محبت مي كنند، باعث ايجاد خودخواهي در فرزندشان خواهند شد.
يكي از عوامل مهم ديگر در بروز چنين رفتاري در كودك، ناديده گرفته شدن كودك است.كودكي در زمان ناراحتي و عصبانيت به اندازه كافي توجه از ديگران دريافت نكرده باشد، خودش براي رفع نياز به محبت و توجه، تلاش مي كند و اين كار را با تمركز كردن بر آن چه خودش مي خواهد و ناديده گرفتن بقيه انجام مي دهد.
تقليد از رفتار والدين نيز يكي از دلايل بروز چنين رفتاري در كودك است. والدين الگوي اصلي كودكان هستند، پس والدين خودخواه، كودكاني خودخواه تربيت خواهند كرد.
والديني كه ارزش هاي اخلاقي مثل همدلي و مهرباني را به كودك خود نمي آموزند نيز به صورت غير مستقيم خودخواهي را در آن ها به وجود مي آورند.
كودكي كه نسبت به خواهر و برادر خود، حسادت دارد نيز احتمالا رفتارهاي خودخواهانه بروز خواهد داد.
كودكي كه هوش عاطفي پاييني دارد نيز نمي تواند رفتار و احساسات درست را شناسايي كند، در نتيجه رفتارهاي نامطلوبي مثل خودخواهي در او به وجود خواهد آمد.
زماني كه به همه خواسته هاي كوچك و بزرگ كودك، پاسخ داده مي شود و همچنين او ياد گرفته است كه در صورت شنيدن پاسخ منفي از والدين، با گريه، قهر يا فرياد زدن به خواسته ي خود برسد نيز احتمالا در آينده به كودكي خودخواه تبديل خواهد شد.
رفتار مناسب با خودخواهي كودك
اگر شما هم فرزندي داريد كه رفتارهايي خودخواهانه دارد، در قدم اول بايد بدانيد كه اين يك مشكل رفتاري است كه براي حل آن صبوري لازم است و اگر اقدامات مناسب براي حل آن را انجام ندهيد، خود به خود رفع نخواهد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ريشه ي خودخواهي كودك شما و راه حل صحيح آن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/10/19 
زمان : ۱۷
تاثير خودشناسي در ازدواج چقدر است؟ + نكات اساسي
|

تاثير خودشناسي در ازدواج چقدر است؟ + نكات اساسي

تاثير خودشناسي و خودآگاهي در ازدواج موفق چقدر مي باشد؟ خودشناسي بسيار مهم مي باشد و در تمام ابعاد زندگي به ويژگي در امر ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است. خودشناسي مجموعه اي از شناخت ها و تصورات واقعي مي باشد كه افراد نسبت به خودشان دارند.

يكي از عواملي كه باعث موفقيت در زندگي مشترك و روابط زناشويي مي شود اين است كه افراد بتوانند يكديگر را به خوبي بشناسند و درك كنند، اما قبل از اين لازم است كه براي شناخت همسر و شريك زندگي تان ابتدا شناخت درستي از خودتان به دست آوريد.

براي اين منظور بايد از مشاوره قبل از ازدواج كمك بگيريد، براي اين كه آگاهي خود را در مورد اهميت خودشناسي در ازدواج و راه هاي افزايش آن بالا ببريد لازم است اين مطلب را مورد مطالعه قرار دهيد.

تاثير خودشناسي در ازدواج
از مهم ترين ابعادي كه در زندگي هر فردي مهم مي باشد خودشناسي در ازدواج است، بسياري از زوج ها به دليل عدم شناخت ابعاد مختلف شخصيت خود، علايق و خواسته ها زندگي ناموفق را تجربه كرده اند.

شما در ابتدا بايد بدانيد كه چطور خودتان را دوست داشته باشيد و بعد به دنبال شريك زندگي مناسب با معيارهاي خود باشيد.

بسياري از افراد از بعد از ازدواج متاسف اند زيرا آن ها معتقدند كه اگر خودشناسي بيشتري داشتند مي توانستند همسر بهتري را براي خودشان انتخاب كنند.

خودشناسي به شما كمك مي كند كه علاوه بر شناخت خود ديگران را بهتر بشناسيد و روابط با كيفيتي را با آن ها برقرار كنيد در اين صورت خواهيد توانست همسري متناسب با خود، انتخاب نماييد.

خودشناسي چه مسائلي را در بر مي گيرد؟
اينكه بدانيد زماني كه در مورد خودشناسي و نقش آن در ازدواج صحبت مي كنيد بايد به سراغ كدام حوزه ها برويد تا حدود زيادي با ابعاد قضيه آشنا خواهيد شد.

ازدواج كردن مسئله بسيار مهمي مي باشد و شما قبل از آن كه با اين مسئله رو به رو شويد بايد آگاهي هاي لازمي را به دست آوريد، براي شناخت خود در ازدواج ۴ عامل زير را در نظر بگيريد.

تاثير خودشناسي در ازدواج، ميزان هوش خود را بسنجيد
يكي از عواملي كمك مي كند فرد زندگي مشترك موفقي داشته باشد مسئله هوش است هر كسي بايد از ميزان هوش خود آگاهي كاملي داشته باشد و آن را براي ازدواج ملاك قرار دهد.

هر پسر و دختري كه قصد ازدواج دارند بايد از لحاظ فكري و هوشي با يكديگر تناسب داشته باشند تا بتوانند زندگي موفق تري را تجربه كنند.

سلامت جسمي و روحي
شما در ابتدا بايد نسبت به سلامتي خود آگاهي كاملي داشته باشيد در صورتي كه با مشكلات روحي رواني مثل افسردگي، وسواس فكري عملي و سوء ظن بيش از حد دچار باشيد بر روي ازدواج شما و طرف مقابلتان تاثير منفي مي گذارد.

هم چنين مشكلات جسمي مثل معلوليت ذهني و جسمي، ايدز، سوختگي، سل و غيره در امر ازدواج بسيار مهم مي باشند. افراد بايد از وجود اين مشكلات در خودشان آگاهي كاملي داشته باشند و بدانند در چه وضعيتي قرار دارند تا در زندگي مشترك و رابطه دو طرفه دچار مشكل نشوند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثير خودشناسي در ازدواج چقدر است؟ + نكات اساسي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/10/6 
زمان : ۱۷
انواع اضطراب از نظر روانشناسان | آيا اضطراب باعث خودكشي مي شود؟
|

انواع اضطراب در روانشناسي شامل: اضطراب دوره بارداري، اضطراب ناشي از جدايي، اضطراب جنسي، استرس پس از حادثه و غيره مي باشد.آيا اضطراب باعث خودكشي مي شود؟ علت دلهره و اضطراب چيست؟

انواع اضطراب چيست؟
اضطراب اجتماعي
همه ي انسان ها براي سخنراني دچار اضطراب مي شوند ولي افراد مضطرب در اين شرايط:

عرق مي كنند،
قرمز مي شوند،
تپش قلب مي گيرند
حالت تهوع را تجربه مي كنند.
اين علائم ممكن است حتي زماني كه فرد كارهاي مورد علاقه اش را انجام مي دهد هم رخ بدهد. به نظر مي رسد اكثر اين بيماران در گذشته اتفاق تلخي را تجربه كرده اند.

دارو مي تواند به بيماران كمك كند كه سرعت اضطراب خود را كنترل كنند اما رواندرماني به افراد مضطرب نشان مي دهد كه مشكل آن ها بي دليل به وجود نيامده است.

روان درماني ممكن است زمان بر باشد اما باعث مي شود كه بيماران اضطراب خود را بهتر كنترل كنند.

نوع ديگري از خاطرات كه با اضطراب عملكرد در ارتباط است، ترس از دست دادن علاقه ي اعضاي خانواده است. اين افراد اعتقاد دارند كه محبت اعضاي خانواده وابسته به عملكرد آن ها است و براي آن ها سخنراني و بودن در اجتماع به معناي سنجش ميزان دوست داشتني بودن آن ها است.

اين افراد معمولا ارزشمندي را وابسته به عملكرد خود مي دانند.

ديده مي شود كه بعضي از والدين در كودكي به دليل عملكرد اشتباه فرزند خود را تنبيه مي كنند يا حتي اگر عملكرد او عالي هم باشد به دليل مسائل پيش پا افتاده مانند ريختن آب يا غذا روي زمين آن ها را تنبيه مي كنند، اين تداعي ناخوشايند در بزرگسالي باعث مي شود كه فرد احساس كند كه عملكرد او اگر مثبت يا منفي باشد به تنبيه ختم مي شود.

به اين ترتيب تعريف موفقيت براي كودكان دشوار مي شود.
آيا فردي كه به رياست رسيده واقعا با كفايت بوده يا از ترس و تهديد به اين مقام رسيده است؟
اين فرد بخاطر موقعيتي كه دارد احساس غرور مي كند يا به دليل اضطراب دچار حملات هراس مي شود؟
اضطراب جدايي چيست؟ | انواع اضطراب
بخش عمده اي از اضطراب مربوط به ترس ناشي از تنها ماندن، ترك شدن و موارد ديگر مي باشد. اضطراب جدايي معمولا از دوران كودكي و بر اساس جدايي از مادر صورت مي گيرد.

اگر كودك پس از جدايي از مادرش به گرمي پذيرفته شود ياد مي گيرد كه جدايي خطرناك نيست اما اگر با واكنش نگران كننده مادر برخورد كند نگرش او در مورد نگراني تغيير خواهد كرد.

مادراني كه از فرزندانشان براي پر كردن تنهايي خود استفاده مي كنند در صورت جدايي فرزندانشان رفتارهايي عصبي و نگران كننده نشان مي دهند. در اين شرايط كودك مي آموزد كه جدايي باعث بروز اضطراب در مادر آن ها مي شود و براي مراقبت از آن ها بايد در كنار او بمانند.

عكس العملي كه كودكان نسبت به جدايي نشان مي دهند با تجربه طرد شدن توسط مادر ارتباط دارد. تحقيقات انجام شده نشان مي دهد كه غفلت و عدم توجه كافي به كودكان در سال هاي اول زندگي باعث آسيب هاي دائمي به شخصيت و اعصاب او مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-انواع اضطراب از نظر روانشناسان | آيا اضطراب باعث خودكشي مي شود؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/8/14 
زمان : ۱۶
جبران آسيب خودارضايي | استمنا كور مي كند؟
|

جبران آسيب خودارضايي، استمنا چطور جبران مي شود؟

بسياري از افراد بعد از خودارضايي با آسيب هايي رو به رو مي شوند و براي جبران آسيب هاي خودارضايي از متخصصين سلامت سوال هايي مي پرسند، خود ارضايي عملي مي باشد كه در زمان رشد جنسي و در دوران بلوغ بسياري از افراد آن ها را تجربه مي كنند، اما با اين وجود بعضي از افراد به اين عمل وابسته مي شوند، در صورتي كه عمل خودارضايي در بلندمدت انجام شود عوارض جسماني و رواني متعددي را به همراه خواهد داشت، در صورتي كه در مورد مشكلات خودارضايي آگاهي لازم را داشته باشيد و با آسيب هاي آن آشنا باشيد خواهيد توانست مشكلات ناشي از آن را از بين ببريد و كيفيت زندگي تان را تا حد زيادي افزايش دهيد، در اين شرايط مي توانيد از مشاور جنسي كمك بگيريد تا شما را در اين خصوص راهنمايي كند.

جبران آسيب خود ارضايي، آيا خودارضايي عوارض دارد؟
هنگامي فرد به سن بلوغ مي رسد و به سن جنسي مي رسد امكان انجام عمل خود ارضايي در او به وجود مي آيد و خودارضايي در فرايند رشد طبيعي امر طبيعي مي باشد و براي فرد عوارض و آسيب هايي را به همراه خواهد داشت، آسيب هاي رواني خودارضايي معمولا بيشتر از آسيب هاي جسمي آن مي باشد و در شرايط عملكرد جنسي فرد تحت تاثير قرار مي گيرد و نمي تواند به جز روش خودارضايي به ارگاسم برسد، در بسياري از اوقات فردي كه به خود ارضايي وابسته شده است دچار اختلالات جنسي مي شود.

در مورد خودارضايي اعتقادات مذهبي و فرهنگي وجود دارد و به همين دليل زماني كه افراد آن را انجام مي دهند دچار احساس گناه مي شوند و اين احساس گناه در بلند مدت بر روي روحيه فرد اثر مي گذارد و آن ها را گرفتار افسردگي و اختلالات اضطرابي مي كند.

عوارض رواني معمولا توسط افراد ناديده گرفته مي شود و بسياري از افراد فكر مي كنند كه خودارضايي بر جسم آن ها اثر منفي مي گذارد در حالي كه اين يك باور اشتباه و غلط مي باشد و براي جبران عوارض رواني خودارضايي بايد از روش هاي روان درماني استفاده شود.

بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه عوارض و علت خودارضايي در سنين مختلف متفاوت مي باشد در نتيجه براي جبران و درمان اين مسئله بايد به اين موارد توجه شود تا روش درماني آن به درستي انجام شود.

چگونه مي توان آسيب خودارضايي را جبران كند؟
عمل خودارضايي اگرچه با عوارض جسمي و رواني زيادي همراه مي باشند اما در صورتي كه خودارضايي متوقف شود و فرد آن را تكرار نكند عوارض آن از بين خواهد رفت، و براي ترك آن اولين قدم اين است كه از اين كار دست بكشيد و به سمت روابط جنسي سالم برويد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جبران آسيب خودارضايي | استمنا كور مي كند؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/7/16 
زمان : ۰۹
۱۰ تكنيك رشد شخصي براي موفقيت و خوشحالي
|

موفقيت همانند يك رنگين كمان اغفال كننده اي مي باشد كه ما در طول زندگي خودمان به دنبال دستيابي به آن هستيم. در هر زماني كه ما به موفقيت نزديك مي شويم، به نظر مي رسد كه در يك افق دور محو مي شود.

بعد از تلاشهاي بيهوده بي شمار صورت گرفته شروع به نگراني مي كنيم.

آيا مي توانيم به چنين شرايطي برسيم؟

هيچ لزومي ندارد كه اين مورد در واقعيت وجود داشته باشد.

موفقيت چيزي فراتر از يك سري نظم و ترتيب هايي نمي باشد كه به صورت روزمره به كار گرفته مي شود.

جيم روهن[۲] به عنوان يك نويسنده و سخنران انگيزشي
۱۰ هدف رشد شخصي ساده براي موفقيت
شما با تمايل پيدا كردن به ۱۰ هدف رشد شخصي ساده و كار كردن مستمر بر روي آنها، مي توانيد به سمت يك زندگي موفق و خوشحال حركت كنيد. اين ۱۰ مورد عبارتند از:

10 تكنيك رشد شخصي براي موفقيت و خوشحالي
۱۰ تكنيك رشد شخصي براي موفقيت و خوشحالي – مشاوركو
ملزم شدن به رشد، يادگيري و پيشرفت
در صورتي كه بخواهيد يك رابطه ايده آلي بسازيد، يك تجارت موفقي ايجاد كنيد يا در يك مهارت جديدي به درجه ارشد دست پيدا كنيد، بايد خودتان را در معرض يادگيري و توسعه دانش جديد قرار بدهيد تا در نتيجه آن بتوانيد به رشد مناسبي دست پيدا كنيد.

دقيقا همانطور كه بدن شما به رژيم غذايي سالم نياز دارد، مغز شما هم به رژيم اطلاعات سالمي نياز دارد.

به منظور دستيابي به پيشرفت به عنوان يك فرد، تغذيه كردن ذهن خودتان با استفاده از ايده ها و اطلاعات جديد يك مورد ضروري مي باشد.

هر روزه ۱۵ تا ۳۰ دقيقه از وقت خودتان را صرف مطالعه مواردي كنيد كه منجر به آموختن دانش جديد و افزايش دانش شما مي شوند.

مطالعه كردن را به عنوان يك سرگرمي در نظر نگيريد، بلكه به منظور مطلع ماندن و گسترده تر كردن ظرفيت هاي خودتان مطالعه كنيد.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-۱۰ تكنيك رشد شخصي براي موفقيت و خوشحالي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/5/8 
زمان : ۰۶
[ ]