روانشناسي

 
 
سندرم جنين الكلي
|

سندرم جنين الكلي (Fetal alcohol syndrome) اختلالي نادر كه با نقايص متعدد جسمي و ذهني مشخص مي شود كه در فرزندان زناني كه در دوران بارداري از الكل سوء استفاده كرده اند، ايجاد مي شود.

هيچ مقدار الكلي وجود ندارد كه مصرف آن در دوران بارداري بي خطر باشد. اگر در دوران بارداري مشروب بنوشيد، كودك خود را در معرض خطر ابتلا به سندرم الكل جنيني قرار مي دهيد، بنابراين اين تصور كه ميزان كمي الكل مصرف مي كنيد و خطري ندارد را فراموش كنيد مصرف الكل به طور كامل بايد قطع شود.

فهرست مطالب

سندرم جنين الكلي
هنگامي كه يك زن باردار الكل مصرف مي كند، جنين او مستقيماً از طريق جريان خون در معرض الكل قرار مي گيرد. اگر الكل بتواند رشد و تكامل تمام سيستم هاي اندام جنين را مختل كند، اين رشد سيستم عصبي مركزي (مغز و نخاع) است كه بيشتر در معرض اثرات مضر آن است. اين اثرات كه شدت آن از فردي به فرد ديگر متفاوت است، مي تواند شامل اختلالات جسمي و ذهني و همچنين اختلالات رفتاري و يادگيري باشد. آنها مي توانند پيامدهاي متفاوتي در طول زندگي داشته باشند. كه در ادامه به اين پيامدها پرداخته شده است.

 

علائم
از آنجايي كه قرار گرفتن در معرض الكل قبل از تولد مي تواند بر رشد و عملكرد اندام ها و سيستم هاي متعددي تأثير بگذارد، علائم و نشانه هاي حاصل از كودكي به كودك ديگر بسيار متغير است. اين علائم عبارت هستند از:

ظاهر و حالت چهره متفاوت
ناهنجاري هاي سيستم عصبي مركزي
عقب ماندگي رشد
آنها همچنين ناتواني هاي اوليه را نيز تجربه مي كنند به طور مثال:

چشمان كوچك
اتصال گوش در قسمت پايين تر
لب فوقاني نازك
بيني كوتاه و رو به بالا
سطح پوست صاف بين بيني و لب بالايي
تغيير شكل مفاصل، اندام ها و انگشتان
تغييرات چشمي و مشكلات بينايي ( استرابيسم ، هيپوپلازي عصب بينايي)
مشكلات شنوايي
كاهش دور سر و اندازه مغز
نقايص قلبي (نقص سپتوم)، ناهنجاري هاي تناسلي ( هيپوسپادياس ، هيپرتروفي كليتورال)، اختلالات كليوي و استخواني.

سندرم جنين الكلي

نقايص سيستم عصبي مركزي مرتبط با اختلالات طيف الكل جنيني نيز مي تواند در بين نوزادان بسيار متفاوت باشد، اين بدين معني است كه كودكان ممكن است برخي از علائم را نشان دهند ولي تشخيص دقيق زير نظر دكتر بايد انجام شود. از جمله اين علائم مي توان به موارد زير اشاره كرد:

تحريك پذيري و عصبي بودن،
تاخير رشد در دوران كودكي،
بيش فعالي، توجه و مشكلات يادگيري (كه ممكن است به اشتباه به عنوان اختلال نقص توجه و بيش فعالي ساده ADHD تشخيص داده شود ).


در نوجواني علائم زير را نشان مي دهند:

هماهنگي ضعيف
رفلكس هاي غير طبيعي
عملكرد تحصيلي ضعيف
كاهش توانايي حل مسئله
مهارت هاي اجتماعي ضعيف
مشكلات در كاركردهاي اجرايي مانند برنامه ريزي شناختي و شكل گيري مفهوم
درك ضعيف از پيامدهاي اقدامات انجام شده
مشكل در فعاليت هاي روزمره زندگي
مشكلات كنترل تكانه
وقفه در مدرسه
ناتواني در حفظ شغل
ايزوله سازي اجتماعي
رفتارهاي جنسي نامناسب
به طور كلي، افراد مبتلا به سندرم جنين الكلي داراي بروز بالايي از مشكلات عاطفي و رفتاري هستند كه اغلب عواقب فاجعه باري بر زندگي فرد دارد.

اگر مشكوك هستيد فرزندتان به سندرم الكل جنيني مبتلا است، در اسرع وقت با پزشك خود صحبت كنيد. تشخيص زودهنگام ممكن است به كاهش مشكلاتي مانند مشكلات يادگيري و مسائل رفتاري كمك كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-سندرم جنين الكلي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/12/2 
زمان : ۱۷
سندروم كلاين فلتر ✔️ تشخيص قطعي و درمان
|

سندروم كلاين فلتر (Klinefelter-Syndrom, XXY) چيست و چه علائمي را به همراه دارد؟ اين سندروم مشكل ژنتيكي مي باشد و در مردان ديده مي شود زماني كه يك كروموزوم x اضافي داشته باشند. اين كروموزوم اضافي بر روي عملكرد جسماني، رشدي، رفتاري و شناختي فرد تاثير مي گذارد و باعث مي شود تا آسيب هايي به فرد وارد شود، اين سندروم مشكلات گسترده اي را به همراه دارد و در صورتي كه تشخيص آن زودتر انجام شود راحت تر مي توانيد با آسيب هاي آن مقابله كنيد.

در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در مورد اين سندروم بيان مي كنيم كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد و هم چنين مي توانيد از مشاوره كودك كمك بخواهيد تا به موقع آن را تشخيص دهد و اقدامات لازم براي درمان صورت گيرد.

سندروم كلاين فلتر چيست؟
كلاين فلتر اختلالي كروموزومي مي باشد كه تنها در مردان به وجود مي آيد به طور كلي جنسيت افراد از طريق دو كروموزوم تعيين مي شود كه كروموزوم X از مادر به ارث برده مي شود وكروموزوم Y از پدر به پسر منتقل مي شود، در صورتي كه پدر هم به جاي كوروموزوم Y كوروموزوم X را به فرزندش انتقال دهد فرزند او دختر خواهد شد و مرداني كه به سندروم كلاين فلتر مبتلا مي باشند شكل كروموزومي آن ها به جاي XY، به صورت XXY مي باشد كه اين شكل به خاطر خطا در زمان لقاح ايجاد مي شود و يك نوع بيماري ژنتيكي به حساب مي آيد.

علائم و نشانه ها
اين سندروم از همان دوران نوزادي فرد را ديگر مجموعه اي از علائم و نشانه هاي مخصوص به خود مي كند كه با تغيير در دوره رشدي، علائم و نشانه هاي مربوط به آن دوره تغيير مي كند در ادامه اين مقاله با هر كدام از علائم و نشانه هايي كه مربوط به دوره هاي زندگي مي شود آشنا مي شويم و اطلاعاتي در مورد آن بيان مي كنيم.

علائم سندروم كلاين فيلتر در بدو تولد
شرايط اين بيماري به گونه اي مي باشد كه در ابتدا تولد بر روي نوزاد پسر نشان داده نمي شود و نوزاد پسر با اين سندروم به دنيا مي آيد در بسياري از موارد سالم به نظر مي رسد، اما در برخي از موارد ممكن است علائم جسماني خاصي ظاهر شود كه اين نشانه ها شامل موارد زير مي شود.

آلت تناسلي كوچك
داشتن بيضه هاي كوچكتر از حد طبيعي
قرار داشتن مجراي ادرار در پايين آلت تناسلي به جاي نوك آن
سندرم كلاين فلتر در زنان
سندرم كلاين فلتر نوعي ناهنجاري كروموزومي است كه در آن فرد داراي يك كروموزوم جنسي X اضافي است. اين سندرم در زنان نادر است و شيوع آن حدود ۱ در ۲۵۰۰ تا ۵۰۰۰ زن است.

در زنان مبتلا به سندرم كلاين فلتر، كروموزوم جنسي X اضافي معمولاً در سلول هاي تخمك يا اسپرم تشكيل مي شود. اين خطا مي تواند در هر مرحله از تقسيم سلولي رخ دهد، از جمله ميوز (تقسيم سلولي كه سلول هاي تخمك را توليد مي كند) يا ميتوز (تقسيم سلولي كه سلول هاي بدن را توليد مي كند).

پيشنهاد مشاور:شغل مناسب براي اختلالات روان و شخصيت

تشخيص سندرم كلاين فلتر

آزمايش كروموزومي، كه به آن كاريوتيپ نيز گفته مي‌شود، مي‌تواند تشخيص سندرم كلاين فلتر را تأييد كند. اين آزمايش از سلول‌هاي خون يا پوست براي بررسي تعداد و شكل كروموزوم‌ها استفاده مي‌كند.

سندرم كلاين فلتر معمولاً در دوران كودكي تشخيص داده نمي‌شود. اكثر مردان مبتلا به اين سندرم تا سن بلوغ كه علائم و نشانه‌هاي آن شروع مي‌شود، تشخيص داده نمي‌شوند.

اگر علائم و نشانه‌هايي داريد كه ممكن است نشان‌دهنده سندرم كلاين فلتر باشد، با پزشك خود صحبت كنيد. درمان براي سندرم كلاين فلتر وجود ندارد، اما درمان‌هاي موجود مي‌تواند به مديريت علائم و بهبود كيفيت زندگي كمك كند.

علائم سندروم كلاين فلتر در كودكي
سندروم كلاين فلتر در دوران كودكي تاثيرات بيشتري بر روي فرد مي گذارد و علائم و نشانه هاي آن خفيف تا شديد مي باشند و در بيماران، متفاوت است، حتي بسياري از پسران هستند با وجودي كه به اين سندروم مبتلا مي باشند در دوران كودكي هيچ نشانه اي را از خودشان نشان نمي دهند.

علائم سندروم كلاين فلتر و هم پوشاني آن با علائم بيماري هاي ديگر تشخيص بيماري را براي متخصصين بسيار دشوار مي كند، نشانه ها و علائم اين سندروم در دوران كودكي شامل موارد زير مي شود:

تاخير در تكلم و راه رفتن
رشد و هماهنگي حركتي ضعيف
احساس ضعف و خستگي
كاهش قدرت و انقباض عضلاني (اين مشكل مي تواند باعث به وجود آمدن مشكلات ثانويه اي مانند آپنه يا قطع تنفس در خواب يا يبوست مزمن شود.)
اختلالات يادگيري و يا وجود مشكلاتي در يادگيري مثل دشواري در گوش دادن و تمركز كردن

سندروم كلاين فلتر

علائم سندروم كلاين فلتر در دوران بلوغ
سندروم كلاين فلتر به طور معمول در زمان بلوغ تشخيص داده مي شود در واقع در اين سن، تغييراتي كه بايد در زمان بلوغ بر روي پسر انجام شود به وجود نمي آيد كه برخي از علائم و نشانه هاي اين سندروم در زمان بلوغ عبارت اند از:

داشتن بيضه هاي بسيار كوچك
رشد كم مو در صورت و نواحي ديگر مانند زير بغل
رشد عضلاني ضعيف
رشد بافت سينه
احساس ضعف و خستگي
آلت تماسلي كوچك
داشتن قدي بلند تر از حد معمول
دست ها و پاهاي بسيار كشيده و نامتناسب با تنه
تمركز ضعيف
وجود يك خط در كف دستان
وجود دشواري هايي در عملكرد جنسي
داشتن مشكلاتي در يادگيري و تكلم
غمگيني، خلق پايين و افسردگي
پسران در اين دوره به شدت بر روي اندام هاي خود حساس مي شوند و انتظار دارند تغييراتي كه در ساير پسرها در زمان بلوغ اتفاق مي افتد در آن ها نيز رخ دهد، قرار گرفتن تحت درمان جايگزيني با استفاده از تستوسترون در ايجاد تغييرات مي تواند براي آن ها مفيد باشد و از آنجايي كه اين كودكان به آموزش هاي خاصي نياز دارند در دسته كودكان استثنايي قرار مي گيرند و بايد به آن ها توجه بيشتري شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-سندروم كلاين فلتر ✔️ تشخيص قطعي و درمان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/29 
زمان : ۱۲
نرمش در مقابل عاشق شدن فرزندمان
|

باز هم تقابل ازدواج سنتي و ازدواج مدرن و باز هم مشكلاتي كه بين اين دو ديدگاه وجود دارد. در ابتدا دوبراه تعريفي از اين دو روش ازدواج داريم. مادري با روابطي كه دارد دختري را زيرنظر گرفته و با هماهنگي براي بار اول بدون حضور پسر به خواستگاري رفته و پس از آن با توضيح خصوصيات دختر به پسر اگر نظرات مثبت باشد براي بار دوم و براي آشنايي بيشتر با حضور خود پسر به خواستگاري ميروند تا از نزديك با دختر آشنا شوند اين تعريفي دقيق از ازدواج سنتي بوده كه البته با توجه به پيشرفت جوامع و نزديك تر شدن روابط دختر و پسر رو به كاهش است. در سوي ديگر دختر و پسري از طريق دانشگاه، محل كار و يا طوق ديگر با هم آشنا شده در هم دقيقتر مي شوند و خودشان گفتگو هاي اوليه را انجام داده و سپس تصميم به ازدواج مي گيرند در اين ميان نيز عاشق همديگر شده و موضوع را با خانواده مطرح مي كنند تا خانواده پسر به خواستگاري دختر بروند. به اين روش هم ازدواج مدرن يا غير سنتي مي گويند. اما خانواده ها بازخورد ها و واكنش هاي مختلفي را از خود در برابر عاشق شدن فرزند نشان ميدهند. البته بحث عاشق شدن در نوجواني ،عاشق شدن نوجوان و عاشق شدن كودكان در سنين پايين خود بحث ديگري است كه در اين مطلب به آن نميپردازيم.

line-separator

با توجه به جامعه و فرهنگ ما در طي ساليان گذشته همواره ازدواج هاي سنتي در دستور كار ولدين بوده و آنان با چنين ازدواج هاي مدرني همواره مخالفت كرده اند ازدواج سنتي معايب و محاسني دارد مي توان از خوبي هاي اين روش بهره گيري از تجربيات و ديدگاه هاي بزرگتر ها را نام برد اما از معايب بزرگ آن در نظر نگرفتن نظر خود دختر و پسر و درواقع ازدواج اجباري مي باشد كه مشكلات جدي را به دنبال دارد. البته با توجه به روابط شغلي، دانشگاهي و ديگر روابط موجود بين دختر و پسر در جامعه امروزي ازدواج سنتي كمتر شده و البته مخالفت هاي والدين نيز بيشتر شده است.

زمانيكه موضوع ازدواج با يك دختر خاص عموماً از طرف پسر بين خانواده با عنوان عاشق شدم و همسر آينده خود را پيدا كردم ، مطرح مي شود، افراد خانواده در ابتدا مخالف شديد خود را ابراز مي دارند و با فرزندشان برخورد شديد مي كنند و اين كار وي را محكوم كرده و مي گويند دختري كه اينچنين با تو آشنا شده است به درد همسري نمي خورد!! اما واقعاً به چه دليل اين جمله بيان مي شود؟ خود شما والدين تا به حال فكر كرده ايد چه دليل جالب و البته غير منطقي براي مخالفت داريد؟! آنان بدون توجه به جوانب ديگر مواردي كه منجر به طلاق شده را بيان مي كنند و جالب اينجاست كه به موارد موفق اصلاً اشاره اي نمي كنند. در اين درگيري خانوادگي، والدين به ازدواج سنتي پافشاري داشته و گاهي فرزند خود را اجبار به پذيرش چنين ازدواجي مي كنند.اما تا به حال به عواقب ابن رفتار خودتان فكر كرده ايد؟ فكر كرده ايد كه همين فرزنداني كه شما همواره شادي و خوشبختي آنان را مي خواهيد چه صدمات جبران ناپذيري از اين رفتار شما خواهند خورد؟!

line-separator

عدم توجه به درخواست فرزندتان مي تواند باعث از بين رفتن اعتماد آنان نسبت به شما شده و اين موضوع پنهاني شدن روابط را در پيش داشته و مي تواند هر دو را به گناه بكشاند. از بين رفتن اين اعتماد و رابطه بين فرزند و والدين مي تواند اتفاقاتي را در پيش داشته باشد كه فرزندان را نابود نمايد.نفس ازدواج غير سنتي و آشنايي دختر و پسر به منظور ازدواج اصلاً بد نبوده و نيست بلكه مي تواند به داشتن يك ازدواج موفقيت آميز كمك كند زيرا آشنايي لازم براي ازدواج به دست آمده است و تنها مخالفت هاي والدين گره را كورتر كرده و آن اعتماد را از بين مي برد. البته مي توان بسياري از اين مشكلات را به الگو هاي نا مناسب تلويزيوني نسبت داد كه در آن هرچه روابط است ار غلط و اشتباه نمايش مي دهد.

منبع:مشاوره ازدواج-نرمش در مقابل عاشق شدن فرزندمان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/9/15 
زمان : ۱۴
چه زماني آماده ايم تا ازدواج كنيم؟ آناليز سن ازدواج
|

بهترين سن براي ازدواج كيه؟
سن مناسب يا محدوده سني مناسب براي ازدواج؟

عده اي معتقدند كه هر كاري سني دارد، تحصيلات، ازدواج، فرزندآوردن و بازنشستگي. حتي ممكن است سن خاصي براي مرگ هم در نظر بگيرند! ” ديگه عمرش رو كرده بود”!

معمولا جامعه و فرهنگ هر كشوري، سن مناسب در حيطه هاي مختلف شغلي، تحصيلي و روابط را تعيين مي كند.

شايد تعيين سن مناسب براي تحصلات و بازشستگي و … به اندازه سن مناسب براي ازدواج چالش برانگيز نباشد.

طبيعي است كه انجام نشدن كارها در سن مناسب خود باعث احساس عقب افتادن از زندگي و حتي استرس و وسواس فكري خود فرد و خانواده او شود.

اما سن مناسب براي ازدواج كيه؟ آناليز سن ازدواج
آيا بايد در ۲۵ سالگي از مجرد ماندنم نگران شوم يا تا ۳۰ سالگي فرصت دارم؟

آيا در ۱۷ سالگي آمادگي لازم براي ازدواج را دارم يا بايد تا سن مناسب آن صبر كنم؟

امروزه روانشناسان به جاي سن مناسب ازدواج از محدوده سني مناسب براي ازدواج صحبت مي كنند. موضوعي كه تا حد زيادي فردي و بسته به موقعيت هر شخص مي تواند متفاوت باشد.

در گذشته معمولا بعد از بلوغ جسماني، نوجوانان اقدام به ازدواج مي كردند. موضوعي كه اكنون كمتر از گذشته تابع اعتقادات جمعي و جبري قرار دارد سن ازدواج است.

ازدواج در سن مناسب، سني كه هر دو نفر با بلوغ فكري كامل يكديگر را انتخاب كرده اند، يكي از مهم ترين عوامل رضايت زوجين در تشكيل زندگي مشترك است.

اما مشكلات ناشي از سن بالا يا پايين براي ازدواج چيست؟
و سن افراد چه نقشي در الگوهاي همسرگزيني و انتخاب شريك زندگي دارد؟
بهترين سن ازدوج - سايت مشاوره ازدواج - عكس عاشقانه
بخت افراد كم سن و سال در ازدواج چه رنگي است؟ ( من ديگه بچه نيستم!)
با افزايش دسترسي نوجوانان به فضاي مجازي، محيط هاي تحريك كننده و سهولت در برقراري رابطه دوستي با جنس مخالف، امروزه شاهد كاهش سن بلوغ هستيم.

ممكن است عده اي ازدواج در سن كم را دليل بر موفقيت، پيش افتادن در زندگي و نوعي برتري بدانند كه باعث پاك ماندن شان در ارتباط با جنس مخالف و يا محافظت از شكست عشقي شده است.

در مقابل عده اي نيز معتقدند با ازدواج در سن كم، از خوشي هاي دوران مجردي، تحصيلات و تجربيات زيادي محروم شده اند.

با وجود اين كه سن مناسب ازدواج براي هر فردي متفاوت است و اين موضوع به عواملي از جمله ميزان مهارت هاي فرد و شناخت درست او بستگي دارد.

به طور كلي تحقيقات مختلف نشان داده است كه ازدواج زير ۲۰ سال با افزايش طلاق، نارضايتي و مشكلات جسماني در بارداري هاي زودرس همراه است.

نكته مهمي كه اغلب ناديده گرفته مي شود، تغيير ملاك هاي همسرگزيني است.

هر فردي قبل از ازدواج، بخصوص در سال هاي نوجواني كه سن روياپردازي است معيارهايي براي انتخاب همسر در نظر دارد كه ممكن است با گذر از مرحله نوجواني و رسيدن به ثبات شخصيتي اين ملاك ها دستخوش تغييراتي شود.

به عنوان مثال ممكن است در سال هاي نوجواني، اهميتي كه نوجوان به قضاوت و نظر ديگران قائل است در انتخاب شريك زندگي تاثير گذار باشد.

موضوعي كه معمولا با افزايش سن از اهميت آن كاسته مي شود.

منبع:مشاوره ازدواج-چه زماني آماده ايم تا ازدواج كنيم؟ آناليز سن ازدواج



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/9/9 
زمان : ۱۶
ازدواج با بزرگتر از خود
|

ازدواج با بزرگتر از خود:فاصله سني زن و شوهر را مي‌توان ۲ تا ۴ سال دانست.

كه در بعضي از منابع دو تا ۷ سال هم در نظر گرفته شده است.

ازدواج با بزرگتر از خود

اختلاف سن در ازدواج
البته اين به اين معنا نمي باشد كه اگر يكي دو سال اين سن ها ها بيشتر باشد يا كم شود نبايد ازدواج صورت گيرد.

شايد بتوان بيان كرد كه اگر همه زمينه‌ها مورد ارزيابي قرار گرفته باشد.

و مشكل به خصوصي نباشد مي توان از فاصله سنيچشم پوشيد .

اما با اين وجود بهترين و مطلوب ترين فاصله سني ۲ الي ۴ سال مي باشد.

طبيعي مي‌باشد كه اگر ساير موقعيت مطلوب نباشد باز هم نمي توان ازدواج موفق داشته باشيد.

مطالب و مقالات سايت “مشاوره ازدواج” توسط تيم تخصصي مشاوران و روانشناسان تهيه و پشتيباني شده است.

فلسفه رعايت اختلاف سن در ازدواج
فلسفه‌ي چنين فرق سني اين مي باشد كه:
اول خانم ها زودتر از آقايان به بلوغ عقلي و جسمي مي‌رسند .
و در آخر زودتر به پختگي رواني خواهند رسيد.
از طرف ديگر هم احتياج هاي جنسي در رابطه با خانوم ها زودتر فروكش خواهد كرد.
و به علت آماده بودن زودتر خانمها براي ازدواج كردن .
و بلوغ اجتماعي اين فرق داشتن سني مطرح شده است.
ديدگاه اسلام در ازدواج با بزرگتر از خود
از ديدگاه اسلام تناسب داشتن متفاوت در ازدواج به عنوان هم كفو بودن مطرح مي باشد.

كفو هم بودن دو همسر به معني تناسب و يكسان بودن .
يكسان بودن در رابطه با سني يعني در نظر داشتن با منطق فرق سني مي باشد.
از نظر اسلام ازدواج كردن با فرق سني فراوان امر نامشروعي نمي باشد.


نبودن تفاهم در اختلاف سن ازدواج
با بيشتر شدن سن انعطاف آدمي كم مي‌شود و همين عوامل در زندگي مشترك باعث مشكل خواهد شد.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج با بزرگتر از خود



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/8/30 
زمان : ۱۶
رابطه منتهي به ازدواج
|

در جامعه امروزي و با توجه به تغيير نسل ها و همچنين طرز افكار جوانان ، روابط بين دختر و پسر راحت تر شده و اين خود باعث ازدواج هايي از اين طريق مي شود. البته متأسفانه همه روابط منجر به ازدواج نشده و اين امر باعث وجود ارتباط هايي خطرناك بين دختران و پسران و يا رواج بي اعتمادي بين آنان شده است.

line-separator

روابط ها در بين دختران و پسران امروزي به دليل رواج تنوع طلبي و افكار غرب گرايانه روابطي پوچ و بي انتها است به گونه اي كه نمي توان فرق روابط سالم و با قصد ازدواج را با روابط سطحي مشخص نمود. رابطه هايي كه بين دختران و پسران برقرار شده و به قصد ازدواج پيش مي رود مي تواند روابطي سالم و براي شناخت از همديگر باشد. اينگونه روابط كمك بسياري مي كند تا ازدواج ها بدون شكست و موفقيت آميز باشد زيرا در طي اين روابط شناخت از طرفين به حدي مي رسد كه مي توان به طور قطع گفت كه ايا اين فرد مورد نظر ما براي ازدواج مي باشد و يا خير. اما بايد دقت كرد تا در همين روابط نيز حد و مرز را رعايت كرده تا بسياي از حرمت ها شكسته نشده و همچنين اگر به تفاهم لازم براي ازدواج نرسيد، جدا شدن آسان باشد. البته اگر در انتخاب فرد مورد نظرمان از همان ابتدا ملاك ها و معيار هاي خود را لحاظ كنيم قطعاً انتخابي درست داشته و مي توانيم با خيال راحت تا زمان ازدواج به شناخت بيشتر از يكديگر بپردازيم.

line-separator

ازدواج هاي سنتي با توجه به افكار امروزي جوانان كم كم كمرنگ شده و جاي خود را به ازدواج هاي امروزي مي دهد بنابراين توصيه مشاوران مركز مشاوره ازدواج به جوانان اين است كه پس انتخاب فرد براي ازدواج مسئله را با والدين در ميان گذاشته و سپس به يك مشاور ازدواج مراجعه نمايند زيرا آنان دقت نظر بيشتري را به خرج خواهند داد.

در زمان برقراري رابطه به قصد ازدواج بايد دقت نماييم كه هيچ گاه حرمت ا را نشكسته و حد و مرزي براي آن قائل شويم. سپس به شناخت بيشتر فرد مورد نظر در زمينه اخلاقي و رفتاري و همچنين تيپ و شخصيت و گذشته وي بپردازيم تا بدون هيچ شك و شبهه و با يك اطمينان خاطر آغاز به زندگي نماييم.

منبع:مشاوره ازدواج-رابطه منتهي به ازدواج



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/8/28 
زمان : ۱۹
تحصيل در كنار ازدواج امكان پدير اما دردسرساز است
|

راكي با بيان اينكه در صورت كامل نشدن شخصيت، فرد از خواسته‌هاي خود در زندگي آگاهي ندارد بعد از بلوغ شخصيتي متوجه ازدواج اشتباه خود مي‌شود، تصريح كرد: افسردگي ناشي از سركوب كردن احساسات در برابر ازدواج نا موفق وپشيماني از ازدواج مي تواند باعث شود تا فرد به سمت سركشي، خيانت، طلاق و كاستي در تربيت فرزندان سوق داده شود
وي با تاكيد بر لزوم كامل شدن شخصيت افراد و داشتن حداقل ۲۰ سال سن به ويژه براي زنان در امر ازدواج خاطرنشان كرد: سن مناسب براي ازدواج زماني است كه شخصيت افراد شكل گرفته باشد و فرد از ارزش‌ها، استعدادها، توانايي‌ها و علاقه‌منديهاي خود شناخت داشته باشد و علاوه بر اين موارد رشد اجتماعي و تحصيلي فرد نيز كامل شده باشد و هم‌چنين شرايط فرهنگي و اجتماعي خود را هم مد نظر قرار دهد.

اين روان شناس به تحصيل در كنار ازدواج اشاره كرد و ادامه داد: طولاني شدن تحصيل در كنار ازدواج مي تواند باعث تغيير در نوع ديدگاه ها و نگرش، نيازها، ارزش‌ها و ويژگي‌هاي اخلاقي افراد مي‌شود و مشكلاتي در زندگي زناشويي ايجاد مي‌كند. راكي مشكلات فرهنگي را يكي از دلايل ازدواج‌هاي زودهنگام حتي در شهرهاي بزرگ دانست و گفت: متاسفانه خانواده‌ها با اين تفكر كه بايد دختران خود را با اولين خواستگار راهي خانه بخت كنند تنها مولفه‌هايي مانند عدم اعتياد، شاغل بودن، داشتن يك خانواده خوب و … خواستگار را در نظر مي‌گيرند و به شرايط دختر خود توجهي نمي‌كنند.

اين فرد با اشاره به مشكلات اقتصادي موجود در سر راه ازدواج و مشكلات مالي خانواده ها تصريح كرد: برخي از خانواده‌ها به ويژه خانواده‌هايي كه داراي چند فرزند دختر هستند براي كاستن از مخارج مالي، دختران خود را زود شوهر مي‌دهند تا راه براي ازدواج ديگر دختران خانواده نيز باز شود. راكي دليل ديگر ازدواج‌هاي زود هنگام را ارتباط بين دختر و پسر در سنين پايين دانست و افزود: دختر و پسرها با روابط دوستانه و به وجود آمدن عشق‌هاي كاذب تصميم به ازدواج مي‌گيرند و خانواده‌ها نيز از ترس آبرو به اين ازدواج‌ها رضايت مي‌دهند.

منبع:مشاوره ازدواج-تحصيل در كنار ازدواج امكان پدير اما دردسرساز است



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/8/24 
زمان : ۱۶
ازدواج با دختران بزرگتر | ازدواج با دختري كه ۱۰ سال بزرگتر است
|

بزرگ تر بودن دختر ، ازدواج پسر با دختر بزرگتر خوب است يا بد؟

” با دختر بزرگ تر از خودت ازدواج كني در حقيقت زنت برات مادري مي كنه و تعيين تكليف خونه رو به دست مي گيره…!

حوصله داري مي خواي بچه داري كني با پسر كوچيك تر از خودت ازدواج كني دقيقا انگار داري بچه بزرگ مي كني، مرد بايد بزرگ تر از خودت باشه، بايد بتوني بهش تكيه كني…!

من بخاطر اينكه ظاهرم خيلي كم سن و سال نشون ميده هميشه خواستگارهايي داشتم كه از خودم كوچيكتر بودن، با اينكه با بعضي هاشون تفاهم داشتم اما هميشه از ازدواج با پسر كم سن تر از خودم ترسيدم!”

جملات بالا بخشي از كليشه هاي فرهنگي در خصوص بزرگ تر بودن دختر در ازدواج است.

بزرگ تر بودن دختر
از نظر فرهنگي و در طول تاريخ هميشه زن و مرد ايده آل در ذهن مردم، حالتي تصور مي شده كه در آن مرد، بزرگ تر يا لااقل هم سن با زن باشد.

امروزه با تغيير ارزش ها، ازدواج هايي با شرايط معكوس سنتي، يعني بزرگ تر بودن دختر از پسر را شاهد هستيم.

از آنجا كه دختران زودتر از پسران به بلوغ جسمي مي رسند و جامعه نيز از دخترها زودتر از پسرها انتظار رفتار بزرگسالانه دارد، بنابراين نگرش جامعه به كم سن بودن دخترها در ازدواج مثبت تر است.

در عين حال با تغيير سبك زندگي، ادامه تحصيل دخترها و شاغل بودنشان، شرايط نسبت به گذشته تغيير كرده است.

تفاوت سن زن و مرد
تحقيقات صورت گرفته درمورد تفاوت سن زن و مرد نشان مي دهد كه :

در ازدواج ميان دو فرد مجرد، معمولا دخترها نسبت به پسرها كم سن و سال تر هستند.
مواردي كه زن براي دومين بار ازدواج مي كند و مرد براي اولين بار، تفاوت سني و بزرگ تر بودن دختر آشكار تر است.


اما چرا بزرگ تر بودن دختر از پسر همچنان يك ويژگي منفي محسوب مي شود؟

دردسرها يا مشكلات احتمالي بزرگ تر بودن دختر در زندگي مشترك چيست؟

صرف اينكه دختر بزرگتر است بايد از ازدواج با گزينه مورد نظر دست كشيد؟

بزرگ تر بودن دختر ، ازدواج پسر با دختر بزرگتر
مشكلات احتمالي بزرگ تر بودن دختر در زندگي مشترك
صرف نظر از بزرگ تر بودن دختر يا پسر، فاصله سني زياد موضوعي است كه مي تواند باعث فاصله دنياي روانشناختي بين زن و مرد شود.

از جمله مشكلات و چالش هاي احتمالي بزرگ تر بودن دختر مي توان به موارد زير اشاره نمود:

بزرگ تر بودن دختر ممكن است باعث شود برخي اوقات اشتباهات و بي تجربگي مرد براي زن غيرقابل تحمل شود.
در واقع اگر فاصله سني زن و مرد زياد باشد، زن ممكن است با مشاهده اشتباهات همسرش به عنوان مسائلي كه خود سال ها پيش با آن ها دست و پنجه نرم كرده، خسته و كم حوصله شود.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج با دختران بزرگتر | ازدواج با دختري كه ۱۰ سال بزرگتر است



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/7/23 
زمان : ۱۸
ازدواج سن كم چه عواقبي دارد؟ معايب و مزايا
|

بسياري از والدين بر اين باورند كه اختلاف سني براي دختران و پسران به منظور ازدواج الزامي است. اين بحث درست است اما آنان اين نكته را در نظر نميگيرند كه اختلاف سني در ابتدا براي همگان مشكل ساز نيست به اين معني كه بسياري از زوجين در سال هاي اخير با اختلاف سني كم و يا با سني يكسان ازدواج كرده و زندگي خوشي را تجربه كرده اند اما بعضي نيز با همين شرايط دچار مشكل مي شوند درواقع اين موضوع بسته به بلوغ فكري و آن خواست فرد از زندگي دارد و شرايط فكري زوجين است كه وضعيت زندگي و شرايط آن را رقم مي زند.

سن كم دختر در ازدواج
اما شرايط و آمار نشان مي دهد كه اختلاف سني زياد همواره مشكل ساز بوده است.

طرز تفكر و همچنين عقيده ي آنان بسيار متفاوت است و هنگامي كه چند سالي از زندگي بگذرد، اين اختلافات با توجه به انگيزه زندگي آنان كه فرد بزرگتر حال و حوصله كاري نداشته و فرد كوچكتر خواهان شادي و تفريح است ، نمايان مي شود.

اصولاً در اين موارد دختران بسيار كوچك تر بوده و مردان با سن زياد انتخاب مي شوند!

جالب است بدانيد كه در قديم، همواره عقيده بر اين بوده است كه دختران با سنين كم مي بايست با پسراني بالغ و با سنين بالا ازدواج كنند اما هر چه جلوتر آمديم اين اختلاف كمتر شده و زندگي ها بهتر شده است. زيرا اختلاف سني كم فاصله طرز تفكر كمتر را در بر داشته و زندگي ها زيبا تر خواهند شد.

فرصت يا تهديد سن كم دختر در ازدواج
ازدواج دختر در سن كم، موضوعي كه در گذشته يك رسم و سنت بوده، امروزه به يك چالش تبديل شده است. اكنون سن كم دختران در ازدواج مخالفان و موافقاني دارد كه هر گروه دلايل خاص خود را عنوان مي كنند.

عده اي سن كم دختر در ازدواج را يك فرصت مي دانند:

همراه با شوهرت جواني مي كني، از زندگي جلو مي فتي، كمتر درگير رابطه قبل ازدواج و شكست روحي مي شي و…

عده اي ديگر نيز اين شرايط را يك تهديد و خشونت عليه زنان به شمار مي آورند: ” دختري كه نمي تونه از نظر قانوني گواهي نامه رانندگي بگيره و جاهاي رسمي امضاء بزنه، چطور مي تونه آماده مادر شدن و همسري كردن باشه؟”

سن كم دختر در ازدواج

ازدواج زودرس يا ازدواج در سن كم
ازدواج زودرس يا ازدواج در سن كم طبق تعريف به ازدواج قبل از ۱۸ سالگي گفته مي شود كه نوجوان، از نظر بلوغ جسماني و شناختي_عاطفي به رشد كافي نرسيده است.

با تغيير سبك زندگي از حالت سنتي گذشته به زندگي مدرن، اكنون ديگران دختران تنها در نقش زن خانه دار و فردي كه از نظر اقتصادي به پدر سپس به همسر خويش وابسته است، قرار ندارد.

امروزه همراه با افزايش سطح تحصيلات و افزايش ميزان شاغل بودن دخترها، شاهد بالا رفتن سن ازدواج دختر و پسر هستيم.

با اين وجود همچنان عده اي از دخترها به دلايل مختلف، در سن كم وارد خانه بخت مي شوند.

منبع:مشاوره ازدواج-ازدواج سن كم چه عواقبي دارد؟ معايب و مزايا



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/7/8 
زمان : ۱۵
سن مناسب ازدواج
|

اهداف ازدواجبسيار مشخص و واضح است. اهدافي چون احساس رضايت و رسيدن به آرامش دروني، لمس حس خوشبختي و همچنين آرامش حس جنسي به ميزان متداول و از اين دست اهداف مي باشد و اهدافي چون به ازدواج به خاطر پول و يا تنها ارضاء ميل جنسي و فرار از خانواده اهدافي پوچ بوده و سرانجامي خوش را در پي ندارد.

دستيابي به رفاه بيشتر با ازدواج
شرايط اقتصادي و سطح رفاه مالي در حال حاضر هم به عنوان انگيزه ازدواج و هم سد راه ازدواج تلقي مي شود.

” من ۲۸ سالمه، كارمند يك شركتم و درآمد نسبتا خوبي دارم اما ترجيح مي دم فعلا مجرد بمونم، چون خانواده ها به ازدواج به چشم يك معامله اقتصادي نگاه مي كنند.
من دوست ندارم فعلا از اهدافم دست بكشم و خودم رو در فشار مالي و مشكلات اقتصادي قرار بدم”

بسياري از افراد ازدواج را مانعي بر سر راه پيشرفت شغلي و اقتصادي خود مي دانند و معتقدند ازدواج باعث تحمل فشار اقتصادي، از دست دادن پس انداز مالي و دست كشيدن از بلندپروازي هاي مالي آن ها مي شود.

در مقابل عده اي ازدواج را وسيله اي براي دست يابي به رفاه بيشتر، اتحاد و انگيزه اي براي ساختن يك زندگي غني مي دانند.

به هر حال ازدواج و تشكيل خانواده و به دنبال آن تولد فرزندان، همگي نيازمند صرف هزينه اقتصادي و رواني است.

معمولا نگاه صفر و صدي به ازدواج ( ازدواج به خاطر پول يا ازدواج نكردن بخاطر از دست دادن موقعيت هاي اقتصادي بهتر) مشكل ساز است.

marriange money ازدواج به خاطر پول، بازي با زندگي ديگران است


اما نگرش درست به ازدواج چيست؟
ازدواج به عنوان يك تصميم منطقي در مقابل ازدواج به عنوان تصميمي اقتصادي يا عاطفي چه پيامدها و مزيت هايي دارد؟

ازدواج به عنوان يك تصميم عاطفي
معمولا افرادي كه بعد از يك دوره دوستي يا دلدادگي تصميم به ازدواج با يكديگر را دارند به راحتي بسياري از ملاك هاي مهم خود براي ازدواج را ناديده مي گيرند.

يكي از اين ملاك ها نيز رفاه اقتصادي يا شرايط مالي است كه ممكن است افراد با تكيه بر عشق و علاقه به يكديگر و ناديده گرفتن مشكلات پيش رو، از آن رد شوند.

اين افراد ممكن است به دليل ترس از برداشت منفي همسر آينده خود، ترس از اينكه از نظر او فردي مادي گرا محسوب شوند و يا به علت نگراني از ايجاد ناراحتي و دلخوري، از صحبت درباره مسائل مالي خودداري كنند.

در مقابل عده اي نيز ممكن است به دليل ترس از دست دادن محبوب و معشوق خود، با دروغ گفتن يا پنهان كاري به سوالات او پاسخ دهند.

در چنين شرايطي زندگي با محدوديت هاي مالي بخصوص براي فردي كه سال هاي مجردي را در رفاه اقتصادي گذرانده مي توان طاقت فرسا و مشكل ساز گردد.

در حالي كه صحبت كردن با صراحت و البته با صداقت در مورد مسائل مالي، باعث روشن شدن انتظارات و داشتن يك چشم انداز منطقي از زندگي مشترك و آينده مي گردد.

منبع:مشاوره ازدواج-سن مناسب ازدواج



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/7/1 
زمان : ۱۶
آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد
|

آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد
اولين و مهم ترين دغدغه پدر و مادر سلانتي فرزند آن ها مي باشد براي آن ها بسيار اهميت دارد تا بعد از تولد فرزند سالمي داشته باشند و آزمايش هاي كودك را دقيق انجام دهند.

بعضي از بيماري ها هستند كه از همان بدو تولد در نوزاد مشخص نمي شوند و ممكن است سال اول تولد نيز قابل تشخيص نباشند.

به همين دليل بعد از تولد آزمايش هايي براي كودك مشخص مي كنند كه والدين بايد دقيق آن ها را انجام دهند تا از سلامت كودك خود به خوبي مطمئن شوند، و بيش تر از آزمايش ها از تولد تا پنج روزگي انجام مي شود.

آزمايش ها بعد از انجام مي تواند نشان دهد كه نوزاد از سلامت كامل برخوردار است يا با مشكلاتي دست و پنجه نرم مي كند.

در اين هنگام اگر نوزاد مشكلي داشته باشند والدين با تشخيص به موقع آن مي توانند از عوارض آن تا حد ممكن جلوگيري كنند.

آزمايشات بعد از تولد نوزاد
آزمايشات بعد از تولد نوزاد
به دليل اهميت سلامت نوزاد و جلوگيري از بيماري ها و مشكلات در اين مقاله اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم برا نوزاد بيان شده است كه به بررسي آن ها مي پردازيم.

آزمايشات بعد از تولد نوزاد
تست آپگار از آزمايشات بعد از تولد نوزاد
اولين تستي كه از نوزاد هنگام تولد گرفته مي شود تست آپگار مي باشد، تست آپگار در دو مرحله انجام مي شود ابتدا در بدو تولد نوزاد و بار ديگر در ۵ دقيقه بعد از تولد انجام مي شود.

با گرفتن اين تست وضعيت نوزاد بررسي مي شود كه آيا وضعيت پايدار مانده است يا تغيير كرده است.

درتست آپگار براي اينكه سلامت نوزاد را بررسي كنند پنج ويژگي اصلي را مورد بررسي قرار مي دهند.

بررسي ضربان قلب
وضعيت تنفس
پاسخگويي اعصاب به تحريك
قوام عضلات
رنگ پوست
نوزاد با بررسي هر يك از اين مقياس ها از ۰ تا ۲ نمره مي گيرد و اگر نمره به دست آمده او از ۷ بالاتر باشد يعني كودك سالم است ولي اگر از ۷ پايين تر باشد بايد سلامت كودك بيشتر مورد بررسي قرار بگيرد.

سنجش قد و وزن نوزاد
پس از انجام تست آپگار، قد و وزن، اندازه دور سر و دور قفسه سينه نوزاد مورد بررسي قرار مي گيرد.

نوزاد بايد به طور منظم چكاپ شود تا اين اندازه ها مورد بررسي قرار بگيرد و روند رشد كودك مشخص شود.

اين اندازه توسط پزشك كودك گرفته مي شود و ثبت شده و به شما تحويل داده مي شود تا در جريان روند رشد كودك خود باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي ايران-آزمايشات بعد از تولد نوزاد، اقدامات پزشكي و بهداشتي لازم براي نوزاد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/5/12 
زمان : ۰۷
تفاوت اختلال پيش از قاعدگي و سندرم پيش از قاعدگي
|

فاوت اختلال پيش از قاعدگي و سندرم پيش از قاعدگي بسيار مهم مي باشد اكثريت زناني علائم قبل از قاعدگي را در يك يا دو هفته قبل از پريود تجربه مي كنند.

اين سندرم كه به عنوان سندرم پيش از قاعدگي (PMS) شناخته مي شود، مي تواند شامل تغييرات خلق و خو، نفخ، خستگي، سردرد و گرفتگي عضلات باشد.

در اينجا بايد توجه داشت كه با وجود اينكه PMS لذت بخش نيست، فرد را ناتوان نمي كند و فرد هنوز قادر به انجام كارهاي خود مي باشد.

اما براي برخي از افراد، هفته ها و روزهاي قبل از پريود ممكن است شخصيتي غيرقابل تحمل پيدا كنند. هنگامي كه علائم شديد شده و زندگي روزمره فرد را بهم بريزد ديگر فقط PMS نيست.

اين اختلال نارسايي پيش از قاعدگي (PMDD) است و بين ۳ تا ۸ درصد از زنان را در سال هاي باروري تحت تاثير قرار مي دهد. خوشبختانه، PMS و PMDD را مي توان از طريق درمان مناسب مديريت كرد.

‌‌‌ سندرم پيش از قاعدگي (PMS) چيست؟
PMS يا سندرم پيش از قاعدگي مجموعه‌اي از علائم فيزيكي و احساسي است كه بسياري از افراد در هفته‌ها و روزهاي قبل از قاعدگي تجربه مي‌كنند.

علائم فيزيكي PMS مي تواند شامل سردرد، نفخ يا اسهال، گرفتگي عضلات و درد سينه باشد. از نظر احساسي، فرد مبتلا به PMS ممكن است تغييرات خلقي، غم يا تحريك پذيري را تجربه كند.

ويژگي اصلي سندرم پيش از قاعدگي چرخه‌اي بودن آن است. اين بدين معناست كه مي توان انتظار داشت كه علائم قبل از هر قاعدگي پس از تخمك گذاري شروع شود و با اولين روز پريود به پايان مي رسد.

اگرچه سندرم پيش از قاعدگي بسيار رايج است، پزشكان و دانشمندان هنوز به طور كامل نمي‌دانند كه چه چيزي باعث آن مي‌شود و چرا افراد سندرم پيش از قاعدگي را به درجات مختلف تجربه مي‌كنند.

اما احتمالاً به تغييرات استروژن و پروژسترون مرتبط است، دو هورموني كه در طول فاز لوتئال به شدت تغيير مي‌كنند.

به نظر مي رسد اين تغييرات با علائم PMS مرتبط باشد. به عنوان مثال، ما مي دانيم كه سطوح بالاي استروژن باعث درد سينه مي شود و سردردهاي قاعدگي با قطع استروژن مرتبط است.


سندروم پيش از قاعدگي
PMDD چيست؟
PMDD يا اختلال نارسايي پيش از قاعدگي كمتر شايع است. PMDD يك اختلال افسردگي رواني قابل تشخيص است كه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني، ويرايش پنجم (DSM-5) آورده شده است.

علائم PMDD
۱۱ علامت PMDD وجود دارد و فرد براي اينكه مبتلا به آن تشخيص داده شود، بايد حداقل پنج مورد از علائم زير را تجربه كند. اين علائم عبارتند از:

احساس افسردگي يا نااميدي
احساس اضطراب يا سرگيجه
نوسانات خلقي شديد
احساس عصبانيت يا تحريك پذيري
كاهش علاقه به سرگرمي ها و دوستي ها
مشكل در تمركز
خستگي
تغيير در اشتها يا هوس غذايي خاص
مشكل خواب
احساس از دست دادن كنترل
علائم فيزيكي شامل حساسيت سينه، سردرد، درد و نفخ
مانند PMS، آنچه PMDD را از ساير اختلالات خلقي متمايز مي كند اين است كه به طور مداوم در فاز لوتئال رخ مي دهد. اگر فردي علائم خود را در طول ماه و نه تنها قبل از پريود خود تجربه مي كند، PMDD را تجربه نمي كند.

PMDD در طول يك يا دو هفته قبل از قاعدگي رخ مي دهد و سپس يك يا دو روز پس از شروع قاعدگي متوقف مي شود. در مقايسه با افسردگي عمومي، PMDD در نوسان است.

علائم فيزيكي كه اغلب با PMDD همراه است، آن را از افسردگي عمومي جدا مي‌كند، اگرچه همه افراد مبتلا به PMDD علائم فيزيكي را تجربه نمي‌كنند.

تفاوت هاي كليدي بين PMS و PMDD چيست؟
علائم سندرم پيش از قاعدگي و PMDD ممكن است با هم همپوشاني داشته باشد و اين مي‌تواند تشخيص اينكه كدام يك را تجربه مي‌كند، دشوار مي‌كند.

با اين حال تفاوت اصلي بين PMS و PMDD در شدت علائم مي باشد. PMDD، با زندگي روزمره تداخل مي‌كند و مي تواند بر بهره وري كاري، روابط و فعاليت هاي روزمره افراد تاثير بگذارد.

بسياري از افراد مبتلا به اختلال نارسايي پيش از قاعدگي احساس مي كنند كه كنترل خود را از دست مي دهند و تغييرات خلق و خوي آن ها شديدتر از افراد مبتلا به PMS است و مديريت احساسات را براي اين افراد سخت مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت اختلال پيش از قاعدگي و سندرم پيش از قاعدگي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/10/10 
زمان : ۱۸
سندرم كودك تكان خورده چيست | نشانه ها، عوارض و درمان
|

سندرم كودك تكان خورده (SBS) كه آسيب بدرفتاري باسر، سندرم اثر تكان دادن، آسيببه سر يا سندرم سريع يا تكان ناگهاني نيز ناميده مي شود يك صدمه مغزي جدي مي باشد كه از تكان شديد در اطفال يا خردسالان نشأت مي گيرد.

سندرم تكان دادن كودك موجب تخريب سلول و عروق خوني مغز كودك شده و مانع از رسيدن اكسيژن كافي به مغز مي شود. اين سندرم نوعي سوءاستفاده از كودك است كه مي تواند آسيب هاي دائم مغزي يا مرگ را به دنبال داشته باشد.

اين نوع سندرم قابل پيشگيري است. براي والديني كه مستعد آسيب رساندن به كودك هستند، راهبردهايي وجود دارد. همچنين والدين مي توانند ديگر مراقبان يا پرستار كودك را در مورد خطرات سندرم تكان دادن كودك آموزش دهند.

ميانگين سني كودك مبتلا به اين سندرم بين ۳ تا ۸ ماه است. سندرم كودك تكان خورده در كودكان زير ۲ سال شايع تر است، اما مي تواند كودكان را تا ۵ سالگي نيز درگير كند.

سندرم كودك تكان خورده چيست
سندرم كودك تكان داده شده زماني رخ مي دهد كه يك نوزاد يا كودك كوچك به شدت تكان مي خورد يا سرش به شدت به جسمي مانند تشك، زمين يا ديوار برخورد مي كند. سر نوزاد تقريباً ۲۵ درصد وزن كل بدن او را تشكيل مي دهد. سر نوزادان نسبت به بدنشان بزرگ و سنگين است و عضلات گردنشان ضعيف است. علاوه بر اين، رگ هاي خوني اطراف مغز نوزادان و كودكان زير پنج سال نسبت به كودكان بزرگتر و بزرگسالان مستعد پارگي بيش تري قرار دارد.

مطالب مرتبط: سندروم مرگ ناگهاني نوزادان (SIDS)

صدمات ديگري كه اساساً قابل توجه نيست مواردي از جمله خونريزي مغزي يا شبكيه چشم، آسيب نخاع مغزي و گردن و شكستگي مهره هاي كمر، جمجمه و استخوان را در بر مي گيرد. همچنين، وجود شواهدي مبتني بر سوء استفاده قبلي از كودك عادي است. در موارد خفيف سندرم تكان دادن كودك، ممكن است نرمال به نظر برسد اما با گذشت زمان او ممكن است دچار مشكلات سلامتي، يادگيري و رفتاري شود.


سندرم كودك تكان خورده چيست
عوامل خطر

مواردي كه ممكن است خطر اين آسيب را افزايش دهد شامل موارد زير است:

آزار خانگي يا كودك
سوء مصرف مواد مخدر يا الكل
استرس يا مشكلات اجتماعي
علت سندرم كودك تكان خورده
سندرم كودك تكان خورده در اثر تكان دادن نوزاد يا كودك خردسال ايجاد مي شود. اين كار حتي چند ثانيه مي تواند باعث آسيب شود زيرا عضلات گردن آن ها قوي نيست و مغز آن ها هنوز در حال رشد است.

اين وضعيت اغلب زماني اتفاق مي‌افتد كه والدين يا ساير مراقبان عصباني يا نااميد مي‌شوند، مانند زماني كه كودك به شدت گريه مي كند و والدين نمي دانند براي آرام كردن او چكار كنند.

علائم تكان خوردن مغز نوزاد
علائم و نشانه هاي سندرم كودك تكان خورده عبارتند از:

بي قراري يا تحريك پذيري شديد
مشكل بيدار ماندن
مشكلات تنفسي
كم اشتهايي
لرزش هاي بدني
صرع
بيهوش شدن يا تشنج ناگهاني
بد غذا خوردن
استفراغ
پوست رنگ پريده يا مايل به آبي
تشنج
فلج
عدم لبخند و ايجاد صدا
سر يا پيشاني بزرگتر از حد معمول به نظر مي رسد.
كما

منبع:كانون مشاوران ايران-سندرم كودك تكان خورده چيست | نشانه ها، عوارض و درمان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/9/19 
زمان : ۱۷
بهترين سن ازدواج با تشخيص حرفه اي
|

سن ازدواج، بهترين سن ازدواج چه زماني است؟

بعضي افراد از روي سن تشخيص مي دهند كه وقت ازدواج رسيده است و يا نه و اين سن نشان دهنده آمادگي فرد براي ازدواج مي باشد.

اين طرز فكر در گذشته بسيار متداول بوده است، اما امروزه مطالعات عميق و گسترده روانشناختي و روحيات متفاوت انسان هاي عصر حاضر در اين زمينه به نتايج مختلفي رسيده است.

بهترين سن ازدواج

در واقع سن ازدواج مجموعه اي از نشانه هاي آمادگي براي ازدواج مي باشد اما براي رسيدن به آن نياز به شناخت و خود آگاهي مي باشد و فرد بايد به شناخت خود برسد و معيارهاي خود را براي ازدواج مشخص كند.

در برخي از مواقع افراد در مورد روحيات خود با مشكلاتي رو به رو مي شوند كه نشات گرفته از عدم آگاهي و شناخت آن ها مي باشد.

در چنين شرايطي فرد بايد به روانشناس و مشاور خانواده مراجعه كند تا با استفاده از راهكارهاي موثر بتواند آگاهي خود را در اين زمينه افزايش دهد و تصميم گيري صحيح و درستي داشته باشد.

بلوغ هيجاني و اجتماعي مهم تر از سن ازدواج
براي ازدواج كردن تنها بلوغ جنسي در پسران و دختران كافي نمي باشد و فرد بايد به بلوغ عاطفي، هيجاني و رواني برسد منظور از بلوغ رواني تغيير نگاه او به زندگي است يعني نگاه او به زندگي با نگاه يك كودك يا نوجوان به زندگي فرق داشته باشد.

خود فرد متوجه اين موضوع نمي شود و بيشتر اطرافيان متوجه تغيير رفتار او خواهند شد، از جمله ويژگي ها و مشخصه هاي بلوغ عاطفي، هيجاني و اجتماعي مي توان به موارد زير اشاره نمود:

اعتماد به نفس و عزت نفس دارد.
مي تواند تكيه گاه باشد.
مي تواند عادت هاي غلط خود را ترك كرده و قادر به تغيير رفتار و اصلاح آن باشد.
درك بالا دارد و مي تواند با تغييرات و مشكلات سازگار شود. و براي حل آن ها تلاش كند.
بتواند به خوبي احساسات و هيجانات خود را كنترل كند.
آينده نگر و هدفمند است.
توانايي مديريت خود و خانواده را دارد.
مسئوليت پذير است.
مي تواند نيازهاي مالي، علمي و بهداشتي خانواده را تامين كند.
توانمند و پخته بوده و به خودباوري رسيده است.
مستقل است يا براي مستقل بودن تلاش مي كند.
توانايي درك جنس مخالف و انسان هاي ديگر را دارد و متعصب و لجباز نيست.
تلاش گر، پر انرژي و داراي خلق متعادل است.
با وجدان و با اخلاق است و به منافع جمع احترام مي گذارد و تنها به منافع خود فكر نمي كند.
از چيزي نمي ترسد و براي هر شكست و مشكلي، برنامه دارد.
نمي توان به آساني تشخيص داد كه آيا آن فرد به بلوغ رواني و اجتماعي رسيده است يا نه، در اين زمينه مشاوره گرفتن از روانشناس مي تواند به فرد بسيار كمك كند تا بهتر خود و شرايطش را بشناسد و زندگي خوبي را براي خود رقم بزند.

اختلاف بر سر محل زندگي
اختلاف بر سر محل زندگي | دلايل و راه حل مناسب براي انتخاب محل سكونت
بهترين سن ازدواج چه زماني است؟
سن ازدواج محدود به عدد خاصي نمي باشد براي برخي از افراد ممكن است ۲۰ سالگي سن مناسبي براي ازدواج باشد و فرد ديگري حتي در ۳۵ يا ۴۰ سالگي نيز آمادگي براي ازدواج نداشته باشد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهترين سن ازدواج با تشخيص حرفه اي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/9/10 
زمان : ۰۵
هر چيزي كه بايد در مورد سندرم ايمپاستر بدانيد
|

سندرم ايمپاستر (imposter syndrome) شامل احساس شك به خود و بي‌كفايتي است كه علي‌رغم تحصيلات، تجربه و موفقيت‌ها ادامه مي‌يابد و به زندگي فردي و اجتماعي افراد آسيب زيادي را وارد مي كند.

نام ديگر اين سندرم نشانگان خودويرانگري مي باشد. تحقيقات اوليه كه اين پديده را بررسي مي‌كرد، عمدتاً بر زنان موفق متمركز بود. با اين حال، بعداً مشخص شد كه سندروم ايمپاستر مي تواند هر كسي را در هر حرفه اي، از دانشجويان فارغ التحصيل گرفته تا مديران ارشد تحت تاثير قرار دهد.

در اين شرايط حتي زماني كه ديگران استعدادهاي شما را ستايش مي كنند، موفقيت هاي خود را به زمان بندي و خوش شانسي مربوط مي دانيد. شما باور نمي كنيد كه داشته هاي خود را بر اساس شايستگي هاي خود به دست آورده باشيد و مي ترسيد كه ديگران نيز در نهايت متوجه همين موضوع شوند و داشته هاي خود را از دست دهيد.

نشانه هاي سندرم ايمپاستر
در نتيجه عوامل گفته شما، شما خود را تحت فشار قرار مي دهيد تا سخت تر كار كنيد تا مشكلات زير را جبران كنيد.

ديگران را از تشخيص كاستي ها يا شكست هاي خود بازداريد
آنچه را كه كمبود هوش خود مي دانيد جبران كنيد.
احساس گناه به خاطر «فريب دادن» افراد ديگر را كاهش دهيد.
احساس بي ارزشي براي توجه يا محبت.
دست كم گرفتن دستاوردها.
سندرم ايمپوستر و علائم آن مي تواند به طرق مختلف ظاهر شود، از جمله:
در محل كار:
افرادي كه اين سندرم را دارند، اغلب موفقيت خود را به جاي توانايي ها و اخلاق كاري خود به شانس نسبت مي دهند، كه مي تواند آن ها را از درخواست افزايش حقوق يا درخواست ترفيع باز دارد. آن ها همچنين ممكن است احساس كنند كه بايد براي رسيدن به استانداردهاي غيرممكني كه تعيين كرده اند، بيش از حد كار كنند.

در خانه:
هر پدر و مادري احتمالاً مي‌توانند زماني را به ياد بياورند كه احساس مي‌كنند براي مسئوليت بزرگ كردن فرزند خود ناآگاه، ناتوان و كاملاً آماده نيستند. اگر اين احساسات كنترل نشوند، والدين ممكن است براي تصميم گيري براي فرزندشان از ترس اينكه قرار است زندگي آن ها را به هم بزنند، دچار مشكل شوند.

در مدرسه:
دانش‌آموزان ممكن است از صحبت كردن در كلاس يا پرسيدن سؤال اجتناب كنند، زيرا مي‌ترسند معلم‌ها يا همكلاسي‌ها فكر كنند آن ها توانايي و هوش كافي را ندارند.

در روابط:
برخي افراد احساس مي‌كنند كه ارزش محبتي كه از طرف يك فرد مهم دريافت مي‌كنند را ندارند و مي‌ترسند كه شريك زندگي‌شان متوجه شود كه واقعاً آنقدرها هم عالي نيست.

با گذشت زمان، اين مي تواند چرخه اي از اضطراب، افسردگي و احساس گناه را تقويت مي كند.

انواع نشانگان خودويرانگري
انواع سندروم به طور خلاصه در ادامه توضيح داده شده است:

«كمال‌گرايان» انتظارات بسيار بالايي از خود دارند و حتي اگر ۹۹ درصد از اهداف خود را برآورده كنند، احساس شكست مي‌كنند. هر اشتباه كوچكي باعث مي شود كه آن ها شايستگي خودشان را زير سوال ببرند.

«تخصص گرا» اين افراد قبل از شروع پروژه احساس نياز به دانستن تمام اطلاعات دارند و دائماً به دنبال گواهينامه يا آموزش هاي جديد براي بهبود مهارت هاي خود هستند.

«كار فردي» افرادي كه تمايل به كار فردي دارند احساس مي كنند كه بايد وظايف خود را انجام دهند و اگر نياز به كمك داشته باشند، فكر مي كنند كه شكست خورده يا كلاهبردار هستند.

«سوپرمن ها» خود را تحت فشار قرار مي دهند تا بيشتر از اطرافيانشان كار كنند تا ثابت كنند كه فريبكار نيستند. آن ها نياز به موفقيت را در همه جنبه هاي زندگي را احساس مي كنند ( در محل كار، به عنوان والدين، به عنوان شريك زندگي) و ممكن است زماني كه كاري را انجام نمي دهند، استرس داشته باشند.

منبع:كانون مشاوران ايران-هر چيزي كه بايد در مورد سندرم ايمپاستر بدانيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/7/18 
زمان : ۰۵
خواص عرق كاسني از نظر روان شناسي و طب سنتي
|

گياه كاسني: خواص عرق كاسني از نظر روان شناسي و طب سنتي

بررسي خواص گياه كاسني و عوارض جانبي آن
گياه كاسني نوعي گياه پر خاصيت است (cichorium intybus) كه از قسمت ريشه و ساير اعضاي خشك آن, جهت مصارف دارويي استفاده مي كنند. با گياه كاسني محصولات گياهي زيادي درست مي شود كه معروف ترين آن ها عرق كاسني مي باشد. در ادامه شما را با فوايد كاسني و روش هاي مصرف آن بيشتر آشنا مي كنيم.

ارزش غذايي گياه كاسني
كاسني حاوي مقادير زيادي آهن, منيزيم, روي, كلسيم, ويتامين هاي k ,E ,C ,B6, A پتاسيم و منگنز است. در هر نصف ليوان عصاره ي كاسني, به مقدار ۷/۰ گرم از فيبر, ۹/۷ گرم از كربوهيدرات و ۹/۳ گرم قند به دست مي آوريم.

فوايد كاسني
كاسني فوايد بسيار زيادي دارد كه به چند مورد از آن ها اشاره خواهيم كرد:

مفيد براي مشكلات گوارشي
كاهش دهنده اشتها
ملين وضع مزاج
بهبود دهنده اختلالات كيسه صفرا و كبد
بهبود دهنده تپش قلب و ضد سرطان.
ادرار آور
شستشو دهنده كليه ها
بسياري از پزشكان سنتي تهيه خميري از برگ كاسني براي التيام جاي سوختگي را توصيه مي كنند.
كاسني به چه شكل هايي استفاده مي شود ؟
از همه ي قسمت هاي گياه كاسني علل الخصوص برگ ها و ريشه ي آن براي مصارف مختلفي استفاده مي شود. در ادامه به تفصيل به اشكال مختلف استفاده آن خواهيم پرداخت.

۱) قسمت برگ و ريشه كاسني براي صفرا به منزله محرك عمل مي كند و موجب مي شود تا فرآيند هضم بهتر انجام بگيرد.

۲) براي بهبود تب هاي طولاني و ممتد, نوشيدن آب كاسني كاملا پخته شده به همراه سكنجبين توصيه مي شود.

۳) مصرف تخم كاسني به منظور بهبود تنگي نفس و سردرد بسيار مفيد است.

۴) نوشيدن جوشانده كاسني به همراه رازيانه جهت دفع سموم مضر بدن و همچنين افزايش يافتن اشتها بسيار مفيد مي باشد.

۵) مصرف عصاره ي برگ هاي كاسني جهت رفع التهاب و ورم در ناحيه چشم ها توصيه مي شود.

اطلاعات دارويي كامل كاسني
قسمت ريشه ي كاسني متشكل از ۶۸ درصد ماده اينولين است، اينولين نوعي از انواع فيبرهاست كه به اسم فروكتان شناخته شده است و به باكتري هاي مفيد ساكن روده شما غذا مي رساند.

مزاياي نوشيدن عرق كاسني
مفيد براي لاغري
طبق تحقيقات انجام شده فيبري كه در قسمت ريشه كاسني موجود است اشتها را كنترل مي كند و منجر به كاهش وزن شما مي شود.

مفيد براي كبد چرب
عصاره برگ تازه چيده شده كاسني و يا عرق كاسني موجب مي شود كبد چرب شما بهبود يابد.

مفيد براي جوش هاي صورت
عرق كاسني ماهيت سردي دارد و در نتيجه از جوش هايي كه به دليل گرمي روي صورت شما مي رويد پيشگيري مي كند.

درخشش پوست
ريشه كاسني حاوي مقادير زيادي بتاكاروتن است كه در نتيجه التهاب و ورم پوست شما را كاهش مي دهد. اين ماده همچنان موجب مي شود مقاديري كلاژن ترشح شود كه با ترشح آن جواني و طراوت به پوست بر مي گردد.

روش مصرف كاسني و مقدار آن
مقدار مصرف كاسني ارتباط مستقيم به شرايط بدن شما سن شما و عوامل ديگري دارد. متاسفانه تصور غلطي كه در اين باره وجود دارد اين است كه عامه مردم فكر مي كنند چنين گياهاني چون شيميايي نيستند مي توانند مداوم و سرخود مصرف شوند، در صورتي كه مصرف خودسرانه آن ها ممكن است در شرايطي خطرناك نيز باشد.

بهتر است از يك متخصص روش مصرف و مقدار آن را متناسب با شرايط خود بپرسيد.

شرايط منع مصرف در عرق كاسني

۱ ) دوران بارداري
عرق كاسني ممكن است عضلات دهانه رحم را تحريك كند و سلامت جنين و يا حتي مادر را به خطر بيندازد. به همين دليل مصرف خودسرانه آن توصيه نمي شود.

۲ ) بيماران كم بينا
عرق كاسني در بلند مدت عروق ناحيه شبكيه را تحليل مي برد و بينايي را تحت الشعاع قرار مي دهد.

۳ ) بيماران گوارشي
عرق كاسني ممكن است موجب ترش كردن معده شما و سو هاضمه بشود.

شرايط احتياط براي مصرف عرق كاسني
اگر نسبت به كاسني حساسيت داريد سعي كنيد حتي به برگ آن نيز دست نزنيد. علاوه بر آن همان طور كه در سطرهاي قبلي گفتيم كاسني كيسه صفرا را تحريك مي كند بنابراين براي افرادي كه مبتلا به سنگ كيسه صفرا هستند مضر مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-خواص عرق كاسني از نظر روان شناسي و طب سنتي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/7/16 
زمان : ۰۸
سن ازدواج نامناسب و مناسب
|

پاسخ مشاور ازدواج به سوالات: سن ازدواج نامناسب چه زماني است؟ چه زماني ازدواج كنيم ؟ چه سني ازدواج كنيم ؟ چ سني براي ازدواج مناسب است ؟ اختلاف سني مناسب چقدر است؟

سن ازدواج
مركز مشاوره ستاره: ازدواج كردن در هنگام جواني مي تواند منجر به طلاق شود. اما انتظار بيش از حد طولاني هم مي تواند به همان اندازه مشكل ساز باشد. تحقيقات جديد نشان مي دهد كه روند طلاق در آمريكا در حال تغيير است. اما آيا ازدواج شما مي تواند در معرض خطر باشد؟

نظريه گلديلوكس در مورد سن ازدواج
كري كراويچ، مشاور ازدواج و خانواده در كلينيك افرا بيرمنگام در تروي ميشيگان مي گويد: “سن ايده آل براي ازدواج، با حداقل احتمال طلاق در پنج سال اول ، 28 تا 32 است.” اين تئوري ” Goldilocks “ناميده مي شود، ايده اين تئوري كه افراد در اين سن خيلي پير و خيلي جوان نيستند.

كراويچ توضيح مي دهد كه افراد بايد “به اندازه كافي پير” باشند تا تفاوت بين علاقه واقعي و عشق جواني را درك كنند، اما ” به اندازه كافي جوان” باشند كه بتوانند سازش كنند.

حداقل صبر كنيد تا مغز شما رشد خود را متوقف كند
آليشيا تاورنر، مشاور خانواده مي گويد: “سطح بلوغ مشخصي وجود دارد كه شخص با رسيدن به آن احتمالا در زندگي خود موفق مي شود و اين بلوغ معمولاً بعد از 25 سالگي اتفاق مي افتد.” “در عمل، زوج هايي را مي بينم كه در آستانه طلاق قرار گرفته اند. آن ها قبل از اينكه خودشان را پيدا كنند و قبل از آنكه جواني كنند ازدواج مي كنند. “

از ديدگاه علمي، لوب فرونتال آخرين قسمت از مغز است كه به بلوغ مي رسد، و بلوغ آن مي تواند در 25 سالگي يا حتي 30 سالگي اتفاق بيفتد. تصميمات زندگي كه قبل از 25 سالگي گرفته مي شوند ممكن است مشكل ساز باشند.

به عبارت ديگر، ازدواج هاي نوجوان و بسياري از جوان معمولاً محكوم به شكست است. از نظر آماري، فردي كه در سن 20سالگي ازدواج مي كند، بيش از 50 درصد نسبت به فرد 25 ساله، احتمال دارد طلاق بگيرد.

مؤسس حقوقي PA در فورت لادرديل، فلوريدا مي گويد: “در اواخر سن 20 و اوايل 30 سالگي زمان مناسبي براي ازدواج است زيرا فرد در اين سن از نظر مالي هم سامان مي گيرد.” “در اين سن عشق واقعي تر است و افراد نسبت به انتظاراتشان واقع نگر تر هستند.”

خيلي صبر نكنيد
افراد در 30 سالگي نه تنها بالغ هستند، بلكه معمولاً تحصيل كرده هستند و تمايل دارند كه از وضع اقتصادي مطمئن تري برخوردار باشند (مشكلات پول مي تواند يك عامل اصلي طلاق باشد.) يك مطالعه در زمينه خانواده (2006 – 2006) نشان داده است كه پس از 32 سالگي هر سال 11 درصد احتمال ازدواج كم تر مي شود.

با اين حال – و اين با يافته هاي قبلي تفاوت دارد – احتمال طلاق پس از 32 سالگي هر سال پنج درصد افزايش مي يابد. از حدود سال 2000، خطر طلاق براي افرادي كه در 30 سالگي ازدواج كرده اند كاهش يافته است. به بيان ساده: زوج هايي كه پس از 32 سالگي ازدواج مي كنند، بيش تر احتمال دارد كه طلاق بگيرند.

تقريباً براي همه – صرف نظر از جنسيت، نژاد، مذهب و ساختار خانوادگي كه در آن رشد كرده اند – اواخر دهه 20 به نظر مي رسد كه بهترين زمان براي ازدواج باشد.

مجردي طولاني
آمارگيري ذكر شده فقط در مورد ازدواج تا 45 سالگي صدق مي كنند. پس ازدواج در سن بالا مي تواند موفقيت آميز هم باشد. با بالا رفتن سن معيار ها دشوار تر مي شود و فرد كم تر قادر به سازش با همسرش مي گردد و افراد ديگر كسي را پيدا نمي كنند كه حاضر شوند بقيه عمر خود را با او سپري كنند.

جف اندرسون، وكيل خانواده دالاس مي گويد، “اگر كسي در سن 30 يا 40 سالگي ازدواج نكرده باشد، احتمال كمي دارد كه بتواند سازش لازم را در زندگي نشان دهد.”

البته، تمام داده ها مي توانند اشتباه باشند، عشق توجهي به سن شما ندارد. اندرسون مي گويد: “هيچ دو نفري يكسان نيستند.” و من نمي خواهم يك زوج همديگر را از دست بدهند فقط براي اين كه فكر مي كنند در سن مناسبي قرار ندارند. “

چه سني براي ازدواج خوب است
ازدواج سريع
وقتي انسان جوان است، مسير زندگي بسيار ساده به نظر مي رسيد: “ابتدا عشق مي شود، بعد ازدواج مي كند و سپس بچه دار مي شود” اما روابط مدرن بسيار پيچيده تر از اين برنامه ريزي است. افراد ممكن است در ازدواج به شكست بخورند، ممكن است بچه دار نشوند و در شرايطي ترجيح مي دهند كه ازدواج نكنند.

در حال حاضر، سن متوسط براي ازدواج اقايان در هند حدود 26 سال است. براي خانم ها، اين سن تقريباً 22 است. در ايران به صورت متوسط سن ازدواج خانم ها 22 تا 26 سالگي و آقايان 28 تا 32 سالگي است. ازدواج در حال حاضر در آمريكا در سنين پايين صورت مي گيرد. براساس آخرين گزارش هاي سرشماري در آمريكا، در حال حاضر فقط 51٪ از آمريكايي ها متاهل هستند (منبع: speakingtree).

منبع:كانون مشاوران ايران-سن ازدواج نامناسب و مناسب



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/4 
زمان : ۰۵
مشكلات ازدواج در سن بالا افسانه است؟
|

ازدواج در سن بالا معايب و مزايايي دارد؟ مزايا و معايب ازدواج با مرد سن بالا چيست؟ چرا برخي از دختران تمايل دارند با مردان مسن ازدواج كنند؟ سن يكي از ملاك هايي است كه مي تواند پيش بيني كننده ازدواج موفق باشد. دختران جوان به دلايل مختلفي ممكن است تمايل به ازدواج با مرد مسن را داشته باشند، كه اين مسئله پيامدهاي منفي و مثبتي را به همراه خواهد داشت.

از جمله مهم ترين پيامدهاي اين ازدواج مي توان به دريافت حمايت عاطفي و مالي بيشتر و در مقابل تجربه تفاوت نسلي در رابطه و كنترل گري بيشتر از جانب مرد اشاره نمود، در اين شرايط مشاوره قبل از ازدواج از اهميت بسياري برخوردار است تا انگيزه هاي لازم براي ازدواج و نيازهاي اساسي فرد مورد بررسي قرار گيرد و فرد با اطمينان بيشتري تصميم به ازدواج گرفته و زندگي مشترك خود را آغاز نمايد.

ازدمشكلات ازدواج در سن بالاا (مسن)
اختلاف سني زياد در ازدواج، پيامدهاي متفاوتي در زندگي آينده افراد به همراه دارد، اين دو نفر به دليل تفاوت سني زيادي كه با يكديگر دارند ممكن است علايق، سلايق، نگرش ها يا ديدگاه هاي متفاوتي نسبت به زندگي داشته باشند. به عنوان مثال خواننده محبوب و سبك موسيقي شان، فيلم ها، بازي هاي كودكي، وقايع اجتماعي كه تجربه كرديد و خيلي چيزهاي ديگر احتمالا يكسان نيست و تفاوت هايي خواهد داشت.

تمام موارد گفته شده بر روي روابط و رفتارهاي مورد انتظار طرفين تاثير مي گذارد، هر ازدواجي با فراز و نشيب هايي همراه مي باشد چيزي كه در اين جا مهم است اين است كه شما نقش خود را در رابطه به خوبي ايفا كنيد.

البته سن ازدواج هم از اهميت بسيار زيادي برخوردار است شما در صورتي كه بتوانيد مهارت هاي لازم را ياد بگيريد خواهيد توانست ازدواج موفقي داشته باشيد و زندگي مشترك رويايي تان را براي خود بسازيد.


ازدواج با مرد سن بالا
مزاياي ازدواج با مرد سن بالا ( مسن)
ازدواج با مرد سن بالا با مزايايي همراه مي باشد كه در زير نمونه هايي از آن را بيان مي كنيم:

1. مهارت حل مسئله
هر چه سن مرد بالاتر مي رود، قدرت و مهارت هاي او براي حل مسائل زندگي افزايش مي يابد و در صورتي كه براي خانواده مشكلي به وجود آيد مردان مسن با درايت و منطق بهتري به حل موضوع مورد نظر مي پردازند، افراد مسن به خوبي مي توانند هيجانات خود را كنترل كنند و هم چنين در برخورد با بحران ها، احساسات خود را بهتر از جوانان مديريت مي كنند. زنان نيز بهتر مي توانند به اين مردان اتكا كرده و اعتماد بيشتري به آن ها داشته باشند.

2. توان مالي
يكي ديگر از عواملي كه باعث مي شود كه دختران جوان به ازدواج با مردان مسن تمايل داشته باشند، امنيت مالي آن ها مي باشد. مردان مسن معمولا از توانايي مالي بهتري برخوردار هستند و همين مورد، عاملي است تا خانم هاي جوان را به خودشان جذب كنند. در صورتي كه مردان ثبات مالي و توانايي مالي خوبي داشته باشند بهتر مي توانند به حل مشكلات مالي بپردازند و زندگي با ثباتي را براي همسرشان مهيا كنند و نمي گذارند تا خانواده شان با بحران رو به رو شود.

3. قدرداني و وفاداري زياد
مردان مسن با ديدن خوب و بد دنيا و تجربه هايي كه در زندگي شان داشته اند ديگر نيازي به آزمودن و ماجراجويي ندارند و بيشتر دوست دارند زندگي با آرامشي داشته باشند و به همين دليل قدر آرامش و همسر فداكار را بيشتر مي دانند، آن ها وقت بيشتري را با همسر و خانواده مي گذرانند و سعي مي كنند به نيازهاي همسر و فرزندان بيشتر توجه كنند، در نتيجه احتمال طلاق به دليل خيانت كاهش مي يابد و آن ها سعي مي كنند زندگي با ثباتي داشته باشند.

4. ازدواج با مرد سن بالا| ثبات در جايگاه اقتصادي و اجتماعي
امروزه مشكلات مالي و بيكاري بسيار افزايش يافته است و براي پسران سخت است تا از نظر اقتصادي و اجتماعي وضعيت پايداري داشته باشند. از طرف ديگر دختران براي ازدواج محدوديت هاي سني بيشتري دارند و ممكن است شرايط ازدواج با هم سن و سال خود را پيدا نكنند، در حالي كه مردان مسن تر از نظر اقتصادي و اجتماعي جايگاه باثبات تري دارند و اين مسئله بسياري از نگراني هاي دختران را كاهش مي دهد.

5. ثبات شخصيتي بالا
هر چه سن افراد بالاتر مي رود، از نظر شخصيتي به ثبات بيشتري مي رسند. و مردان مسن مي دانند كه هستند، از زندگي شان چه چيزي مي خواهند و بايد در چه مسيري قدم بردارند. در حالي كه افراد جوان تر مشكلات بيشتري در اين زمينه دارند كه ممكن است امنيت زندگي زناشويي را تهديد كند. با توجه به اين موضوع بسيار مهم است كه سن را تنها عامل تعيين كننده براي ثبات شخصيتي در نظر نگيريد.

افراد بسياري هستند كه با افزايش سن وضعيت دروني پايداري ندارند و شخصيت آن ها هيجاني و دمدمي مزاج است در مقابل افرادي هستند كه در سن جواني هويت خود را پيدا مي كنند و استوار و با ثبات كامل مي توانند در مسير دلخواهشان قرار گيرند.

به همين دليل به سن فرد توجه نداشته باشيد و تنها به آن اكتفا نكنيد. در اين شرايط مي توانيد از مشاوره قبل از ازدواج كمك بخواهيد تا در مورد اين مسئله راهنمايي هاي لازم را انجام دهد.

معايب ازدواج با مرد سن بالا ( مسن)
علاوه بر اين كه ازدواج با مرد سن بالا مزايايي دارد با معايبي نيز همراه مي باشد كه برخي از اين معايب به شرح زير مي باشند:

1. تفاوت در نگرش ها و جهان بيني
بر اساس مطالبي كه بيان شده است تفاوت سن باعث مي شود تا علايق و لذت هاي شما با همسرتان متفاوت باشد و ممكن است نسبت به زوج هاي ديگر فعاليت لذت بخش كمتري داشته باشيد، هم چنين ممكن است هيجان زندگي تان كمتر شود زيرا تفاوت در ميزان انرژي زوجين، باعث كاهش توان مرد در انجام برخي از فعاليت ها مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-مشكلات ازدواج در سن بالا افسانه است؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/2 
زمان : ۱۸
تفاوت كودك همسري و ازدواج در سن پايين| ازدواج زودهنگام
|

ازدواج زودهنگام مسئله اي رايج در برخي از جوامع به خصوص ايران مي باشد، البته اين مسئله چالش برانگيز مخالفان و موافقاني دارد كه به بررسي و نقد آن مي پردازند. به ازدواج هاي زير 18 سال ازدواج زود هنگام مي گويند كه به علل مختلفي در ايران رواج يافته است.

از جمله مسائل فرهنگي، اقتصادي، مذهبي و فردي از عوامل سوق دهنده افراد به سمت ازدواج در سن پايين مي باشند. متاسفانه در برخي از مناطق و به اعتقاد برخي از افراد ازدواج زودهنگام به خصوص در مورد دختران نوعي فضيلت به شما مي آيد. اما اين پديده باعث به وجود آمدن مشكلاتي براي فرد، جامعه و خانواده مي شود.

در اين شرايط بايد افراد سطح آگاهي خود را در مورد ازدواج زودهنگام افزايش دهند تا با پيامدهاي منفي آن آشنا شوند و تا حد امكان از اين اتفاق پيشگيري كنند. كمك گرفتن از مشاوره ازدواج در اين زمينه موثر مي باشد و مي تواند آگاهي لازم را در اختيار شخص بگذارد.

ازدواج زود هنگام| پيامدهاي ازدواج زودهنگام
سن ازدواج به طور قانوني در ايران، 13 سالگي مي باشد البته سنين پايين تحت شرايط خاص با بررسي قاضي، اجازه ازدواج صادر خواهد شد، اما سن رسمي ازدواج در سطح جهان 18 سال در نظر گرفته مي شود در واقع منظور از ازدواج زودهنگام، سن پايين تر از 18 سال مي باشد.

در جوامع مدرن مبناي ازدواج هر فرد تمايل و انتخاب خودش مي باشد يعني هر فردي خودش مي تواند انتخاب كند و ازدواج يك انتخاب شخصي است كه فرد بالاي 18 سال در مورد آن تصميم مي گيرد.

به طور معمول در اين جوامع ازدواج زير 18 سال غيرقانوني مي باشد و خود افراد تمايلي براي آن ندارند هم چنين ازدواج امري تحميلي در نظر گرفته نمي شود و خانواده ها در مورد آن تصميم نمي گيرند. در كشورها غربي خانواده ها در ازدواج نقش موثري ندارند و نقش خانواده در ازدواج چندان پررنگ نمي باشد.

در مقايسه با كشورهاي غربي، ازدواج در ايران براي والدين بسيار مهم است و يك سرنوشت قطعي براي فرزندان در نظر گرفته مي شود و والدين از سال ها قبل براي آن برنامه ريزي مي كنند. حتي در انتخاب فرد مناسب براي ازدواج با فرزندشان تصميم گيري مي كنند و اين عامل در برخي از مواقع باعث مي شود تا فرد معيارهايي براي انتخاب همسر در نظر نگرفته و با تصميم خانواده تن به ازدواج دهد.


ازدواج زودهنگام، علل و پيامدهاي ازدواج در سن پايين
شيوع ازدواج زود هنگام
ازدواج زود هنگام يعني زير سن 18 سال، كه در ايران شيوع بالايي دارد. بر اساس آمارها شيوع كودك همسري براي دختران زير سن قانوني حدود 65 درصد و براي پسران 35 درصد مي باشد. متاسفانه حدود 20 درصد از اين افراد تحصيلات زير ديپلم دارند و عدم تحصيلات كافي به معني ناآگاهي آن ها در مورد ازدواج و بروز مشكلاتي در اين زمينه مي شود، زيرا اطلاعات آن ها در اين زمينه بسيار كم مي باشد.

علل ازدواج زود هنگام چيست؟| عوامل موثر بر ازدواج زودهنگام
ازدواج زودهنگام در بسياري از مناطق كشور به خصوص در روستاها و شهرهاي كوچك امري طبيعي مي باشد و اصولا مورد تشويق و تائيد قرار مي گيرد. براي ازدواج در سنين پايين علل متعددي وجود دارد كه در ادامه مقاله آن ها را بيان كرده و به بررسي آن مي پردازيم:

1. علل فرهنگي
در برخي از فرهنگ ها، ازدواج زودهنگام يك فضيلت و ارزش به حساب مي آيد، اين مسئله بيشتر در مورد زنان صادق است تا مردان. فرهنگ غالب جامعه بيشتر جوانان را تشويق مي كند تا در سنين پايين ازدواج كنند و آمادگي روحي آن ها را براي ازدواج در نظر نمي گيرند.

در صورتي كه به اين امر توجه نكنند از نظر اجتماعي فشار زيادي به زنان وارد مي شود. هم چنين در برخي از خرده فرهنگ ها دختران هر چه زودتر ازدواج كنند، بهتر است و تحصيل و اشتغال زنان ارزش پنداشته نمي شود. والدين فكر مي كنند كه اگر دختر در سن بالا و دير ازدواج كند حرف شنوي او از والدين كاهش مي يابد و والدين نمي توانند او را كنترل كنند. البته در مورد پسران هم اين نگراني وجود دارد اما آزادي پسران در خانواده بيشتر مي باشد.

2. علل فردي | عوامل موثر بر ازدواج زودهنگام
برخي از نوجوانان در ارتباط با جنس مخالف و به خاطر وابستگي عاطفي شديدي كه به طرف مقابل شان دارند تصميم به ازدواج مي گيرند.

در واقع انگيزه آن براي ازدواج وصال به معشوق مي باشد و هيچ آگاهي يا پيش زمينه اي در مورد مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق ندارند و بدون آگاهي تصميم مي گيرند تا زندگي مشترك شان را آغاز كنند. در اين شرايط ممكن است خانواده ها با تصميم او مخالفت كنند اما او در امر ازدواج پافشاري مي كند و عليرغم مخالفت هاي خانوادگي، تصميم به ازدواج مي گيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تفاوت كودك همسري و ازدواج در سن پايين| ازدواج زودهنگام



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/5/27 
زمان : ۱۳
بهترين سن ازدواج
|

سن ازدواج، بهترين سن ازدواج چه زماني است؟

بعضي افراد از روي سن تشخيص مي دهند كه وقت ازدواج رسيده است و يا نه و اين سن نشان دهنده آمادگي فرد براي ازدواج مي باشد.

اين طرز فكر در گذشته بسيار متداول بوده است، اما امروزه مطالعات عميق و گسترده روانشناختي و روحيات متفاوت انسان هاي عصر حاضر در اين زمينه به نتايج مختلفي رسيده است.

بهترين سن ازدواج

در واقع سن ازدواج مجموعه اي از نشانه هاي آمادگي براي ازدواج مي باشد اما براي رسيدن به آن نياز به شناخت و خود آگاهي مي باشد و فرد بايد به شناخت خود برسد و معيارهاي خود را براي ازدواج مشخص كند.

در برخي از مواقع افراد در مورد روحيات خود با مشكلاتي رو به رو مي شوند كه نشات گرفته از عدم آگاهي و شناخت آن ها مي باشد.

در چنين شرايطي فرد بايد به روانشناس و مشاور خانواده مراجعه كند تا با استفاده از راهكارهاي موثر بتواند آگاهي خود را در اين زمينه افزايش دهد و تصميم گيري صحيح و درستي داشته باشد.

بلوغ هيجاني و اجتماعي مهم تر از سن ازدواج
براي ازدواج كردن تنها بلوغ جنسي در پسران و دختران كافي نمي باشد و فرد بايد به بلوغ عاطفي، هيجاني و رواني برسد منظور از بلوغ رواني تغيير نگاه او به زندگي است يعني نگاه او به زندگي با نگاه يك كودك يا نوجوان به زندگي فرق داشته باشد.

خود فرد متوجه اين موضوع نمي شود و بيشتر اطرافيان متوجه تغيير رفتار او خواهند شد، از جمله ويژگي ها و مشخصه هاي بلوغ عاطفي، هيجاني و اجتماعي مي توان به موارد زير اشاره نمود:

اعتماد به نفس و عزت نفس دارد.
مي تواند تكيه گاه باشد.
مي تواند عادت هاي غلط خود را ترك كرده و قادر به تغيير رفتار و اصلاح آن باشد.
درك بالا دارد و مي تواند با تغييرات و مشكلات سازگار شود. و براي حل آن ها تلاش كند.
بتواند به خوبي احساسات و هيجانات خود را كنترل كند.
آينده نگر و هدفمند است.
توانايي مديريت خود و خانواده را دارد.
مسئوليت پذير است.
مي تواند نيازهاي مالي، علمي و بهداشتي خانواده را تامين كند.
توانمند و پخته بوده و به خودباوري رسيده است.
مستقل است يا براي مستقل بودن تلاش مي كند.
توانايي درك جنس مخالف و انسان هاي ديگر را دارد و متعصب و لجباز نيست.
تلاش گر، پر انرژي و داراي خلق متعادل است.
با وجدان و با اخلاق است و به منافع جمع احترام مي گذارد و تنها به منافع خود فكر نمي كند.
از چيزي نمي ترسد و براي هر شكست و مشكلي، برنامه دارد.
نمي توان به آساني تشخيص داد كه آيا آن فرد به بلوغ رواني و اجتماعي رسيده است يا نه، در اين زمينه مشاوره گرفتن از روانشناس مي تواند به فرد بسيار كمك كند تا بهتر خود و شرايطش را بشناسد و زندگي خوبي را براي خود رقم بزند.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بهترين سن ازدواج



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/2/15 
زمان : ۱۴
[ ]