روانشناسي

 
 
لجبازي و لجاجت بين همسران
|

مفهوم لجاجت
واژه ي لجاجت به مفهوم تكرار عمل و استمرار آن در صورتي است كه مطابق ميل و خواسته ي فرد نباشد، مثلا مردي دوست ندارد وقتي وارد منزل مي شود همسر خود را با لباس و سر و وضع ژوليده ببيند، اما خانم پيوسته سر و وضع نامرتبي دارد و به خواسته ي شوهر توجهي نمي كند، يا خانمي دوست ندارد وقتي شوهر از بيرون وارد خانه مي شود سريع به سراغ روزنامه خواندن يا تماشاي تلويزيون برود بلكه مي خواهد شوهرش دقايقي را به گوش سپردن و توجه كامل به حرف هاي او اختصاص دهد و گوش شنوا و مونسي براي درد دل هاي خانم باشد.

البته لازم به ذكر است كه به اصرار، پافشاري و تكرار خواسته اي كه مورد درخواست، احقاق حقي باشد لجاجت نمي گويند؛ به عنوان نمونه پافشاري بر انجام كار شايسته يا تاكيد بر انجام ندادن عمل ناشايست، لج بازي و لجاجت نيست. لجاجت در واقع اصرار ورزيدن بر كار ناصحيح يا حرف اشتباه و به دور از منطق است كه شخص مبتلا به آن پيوسته با بهانه جويي هاي مختلف در صدد لج بازي بر مي آيد.

علائم و آثار لجاجت
اين صفت ناهنجار در شخصيت برخي از مردها و زن ها ابعاد گسترده اي دارد و به صورت متنوعي در اشخاص مبتلا، بروز و ظهور مي كند.

برخي از علائم و آثار لجاجت عبارتند از:
الف) بدبيني و بي اعتمادي

لج بازي با ديگران در صورت تكرار و تداوم، رفته رفته شخص مبتلا را به سمت اختلال در نيروي شناخت سوق مي دهد و در نهايت موجب بي اعتمادي او به ديگران مي شود.

ب) پرخاشگري

يكي از آثار قطعي و اجتناب ناپذير لجاجت، رفتار خشن و توأم با پرخاشگري است؛ زيرا شخص لجوج نسبت به ديگران احساسات منفي دارد و پيوسته در صدد تلافي و تخليه ي احساسات منفي خود است. از اين رو- به شكل ناخودآگاه – در معرض پرخاشگري و تهاجم لفظي قرار مي گيرد.

پ) كاهش ابهت و احترام

لجاجت با ديگران كم كم شخصيت فرد لجوج را تنزل مي دهد و سست مي كند و در نتيجه ابهت شخص در نگاه اطرافيان كم رنگ مي شود. از ديدگاه قرآن كريم هم، برخورد لجاجت آميز و ايجاد نزاع با ديگران يكي از عوامل كم شدن قدرت و اقتدار انسان معرفي شده است.

«… و لاتنازعوا فتغشلوا و تذهب ريحكم…» (مسير اختلاف و ستيزه جويي را برنگزينيد تا نيروي شما سست شده و از نفوذتان كاسته شود.)

ت) سلب كنترل در گفتار و رفتار

لجاجت رذيله اي است كه وقتي در شخصيت انسان جا پيدا مي كند موجب از بين رفتن كنترل عقلاني و انديشيدن صحيح مي شود. در واقع لجاجت به منزله ي حجاب بزرگ و صخيمي بر انديشه ي آدمي است و اجازه درست فكر كردن را به او نمي دهد. در تعبير زيبا و گوياي امام علي (ع) آمده است: «لا مركب أجمع من اللجاج» (هيچ مركبي سركش تر از لجاجت نيست.)

با دقت در اين جمله ي امام مي توان فهميد كه حين بروز لجاجت، انسان در واقع سوار بر مركب افسار گريخته و بدون مهاري است كه احتمال دارد صاحب خود را به سوي هر نوع مهلكه و آسيبي بكشاند.

ث) بي تدبيري (سوء مديريت)ن

يكي ديگر از علائم آشكار لجاجت، از دست رفتن مديريت و توان اداره ي امور زندگي به شكل صحيح است. در تعبير شيواي امام علي عليه السلام مي خوانيم: ليس لللجوج تدبير» (انسان لج باز تدبير ندارد). راز اصلي از دست رفتن تدبير و مديريت در شخص لجوج، انجام اعمالي است كه برخلاف عقل اوست؛ به تعبير ديگر لجاجت به شخص لجوج اجازه نمي دهد رفتار و گفتار حساب شده و عقلاني داشته باشد. از اين رو فرد با پيروي از هواي نفس و غريزه ي انتقام جويي منفي طوري رفتار مي كند و طوري حرف مي زند كه صرفا برنده ي ميدان باشد و طرف مقابل خود را بيازارد و ناخشنود كند.

منبع:مشاوره ازدواج-لجبازي و لجاجت بين همسران



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/7/15 
زمان : ۱۱
نوجوان لجباز
|

نوجوان لجباز را چگونه مي توان آرام كرد؟ در برخورد با نوجوان لجباز نبايد عصباني شد بلكه بايد با قاطعانه به آن ها نشان داد كه چگونه بايد به اعضاي خانواده و محيط آن احترام بگذارند. عصبانيت شما تنها باعث لجبازي بيش تر آن ها مي شود. در ادامه راهكارهايي بيان شده است اما اگر از پرخاشگري و لجبازي نوجوان يا كودك خود شاكي هستيد مي توانيد از مشاوران مركز ستاره ايرانيان كمك بگيريد. مشاوران ما به طور تخصصي لجبازي و پرخاشگري نوجوان را در كوتاه ترين مدت بهبود مي بخشند.

روانشناسي لجبازيعلت لجبازي جوانان چيست؟ نوجوانان و جوانان در دوره اي زندگي قرار دارند كه ممكن است تناقض هاي زيادي داشته باشند، علاوه بر اين، آن ها براي فرديت و استقلال خود هر روز در حال تلاش هستند و از طرفي ديگر مي خواهند در مدرسه و بين دوستان خود محبوب باشند. استقلال آن ها باعث مي شود كه اجازه ندهند به آن ها كمك كنيد در حالي كه به كمك شما احتياج دارند. از طرف ديگر مشكلات هورموني و رشد باعث مي شود دمدمي مزاج شده و نتوانند احساسات خود را به درستي كنترل كنند.

خلق و خوي نوجوان به دليل رشد مغز او مدام در حال تغيير است و همين باعث مي شود كه در كنترل احساسات خود احساس ناتواني داشته باشد. در اين دوره توصيه هاي زيادي به والدين مي شود كه به بهبود ارتباط آن ها با نوجوان و كاهش علاقه نوجوان به استفاده از مواد مخدر يا خودكشي منجر مي شود.

پيشنهاد مشاور: رفتار با جوان ۱۸ ساله

با دختر نوجوان لجباز چگونه رفتار كنيم
رفتار با نوجوان ۱۳ ساله دختر بايد چگونه باشد؟ بلوغ تاثير بسيار قابل توجهي بر زندگي دختران دارد زيرا هم تغييرات خلقي هم جسماني شديدي را ايجاد مي كند. بلوغ دختران حدود ۱۱ سالگي شروع و بين ۱۴ تا ۱۶ سالگي دختران بالغ مي شوند. يكي از مشكلات اصلي كه دختران تجربه مي كنند مشكلات و نگراني هاي مربوط به شكل ظاهري خود است كه بر اعتماد به نفس آن ها تاثير زيادي مي گذارد.در اين سن حساس والدين به خصوص مادران بايد تا جايي كه مي توانند با دختران نوجوان خود ارتباط برقرار كنند. ارتباط مداوم ميان والدين و دختران باعث مي شود كه احتمال رابطه جنسي خطرناك، مصرف مواد و خودكشي به شدت كاهش يابد.

همواره نكات مثبت رفتاري و شخصيتي فرزند خود را به ياد داشته باشيد و روي آن ها تاكيد كنيد، با نوجوان خود مهربان بوده و سعي كنيد آن ها را درك كرده و وقت كافي براي ارتباط با آن ها بگذاريد. به ياد داشته باشيد كه عبور از اين مرحله باعث افزايش سلامت رواني نوجوان شما مي شود.


نوجوان لجباز
۸ رفتار موثر با نوجوان
در ادامه ۱۱ رفتار مفيد و موثر براي كاهش لجبازي نوجوان آمده است، اين موارد به شما كمك مي كند تا تنش را به حداقل رسانده و به بهترين شكل با نوجوان خود تعامل برقرار كنيد.

۱.اجازه ندهيد شما را عصباني كند
نوجوانان عاشق اين هستند كه كنترل شما را در دست بگيرند بنابراين تلاش مي كنند كه با تحريك يا تغيير شرايط شما را مجبور كنند كه كنترل خود را از دست داده و به درجه اي برسيد كه او شرايط را در دست بگيرد. در حقيقت وقتي شما عصباني ميشويد جاي والد و فرزند تغيير مي كند.

بنابراين خونسردي خود را حفظ كنيد. هرچه واكنش كم تري نشان دهيد، با منطق بهتر و صحيح تر مي توانيد تصميم بگيريد. هميشه مي توانيد پاسخ بهتري به شرايط پيدا كنيد تنها كافي است براي چند ثانيه تا ۱۰ شمرده و منطقي شرايط را ارزيابي كنيد. پاسخ هاي احساسي باعث مي شود كه فرزندتان متوجه بشود كنترل شرايط را از دست داده ايد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نوجوان لجباز



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/4/14 
زمان : ۱۳
درمان لجبازي كودكان
|

درمان لجبازي كودكان چيست؟ واكنش نامطلوبي است كه كودكان نسبت به محيط، شرايط و رفتار والدين از خود نشان مي دهند. والدين پيش از تصميم به بچه دار شدن بايد رفتارها و مهارت هاي تربيت فرزند را بياموزند تا از بروز ناهنجاري هاي رفتاري مانند لجبازي در كودكان پيشگيري شود. لجبازي جزو مراحل طبيعي رشد كودك است و استثنا بردار هم نيست.

برخي اوقات از والدين مي‌شنويم كه «اين بچه نيم وجبي داره تو روي من مي‌ايسته»

اين ايستادگي در مقابل والدين تا شش يا هفت سالگي ادامه دارد و كم كم به مرحله كمون يا نهفتگي وارد مي‌شود. تقريبا همه كودكان به درجاتي متفاوت، منفي كاري را از خود بروز مي‌دهند.در مورد لجبازي كودكان بيشتر بخوانيد: روش هاي مقابله با لجبازي كودك و نوجوان

علت لجبازي كودكان
كودكان از بدو تولد معمولا لجباز نيستند، اما برخي از آن ها به دلايل مختلف (رفتار والدي) به چنين رفتاري عادت مي كنند. همچنين كودكان لجباز در همه موارد انعطاف ناپذير نيستند.

درك علت دقيق لجبازي براي كمك به كودكان براي كاهش اين رفتار كليدي است بنابراين اين قسمت از مقاله را از دست ندهيد.

لجبازي در كودكان امري طبيعي است، اما اين از مشكلات والدين كم نمي كند. كارهاي ساده اي مانند خوابيدن، حمام كردن يا خوردن مي تواند باعث دعوا و درگيري ميان مادر و كودك شود. علت لجبازي كودكان مي تواند شامل موارد زير باشد:

نياز شديدي به تاييد و شنيده شدن توسط والدين خود دارد. بنابراين ممكن است توجه شما را جلب كنند.
مي خواهد مستقل باشد.
عدم كنترل. يكي ديگر از دلايل رايج افزايش لجبازي در كودكان، احساس عدم كنترل است. هنگامي كه كودكان احساس مي كنند هيچ كنترلي بر زندگي خود ندارند، شروع به لجبازي مي كنند.


ويژگي هاي رهبري دارد و مي خواهد رئيس باشد.
دوست دارد كه كارها را با سرعت خودش انجام دهند.
لجبازي در كودكان مي تواند ژنتيكي يا اكتسابي از محيط باشد.
ترس از تغيير. تغيير براي كودكان ترسناك است، بنابراين آنها اغلب از لجبازي به عنوان اولين خط دفاعي خود استفاده مي كنند. برخي از كودكان اگر به مكان جديدي نقل مكان كنند يا به مدرسه جديدي بروند، لجبازي بيش تري نشان مي دهند.
حفظ هويت. برخي از كودكان براي حفظ هويت خود ارزش زيادي قائل هستند. بنابراين در چنين مواقعي تا حدي لجباز مي‌شوند كه حتي از ديد ديگران فكر نمي‌كنند.
رهايي از درد. وقتي والدين سعي مي كنند به هر طريق ممكن كودك را كنترل كنند، كودكان درد را احساس مي كند و براي رهايي از اين درد دست به لجبازي مي زند.
ويژگي كودك لجباز
در اينجا برخي از ويژگي هاي كودك لجباز وجود دارد كه بايد به آن ها توجه كرد :

باهوش و خلاق هستند.
تمايل به زير سوال بردن مسائل دارند.
آن‌ها مي‌خواهند شنيده شوند و انتظار دارند كه مورد تاييد قرار بگيرند.
مستقل هستند.
معتقد هستند كه بايد به نتيجه دلخواه خود برسند.
ممكن است كج خلقي و لجبازي مكرر داشته باشد.
همه چيز را با سرعت خود انجام خواهند داد.
بايد به هدفي كه دارد برسد حتي اگر قوانين را زيرپا بگذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان لجبازي كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/9 
زمان : ۱۸
خصوصيات كودك ۹ ساله كه آينده او را رقم مي زند!
|

خصوصيات كودك ۹ ساله، پرخاشگري در كودكان ۹ ساله، علت لجبازي دختر ۹ساله، لجبازي كودك ۹ ساله و روانشناسي دختر ۹ ساله در اين مقاله آورده شده است.

كودكان معمولاً در يك توالي طبيعي و قابل پيش بيني از يك نقطه عطف رشد به مرحله بعدي پيشرفت مي كنند. اما هر كودك با سرعت خودش رشد مي كند و مهارت كسب مي كند. برخي از كودكان ممكن است در يك زمينه مانند زبان پيشرفت كنند، اما در زمينه ديگري مانند رشد حسي و حركتي عقب باشند.


خصوصيات كودك ۹ ساله
كودكان هشت تا ده ساله هنوز در سني هستند كه روانشناس معروف اريك اريكسون آن را دوره سخت كوشي در مقابل حقارت مي نامد.

تا پايان دوره راهنمايي، ياد مي گيرند كه چگونه با همسالان خود ارتباط برقرار كنند، با قوانين اجتماعي سازگار شوند و از بازي آزاد به تعاملات و انتظارات ساختارمندتر تبديل شوند.

به عنوان مثال، كودك شما ممكن است بازي هاي مفصلي را توصيف كند كه در آن مي تواند در زمان سفر كند، آينده را ببيند يا موجودات جادويي را اهلي كند.

كودك ۹ ساله در دوره اي از رشد قرار گرفته است كه درواقع دروازه ورود به نوجواني است. به عبارتي ديگر فرزند ۹ ساله شما همچنان كودك محسوب مي شود؛ ولي مستقل تر مي شوند و به اندازه ي كافي به بلوغ مي رسند كه بتوانند بسياري از مسئوليت ها را بپذيرند.

لجبازي كودك ۹ ساله
والدين كودك ۹ ساله معمولا از لجبازي كودك خود شاكي هستند اين عبارتي است كه يكي از مراجعان در شكايت از لجبازي كودك ۹ ساله خود بيان كرده بود.

“من يك دختر ۹ ساله دارم كه بسيار لجباز است، او مي خواهد هر كاري كه مي خواهد انجام دهد. براي مثال، او نمي‌خواهد زيرپيراهن بپوشد، غذا نمي خورد و در برابر تمام خواسته هاي من مقاومت مي كند.”

در اين شرايط بايد درك كنيد كه لجبازي كودك شما ممكن است راهي براي اعمال احساس استقلال و قدرت او باشد، اين كار ممكن است براي شما مشكلات زيادي را به همراه داشته باشد اما مرحله اي ضروري براي كودك است.

در اين سن، فرزند شما متوجه شده است كه ديگران چگونه واكنش نشان مي دهند و اكنون رفتارهايي را از خود نشان مي دهد كه بر ديگران تاثير مي گذارد.

وقتي بچه‌ها از انجام كاري امتناع مي‌كنند و ما براي جلوگيري از جنگ تسليم مي‌شويم، به آن ها نشان مي دهيم كه مي توانند با امتناع خود موفق شوند.

ممكن است در ابتدا دشوار باشد زيرا او عادت دارد به آنچه مي خواهد برسد. مي توانيد با دادن گزينه به آن ها شروع كنيد براي آن ها دو گزينه بگذاريد و اجازه دهيد كه استقلال آن ها نيز رشد كند.

علت لجبازي دختر ۹ساله
كودكان ويژگي لجبازي را به عنوان بخشي از شخصيت خود براي دستيابي به اهداف خود به كار مي برد. اين به اين دليل است كه گاهي كودكان فكر مي كنند كه فقط با لجبازي مي توانند به آنچه مي خواستند دست يابند.

يكي از مؤلفه هاي رشد اجتماعي و عاطفي در كودكان ۸ تا ۱۰ ساله تمايل آن ها به افزايش استقلال از والدين و افزايش تمايل آنها براي ديده شدن به عنوان باهوش و آگاه است.

از آنجايي كه كودكان در اين سن براي يافتن ابزاري براي بيان خود تلاش مي كنند، گاهي اوقات نافرماني به نظر مي رسند. در اين هنگام والدين بايد درك كافي را از استقلال كودك داشته باشند و اجازه دهند كه كودكان نيز استقلال خود را رشد دهند البته اين بدين معني نمي باشد كه والدين بايد خط قرمز هاي خود را زير پا بگذارد.


خصوصيات كودك 9 ساله
رفتار
كودك مي خواهد كه كارها را به روش خودش برنامه ريزي كند.

در سن ۹ سالگي، بسياري از كودكان به طور رو به رشدي دايره ي ارتباطات اجتماعي شان را گسترش مي دهند تا با افراد ديگري بجز پدر و مادر ارتباط داشته باشند. در اين زمان، كودك ۹ ساله همچنان به احساس امنيتي كه از جانب والدين مي باشد نيازمند است و به لحاظ الگو بسيار تحت تاثير والدين مي باشند.

رشد فيزيكي
كودك ۹ ساله در مرز ورود به دوره ي نوجواني قرار گرفته است اين روندي است كه در طول آن تغييرات رشد فيزيكي، عاطفي و ديگر تغييرات را داشته باشند.

فرزند شما در اين سن با سرعت خودش رشد مي كند بنابراين رشد سالم براي هر كودك متفاوت مي باشد. اما مي توان گفت كه اكثر كودكان در سن ۹ سالگي ويژگي هاي زير را دارند.

حدود ۶ سانتي متر رشد كرده و در يك سال حدود ۳ كيلوگرم (۷ پوند) اضافه مي كند.
رشد مرتبط با جنسيت تغيير مي كند. دختران قد بلندتر شده و وزن بيشتري نسبت به پسران اضافه مي كنند.
هر سال حدود چهار دندان شيري را از دست مي دهد و اين دندان ها با دندان هاي دائمي جايگزين مي شوند.
رشد عاطفي
در سن ۹ سالگي بسياري از كودكان به لحاظ عاطفي به بلوغ رسيده اند، و بيشتر قادرند كه با درگيري ها و ياس هاي عاطفي كنار بيايند. كودك ۹ ساله مستقل تر مي باشد و به لحاظ عاطفي آمادگي بيشتري براي ورود به اجتماع دارد (كارهايي مانند شب ماندن در خانه ي دوستش).

منبع:كانون مشاوران ايران-خصوصيات كودك ۹ ساله كه آينده او را رقم مي زند!



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/7 
زمان : ۱۰
لجبازي كودك و نگرش هاي تربيتي نادرست
|

نگرش هاي شما به عنوان والد در تشديد مشكل لجبازي و نافرماني در كودكتان تاثير زيادي دارد. همه والدين در مورد فرزندان خود عقايد و نگرش هايي دارند. برخي از اين عقايد منطقي و سودمند و برخي ديگر غير منطقي و بيهوده هستند.عقايد منطقي، عقايدي هستند كه دليلي براي آن ها وجود دارد. انعطاف پذير هستند و منجر به بروز رفتارها و هيجانات متعادل و مناسب مي شوند.

عقايد غير منطقي عقايدي هستند كه دليلي براي آن ها وجود ندارد. انعطاف پذير و مطلق هستند،با جهان پيرامون خود هماهنگي ندارند، مانع دستيابي انساني به اهدافش مي گردند و در نهايت به بروز رفتارها وهيجانات نامناسب وناراحت كننده مي انجامند.

رفتار والدين احتمالآ مبتني بر تركيبي از عقايد منطقي و غير منطقي در مورد فرزندشان و رفتارهاي مقابله جويانه وي است. نگرش هاي منطقي و غير منطقي والدين،در حد وسط چهار طيف فكري كه در هر فردي وجود دارد، قرار مي گيرد. اين طيف ها عبارتند از :

۱- پرتوقعي- تفكر ترجيحي- بي توجهي
پرتوقعي نگرشي است كه به موجب آن يك پدر يا مادر به شكلي خدا گونه مي پندارد فرزند من و ديگران بايد به شكلي كه من مي خواهم رفتار كنند.اين طرز فكر بسيار خشك،بزرگ منشانه و غير منطقي است، زيرا هيچ قانوني در طبيعت وجود ندارد كه فرزند شما يا هر فرد ديگري را مجبور به رفتار مطابق دستور شما بكند. اين خود خواهي هيچ نقطه اي ندارد جز عصبانيت شما، زيرا كودك نافرمان در بسياري از مواقع قوانين اعلام شده توسط والدين را نقض خواهد كرد.

۲- احساس شكست خوردگي- احساس نگراني- بي احساسي.
احساس شكست خوردگي حالتي ذهني است كه به موجب آن پدر و مادر فكر مي كند. كارهاي فرزند من بسيار نا خوشايند، خيلي بد و بسيار نارا حت كننده است. رفتار هاي زشت او كاملآ مرا خرد كرده است . اين طرز فكر كاملآ غير منطقي است، زيرا كلمات بسيار نا خوشايند،خيلي بد وبسيار ناراحت كننده به اين معنا هستند كه چيزي ۱۰۰ درصد بد است، يعني بدتر از هر چيز بدي كه ممكن است براي يك فرد پيش بيايد.


اختلال نافرماني و لجبازي كودك
۳- عدم تحمل ناكامي- تحمل ناكامي- انكار ناكامي.
عدم تحمل ناكامي زماني رخ مي دهد كه والدين هنگام بروز مشكلات دست از تلاش ومبارزه بردارند وبخود بگويند، من بايد بي هيچ تلاش وكوششي از همكاري فرزندم برخوردار باشم چون اصلآ نمي توانم عدم همكاري او را تحمل كنم. فرزند من بايد خودش بداند كه رفتار صحيح چيست وهمان گونه عمل نمايد. اين طرز فكر باعث نا هماهنگي در رفتار والدين مي شود زيرا بعضي از آن ها معتقدند كه مجبورنيستند خود را به درد سر بياندازند و به سختي تلاش كنند تا به نتيجه برسند. اين طرز فكر والدين را از پيگيري هر برنامه اي جهت كمك به فرزند نافرمان باز مي دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-لجبازي كودك و نگرش هاي تربيتي نادرست



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/1/13 
زمان : ۱۷
11روش متقاعد كردن كودك از نظر روانشناسي
|

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد

متقاعد كردن كودك به انجام كارهايي كه نمي خواهند انجام دهند مي تواند چالش برانگيز باشد، هم چنين توقف كارهايي كه نمي خواهيد آنها انجام دهند نيز سخت تر مي باشد. در اين مقاله يازده روش تربيت كودك براي باانگيزه كردن كودكان براي كارهايي كه مي خواهيد انجام دهند آورده شده اند، بياييد با هم اين روش ها را مرور كنيم.

1.اهدافي را تعيين كنيد

از آنها بخواهيد كه ليستي از اهداف كوتاه مدت و يك هدف بلند مدت را تهيه كنند. اطمينان حاصل كنيد كه اهداف قابل دستيابي هستند اما براي دستيابي به آن نياز به تلاش دارند.

2.موفقيت ها را جشن بگيريد

هنگامي كه فرزند شما اهداف خود را انجام مي دهد ، به آنها بگوييد كه به آنها افتخار مي كنيد. اين چيزها را با هم جشن بگيريد. در بعضي موارد ، به فرزندتان بخاطر سخت كوشي آنها پاداش دهيد.

3.گاهي رقابت ايجاد كنيد.

رقابت سالم را تشويق كنيد. فرزندتان را تشويق كنيد كه دونده ديگري را در يك مسابقه دو پشت سر بگذارد يا سعي كند نمرات معقول تري نسبت به بقيه داشته باشد. در مورد مثبت بودن و قدرت داشتن  فرزند خود رقابت ايجاد كنيد و هرگز در مورد  نقاط منفي و ضعف  رقيب صحبت نكنيد.

4.براي متقاعد كردن كودك آنها را تشويق كنيد

به فرزندانتان نشان دهيد كه به آنها باور داريد. به آنها بگوييد كه چقدر عالي هستند. هرگونه شك و ترديد نسبت به خود را در آنها از بين ببريد.

براي آن ها داستان كودكانه بخوانيد.

 

5.علاقه نشان دهيد.

علاقه مند شويد درباره علاقه هاي فرزندتان بياموزيد. در مورد آنها با فرزندتان صحبت كنيد و گوش دهيد. اين به فرزندان شما نشان مي دهد كه شما به آنها اهميت مي دهيد و آزادانه مي توانند در مورد منافع خود با شما صحبت كنند

6.شور و شوق را در او كشف كنيد.

فرزندان خود را تشويق كنيد تا آنچه را كه علاقه مند هستند كشف كنند. اين مسئله ممكن است نيازمند تلاش باشد تا به نتيجه اي برسيد. از آنها در سفر خود به سمت شور و شوق حمايت كنيد و از آنها بخواهيد كه ادامه دهند تا اينكه موضوعات را دريابند.

7.خوش بين بودن يك گام موثر در متقاعد كردن كودك

چشم انداز مثبت و خوش بينانه را نسبت به فرزندان خود حفظ كنيد. اگر آنها ترس يا شك را در چشمان شما ببينند ، احتمالاً اعتماد به نفس خود را از دست خواهند داد. داشتن يك رويكرد مثبت مي تواند كه ديدگاه كلي آنها نسبت به يك وضعيت را روشن تر سازد.

8.فشار همسالان

گاهي اوقات، فشار كمي از سوي همسالان چيز بدي نيست. اين مي تواند بچه هاي شما را وادار به انجام بهتر كار در مدرسه يا ورزش كند زيرا آنها مي خواهند در كنار دوستان خود باشند. با اين حال، مراقب باشيد كه فشارهاي همسالان خيلي زياد نشود.

9.براي  متقاعد كردن كودك برنامه ريزي كنيد

براي رسيدن به اهداف، شما به يك برنامه نياز داريد. به فرزندان خود كمك كنيد تا يك استراتژي براي رسيدن به اهداف خود ايجاد كنند. براي دستيابي به آنها يك برنامه گام به گام تهيه كنيد.

درمان و دلايل لجبازي كردن كودك را بياموزيد.

 

10.آنها را هيجان زده كنيد.

فرزندان خود را در مورد اهداف و آرزوهايشان هيجان زده كنيد. نشان دهيد كه شما نيز براي آنها هيجان داريد. انرژي مثبت و آدرنالين باعث خواهد شد تا آنها به  كار سخت خود ادامه دهند و از تلاشهاي خود راضي باشند.

11.از مشاور كمك بگيريد

براي آشنايايي با برترين روانشناسان كودك و نوجوان مي توانيد با شماره 02122354282 و 02122247100 تماس حاصل كرده و براي مطالعه در مورد تربيت كودك به تفكيك سن به سايت روانشناسي كودك خلاق مراجعه فرماييد.

 

راه هايي كه براي متقاعد كردن كودكان وجود دارد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/11/14 
زمان : ۱۸
روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا
|

روش هايي براي كنترل كودك لجباز در اين مقاله فراهم شده است كه كمك زيادي به والدين مي كند. بسياري از والدين با اين سوال كه با كودك لجباز چگونه بايد رفتار كنند دست و پنجه نرم مي كنند. لجبازي در كودك يك مشكل متداول است، مخصوصا در كودكان سه تا پنج ساله و نوجوانان. اين مسئله قسمت طبيعي از رشد كودك است و در رفتارهايي مثل نافرماني از والدين، معلمان و ديگر بزرگترها نمود پيدا مي كند.

در دوره دبستان، آن هايي كه لجباز هستن بيشتر بهانه گيري مي كنند و هر چه شما مي خواهند انجام نمي دهند (يا بسيار كند انجام مي دهند)، تا اينكه از كوره در بروند، كه ويژگي بچه هاي كوچكتر است.

كودك ممكن است سعي داشته باشد كنترل خود را روي موقعيت نشان دهد يا استقلال خود را اعلام كند. شايد او در حال تست كردن محدوديت هايش و اقتدار شماست. يا شايد مي خواهد آنچه را دوست ندارد ابراز كند، مخصوصا وقتي شما به او مي گوييد مثلا اسباب بازي ها را جمع كن يا كارهايت را انجام بده.

چگونگي مديريت لجبازي در كودكان
در اين قسمت برخي نكات كاربردي و روش هايي براي كنترل كودك لجباز ارائه شده است:

۱. به دنبال دلائل ايجاد اين رفتار بگرديد
به دنبال دلائل و راه اندازهاي رفتار كودك بگرديد، و سعي كنيد رفتار لجبازي وي را زير نظر بگيريد. آيا الگويي وجود دارد؟ آيا چيزهاي خاصي هستند كه دوست ندارد يا نمي خواهد انجام دهد؟ آيا او زماني كه كودك لجباز مي شود كه مسائل گيج كننده هستند يا زماني كه عجله دارد؟

هم چنين، سعي كنيد در مورد قوانين و تكاليف منزل صريح باشيد، تا كودك بتواند آنها را دنبال كند. براي مثال، در كودكان پنج تا شش ساله تميز كردن كل اتاق كمي زياد است، و اگر همين كار را به صورت تكاليف خردتر دربياوريد شايد بهتر بتواند انجام دهد.

مثلا برداشتن اسباب بازي ها از روي زمين، يا كمك به شما در انجام آنها. زماني كه دليل را پيدا مي كنيد، مي توانيد قدم هاي لازم براي انطباق با موقعيت را برداريد و با مخالفت كمتري مواجه شويد. اين كار يكي از روش هايي براي كنترل كودك لجباز مي باشد كه بسيار موثر مي باشد.


روش هايي براي كنترل كودك لجباز
۲. فرزند خود را براي انجام كارهاي خوب آماده كنيد
سعي كنيد از موقعيت هايي كه كودك در آنها لجبازي نشان مي دهد يا رفتار بد دارد دوري كنيد. براي مثال، اگر برنامه زماني كودك بيش از حد پر باشد كودك باشد بداخلاق مي شود، سعي كنيد از برنامه ريزي براي كارهاي زياد بعد از مدرسه يا براي آخر هفته بپرهيزيد. اگر كودك شما از تغيير ناگهاني متنفر است، سعي كنيد بين فعاليت هاي يك وقت اضافي را منظور كنيد.

۳. طوري با كودك رفتار كنيد كه دوست داريد با شما رفتار شود
دقيقا مانند بزرگسالان، كودك شما كه با او به خوبي رفتار كرده ايد مي تواند آرام باشد.

ممكن است عصبي باشد يا احساس بي حوصلگي كند و نياز به ساعاتي آرامش داشته باشد. در مورد آنچه كودك بايد انجام دهد محكم باشيد اما با روشي نرم و دوستانه با او صحبت كنيد.

زماني كه الگوي خوبي از چگونگي ابراز يك عقيده يا مخالفت به روش محترمانه و عاشقانه هستيد، كودك شما نيز پيروي مي كند.

۴. از مزاياي مهارت كلامي كودك خود بهره بگيريد
والدين كودكان دبستاني يك مزيت را نسبت به والدين كودكان كم سن تر دارا هستند مخصوصا در مورد رفتارهايي مثل لجبازي: آنها مي توانند با كودك خود صحبت كنند. به آرامي با كودك خود صحبت كنيد و روي يك راه حل براي هر دو طرف كار كنيد. براي اين كار مي توانيد از مشاور كمك بگيريد تا روش هايي براي كنترل كودك لجباز به شما بياموزد و مهارت هاي كلامي لازم را به شما آموزش دهد.

۵. قوانين پايه را مشخص كنيد، روش هايي براي كنترل كودك لجباز
اطمينان حاصل كنيد كه كودك دقيقا مي داند كه چه كاري را بايد و چه كاري را نبايد انجام دهد.

براي مثال، اگر بد صحبت كردن با شما هنگام مشاجره يك تخطي قانوني در خانه شما محسوب مي شود، براي كودك مشخص كنيد كه اگر اين كار را انجام دهد عواقب بدي در پي خواهد داشت، و شانس دومي وجود ندارد. پيامد را آن چيزي انتخاب كنيد كه مي خواهيد روي دهد، مثلا عدم مشاهده تلويزيون در باقي روز يا انجام وظايفش در خانه.

بدين ترتيب او ياد مي گيرد كه خواسته هاي شما را ناديده نگيرد و اقتدار شما را دست كم نگيرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روش هايي براي كنترل كودك لجباز | ۱۲ درمان معجزه آسا



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/11 
زمان : ۰۸
لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله | بهترين برخورد را داشته باشيد
|

لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله، بهترين برخورد را داشته باشيد

لجبازي در كودكان ۲ تا ۳ ساله امري شايع مي باشد و بسياري اوقات اين رفتار والدين را كلافه كرده است و آن ها را وادار به تسليم مي كند. آيا واقعا كوتاه آمدن در برابر لجبازي هاي كودك صحيح مي باشد؟ كودك در اين سن دوست دارد تا استقلال خود را تثبيت كند و كارها را با لجبازي و به شيوه خودش انجام دهد، در اين هنگام اگر والدين رفتار مناسبي از خودشان نشان ندهند كودك در آينده با مشكلاتي رو به رو مي شود و ياد مي گيرد كه با لجبازي و پرخاشگري كارهايش را انجام دهد و زماني كه در اجتماع تقاضاي او به درستي برآورده نشود نسبت به توانايي هاي خود دچار ياس و نااميدي خواهد شد، به همين دليل اگر كودك لجبازي داريد بهتر است از مشاوره كودك كمك بگيريد و با ياري مشاور به رفتار هاي صحيح او پي ببريد.

لجبازي كوكان ۲ و ۳ ساله، علت اصلي
كودكان ۲ ساله شخصيت خود شيفته دارند و بايد در مورد تربيت كودكان ۲ تا ۳ ساله آگاهي لازم را داشته باشيد زيرا در اين سن كودكان در سطحي از دوره رشدي قرار دارند كه تمام دنيا متعلق به خودشان مي دانند و تمايل دارند تا هر چيزي كه مي خواهند سريعا براي آن ها فراهم شود و زماني كه چيزي از او سلب مي كنيد و يا با محدوديت هايي رو به رو مي شود واكنش هاي خود را به صورت لجبازي و جيغ زدن نشان مي دهد تا حق خود را از ديگران بگيرد، حتي احتمال دارد احساسات و عواطفش آن قدر برانگيخته شود كه راهي براي بروز آن ها پيدا نكند و شروع به لجبازي كردن نمايد.

علت ديگر لجبازي ناتوان بودن كودك است چون قادر نيست كاري كه مي خواهد را به درستي انجام دهد و نااميدي خود را با لجبازي كردن نشان مي دهد، در هر صورت لجبازي به خاطر هر علتي كه باشد قابل پذيرفتن نيست و شما بايد اين رفتار را در كودك تان تغيير دهيد و به او بفهمانيد كه با لجبازي كردن كاري پيش نمي رود و لجبازي كردن رفتار صحيحي نمي باشد.

واكنش صحيح در مقابل لجبازي كودكان
والدين لازم است ابتدا علت لجبازي كودك ۲ و ۳ ساله خود را بيابند و آگاهي لازم در مورد آن را به دست آورند تا در اين صورت بتوانند واكنش صحيح كه همان بي اعتنايي است را از خودشان نشان دهند اين شيوه در طولاني مدت مناسب است و باعث تغيير رفتار لجبازي در كودك مي شود، همچنين در بعضي مواقع كودك براي اين كه توجه شما را به خودش جلب كند لجبازي مي كند.

به طور مثال فرض كنيد كودك از شما آبميوه در خواست كرد و شما آن را در خانه نداريد و در اين صورت شروع به داد و بيداد مي كند و از شما مي خواهد تا همين الان براي او آبميوه فراهم نماييد اگر شما به خواسته او توجه كنيد و آن را برآورده نماييد سبب تشويق رفتار لجبازانه او مي شويد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-لجبازي در كودكان ۲ و ۳ ساله | بهترين برخورد را داشته باشيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/7/18 
زمان : ۰۵
علت و درمان لجبازي كودكان
|

علت و درمان لجبازي كودكان، راهنمايي به تفكيك سن

علت و درمان لجبازي كودك چيست؟ چگونه مي توان برخورد مناسبي با لجبازي كودكان داشت؟ كودكان در سنين مختلف رفتارهاي متفاوتي از خودشان نشان مي دهند و يكي از اين رفتار ها لجبازي كردن مي باشد كه در مراحل رشد بسياري از كودكان ديده مي شود.

نحوه برخورد با كودكان لجباز نياز به كسب مهارت و آگاهي خاصي در اين زمينه دارد براي اين كه بتواند برخورد صحيحي با كودك داشته باشيد بايد علت رفتار هاي او را بيابيد و به صورت صحيح و اصولي با كودكان رفتار نماييد و زماني كه با لجبازي كودك رو به رو شديد واكنش هاي صحيحي از خودتان نشان دهيد.

در ادامه اين مقاله به علت لجبازي كودكان و شيوه هاي بر خورد با آن ها را بيان مي كنيم. يكي از راه ها براي كاهش لجبازي كودكان شركت در جلسات مشاوره كودك مي باشد كه از متخصصان و روانشناسان مي توانيد مشورت گرفته و راهنمايي و راهكارهاي درست را دريافت نمايند و در برخي از جلسات مي توانيد كودك را به همراه خود به جلسات مشاوره ببريد.

علت و درمان لجبازي كودكان، كودكان لجباز چه رفتارهايي دارند؟
در ابتدا با كمك روانشناس بايد تشخيص داده شود كه آيا با اختلال نافرماني مقابله اي كودك رو به رو هستيم يا خير. كودكاني كه لجبازي و نافرماني مي كنند سعي مي كنند تا از دستوراتي كه به آن ها داده مي شود سرپيچي كنند و نظرات آن ها را ناديده بگيرند.

كودكاني كه لجبازي مي كنند معمولا رفتار هايي مانند گازگرفتن، ناسزا گفتن، گريه كردن و اين گونه رفتار هايي را از خود نشان مي دهند و افرادي كه لجباز و نافرماني را در پيش مي گيرند معمولا اعتماد به نفس پاييني دارند و داراي خلق افسرده هستند.

نشانه هايي كه در بالا بيان شده است نشان مي دهد كه كودك لجبازي و نافرماني را در پيش مي گيرد و توصيه مي شود تا براي كاهش و درمان لجبازي كودكان از راهكارهايي كه در ادامه بيان شده است استفاده شود و در صورتي كه لجبازي فرزندان ادامه داشت مي توانيد از روانشناس كمك بگيريد تا راهنمايي هاي صحيحي در اختيار شما قرار دهد و نافرماني هاي كودكان كاهش يابد.

علت لجبازي كودكان چيست؟
كودكان در سنين مختلف لجبازي هايي دارند ولي نوع اين لجبازي ها متفاوت مي باشد مثلا كودكاني كه فرزند اول خانواده هستند خصوصيات فرزند اول را دارد و در بهترين شرايط تربيت شده اند و همه امكانات رفاهي براي آن ها فراهم بوده است و به همين دليل بيشتر از ساير فرزندان ممكن است لجبازي كنند و براي خواسته هاي خودش پافشاري نمايند، اما فرزندان ديگر نسبت به فرزند اول لجبازي كمتري دارند و اين مسئله در بسياري از اوقات مشكل ساز مي شود و والدين از لجبازي كردن فرزند خود درمانده شده و نمي دانند كه با فرزندشان چه برخوردي بايد انجام دهند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-علت و درمان لجبازي كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/5/24 
زمان : ۱۸
برخورد با جنجال كودكان
|

برخورد با جنجال كودكان: بعضي اوقات والدين در حالي كه خودشان خوش نيت مي‌باشند

ولي بعد رفتار كردن را به كودكان خود مي آموزند.

راه درست برخورد با جنجال كودكان
برخي از والدين هنگامي كه فرزندشان كمي دارد به برخورد ناپسند كودك اهميت مي دهند و براي

آرامش دادن موقت به او باج مي دهند. شايد بها دادن به بچه به صورت موقت زنجان را كمتر كنند ولي بچه

ياد مي‌گيرد كه تنها روش رسيدن به نيازهاي است در رفتار كردن مي باشد كه بتوانند از والدين خود باج

بگيرد.

 

كودكاني كه گريه مي كنند و جنجال به پا مي كنند
تقريباً هنگامي كه به خريد مي رويد با بچه‌هاي بر مي خوريد كه جنجال به پا مي كنند و موجب مي‌شوند

پدر و مادرشان احساس تغيير بودن بكنند به كودكان گاهي براي رسيدن به نيازهاي خود شروع به گريه

ميكنند و اذيت ميكنند. كودكان در بازي دادن والدين خود توانايي زيادي دارند. تسليم شدن در برابر

فشارهاي كودكان موجب مي‌شود كه آنها در آينده دچار بد رفتار كردن شوند. چنين رفتاري را بيشتر والدين

تا پيش از دو سالگي در كودك خود نهادينه مي كنند. هنگامي كه بچه از راه جنجال به پا كردن به نياز خود

مي رسد آموزش مي‌بينند كه بد رفتاري مي‌توانند پاداش خوبي داشته باشد. اگر همچين برخوردي در

كودك به وجود بياورد تغيير آن كار بسيار سختي مي باشد. تنها مي توانيد براي عوض كردن آن از تسليم

شدن در مقابل جنجال كودك دوري كرده و به آن پاداش ندهيد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-برخورد با جنجال كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/10/12 
زمان : ۱۵
نقش رسانه در يادگيري لجبازي و پرخاشگري
|

آلبرت بندورا بنيانگذار نظريه شناختي اجتماعي معتقد است عوامل شخصي (از جمله باورها، انتظارات، نگرش ها، دانش ها، راهبردها ومانند اين ها)، رويدادهاي محيطي(فيزيكي واجتماعي) و رفتارهاي (عملي وكلامي) فرد با يكديگر تاثير و تاثر متقابل دارند و هيچ يك از اين سه جز را نمي توان جدا از اجزاي ديگر به عنوان تعيين كننده رفتار انسان به حساب آورد. بندورا اين تعامل سه جانبه را تعيين گري متقابل (جبر متقابل) مي نامد (سيف، 1387).

بندورا فرايندهاي شناختي را در تعيين رفتار آدمي بسيار مهم مي داند. طبق نظر او رفتار مي تواند شديدا تحت تاثير تخيلات فرد باشد. از آن جايي كه رفتار فرد دست كم تا حدودي به وسيله فرآيندهاي شناختي او تعيين مي شود، اگر اين فرآيندها به درستي واقعيت را منعكس نكند، موجب رفتار ناسازگارانه مي شود. بندورا چند دليل براي ايجاد فرايند هاي شناختي معيوب به دست مي دهد.

نخست اين كه، اعتقادات غلط در كودكان ممكن است به اين علت به وجود آيند كه چيزها را بر اساس ظاهرشان ارزيابي مي كنند. دوم اين كه خطاي فكري مي تواند از اطلاعات حاصل از شواهد ناكافي به وجود مي آيد. مثلا يادگيري ناشي از تصوراتي كه توسط رسانه ها و وسايل ارتباط جمعي منتقل ميشود. مردم تا حدي تصورا تشان را درباره واقعيت هاي اجتماعي كه هيچ گونه تماس مستقيمي با آن ها نداشته اند از راه صحنه هاي تلويزيوني مي آموزند. از آنجا كه دنياي ماهواره، تلويزيون، اينترنت، بازي هاي ويديو يي، رايانه اي و….. مملو از شخصيت هاي فاقد اصول اخلاقي (و پرخاشگري، خشونت، زير پا گذاشتن قوانين ومقررات و…..) است مي تواند دانش مربوط به جهان واقعي را وارونه جلوه دهد. طبق نظر بندورا اين ديد تحريف شده از واقعيت گاهي ممكن است به رفتار مجرمانه و جنايت آميز منجر شود. ” كودكان براي فرستادن نامه هاي تهديد آميز به معلمان و براي دعواهاي همراه با ضرب و جرح دستگير شده اندو معلوم گشته است كه اين گونه كارها را از صحنه هاي تلويزيوني آموخته اند (هرگنهان و اولسون، 1385).

بندورا مي گويد پس از آن كه باورهاي غلط تشكيل شدند، به صورت دائمي در مي آيند، زيرا صاحبان باورهاي غلط افرادي را مي جويند كه همان باورها را دارند. افزون بر اين، وقتي كه باورهاي غلط تشكيل شدند، به صورت پيشگويي ها يي كامبخش در مي آيند. براي مثال، اگر كودكي به اين باور برسد كه به جز از راه پرخاشگري و خشونت نمي توان به اهداف خود رسيد، به تجارب وفعاليت هايي مي پردازد كه باور او را تاييد مي كنند (هرگنهان و اولسون، 1385).

منبع : كودك و نوجوان-نقش رسانه در يادگيري لجبازي و پرخاشگري



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/4/3 
زمان : ۱۲
روانشناسي كودك هفت ساله
|

روانشناسي كودك هفت ساله – نقاط عطف رشدي و روش هاي فرزندپروري مناسب براي كودكان اين سنين كدامند؟ مدت زمان 5 دقيقه مطالعه.

اكثر كودكان هفت ساله تشنه يادگيري هستند و يك كنجكاوي ذاتي و هيجان بيشمار براي شناخت امور مختلف در جهان دارند.

آنها كاوشگران، دانشمندان و تحليل‌گران ذاتي هستند، و سوالات بسياري را مي پرسند از اينكه چرا آسمان آبي است تا بچه ها از كجا مي آيند.

روانشناسي كودك هفت ساله
در اين سن، آنها همچنين براي نشان دادن دانش خود شور خاصي دارند و نسبت به آن مغرورند، و اغلب از نشان دادن آنچه بلد هستند به كودكان با سن كمتر لذت مي برند.

هم چنين از آشنايي باز زير و بم كلاس و همكلاسي ها احساس اعتماد به نفس بيشتري پيدا مي كند.

هم چنين، از يادگيري رياضيات پايه و توانايي نوشتن لذت مي برند و دوست دارند آن را با والدين، دوستان و افراد نزديك فاميل در ميان بگذارند.

رشد فيزيكي و جسمي روانشناسي كودك هفت ساله
براي يك كودك هفت ساله، رشد فيزيكي بيشتر با اصلاح همراه است تا تغييرات آشكار. همراه با پيشرفت بيشتر در مهارت هاي ظريف حركتي، بدن ظريف و بلند كودك شما همچنان به رشد خود ادامه مي دهد.

در اين سن، كودكان هماهنگي و تعادل بيشتري را نشان مي دهند و مي توانند مهارت هاي حركتي را با هم تركيب كنند،

مثلا در هنگام رقصيدن دور بچرخند و … . هر چقدر از لحاظ فيزيكي فعال تر باشند، اين مهارتها سريع تر رشد مي كنند.

با وجود اينكه نمي توان انتظار داشت كه كودكان اين سنين تغييرات رشدي سريع و وسيع نشان دهند، كودكان در اين سن يك جهش رشدي در قد دارند.

به صورت ميانگين، هر كودك هفت ساله 5 تا 6 سانتي متر رشد قدي را نشان مي دهند.

روانشناسي كودك هفت ساله

نقاط عطف كليدي روانشناسي كودك هفت ساله
دوچرخه را مي راند
حركاتي كه نيازمند تعادل و ايستادن در يك نقطه هستند انجام مي دهند مثلا چرخيدن و…
تكاليف معمولي و ساده را به خوبي انجام مي دهند مثل مرتب كردن تختخواب و …
نكات فرزندپروري
فعاليت هاي جسمي سرگرم كننده را با خانواده انجام دهيد. ورزش كنيد و به فعاليت هاي بيرون از خانه گروهي بپيونديد.

كودكاني كه فعاليت حركتي بيشتري دارند رشد حركتي بهتري را نشان مي دهند نسبت به آنها كه بدون تحرك هستند.

رشد هيجاني
بلوغ هيجاني در اين سن، بسيار متفاوت تر از آنچه قبلا در دوران پيش دبستاني و مهدكودك بود مي شود.

منبع :كودك و نوجوان-روانشناسي كودك هفت ساله



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/2/25 
زمان : ۱۵
[ ]