روانشناسي

 
 
تأمين نيازهاي عاطفي و جنسي
|

نيازهاي عاطفي و جنسي دو نياز اساسي انساني هستند كه تأثير زيادي بر سلامت و رفاه ما دارند. وقتي اين نيازها برآورده نمي شوند، مي تواند منجر به مشكلاتي مانند اضطراب، افسردگي، مشكلات روابط و حتي بيماري هاي جسمي شود.

در اين مقاله، به بررسي اهميت تأمين نيازهاي عاطفي و جنسي خواهيم پرداخت. همچنين، نكاتي را براي كمك به شما در برآورده كردن اين نيازها ارائه خواهيم داد.

نياز عاطفي چيست
نيازهاي عاطفي شامل نياز به احساس عشق، ارتباط، حمايت و پذيرش است. اين نيازها در طول زندگي ما مهم هستند، اما در دوران كودكي و نوجواني به ويژه مهم هستند.

وقتي نيازهاي عاطفي ما برآورده مي شوند، احساس امنيت، دوست داشتن و ارزشمند بودن مي كنيم. اين احساسات مثبت مي تواند به ما كمك كند تا با چالش هاي زندگي كنار بياييم و بهزيستي كلي خود را بهبود ببخشيم.

برخي از راه هاي تأمين نيازهاي عاطفي عبارتند از:

ايجاد روابط نزديك با خانواده و دوستان
دريافت حمايت عاطفي از ديگران
احساس قدرداني و ارزشمند بودن
دنبال كردن اهداف و آرزوهاي خود
نيازهاي جنسي
نيازهاي جنسي شامل نياز به صميميت، لذت و رضايت جنسي است. اين نيازها در همه افراد متفاوت است، اما براي بسياري از افراد مهم هستند. وقتي نيازهاي جنسي ما برآورده مي شوند، احساس نزديكي، رضايت و آرامش مي كنيم. اين احساسات مثبت مي تواند به تقويت روابط ما و بهبود سلامت كلي ما كمك كند.

برخي از راه هاي تأمين نيازهاي جنسي عبارتند از:

داشتن روابط جنسي رضايت بخش با همسرزندگي خود
برقراري ارتباط با شريك زندگي خود در مورد نيازهاي جنسي خود
پيشنهاد مشاور:حد و مرز برقراري رابطه جنسي با همسر

نيازهاي عاطفي و جنسي

اهميت تأمين نيازهاي عاطفي و جنسي
نيازهاي عاطفي و جنسي دو نياز اساسي انساني هستند كه تأثير زيادي بر سلامت و رفاه ما دارند. وقتي اين نيازها برآورده نمي شوند، مي تواند منجر به مشكلاتي مانند:

اضطراب
افسردگي
مشكلات روابط
بيماري هاي جسمي
برآورده كردن نيازهاي عاطفي و جنسي مي تواند به بهبود سلامت و رفاه ما كمك كند. اين مي تواند منجر به:

احساس امنيت، دوست داشتن و ارزشمند بودن
احساس نزديكي، رضايت و آرامش
تقويت روابط
بهبود سلامت جسمي

منبع:مشاوره ازدواج-تأمين نيازهاي عاطفي و جنسي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/9/14 
زمان : ۱۹
مشاور خوب كودك : شناخت وضعيت رشد جسمي كودك
|

مشاور خوب كودك : شناخت وضعيت رشد جسمي كودك

براي شناخت وضعيت رشد جسمي كودك، معيارهاي مراحل رشد، هرگز اصول آماري قرار نمي‌گيرد. كودك ممكن است نسبت به تاريخ سني كه توسط آن مرحله معين نشده است، بسيار جوان يا بسيار مسن باشد. بنابراين بايد معيار سطح مرحله‌اي را پيدا كنيم تا بتوانيم درجه بلوغي را كه كودك واقعا به آن دست يافته، تشريح كنيم. از طريق معيارهايي كه براي هر دوره تعيين شده، تفاوت‌هاي فردي نمايان مي‌شود.

در فرآيند رشد هميشه سرعت مفهوم متغيري دارد، مثلا رشد در سن ۵ سالگي كند شده و از سن ۱۰ سالگي تغييرات ناشي از رشد نمايان خواهد شد. عمل رشد به طور دائمي از بدو تولد شروع مي‌شود و تغييراتي را ايجاد مي‌كند كه متاسفانه گاهي نسبت به اين تغييرات توجهي نمي‌شود كه اين بي‌توجهي تاثيرات سوئي بر روي فرزند در حال رشد مي‌گذارد، زيرا رشد علاوه بر تغييرات جسمي، تغييراتي در رفتار كودك نيز ايجاد مي‌كند كه به موازات فرايند رشد جسمي انجام مي‌گيرد. البته تغييرات حاصل از رشد جسمي از محيط پيرامون كودك نيز متاثر است. مثلا رشد كودكي كه در شمال كشور زندگي مي‌كند، با كودكي كه در جنوب كشور است، تفاوت خواهد داشت. با اين وجود مي‌توان گفت كه كودكان نواحي مختلف جامعه از لحاظ رشد و تغييرات فيزيكي و رواني قابل مقايسه هستند.

البته مراحل رشد كودك، مختص دسته‌بندي كودكان نيست، بلكه وسيله‌اي است كه به ما امكان مي‌دهد رفتار كودكان را تعبير و تفسير كنيم. كودك بيش از ششصد عضله متمايز دارد كه او را كاملا در بر گرفته‌اند. اكثر اين عضلات (پي – ماهيچه) شديدا توسط جهت‌هاي قرينه و با دستگاه مفصلي و اهرمي قابل توجهي به اسكلت محكم شده‌اند. پيچيدگي سيستم عضلات ماهيچه‌اي از حد تصور فراتر است، زيرا كودك در حدود چهل ميليون تار ماهيچه‌اي دارد كه هر يك از اين تارها به نوبه خود از تعداد بي‌شماري رشته‌هاي نازك ميكروسكوپي ساخته شده است كه اين رشته‌ها نيز به نوبه خود به رشته‌هاي نازك عصبي متصل مي‌شوند كه مايعات مغزي انتشاردهنده تحريك عصبي آنها از يك سري سلول‌هاي عصبي كه در مغز و نخاع قرار دارند، حاصل مي‌شود.

بخش اعظم اين تشكيلات، در طول ۱۰ سال اوليه زندگي ساخته مي‌شود و به شكل يك فرايند منظم انجام مي‌گيرد و بر اساس يك نظم دقيق ايجاد مي‌شود كه مراحل رشد را يادآوري مي‌كند. روند اين تشكيلات قبل از تولد شروع مي‌شود. كودك قبل از تولدش قادر است حركاتي انجام بدهد و وضعيت خود را تغيير بدهد (كل حركاتي را كه در طول دوره جنيني انجام مي‌شود، قابل ملاحظه است.)

كمي پس از تولد، نوزاد وضعيت‌هاي فعالي را كه چشم‌ها، سر، بازوها، پاها و بالا تنه وارد عمل مي‌كند، مي‌پذيرد؛ كه اين وضعيت كاملا منظم و هماهنگ است. اين كشف قابل ملاحظه، انضباط و هم‌آهنگي وضعيت چشم‌ها، سر و دست‌ها و بدن را ايجاب مي‌كند، حركت غير ارادي و نيروبخش گردن از دوران كودكي به عنوان منشأ ساده رشد در نظر گرفته مي‌شود.

زندگي قبل از تولد

دوران طبيعي بارداري معمولا در حدود ۲۸۰ روز است. مي‌توان دوران ۹ ماهگي بارداري را به سه قسمت تقسيم كرد كه به آنها سه ماهه اول، دوم و سوم مي‌گويند. بايد توجه داشت جنين در طول دوران بارداري از خون مادر تغذيه مي‌كند و به همين دليل رشد جنين در اين دوران، وابستگي شديدي به مادر دارد.

سه ماهه اول

در سه ماهه اول قلب ضربان نسبي دارد و خون را به تمام قسمت‌هايي كه اندام جنين است، مي‌رساند. چشم و بيني و گوش خارجي هنوز تشكيل نشده است. دستگاه گوارش همچنان در حال تشكيل شدن است.

در پايان هفته هشتم وزن جنين در حدود يك گرم و طول قد او در حدود ۵/۲ سانتيمتر است. اندام‌ها كم‌كم قابل رويت هستند، ولي بازو، آرنج، ساعد، دست‌ها، ران، زانو، ساق و پاها كم و بيش ديده مي‌شود. در اواخر هفته هشتم زائده مانندي كه قبلا به شكل دم ديده مي‌شد، از بين مي‌رود. در انتهاي هفته دوازدهم وزن جنين ۳۰ گرم و طول قد ۵/۷-۹ سانتيمتر است. در اين دوره اندام‌ها تشكيل شده‌اند، بازوها، انگشتان دست‌ها و پاها ك املا مشخص شده است. گوش خارجي قابل رويت است. ضربان قلب را در اين موقع با وسايل مخصوص مي‌توان شنيد، ناخن‌ها تشكيل شده و چشم‌ها كامل مي‌شوند.مشاوره كودك

سه ماهه دوم

در سه ماهه دوم اعضا و اندام‌هايي كه در سه ماهه اول تشكيل شده در سه ماهه دوم رشد مي‌كند و به مرحله تكامل نزديك مي‌شود.

در پايان دوره شش ماهگي طول قد جنين در حدود ۵/۲۷ تا ۳۰ سانتيمتر و وزن آن ۶۰۰ تا ۷۲۰ گرم است. در ماه‌هاي پنجم و ششم پوست بدن جنين قرمز مي‌شود. در اين زمان كه غدد چربي پوست شروع به ترشح چربي مي‌كنند و همراه با سلول‌هاي مرده پوست، ماده سفيد رنگي را تشكيل مي‌دهند كه پوست جنين را مي‌پوشاند كه اين، وظيفه حفاظت از پوست را به عهده خواهد داشت.

سه ماهه سوم

در سه ماهه سوم و در پايان نهمين ماه بارداري وزن معمولي جنين دختر در حدود ۳۰۰۰ گرم و پسر در حدود ۳۲۰۰ گرم است. طول قد در حدود ۵۰ سانتيمتر است. پوست بدن تغيير كرده و سفيد يا صورتي كمرنگ مي‌شود و پشت جنين از ماده چرب سفيد پوست پوشيده مي‌شود.

نيازهاي جسمي كودك

رشد جسماني كودك با اشباع نيازهاي جسمي او و فراهم كردن وسايل مادي امكان‌پذير خواهد بود. كودكان در سنين مختلف در سلامتي يا بيماري نيازهاي متفاوتي دارند. مثلا: نوع و مقدار غذا و خوابي كه كودك در سال‌هاي اول زندگي بدان نياز دارد، با سال‌هاي بعد متفاوت است. پدر در صورت حضور از نظر تغذيه حقي بر فرزند دارد و بايد از نظر غذايي نيازمندي‌هاي او را تامين كند.

منبع:مركز مشاوره-مشاور خوب كودك : شناخت وضعيت رشد جسمي كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/3/27 
زمان : ۱۲
روانشناسي تلفني و بهبود رابطه جنسي زوجين
|

بر اساس مطالعات روانشناسي تلفني آيا لازم است كه زن و مرد درباره ي نياز هاي جنسي خود با يكديگر صحبت كنند ؟

در فرهنگ ما زوجين توانايي اين كه در مورد نيازهاي جنسي شان با يكديگر حرف بزنند را ندارند و اين به اين دليل مي باشد كه زن و شوهر ياد نگرفته اند كه با يكديگر راحت باشند و در مورد مسائل عاطفي و نياز هايشان با يكديگر حرف بزنند.

به خصوص اگر آن ها در زمينه مسائل جنسي مشكلي داشته باشند اصلا نمي توانند با يكديگر حرف بزنند زيرا صحبت كردن در مورد مسائل جنسي را همراه با شرم و گناه مي دانند و راحت نيستند.

يكي از دلايل آن مي تواند والدين باشد چون والدين زن و شوهر در مورد مسائل جنسي با هم صحبت نمي كرده اند در نهايت زن و شوهر در مورد اين موضوع با يكديگر حرف نمي زنند.

بر اساس مطالعات روانشناسي تلفني آيا لازم است كه زن و مرد درباره ي نياز هاي جنسي خود با يكديگر صحبت كنند ؟ آيا صحبت كردن در مورد اين موضوع مهم مي باشد و بايد در مورد آن صحبت شود ؟

بر اساس نظر سكس تراپيست زن و شوهر بايد در مورد مسائل جنسي با يكديگر حرف بزنند و شرم و حيا نداشته باشند زيرا اگر با يكديگر راحت نباشند و حرف نزنند نخواهند توانست نياز ها و ترجيحاتشان را در روابط جنسي به يكديگر بگويند و خواسته هاي يكديگر را بشناسند.

زن و شوهر بايد در مورد نيازهاي جنسي با يكديگر صحبت كنند كه چه چيز هايي را مي خواهند و از چه چيز هايي لذت مي برند و چه چيز هايي آن ها را اذيت مي كند و لذت نمي برند و بايد بتوانند نياز هايشان را به طور واضح به يكديگر بگويند و حوزه مشتركي را پيدا كنند تا رابطه آن ها بهبود يابد و زندگي مشترك خوبي داشته باشند.

بر اساس گفته روانشناسان زن و شوهر بايد در مورد اين مسائل جنسي با يكديگر راحت باشند و حرف بزنند اگر آن ها صحبت نكنند ممكن است بسياري از نياز هاي آن ها ارضا نشده باقي بماند و احساس ناراحتي و نارضايتي در آن ها به وجود آيد.

در اين هنگام اگر فرد از رابطه جنسي ناراضي باشد ممكن است در معرض برقراري رابطه در خارج از خانواده باشد و نتواند نارضايتي خود را به طور مستقيم و واضح بيان كند و ممكن است در مورد مسائل ديگر حس نارضايتي خود را ابراز كند.

مثلا اگر در مورد مسائل جنسي مشكلاتي دارد و ناراضي مي باشد ممكن است در مورد مسائل ديگر بهانه بگيرد و نارضايتي اش را بروز دهد.

والدين بايد در زمينه مسائل جنسي با فرزندشان با توجه به سن كودك و موقعيت و فضاي مناسب و محيطي امني كه قرار دارد با او حرف بزنند و اطلاعات صحيحي را به او بدهند در اين صورت فرزند به خوبي و به طور درست با مسائل جنسي آشنا مي شود و قادر خواهند بود هنگامي كه بزرگ شود در مورد اين موضوع به راحتي با همسرش حرف بزند.

بر اساس مطالعات روانشناسي تلفني در حالت كلي زماني كه زوجين بتوانند در مورد مسائل جنسي با يكديگر حرف بزنند در اين صورت با نياز ها و خواسته هاي يكديگر به خوبي آشنا خواهند شد و خواهند توانست رابطه بهتري را با همسرشان تجربه كنند و زندگي مشترك خوبي خواهند داشت.

زوج درماني
زوج درماني و مشاوره زوجين | اهميت و تعريف انواع زوج درماني
رابطه جنسي غير عادي چگونه رابطه اي است ؟
بر اساس مطالعات روانشناسي تلفني و نظر مشاوران رابطه جنسي عادي به رابطه اي گفته مي شود كه زن و شوهر هر دو از آن رابطه لذت ببرند و با شريك عاطفي رابطه خوبي را تشكيل دهد اگر زوجين از رابطه خود لذت نبرند اين رابطه طبيعي به نظر نمي رسد و ممكن است مشكلاتي را براي آن ها به وجود آورد.

ممكن است فرد در رابطه جنسي پرخاشگري كند و آسيب هايي را به شريك جنسي اش وارد كند در اين صورت اين رابطه غير طبيعي است و يا ممكن است براي اين كه به ارضا شود رابطه اي با كودكان انجام دهد كه اين روابط غير عادي و بيمار گونه مي باشد.

مورد ديگر كه در يك رابطه طبيعي بايد به آن توجه شود نوع تحريك كردن و انواع پوزيشن ها مي باشد در اين صورت زوجين بايد از روش هايي براي تحريك كردن استفاده كنند كه هر دو نفر آن ها به توافق برسند و اگر يكي از آن ها اين روش ها را نپسندد در اين صورت مناسب نمي باشد و اين رابطه غير طبيعي خواهد بود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-روانشناسي تلفني و بهبود رابطه جنسي زوجين



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/4/10 
زمان : ۱۴
چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟
|

چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟

آگاهي پيدا كردن از نيازها و اظهار كلامي صحيح يكي از مهم ترين عناصر براي زندگي صميمانه مي باشد اين كار باعث مي شود تا طرف مقابلتان به خوبي آنچه ميگذرد واقف باشد.

براي بيان كردن نيازها بايد رابطه بين نيازها و احساسات خود را به خوبي بدانيم و اگر اطلاعات و آگاهي كافي در مورد نياز خود نداشته باشيم عواملي كه باعث به وجود آمدن احساسات مي شود را به كارها و رفتارهاي ديگران ربط مي دهيم.

اگر اينطور پيش رويم مانع رشد فكري خود مي شويم و دامنه آگاهي و اطلاعات ما با توجه به احوالات دروني ما كاهش مي يابد.

به عبارت ديگر اگر ما نتوانيم رابطهي بين نيازها و احساسات خود را به خوبي مشخص كنيم در اين هنگام ديگران را مقصر اعمال خود مي دانيم و اختلافاتي بين ما و ديگران به وجود مي آيد و در نتيجه مرزهاي ما با ديگران در معرض تهديد قرار مي گيرد.

نسبت به احساساتي كه در ما به وجود آمده ممكن است ديگران را سرزنش كنيم و بين ما و ديگران رنجش و كدورت به وجود آيد كه باعث كمتر شدن صميميت مي شود.

بر اساس نظر مشاوران ما اگر مسئوليت احساسات خود را به خوبي بپذيرم و ديگران را مقصر جلوه ندهيم در اين صورت بسيار خوب عمل مي كنيم و مسئوليت پذير مي شويم.

افراد كه مسئوليت احساسات خود را نمي پذيرند به روش هاي مختلفي ممكن است احساسات خود را بر دوش فرد ديگري بيندازند مثلا ممكن است آن ها احساسات خود را به صورت مبهم و نامفهوم نشان دهند و كارهاي ديگران را درنظر مي گيرم و به افراد القا مي كنيم كه آن ها مسئول احساسات ديگران مي باشند.

بر اساس نظر مشاوران بسياري از انسان ها ياد نگرفته اند كه چطور نيازهاي خودشان را بشناسند و نيازهاي آن ها چيست اما آن ها به خوبي ياد گرفته اند كه اگر نيازها آن ها برآورده نشود سريع به كارها و رفتارهاي ديگرا ن فكر كنند و به آن ها بينديشند.

بر اساس مطلب هاي بيان شده ما مي توانيم اينطور بگوييم: (وقتي آن حرف را زدي رنجيدم براي اين كه دوست داشتم بيشتر مرا درك كني.) مضمون اين متن آن است كه مسئوليت احساسات خود را به خوبي به گردن بگيريم و آن ها را بپذيريم و بيهوده تلاش نكنيم احساسات خود را به ديگران ربط بدهيم و پاي ديگران را به ميان بكشيم.

بيان نيازهاي خود
نيازهاي مشترك همه ي انسان ها چيست؟
بر اساس مطالعات انجام شده توسط مشاوران بسياري از نيازها ميان انسان ها مشترك مي باشد ،نيازها به دسته هاي مختلفي تقسيم مي شوند كه استقلال، آسايش جسماني، نيازهاي معنوي و شكوفايي شخصيتي اشاره كرد. در زير نمونه هايي از آن را ذكر مي كنيم.

داشتن استقلال و مستقل بودن
انتخاب آرزوها، اهداف و ارزش ها و انتخاب راه هايي براي رسيدن به آرزوها
آسايش جسماني يعني سرپناه داشتن
رابطه صحيح
آب و هوا
روابط جنسي
تغذيه مناسب
دوري از خطرها و تهديدها
نيازهاي معنوي مانند صلح و نظم و هماهنگي
شكوفايي شخصيتي مانند اعتبار داشتن، خلاقيت و انسانيت
وابستگي متقابل
وابستگي متقابل نمونه اي از نيازهاي انسان مي باشد و شامل صميميت، قدرداني، عشق، اعتماد، توجه و دلسوزي، پشتيباني و احترام و دوستي و محبت مي شود

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-چگونه نيازهاي خود را بيان كنيم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/4/7 
زمان : ۱۳
نيازهاي رواني سالمندان ، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران
|

نيازهاي رواني سالمندان، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران

نيازهاي رواني سالمندان از جمله موضوعاتي مي باشد كه احتياج به توجه بيشتري دارد، سلامت روان سالمندان تحت تاثير عواملي مانند نزديك شدن به سال هاي پاياني عمر، بازنشستگي و مشكلات جسمي كه باعث كاهش سطح فعاليت فرد مي شود و هم چنين مشكلاتي مانند از دست دادن همسر و يا دوستان و غيره مي باشد.

بر اساس نظرسنجي هاي انجام شده بروز اختلالات روحي و رواني در سالمندان مي تواند باعث افسردگي و اضطراب شود و خطر خودكشي را تا حد زيادي افزايش دهد به همين خاطر نقش اطرافيان در بهبود سلامت جسمي و رواني سالمندان از اهميت بسياري برخوردار مي باشد و بايد نسبت به نياز سالمندان دقت و توجه بيشتري داشته باشيم.

در اين خصوص بايد از مشاوره روانشناسي كمك بگيريد تا اطلاعات خود را راجع به دوران سالمندي افزايش دهيد و بتوانيد به خوبي نيازهاي آن ها را برطرف نماييد.

نيازهاي رواني سالمندان
روانشناسان معتقدند كه پس از رسيدن به سن ۶۰ سالگي وارد دنياي سالمندي مي شوند ورود آن ها به اين دوران با چالش هاي بسياري همراه خواهد بود و كنار آمدن آن ها با اين شرايط تحت تاثير عواملي مانند كيفيت زندگي فرد، سلامت جسم و روان و همين طور سيستم هاي حمايتي در محيط اطراف او مي باشد.

عدم توجه به نيازهاي رواني سالمندان باعث به وجود آمدن بيماري هاي روحي و رواني شده و آسيب هاي مغزي مانند آلزايمر در آن ها مي شود. با توجه به اين كه بروز اختلالات مي تواند مشكلاتي براي فرد و اطرافيان او به دست آورد بهتر است براي پيشگيري از اين مسئله اطلاعات خود را در مورد نيازهاي سالمندان افزايش دهيد و روش هاي ارتباطي مناسب با آن ها را ياد بگيريد تا نحوه ارتباطي مناسبي با آن ها داشته باشيد.

به استقلال سالمندان احترام بگذاريد
همه ما انسان ها بعد از اين كه سال هاي كودكي مان به پايان مي رسد تلاش مي كنيم كه خودمان براي زندگي تصميم بگيريم اما اين موضوع در دوران سالمندي به دليل ناتواني مالي و يا حركتي تا حدودي غير ممكن مي باشد و همين مسئله باعث مي شود تا سالمندان از نظر روحي حال خوبي نداشته باشند و افسردگي در آن ها به وجود آيد به همين دليل بايد به آن ها اجازه دهيد تا جايي كه ممكن است خودشان براي زندگي تصميم بگيرند.

از جمله موضوعاتي كه سالمندان مي توانند در مورد آن ها تصميم بگيرند و مشاركت داشته باشند مربوط به امور خانه و يا تصميم گيري در مورد شرايط مالي زندگي شان مي باشد.

توصيه مي شود در شرايطي كه قرار است بعضي از كارها را شما براي سالمند انجام دهيد از او سوال كنيد كه دلش مي خواهد آن كار چطور انجام شود و در صورتي كه با آن موضوع مخالف هستيد سعي كنيد تا حدودي مطابق ميلشان رفتار كنيد.

يكي از مشكلاتي كه در ميان سالمندان به وجود مي آيد وابستگي به اطرافيان مي باشد، اگر چه آن ها به استقلال نياز دارند اما ترس از دست دادن و آسيب ديدن اطرافيان باعث مي شود تا به ديگران وابسته شوند، در صورتي كه احساس مي كنيد فرد سالمند به اين مشكل دچار شده است براي جلوگيري از پيشرفت اين مشكل بايد از روانشناس كمك بخواهيد تا راهكارهاي لازم را در اختيار شما قرار دهد.

احساس ارزشمندي
در دوره اي كه فرد سالمند ناتوان مي شود عزت نفس خودش را از دست مي دهد و احساس بي ارزشي در او به وجود مي آيد . بر اساس نظريه اريكسون احساس بي ارزشي كه در فرد به وجود مي آيد ممكن است تحت تاثير ناتواني هاي حال حاضر فرد و هم چنين نارضايتي او به خاطر از دست دادن فرصت زندگي باشد.

در اين شرايط فرد احساس حسرت و نااميدي مي كند و حس مي كند از زندگي اش استفاده مفيد نكرده است و آن چنان براي او با ارزش نبوده است و ديگر فرصتي ندارد تا بتواند اين شرايطش را جبران كند.

فكر كردن به اين موضوعات باعث مي شود تا سلامت روان سالمند با مشكلاتي رو به رو شود و در صورتي كه احساس كرديد سالمند در اين شرايط قرار گرفته است و اين مسئله ناراحت مي باشد بايد به مشاور مراجعه كنيد و از او كمك بخواهيد، هم چنين با استفاده از راهكارهاي ديگري مانند مشورت گرفتن از سالمندان و يا كمك گرفتن از آن ها مي توانيد حس خوبي را در آن ها ايجاد كنيد كه همچنان آن ها براي اطرافيان مفيد مي باشند و بودن شان در كنار اطرافيان لازم است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نيازهاي رواني سالمندان ، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/12/20 
زمان : ۱۶
تحريك همسر، چگونه همسر خود را تحريك كنيم؟
|

تحريك همسر، چگونه همسر خود را تحريك كنيم؟

يكي از مسائل مهم در زندگي هر شخصي، آموزش و يادگيري نحوه تحريك همسر مي باشد زيرا اين امر در كيفيت رابطه جنسي و تحكيم خانواده بسيار تاثير گذار مي باشد، يادگيري نحوه تحريك همسر براي زوج هاي جوان و افرادي كه چندين سال از عمر زندگي مشتركشان گذشته است بسيار مفيد مي باشد.

بعد از گذشت مدت زماني از زندگي مشترك هيجان رابطه جنسي كاهش مي يابد و علت اصلي بيشتر مشكلات زوجين طلاق عاطفي مي باشد كه منجر به جدايي و خيانت مي شود و اين مسئله به خاطر عدم آگاهي از نحوه ارضا كردن نيازهاي جنسي همسر به وجود مي آيد.

بايد زوجين توجه داشته باشند كه رابطه جنسي تنها به دخول محدود نمي شود بلكه عشق بازي و آگاهي از نحوه تحريك نقاط حساس بدن شريك جنسي تان اهميت بسياري دارد و اين نكته را در نظر بگيريد كه آناتومي بدن هر فرد متفاوت مي باشد و در اين خصوص بايد از مشاوره جنسي كمك بگيريد تا بتوانيد بدن همسرتان را بهتر بشناسيد و بتوانيد كيفيت روابط جنسي خود را افزايش دهيد.

نقش تنوع در رابطه جنسي و تحريك همسر
مردان حس تنوع طلبي بيشتري نسبت به زنان دارند زيرا مردان بيش تر از زنان تغيير رفتار جنسي براي آن ها محسوس و خوشايند است، در صورتي كه مي خواهيد همسر خود را تحريك كنيد تنوع در رابطه جنسي اهميت بسياري دارد، هر زني رفتارهاي جنسي خاص خودش را دارد.

براي مردان بهترين صحنه در رابطه جنسي لحظه ارضاء شدن، حركات و حالات چهره همسرش و همين طور تن صداي او مي باشد كه اين حالات در زنان مختلف متفاوت است و هر كدام از زنان هنگام رابطه جنسي حالت خاص خودش را دارند.

سعي كنيد هرازگاهي مكان جنسي خود را تغيير دهيد و از اتاق خواب به مكان ديگري برويد در صورتي كه بتوانيد رفتارهاي جنسي خودتان را تغيير دهيد براي همسرتان جذاب خواهد بود و مثل اين است همسرتان شريك جنسي ديگري را يافته است، تنوع دادن به رفتارهاي جنسي تا حد زيادي شما را در نظر مردتان جذاب مي كند.

پس سعي كنيد بر روي پوزيشن هاي جنسي توجه داشته باشيد و پوزيشن هاي مختلفي را بياموزيد در صورتي كه يك رفتار جنسي تكراري داشته باشيد، رابطه جنسي شما يكنواخت مي شود و مشكلات بسياري براي زندگي مشترك تان به وجود مي آورد.

نقش مخرب تظاهر كردن در كيفيت رابطه جنسي
يكي از اشتباهاتي كه زنان در تحريك مردان انجام مي دهند تظاهر آن ها به لذت در برقراري رابطه جنسي مي باشد، توجه داشته باشيد كه مردان اين موضوع را به خوبي متوجه مي شوند و در صورتي كه رابطه جنسي به صورت مصنوعي باشد باعث سرد شدن همسرتان مي شود، زوجين بايد در هنگام برقراري رابطه جنسي رضايت دو طرفه داشته باشند.

به طور كلي آشنايي با بدن زنان و نقاط تحريك مردان بسيار مهم است و در عشق بازي و تجربه رابطه جنسي آتشين نقش بسيار مهمي دارد، زوجين بايد در طول سال هايي كه با يكديگر زندگي مي كنند علايق، فانتزي هاي جنسي و نقاط حساس بدن همسرتان را بشناسيد و ياد بگيريد كه چطور بايد همسرتان را در رابطه جنسي به هيجان آوريد كه بر روي كيفيت رابطه شما اثر مثبتي بگذارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تحريك همسر، چگونه همسر خود را تحريك كنيم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/8/10 
زمان : ۱۸
نياز به ازدواج و جواناني كه خودكشي عشقي مي كنند
|

نياز به ازدواج اهميت ندارد؟ ازدواج يك سنت ديرينه است كه بسيار مهم و سرنوشت ساز مي باشد، يكي از تصميماتي كه در زندگي فرد بسيار مهم است تصميم به ازدواج و انتخاب همسر مي باشد.

افراد براي اين كه ازدواج موفق و خوبي داشته باشند بايد قبل از ازدواج دلايل خود را به خوبي بشناسند و پس از بررسي اين دلايل براي ازدواج تصميم بگيرند.

براي آن كه شريك زندگي مناسبي را براي خود انتخاب كنيد، بايد دلايل خود را براي ازدواج بدانيد و آن ها را بررسي كنيد و ويژگي هاي طرف مقابل تان بررسي كنيد، در اين صورت مي توانيد براي ازدواج و تشكيل خانواده تصميم بگيريد، شما با آمادگي كامل و با شناخت دقيق مي توانيد براي ازدواج اقدام كنيد.

اگر به صورت عجولانه و بدون هيچ پيش زمينه اي شريك زندگي را انتخاب كنيد مشكلاتي براي شما به وجود مي آيد.

ازدواج كانوني است كه براي رفع نياز هاي اساسي زنان و مردان صورت مي گيرد، ازدواج يكي از مهم ترين و سرنوشت سازترين قدمي است كه فرد در زندگي انجام مي دهد و اگر انتخاب درستي داشته باشد، زندگي فرد مي تواند در جهت مثبت عوض شود و او را به سعادت و كمال برساند و علاوه بر آن باعث رشد فردي و اخلاقي فرد مي شود.

گاهي اوقات فرد ممكن است ازدواج ناموفقي داشته باشد كه در اين صورت تاثيرات مخربي بر روي شخصيت او ايجاد مي شود و فرد دچار غم، پرخاشگري و افسردگي مي شود و به طور كلي شكست در ازدواج تمام زندگي فرد را مختل مي كند.

نيازهاي به ازدواج و تشكيل خانواده
زماني كه فرد به سن ازدواج و تشكيل خانواده رسيد بايد شريك زندگي براي خود تعيين كند، انتخاب شريك زندگي چه براي مرد يا زن يك انتخاب بسيار مهم و اساسي مي باشد، زيرا شريك زندگي سرنوشت انسان را مي سازد و همراه خوبي در زندگي مي باشد.

گاهي فرد به ازدواج به طور جدي توجه نمي كند و معيار هاي خاصي براي ازدواج ندارد يا به معيار هايش توجه نمي كند و چشم و گوش بسته تصميم به ازدواج مي گيرد.

همچنين گاهي افراد معيار هاي خاصي دارد اما آن ها را با ويژگي هاي طرف مقابل بررسي نمي كند و نمي تواند به شناخت برسد، و همين عوامل باعث مي شود تا فرد در زندگي دچار شكست شده و طلاق بگيرد و به مي توان از آن به عنوان علل عمده طلاق ياد كرد.

ازدواج موفق تاثيرات مثبتي بر روي زندگي مشترك مي گذارد و باعث آرامش بخشيدن به زوجين، دور نگه داشتن آن ها از خطر و موانعي براي رفتار خطرناك مي باشد.

افراد بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه زندگي شان تحت تاثير ۵ خواسته و نياز هاي اساسي مي باشد كه عبارت اند از : دوست داشته شدن، جاودانگي، استقلال، نيرومندي و سرگرمي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نياز به ازدواج و جواناني كه خودكشي عشقي مي كنند



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/3/8 
زمان : ۱۰
فرزندخواندگي
|

فرزندخواندگي

فرزندخواندگي به معناي بر عهده گرفتن و سرپرستي يك يا چند كودك است كه رابطه زيستي با والدين ندارند.

وقتي صحبت از فرزندخواندگي مي‌شود ممكن است شما به اين موضوع فكر كنيد كه زن و مرد دچار مشكلات باروري هستند و به همين دليل رو به فرزندخواندگي آورده اند.

قطعاً در اين راه نگراني‌هايي براي افراد پيش مي آيد و سوالاتي در ذهن آن ها ايجاد مي شود.

جدا از بحث هاي حقوقي، پدرو مادر به اين فكر مي كنند چگونه فرزند خود را تربيت كنند. در واقع مشغوليت ذهني آن ها شامل مسائل تربيتي و روان شناختي مي شود.

فرزندخواندگي – شباهت فرزندخوانده به والدين
دانشمندان ثابت كرده اند كه شخصيت و رفتار افراد به دليل ارتباطي است كه محيط و ژنتيك دارند و شخصيت افراد از همان سنين پايين شكل مي گيرد براي همين است كه فرزند خوانده به والدين شبيه مي شوند.

در برخي از مسائل مانند ويژگي هاي ظاهري به نقش پررنگ وراثت پي مي بريم. در برخي از ويژگي‌هاي رواني هم ممكن است نقش عوامل ژنتيكي بسيار قوي بوده و پيش بيني كننده رفتارهاي آينده باشند.

پژوهش ها ثابت كرده اند كه كودكان درسنين پايين بيشتر شبيه والدين ناتني خود رفتار مي كنند، اين مسئله مي‌تواند به خاطر محيطي باشد كه در آن تربيت مي‌شوند. اما در طول زمان هر چه سن كودك بالاتر مي‌رود رفتار آن ها بيش تر تحت تاثير ژنتيك قرار مي گيرد و در سنين بزرگسالي به بيشتر شبيه والدين تني خود مي‌شوند.

نقش خانواده در شكل گيري شخصيت و رفتار افراد غير قابل انكار است، همچنين طبق تحقيقات انجام شده بسياري از اختلالات شخصيت و بيماري‌هايي مثل اختلال اضطرابي تحت تاثير محيط و تربيت فرزندان است.

بسياري از والدين دوست دارند فرزندي كه نگهداري از آن را بر عهده مي گيرند شبيه خودشان باشد، اما اگر شيپوه هاي درست تربيتي را برعهده بگيرند مي توانند به هدف خود برسند.

نيازهاي كودك فرزند خوانده
فرزند خوانده ها هم مانند ساير كودكان نيازهايي دارند.

هر كودكي نياز دارد كه به نيازهاي اوليه او مثل خوراك، پوشاك، مسكن، اعتماد و احترام پاسخ داده شود.

هركودك متناسب با زماني كه وارد خانواده شما مي شود ممكن است در مورد فرزند خواندگي خود اطلاعاتي داشته و يا نداشته باشد.

كودكاني كه در سنين نوجواني وارد خانواده ناتني خود مي‌شوند ممكن است مدت زماني طول بكشد تا با شرايط سازگار شوند، اين كار نيازمند صبر و حوصله است.

شما بايد با عشق و علاقه حواستان به فرزندتان باشد و براي آن ها قوانين و مقرراتي را مشخص كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-فرزندخواندگي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/1/11 
زمان : ۱۴
نيازهاي نوجوانان
|

پژوهشي در سال 1382 درباره بررسي نيازهاي نوجوانان دانش آموزان كشوردر خرده فرهنگ هاي مختلف ايران انجام شده است. يكي از سوال هاي پژوهشي اين بودكه نيازهاي اموزشي و تربيتي دانش آموزان كدامند؟ پاسخ هاي دانش اموزان در جدول شماره 1-1 تنظيم شده است.

در اينن جدول مشاهده مي شود، كه دانش آموزان نوجوان روابط گرم و رعايت حقوق متقابل در خانواده، نياز به داشن احساس اعتماد و امنيت در محيط خانواده و احترم گذاشتن به قانون، ضرورت اننجام دادن فرايض ديني، داشتن اطلاعات مربوط به دوره ي بلوغ و تغييرات جسمي و جنسي، آگاهي از اصول بهداشتي، ضرورت رفتن به مدرسه، اهميت توجه والدين به امر تغذيه و بهداشت نوجوانان و نيزز به سبب ضرورت ارتباط با جنس مخالف ومسئله ازدواج، اهميت آشنايي پيش ازازدواج دختران و پسران با يكديگر را مورد تاكيد قرار داده اند. همچنين اهميت دادن نوجوانان دبيرستاني به ضرورت اعتقادات مذهبي والدين با ميزان عمل كردن آن ها به اين اعتقادات، نشان دهنده ي حساسيت انان به صداقت والدين در زمينه هماهنگي قول و عمل آن هاست. ضرورت انجام دادن فعاليت هاي ورزشي براي حفظ سلامت نوجوانان نيز مورد توجه اين دانش آموزان قرار گرفته است.

جدول شماره 1-1 جدول نيازهاي آموزشي و تربيتي

شماره اولويت نيازها درصد فراواني
1 ارج نهادن به روابط گرم و صميمي، در ميانن اعضاي خانواده 32/95
2 ضررت رفتن به مدرسه 58/93
3 اعتماد والدين به نوجوان 64/92
4 اهميت آشنايي دختران و پسران با يكديگر پيش از ازدواج 10/90
5 ايجاد احساس امنيت و آرامش در نوجوان در كنار خانواده 36/89
6 توجه كردن والدين به تغذيه و بهداشت نوجوان 10/89
7 ضرورت انجام دادن فرائض مذهبي 10/89
8 آگاهي يافتن از اصول بهداشتي 36/88
9 لزوم هماهنگي اعتقادات مذهبي والدين با ميزان عمل كردن آن ها به اين اعتقادات 10/88
10 ضرورت انجام فعاليت هاي ورزشي براي حفظ سلامت نوجوان 06/88
11 ضرورت حمايت نوجوان از سوي والدين در مواقع بحراني و بروز مشكلات 92/87
12 اهميت احترام و رعايت حقوق متقابل در خانواده 54/87
13 نياز به تأييد و پذيرفته شدن در ميان اعضاي خانواده 40/87
14 داشتن اطلاعات لازم درباره بلوغ و تغييرات جسمي، جنسي و رواني 74/86
15 اهميت احترام گذاشتن به قوانين در بازي ها، ورزش ها و ديگر فعاليت هاي گروهي 64/86
نوجوانان دانش آموز همچنين نياز به حمايت شدن از سوي والدين در مواقع بحراني و بروز مشكلات را به عنوان نيازي جدي مورد تأكيد قرار داده اند.

همچنين بر اساس سؤالات باز پسرسشنامه، 4 مورد از مهم ترين نيازهاي دانش آموزان نوجوان درباره والدين عبارت بودند از: درك كردن نوجوانان (12 درصد)، اهميت دادن به خواسته هاي نوجوانان (11 درصد)، ايجاد محيطي آرام براي تحصيل (8درصد) و تبعيض قائل نشدن ميان فرزندان (7 درصد).

شرفي نيز (1374) مجموعه نيازهايي كه نوجوانان مدارس راهنمايي دارند را شامل نيازهاي زير مطرح كرده است:

* همه ي نوجوانان راهنمايي نياز دارند تا استعدادهاي خود را كشف كنند و تجارب اساسي و بنيادين را براي كفايت شغلي و حرفه اي كسب نمايند.

* همه ي نوجوانان راهنمايي نياز دارند تا رشد كنند و از حيث فيزيكي و ذهني سلامت لازم را به دست اورند.

* همه ي نوجوانان راهنمايي نياز دارند در فعاليت هاي اجتماعي مدرسه و امور شهروندي جامعه ي خود مشاركت جويند و موقعيت خود را به وضعيتي كه بزرگسالان از حيث شهروندي دارندف نزديك گردانند.

منبع : كودك و نوجوان-نيازهاي نوجوانان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/3/4 
زمان : ۱۸
دلايل نياز جنسي متفاوت در بانوان و آقايان
|

مردان گرايش به اين فرض را دارند كه رابطه جنسي به خودي خود يك نياز است، صرف نظر از اينكه چه كسي (يا چه چيزي) از آن ناشي مي شود.

خانم ها تمايل دارند تصور كنند كه رابطه جنسي فقط  مي تواند نوعي صميميت وعشق باشد.

خانم ها و آقايان هميشه درباره نياز جنسي شان  به مشكل بر مي خورند، انگار اين دو موجود حاضر نيستند باور كنند؛ كه تعريف هر كدام از نياز جنسي كاملا متفاوت است . 

نيازها و راهبردهاي روانشناختي

همه انسانها نيازهاي اساسي روانشناختي دارند. اگر نيازهاي رواني خود را برآورده نكنيم، گاهي اوقات به شدت رنج مي بريم.

دقيقاً همان گونه كه براي زنده ماندن به غذا، سرپناه و خواب نياز داريم، ما نيز نياز داريم كه نيازهاي رواني خود را برطرف كنيم تا از نظر روحي سالم و پايدار بمونيم.

روانشناسان تعدادي از نيازهاي روانشناختي را مورد مطالعه قرار دادند، كه چهار نياز اساسي  شامل اين موارد است : امنيت،  عزت نفس،  استقلال و ارتباط .

 براي اينكه شاد و پايدار باشيم، بايد هر چهار نياز را بطور مداوم برآورده كنيم.

اگر ما اين نيازها را برآورده نكنيم، ذهن مان  شروع به منطقي كردن راههاي برآورده شدن آنها مي كند، حتي به قيمت سلامتي جسمي يا روحي ما

حقايق برقراري رابطه جنسي

رابطه جنسي استراتژي است كه ما براي رفع نيازهاي رواني خود استفاده مي كنيم و نه خود يك نياز.

چگونه اين را بدانيم؟ زيرا هيچ مدركي مبني بر اينكه نيست كه تجرد جنسي از نظر جسمي يا رواني ناسالم است وجود ندارد.

 شما از داشتن رابطه جنسي كافي نمي ميريد. در حقيقت، به دليل رابطه جنسي خطرات سلامتي زيادي وجود دارد .

حتي مي توان ادعا كرد كه مزاياي روانشناختي و سلامتي از عدم برقراري رابطه جنسي وجود دارد.

اكنون، من نمي گويم كه نبايد رابطه جنسي برقرار كنيم .در حقيقت، رابطه جنسي عالي است. رابطه جنسي ما را شادتر و سالم تر مي كند.

من فقط اشاره مي كنم كه اين يك نياز بيولوژيكي رواني نيست، بلكه يك حركت ساده ديگر است.

از طرف ديگر، اگر نيازهاي رواني براي مدت طولاني برآورده نشود، كاملاً از نظر جسمي و رواني ما را از بين مي برد.

افراد براي برآورده كردن نيازهاي خود، عصبي ، اعتياد و حتي توهم ايجاد مي كنند.

تحقيقات نشان مي دهد كه انزواي اجتماعي از الكلي يا سيگار كشيدن مضر تر است.

پنج افسردگي و استرس با انواع جسمي وحشتناك مرتبط است.

ايده رابطه جنسي به عنوان راهكاري براي رفع نيازهاي روانشناختي براي بسياري از افراد عجيب به نظر مي رسد زيرا رابطه جنسي نيز يك حركت فيزيولوژيكي است مانند غذا خوردن يا خوابيدن.

اما برخلاف غذا خوردن يا خوابيدن، مي توانيد تمام زندگي خود را بدون رابطه جنسي طي كنيد و بدتر از اين نباشيد.

واقعيت اين است كه، به عنوان انسان، ما در واقع تكامل يافته ايم كه از رابطه جنسي براي رفع نيازهاي رواني خود استفاده كنيم، نه نيازهاي جسمي ما.

زن و مرد و نيازهاي متفاوت

بيشتر درك ناسازگار بين زن و مرد و رابطه جنسي ناشي از اين واقعيت است كه زنان و مردان معمولاً براي برآوردن نيازهاي مختلف از رابطه جنسي استفاده مي كنند.

به طور سنتي بهترين مسير زن براي آينده اي امن و فرزندان سالم از طريق ازدواج با مرد موفق بود.

 در گذشته، زنان عمدتاً به دنبال داشتن رابطه جنسي به عنوان نوعي امنيت بودند.

حتي امروز، هنوز هم در مردي جذابيت زيادي وجود دارد كه مي تواند يك محيط امن و با ثبات براي يك زن فراهم كند.

زنان همچنين دچار شرم و سركوب جنسي خود در تاريخ شده اند. بنابراين، بسياري از آنها به اين نتيجه رسيده اند كه رابطه معكوس بين رابطه جنسي و نياز به عزت نفس دارند.

درعوض، آنها به احتمال زياد به دليل نياز به برقراري رابطه ، از رابطه جنسي استفاده مي كنند، زيرا به دلايل ديگري شرطي شده اند كه در مورد رابطه جنسي خود احساس بدي كنند.

از سوي ديگر، مردان به طور سنتي زندگي جنسي خود را به عنوان نمادي از وضعيت با ساير مردان استفاده كرده اند.

اگر مردي هستيد كه با زنان زيادي مي خوابيد، معمولاً به عنوان يك مرد موفق تر ديده مي شويد.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-دلايل نياز جنسي متفاوت در بانوان و آقايان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/10/4 
زمان : ۰۹
آنچه پيش از مراجعه به مركز مشاوره خانواده به آن نياز داريد
|

آيا خانواده ي شما زنده است؟
از ديدگاه متخصصان حوزه ي مشاوره خانواده، خانواده همانند موجود زنده اي است كه در طي حيات خود، فراز و نشيب ها و دوره هاي مختلف رشدي را پشت سر مي گذارد.

اين مراحل از قرار گرفتن در زير يك سقف به عنوان زن و شوهر شروع شده و تا مراحل بالاتري مانند تصميم به فرزند دار شدن، طي دوران بارداري، فرزند پروري، مخاطرات نوجواني، ازدواج فرزندان، مستقل شدن اعضاي خانواده و در نهايت خالي شدن آشيانه ي خانه و بحران كهن سالي ادامه مي يابند.

در طي مراحل مختلف چرخه ي زندگي خانوادگي، آنچه كاملا مشخص و بديهي است آن است كه خانواده براي گذر از هر يك از مراحل فوق، با چالش هاي زيادي مواجه خواهد شد.

اگر بخواهيم به اين چالش ها ديدگاهي واقع بينانه تر داشته باشيم بايد گفت، چالش هاي زندگي خانوادگي به واقع سخت ترين چالش هاي موجود در يك سيستم هستند.

اين چالش ها با چالش هاي موجود در هيچ يك از انواع ديگر سيستم ها از جمله سيستم هاي ماشيني، مكانيكي، الكترونيكي و … قابل قياس نيست، چرا كه اين سيستم منحصر به فرد از مجموعه از “انسان ها” با پيچيدگي هاي بي نهايت شكل گرفته است.

پيچيدگي هايي كه توان پيش بيني پذيري رفتارهاي سيستم را به حداقل مي رساند و كنترل و رشد كارآمد آن را مستلزم استفاده از هوشمندانه ترين روش ها مي كند.

خانواده درماني چيست؟
به دليل پيچيدگي هاي پايان ناپذير سيستم خانوادگي، همزمان با رشد علوم مختلف، از ابتداي قرن بيستم، شاخه اي با عنوان اصلي “خانواده درماني” به علم روانشناسي افزوده شد.

در اين شاخه از علم، متخصصين به بررسي بدكاركردي ها و اختلالات موجود در خانواده مي پردازند و هر يك به شيوه اي سعي در بازگرداندن خانواده به وضعيت مطلوب خود دارند.

خانواده اي را در نظر بگيريد كه در آن پدر و مادر درگير نارضايتي زناشويي هستند، مشاجرات والدين، آرامش رواني فرزندان را به هم زده است، يكي از اعضا به گروه هاي منحرف اجتماعي روي آورده است و يا در مواقع اضطراب و تنش، عضو يا اعضاي خاصي از خانواده به طرز جالب توجهي سردرد، بي اشتهايي، دردهاي بدني و بيماري هاي روان تني مختلف را تجربه مي كنند.

در اين موارد، خانواده كاركرد اصلي خود به عنوان “منبع آرامش” را تا حد يادي از دست داده و نيازمند كمكي تخصصي است.

به عبارتي مي توان گفت، اگر چه هر خانواده، موجودي زنده است، اما خانواده ي درگير مشكل، موجود زنده ي بيماري است كه نياز به كمك دارد.

در اين حالت، هر يك از اعضاي خانواده براي بهبود وضعيت، مي توانند به متخصص خانواده درماني مراجعه كرده و در جهت حل مشكل و احياي سلامتي از دست رفته ي خانواده اقدام كنند.

روانشناسي تطبيقي1
روانشناسي تطبيقي
روانشناسي تجربي چيست؟1
روانشناسي تجربي چيست؟
مشاوره فردي1
مشاوره فردي
چه كساني به مركز مشاوره ي خانواده مراجعه مي كنند؟
شايد براي شما نيز اين سوال مطرح شود كه آيا خانواده درماني، صرفا به منظور درمان مشكلات به كار مي رود و مراجعه كنندگان به مراكز خانواده، افرادي مشكل دار هستند؟

براي پاسخ به اين سوال، بهتر است اتومبيل توليدي شركت بنز در سال ۲۰۱۴ را تصور كنيم.

اگرچه اين اتومبيل در نوع خود يكي از بهترين شاهكارهاي صنعت ساخت خودرو به شمار مي رود، اما در رونمايي از مدل هاي جديدتر سال هاي بعد، شاهد افزوده شدن قابليت هاي جديدي به آن هستيم.

در سيستم خانواده نيز، صرف وجود مشكل، مراجعه به خانواده درمانگر را ضروري نمي سازد. درصد زيادي اززوجين، علي رغم زندگي خانوادگي مطلوب و بدون تنش، قصد دارند تا زندگي خود را پربارتر از قبل كنند.

اين دسته از خانواده ها ممكن است بخواهند روش هاي صميميت ورزي را بياموزند، مهارت هاي خود را ارتقا دهند و يا شادتر باشند. در تمامي اين موارد، مراجعه به متخصص حوزه ي خانواده مي تواند به طرز چشمگيري در رشد خانواده موثر واقع شود و سيستم خانوادگي را به قابليت هايي جديد مجهز كند.

قابليت هايي كه در مواققع تنش، استرس و يا بحران به كمك خانواده خواهند آمد.

به نظر مي رسد با اين توضيحات وقت آن است كه باور نخ نما شده ي “كسي كه به روانشناس مراجعه مي كند، رواني و مساله دار است” را دور بريزيم و ديدگاهي علمي تر و كارآمدتر در مورد اين مساله اتخاذ كنيم.

مشاوره خانواده چيست؟

تحريك جنسي زنان

خدمات مشاوره خانواده

علائم خيانت

كانال مشاوره خانواده
كاربرد مشاوره خانواده
مركز روانشناسي تهران
مشاور چه كسي است؟
در زمان مراجعه به مركز مشاوره خانواده لازم است چه نكاتي را رعايت كنم؟
۱) ممكن است احساس كنيد در حال حاضر خانواده ي شما با مساله اي مواجه است كه نياز داريد در مورد آن با فردي متخصص صحبت كنيد اما عضو مشكل دار خانواده، حاضر به همكاري نيست.

در اين موارد، از مراجعه منصرف نشويد. در بسياري از موارد، عامل ايجاد كننده ي مشكل، يك عضو خاص نيست.

الگوهاي خانواده ي شما در برقراري ارتباط مي تواند عامل اصلي ايجاد مشكل باشد. بنابراين خودتان به تنهايي به متخصص مراجعه كرده و مشكل را مطرح كنيد.

در صورت لزوم، خانواده درمانگر با استفاده از روش هاي تخصصي، همكاري ساير اعضاي خانواده تان را نيز جلب خواهد كرد.

۲) اجازه ندهيد ترس از مقصر برداشت شدن مانع از مراجعه و بهبود اوضاع تان شود.

بسياري از افراد از مقصر دانسته شدن در هراس اند و اين تفكر براي مدت ها آن ها را در باتلاق جانكاه مشكلات غوطه ور نگه داشته است.

همان طور كه وقتي در اثر سرماخوردگي به پزشك مراجعه مي كنيد، او به عنوان فردي متخصص به دنبال درمان سرماخوردگي شماست و نه پيدا كردن مقصر، خانواده درمانگر نيز به شما در حل مشكل كمك خواهد كرد و دلايل ايجاد مشكل براي او اهميتي نخواهد داشت.

بنابراين اگر دلايل عدم مراجعه تان، ترس از بد قضاوت شدن است، بهتر است قبل از تشديد مشكل در آن تجديد نظر كنيد.

۳) به درمانگر به عنوان فردي متخصص اعتماد كنيد.

قبل از شروع جلسات مشاوره اي، در مورد اعتماد كردن به درمانگرتان به عنوان فردي متخصص تصميم بگيريد و تكاليف خواسته شده را دقيق و كامل انجام دهيد.

اگرچه متخصص خانوادگي مستقيما براي شما دارو تجويز نمي كند اما تكاليف هر جلسه در حكم دارويي هستند كه لازم است تا پايان جلسات طبق الگوي گفته شده آن ها را اجرا كنيد.

۴) از تعويض خودسرانه ي درمانگرتان جدا پرهيز كنيد.

رويكردهاي درماني خانواده درمانگران مختلف مي تواند از تنوع زيادي برخوردار باشد. هر درمانگر با توجه به رويكرد درماني خود از ابزارهاي خاصي در جهت بهبود شرايط استفاده مي كند.

با توجه به اين مساله، تغيير خودسرانه ي درمانگر در طول مراجعه به سود شما نخواهد بود مگر اينكه درمانگر شخصا شما را به فردي ديگر ارجاع دهد.

۵) پس از خروج از جلسه، از گفت و گوهاي جلسه ي خانوادگي به منظور تخريب يكديگر استفاده نكنيد.

در برخي موارد، ممكن است اعضاي خانواده از محتواي جلسات به صورت نادرست استفاده كنند. به عنوان مثال وقتي درگيري و تنشي ايجاد مي شود، مادر به دختر مي گويد “روانشناست هم گفت كه چقدر خودسر و لج بازي. همه ي مشكل ما بخاطر توئه!”

به خاطر داشته باشيد كه اگردر يك سيستم ساده ي روشنايي، لامپ كار نكند، صرف سوختگي لامپ نمي تواند علت مساله باشد. بخش هاي ديگري از سيستم از جمله سيم ها، قطعي جريان برق، ولتاژ نامناسب و … نيز مي توانند در اين مساله سهيم باشند.

بنابراين در صورتي كه به دنبال ايجاد تغييرات مثبت در خانواده تان هستيد، براي رفع مشكل به اعضاي تيم خود كمك كنيد.

اگر تا اين لحظه در تيم خانوادگي تان پنج گل خورده ايد، مطمئن باشيد جست و جو به منظور يافتن مقصر، نه تنها تيم شما را به برد نمي رساند، بلكه فرصت گل هاي طلايي دقايق بعدي بازي را نيز به راحتي از شما خواهد گرفت.

منبع: مشاوره خانواده | مشاوره تلفني آنلاين حضوري | آدرس مشاور خانواده - آنچه پيش از مراجعه به مركز مشاوره خانواده به آن نياز داريد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/3/8 
زمان : ۱۴
[ ]