روانشناسي

 
 
اختلالات يادگيري
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

اختلالات يادگيري براي توصيف ناتواني در حفظ و تعميم مهارت ها يا اطلاعات خاص به دليل كمبود توجه، حافظه يا استدلال است كه بر عملكرد تحصيلي تأثير مي گذارد. ناتواني هاي يادگيري يا اختلالات يادگيري، نقص در نوشتن، خواندن يا حساب هستند. كودكان مبتلا به اختلال يادگيري در يادگيري مشكل دارند و عليرغم تمرين هاي مداوم و فشرده، به اهداف تعيين شده يادگيري دست نمي يابند.

با درك انواع مختلف اختلالات يادگيري و علائم آن ها، شما مي توانيد چالش هاي خاصي كه كودكتان با آ نها مواجهه مي شود را كشف كنيد و يك برنامه درماني مؤثر را محيا كنيد. مركز مشاوره ستاره ايرانيان درمان تضميني اختلالات يادگيري كودكان را ارائه مي دهد، مشاوران اين مركز به صورت تخصصي دوره هاي درمان را گذرانده و علاوه بر اين مركز ستاره با كمك دستگاه هاي به روز دنيا بدون هيچ عوارض جانبي عملكرد تحصيلي و شخصي كودك شما را به بالاترين حد مي رساند.

براي مطالعه بيشتر: تشخيص اختلالات و ناتواني­ هاي يادگيري

اختلالات يادگيري چيست؟
اختلال يادگيري بايد از ناتواني ذهني (كه قبلاً به عنوان ناتواني ذهني شناخته مي شد) متمايز شود، اختلال يادگيري در كودكان با هوش طبيعي يا حتي بالاتر از حد متوسط ​​رخ مي دهند. اختلالات يادگيري فقط بر عملكردهاي خاص تأثير مي گذارد، در حالي كه در كودك داراي ناتواني ذهني، عملكرد شناختي مناسب را ندارند. انواع ناتواني هاي يادگيري شامل سه نوع زير است:

اختلالات خواندن
اختلال در بيان نوشتاري
اشكالات محاسباتي
به عنوان مثال، يك كودك با ناتواني هاي يادگيري با حساب و كتاب مشكل زيادي دارند، اما هيچ مشكلي در زندگي در خواندن، نوشتن و ساير زمينه ها ندارند. نارساخواني شناخته شده ترين شكل ناتواني هاي يادگيري است. اختلالات يادگيري هيچ ارتباطي با مشكلات يادگيري ناشي از اختلالات بينايي، شنوايي، هماهنگي يا ذهني ندارد. با اين حال، اين مشكلات مي تواند در كودكان مبتلا به اختلالات يادگيري نيز رخ دهد.

علل اختلالات يادگيري
بسياري از والدين خودشان را مقصر اختلال يادگيري فرزندشان مي دانند اما كودكان مي توانند با ناتواني يادگيري به دنيا بيايند و يا در حين رشد به آن دچار شوند. در حالي كه علل دقيق ناتواني هاي يادگيري مشخص نيست، اما به دو قسمت قبل و بعد از تولد تقسيم مي شود:

اولين دليل اختلال يادگيري شامل شرايط پزشكي مادر يا استفاده از داروهاي غيرمجاز در دوران بارداري مادر، عوارض بارداري يا زايمان (مانند پره اكلامپسي يا زايمان طولاني) و مشكلات نوزاد در زمان زايمان (مانند نارس بودن ، وزن كم هنگام تولد، يرقان يا زايمان زودرس).
پس از تولد، عوامل احتمالي شامل قرار گرفتن در معرض آسيب هاي محيطي مانند سرب، عفونت هاي سيستم عصبي مركزي، سرطان و درمان هاي آن، سوءتغذيه و انزواي شديد اجتماعي، يا بي توجهي يا سوء استفاده عاطفي است. حوادثي كه در دوران كودكي رخ مي دهد، مانند كودك آزاري و بدرفتاري نيز در ايجاد ناتواني هاي يادگيري نقش دارند بنابراين تمام اين عوامل بايد بررسي شود در صورتي كه كودك آزاري و آسيب هاي محيطي متوقف نشد درمان نتيجه بخش نخواهد بود.
شايع ترين انواع اختلالات يادگيري
نارساخواني: شناخته شده ترين و بيش ترين اختلالات يادگيري در كودكان، نارساخواني است. كودكان مبتلا به نارساخاني در يادگيري خواندن و نوشتن مشكل دارند. آن ها حروف را با هم مخلوط مي كنند، بدون توقف مي خوانند يا اشتباهات املايي يكساني را بارها و بارها انجام مي دهند.
ديسگرافي: برخي از كودكان از اختلال همزمان خواندن و املاء رنج نمي برند، بلكه تنها از يكي از اين دو رنج مي برند. كودكاني كه تنها در نوشتن مشكل دارند، دچار ديسگرافي مي شوند. اين اختلال در نوشتن در حذف حروف، حروف ناهماهنگ و مشكل در تشخيص صداهاي متفاوت ظاهر مي شود.
ديسكالكوليا: ديسكوليا نوعي اختلال اعداد است كه به صورت محدود تر ميان كودكان ديده مي شود. كودكان مبتلا به اختلال حساب در يادگيري حساب مشكل دارند. آن ها فاقد درك اعداد و كميت هستند. به همين دليل است كه آن ها به زمان طولاني تري براي حساب كردن نياز دارند و در شمارش اشيا يا خواندن ساعت با مشكل روبرو مي شوند.
ديسپراكسي: ديسپراكسي يك اختلال رشدي در مهارت هاي حركتي و هماهنگي است و به خودي خود يك اختلال يادگيري نيست، اما در اكثر موارد مشاهده مي شود كه عملكرد مدرسه را مختل مي كند. به نظر مي رسد كودكان مبتلا به اين اختلال رشد كنترلي بر بدن خود ندارند. حركات ناهماهنگي انجام مي دهند.
ADHD: مانند ديسپراكسي، اختلال كم توجهي بيش فعالي ADHD يك ناتواني يادگيري به معناي سنتي نيست، اما اغلب با مشكلات يادگيري همراه است و يكي از شايع ترين اختلالات رواني در كودكان و نوجوانان است. كودكان مبتلا به ADHD اغلب بي قرار، تكانشي هستند و نمي توانند يك جا بنشينند، علاوه بر اين در كلاس توجه كافي را نداشته و حتي حواس ديگران را نيز پرت مي كنند.
درمان اختلالات يادگيري
برنامه درماني مركز درمان اختلالات يادگيري ساده مخصوصاً براي مشكلات يادگيري و نيازها و درمان اختلالات يادگيري در دانش آموزان ابتدايي و بالاتر طراحي شده است و درماني تضميني را فراهم مي كند.

۱.اختلالات و ناتواني هاي يادگيري را مشاهده و درك كنيد.
همه كودكان نياز به عشق، دلگرمي و حمايت دارند و براي كودكان داراي ناتواني هاي يادگيري اين چنين تقويت مثبتي مي تواند در اطمينان بخشي به كودكان براي ايجاد حس اعتماد به نفس قوي، اطمينان و عزم بر ادامه زندگي حتي با وجود سختي ها مفيد باشد. به خاطر داشته باشيد كه هنگام جستجوي روش هايي براي كمك به كودكان داراي ناتواني هاي يادگيري شما به طور غير مستقيم به دنبال روش هايي باشيد بلكه در كمك به خودشان كاري انجام داده باشيد. وظيفه شما به عنوان يك والد، درمان ناتواني يادگيري نيست بلكه بگذاريد كودكتان ابزارهاي هيجاني و اجتماعي مورد نياز را از نزديك لمس و تجربه كند تا با چالش ها و احساسات ناخوشايند روبرو شود.

در نهايت، مواجهه و غلبه با چالشي مانند ناتواني يادگيري مي تواند به كودكتان در رشد انعطاف پذيري بيشتر و قوي ترشدن كمك كند. همواره به ياد داشته باشيد روشي كه شما به چالش ها واكنش نشان مي دهيد تأثير زيادي در عملكرد كودكتان خواهد داشت. طرز برخورد خوب، مشكلات مرتبط با ناتواني يادگيري را حل نخواهد كرد بلكه به كودكتان حس اميد و اطميناني مي دهد كه آن مشكلات قابل اصلاح بوده و آنكه او سرانجام موفق خواهد شد.

۲. نكاتي براي مواجهه با ناتواني يادگيري كودكتان
در نگريستن به يكسري چيزها روشن فكر باشيد ناتواني يادگيري غيرقابل درمان نيست. به خودتان يادآور شويد كه هركسي ممكن است با موانع موجود در فرآيند يادگيري مواجهه شود. اين نكته براي شما به عنوان والدين گفته مي شود تا به كودكتان آموزش دهيد كه چگونه با موانع روبرو شوند بدون اينكه نااميد شوند يا احساس شكست كنند. اجازه ندهيد امتحانات، مقررات تحصيلي و كاغذبازي هاي مداوم، شما را از هدف اصلي تان از جمله حمايت هاي زياد هيجاني و اخلاقي كودكتان دور كند.

۳. خودتان متخصص شويد.
براي تشخيص و درمان اختلالات يادگيري در كودكان ابتدايي تحقيقات خود را انجام دهيد و خود را با پيشرفت هاي موجود در برنامه ها، درمان ها و تكنيك هاي آموزشي ناتواني يادگيري به روز و هماهنگ كنيد. ممكن است شما در ابتدا از طريق ديگران از جمله معلمان، درمانگران، پزشكان براي جستجوي راه حل ها ترغيب شويد. اما شما نخستين متخصص كودكتان هستيد پس سعي كنيد زماني كه نياز به يافتن ابزارهايي است كه كودكتان نياز دارد مسئوليت پذير باشيد و اين دوره را مديريت كنيد.


اختلالات يادگيري
۴. از كودك خود حمايت كنيد.
شما ممكن است بارها مجبور شويد سكوت را براي ارائه خدمات خاص به كودكتان بشكنيد. نقش خود را به عنوان يك والد مسئوليت پذير و حامي بپذيريد و در پرورش مهارت هاي اجتماعي قدم برداريد. گاهي اوقات ممكن است نااميد شويد اما گاهاً با حفظ خونسردي و معقول بودن و در عين حال قاطعيت، شما متوجه تفاوت زيادي در رفتار كودكتان خواهيد شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلالات يادگيري



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اختلال نوشتن، اختلال يادگيري، اختلال خواندن،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۳۱ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۵:۲۶:۵۸
عوارض ترس در كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

عوارض ترس در كودكان چيست؟ چه چيزي باعث ترس شديد كودك مي شود؟ چگونه مي توان ترس را در كودك كاهش داد؟ يكي از مسائل رايج و شايع ميان كودكان ” ترس ” است. مطالعات و بررسي هاي مختلفي كه انجام شده، نشان مي دهد كه كودكان بهنجار به نحو شگفت آوري دچار ترس هاي متفاوتي هستند. اگرچه كه ترس در ميان كودكان امري رايج است، اما ترس هاي شديد چندان متداول نيستند.

به گونه اي كه عده اي از روان شناسان معتقد هستند كه ترس يك غريزه و ميل باطن ست كه بر اساس حكم اين غريزه، كودك دوست دارد كه بترسد و به نوعي از اين ترس لذت مي برد.

روانشناسي ترس كودكان
ترساندن كودكان يك عامل بسيار مخرب و زيان آور هم براي خود كودك و هم براي والدين مي باشد، لذا بجاي آن كه براي پيش گيري از كار خلافي كه كودك انجام خواهد داد، از ترساندن استفاده شود، بهتر است كه از همان ابتداي زندگي كودك يعني از هنگامي كه كودك به تدريج در حال رشد است، به گونه اي پرورش داده شود كه بتواند با درك مفهوم كار اشتباه، از انجام دادن آن خود داري كند، نه اين كه از ترس تنبيه شدن و يا ديگر عوامل ترس، از آن دوري گزيند.

زيرا هنگامي كه كودك به زور ترس كاري را انجام دهد يا ندهد، همان كار خلاف خواسته ها و و تمايلات بزرگترها و والدين را در نبود آن ها و يا در خفا انجام مي‌دهد، و به اين علت در اين شرايط اين اعمال را انجام مي دهد كه؛ زور و ترسي وجود ندارد و با شدت و وحدت بيشتري انجام مي دهد و امكان دارد كه به انحرافات جانبي ديگر نيز كشيده شود.

گاهي در كودكان خردسال، ديده شده كه به دليل رفتارهاي نادرست بزرگترها و والدين، در كودك چنان ترسي رخنه مي كند كه او از ديدن اشكال مشابه به عوامل ترس نيز، شديدا مي ترسد.


عوارض ترس در كودكان
در زمينه ترس كودكان بيشتر بخوانيد:

كودك ترسو

علل و درمان اختلال فوبي يا هراس

عوارض ترس در كودكان
عوارض ترس در كودكان ايجاد مي شود كه شايد علت آن را مي توان؛ حافظه پويا و فرايندهاي شناختي آن ها دانست. امكان دارد كه عوامل ناآشنا در شرايطي سبب ايجاد ترس در كودك شود ( گريه كند).

۱. غريبي كردن
يكي از رايج ترين و شايع ترين عوارض ترس در كودكان ” غريبي كردن ” است. وقتي كودك با يك فرد غريبه رو به رو مي شود ، بغض مي كند، نگاهي به مادر و نگاهي به غريبه مي كند و ترس خود را با گريه بروز مي دهد و مقدار زماني طول مي كشد تا غريبه بتواند با كودك ارتباطي عادي برقرار كند.

۲. ترس از جدايي
يكي ديگر از عوارض ترس در كودكان، ” ترس از جدايي “ مي باشد. اگر كودك متوجه شود كه مادرش قصد رفتن دارد، بعد از چند لحظه گريه را به سر مي دهد و عكس العمل ترس آلود نسبت به رفتن مادر بروز مي دهد. معمولا بين ۷ تا ۱۲ ماهگي، ترس از جدايي ظاهر مي شود و اوج آن ، در ۱۵ و ۱۸ ماهگي است. تدريجا كه سن كودك بيشتر مي شود، اين گونه ترس ها نيز كمتر مي شوند زيرا كودك به مرور بزرگ مي شود و مي تواند شرايط و موقعيت ها را درك كند و همچنين بازگشت مادرش را پيش بيني كند. تجربه هاي كودك در سال دوم به او كمك مي كند كه بتواند مشكلات ترس زا را حل كند.

پيشنهاد مشاور: اختلال هراس يا ترس در كودكان

روش برداشتن ترس بچه
هر كدام از كودكان، در مقابل موقعيت هاي ترسناك و ناراحت كننده، عكس العمل هاي خاصي را از خود بروز مي دهند. ترس مي تواند، از بسياري از حوادث نامطلوب، در بسياري از شرايط جلوگيري كند و همچنين سبب تجربه اي كافي براي انسان شود. براي از بين بردن ترس در كودكان، بايد تلاش شود كه بتوان محرك هاي ايجاد كننده ي ترس را از بين برد و يا اينكه از محيط كودك آن ها را دور كرد، زيرا به زور و اجبار كودك را نمي توان وادار كرد كه در مقابل محرك هاي ترس زا، از خود ترس بروز ندهد.

زور و يا منطق و استدلال، در برطرف كردن و ازبين بردن ترس كودك، نقش تعيين كننده اي ندارند و تنها پروش بعضي از استعداد ها و همچنين كار هاي مثبت و آرامش اطرافيان مي تواند در كم كردن و عدم بروز ترس در كودكان تاثير به سزايي داشته باشد.

به صورت كلي؛ دختران نسبت به پسران ترس بيشتري از خود بروز مي دهند. به نظر مي رسد كه با افزايش سن، عوارض ترس در كودكان كم مي شوند و بايد انتظار داشت كه واكنش هاي خفيف ترس و همچنين آن هايي كه به دوره ي به خصوصي از دوران رشد مربوط مي باشد به سرعت از بين بروند. اگر ترس – هرچند كوتاه مدت – در حد قابل ملاحظه اي اذيت كننده باشد، يا سبب تغيير در رفتار فرد شود و به آن ضربه وارد كند، بايد در پي چاره و حل آن برآمد.

در تحليل و ارزيابي و بررسي هاي ترس هاي دوران كودكي، يكي از عواملي كه بسيار مؤثر مي باشد، “نقاط عطف رشدي” است و هنگام قضاوت در مورد ترس كودكان، از اهميت بسياري برخوردار مي باشد. بسياري از ترس ها مربوط به سن خاصي هستند و همچنين موقتي و ناپايدار هستند. اما با اين وجود احتمال دارد كه ترس هاي دوران كودكي، پي آمدهاي طولاني مدتي داشته باشند. افرادي كه در بزرگسالي دچار ترس مي شوند، در دوران كودكي نيز بيشتر از افرادي كه دچار ترس نيستند به ترس دچار بوده اند.

منبع:كانون مشاوران ايران-عوارض ترس در كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ترس در كودكان، ترس از تاريكي كودك، اختلال استرس،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۳۱ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۵:۲۵:۳۷
۱۲ تكنيك برتر رفتار با همسر فحاش مي كند
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

واقعيت اين است كه خشم عاطفي طبيعي است كه همه ما در زندگي تجربه مي كنيم، اما زماني كه آن اغلب اتفاق مي افتد و آن مناسب نيست، مي تواند تبديل به يك عامل بد و مخرب شده و پيامدهاي عاطفي براي فرد و اطرافيان او به دنبال داشته باشد.

رفتار با همسر فحاش
همه ما حق داريم عصباني باشيم، اما مهم است كه چگونه خشم مان را بيان كنيم.

خشم مي تواند يك ناراحتي جزئي باشد يا در حالت حاد آن يك واكنش فيزيكي خارج از محدوده طبيعي باشد.

واكنش افراد مختلف از احساس خشم متفاوت است. مشاوره تلفني به عنوان يك راهكار مهم براي كاهش مشكلات ناشي از فحاشي و خشم همسر مي باشد.

بعضي از مردم عصباني شده و نمي خواهند كسي بداند كه عصباني و ناراحت هستند.

آنها به شدت رفتار خود را كنترل مي كنند و نشانه هاي خشم را نشان نمي دهند.

بعضي از مردم احساس خشم و اضطراب مي كنند وقتي احساس خشم مي كنند.

آنها با صداي بلند گريه مي كنند، زاري مي كنند، ديگران را ضرب و شتم مي كنند، آنها را فريب مي دهند، به ديگران گوش نمي دهند، حقوق ديگران را ناديده مي گيرند.

ديگران بعضي اوقات عصباني، به آرامي، اما به طور قاطع صحبت مي كنند، كلمات ديگران را قطع نمي كنند، همچنين احساسات خود را با روشني و محترمانه بيان مي كنند، حتي بدون توجه به حقوق ديگران.

اين رفتارها رفتارهاي شجاعانه ناميده مي شود.

با كمك رفتار، فرد مي تواند به ديگران نشان دهد كه عصباني و خشمگين و فحاشي مي كند.

بعدا راه حل براي مديريت خشم و فحاشي ارائه مي گردد.

شكست اصلي عامل تجاوز است

يكي از مهم ترين علل تجاوز، عدم دسترسي به نيازها است.
هنگامي كه نيازهاي او مانند نياز به عشق، توجه يا احترام به دست نمي آيد، فرد احساس نااميدي مي كند، و اين نا اميدي باعث خشونت مي شود.

چند استراتژي براي مقابله با همسر تهاجمي
با همسر خود صحبت كنيد، گرچه كم اهميت نيست، و احساسات خود را نسبت به رفتارهاي او بيان كنيد.

هرگز رابطه را متلاشي نكنيد و به فحاشي هاي طرف مقابل خود پاسخ ندهيد، زيرا اين رفتار مي تواند رفتار همسر شما را تشديد كند.

با همسرتان درباره تاثيرات منفي احساسات و رفتار و زندگي مشترك خود صحبت كنيد، زماني كه همسرتان در حالت خوب قرار دارد.

اگر همسرتان بدبخت و دوست داشتني باشد، سعي كنيد روابط خود را با ديگران قطع كنيد.

با افراد كمتري، و در نهايت، و در عين حال رابطه خود را با خويشاوندان و دوستان كه رفتارهاي مناسب و خوبي دارند، افزايش دهيد.

بر خودت مسلط باش.

بسياري از اختلافات و مشكلات بين زوج ها ناشي از عدم كنترل آنها بر احساسات است.

بعضي اوقات زوج هايي با واكنش هاي نامطلوب مانند غفلت، تجاوز و خشونت، ناخواسته موجب رفتارهاي غلط يكديگر مي شوند و متاسفانه باعث ايجاد يك چرخه معيوب مي شوند، به اين معني كه رفتارهاي منفي همسر باعث خشم و فحاشي ساير اعضاي خانواده مي شود.

و رفتار عصباني زن و شوهر يا همسر رفتارهاي منفي همسرش را افزايش مي دهد.

از مركز مشاوره خانواده براي برطرف كردن مشكلات استفاده نماييد.

مراقب باشيد كه به اين چرخه معيوب نرسيد.


12 تكنيك برتر رفتار با همسري كه فحاشي مي كند
استراتژي هاي مديريت خشم و فحاشي زن و شوهر
وقتي فكر مي كنيد كه اگر همچنان به صحبت كردن ادامه دهيد، نمي توانيد خشم خود را كنترل كنيد موقعيت را ترك كنيد.

مكالمه خود را در زمان ديگري ادامه دهيد، كه به شما و همسرتان اجازه مي دهد تا از خشم خود فاصله بگيريد و رفتاري بهتر داشته باشيد.

براي اين منظور مي توانيد به همسر خود بگوييد: اكنون شرايط روحي مناسب نداريم، ممكن است بگوييم ما بعدا پشيمان خواهيم شد.

منبع:كانون مشاوران ايران-۱۲ تكنيك برتر رفتار با همسر فحاش مي كند



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: همسر فحاش، رفتار با همسر فحاش، همسر بد دهن،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۹ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۹:۳۶:۵۶
تشخيص اوليه مشكلات رياضي در كودك
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

چطور تشخيص دهيد كه بچه كودكستاني شما نياز به تمرين اضافي در رياضي دارد

زماني كه فرزند شما سعي ميكند عدد۳ انگيليسي را بنويسد , آن را شبيه E ميبيند؟

وقتي با صداي بلند اعداد را ميشمارد عدد ۵ را از قلم ميندازد ؟ در اين صورت , ممكن است شما نگران اين باشيد كه فرزند شما در مهارتهاي پايه رياضي مشكل دارد.اما چنين اشكالاتي در اين سن كودكان كاملا طبيعي است.

بيشتر بخوانيد:

ارتقاي مهارتهاي كلي و تحصيلي كودك

بازي رياضي

كودكان كودكستاني كه تازه شروع به يادگيري اعداد ميكنند , هميشه نمي توانند اعداد را به ترتيب به ياد داشته باشند.با اين وجود اگر فكر مي كنيد آنها چنين مشكلي دارند, به خودتان اعتماد داشته باشيد و با مربي كودك خود در اين باره صحبت كنيد

يك متخصص آموزش پيش دبستاني در مونوره بنام ايواستا بينسكي-آكرت ميكويد:از آنجايي كه معلم , كودك شما را در موقعيت هاي مختلف در مدرسه مي بيند و مي تواند پيشرفت كودك شما را با ديگر كودكان مقايسه كند , در جايگاه منا سبي براي توجه به هر نوع مشكلات بالقوه دارد.اگر كودك شما كودكستاني نيست , درباره نگراني هاي خود با يك پزشك متخصص كودكان صحبت كنيد.

نشانه هاي هشدار دهنده اوليه مشكلات رياضي

به گفته مركز ناتواني هاي يادگيري ملي و تحصيلات ابتدايي, اگر كودك شما :

هنگام كار كردن با اعداد گريه ميكند يا عصباني ميشود

در به ياد آوردن اعداد مشكل دارد

حتي بعد از چندين بار تكرار,در تشخيص شكل اعداد مشكل دارد

در تشخيص چپ و راست از هم دچار مشكل مي شود

بسيار بي قرار است و نمي تواند آرام بنشيند ( به خاطر داشته باشيد كه بسياري از كودكان كودكستاني تا حدي بيقرار هستند)

در يادگيري مهارتهاي رياضي دچار مشكل مي باشد

به رغم اينكه فرزند شما بعضي يا تمام اين مشكلات را با رياضي داشته باشد ,قطعا به اين معني نيست كه او ناتواني هايي در يادگيري دارد. ممكن است به اين معنا باشد كه او قبل از اينكه آماده يادگيري و پيشرفت باشد , بسيار شديد تحت فشار قرار گرفته است. به همين خاطر است كه صحبت كردن شما با معلم هنگام احساس نگراني حائز اهمييت ميباشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-تشخيص اوليه مشكلات رياضي در كودك



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: بهبود رياضي، بازي رياضي، اختلال يادگيري،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۹ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۹:۳۲:۰۶
نكات مثبت تربيتي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

نكات مثبت تربيتي براي نوزادان، كودكان نوپا و پيش دبستاني

داشتن يك كودك زمان هيجان انگيزي براي پدر و مادر است. شناخت هر مرحله رشد و نمو مي تواند به شما در جهت آمادگي براي رويارويي با چالش ها و فرصت هاي تربيت كودكان خردسال كمك كند.

مطالب مرتبط:

فرزندان و تربيت دردنياي امروز

نوزادان (۰ – ۱ سال)

زماني كه كودكان به دنيا مي­آيند، دنيا براي آن ها مشابه يك ماهيت جديد ماجراجويانه است و آن ها مجبور خواهند بود همه چيز را براي اولين بار فراگيرند. نوزادان شروع به رشد ادراكي خواهند كرد و فرايند هاي يادگيري زبان، حافظه، تفكر، و استدلال آغاز مي شوند. در اين مرحله، كودكان همچنين ياد خواهند گرفت چگونه ديد خود را متمركز كنند و صداي والدين خود را به خاطر بسپارند.

شما چه كار ميتوانيد انجام دهيد…

با كودك خود صحبت كنيد. شنيدن صداي شما آرامش بخش است.
زماني كه كودك شما از خود صدايي توليد مي­كند، با تكرار آن و اضافه كردن كلمات به آن پاسخ دهيد. اين به كودك كمك خواهد كرد ياد بگيرد كه چگونه از زبان استفاده كند.
براي كودك خود بخوانيد. اين به او كمك خواهد كرد كه زبان و اصوات را درك كند و آن را گسترش دهد.
تربيت مي­تواند كار سختي باشد! از نظر جسمي، رواني و عاطفي مراقب خود باشيد. آسان تر آن است كه از داشتن فرزند تازه متولد شده خود لذت ببريد و زماني كه در خود احساس خوبي داريد پد ر مادر مثبت و عاشقي باشيد.
كودكان نوپا (۱-۲ سال)

در اين دوره از زمان، كودكان نو پاي شما بشدت متحرك و هوشيار مي­شوند نسبت به خود و محيط اطراف. كودكان نوپاي شما استقلال بيشتري نشان خواهند داد و رفتار جسورانه تري بروز مي­دهند.

مطالب مرتبط:

مشاوره و تربيت كودك ۲ ساله تا ۳ ساله

شما چه كار مي­توانيد انجام دهيد….

به خواندن روزانه براي كودكان نوپاي خود ادامه دهيد.
از كودك خود بخواهيد تا براي شما شي اي پيدا كنند يا اعضاي بدن يا اشياء را نام ببرند.
با كودك نوپاي خود بازي هاي مقايسه اي مانند مرتب سازي اشكال و پازل هاي ساده انجام دهيد.
كودك خود را به اكتشاف تشويق نماييد.
كنجكاوي كودك نوپاي خود را با رفتن به سفر هاي بيروني به پارك يا سواري با اتوبوس تشويق كنيد.
كودكان نوپا (۲-۳ سال)

در طول اين مدت زمان هيجان انگيز، كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود كه از دستورات دو يا سه عبارتي پيروي كنند و اشياء را بر حسب شكل و رنگشان مرتب كنند. كودكان نوپاي شما قادر خواهند بود اعمال بزرگسالان و هم چنين بازي هاي خود را تقليد كنند و طيف وسيعي از احساسات را بروز دهند.

شما چه كار مي­ توانيد انجام دهيد…

كودك خود را به انجام ادابازي (بازي وانمودي) مانند خاله بازي تشويق كنيد يا اجازه دهيد نقش رهبر را در بازي به عهده گيرد و از او پيروي كنيد.
كودك خود را تشويق كنيد تا نام و سن خود را به شما بگويد.
زماني تعيين كنيد تا در آن با كودك خود به مطالعه كتاب بپردازيد.
به كودك خود با بردن او به پياده روي يا سفر با قطار كمك كنيد تا دنياي اطراف خود را كشف كند.
شروع كنيد به آموزش آهنگ هاي ساده به كودك خود، مانند يك توپ دارم قلقليه و ديگر ريتم هاي فرهنگي.
پيش دبستاني (۳-۵ سال)

دنيا، زماني كه بچه هاي شما به اوايل كودكي خود مي­رسند واقعا گسترده مي­شوند. كودك شما مستقل تر خواهد شد و مي­خواهد كه دنياي اطرف خود را كشف كند و در باره آن پرس و جو نمايد. در طول اين مرحله كودكان هوشياري خود را نسبت به هويت جنسي خود نشان مي­دهند، به آن­ها در لباس پوشيدن و درآوردن، بازي كردن با ديگر كودكان و خواندن آواز كمك كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات مثبت تربيتي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: تربيت فرزندان، تربيت كودكان، تربيت درست فرزندان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۸ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۴۷:۰۵
آموزش پريود دختران
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

پريود دختران يا قاعدگي يك نقطه عطف مهم در زندگي دختر شما است. اگرچه ممكن است نشانه‌هايي را ديده باشيد كه نشان مي‌دهد او در سن بلوغ است اما اولين قاعدگي(پريود) او هنوز هم ممكن است كمي غافلگيركننده باشد. او ممكن است ترسيده يا خجالت زده شود. به عنوان پدر و مادر، چگونه مي توانيد به دخترنوجوان خود در اين زمان حساس كمك مي كنيد؟ به ياد داشته باشيد كه اولين پريود دختران براي نوجوان دشوار است بنابراين پيش از آن بايد اطلاعات لازم را به او بدهيد.

اطلاع در مورد بلوغ
براي شروع، بسيار مهم است كه از اطلاعاتي كه قرار است به دخترتان بگوييد مطمئن باشيد، بنابراين اولين توصيه ما اين است كه خود را در مورد قاعدگي آگاه كنيد، لازم نيست كه كتاب هاي زيادي بخوانيد، اما بايد اصول چرخه قاعدگي را درك كنيد تا صحبت كردن در مورد او بسيار آسان شود. علائم پريودي دختر ۱۱ ساله را مطالعه كنيد و حتما اطلاعات كافي را داشته باشيد.

علاوه بر اين، همچنين بسيار مهم است كه در مورد اين مسائل با فرزندان خود صحبت كنيد، بنابراين آن ها پشتيبان خواهر، همكلاسي ها و دوستان خود خواهند بود. پسرها بايد بدانند كه زنان اطرافشان دقيقاً مانند آن ها با بزرگتر شدن تغييرات را تجربه مي كنند و هيچ يك از اين تغييرات باعث تمسخر يا شرم نمي شود.

آموزش پريود دختران
ممكن است صحبت كردن در مورد قاعدگي براي دخترتان ناراحت كننده باشد، اما بسيار مهم است كه به او اطلاع دهيد كه اين يك روند كاملاً طبيعي در زنان است و نبايد شرمنده باشد زيرا اين دوره مترادف با سلامتي است. در ادامه ۷ موضوعي كه بايد با دخترتان در مورد پريودهايش صحبت كنيد آمده است، آگاهي از اين مطلب كمك مي كند تا به فرزندتان كمك كنيد اين دوره را با سلامت رواني و جسماني لازم پشت سر بگذارد.

۱.توضيح دهيد كه در بدن او چه مي گذرد
به دخترتان توضيح دهيد كه اين تغييرات كاملا طبيعي است و پريود شدن يا لكه دار شدن لباس زير شرم يا خجالتي ندارد. چرخه قاعدگي يك دوره ۲۱-۴۵ روزه است كه در آن رحم و تخمدان ها به سطوح متغير هورمون هاي در گردش پاسخ مي دهند. در هر چرخه، يك تخمك آزاد مي شود و مهم است كه فرزندتان بفهمد اگر تخمك از طريق رابطه جنسي با اسپرم ملاقات كند، مي تواند باعث رشد كودك شود. اگر تخمك بارور نشود، پوشش داخلي رحم ريخته شده و خارج مي شود. اين همان چيزي است كه او در هر دوره زماني به صورت خون و بافت بدنش را ترك مي كند.

۲. به او بگوييد چند وقت يك بار قاعدگي رخ مي دهد
اغلب به دخترتان بگوييد كه منتظر پريود باشد. روز اول پريود تا اولين روز قاعدگي بعدي، يك سيكل قاعدگي را تشكيل مي دهد. اين مي تواند بين ۲۱ تا ۴۵ روز باشد، اگرچه براي بيشتر دختران ۲۵ تا ۳۵ روز است. در ۶ سال اول پس از اولين قاعدگي، دختر شما ممكن است پريودهاي نامنظم را تجربه كند. به او بگوييد كه اين طبيعي بوده و در نهايت چرخه او منظم تر مي شود.

۳. در مورد جنبه هاي عملي پريود بحث كنيد
بحث در مورد جنبه هاي عملي پريود مي تواند به آموزش پريود دختران شما كمك كند تا در مورد جزئيات احساس راحتي بيشتري داشته باشد. مي توانيد توضيح دهيد:

هر ماه چقدر ممكن است چقدر خونريزي داشته باشد.
اين خونريزي چقدر دردناك است.
چه چيزي مي تواند استفاده كند (پد، تامپون، زير شلواري ضد پريود يا فنجان قاعدگي)، نحوه استفاده از اين چيزها و تعويض آن ها را آموزش دهيد.
اگرچه دختر شما مي‌تواند انتخاب كند كه از چه نوع نوار بهداشتي استفاده مي‌كند اما اگر او از تامپون استفاده مي‌كند، مطمئن شويد كه هم روش صحيح قرار دادن تامپون را مي‌داند و هم مي داند نبايد آن را بيش از ۴ ساعت استفاه كند.
۴. علائم و درد پريود را توضيح دهيد
به دخترتان بگوييد كه در دوران قاعدگي، ممكن است در سينه‌هايش درد و ناراحتي يا درد خفيف در شكم خود احساس كند. او مي تواند از درمان هاي خانگي براي تسكين دردهاي قاعدگي خود استفاده كند :

كيسه يل بطري آب گرم را براي چند دقيقه روي پايين شكم او قرار دهيد.
وعده هاي غذايي كوچكتر و مكرر در طول روز بخوريد.
به او بگوييد كه با زانوهاي خميده به پهلو دراز شود.
به آرامي زير شكم او را ماساژ دهيد.
نوشيدني هاي گرم مانند شير گرم و آب زياد مصرف كنيد.
همچنين كتاب‌هايي در بازار موجود است كه مي‌توانيد به دخترتان بدهيد كه مفهوم پريود دختران و تغييرات بدني مورد انتظار را به گونه‌اي كه دخترتان بفهمد توضيح مي‌دهد.

۵. با توجه به سن كودك به سوالات ساده پاسخ دهيد
شما بايد به دقت در نظر بگيريد كه چگونه به دختر خود در مورد قاعدگي با تمام جزئيات بگوييد. اگر دانش آموز كلاس اولي جعبه اي از تامپون پيدا كرد، مي توانيد به سادگي به كودك خود بگوييد: «مادر وقتي پريود مي شود از اين وسايل استفاده مي كند»، بدون اينكه توضيحي دو ساعته در مورد چرخه قاعدگي بدهيد تا زماني كه متوجه شوند توضيحات زيادي ندهيد.

۶. از تجربه خود براي شروع گفتگو با دخترتان استفاده كنيد.
قبل از اينكه به كودك خود در مورد قاعدگي بگوييد، درست است كه بپرسيد: “آيا سوالي داريد؟” اكثر كودكان به اين پاسخ مثبت نمي‌دهند. در عوض، رويكرد بهتري داشته باشيد: «مي‌داني، زماني كه من در سن شما بودم، در مورد اولين قاعدگي‌ام خيلي نگران بودم، چون فكر ميكردم درد داره آيا تو هم نگران اين هستي؟”

۷. صحبت در مورد پريودها را از سنين پايين شروع كنيد.
كودكان در جذب اطلاعات بهتر هستند. مي‌توانيد به دخترتان بگوييد: «مي‌داني، يك روز بزرگ مي‌شوي و شبيه مادر مي‌شوي، سينه‌هايت رشد مي كند و در جاهاي خاصي مو رشد مي‌كند. بدن شما دائماً تغيير مي كند و شما را براي تبديل شدن به يك زن بالغ آماده مي كند. با توجه به سن كودك توصيف هاي خود را تغيير دهيد.

مراجعه به پزشك
در صورت مشاهده علائم و موارد زير حتما به پزشك زنان مراجعه كنيد:

۶ ماهه پريود نشده
در طول دوره قاعدگي خود از درد طاقت فرسا يا علائم ديگر مانند اسهال و استفراغ رنج مي برد.
تغييرات خلقي شديد يا افسردگي در اولين عادت ماهيانه عادي است اما به مرور ممكن است زندگي روزمره او را مختل مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-آموزش پريود دختران



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: درد پريود، اولين قاعدگي، پريود دختران،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۸ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۴۳:۴۵
كارهايي كه باعث خيانت همسر مي شود و نبايد انجام داد
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

خيانت مرد و زن يكي از موضوعاتي است كه امروزه در زندگي زناشويي گسترده شده است.

در اين نوشته، ما مي خواهيم به شما چند رفتار زنانه را كه مي تواند سبب خيانت همسر شما باشد، به شما بگوييم.

دلايل برخي از رفتارهاي بي شرمانه و خيانت مردان نسبت به همسرانشان چيست؟

ادراكات و اعتقادات زنان در مورد علل بي انضباطي مردان به چه ميزان واقع گرايانه هستند؟

خيانت همسر
شما ممكن است در مورد دلايل خيانت مردان، اغلب از ترجمه مقالات خارجي يا ديدگاه هاي ارائه شده در كتاب هاي روانشناسي مربوط به روابط همسران، اطلاعات زيادي كسب كنيد.

اما در اين گفتگو، ما به يك وكيل خانوادگي براي هدف و دلايل واقعي خيانت شوهر به همسر نگاه خواهيم كرد و سپس از يك متخصص در بهبود روابط ناشي از خيانت همسران در اين زمينه راهكارهايي را ارائه خواهد كرد.


كارهايي كه باعث خيانت همسر مي شود و نبايد انجام داد
توجه بيش از اندازه همسر به خانواده پدري
بعضي از مردان در جلسات مشاوره مي گويند كه وقتي آنها نتيجه گيري مي كنند اولويت اول زندگي همسرشان نيستند، ترجيح مي دهند روابط عاطفي با شخص ديگري داشته باشند.

شوهر شما هميشه بايد فرد شماره يك در زندگي شما باشد.

اگر يك رويداد فوق العاده مانند پذيرش در دانشگاه يا موفقيت در دريافت درجه، ارتقاء، تاييد بارداري يا هر گونه خبر خوب ديگر داريد.

ممكن است وسوسه اي باشد براي اطلاع رساني به والدين در مورد اين خبر خوب، اما اجازه دهيد همسر شما اولين فرد باشد كه از اين خبر خوب مطلع خواهد شد.

براي يك مرد بسيار مهم است كه او را در اولويت قرار دهيم و سپس موضوع را با ديگران به اشتراك بگذاريم.

اما در بعضي موارد برخي از زنان نا آگاه رفتار مي كنند، به طوري كه در مورد خانواده هايشان بيشتر از شوهرشان مراقبت مي كنند.

زوج ها بايد بدانند كه آنها ديگر در خانه پدرشان نيستند و خانواده جديدي را تشكيل داده اند؛ بنابراين، آنها نبايد به گونه اي رفتار كنند كه شوهرانشان احساس كنند، ناسالم هستند و اولويت اول زندگي شوهرشان نيستند.

بديهي است، ادامه اين وضعيت مي تواند يك مرد را از همسرش جدا كرده و زمينه را براي شكل گيري خيانت عاطفي و جنسي فراهم كند.

دليل دوم خيانت همسر ناديده گرفتن روابط زناشويي
مطالعات در مورد برخي از مردان كه به همسرشان خيانت مي كنند نشان مي دهد كه آنها از ضعف زنان در ايجاد رابطه دوستانه، مثبت و سازنده شكايت دارند.

برخي از زنان و حتي مردان، با مهارت هايي كه لازم است روابط زناشويي موثر داشته باشند، مي تواند در تقويت بنياد خانواده موثر باشد.

بنابراين اگر آنها مي خواهند رفتار كنند، فقدان اين مهارت ها باعث مي شود يك زن يا يك مرد رفتارهايش نادرست به نظر برسد.

خود به خود همسر از چنين رابطه اي فرار مي كند و خلاء ايجاد مي كند كه مي خواهد خارج از خانه باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-كارهايي كه باعث خيانت همسر مي شود و نبايد انجام داد



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: رفتار نامناسب همسر، خيانت، خيانت همسر،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۸ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۴۱:۲۷
۷ روش درمان اوتيسم با دارو يا بدون دارو با نوروفيدبك
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

امروزه اختلالات رواني زيادي وجود دارد.

اوتيسم يك اختلال رشدي است كه با رفتارهاي ارتباطي غيرعادي مرتبط است.

علائم اين اختلال در اولين سالهاي زندگي ظاهر مي شود و علت اصلي آن ناشناخته است.

اين اختلال در پسران شايع تر از دختران است.

اين اختلال ناشي از رشد طبيعي مغز در منطقه است.
تعاملات اجتماعي و مهارت هاي ارتباطي در اين زمينه مختل مي شود.

نيمي از كودكان مبتلا به اوتيسم قادر به استفاده از زبان به عنوان ابزار اصلي برقراري ارتباط با ديگران نيستند.

استفاده از ضماير “من” ويژگي كلامي اين كودكان نيست.

مسائل گفتاري ديگر، كلمات و جمله هاي تكراري هستند.

علت اوتيسم چيست؟
اوتيسم يك ناتواني طولاني مدت است كه منجر به اختلال رشد عصبي در فرد مي شود.

اگر چه اوتيسم به نظر مي رسد غير معمول، داده هاي اخير نشان مي دهد كه شيوع اوتيسم تا بيست مورد در هر ده هزار تولد است.

اوتيسم در پسران چند برابر بيشتر از دختران است.

اگر چه علت اصلي آن شناخته شده نيست، مطالعات و مطالعات بسياري در سال هاي اخير انجام شده است.

مطالعات منشا بيولوژيكي و عصبي مغز را برجسته كرده است.

بسياري از خانواده ها سابقه اي از اختلالات اوتيسم يا اختلالات مرتبط با آن دارند كه نشان مي دهد ريشه ژنتيكي است، هرچند هيچ ژن خاصي براي اوتيسم شناخته نشده است.

محققان در مورد نقش ژنتيك در علل اوتيسم اختلاف نظر دارند و برخي از آنها تركيبي از ژن هاي مختلف را به عنوان علت اختلال ايجاد مي كنند.

نظريه هاي متعددي درباره اوتيسم مطرح شده اند كه دقيقا ثابت نشده اند.

علائم اوتيسم چيست؟
افراد مبتلا به اوتيسم معمولا حداقل نيمي از علائم ذكر شده در زير را نشان مي دهند.

اين علائم از خفيف تا شديد متفاوت است.

در موقعيت هاي كاملا متفاوت، رفتارهايي كه با سن فرزند سازگار نيستند مشاهده مي شود.
مشكلات كليدي شديد وجود دارد
دشوار است براي بيان نيازها و استفاده از حركات و حركات به جاي كلمات. آنها اغلب استفاده از ضماير را عوض مي كنند، به جاي استفاده از “من”، آنها از “ما” استفاده مي كنند.
كلمات يا جملات ديگران را تكرار مي كنند.
خنده و گريه ناعادلانه است و براي هيچ دليل خاصي نگران و مضطرب مي باشند.
آنها يك خط مماس ايجاد مي كنند و به دلايل ديگري كه براي ديگران واضح نيست، بسيار ناراحت هستند.
آنها قادر به برقراري ارتباط با ديگران نيستند.
دوست ندارم ديگران را بپوشانم
آنها تماس چشم يا تماس با چشم ندارند.
آنها به روش معمول پاسخ نمي دهند.
با اسباب بازي به درستي بازي نكنيد.
مثل چرخش و نوسان
احساس درد كمتر يا بيشتر از حد.
از خطرات ترسيدن يا نترسيدن
تحرك يا عدم تحرك.
آنها به سخنراني ها يا صداهاي واكنش نمي دهند و پاسخي نمي دهند، اگرچه حس شنوايي سالم است.


سايت مشاورانه “moshaveraneh” در كنار شماست.

اشتباهات در مورد اوتيسم:
كودكان مبتلا به اوتيسم هرگز تماس چشمي ندارند.
كودكان عادي، نابغه هستند.
كودكان مبتلا به اوتيسم صحبت نمي كنند
كودكان اوتيستيك قادر به نشان دادن عشق خود نيستند.
آموزش نوروفيدبك توسط صدها كارشناس باليني در مشاوره روانشناسي انجام مي شود تا به هزاران كودك طيف اوتيسم كمك كند تا اوتيسم را درمان كنند.

به طور مداوم گزارش مي دهد كه كودكان خود را هنگامي كه نوروفيدبك را شروع مي كنند آرام تر مي كنند و احساسات را بهتر مديريت مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-۷ روش درمان اوتيسم با دارو يا بدون دارو با نوروفيدبك



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: علت اوتيسم، اوتيسم، درمان اوتيسم،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۴ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۴۴:۴۱
مسئله سوء استفاده جنسي از كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

سوء استفاده جنسي از كودكان نزديك ۸۰۰۰۰ مورد در طول يك سال گزارش شده است، اما آمار گزارش نشده فراتر از اينهاست، به اين علت كه كودكان مي ترسند به ديگران بگويند كه چه اتفاقي برايشان افتاده و نيز گذراندن روند قانوني براي اثبات اين موضوع سخت و مشكل مي باشد.

مشكل بايد شناسائي شود، تجاوز متوقف شده و كودك مساعدت هاي حرفه اي دريافت كند؛ آسيب هاي عاطفي و روانشناختي تجاوز در طولاني مدت مي تواند براي كودك ويرانگر باشد.

اين حادثه مي تواند توسط هر كسي رخ دهد از جمله خانواده كودك ، والدين، پدر، مادر خوانده،خواهر و برادر يا خويشاوندان و يا خارج از محيط خانواده توسط دوست ، همسايه، پرستار، معلم ويا يك فرد بيگانه. زمانيكه اين حادثه اتفاق مي افتد ، در كودك انواع متفاوتي از احساسات ، افكارو رفتارهاي دردآوري بروز كرده و تشديد مي يابند.

مطالب مرتبط:

فوايد آموزش جنسي به كودك و نوجوان

اغلب نشانه هاي جسماني واضحي از تجاوز جنسي در كودك ديده نمي شود. برخي نشانه ها تنها توسط معاينه هاي بدني توسط پزشك مي‌توانند تشخيص داده شود.

سوء استفاده جنسي از كودكان مشكلات ذكر شده زير را مي تواند به وجود آورد:

علاقه غير معمول و يا اجتناب از همه چيزهايي كه ماهيت جنسي دارند.
مشكلات خواب و يا كابوس هاي شبانه
افسردگي و يا دوري گزيني از دوستان و خانواده
فريب كاري
اظهار اينكه بدنشان آلوده شده و يا آسيب ديده و ترس از اين دارند كه مشكل عمده اي در ناحيه تناسلي شان وجود دارد.


امتناع از رفتن به مدرسه
بزهكاري/ مشكلات رفتاري
پنهان كاري
اختلال هويت جنسي
نمودهايي از آزار و اذيت جنسي در نقاشي، بازي و خيالبافي ها
پرخاشگري هاي غيرطبيعي
رفتارهاي خودكشي
والدين مي توانند با استفاده از موارد زير در جلوگيري و يا كاهش احتمال اين آسيب نقش داشته باشند:

به بچه ها بگوييد اگر شخصي بخواهد بدن تو را لمس كند و يا كاري كند كه تو بخندي ، به آن شخص نه گفته و فورا به من اطلاع بده .
به كودكان بياموزيد كه احترام گذاشتن به بزرگسالان تنها به معني اطاعت محض و كوركورانه از آنها نيست.
به عنوان مثال به كودك نگوييد هميشه هر چيزي را كه معلم و يا پرستارت از تومي خواهند را انجام بدهي.

منبع:كانون مشاوران ايران-مسئله سوء استفاده جنسي از كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: تجاوز به كودك، تجاوز جنسي، آموزش جنسي به كودك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۴ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۴۲:۱۸
نشانه افسردگي خفيف و شديد را شناسايي كنيم – مورد تاييد
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

افسردگي در انواع مختلف است:

خفيف
متوسط
شديد
طبقه بندي
طبقه بندي دقيق و طبقه بندي افسردگي بستگي به عوامل متعددي دارد.

اين شامل نشانه هايي است كه در شما ظاهر مي شود، شدت آن و اين كه كدام علائم در شما ظاهر مي شود، مهم هستند.

برخي از انواع اختلال افسردگي مي توانند جهشي در شدت علائم شما ايجاد كنند.

بسياري از افرادي كه اطلاعات كمتري در مورد افسردگي دارند احتمالا شگفت زده خواهند شد تا ببينند كه بيماري چه مي تواند باشد.

مردم اغلب فكر مي كنند افسردگي به معناي “احساس بد” يا “احساس غم” است.

آنها نمي دانند كه افسردگي مي تواند فردي را از تصميم ساده اي منصرف كند، بيست ساعت در شبانه روز بخوابد، يا بدون علت گريه كند و نتواند متوقفش كند.

آشنايي با علائم افسردگي براي همه مهم است.


نشانه افسردگي خفيف و شديد را شناسايي كنيم - مورد تاييد
نشانه هاي رايج كه به عنوان علائم هشدار دهنده افسردگي در نظر گرفته مي شوند مي توانند سبب برخي ديگر از اختلالات رواني باشند، عبارتند از:

۱-تغييرات در سطح انرژي يا فعاليت
كاهش انرژي:
اين اولين علامت است و تشخيص آن بسيار ساده است.

به طور خلاصه، به اين معني است كه شما تا هفته گذشته يا ماه گذشته انرژي نداشته ايد.

خسته نيستيد، اما انرژي كمتر از آنچه شما استفاده مي كنيد داريد.

خستگي:
افسردگي مي تواند باعث خستگي فيزيكي شود.

شما مجبور به خواب و استراحت نيستيد، و حتي بعد از خوابيدن در صبح احساس خستگي مي كنيد.

چرت زدن، كشيدن بدن به طرف مقابل نشانه هاي خستگي هستند.

شهوت و بي حوصلگي:
فردي كه افسردگي دارد ممكن است غيرعادي و خواب آلود باشد.

ممكن است ساعت ها بدون هيچ كاري روي صندلي نشسته و به چيزي واكنش نشان نشان ندهد، اما علاقه مند به انجام هر كاري نيست و از لحاظ جسمي سنگين است.

فعاليت كاهش يافته: اين ممكن است به دليل كاهش انرژي، خستگي، از دست رفتن اشتها يا مستقل از اين عوارض باشد.

با اين حال، اگر سطح فعاليت طبيعي افراد شروع به كم شدن مي كند، اين ممكن است نشانه اي از افسردگي باشد.

بي خوابي يا خواب آلودگي:
دراز كشيدن، اما بيدار و نگران بودن، ناتواني در استراحت، احساس تنش و يا افكار مختلف، يك سركشي و بي خوابي است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نشانه افسردگي خفيف و شديد را شناسايي كنيم – مورد تاييد



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: نشانه هاي افسردگي، افسردگي، افسردگي خفيف،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۳ تير ۱۴۰۲
زمان : ۰۸:۲۷:۱۳
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی