روانشناسي

 
 
۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

“چه اقداماتي موجب ارتباط سالم مي شود؟” ممكن است يافتن راز لذت بردن از شام، كارت پستال هاي دستي و ارتباط جنسي شهواني چالش انگيز باشد. در اين مقاله 15عادت براي سلامت زوج ها را به شما ارائه مي دهيم.
1.انتظار پس دادن هيچ چيزي را نداشته باشيد.
شما ابراز دلسوزي، همدلي و احترام متقابل مي كنيد. در رابطه هاي ناسالم، فرد با هر رفتاري انتظار جبران از طرف مقابل دارد. از تفكر داد و ستد گرايانه پرهيز كنيد.
2.همسرتان را به خاطر خودش دوست داشته باشيد نه به دليل ظرفيت هايش
در يك رابطه سالم شما همسرتان را به خاطر بودن در كنارتان، دوست داريد و

سعي مي كنيد بيشتر در مورد همسرتان، آرزوها و روياهاش بدانيد. در يك رابطه ناسالم شما سعي داريد تا همسرتان را به آنچه شما مي خواهيد تغيير دهيد يا شما او را به خاطر فردي كه يك روز خواهد شد دوست داريد.


3.بهتر است ارتباطتان در يك جاي امن باشد.
يك رابطه سالم دنيايي خصوصي را خلق مي كند كه در آن زوجين خودشان را در اختيار يكديگر قرار مي دهند. در آن مكان، تجارب و شناخت عميق يكديگر به صورت متقابل حاصل مي شود. اما، در يك رابطه ناسالم، نقاط ضعف، جزييات رابطه جنسي و رازهايتان با ديگران اشتراك گذاشته مي شود و يا به يك سند مُهر شده براي شوخي در جمع تبديل مي شود.
4.دعواهاي بين زن و مرد براي اصلاح است نه براي بردن.
دعوا نشانه آسيب زدن نيست، بلكه آن مي تواند به عنوان ابزاري براي درك سازنده محسوب شود. به اشتراك گذاشتن عاشقانه نيازها، خود را وارد بحث كردن و يافتن راه حل ها ابزاري قوي در ايجاد صميميت و ارتباط هستند. در يك رابطه سالم، دعوا به معناي وجود تلاش واقعي هر دو طرف براي ديدن نقطه نظرات يكديگر و درك احساسات متقابل و اقدام در جهت حل منصفانه تعارض است. در مقابل، در يك رابطه ناسالم؛ دعوا ابزاري و فرصتي مهم براي تلافي كردن است.
براي مطالعه مطالب بيشتر در زمينه ارتباط سالم بيشتر بخوانيد:
راهنماي در جهت كم شدن مشكلات خانوادگي
5. بايكديگر رابطه مشترك تري داشته باشيد نه رقابت و چشم و هم‌چشمي.
در رابطه هاي سالم، هر دو نفر يك ديد مشترك بوده و داراي يك هدف براي آينده مي باشند. اعمال و فعاليت هاي مورد نظر براي حمايت از يكديگر در رسيدن به اهداف تعيين مي شوند و هر برنده به عنوان برنده تيم يا گروه تلقي مي شود. در ارتباط ناسالم، نوعي رقابت براي شكست ديگري حاكم است. آن (رابطه) پر از منفعت شخصي و درخواست هايي مي شود كه شخص مجبور است رؤياهايش را فداي آنها كند تا اينكه به آنها برسد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: روان شناسي ارتباط، زوج درماني، زوج هاي سالم،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۹ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۹:۰۳:۰۸
دوباره عاشق همسرتان شويد!
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

ازدواج را مانند يك مقصد مي بينيد يا يك سفر؟ اگر ازدواج را به عنوان يك سفر مي نگريد، شما به احتمال زياد و بي نهايت در زندگي كامياب مي شويد. كساني كه ازدواج را به عنوان مقصد مي بينند احتمال بيشتري وجود دارد كه دچار پريشاني شوند. زماني كه گرمي و محبت در زندگي كم رنگ مي شود افراد تعجب مي كنند كه: “چطور من توانسته ام با شخصي ازدواج كنم كه سوهان روح من است و به طرز ازاردهنده اي با من متفاوت است؟!!!”
در واقع اين تفكرات مي توانند به آساني در هر زوجي برجسته شوند. آيا اين برايتان تعجب برانگيز نيست؟


يك متخصص روان شناسي مي گويد: ياد دارم زماني كه مردي را ملاقت كردم كه همسرش فوت كرده بود، شايد حول و حوش هشتادسال داشت، برمي گردد به دوراني كه مجرد بودم و براي فكر كردن به مسائلي مانند اينكه رابطه بايد همواره عالي باشد يا براي تصميمات مربوط به ارزش ادامه دادن و ندادن رابطه، نسبتاً خام بودم. اين مرد زندگي زناشويي طولاني مدت و بسيار خوبي داشت. من از بيان پر حرارت او همانطور كه احساساتش را از زندگي خود و همسر مرحومش توصيف مي كرد، دريافتم:
“گاهي اوقات فكر مي كردم او وحشتناك ترين شخص جهان است؛ سپس گفت: “برخي اوقات نيز فكر مي كردم او شگرف ترين شخص بوده است؛ به قدري كه حس كردم بودن در كنار او خوشبختي و خوش شانسي را به ارمغان مي آورد”
مطالب مرتبط: مشاوره ازدواج، بهترين راه حل
همسران مي توانند آزار دهنده باشند
اين توصيه رابي جوزف ريچارد در مورد نحوه انتخاب شريك مادام العمر زندگي را هرگز فراموش نكنيد. او مي گويد: “افراد آزار دهنده هستند، پس شخصي را پيدا كنيد كه شما را به ندرت مي آزارد و با او ازدواج كنيد! ” اگر ديدتان از ازدواج به عنوان يك سفر است، شما خواهيد فهميد كه همه زوج ها پستي و بلندي هايي را تجربه مي كنند مانند سفر كردن. همواره كار ما ياد گرفتن آن است كه چگونه با زايندگي با چالش هاي رابطه روبرو شويم و همانطور كه مشكلات بيشتر مي شوند آنها را يكي پس از ديگري با رويكردي پيش رونده در راستاي پيشرفت مان به عنوان يك شخص يا همسر پشت سر بگذاريم.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-دوباره عاشق همسرتان شويد!



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ازدواج ايده آل، ازدواج به عنوان مقصد، ازدواج مادام العمر،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۸ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۹:۱۲:۴۱
الگوهاي مختلف در ارتباط زناشويي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

ارتباط زناشويي ارتباطي است كه در مقايسه با ساير ارتباطات انساني بي نظير است. چرا كه ديگر ارتباطات انساني يك بعد از حيات را مي‌پوشانند اما ارتباط زناشويي دربرگيرنده ابعاد زيستي، اقتصادي، عاطفي و رواني است. الگوهاي ارتباط زناشويي به الگوهاي دروني شده اي گفته مي‌شود كه هر زوج با خود به روابط زندگي زناشويي مي‌آورد. اين الگوها نشان مي‌دهد كه الگوي تعامل كارآمد بين زن و شوهر چه بايد باشد. از ديد متخصصين روانشناسي الگوهاي مقابله با مشكلات كه زوجين در موقعيت هاي تعارض آميز به كار مي‌برند، الگوهاي ارتباطي زناشويي نام دارد.

مقايسه الگوهاي ارتباطي در دو دسته از ازدواج‌هاي موفق و ناموفق يكي از اهداف مهم پژوهش ها در حوزه مشاوره خانواده و ازدواج است. در اين زمينه پژوهش هاي متعددي انجام گرفته و الگوهاي ارتباط زيادي توسط متخصصين شناسايي شده‌است كه به معرفي برخي از آن ها مي‌پردازيم.

بر اساس يك طبقه بندي كه توسط متخصصين انجام شده است از جمله گاتمن(1993) و فيتزپاتريك(1988) چندين ارتباط بين زوجين نام گذاري شده اند. آن ها با استفاده از ابزار پرسش نامه و مشاهده به وجود دو نوع الگوي ارتباطي كلي در ازدواج پي بردند: زوجيت با ثبات، زوجيت بي ثبات. زوجيت با ثبات شامل زوج هاي سنتي، زوجهاي دو جنسيتي و زوج هاي اجتنابي مي‌شود.

زوج هاي سنتي: با نقش هاي جنسي سنتي يعني مردانه و زنانه انطباق دارند، وظايف زن و مرد كاملا از يكديگر متمايز و مشخص است. اهداف خانوادگي را بر اهداف فردي ترجيح مي‌دهند. داراي برنامه منظم و مشخص روزمره هستند. در منزل در مكاني مشترك زندگي مي‌كنند و هيچ يك اتاق خصوصي متعلق به خود ندارد. حد متوسطي از هيجانات مثبت و منفي را از خود نشان مي‌دهند. از به وجود آمدن تعارض به جز در مسائل مهم اجتناب مي‌كنند. به يكديگر گوش داده و سعي مي‌كنند ابراز همدلي كنند و بعد از پايان هر تعارض آشكارا در پي راضي كردن و متقاعد كردن طرف مقابل هستند. سنتي ها تمايل دارند كه ديدي قراردادي به ازدواج داشته باشند و براي ثبات و اطمينان ارزش بيشتري قائل هستند تا تنوع و خودجوشي. آنها شديدا به هم متكي بوده و اوقات زيادي را با هم به سر مي‌برند. هرچند آن ها قاطعانه عدم توافق بين خود را ابراز نمي‌كنند. اما از تعارض و كشمكش نيز اجتناب نمي‌كنند. در يك ازدواج سنتي تعارض كمتر رخ مي‌دهد چون قدرت و تصميم گيري با توجه به هنجارهاي مرسوم بين آنها تقسيم شده‌است. زوجين سنتي به ميزان زيادي ابرازگر هستند و به راحتي احساسات شادي يا ناكامي‌خويش را ابراز مي‌كنند.

زوج هاي دو جنسيتي(آندروژن): زن و مرد هر دو در قبول نقش هاي جنسي زنانه و مردانه مساوات طلب هستند، يعني وظايف مردانه و زنانه تقسيم نمي‌شود، بلكه هر دو در مواقع مقتضي هر دو نقش را ايفا مي‌كنند. اهداف فردي را بر اهداف خانوادگي ترجيح مي‌دهند. برنامه زندگي منظم و از پيش تعيين شده اي ندارند. در منزل اتاق خصوصي دارند. سطوح بالايي از هيجان هاي مثبت و منفي را از خود نشان مي‌دهند و ترجيح مي‌دهند براي حل مشكلات درگير در مذاكره و بحث طولاني در مورد بسياري از مسائل شوند.

زوج هاي اجتنابي: با نقش هاي جنسي سنتي يعني نقش هاي مردانه و زنانه سازگاري دارند، وظايف مرد و زن كاملا از هم جدا و متمايز هستند. زماني كه تعارضي به وجود مي‌آيد، هر يك نظر خود را بيان مي‌كند و هيچ كدام تلاشي براي متقاعد كردن طرف مقابل و ايجاد تفاهم انجام نمي‌دهند. بحث هاي آنها هيجاني و عاطفي نيست.
بيشتر: دوباره عاشق همسرتان شويد

زوجيت بي ثبات: شامل زوج هاي ناسازگار و زوجهاي آزاد و مستقل مي‌شود.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-الگوهاي مختلف در ارتباط زناشويي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ارتباط زناشويي، ازدواج، الگوهاي ارتباط زناشويي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۸ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۸:۲۶:۵۰
آيا درست است كه زنان مجرد، و مردان متأهل بهتر عمل ميكنند؟
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

در سال 1972 ميلادي جسي برنارد جامعه شناس با اظهار اين مساله كه ازدواج براي زنان و مردان متفاوت است، و اينكه ازدواج مردها بهتر است، سر و صداي زيادي كرد. اكنون بعد از حدود 45 سال هنوز هم بخشي از عقل متعارف ما باور دارد كه زنان دوران مجردي را بهتر ميگذرانند حال آنكه مردان در وقت تأهل اوضاعشان بهتر است.

اما نكته بحث برانگيز ديگري نيز مطرح است، چيزي كه بيشتر مورد پذيرش مي باشد: فردي كه مدعي است ازدواج كردن براي هركس بهتر است زيرا كه مردم را شادتر و سالمتر و در ارتباط بيشتر باهم ديگر ميسازد، و حتي طول عمرشان را بيشتر ميكند. بيشتر دو دهه ي گذشته را صرف اين كرده ام كه نشان دهم اين ادعاها به طور برجسته اي اغراق آميز يا آشكارا غلط هستند. وليكن سازمانهاي قدرتمندي وجود دارد كه طرفدار ازدواج (يعني ازدواج قراردادي مرسوم) هستند و بر هميشگي كردن اسطوره ي تاثير دگرگون كنندهوي زناشويي براي هردوي زنان و مردان سرمايه گذاري كرده و بسيار هم موفق بوده اند.

از زماني كه برنارد كتابش را منتشر كرد، اگر نه به دهها هزار، به هزاران نسخه ي مطالعاتي درباره ازدواج رسيده است. براي اينكه بطور قطعي بدانيم تحقيق در مورد تفاوت جنسيتها چه ميگويد، لازم است نگاهي به فراتحليل ها بيندازيم –يك جور مطالعه مروري كه نتايجِ هر مطالعه ي مربوط را كه تاكنون انجام شده به شكل آماري تركيب ميكند. چنين بازبينيِ به روزي وجود ندارد، و حتي اگر وجود داشت، مشكلاتي مي داشت، زيرا بسياري از مطالعات عميقا به آن خدشه وارد ميكنند.

آنچه اينجا پيشنهاد ميشود تنها يك نمونه از آن چيزي است كه برخي تحقيقات نشان ميدهد. فراموش نكنيد كه نتايج مطالعات، هميشه بينابين است، و تجارب همه كس را در نظر نميگيرد. استنتاجات من بيش از آنكه قطعي فرض شوند، بايد به عنوان پيشنهاد فرض شوند.

زنان و ازدواج: آنها فقط براي اين نيستند كه ازدواج كنند

برخي از مهم ترين مطالعات و بازبيني ها هيچ تفاوت مبتني بر جنسيت را نيافته است، و هنگام وجود تفاوت، ظاهرا بيشتر، زنها هستند كه با ازدواج از خواب غفلت بيدار ميشوند.

يك نمونه از تحقيق كه هيچ تفاوت جنسيتي نيافته است، مطالعه ي اندازه گيري طول عمر بوده است كه تاكنون از 1912 ادامه داشته است. نتايج نشان ميدهد كه مردمي كه طول عمر دراز داشتند كساني بودند كه مجرد ماندند و نيز كساني كه متأهل ماندند. افراد مطلقه، همچنين آنها كه طلاق گرفته و سپس مجددا ازدواج كردند، زندگي كوتاهتري داشتند. آنچه اهميت داشت سازگاري بود، نه وضع مربوط به زناشويي، و در اين بين، هيچ تفاوت جنسيتي وجود نداشت.

نوع ديگري تحقيق كه در آن، حكم زنان و مردان در موردش يكسان است مطالعاتي است كه افراد يكساني را در طول زمان دنبال مي كند به طوريكه از تجرد به تأهل مي روند. بازبينيِ 18 تا از اينگونه مطالعات دريافته است كه افراد اساساً بعد از اينكه ازدواج كردند خوشحال تر نمي شوند. در بهترين حالت، آنها در زمانهاي نزديك به عروسي خود تنها كمي خرسندتر ميشوند؛ پس از آن به احساس زمان مجردي خود برميگردند و به همان اندازه ي سابق احساس خشنودي (يا ناخشنودي) ميكنند. اين الگو در مورد زنان و مردان مثل هم است.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-آيا درست است كه زنان مجرد، و مردان متأهل بهتر عمل ميكنند؟



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ارتباطات اجتماعي افراد متاهل، ارتباطات اجتماعي مجردها، ازدواج يا تنهايي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۵ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۲:۲۴:۴۳
بهترين مشاوره ازدواج در تهران
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

معرفي بهترين مشاوره ازدواج در تهران : ازدواج يكي از مهمترين اتفاق هاي زندگي هر فردي است كه براي تصميم گيري در مورد آن و انتخاب شريك زندگي بسيار نياز به دقت است، به اين دليل كه ما با ازدواج تشكيل خانواده مي دهيم.

نهاد خانواده يك جزء تاثير گذار از يك كل را تشكيل مي دهد، اين كل كه جامعه نام دارد سلامت رواني خود را وامدار سلامت رواني تك تك اعضاي خود است، هريك از اعضاي جامعه در بستر خانواده رشد پيدا مي كنند، خانواده نيز از يك انتخاب آغاز مي گردد. با دنبال كردن اين زنجيره مي توان به خوبي به اهميت نهاد خانواده پي برد.

بهترين مشاوره ازدواج در تهران كجاست؟
از نظر مركز مشاوره ستاره ايرانيان به عنوان يكي از مراكز مشاوره ازدواج در تهران : طبيعي است كه هرچه سيستم خانواده آگاه تر باشد جامعه با ناهنجاري هاي كمتري روبرو مي گردد و اين آگاهي بايد در قالب آموزش پيش از ازدواج صورت گيرد.

اگر چه اين شرايط تا حدودي ايده آل به نظر برسد اما مي توان با براشتن قدم هاي درست و استفاده از راههاي كابردي، تصميم هاي اشتباه در شروع اين زنجيره را به حداقل رساند. يكي از اين راه هاي درست كه نياز است براي كاهش تصميم هاي اشتباه در امر تصميم گيري براي ازدواج طي كنيم، مراجعه به مشاور پيش از ازدواج است.

بهترين مشاور ازدواج در تهران (4)
بهترين مشاوره ازدواج در تهران (4)

مشاور پيش از ازدواج چيست؟
مشاوره‌ پيش از ازدواج نوعي مشاوره‌ مختصر است كه مدت آن مي‌تواند از ۴ تا ۱۲ جلسه طول بكشد.

هدف اصلي مشاوره پيش از ازدواج، متمركز بر آماده‌ سازي مراجعان براي تصميم‌گيري درست براي ازدواج است، اين مرحله مهمترين مرحله ي مشاوره ي ازدواج است زيرا جنبه ي پيشگيري دارد و در صورت هدايت صحيح موجب تامين بهداشت خانواده مي شود.

چنين چيزي در صورتي امكان‌پذير است كه شما به عنوان مراجع به اطلاعات كافي و ناب دسترسي داشته باشيد، در واقع نياز است كه مشاور براي شما، امكان دسترسي به اطلاعات كافي و ناب را فراهم كند تا تصميم‌گيري براي شما آسان شود.

با بهره گيري از بهترين مشاوره ازدواج در تهران مي توانيد تا حد زيادي از ايجاد مشكلات در آينده پيشگيري كنيد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-بهترين مشاوره ازدواج در تهران



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: آدرس مركز مشاوره خوب، شماره مركز مشاوره ازدواج،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۵ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۱:۰۶:۰۶
بهبود بعد از طرد شدن و جدايي در يك رابطه | روانشناسي بعد از جدايي
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

روانشناسي بعد از جدايي
روانشناسي بعد از جدايي : از آنجايي كه سيستم عصبي ما براي يافتن ارتباط ، محتاج ديگران است،طرد شدن در يك ارتباط دردناك است. طرد شدن در يك ارتباط عاشقانه نيز به طور خاصي آسيب زاست. احساس تنهايي و از دست دادن رابطه،در اهداف تكاملي بقاء و زايش،سهيم است؛ يعني اگر ايده آل نگاه كنيم، تنهايي بايد تشويقتان كند كه به سمت ديگران برويد و با آنها رابطه برقرار كنيد.

يك مطالعه در دانشگاهUCLA خاطرنشان مي كند كه جايگاه حساسيت به درد عاطفي در مغز درست همانند درد فيزيكي در يك ناحيه است، پس مي تواند به همان ميزان آسيب بزند. واكنش ما به درد، متاثر از ژنتيك هاي ماست،و اگر حساسيت ما به درد فيزيكي زياد باشد،لطمه ناشي از طرد شدن را بيشتر احساس خواهيم كرد.

با اين همه، هلن فيشر انسان شناس مي گويد؛ عشق، با چنان شدتي مواد نوروشيميايي احساس را تحريك مي كند كه طردشدن را مي توان شبيه و اكنش بدن نسبت به ترك مواد دانست. اين مساله مي تواند ما را درگير انديشه ي وسواسي و يا رفتارهايي كند كه ناخواسته هستند.اين موضوع حتي براي بال‌هاي مگس تسه تسه در تجربيات آزمايشگاهي نيز بدرستي ثابت شد.

بيشتر افرادبعد از 11 هفته از طرد شدنشان،كم كم احساسشان بهتر مي شود و خبر از حس پيشرفت در خود مي دهند. به همين منوال، زوجين تنها چند ماه بعد از طلاق احساس بهتري خواهند داشت، نه چندين سال بعد. به هرحال بالاي 15درصد مردم بيش از سه ماه رنج مي كشند. طردشدن مي تواند موجب افسردگي شود، مخصوصا اگر افسردگي خفيفي هميشه با ما بوده باشد يا پيشتر از افسردگي آسيب ديده باشيم ونيز تجربه ي از دست دادن داشته باشيم. در اينجاست كه اهميت روانشناسي بعد از جدايي مشخص مي شود.

عوامل موثر در تاب آوري روانشناسي بعد از جدايي
ديگر عواملي كه بر چگونگي احساس ما در پس آيند يك جدايي اثر مي گذارندعبارتند از:

– مدت زمان رابطه
– سبك دلبستگي ما
– درجه صميميت و تعهد ما
– مسائلي كه مطرح و بحث شده بودند
– پيش بيني پذيري جدايي
– عدم تفاهم فرهنگي و خانوادگي
– ديگر شكست هاي گذشته و حال
– ارزش قائل بودن براي خود

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-بهبود بعد از طرد شدن و جدايي در يك رابطه | روانشناسي بعد از جدايي



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: از دست دادن ارتباط، بهبود پس از جدايي، بهبود پس از شكست عشقي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۵ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۱۲:۱۱:۴۱
بازسازي مجدد مغز براي مقابله با ترس
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

محققان با استفاده از تركيبي از هوش مصنوعي و تكنولوژي اسكن مغزي راهي براي از بين بردن ترس هاي خاص از مغز كشف كرده اند. تكنيك هاي آنها كه در چاپ مقدماتي مجله رفتار نوع بشر منتشر شده است مي‌تواند منجر به روش درماني جديدي براي بيماران داراي اختلالاتي مانند اختلال استرس پس از وقوع سانحه (PTSD) و فوبيا شود.
از هر 14 نفر، 1 نفر دچار احتلالات مرتبط با ترس مي شود و فشار قابل توجهي را در جريان خدمات سلامت روان به بار مي آورد. در حال حاضر، رويكرد متداول اينست كه اين بيماران تحت درمان هاي انزاجاري قرار بگيرند. در اين درمان ها بيمار با انچه مي ترسد روبرو مي شود به اميد انكه وي ياد بگيرد كه كه انچه از ان مي ترسد اسيب رسان و خطرناك نيست. اما، اين درمان ذاتاً ناخوشايند است و بسياري از افراد تمايلي به ادامه دادن آن ندارند. اكنون، تيمي نوروساينس از دانشگاه كمبريج، ژاپن و آمريكا روشي را به كار مي برند كه در ان حافظه ترس از چيزي به صورت ناهوشيار از مغز پاك مي شود.
اين تيم روشي براي خواندن و شناسايي حافظه ترس، تكنيك جديدي را به نام “نوروفيدبك رمزگذاري شده” ايجاد كردند. در اين تكنيك از اسكن مغزي استفاده شد براي پايش فعاليت مغز و شناسايي الگوهاي پيچيدۀ فعل و انفعالات عصبي كه تظاهرات مربوط به حافظه ترس را ايجاد مي كنند. در آزمايشي، حافظه ترس را در 17 فرد داوطلب سالم ايجاد كردند، از طريق اجراي شوك الكتريكي مختصر هنگام ديدن تصاوير رايانه اي. پس از شناسايي الگوها، محققان حافظه ترس را با پاداش دهي هنگام ديدن همان تصاوير جايگرين كردند.


بيشتر بخوانيد
روشي براي انگشت نگاري مغز
دكتر بن سيمور عضو انجمن مهندسي دانشگاه كمبريج يكي از پديدآورندگان اين مطالعه است. وي به تشريح فرآيند آن پرداخت: “روشي كه اطلاعات در مغز بازنمايي مي شوند بسيار پيچيده است اما امروزه؛ با استفاده از روش هاي بازشناسي تصاوير هوش مصنوعي مي توانيم جنبه هايي از محتواي اطلاعات را شناسايي كنيم. زماني كه ما حافظه ترس متوسط را در مغز تحريك كرديم، توانستيم روش صحيح و سريع خواندن آن را با استفاده از الگوريتم Al به وجود آوريم. چالش بعدي اين بود كه روشي را براي كاهش يا حذف حافظه ترس بيابيم بدون هر گونه فراخواندن آگاهانه آن.”
وي هم چنين افزود:
“ما متوجه شديم كه حتي زماني كه بيماران در حال يك استراحت ساده بودند، امكان مشاهده زمان هاي محدودي وجود دارد كه در آن الگوهاي فعاليت نوساني مغز كه داراي ويژگي هايي جزئي از حافظه خاص ترس مي باشند وجود دارد؛ اگرچه داوطلبان نسبت به آن ناهوشيار بودند. از انجايي كه مي توانستيم اين الگوها را به سرعت رمزگرداني كنيم، تصميم گرفتيم هر بار كه به اين ويژگي هاي حافظه دست يافتيم به افراد داوطلب پاداشي حتي مقدار پول كمي اهدا كنيم.”

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-بازسازي مجدد مغز براي مقابله با ترس



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: از بين بردن ترس، الگوهاي مغزي، حافظه ترس،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۵ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۱۱:۱۵:۳۴
۲ درمان شناختي-رفتاري در درد مزمن
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

درمان شناختي-رفتاري (CBT) رويكرد گسترده اي است، اغلب مبتني بر الگوي تقويت (يا “عامل”): افكار يا رفتارهايي كه پاداش داده ميشوند، افزايش مييابند و افكار و رفتارهايي كه ناديده گرفته ميشوند، كاهش مييابند. نشانگان دردهاي مزمني كه به دليل بيماريهاي مزمني مانند آرتريدروماتوئيد به وجود ميآيند، هم براي بيمار و هم براي كارگزاران خدمات بهداشتي، مشكلات اساسي ايجاد ميكنند. به سخن ديگر، بيماران معمولاً نميتوانند با اطمينان، اطلاعاتي را درباره علل، سير طبيعي و يا پيامدهاي ممكن اختلال به دست آورند. در نتيجه، اينگونه بيماران غالباً پريشاني هاي روانشناختي و ناتواني هاي عملكردي شديدي را از خود نشان ميدهند و براي مقابله با درد از راهبردهاي شناختي-رفتاري غيرانطباقي استفاده ميكنند.
بيشتر بخوانيد: روان درماني شناختي

اين بيماران در بيشتر مواقع روحيه خود را از دست ميدهند و به اين دليل كه فكر ميكنند متخصصان بهداشت افراد غير سودمندي هستند و يا اينكه نميتوانند درمان لازم را براي آنها فراهم آورند، به همكاري با آنها تمايل چنداني نشان نميدهند (ترك و رودي، 1989). علاوه بر اين، به دليل به وجود آمدن تغييرات منفي در ارتباط بيمار با افراد خانواده، كارفرمايان و دوستانش، مشكلات فرد به مرور زمان وخيم تر ميگردد (اندرسون، برادلي، يانگ، مك دانيال و وايز، 1985). پزشكان، روانشناسان و ساير فراهم آورندگان مراقبت هاي بهداشتي، غالباً نميدانند كه چگونه به نحوي مؤثر به بيماران دچار درد مزمن پاسخ دهند.

رويكرد درمان شناختي-رفتاري درد مزمن، بر اساس اين فرض استوار است كه بيمار با اين باور كه بسياري از مشكلات او غير قابل كنترل است وارد مرحله درماني ميشود؛ بنابراين، اهداف درمان شناختي-رفتاري اين است كه در ابتدا اين انتظار را كه در بيماران به وجود آورد كه ميتوانند مشكلات خود را به نحوي مؤثر كنترل كنند و سپس لازم است مهارتهايي را به آنها آموزش داد تا به وسيله آنها بتوانند به نحوي مؤثر هم به مشكلات فعلي و هم به مشكلات جديدي كه بعد از پايان درمان به وجود مي آيند، پاسخ دهند.

هولزمن و همكارانش (1986) چهار مولفه ضروري براي نايل آمدن به اهداف درمان شناختي-رفتاري را به شرح زير فهرست نموده اند:

الف: كمك به بيماران در جهت اين باور كه مشكلات آنها غير قابل كنترل نيست. به عبارت ديگر، به جاي اميدواري ضعيف، لازم است به آنان در زمينه مقابله مؤثر با درد، پريشانيهاي هيجاني و ديگر مشكلات رواني-اجتماعي، كمك شود.

ب: به بيماران بايد ياري داد تا بياموزند افكار، هيجانات و رفتارهايشان را به منظور تعيين روابط بين اين عوامل و حوادث محيطي، درد، پريشانيهاي هيجاني و مشكلات رواني-اجتماعي مورد نظارت و پيگيري قرار دهند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۲ درمان شناختي-رفتاري در درد مزمن



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: آرتريدروماتوئيد، الگوي تقويت، اهداف درمان شناختي-رفتاري،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۵ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۱۰:۰۵:۲۹
خود واقعي من
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

خود واقعي من

تمام ما تصوري از آن چيزي كه هستيم را داريم.
نتيجه تجربه ها و پيامدها و طرز فكر ما در زندگي مي باشد.
اين تصور يا اين پندار از خود را “خود واقعي” مي‌گوييم.
منظور از خود واقعي
خود واقعي همان مسئله اي مي باشد.

كه اكنون هستيد و همه نقاط مثبت و منفي شما مي باشد.

شما مي توانيد داراي اين حالات باشيد .

اضطراب.
افسردگي.
مشتاق بودن براي كمك كردن به اطرافيان.
مهربان بودن.
خودبين .
ضعيف بودن در رابطه با بيان كردن نه گفتن .
برخورد قاطعانه .
در برابر، خود آرماني همان چيزي مي باشيد كه شما آرزو كرده ايد يا اين احساس را داريد كه بايد وجود داشته باشيد.

مانند اينكه من بايد به صادق بودن بپردازم .

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-خود واقعي من



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: خود واقعي، خود واقعي آرماني، خود واقعي بودن،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۱ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۸:۵۶:۱۲
اضطراب منتشر
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

اضطراب منتشر يا فراگير قبل از اضطراب روزانه در رابطه با مسئله هاي روزمره مي باشد.

اين گونه اضطراب به مدت طولاني دوام پيدا خواهد كرد و جزوه اضطراب هاي حاد مي باشد.

و حتي امكان دارد كه عامل استرسوري براي آغاز شدن آن موجود نباشد.

عامل اضطراب منتشر
به طور مثال عامل ترسناك و ايجاد كننده اضطراب نمي باشد كه موجب اين نوع اختلال شود.

شخصي كه به اين اختلال دچار مي باشد به طور دائم در حال ترس مي باشد كه مصيبتي ايجاد شود.

بيشترين نگراني هاي بيش از اندازه در رابطه با سلامتي، پول ، خانواده و كار مي باشد.

گاهي اوقات عامل اين گونه نگراني به عاملي بسيار ناچيز محسوب مي شود.

تاثير تفكرات بر اضطراب منتشر
تفكر كردن در رابطه با هر مسئله مي‌تواند موجب برانگيخته شدن نگراني ها و اضطراب ها شود.
اين اشخاص نمي‌توانند نگراني‌هاي خود را كم كنند.
حتي اگر اين را بدانند كه اين اضطراب علت به خصوصي ندارد و بدون منطق مي باشد.

اين اشخاص نمي‌توانند به آرامش برسند.
اين اشخاص در خواب و هم در به خواب رفتن و همينطور در ادامه خواب داراي مشكل مي باشند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-اضطراب منتشر



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اختلال اضطراب منتشر، اضطراب منتشر، اضطراب منتشر فراگير،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۱ مهر ۱۳۹۹
زمان : ۰۸:۰۰:۱۱
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی