روانشناسي

 
 
بازي درماني اضطراب كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

بازي درماني اضطراب كودكان به او نمي گويد چه كاري انجام دهد، او كاملاً تمام تصميمات خود را مي گيرد و براي تمام احساسات، خواسته ها، تصميمات و نيازهاي ابراز شده اش احترام و اعتبار قائل هست.

به عبارت ديگر، مهم نيست كه كودك چه كاري انجام مي دهد، هيچ كس او را قضاوت يا ارزيابي نمي كند. در حقيقت بازي درماني اضطراب كودكان يك راه عالي براي تشويق فرزندتان به صحبت و خنديدن با شما است و مهارت‌هاي مهمي مانند برخورد با موقعيت هاي ناشناخته‌ و همچنين شكست را به او آموزش مي‌دهد.

بازي درماني در منزل
۱.بازي هيولا
با كودك به اتاق او رفته و از او بخواهيد عروسك يا شي را به عنوان هيولا انتخاب كند، اگر كودك در انتخاب مشكل داشت مي تواند خودش براي كودك انتخاب كند اما بهترين كار اين است كه به كودك اجازه انتخاب بدهيد. سپس هيولا را دست خود بگيريد و به سمت كودك برويد و همزمان از عبارتي مانند « گمشو هيولا»، « سمت ما نيا» و عباراتي همانند اين استفاده كنيد.

در اين بازي هيولا به كودك نمي رسد و واكنش هاي مختلفي نشان مي دهند تا زماني كه هيولا به كم ترين فاصله از كودك برسد و سپس بازي متوقف مي شود و يوه ديگري به خود مي گيرد. اين دفعه هيولا دور مي شود و كودك آرام به دنبال هيولا مي رود و او را تعقيب مي كند. بهتر است كودك را تشويق كنيد تا احساسات خود را با كلمات بيان كرده و حتي در اين راه بزرگنمايي كند.

حتي مي توانيم از كودك بخواهيم تا با پا و دست خود به هيولا ضربه بزند. در دو حالت رفتارهاي كودك بسيار شديد و حالت افراز و تفريط مي شود. كودكاني كه اضطراب شديد يا اضطراب پس از صانحه را تجربه مي كنند ممكن است خشك شوند و هيچ حركتي از خود نشان ندهند يا با پرخاشگري زيادي به هيولا حمله كنند و ممكن است پرخاشگري آن ها در حدي باشد كه حتي والدين آن ها نتوانند كنترلش كنند.

پيشنهاد مشاور: ۹ بازي احساسات براي كودكان (كودكان ۹ تا ۱۵ سال)

به مرور كودك مي تواند نقاشي از هيولا خود كشيده و آن را پاره يا دور بيندازد.

مي توانيد داستان هايي بسازيد و با استفاده از آن داستان ها روحيه كودك خود را بهبود ببخشيد مثلا پتويي كه وقتي زير آن مي روي ديگر هيولا تو را نمي بيند.


بازي درماني اضطراب كودكان
۲. بازي خنده
اين بازي درماني اضطراب كودكان براي مشكلات اجتماعي و گوشه گيري بسيار مناسب مي باشد. آيا كودك شما به سختي لبخند زده يا در برابر لبخند زدن مقاومت مي كند؟ اين كار نشانه افسردگي، اضطراب، اختلال نافرماني و كمال گرايي مي باشد.

هدف از اين بازي اين است كه كودك بتواند آزادانه احساسات خود را نشان دهد. اين بازي براي زماني مناسب است كه بچه ها دور هم جمع شده و در حال بازي هستند در اين شرايط از آن ها بخواهيد كه سعي كنند بازيكن ديگري را بخندانند، در حالي كه طرف مقابل تلاش مي كند تا نخندد، اما نمي توانند او را لمس كنند. حتي مي توانيد شما هم وارد بازي شويد فقط دقت كنيد كه كودك ناراحت و گريان نشود و جو شاد را برقرار سازيد.

اين بازي درماني اضطراب كودكان بايد به سرعت انجام شود و جاي خود را عوض مي كنند.

اين تكنيك براي كودكاني مناسب است كه دوستان زيادي ندارند و مي ترسند كه با ديگران ارتباط برقرار كنند و از اين امر احساس اضطراب پيدا مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-بازي درماني اضطراب كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: بازي درماني اضطراب، اضطراب، اضطراب كودكان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۳۱ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۲:۰۵:۵۹
چگونگي مديريت رفتار كودك پرخاشگر
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

همواره يكي از شكايات رايج والدين پرخاشگري فرزندان مي باشد. شما ممكن است به عنوان والدين كودك پرخاشگر بارها اين جمله را به زبان بياوريد: “من احساس مي كنم مانند پدر و مادري شكست خورده هستم”. اين امر خيلي اهميتي ندارد كه چرا شما به عنوان پدر و مادر در آن زمان كه بايد، موثر نبوده ايد- آنچه كه مهم تر است اين است كه شما در مورد اين مساله چه كاري انجام داده ايد. ابتدايي ترين مرحله اين است كه كه از الگوهايي كه در طول سال ها در كودكتان ايجاد شده است آگاه باشيد. از خودتان بپرسيد: “من چه رفتاري مي بينم و درمقابل آن چه واكنشي انجام مي دهم؟”

در نظر داشته باشيد، هر فرد، شرايط و هر كودك، خاص هستند. براي مثال برخي از والدين در كنترل و مواجهه با خشم خودشان دچار مشكل هستند. آن‌ها به محض اين‌كه مشكلي را مي بينند يا مي شنوند به اين ور و آن ور مي پرند، و به كودك سيلي مي زنند. اين تنها منجر به بدتر شدن وضعيت مي شود زيرا اگر شما واكنش پرخاشگرانه نشان دهيد، كودك شما مي آموزد كه پرخاشگري همان چيزي است كه با آن مي توان مشكلات را حل كرد. درنتيجه ممكن است كودك ياد نگيرد به شيوه هاي مختلف ديگري رفتار كند: او همچنين اعتدال خود را از دست مي دهد و پرخاشگر مي شود.

درمقابل، برخي از والدين بسيار منفعل هستند- اما كودكشان ممكن است به دليل عقب نشيني والدينش و برخورد نكردن درست با موضوع، پرخاشگر شود. بگذاريد واضح تر بگوييم: شما مي توانيد معتدل باشيد. شخصي ارام و پدر مادري موثر_اين دو متقابلا منحصر به فرد نيستند_اما شما هنوز لازم است كه محدوديت هايي را به صورت واضح، مشخص كنيد و در اين امر مشاركت كنيد.

اگر شما پدر و مادري هستيد كه در يك الگوي ناموثر در پاسخ به فرزندتان گرفتار شده ايد، توجه داشته باشيد كه تغيير يك شبه اتفاق نمي افتد. چگونگي پاسخ شما نشان نمي دهند كه شما والدين بد يا خوبي هستيد، اين ممكن است بدان معنا باشد كه شما بخشي از مشكل هستيد و بنابراين مي توانيد بخشي از راه حل نيز باشيد. اگركودك شما پرخاشگر است اين تقصير شما نيست اما لازم است كه شما به او آموزش دهيد كه چطور كارها را به روش هاي متفاوتي انجام دهد.

كودك شما ممكن است يك برچسب مانند ADHA (اختلال بيش فعالي/كمبود توجه)، ODD (اختلال نافرماني مقابله اي)، و يا اختلال دوقطبي داشته باشد. اما صرف نظر از نوع برچسبي كه فرزند شما دارد، شما هنوز هم مي توانيد ياد بگيريد كه موثر باشيد. رفتارهاي پرخاشگرانه نياز به تغيير دارند، و با وجود برچسب ها والدين هم لازم است كه تغيير كنند. ممكن است به دليل خواسته هايي كه هر روز از شما انتظار مي رود، احساس دلهره كنيد، اما اگر به رفتار پرخاشگرانه فرزندتان پاسخ ندهيد فقط وضع بدتر مي شود. روش شما براي رسيدگي به پرخاشگري كودكتان ممكن است از سني به سن ديگر و مرحله به مرحله تغيير كند. در اينجا چند راهنمايي براي كمك به شما در مراحل مختلف زندگي فرزندتان وجود دارد:

كودكان درسن پيش دبستاني و پرخاشگري

۱- ثبات داشته باشيد: براي كودكان جوان تر ثبات داشتن، اهميت زيادي دارد. شما نمي توانيد رفتارهاي يك روز را ناديده بگيريد و در روز بعد با فرياد زدن بر سر كودك خود واكنش نشان دهيد. صرف نظر از جايي كه هستيد و كاري كه انجام مي دهيد تلاش كنيد ثبات داشته باشيد. اگر فرزند شما در حال كتك كاري با خواهر و برادر خود است، چيزي شبيه به اين پاسخ بدهيد: ” كتك كاري كار درستي نيست. لازم است شما زماني را با خود خلوت كنيد و آرام شويد.” تلاش كنيد كه در هر زمان به همان شيوه پاسخ مي دهيد.

۲-فرزندتان را از موقعيت دور كنيد: گاهي اوقات لازم است كه فرزندتان را از موقعيت دور كنيد تا به او كمك كنيد كنترل احساساتش را بازيابد. اگر در فروشگاه مواد غذايي هستيد و فرزند شما اوقات تلخي مي كند و به دليل اينكه شما آنچه را كه او دوست دارد برايش نمي خريد به سبد خريد لگد مي زند، شما مي توانيد بگوييد: “داري بيش از حد سروصدا ايجاد مي كني، ما براي خريد اين خوراكي ها به اينجا نيامده ايم و اگر سرو صدا را تمام نكني اينجا را ترك مي كنيم”.اگر فرزند شما سروصدايش را متوقف نكرد، به راه خود ادامه دهيد و او را از فروشگاه بيرون ببريد.

۳_با ديگر مراقبان هماهنگ باشيد: به ياد داشته باشيد كه رفتارهاي بدي مانند كتك كاري و حملات فيزيكي در مهدكودك ها و مراكز پيش دبستاني نيز رخ مي دهد. اين بخشي از مسيري است كه كودكان ياد مي‌گيرند كه در ادامه براي مدتي طولاني دركنار هم باشند، اما اگر كودك شما پرخاشگري مي‌كند شما بايد فورا با اين مساله برخورد كنيد. همچنين لازم است كه شما مداخلاتتان را با ديگر مراقبان هماهنگ كنيد به طوري كه هر دونوع مداخلات شبيه به هم باشند. به طور منظم با مربي مسائل را بررسي كنيد تا مطمئن شويد كه رفتار درحال بهبود يافتن است.

كودكان در سن مدرسه ابتدايي

اگر شما يك كودك دبستاني داريد كه مرتب رفتار پرخاشگرانه انجام مي دهد، لازم است كه به طور منظم، و احتمالا روزانه، با مدرسه به منظور نظارت بر رفتارش در ارتباط باشيد. به دنبال اين باشيد كه رفتار آن ها چه عواقبي در مدرسه دارد، و مطمئن شويد كه براي اين سورفتارها در مدرسه عواقبي وجود دارد. شما ممكن است كه بخواهيد معلم كودكتان را تشويق كنيد كه در مقابل انتظارات رفتاري و عواقب رفتارپرخاشگرانه، ثبات داشته باشد.

سوءرفتارهايي مانند ادامس جويدن يا دويدن در سالن بايد توسط مدرسه مورد نظارت قرارگيرد_كار آن ها اين است كه رفتارهاي معمول را مديريت كنند و شما به عنوان پدر و مادر ديگر لازم نيست براي آن ها مجازات ديگري را در نظر بگيريد_.اما رفتارهايي هم هستند مانند پرخاشگري فيزيكي يا بدزباني كردن، و مدرسه نمي تواند به طور كامل اين مشكل را حل كند. اين رفتارها بايد درخانه دنبال شوند و مورد بحث قرار بگيرند و عواقب احتمالي در پي داشته باشند. دليل اينكه شما رفتارهاي مخرب تري را بايد به چالش بكشيد اين است كه خانه مكاني هست كه شما فرصت داريد تا به كودكتان راه حل هاي ديگر را آموزش دهيد. اگر براي اولين بار چيزي اتفاق افتاده است، به وسيله ي يك مكالمه پيرامون حل مساله، به او كمك كنيد تا تجسم كند كه كجا مهارت هاي مقابله كردنش شكست خورده است، وسپس در برخي از آن هايي كه براي آينده او موثرتر است با او كاركنيد. از او بپرسيد:”دفعه ي بعد چه كار متفاوتي انجام ميدهي؟”.

از سوي ديگر اگر سوءرفتار قبلا اتفاق افتاده است، نه تنها شما بايد در مورد اينكه مهارتهاي مقابله ايش كجا شكست خورده با او صحبت كنيد بلكه بايد براي رفتارش عواقبي هم در نظر بگيريد كه او را مسئول و پاسخ گو نگه دارد. اين عواقب مي تواند شامل هر كاري باشد كه شما فكر ميكنيد براي يادگيري كودكتان در اين وضعيت مفيد است، تا زماني كه بتواند آن را كامل انجام دهد. بنابراين اينكه او را به انجام مجازات سختي براي ۶ ساعت واداريد مفيد نيست، اما واداشتن به اينكه او ۱۰ چيز را بنويسد كه مي‌تواند دفعه بعد آن ها را متفاوت انجام دهد مفيد است.

به هرحال اگر اين رفتارهاي پرخاشگرانه، تنها در مدرسه اتفاق بيافتند و نه درمكان هاي ديگر زندگي كودكتان، مهم است كه بدانيد چه اتفاقي افتاده است و دليلش چيست. اين يك رفتار نادرست است كه شما بخواهيد درمقابل مدرسه طرفداري فرزندتان را بكنيد و_ به نظر نمي رسد كه مفيد هم باشد_.اما اگر فرزند شما كه در موقعيت هاي ديگر تهاجمي نيست در مدرسه تهاجم و پرخاشگري مي كند لازم است كه شما دليلش را بفهميد. به صحبت هايي كه ممكن است كودك شما در مورد همكلاسي هايش و ديگر بچه ها بكند گوش دهيد. درحالي كه هنوز كودكتان را مسئول هر نوعي از رفتار پرخاشگرانه اش مي دانيد با معلم صحبت كنيد. بديهي است كه اگر شما همان رفتار را در خانه ببينيد، نتيجه ثابتي دارد و به مدرسه اجازه بدهيد كه بداند شما چه پيامدي را براي كودك در نظر مي گيريد.

منبع:كانون مشاوران ايران-چگونگي مديريت رفتار كودك پرخاشگر



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: مديريت رفتار كودك پرخاشگر، پرخاشگري، كودك پرخاشگر،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۳۱ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۲:۰۵:۰۹
ترس از ازدواج، علل اصلي + چند روش درماني
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

ترس از ازدواج، علل اصلي + چند روش درماني

يكي از دلايلي كه ازدواج جوانان را به تاخير مي اندازد ترس از ازدواج يا همان گاموفوبيا مي باشد. ازدواج يكي از تصميمات مهم زندگي مي باشد كه بر روي جنبه هاي مختلف زندگي تاثيرات بسياري مي گذارد و به همين دليل بايد در زمان درست و با انتخاب فرد مناسب صورت گيرد.

گاهي افراد به خاطر مسائلي مانند افزايش مسئوليت پذيري، مشكلات شخصيتي و يا داشتن تصورات غلط درباره ازدواج از آن هراس دارند، در اين شرايط بايد راهكارهاي مناسبي را در پيش گيريد و از روانشناس كمك بگيريد تا بتوانيد شرايط براي ازدواج را در خود فراهم كنند.

در ادامه اين مقاله در مورد علل و روش هاي درماني ترس از ازدواج مطالبي را بيان مي كنيم هم چنين در اين شرايط مي توانيد از مشاوره قبل از ازدواج كمك بگيريد تا در كنار كاهش ترس از ازدواج، بهترين انتخاب را براي زندگي مشترك خود داشته باشيد.

ترس از ازدواج، علل مختلف
ترسيدن از ازدواج از ترس هاي رايج در ميان مردم به خصوص مردان مي باشد، احتمال دارد فرد دچار شرطي سازي ترس شده باشد. در اين شرايط فرد بايد در جلسات مشاوره شركت كند افراد به دلايل مختلفي مانند دلايل شخصي، مالي و اجتماعي از ازدواج مي ترسند و در تصميم گيري در امر ازدواج دچار شك و ترديد شده و مشكلاتي براي آن ها به وجود مي آيد، در ادامه اين مقاله به صورت دقيق تري علل گاموفوبيا را مورد بررسي قرار مي دهيم.

احساس ناامني
يكي از بزرگ ترين دلايلي كه باعث ترس فرد از ازدواج مي شود احساس ناامني مي باشد. ازدواج كردن هميشه آسان نمي باشد در واقع زوجين بايد با مهارت هاي لازم براي ازدواج موفق آشنا باشند زيرا ازدواج، مسئوليت هاي زيادي را به دوش فرد اضافه مي كند.

ازدواج كردن تنها به اشتراك گذاشتن احساسات و مسائل عاطفي نمي باشد بلكه فرد بايد تمام تعلقات مادي و حقوقي، خانوادگي و شخصيتي خود را با يكديگر به اشتراك بگذارند، گاموفوبيا يا ترس از ازدواج مي تواند نشات گرفته از احساس ناامني و آسيب پذيري در مورد هر يك از موارد گفته شده باشد.

رويدادهاي ناگوار مرتبط با ازدواج
گاموفوبيا ممكن است به خاطر رويدادهاي ناگوار و ناخواسته اي كه مربوط به ازدواج مي شود به وجود آيد و تصوير افراد را از ازدواج شمل مي دهد اين رويدادها مي تواند شامل موارد زير باشد:

طلاق والدين در كودكي
مشاهده چالش ها و مشكلات بسيار والدين در زندگي مشترك
شكست هاي عاطفي قبلي
شنيدن اعترافات والدين در مورد اشتباهاتشان در زمينه ازدواج
افسردگي از دلايل ترس از ازدواج
احتمال دارد دليل ترس از ازدواج و پذيرفتن مسئوليت سنگين آن به خاطر افسردگي باشد به همين دليل بايد علائم افسردگي در فرد مورد بررسي قرار گيرد، در اين شرايط فرد ممكن است علاقه ي بسياري به ازدواج داشته باشد اما به خاطر ترس و اضطرابي كه دارد تصميم گيري در امر ازدواج براي او دشوار باشد.

در شرايطي كه فرد دچار افسردگي است عوامل ديگري مانند كمبود اعتماد به نفس، تصوير تحريف شده فرد از خود و عدم اطمينان از عملكرد جنسي حضور دارند كه باعث ترس در فرد مي شوند.

داشتن شخصيت اجتنابي و درونگرا
افرادي كه شخصيتي اجتنابي و يا درونگرا دارند قرار گرفتن در خانواده و روابط جديد براي آن سخت است و بهداشت جسمي و رواني آنان را تهديد خواهد كرد، در اين شرايط فرد مي ترسد كه ديگران به او بي توجهي كنند و از جانب ديگران محبتي دريافت نكنند از اين رو ازدواج كردن استرس و اضطراب آن ها را افزايش مي دهد و ترس از ازدواج در آن ها به وجود مي آيد.

علائم مربوط به ترسيدن از ازدواج
ترسيدن زنان از ازدواج با ترسيدن مردان از ازدواج متفاوت مي باشد، به طور كلي علائم اصلي كه در زنان و مردان به وجود مي آيد شامل موارد زير مي باشد بنابراين بايد توجه داشته باشيد كه فردي ممكن است تمام اين علائم را داشته باشد و فردي ديگر تنها تعدادي از اين ها را تجربه كند.


ترس از ازدواج
ترس بسيار شديد و غير منطقي از ازدواج، به طوري كه حتي فكر كردن در مورد ازدواج و يا مشاهده ازدواج ديگران مي تواند ترس را در فرد ايجاد كند.
اجتناب كامل از ازدواج يا هر رويداد و بحث مربوط به آن
هنگام فكر كردن يا بحث كردن در مورد ازدواج، فرد دچار اضطراب و يا حملات پانيك مي شود و احساساتي مانند خشم را تجربه مي كند.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترس از ازدواج، علل اصلي + چند روش درماني



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: ترس از ازدواج، مشاوره ازدواج، ازدواج،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۳۰ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۱۲:۵۲:۲۹
نكات ارتباطي براي والدين جوان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

تبديل شدن به پدر و مادر مي تواند تاثيرات بدي روي روابط شما داشته باشد، در اين مقاله راه كارهايي براي كمك به شما ارائه شده است:

تبديل شدن به پدر و مادر يك اتفاق شادي بخش، شگفت آور، و گاهي خسته كننده و سخت است. با خود بهترين و بدترين ها را به همراه دارد (ممكن است در يك لحظه بهترين را تجربه كنيد و لحظه اي ديگر بدترين را). براي اكثر ما، اين اتفاق تجربه ايست كه بيشترين تغيير در زندگي را ايجاد مي كند. يكي از اين تغييرات در زندگي شما به عنوان يك زوج است. گذر از جايگاه يك زن و شوهر كه تمركزشان روي يكديگر است به پدر و مادري كه مجبور هستند يك بچه را اولويت زندگي خود قرار بدهند، بسيار سخت است حتي براي زوج هاي بسيار شاد و سلامت. ممكن است برخي از روابط شما بخاطر نيازهاي مبرمي كه مسئوليت پدر ومادري ايجاد مي كند ، كمرنگ شده حتي ازبين برود. و در نتيجه، زمانيكه وظيفه پدر و مادري را به عهده مي گيريد، بعد از گذشت ماه ها متوجه مي شويد شما وشريك زندگيتان، زمان كمتري براي با هم بودن داريد، همديگر را بيشتر آزار مي دهيد، و يا نسبت به قبل بيشتر قطع ارتباط مي كنيد.

اگر شما اينطور هستيد، بدانيد تنها نيستيد.

مطالعات روانشناسي بيشماري ، آنچه را كه روانشناسان” كاهش رضايت زناشويي طي تبديل شدن به پدر ومادر” مي نامند، بررسي مي كند. در مورد اين نكته كه اين كاهش رضايت چقدر بد است واين اتفاق براي زن بدتر است يا براي مرد، و اينكه چه عواملي به جلوگيري از آن كمك مي كند، اختلاف نظرهايي وجود دارد. از آنجا كه محققان نمي توانند براي افراد به صورت تصادفي تعيين كنند بچه داشته باشند يا نه، نمي‌توانيم مدارك تجربي لازم را داشته باشيم تا با قطعيت بگوييم پدر و مادر شدن براي ازدواج بد است. ولي نتايج مطالعاتي كه روي زوج ها در طول دوره قبل از بچه دارشدن تا سال هاي بعداز تولد اولين فرزندشان انجام شده ( معمولا در مقايسه با زوج هايي كه بچه ندارند) همواره اينطور نشان داده كه براي بيشتر زوج ها بچه دار شدن ، مشكلاتي در روابطشان بوجود مي آورد.

موضوع ديگري كه اين مطالعات به آن اشاره مي كند اين است كه اين نوع آسيب حتمي نيست.- روابط برخي از زوج ها بعد از تولد اولين بچه دچار افول نشد. ولي چطور مي توانيد يكي از اين پدر ومادر ها باشيد؟ تغيير دادن بعضي از اين اتفاقات آسان نيست—داشتن امكانات مالي بيشتر، بارداري برنامه ريزي شده و والديني كه با هم زندگي مي كنند، همگي عوامل حمايتي بالقوه اي هستند. اولويت بندي روابط بين زوج ها و تعيين زماني براي باهم بودن عاملي است كه كنترل آن در دست شماست. البته حرف زدن تا عمل كردن راحت تر است، زيرا كه اين كارها را براي نوزادي نيازمند و دوست داستني انجام مي دهيد كه زندگي اش براي شما ارزشمند است. بي شك مي توانيد با انجام اقداماتي به حفظ سلامت رواني و روابطتان طي سال هاي اوليه پدر و مادرشدن كمك كنيد. وشرايط به گونه اي پيش مي رود كه حتي نياز به استخدام پرستار بچه براي ملاقات هاي شبانه نداريد.

۱-اولويت بندي زمان خواب

محققان فكر مي كنند يكي از دلايلي كه تبديل شدن به پدر ومادر براي روابط زوجين، مشكل ايجاد مي كند

اين است كه بخاطرلذت هاي دوست داشتني بچه دارشدن ، خواب دچار اختلا لات سختي مي شود. وقتي كم خواب مي شويد، ممكن است در برخورد با اتفاقات بد خود را عصباني و بد خلق و متخاصم ببينيد. نويسنده مطالعه وهمكارش به اين نكته رسيدند كه هر كدام از زوج هايي كه شب قبل كمتر خوابيده باشند، بيشتر دعوا مي كنند و در حل تعارضات بدتر عمل مي كنند. اگر تا به حال شب بيداري را تجربه نكرده باشيد، احتمالا از كم خوابي هاي زياد رنج خواهيد برد. بعد ازتحمل چند شب كم خوابي، افراد مي گويند احساس خستگي نمي كنند ولي در انجام كارهاي ذهني ضعيف عمل مي كنند.

براي بسياري ، اولويت بندي خواب مشكل است- رها كردن ظروف نشسته، و اتاق پذيرايي مرتب نشده سخت است و اينكه گاهي تنها زمان باقي مانده شما را هم در انتهاي يك روز سخت بخواهند بگيرند—ولي اين سختي ها ارزش دارد. اگر همچنان شب ها از خواب بيدار مي شويد تا از كودك خود مراقبت كنيد راه هايي وجود دارد تا بتوانيد خوابتان را برنامه ريزي كنيد. به عنوان مثال، براي خودتان زماني براي خواب در نظر بگيريد، در اين زمان گوشي تلفن يا تبلت به رخت خواب نبريد، با داشتن خواب خوب و سلامت، در طول شب مشغول غلطيدن وچرخيدن در رختخواب نيستيد و حتي خوب است اگر در تختي جدا بخوابيد تا شريك خود را بيدار نكنيد. در باره راه هاي ديگر تقسيم كردن ساعات خواب شبانه فكركنيد در اين‌صورت هر دونفر مي توانند كمي خواب خوب و عميق داشته باشند.

اگربه خوبي استراحت كرده باشيد، روبه رو شدن با هر مساله اي راحت تر و بهتر است. اگر كارتان را سريع تر انجام دهيد، كمتر اشتباه كنيد، و كنترل بيشتري روي احساساتتان داريد و موثر تر خواهيد بود. پس به جاي بيدار ماندن و سروكله زدن با كارهاي خانه، شغل، و مسائل شخصي، كمي بخوابيد و ببينيد كه آيا حل مسائل درصبح آرام راحت تر نيست ؟! اين ضرب المثل را فراموش نكنيد، ” هيچ وقت با عصبانيت به رخت خواب نرويد” در عوض تلاش كنيد” اگر عصباني هستيد، بگوييد دوستت دارم و شب بخير” و ببينيد صبح كه بيدار مي شويد هنوزآن مشكل وجود دارد يا نه؟

۲-به يكديگر اعتماد كنيد!

شب هاي بي خوابي، نوزاد نق نق كنان، و تمام الزامات پدرو مادري به هرمشكل ديگري كه قبل از بچه دارشدن داشتيد اضافه شده است. تبديل شدن به پدر و مادر با وجود تمام لذت ها و شادي هايي كه دارد مي تواند به صورت غير قابل وصفي استرس آور باشد. استرس باعث مي شود به سختي بتوانيد همسري آماده و عاشق باشيد. بنابراين بدانيد وقتي همسرتان به شما تلنگر مي زند، يعني فراموش كرده كاري كه به او محول كرده ايد را انجام بدهد و اين معني را ندارد كه ديگر آنطور كه دلتان مي خواهد مهربان و عاشق نيست. به جاي اينكه عصباني وخشمگين شويد، سعي كنيد اين حقيقت را جايگزين احساس بدتان كنيد كه او دوستتان دارد و احتمالا كم خوابيده و استرس زيادي دارد. سرزنش مشكلات جزئي رابطه به خاطر دلايل خارجي مثل كمبود خواب، يا كم حافظه بودن به علت نگهداري از بچه، مي تواند كمك كند شرايط را تحت نظر داشته باشيد و در صورت امكان از تبديل شدن چيزهاي كوچك به مسائل بزرگ جلوگيري كنيد.

البته اعتماد كردن به يكديگر بسيار سخت است. مخصوصا اگر دچار كم خوابي باشيد، پس سعي كنيد براي خودتان قاوني وضع كنيد. به عنوان مثال هر زمان احساس كرديد ازجانب همسرتان متحمل آزار و اذيت شده ايد با خودتان اين جمله را تكرار كنيد” اين شخصيت واقعي او نيست، اين كمبود خواب است” و يا چيزهاي ديگري مثل اين. همچنين بايد تلاش كنيد به خاطر آوريد دفعه قبل شما كاري مشابه انجام داده و به خودتان يادآوري هر دوي شما مي توانيد اشتباهات زيادي داشته باشيد.

البته، درست نيست كه در برخورد با مسائل جدي بي اعتنا باشيد. همچنان مهم است شرايط را تحت نظر بگيريد.

۳-قدرشناس باشيد

زمان كم و داشتن كارهاي زياد، مي تواند باعث شود هر كدام از شما ، ديگري را مسئول كارها بدانيد. چه كسي وقت دارد بگويد براي درست كردن شام متشكرم وقتي كه شما مشغول آماده كردن بچه براي خوابيدن بوديد؟ ولي كمي حق شناسي مي تواند نتيجه بخش باشد (مشكلات را قابل تحمل تر كند). تحقيقات نشان مي دهد كه هرچه افراد قدرشناس تر باشند، از روابطشان رضايت بيشتري خواهند داشت و اين موضوع به ويژه در دوره هاي گذار مثل بچه دارشدن صحت دارد. پس مسائل كوچك مثل:۱- آگاهي از تلاش هاي همسرتان، ۲-صرف زمان براي داشتن احساس خوشبختي در اين مورد كه در اين سفر پر هرج و مرج همراه همسرتان هستيد، يا۳- بازگشت به زمان هاي قبل كه وقتي همديگر را براي اولين بار ملاقلت كرديد چه احساسي داشتيد و ابراز همان احساسات به همسرتان، اين عوامل مي تواند كمك كند روابطتان صميمانه و برقرار بماند. وقتي شروع به بيان حق شناسي و قدرداني مي كنيد ، احتمالا متوجه مي شويد همسرتان نيز مشتاق است قدر شناسي اش را ابراز كند. و اين احساس چقدر بهتر مي بود كه براي تمام شام هايي كه تهيه كرده بوديد و پوشك هايي كه عوض مي كرديد و فكرمي كرديد به كارهايتان توجه نمي شود، تشكري ازصميم قلب دريافت مي كرديد؟

۴-باهمديگر يك سرگرمي تازه (كه زمان بر نباشد) را شروع كنيد.

تحقيقات نشان مي دهد مشغول شدن ( باهمديگر) به سرگرمي هاي جديد براي زوج ها خوب است و اين موضوع به ويژه طي تبديل شدن زوج ها به پدر ومادر، زماني كه بيشتر وقت شما صرف تمركز بر روي چيزهايي غيراز روابطتتان مي شود، صحت دارد. مخصوصا اگرتشخيص دهيد سرگرمي هاي قديمي كه داشتيد در اين سبك جديد زندگي شما به خوبي قبل عمل نمي كند. مطمئنا وقتي داريد كالسكه بچه را هل مي دهيد، مي‌توانيد به پياده روي (عادتي كه قبلا هم داشتيد) ادامه دهيد ولي ديگر منطقي نيست كه بخواهيد هرهفته تمام طول روز را صرف بالارفتن از كوه كرده يا غذا درست كنيد و در صبح جمعه يك مسابقه دوي ماراتون در تلويزيون ببينيد. پيداكردن يك سرگرمي جديد كه بتوانيد به عنوان يك زوج انجام دهيد ارزشمند است—يك سرگرمي جديد شما دونفر را كنار هم مي آورد و موضوعات جديدي دراختيارتان مي‌گذارد تا باهم گفتگو كنيد، مخصوصا زماني كه اكثر اراتباطات شما مانند يك جلسه كاري بوده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نكات ارتباطي براي والدين جوان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: والدين جوان، كودك، ارتباط با كودك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۱:۰۲:۱۸
افزايش عزت نفس كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

عزت نفس كودكان، اعتماد نسبت به به اينكه كيست و چه كاري مي تواند انجام دهد مي باشد. در اين مقاله، والدين راهكارهايي را براي افزايش عزت نفس كودكان ياد خواهند گرفت.

حس مثبت يكي از بزرگترين هديه هايي است كه شما مي‌توانيد به فرزندتان بدهيد؛ بچه ها با عزت نفس بالا احساس مهر، محبت، شايستگي و خوشحالي بيش تري دارند.

عزت نفس در كودكان دبستاني
هر كودك لحظاتي دارد كه در آن با چالش ها، فشار همسالان يا تجربه چيزهاي جديد روبرو مي شود و ممكن است اعتماد به نفس خود را از دست بدهد يا ارزش خود را زير سوال ببرد. در زندگي كودك، فراز و نشيب هايي وجود خواهد داشت كه براي عبور از آن ها به عزت نفس بالا احتياج دارند.

عوامل كليدي براي ايجاد عزت نفس سالم، تعيين اهداف، پذيرفتن مسئوليت، انجام وظايف و جشن گرفتن موفقيت است. كودك بايد بتواند موفقيت را به تصوير بكشد و بداند چه زماني به آن دست يافته است.

۱۰ دليل اهميت عزت نفس
۱. فرزند شما مي تواند شكست ها را تحمل كند.
كودكاني كه عزت نفس بالايي دارند بهتر مي توانند شكست هاي جزئي را بدون از دست دادن اعتماد به نفس تحمل كنند.

۲. تصميمات خوب
بچه‌هايي كه عزت نفس بالايي دارند، مهارت‌هاي تصميم‌گيري خوبي دارند.

۳. فرزند شما مي تواند الگوها و دوستان خوبي پيدا كند.
كودكاني كه عزت نفس بالايي دارند، الگوهاي همسالان و دوستان خوبي پيدا مي كنند كه به آن ها اهميت داده و احترام مي گذارند.

۴. مي تواند در برابر فشار همسالان مقاومت كند.
افرادي كه عزت نفس بالاتري دارند در ايجاد دوستي، مهارت همدلي، حفظ روابط دوستانه و مديريت فشار همسالان بهتر هستند.

۵. از خودش دفاع مي كند.
كودكاني كه عزت نفس بالايي دارند از ايستادگي در دفاع از خود نمي ترسند.


نكاتي براي افزايش عزت نفس كودكان
۶. هويت سالم
۷. فرزند شما مي تواند الگوهاي مناسب براي سال هاي نوجواني داشته باشد.
نوجوانان تمايل دارند كه نگاهي خودمحورانه به زندگي داشته باشند و ممكن است مسائل را جدي‌تر و شخصي‌تر از آنچه كه بايد ببينند. داشتن عزت نفس قوي در سال هاي نوجواني محافظت كننده است.

۸. فرزند شما مي تواند دستاوردهاي بالاتري كسب كند.
تحقيقات نشان مي‌دهد كه خوش‌بين‌ها معتقدند عملكردشان بهتر از واقعيت است. اين ديدگاه مثبت آن ها را به سمت ريسك بيشتر، تمرين بيشتر، تسليم نشدن سوق مي‌دهد و در نهايت، مي‌توانند خوب عمل كنند.

۹. شكست ها را تحمل مي كند
كودكاني كه بر اين باورند كه موفقيت به دليل تلاش خود آن هاست، معمولاً معتقدند كه شكست‌ها قابل تحمل بوده و مي توانند مشكلات را موقتي دانسته و آن ها را تحمل كنند.

۱۰. فرزند شما اين آزادي را دارد كه شكست بخورد.
يكي از بهترين چيزها در مورد عزت نفس كودكان، آزادي در شكست خوردن است. هيچ موفقيت واقعي در زندگي بدون شكست نيست بنابراين به كودك خود بياموزيد كه ببيند چه چيزي مي تواند از اشتباهات و چالش ها به دست بياورد.

منبع:كانون مشاوران ايران-افزايش عزت نفس كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: عزت نفس كودكان، عزت نفس، افزايش عزت نفس كودكان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۹ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۱:۰۰:۱۵
به چه نحوي متوجه شويد كه همسرتان شما را دوست ندارد؟
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

علائمي كه نشان مي دهند همسرتان شما را دوست ندارد، عبارتند از:

علامت ۱٫ متوقف كردن اشتراك گذاري
يكي از شاخص هايي كه نشان مي دهد رابطه شما از بين رفته است، تصميم گيري همسرتان براي متوقف كردن اشتراك گذاري موارد مختلف با شما مي باشد.

در صورتي كه وي نخواهد يك چيزي را براي خانه يا يك حيوان خانگي جديد نخرد، شما بايد نگران شويد.

در اين شرايط، شما يك سري از موارد مربوط به تعهد دو گانه را مشاهده خواهيد كرد كه باعث مي شوند آنها با شما ارتباط برقرار كنند و هر دو شما مسوليت هايي در قبال يكديگر داشته باشيد.

با اين وجود در صورتيكه وي از بردن اسم شما امتناع كند، اين مورد نشان خواهد داد كه عاشق شما نيست.

علامت ۲٫ با شما صحبت نمي كند
در برخي روزها شما احساس خواهيد كرد كه دوست نداريد صحبت كنيد. با اين وجود، در صورتي كه وي در زمانيكه كاملا عادي و پر حرف مي باشد، از صحبت كردن با شما امتناع كند، بايد اين واقعيت را بپذيريد كه احتمالا وي جدا شدن را مد نظر دارد.

در حالت كلي، دختران پرحرف تر از پسران هستند. به نظر مي رسد كه دختران همواره يك حرفي براي گفتن داشته باشند و گوش دادن براي شما مناسب مي باشد.

در صورتي كه همسر شما به صورت ناگهاني لحن خودش را تغيير دهد و صحبت كردن و پرحرفي خودش را متوقف كند، دليل مناسبي براي اين نگراني خواهيد داشت كه شايد وي عاشق يك فرد ديگري باشد.

علامت ۳٫ او (همسرتان) همواره بدخلق و ترشرو مي باشد، ولي فقط با شما چنين برخوردي دارد
اين علامت نشانگر اين است كه وي شما را دوست ندارد. در حالت عادي، زماني كه شما شخصي را دوست داشته باشيد، برخورد منفي با وي نخواهيد داشت.

در مقابل، سعي خواهيد كرد كه آنها را با روحيه كنيد و منجر به خنديدنشان بشويد. حتي زماني كه شما كاري را انجام بدهيد كه منجر به ديوانه شدن وي شود، وي يك راهي براي برگشت از آن شرايط و ادامه دادن خنديدنش پيدا خواهد كرد.

زماني كه صداي جويدن يا تنفس شما منجر به ناراحتي او شود، كاملا منطقي خواهد بود كه بگوييم وي دوست ندارد در كنار شما باشد.

آيا همسرتان نسبت به نحوه خنديدن شما يا نحوه شام خوردن شما به صورت خاص، تنفر دارد؟
در صورتيكه اين موارد در حال حاضر منجر به عصباني شدن همسرتان شوند، بهتر است كه مراقب باشيد، چرا كه به نظر مي رسد وي شما را همانند گذشته دوست ندارد.

علامت ۴٫ او به حرف هاي شما گوش نمي دهد
در يك رابطه ازدواجي سالم، شما سخت تلاش خواهيد كرد كه به گفته هاي طرف مقابلتان گوش دهيد.

بنابراين، در صورتي كه يك فرد متوجه شود كه طرف مقابلش به وي گوش نمي دهد، اين علامت نشان خواهد داد كه احساسات رابطه اي به يك مورد بدي تبديل شده اند.

هيچ ترديدي نسبت به اين مورد وجود ندارد كه يك همسر همواره بايد به گفته هاي مرد خودش گوش دهد و در مسال مطرح شده به وي كمك كند. زمانيكه وي به صورت ناگهاني تصميم بگيرد كه به شما گوش ندهد، اين يك علامت قوي خواهد بود كه نشان مي دهد وي شما را دوست ندارد.

در يك رابطه سالم، ارتباط مهمترين عامل مي باشد و هر دو طرف بايد در رابطه با آن فعال باشند. در صورتي كه همسرتان تصميم بگيرد كه به گفته هاي شما گوش نكند، ارتباط شما از بين خواهد رفت.

علامت ۵٫ هيچ دستي براي آغوش گرفتن وجود ندارد، هيچ سكسي وجود ندارد
مطالعات صورت گرفته نشان مي دهند كه رابطه جنسي، عامل چسبندگي رابطه ازدواجي مي باشد و زوجين را در كنار يكديگر نگه مي دارد.

در اين شرايط است كه ارتباط دروني قوي مي شود و رشد پيدا مي كند. انسان ها به يك ارتباط فيزيكي نيازمند هستند، چه در صورتي كه اين ارتباط گرفتن دست ها باشد يا سكس باشد، يك عامل مهمي در هر رابطه سالمي خواهد بود.

در صورتي كه شما چنين ارتباط فيزيكي صميمي نداشته باشيد، صرفا دوستان هم خواهيد بود

زماني كه شما بچه داشته باشيد، كاهش يافتن رابطه جنسي براي يك مدتي يك مورد طبيعي خواهد بود، ولي در حالت نرمال، اين رابطه با گذشت زمان به حال اوليه برخواهد گشت.

در صورتي كه همسرتان به رابطه صميمي و جنسي برنگردد يا شما را طرد كند، اين شرايط به صورت بديهي نشان خواهد داشت كه عشق شما از بين رفته است.

علامت ۶٫ وي فقط به خودش توجه مي كند
هيچ شكي وجود ندارد كه شما از همسرتان مي خواهيد كه به خودش و كارش متمركز شود.

بله، شما در يك مشاركت ازدواجي هستيد، ولي همچنان دو فردي هستيد كه نياز داريد هويت هاي خودتان را به صورت مجزا نگه داريد.

با اين وجود، در صورتي كه متوجه شويد همسرتان هر كاري را صرفا براي خودش انجام مي دهد، احتمالا شرايط موجود يك شرايط خوبي نخواهد بود.

در يك رابطه ازدواجي سالم، تمركز بايد به صورت متوازن و بر روي هر دو شما صورت بگيرد. اين مورد شامل حضور داشتن در كنار همسرتان در حين نيازمند بودن وي و تشويق كردن وي در صورت نياز داشتنش مي باشد.

در صورتي كه همسرتان عشقش را به شما از دست بدهد، ارتباط خودش را قطع خواهد كرد و هيچ توجهي به شما نخواهد داشت.

دليل اينكه وي فقط به خودش متمركز مي شود و هيچ توجهي به شما نمي كند، عبارت از اين است كه وي مطلع مي باشد كه به زودي، تمامي تمركزش بر روي خودش خواهد بود.

منبع:كانون مشاوران ايران-به چه نحوي متوجه شويد كه همسرتان شما را دوست ندارد؟



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: دوست داشتن همسر، ازدواج، همسر،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۷ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۸:۴۹:۱۶
بي اختياري مدفوع در كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

بي اختياري مدفوع (Encopresis) به شرايطي گفته مي شود كه كودك بدون آن كه علتي داشته باشد، در لباس و يا ساير موقعيت هايي كه از نظر اجتماع پسنديده نيست، مدفوع مي كنند.

انكوپرزيس وضعيتي است كه در آن كودك پس از آموزش ديدن در مورد استفاده از دستشويي زماني كه در توالت نيست، مدفوع مي كند. يبوست معمولا باعث اين حوادث مي شود. بي اختياري مدفوع در كودكان مي تواند نااميد كننده باشد، اما صبر داشته باشيد و در زماني كه فرزندتان با آموزش سازگار مي شود، آن را تشويق كنيد.

براي تشخيص بي اختياري ادرار سن كودك بايد حداقل ۴ ساله باشد و بي اختياري حداقل هر ماه يك بار و به مدت ۶ ماه متوالي رخ دهد. ملاك ۴ سال به آن دليل انتخاب شده است كه بررسي ها و پيگيري هاي متعدد نشانگر اين موضوع هستند كه ۵۰ درصد كودكان در ۲ سالگي و ۱۰۰ درصد آنان در ۴ سالگي قادرند كه بر مدفوع خود كنترل داشته باشند.

بي اختياري مدفوع در كودكان چيست
از آنجايي كه تجمع مدفوع باعث كشيده شدن روده بزرگ مي شود، اگر درمان نشود، مشكل بدتر مي شود. به مرور كودكان ممكن است اشتهاي خود را از دست بدهند يا از درد معده شكايت كنند.

مدفوع بزرگ و سفت همچنين ممكن است باعث پارگي پوست اطراف مقعد شود كه خون روي مدفوع باقي مي ماند.

بچه ها نمي توانند با شرم و گناهي كه در مورد اين وضعيت احساس مي كنند روبرو شوند. برخي حتي سعي مي كنند زير شلواري كثيف خود را از والدين خود پنهان كنند.

پيشنهاد مشاور: راه درمان نگه داشتن مدفوع

اكثر كودكان مبتلا به بي اختياري مدفوع مي گويند قبل از اينكه لباس زير خود را كثيف كنند، هيچ تمايلي به دفع مدفوع ندارند. اين اتفاق معمولاً در طول روز اتفاق مي افتد، در حالي كه كودك بيدار و فعال است.

دليل ديگر ممكن است علمي تر باشد: از آنجايي كه مغز به بوي مدفوع عادت مي كند، ممكن است كودك ديگر متوجه اين بو نشود.

به طور معمول، بي اختياري مدفوع به دو طبقه ي عمده و چند طبقه ي فرعي تقسيم بندي مي شوند. اين طبقات عمده عبارتند از: اوليه و ثانويه. بي اختياري مدفوع اوليه زماني طبقه بندي مي شود كه پس از رسيدن به سن زماني و عقلي ۴ سال، ادامه داشته و دوره ي زماني قبلي كنترل مدفوع حداقل به مدت زمان يك سال اتفاق نيفتاده باشد.

اگر باوجود يك سال كنترل، بي اختياري مدفوع ظاهر شود، از نوع ثانويه تلقي مي شود.


بي اختياري مدفوع در كودكان
تشخيص
ملاك هاي تشخيص بي اختياري مدفوع هستند عبارتند از:

دفع مكرر مدفوع در محل هايي كه مناسب اين منظور نمي باشد، خواه عمدي و يا خواه غير عمدي باشد.
وقوع حداقل يك مورد در ماه به مدت زمان ۶ ماه .
سن زماني و عقلي حداقل ۳ سال.
ناشي از علت هاي جسمي همانند: مگا كولولن، آگانگليوني نيست.
معاينه ركتال كه در آن پزشك يك انگشت دستكش دار را وارد ركتوم مي كند تا انسداد و مشكلات عضلاني را بررسي كند.


اشعه ايكس
شكم درد
از دست دادن اشتها
ارزيابي روانشناختي براي تعيين علت در صورت ارتباط با استرس عاطفي، ترس يا چالش هاي رفتاري.
تخمين زده مي شود كه ۱٪ – ۲٪ از كودكان زير ۱۰ سال تحت تاثير انكوپرزيس قرار دارند. پسران بيشتر از دختران بي اختياري مدفوع در كودكان را تجربه مي كنند. تقريباً ۸۰ درصد از كودكان مبتلا پسر هستند.

علت مدفوع كودك در شلوار
سه نظريه ي عمده در مورد علت بي اختياري مدفوع وجود دارد، اين نظريه ها عبارتند از: نظريه طبي، نظريه ي پويايي رواني و يادگيري – رفتاري.

نظريه طبي: اين نظريه از ديدگاه رشد عصبي به مشكل نگاه مي كند. بي اختياري مدفوع در اين چشم انداز، حاصل از نارسايي هاي رشدي در ساخت و كاركرد مكانيزم هاي تشريحي و فيزيولوژيكي مورد نياز براي كنترل روده مي باشد، اين نارسايي ها موقتي به شمار مي آيند. مشكلات پزشكي شامل موارد زير مي باشند:

اينرسي روده: روده بزرگ مدفوع را آنطور كه بايد حركت نمي دهد.
آسيب عصبي دستگاه گوارش: ماهيچه هاي انتهاي دستگاه گوارش (مقعد) به درستي بسته نمي شوند.
بيماري هيرشپرونگ: پايانه هاي عصبي در روده وجود ندارد، اين امر باعث انسداد روده مي شود و مدفوع نمي تواند دفع شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-بي اختياري مدفوع در كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: بي اختياري مدفوع در كودكان، مدفوع كودك، بي اختياري مدفوع،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۶ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۸:۵۰:۱۰
مشاوره اضطراب و استرس
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

مشاوره اضطراب چيست؟
متاسفانه، اجتناب از مشاوره اضطراب و استرس مي تواند منجر به ايجاد اضطراب شديدتر شود. يك روش درماني كه به عنوان روش درمان شناختي – رفتاري[۱] (CBT) ناميده مي شود، در درمان اختلال هاي اضطرابي كارايي بالايي دارد.

روان شناسان با استفاده از CBT به درمانجوها كمك مي كنند تا نحوه شناسايي و مديريت عواملي را ياد بگيرند كه منجر به ايجاد اضطراب در آنها مي شود.

۱۰ سوال مقدماتي كه معمولا درمانگران مي پرسند
يكي از پرسش هاي درمانجوها، عبارت از سوالاتي مي باشد كه يك مشاور، مددكار اجتماعي يا روان شناس در اولين جلسه از آنها مي پرسد. پاسخ اين سوال راحت مي باشد:

شما بايد سوالات ساده و گسترش دهنده ذهن و ساير سوالات را انتظار داشته باشيد.

يك “برنامه تغيير” (كه در اغلب مواقع به عنوان “اهداف درماني” شناخته مي شود) بعد از آن ايجاد مي شود تا شما را در رفع مشكلاتي راهنمايي كند كه در حال حاضر منجر به اذيت شدن شما مي شوند.

در زير ۱۰ مورد از رايج ترين سوالاتي بيان شده است كه يك روان پزشك از شما مي پرسد تا يك تغيير مثبتي را در طول فرآيند مشاوره ايجاد كند.

۱-چه چيزي باعث شده است كه به اينجا بياييد؟
“به نظر مي رسد كه شما شناخت خوبي نسبت به خودتان داريد و يك سري تفكراتي را در رابطه با مواردي داريد كه در اينجا مي خواهيد بحث كنيد. افرادي كه به اينجا مراجعه مي كنند، شجاعت زيادي دارند، حتي شايد يك مقدار عصبي باشند.

در صورتي كه شما موردي را به ياد نياوريد، من يك سري سوالاتي را خواهم پرسيد و در رابطه با مواردي كه شما مي گوييد، يك سري نكاتي را يادداشت خواهم كرد تا بتوانم آن را در حافظه خودم نگه دارم.

البته هر زمان كه خواستيد مي توانيد حرف هاي من را قطع كنيد و حرف خودتان را بگوييد، يا مي توانيد مكالمه را به هر سمتي كه خودتان مي خواهيد، هدايت كنيد. از نظر شما، چه چيزي باعث شده است كه به اينجا بياييد؟”

۲-آيا قبلا به يك مشاور مراجعه كرده ايد؟
به نظر مي رسد كه شما با اعتماد به نفس هستيد و در شرايط راحتي قرار داريد و مي خواهيد كه در مورد چالش هاي موجود در زندگي تان صحبت كنيد.

اين سوالات در مشاوره اضطراب بسيار مهم است.

آيا تا به حال به يك مشاور مراجعه كرده ايد؟

در صورت مراجعه كردن، شما قبلا چند جلسه به مشاوره مراجعه كرده ايد و مشكلات موجود چه مواردي بوده اند؟

آيا به نتايج مد نظرتان دست پيدا كرده ايد، و آيا نتايج به دست آمده پايدار بوده اند؟

مهم ترين نكته اي كه از گفته هاي مشاور يا روانشناس يا مددكار اجتماعي تان به ياد داريد، چه موردي مي باشد؟

كدام يك از آنها درست بوده است، يا كدام يك از آنها به نتايج مد نظر شما منجر نشده است؟

۳-از ديدگاه شما، مشكل موجود چيست؟
هر شخصي يك ديدگاه متفاوتي نسبت به مشكل و شخص يا عاملي دارد كه راه حل مشكل مي باشد.

هدف از مشاوره استرس و اضطراب عبارت از ايجاد يك سري تغييرات مثبت در سريع ترين زمان ممكن و بدون هيچ نوع شتاب زدگي مي باشد.

شما چه ديدي نسبت به مشكل داريد يا شما چه تعريفي از مشكل داريد؟
كدام يكي از افراد مشكل زاي موجود در زندگي شما منجر به ايجاد مشكلاتتان شده اند؟
شما در طول كار، چه نوع تعاملي با ساير افراد داريد؟
شخصيت خودتان را به چه نحوي تعريف مي كنيد؟
سه مورد از مهمترين دستاوردهاي شما چه مواردي بوده اند؟
چه شخص يا چه چيزي مهمترين مورد در زندگي شما مي باشد؟
از ديدگاه شما، مشكلتان چيست؟
۴-معمولا اين مشكل منجر به ايجاد چه نوع احساسي در شما مي شود؟
همه ما يك سري مشكلات يا چالش هايي داريم كه بايد با آنها مواجه شويم.

آيا شما يك فرد خوش بين يا يك فرد بدبيني هستيد؟ زماني كه يك مشكلي به صورت پيشبيني نشده ظاهر مي شود، چه احساسي پيدا مي كنيد؟

هر چند كه هيچ يك از احساسات موجود درست يا اشتباه و خوب يا بد نمي باشند، ولي هر مشكلي منجر به ايجاد يك نوع احساسي در ما مي شود.

بنابراين، اين مشكل معمولا منجر به ايجاد چه نوع احساسي در شما مي شود؟

آيا شما احساس ناراحتي، عصبانيت، نااميدي، در جاماندگي مي كنيد يا يك احساس ديگري داريد؟

منبع:كانون مشاوران ايران-مشاوره اضطراب و استرس



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: مشاوره اضطراب، اضطراب، استرس،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۵ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۵:۰۲:۰۸
حسادت كودكان به فرزند دوم
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

حسادت كودكان به فرزند دوم، حسادت در كودكان از نظر روانشناسي، سن حسادت در كودكان، شديدترين دوره حسادت كودك در اين مقاله بررسي مي شود و به تمام سوالات شما در اين باره در قسمت نظرات پاسخ مي دهيم پس اين مقاله را از دست ندهيد و ما را از نظرات خود آگاه كنيد.

ممكن است شما نيز حسادت در كودكان را تجربه كرده باشيد و حسادت در كودكان باعث مي شود كه در موقعيت هاي خاصي، رفتارهاي حسادت آميز نشان مي دهد و باعث تعجب شما و اطرافيان مي شود.

حسادت در كودكان از نظر روانشناسي
بررسي حسادت در كودكان از نظر روانشناسي نشان داده است كه موقعيت هاي خاي مانند رقابت، مقايسه با هم سن و سالان و يا فرق گذاشتن بين بچه ها، آتش حسادت را شعله ور تر مي كند و باعث مي شود تا فرزندتان نه تنها در هيچ كاري با شما همكاري نكند، بلكه دچار احساس خشم، عصبانيت و كينه نيز شود.

شايد براي تان عجيب باشد كه يك مقايسه ي به ظاهر كوچك چگونه مي تواند تا اين حد برانگيزاننده باشد اما در حقيقت، قرار گرفتن در موقعيت هاي تبعيض، مقايسه و يا رقابت؛ اين احساس را به همراه مي آورد كه ” من از ديگران كمتر هستم “ و باعث شكل گيري حد زيادي از ترس دروني مي شود.

كودك ترسيده، تلاش مي كند تا با رفتارهاي حسادت آميز از خود دفاع كند و توانايي اش در دفاع از حقوق خود را به نمايش بگذارد و حقوق خود را پس بگيرد.

متاسفانه اين رفتارها در دراز مدت مي تواند منجر به تنها ماندن كودك و يا كناره گرفتن ديگران از او نيز شود كه مهارت هاي اجتماعي را به طور قابل توجهي تحت تاثير قرار مي دهد.

حسادت كودكان به فرزند دوم
از نظر روانشناسي، معمولا حسادت در حدود يك و نيم سالگي شكل مي گيرد و در فاصله ي ۲ تا چهار سالگي بيشتر مي شود.

اين بين اگر فرزند تازه اي متولد شود، ممكن است كودك به رفتارهاي نابه هنجار ديگري مانند افسردگي، بدغذايي، اضطراب و يا شب ادرار متوسل شود تا از اين طريق اعتراض خود به شرايط را بيان كند.

به عبارت ديگر لازم است بدانيد كه اين رفتارها بيش از آنكه يك اختلال باشند، روشي براي ابراز وجود هستند كه فرزندتان از آن استفاده مي كند.حسادت به بچه كوچكتر امري عادي مي باشد ولي بايد با كمك والدين كنترل شود. در ادامه راه هاي لازم براي درمان اين مشكل آورده شده است.

رفتار با فرزند اول وقتي فرزند دوم به دنيا مي آيد
اگر فرزند شما عادت ندارد در كنار نوزادان باشد يا شما را كنار آن ها ببيند، ممكن است در ابتدا واكنش هاي شديدي داشته باشد. خوب است كه بتوانيد زمان آرامي را با خانواده هاي ديگر بگذرانيد تا او به اين ايده عادت كند كه اگر والدينش نوزادان ديگري را در آغوش بگيرند، باز هم او را دوست دارند و از او مراقبت خواهند كرد.


حسادت كودكان به فرزند دوم
۵ نشانه حسادت در كودكان
نشانه‌هاي حسادت در كودك مي‌تواند متفاوت باشد، اما معمولاً شامل فوران خشم يا گريه، نشان دادن پرخاشگري نسبت به خواهر و برادر يا همسالان، مقايسه بين خود و ديگران، يا خودداري از محبت مي باشد.

توجه ناخواسته: كودكاني كه حسادت از خود نشان مي دهند اغلب دلبسته و خواستار توجه مي شوند. آن ها ممكن است تقاضاي بغل بيشتري داشته باشند يا نخواهند كه اتاق را ترك كنيد.
ناامني: كودكان حسود اغلب احساس ناامني مي كنند و اين را از طريق رفتارهاي منفي مانند نام گذاري، قلدري يا كينه توزي نسبت به ديگران ابراز مي كنند.

منبع:كانون مشاوران ايران-حسادت كودكان به فرزند دوم



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: حسادت كودكان، حسادت، حسادت در كودكان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۴ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۴:۰۷:۵۴
فوبياي خاص : ترس هايي ماندگار و دردسر ساز
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

فوبياي خاص : ترس هايي ماندگار و دردسر ساز

ترس به عنوان بخش جدايي ناپذير زندگي بشر، گاه براي او دردسر ساز و غير عادي مي شود. فوبياي خاص يكي از انواع ترس هاي دردسر ساز است كه تقريبا اكثر ما با آن دست و پنجه نرم كرده ايم.

فوبياي خاص چيست؟

فوبياي خاص به ترس شديد، غير منطقي و مزمن نسبت به يك موضوع خاص اشاره دارد.

معمولا علت ترس فرد از موضوع فوبيك نيز نگراني و انتظار آسيب و صدمه از موضوع يا شيء فوبيك است.

به عنوان مثال فرد ممكن است از گربه بترسد؛ چرا كه نگران است گربه به او حمله كند. به همين دليل نيز همواره از رويارويي با موقعيت هاي فوبيك اجتناب مي كند.

همچنين در صورت مواجهه با موضوع فوبيك نيز به شدت دچار ترس و اضطراب مي شود.

افزايش ضربان قلب
تعرق
احساس درد در قفسه سينه يا شكم
لرزش
از علائم اضطرابي فوبياي خاص است.

از جمله ويژگي هاي فوبياي خاص مي توان به موارد زير اشاره نمود:
ترس غيرمنطقي و بيش از حد نسبت به يك شي ء يا موقعيت.
فرد مي داند كه ترس او غير منطقي يا شديد تر از حد لازم است.
اين ترس پايدار و به مدت حداقل ۶ ماه ادامه دارد.
ترس و اضراب ناشي از فوبيا منجر به اختلال در عملكرد مختلف زندگي فرد مي شود.
عدم تناسب فرهنگي و اجتماعي نسبت به موضوع فوبيك.
انواع فوبياي خاص
فوبياي خاص از شيوع و تنوع بالايي برخوردار است. از جمله موقعيت هاي شايع فوبياي خاص مي توان به موارد زير اشاره نمود:

فوبياي حيوانات: فوبياي حيوانات يكي از شايع ترين انواع فوبيا است. متداول ترين نوع فوبياي حيوانات شامل:
فوبياي عنكبوت
فوبياي سگ
فوبياي گربه
فوبياي سوسك
فوبياي مار
فوبياي موش
فوبياي ارتفاع: فوبياي ارتفاع يا بلندي هراسي به ترس شديد فرد از قرار گرفتن و حتي تصور كردن بودن در ارتفاعات، ساختمان هاي بلند و كوه و…اشاره دارد.
فوبياي دندان پزشكي: اين نوع فوبيا كه بيشتر در كودكان و خانم ها ديده مي شود، به ترس شديد فرد از دندان پزشكي ( تزريق بي حسي، صواي تراشيدن دندان و ابزار آلات جراحي ) اطلاق مي شود.
فوبياي خون، زخم و آمپول: اين نوع از فوبيا كه تقريبا بين دو جنس زن و مرد از شيوع برابري برخوردار است؛ به ترس شديد و دائمي از محيط بيمارستاني، خون، تزريقات و جراحات اشاره دارد.
فرد مبتلا به فوبياي خون، تزريقات در صورت نياز نيز از حضور در كلينك و محيط هاي درماني خود داري مي كند.

فوبياي محيط هاي بسته: تنگنا هراسي يا كلاستروفوبيا به ترس شديد، مداوم و غيرمنطق از قرار گرفتن در محيط هاي بسته مانند آسانسور، اتاق مخصوص ام آر آي، انباري كوچك و محيط هاي شلوغ اشاره دارد.
نگراني از به پايان رسيدن اكسيژن و خفگي، ترس از احتمال رخ دادن سكته يا حمله وحشت زدگي و نبود كمك يا گير افتادن از جمله علت هاي فرضي پشت پرده اين نوع از فوبيا است.

علت فوبياي خاص چيست؟
از جمله نظريات و دلايل مطرح در سبب شناسي اختلال فوبياي خاص مي توان به موارد زير اشاره نمود:

ديدگاه روان كاوي: بر اساس ديدگاه روان كاوي فوبيا نتيجه ي سركوب و انتقال ترس و اضطراب از يك موضوع اصلي و واقعي ( مثلا ترس يك كودك از تنش و خودكامگي پدر ) به يك موضوع نمادين ( به عنوان مثال ترس از اسب ) است.
ديدگاه شرطي سازي: بر اساس اين ديدگاه، افراد مبتلا به فوبياي خاص به دليل وجود يك تجربه ناخوشايند نسبت به موضوع خاص دچار ترس و فوبيا شده اند.
به عنوان مثال فوبياي دندان پزشكي بعد از تجربه ي درد آور تزريق بي حسي و يا فوبياي ماشين بعد از تجربه تصادف با اتوموبيل رخ مي دهد.

ديدگاه تكاملي: بر اساس ديدگاه تكاملي، انسان ها از يك آمادگي بيولوژيك براي كسب ترس و فوبيا نسبت به موقعيت هاي خاص برخوردارند.
اين نظريه در تحليل فوبيا هايي از قبيل : فوبياي مار، فوبياي عنكبوت، فوبياي ارتفاع، فوبياي خون، به ترس تكاملي كه در اجدادمان نيز وجود داشته ، اشاره مي كند و معتقد است همه ي ما از يك آمادگي دروني براي ترس از اين موقعيت ها برخورداريم.

ديدگاه محيطي: اين ديدگاه بر نقش عوامل محيطي، يادگيري و تربيت تاكيد دارد و در حوزه درمان نيز روش هايي چون يادگيري مشاهده اي و سرمش گيري را پيشنهاد مي كند.

فوبياي خاص
انواع فوبياد

روش هاي درمان فوبياي خاص: ( سير تا پياز درمان فوبياي خاص )!
از جمله روش هاي درماني فوبياي خاص شامل:

غرقه سازي: فلسفه ي زيربنايي اين روش، مواجهه و قرار گرفتن در معرض موقعيت هاي ترس آور است. اين مواجهه به مرور باعث مي شود فرض هاي بنيادي بيمار مبني بر خطرناك بودن موقعيت فوبيك زير سوال برود.

منبع:كانون مشاوران ايران-فوبياي خاص : ترس هايي ماندگار و دردسر ساز



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: فوبياي خاص، ترس، ترس هاي ماندگار،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
زمان : ۰۳:۴۱:۰۱
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی