روانشناسي

 
 
افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم
| نظرات (0)

افسردگي بعد از ترك اعتياد يك اختلال شايع است كه بسياري از افراد در دوران ترك اعتياد با آن مواجه مي شوند. اين اختلال مي تواند به دلايل مختلفي رخ دهد، از جمله تغييرات هورموني، تغييرات در وضعيت خلق و خوي و تغييرات در سبك زندگي.

يكي از مهم ترين چالش هايي كه فرد بعد از ترك اعتياد به آن دچار مي شود افسردگي مي باشد، اعتياد به طور معمول ريشه درون رواني دارد و بسياري از افراد براي اين كه از حالات روحي ناخوشايند رهايي يابند به آن پناه مي برند، به همين دليل احتمال اين كه به خاطر افسردگي دوباره به سمت مواد مخدر بروند و لغزش مجدد داشته باشند وجود دارد.

مواد اعتياد آور نه تنها در دوران مصرف مشكلات بسياري را براي افراد به وجود مي آورند بلكه بعد از ترك نيز او را درگير مشكلات جسماني، رواني مانند اضطراب، استرس و افسردگي خواهند كرد، براي اين كه عوارض جانبي به وجود آمده را درمان كنيد نياز به زمان و متخصص دارد و براي بهبود هر چه سريع تر بايد از متخصص كمك بگيريد.

افسردگي بعد از ترك اعتياد
بسياري از افراد كه مصرف مواد مخدر را ترك مي كنند دچار احساساتي مانند تنهايي، خستگي و يكنواختي مي شود و در بسياري موارد ممكن است اميد و انگيزه خودشان را براي آينده از دست بدهند و به طور مداوم در مورد اتفاقات حال و آينده نگراني هايي را تجربه كنند، وجود اين علائم هشدار دهنده مي باشد و در مورد بروز افسردگي بعد از ترك هشدارهايي به شما مي دهد.

در اين زمان افسردگي با علائمي مانند عدم لذت از زندگي، تغيير اشتها، عدم تمركز و تصميم گيري و مشكلات خواب بعد از ترك اعتياد نشان داده مي شود اين علائم در ماه هاي اوليه ترك با شدت بيشتري نشان داده مي شود و به تدريج از شدت آن كاسته خواهد شد، در صورتي كه افسردگي در اين دوران درمان نشود به صورت مزمن ادامه خواهد داشت و باعث به وجود آمدن اختلالات و گرايش مجدد به سمت مصرف مواد خواهد شد.

علت افسردگي بعد از ترك اعتياد
اعتياد تغييراتي در سيستم مغزي ايجاد مي كند كه از نظر جسماني و رواني فرد وابسته مي شود، در اين صورت اگر مصرف مواد مخدر قطع شود در عملكرد بدني و رواني فرد اختلالاتي به وجود مي آيد، به عنوان مثال مواد توهم زا در فعاليت انتقال دهنده هاي عصبي مانند سروتونين كه مسئول ايجاد شادي و نشاط در مغز هستند اختلالاتي به وجود مي آورد به طوري كه سطح اين انتقال دهنده ها به صورت غيرطبيعي بالا مي رود و باعث مي شود تا فرد در زمان مصرف احساس سرخوشي و نشاط داشته باشد.

اين تغييرات باعث مي شود زماني كه شما ماده مصرفي را كنار مي گذاريد سروتونين به صورت ناگهاني افت كند و در نتيجه دچار غمگيني و افسردگي شود. البته عوامل محيطي و افكار آزار دهنده باعث تشديد افسردگي مي شوند و بر روي آن اثر مي گذارند كه مي توان به موارد زير اشاره كرد:

گذشته دردناك و حسرت كارهاي انجام داده در گذشته و روزهاي از دست رفته
ترس از آينده و زندگي بدون مواد مخدر
عدم دريافت حمايت اجتماعي كافي از جانب خانواده و اطرافيان
درمان كسلي بعد از ترك اعتياد
كسلي يكي از شايع‌ترين علائم ترك اعتياد است. اين عارضه مي‌تواند در طول دوره ترك و حتي پس از آن نيز ادامه داشته باشد. كسلي مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله:

تغييرات هورموني
تغييرات در سطح مواد شيميايي مغز
كمبود خواب
افسردگي
كسلي بعد از ترك اعتياد مي‌تواند مشكلات زيادي را براي فرد ايجاد كند. اين عارضه مي‌تواند باعث كاهش انگيزه براي بهبودي، افزايش خطر بازگشت به اعتياد و كاهش كيفيت زندگي شود.

براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، مي‌توان از روش‌هاي زير استفاده كرد:

افزايش فعاليت بدني: ورزش يكي از بهترين راه‌ها براي كاهش كسلي است. ورزش باعث افزايش توليد اندورفين‌ها مي‌شود كه هورمون‌هاي شادي‌بخش هستند.
خواب كافي: خواب كافي براي بهبود عملكرد مغز ضروري است. كمبود خواب مي‌تواند باعث افزايش احساس كسلي شود.
رژيم غذايي سالم: يك رژيم غذايي سالم و متعادل مي‌تواند به بهبود سطح انرژي و كاهش كسلي كمك كند.
درمان افسردگي: اگر كسلي ناشي از افسردگي باشد، درمان افسردگي مي‌تواند به بهبود اين عارضه كمك كند.
در برخي موارد، ممكن است پزشك براي درمان كسلي بعد از ترك اعتياد، داروهاي خاصي را تجويز كند.

چرخه معيوب افسردگي و اعتياد
بر اساس نظر دانشمندان افرادي كه به سمت مصرف مواد مخدر مي روند در واقع زمينه هايي از افسردگي دارند، آن ها براي فرار از احساسات ناخوشايند مانند خستگي، فشار روحي و رواني و عدم لذت از زندگي به سمت مصرف مواد مخدر روي آورده اند، به ظاهر مصرف مواد مخدر نشانه هاي افسردگي را پنهان مي كند اما در واقع دوره هاي افسردگي را تشديد كرده و باعث مي شود مقدار و شدت افكار منفي و آسيب رسان بسيار افزايش يابد.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي بعد از ترك اعتياد ✔️ درمان قطعي و علائم



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: افسردگي، افسردگي بعد از ترك اعتياد، ترك اعتياد،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۶ دى ۱۴۰۲
زمان : ۱۰:۱۴:۲۵
[ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی