روانشناسي

 
 
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم
|

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان يكي از مسائلي است كه بسياري از والدين آن را ناديده مي گيرند.

متأسفانه، الگوهاي روابط خانوادگي ناسالم مي تواند منجر به مشكلات خاصي براي كودكان در سال هاي اوليه مدرسه شود.

مطالعات نشان مي‌دهند كه فرزندان خانواده‌هايي كه داراي سطوح بالاي تعارض و فرزندپروري هستند، به‌طور فزاينده‌اي با اضطراب و كناره‌گيري اجتماعي دست و پنجه نرم مي‌كنند.

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان
فرياد و جيغ زدن: فرزند شما دائماً با ساير اعضاي خانواده در حال دعوا مي باشد.
كناره گيري از خانواده: فرزند شما از خانواده كناره گيري كرده است و تقريباً هر روز بيشتر روز را تنها يا دور از خانه سپري مي كند.
دعواي مكرر
همه اعضاي خانواده از دست يكديگر عصباني هستند.
تغيير ناگهاني در رفتار.
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان – انواع مشكلات خانوادگي
مشكل رواني:
در خانواده، هر گونه مشكل سلامت روان، از جمله مصرف مواد، اضطراب، و افسردگي، مي تواند سيستم خانواده را خراب كند.

تغيير نقش: در يك خانواده، تغيير نقش ها مي تواند باعث ناراحتي قابل توجهي شود. اين تغيير ممكن است به دليل بلوغ يا ترك خانه فرزندان بزرگتر، تغيير مسئوليت هاي والدين به دليل شغل، از دست دادن سلامتي يا مسائل مالي باشد.

مشكلات ارتباطي بين والدين: در خانواده، زماني كه فرزندان شاهد مشاجره، اختلاف نظر، اختلاف و يا آگاهي از احتمال جدايي والدين هستند، سيستم خانواده به شدت تحت تاثير قرار مي گيرد.

مشكلات ارتباطي بين والدين و فرزندان:
در يك خانواده، رابطه بين هر يك از والدين و فرزندان مي تواند منشا مشكلات سلامت روان و آسيب هاي رشدي باشد. والدين بايد بدانند كه رويكردهاي تنبيهي كه در گذشته استفاده مي شده ناكارآمد و اغلب مضر هستند.

سلامت روان:
اگر يكي از اعضا با بيماري رواني يا ناتواني رشدي دست و پنجه نرم كند، ممكن است بار مشكلات رفتاري يا عاطفي را احساس كند. اين عضو خانواده ممكن است احساس درك يا پذيرفته شدن نداشته باشد.

ساير اعضاي خانواده ممكن است مسائل روانشناختي را درك نكنند و از اين كه آن شخص به توجه بيشتر والدين نياز دارد يا منابع خانوادگي بيشتري (پولي، محبت يا زماني) دريافت مي كند، آزرده يا عصباني شوند يا احساس حسادت داشته باشند.

اعتياد به مواد:
در يك خانواده، اهميت تأثير اعتياد به الكل يا مشكلات مواد مخدر بر سيستم خانواده را نمي توان اغراق كرد. مشاهده يك عضو خانواده الكلي يا معتاد مي‌تواند به طور ناآگاهانه به كودكان راهبردهاي مقابله‌اي ضعيف، سيستم‌هاي باور ناسازگار، الگوهاي پرخاشگري رابطه‌اي و بي انگيزگي را آموزش دهد.

خانواده هايي كه با اعتياد مواجه هستند وظيفه دارند تصميمات سخت و در عين حال حياتي براي ايجاد خانه اي سالم و آرام بگيرند.

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان
مصرف مواد در نوجوانان:
در يك خانواده، اگر يكي از فرزندان به شدت از مواد مخدر يا مشروبات الكلي استفاده كند، مشكلاتي به وجود مي آيد. به عنوان والدين، اين نگران كننده است كه بدانيد نوجوان شما در حال آزمايش مواد است. با اين حال، همه نوجواناني كه مواد مخدر را امتحان مي كنند، معتاد نمي شوند. عامل مهم در اعتياد ژنتيك است.

تغيير نقش ها:
در يك خانواده، همه ما پير مي شويم و از عادات، لباس ها و رفتارهاي قديمي خود خارج مي شويم. گاهي اوقات وقتي يكي از اعضاي خانواده نقش خود را براي مدت طولاني ايفا كرده و تصميم به ايجاد تغيير مي كند، مي تواند كل سيستم را تحت تأثير قرار دهد.

اين تغيير زماني رخ مي دهد كه فردي عادت هاي بد را ترك كند و سالم شود يا عادت هاي بد جديدي را شروع كند. به عنوان مثال، اگر يكي از والدين الكلي بود و روند بهبودي را آغاز كرد، ساير اعضاي خانواده ممكن است در رابطه احساس رها شدن يا ناامني كنند.

رويدادهاي مهم |تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان
در يك خانواده، طلاق، فرزندخواندگي، نقل مكان، مرگ و حوادث فاجعه‌بار مي‌تواند باعث ايجاد اختلالات قابل درك در زندگي ما شود. در حالي كه خانواده‌هاي ما يك سيستم منسجم هستند، هر فردي شخصيت، تجربه زيسته و مهارت‌هاي مقابله با خود را دارد.

اين تغييرات ممكن است انواع مختلفي از ناراحتي را در هر يك از اعضاي سيستم خانواده ايجاد كند.

مرگ و سوگ:
از دست دادن افراد يك تجربه بسيار ناراحت كننده است و مي تواند كل خانواده را تحت تاثير قرار دهد. اين عامل استرس زا مي تواند پويايي عادي خانواده را مختل كند، اما همانطور كه هر عضو غم خود را پردازش مي كند، همه چيز بايد به حالت عادي بازگردد.

اگر اندوه براي يك يا چند عضو ادامه يابد كمك گرفتن از مشاور مي تواند بسيار مفيد باشد.

طلاق:
در حالي كه تصميم طلاق بين بزرگسالان گرفته مي شود، بر فرزندان و بستگان تأثير مي گذارد. طلاق تأثيرات آشكاري دارد، اما برخي از خانواده‌ها با حداقل تأثير طلاق را پشت سر مي‌گذارند. اگر خانواده شما در تلاش براي سازگاري هستند بهتراست از مشاور خانواده كمك بگيريد.

تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان
ژانويه 12, 2023
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم
تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان| بهبود شرايط
اگر فرزند شما با اين مشكلات خانوادگي دست و پنجه نرم مي كند تا جايي كه اين مشكات مانع يادگيري، روابط يا شادي او مي شوند، متخصصان زير مي توانند در تشخيص و درمان به شما كمك كنند و باعث بهبود روحيه خانواده شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تاثير مشكلات خانوادگي بر فرزندان و روابط خانوادگي ناسالم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/1/5 
زمان : ۱۹
خواب سالمندان | ۱۳ نكات خواب براي افراد مسن
|

خواب سالمندان امر مهمي مي باشد و مطالعه اين مقاله به درمان بي خوابي افراد سالمند كمك مي كند. اگر هميشه خواب آلود هستيد يا خواب كافي در شب برايتان سخت است، ممكن است زمان مراجعه به پزشك فرا رسيده باشد. بيدار شدن هر روز با احساس خستگي نشانه آن است كه به خوابي كه نياز داريد نمي رسيد.

ساعت خواب سالمندان
افراد مسن تقريباً به ۷ تا ۹ ساعت خواب در شب نياز دارند. اما، افراد مسن زودتر از زمان جواني زودتر به خواب مي روند و زودتر از خواب بيدار مي شوند.

دلايل زيادي وجود دارد كه چرا افراد مسن ممكن است به اندازه كافي در شب نخوابند. احساس بيماري يا درد مي تواند خواب را سخت كند. برخي از داروها مي توانند شما را بيدار نگه دارند. مهم نيست دليلش چيست، اگر شب راحت نخوابيد، روز بعد ممكن است:

تحريك پذير باشيد.
مشكلات حافظه داشته يا فراموشكار باشيد.
احساس افسردگي كنيد.
حادثه اي مانند تصادف را تجربه كنيد.

خواب كافي
نكات خواب براي افراد مسن |درمان بي خوابي شبانه سالمندان
بالا رفتن سن به اين معني نيست كه هميشه بايد خسته باشيد. شما مي توانيد كارهاي زيادي انجام دهيد تا به خوابي راحت كمك كنيد. در ادامه چند راه براي خواب بهتر ذكر شده است كه به شما كمك مي كند از خستگي بيش از اندازه جلوگيري كنيد:

يك برنامه خواب منظم داشته باشيد. هر روز در ساعت معيني بخوابيد و بيدار شويد، حتي آخر هفته ها يا زماني كه در سفر هستيد.
در صورت امكان از چرت زدن در اواخر بعد از ظهر يا عصر خودداري كنيد. چرت زدن ممكن است شما را در شب بيدار نگه دارد.
يك روال براي قبل از خواب ايجاد كنيد. هر شب قبل از خواب زماني را براي استراحت اختصاص دهيد. برخي از افراد كتاب مي خوانند، به موسيقي آرامش بخش گوش مي دهند يا دوش با آب گرم مي گيرند.
سعي كنيد در اتاق خواب تلويزيون تماشا نكنيد يا از رايانه، تلفن همراه و تبلت خود استفاده نكنيد. نور اين دستگاه ها ممكن است به خواب رفتن شما را سخت كند.
تماشا فيلم هاي استرس زا، مانند فيلم هاي ترسناك، ممكن است شما را بيدار نگه دارند.
اتاق خواب خود را در دماي راحت، نه خيلي گرم و نه خيلي سرد و تا حد امكان ساكت نگه داريد.


هنگام آماده شدن براي خواب از نور كم استفاده كنيد .
هر روز در زمان هاي مشخصي ورزش كنيد اما نه ۳ ساعت پيش از زمان خواب.
از خوردن وعده هاي غذايي حجيم نزديك به زمان خواب خودداري كنيد.
در اواخر روز ازمصرف كافئين خودداري كنيد. كافئين (كه در قهوه، چاي، نوشابه و شكلات وجود دارد) مي تواند شما را بيدار نگه دارد.
به ياد داشته باشيد كه مصرف الكل به خواب شما كمك نمي كند و حتي مقادير كم آن خواب ماندن را سخت تر مي كند.
اختلالات خواب در سالمندان
اختلالات حركتي و خواب سالمندان
سندرم پاي بيقرار، اختلال حركتي دوره اي اندام و اختلال رفتاري حركت سريع چشم در افراد مسن شايع است. اين اختلالات حركتي مي توانند خواب مورد نياز را از شما سلب كنند.

افراد مبتلا به سندرم پاي بي قرار يا RLS احساس مي كنند كه در يك يا هر دو پا احساس گزگز، خزيدن يا سوزن سوزن شدن دارند. اين احساس در شب بدتر مي شود.

اختلال حركتي دوره‌اي اندام ( PLMD ) باعث مي‌شود افراد در طول خواب هر ۲۰ تا ۴۰ ثانيه تكان بخورند دارو، حمام آب گرم، ورزش و تمرينات تمدد اعصاب مي تواند به اين افراد كمك كننده باشد اما بايد حتما از دكتر متخصص كمك بگيرند.

حركت سريع چشم يا اختلال رفتار خواب (REM) يكي ديگر از شرايطي است كه ممكن است خواب راحت شبانه را دشوارتر كند. در طول خواب معمولي، عضلات نمي توانند حركت كنند، بنابراين بدن شما ثابت مي ماند. اما، اگر اختلال رفتاري در خواب داريد، عضلات شما مي توانند حركت كنند و خواب شما مختل مي شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-خواب سالمندان | ۱۳ نكات خواب براي افراد مسن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/8/25 
زمان : ۱۶
نيازهاي رواني سالمندان ، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران
|

نيازهاي رواني سالمندان، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران

نيازهاي رواني سالمندان از جمله موضوعاتي مي باشد كه احتياج به توجه بيشتري دارد، سلامت روان سالمندان تحت تاثير عواملي مانند نزديك شدن به سال هاي پاياني عمر، بازنشستگي و مشكلات جسمي كه باعث كاهش سطح فعاليت فرد مي شود و هم چنين مشكلاتي مانند از دست دادن همسر و يا دوستان و غيره مي باشد.

بر اساس نظرسنجي هاي انجام شده بروز اختلالات روحي و رواني در سالمندان مي تواند باعث افسردگي و اضطراب شود و خطر خودكشي را تا حد زيادي افزايش دهد به همين خاطر نقش اطرافيان در بهبود سلامت جسمي و رواني سالمندان از اهميت بسياري برخوردار مي باشد و بايد نسبت به نياز سالمندان دقت و توجه بيشتري داشته باشيم.

در اين خصوص بايد از مشاوره روانشناسي كمك بگيريد تا اطلاعات خود را راجع به دوران سالمندي افزايش دهيد و بتوانيد به خوبي نيازهاي آن ها را برطرف نماييد.

نيازهاي رواني سالمندان
روانشناسان معتقدند كه پس از رسيدن به سن ۶۰ سالگي وارد دنياي سالمندي مي شوند ورود آن ها به اين دوران با چالش هاي بسياري همراه خواهد بود و كنار آمدن آن ها با اين شرايط تحت تاثير عواملي مانند كيفيت زندگي فرد، سلامت جسم و روان و همين طور سيستم هاي حمايتي در محيط اطراف او مي باشد.

عدم توجه به نيازهاي رواني سالمندان باعث به وجود آمدن بيماري هاي روحي و رواني شده و آسيب هاي مغزي مانند آلزايمر در آن ها مي شود. با توجه به اين كه بروز اختلالات مي تواند مشكلاتي براي فرد و اطرافيان او به دست آورد بهتر است براي پيشگيري از اين مسئله اطلاعات خود را در مورد نيازهاي سالمندان افزايش دهيد و روش هاي ارتباطي مناسب با آن ها را ياد بگيريد تا نحوه ارتباطي مناسبي با آن ها داشته باشيد.

به استقلال سالمندان احترام بگذاريد
همه ما انسان ها بعد از اين كه سال هاي كودكي مان به پايان مي رسد تلاش مي كنيم كه خودمان براي زندگي تصميم بگيريم اما اين موضوع در دوران سالمندي به دليل ناتواني مالي و يا حركتي تا حدودي غير ممكن مي باشد و همين مسئله باعث مي شود تا سالمندان از نظر روحي حال خوبي نداشته باشند و افسردگي در آن ها به وجود آيد به همين دليل بايد به آن ها اجازه دهيد تا جايي كه ممكن است خودشان براي زندگي تصميم بگيرند.

از جمله موضوعاتي كه سالمندان مي توانند در مورد آن ها تصميم بگيرند و مشاركت داشته باشند مربوط به امور خانه و يا تصميم گيري در مورد شرايط مالي زندگي شان مي باشد.

توصيه مي شود در شرايطي كه قرار است بعضي از كارها را شما براي سالمند انجام دهيد از او سوال كنيد كه دلش مي خواهد آن كار چطور انجام شود و در صورتي كه با آن موضوع مخالف هستيد سعي كنيد تا حدودي مطابق ميلشان رفتار كنيد.

يكي از مشكلاتي كه در ميان سالمندان به وجود مي آيد وابستگي به اطرافيان مي باشد، اگر چه آن ها به استقلال نياز دارند اما ترس از دست دادن و آسيب ديدن اطرافيان باعث مي شود تا به ديگران وابسته شوند، در صورتي كه احساس مي كنيد فرد سالمند به اين مشكل دچار شده است براي جلوگيري از پيشرفت اين مشكل بايد از روانشناس كمك بخواهيد تا راهكارهاي لازم را در اختيار شما قرار دهد.

احساس ارزشمندي
در دوره اي كه فرد سالمند ناتوان مي شود عزت نفس خودش را از دست مي دهد و احساس بي ارزشي در او به وجود مي آيد . بر اساس نظريه اريكسون احساس بي ارزشي كه در فرد به وجود مي آيد ممكن است تحت تاثير ناتواني هاي حال حاضر فرد و هم چنين نارضايتي او به خاطر از دست دادن فرصت زندگي باشد.

در اين شرايط فرد احساس حسرت و نااميدي مي كند و حس مي كند از زندگي اش استفاده مفيد نكرده است و آن چنان براي او با ارزش نبوده است و ديگر فرصتي ندارد تا بتواند اين شرايطش را جبران كند.

فكر كردن به اين موضوعات باعث مي شود تا سلامت روان سالمند با مشكلاتي رو به رو شود و در صورتي كه احساس كرديد سالمند در اين شرايط قرار گرفته است و اين مسئله ناراحت مي باشد بايد به مشاور مراجعه كنيد و از او كمك بخواهيد، هم چنين با استفاده از راهكارهاي ديگري مانند مشورت گرفتن از سالمندان و يا كمك گرفتن از آن ها مي توانيد حس خوبي را در آن ها ايجاد كنيد كه همچنان آن ها براي اطرافيان مفيد مي باشند و بودن شان در كنار اطرافيان لازم است.

منبع:كانون مشاوران ايران-نيازهاي رواني سالمندان ، وضعيت روحي و رواني سالمندان در ايران



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/12/20 
زمان : ۱۶
نشانه هاي سلامت نوزاد | چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟
|

نشانه هاي سلامت نوزاد ، چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟

نشانه هاي سلامت نوزاد چه چيزهايي هستند؟ زماني كه نوزاد به دنيا مي آيد والدين آن ها نگرانشان هستند كه آيا فرزندشان سالم است و مراحل رشدش را به خوبي مي گذراند يا خير. وجود برخي از نشانه ها و رفتار ها به شما كمك مي كند تا اطلاعات بيشتري از رشد شناختي، هيجاني و اجتماعي كه مناسب كودك تان است آگاهي كسب كنيد.

وجود اين نشانه ها در كودكان بر تمامي جنبه هاي زندگي كودك اثر مثبت مي گذارد در ادامه اين مقاله به نشانه هايي كه در مورد سلامت نوزاد خبر مي دهد مطالبي را بيان مي كنيم كه شما مي توانيد با در نظر گرفتن اين نشانه ها از وضعيت فرزند خود با خبر شويد، هم چنين براي اين كه از سلامت جسمي و رواني كودكتان مطمئن شويد مي توانيد از مشاوره و روانشناس كودك كمك بگيريد.

ويژگي هاي نوزاد سالم
نوزادان زماني كه به دنيا مي آيند ويژگي ها و رفتار هايي دارند كه نشان دهنده سلامت آن ها مي باشد و وضعيت جسماني آن ها نرمال است، اما در صورتي كه نوزاد برخي از ويژگي هايي كه در زير بيان شده است را نداشت بهتر است با پزشك اطفال مشورت كنيد و از سالم بودن نوزاد خود مطمئن شويد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، شير خوردن
كودكان هنگامي كه به دنيا مي آيند شروع به دريافت غذا مي كنند و به دفعات بيشتري نياز به شير خوردن دارند زيرا قدرت مكيدن آن ها ضعيف تر است و شير كمتري را مي خورند و هر چه بزرگتر مي شوند ميزان دريافت شير آن ها كمتر مي شود زيرا در كنار شير غذاهاي كمكي ديگري استفاده مي كنند و در عين حال در هر وعده به طور كامل تغذيه مي شوند. يكي از ساده ترين علائم براي سالم بودن كودك شير خوردن و دريافت غذا مي باشد كه سلامت نوزاد را نشان مي دهد.

نشانه هاي سلامت نوزاد، دقت كردن نوزاد به محيط اطرافش
نوزاد سالم در طول روز مدت كمي آرام مي شود و به محيط اطرافش توجه مي كند، اين كار نشان مي دهد كه او هشيار است و در حال آموختن و مشاهده جهان پيرامونش مي باشد، معمولا كودكان به محيط اطرافشان خيره مي شوند و يا سعي مي كنند وسايل ها را در دهانشان بگذارند و اين مسئله نشان مي دهد ك كودك از نظر رواني سالم است و اين كار به رشد شناختي او كمك بسياري مي كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-نشانه هاي سلامت نوزاد | چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شويم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/5/25 
زمان : ۰۴
تفكر سالم براي كودكان كوچكتر
|

** براي كودكان بزرگترو نوجوانان، تفكر واقع گرايانه براي نوجوانان را ملاحظه كنيد.

به طور كلي كودكان نگران ، متفاوت از ديگر كودكان فكر ميكنند. براي مثال انها ميتوانند به راحتي 101 راه براي اشتباه انجام دادن كارها پيدا كنند. همچنين انها تمايل دارند تا دنيا را تهديد اميزترو خطرناكتر ببينند. اگر يك پدر يا مادر، دير به خانه بيايد، يك كودك مضطرب ممكن است فكر كند كه “مامان تصادف كرده!”. چيزي كه كودك شما به خودش ميگويد ” گفتگو با خود” ناميده ميشود. كودكان مضطرب تمايل به گفتگوبا خود منفي و مضطرب دارند. برخي مثالها شامل:

من در امتحان رد ميشوم.
چي ميشه اگه من نتونم اين كار رو انجام بدم.
هيچ چيزي به خوبي كار نميكنه.
آنها مرا دوست ندارند.
من احمقم.
من مريض ميشم و ميميرم.
اون سگ ميخاد منو گاز بگيره.
تشخيص گفتگو با خود براي كودكان مهم است ، زيرا افكار مضطرب منجر به احساس اضطراب ميشود كه باعث رفتار نارحت ميشود. براي مثال:

موقعيت= روز اول مدرسه

 

افكار مضطرب:

افكار:
وقتيكه من در مدرسه هستم يه اتفاق بد براي مادرم مي افتد!

 

احساسات :
ترس اضطراب نگراني

 

رفتار:
نرفتن به مدرسه

اوقات تلخي

گريه

روش ديگر

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-تفكر سالم براي كودكان كوچكتر



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/10/18 
زمان : ۰۷
شناخت مشكلات رفتارهاي جنسي ناسالم در كودكان و برخورد مناسب با آنها
|

اطلاعاتي مفيد براي والدين و سرپرستان

بازي و مكاشفه ي جنسي بخشي طبيعي از بلوغ جنسي در دوران كودكيست و به كودكان كمك ميكند تا نه تنها بدن خود را بهتر بشناسند بلكه هنجارهاي اجتماعي و فرهنگي حاكم بر رفتارهاي جنسي را نيز بياموزند. اما برخي از اين رفتارهاي جنسي در كودك صرفا” كنجكاويهاي بدون خطر نيستند. در برخي موارد اين رفتارهاي جنسي مي توانند سلامت خود كودك و يا كودكان ديگر را تهديد كنند. در بيشتر موارد اين رفتارهاي ناسالم جنسي حتي پس از منع كودك همچنان ادامه پيدا مي كنند.

اين رفتارهاي ناسالم مي توانند يك يا چند ويژگي زير را در خود داشته باشند:

به نحوي كاملا مشخص فراتر از مرحله ي بلوغ كودك هستند (براي مثال كودكي سه ساله كه سعي در بوسيدن آلت جنسي فردي بالغ دارد)

بكاربردن تحديد، زور و خشونت.
انجام اعمال پرخطر با اعضاي جنسي بدن (براي مثال فرو كردن اجسام در مقعد و يا واژن)
سر زدن رفتارهاي جنسي ميان كودكان با تفاوت سني زياد(براي مثال دكتر بازي كودكي 12 ساله با كودكي 4 ساله
همراه بودن اين رفتارهاي جناسي با واكنشهاي احساسي و روحي شديد در يك كودك مانند خشم و اضطراب
تداخل پيدا كردن و در تعارض قرار گرفتن اين رفتارها با علايق و فعاليتهاي معمول دوران كودكي
در بيشتر مواقع رفتارهاي ناسالم جنسي در يك كودكي كه در تعامل و مشاركت با ديگر كودكان از جمله كودكاني با سنين پايينتر، خواهر يا برادر و دوستان اتفاق مي افتد.

در حال حاظر آماري از تعداد كودكان با مشكلات رفتارهاي ناسالم جنسي وجود ندارد. باوجود افزايش آمار پروندهاي ارجاعي به نهادهاي حمايت از كودكان و دستگاهاي قضايي نوجوانان در دو دهه ي اخير روشن نيست كه اين افزايش ناشي از افزايش تعداد كودكان بارفتارهاي ناسالم جنسي است و يا افزايش ميزان آگاهي عمومي و درنتيجه شناسايي بهتر اين رفتارها و يا تركيبي از هر دو عامل است. بااين حال مي دانيم كه رفتارهاي ناسالم جنسي:

محدود به گروه خاصي از كودكان نيست
درميان كودكان تمام رنجهاي سني، سطوح اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي، محيط هاي زندگي و ساختار خانوادگي روي مي دهند.
ارتباطي با گرايش جنسي كودك ندارد
مشكل رفتارهاي ناسالم جنسي تنها مختص كودكان طلاق، كودكاني با تجربه سوء رفتار ويا ديگر آسيبها نيست
اما پيش از هر چيز نبايد فراموش كنيم كه تمام كودكان با مشكل رفتارهاي ناسالم جنسي فقط كودك هستند و نبايد مورد قضاوت قرار گيرند. با مراقبت و درمان مناسب، اين كودكان مي توانند احترام به خود و ديگران را بياموزند و محدوديتهاي لازم براي داشتن رفتاري سالم را بپذيرند.

عوامل زيادي مي توانند باعث بوجود آمدن رفتارها ناسالم جنسي و غير معمول و ناهماهنگ با شرايط سني كودك شوند. رفتارهاي ناسالم جنسي كودك بندرت براي دستيابي به لذت جنسي است. در حقيقت در بيشتر مواقع اين رفتارها ناشي از عواملي مانند اضطراب، آسيبهاي روحي، كنجكاوي و ضعف در كنترل احساسات آني هستند.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-شناخت مشكلات رفتارهاي جنسي ناسالم در كودكان و برخورد مناسب با آنها



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/8/26 
زمان : ۱۷
۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم
|

“چه اقداماتي موجب ارتباط سالم مي شود؟” ممكن است يافتن راز لذت بردن از شام، كارت پستال هاي دستي و ارتباط جنسي شهواني چالش انگيز باشد. در اين مقاله 15عادت براي سلامت زوج ها را به شما ارائه مي دهيم.
1.انتظار پس دادن هيچ چيزي را نداشته باشيد.
شما ابراز دلسوزي، همدلي و احترام متقابل مي كنيد. در رابطه هاي ناسالم، فرد با هر رفتاري انتظار جبران از طرف مقابل دارد. از تفكر داد و ستد گرايانه پرهيز كنيد.
2.همسرتان را به خاطر خودش دوست داشته باشيد نه به دليل ظرفيت هايش
در يك رابطه سالم شما همسرتان را به خاطر بودن در كنارتان، دوست داريد و

سعي مي كنيد بيشتر در مورد همسرتان، آرزوها و روياهاش بدانيد. در يك رابطه ناسالم شما سعي داريد تا همسرتان را به آنچه شما مي خواهيد تغيير دهيد يا شما او را به خاطر فردي كه يك روز خواهد شد دوست داريد.


3.بهتر است ارتباطتان در يك جاي امن باشد.
يك رابطه سالم دنيايي خصوصي را خلق مي كند كه در آن زوجين خودشان را در اختيار يكديگر قرار مي دهند. در آن مكان، تجارب و شناخت عميق يكديگر به صورت متقابل حاصل مي شود. اما، در يك رابطه ناسالم، نقاط ضعف، جزييات رابطه جنسي و رازهايتان با ديگران اشتراك گذاشته مي شود و يا به يك سند مُهر شده براي شوخي در جمع تبديل مي شود.
4.دعواهاي بين زن و مرد براي اصلاح است نه براي بردن.
دعوا نشانه آسيب زدن نيست، بلكه آن مي تواند به عنوان ابزاري براي درك سازنده محسوب شود. به اشتراك گذاشتن عاشقانه نيازها، خود را وارد بحث كردن و يافتن راه حل ها ابزاري قوي در ايجاد صميميت و ارتباط هستند. در يك رابطه سالم، دعوا به معناي وجود تلاش واقعي هر دو طرف براي ديدن نقطه نظرات يكديگر و درك احساسات متقابل و اقدام در جهت حل منصفانه تعارض است. در مقابل، در يك رابطه ناسالم؛ دعوا ابزاري و فرصتي مهم براي تلافي كردن است.
براي مطالعه مطالب بيشتر در زمينه ارتباط سالم بيشتر بخوانيد:
راهنماي در جهت كم شدن مشكلات خانوادگي
5. بايكديگر رابطه مشترك تري داشته باشيد نه رقابت و چشم و هم‌چشمي.
در رابطه هاي سالم، هر دو نفر يك ديد مشترك بوده و داراي يك هدف براي آينده مي باشند. اعمال و فعاليت هاي مورد نظر براي حمايت از يكديگر در رسيدن به اهداف تعيين مي شوند و هر برنده به عنوان برنده تيم يا گروه تلقي مي شود. در ارتباط ناسالم، نوعي رقابت براي شكست ديگري حاكم است. آن (رابطه) پر از منفعت شخصي و درخواست هايي مي شود كه شخص مجبور است رؤياهايش را فداي آنها كند تا اينكه به آنها برسد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/7/29 
زمان : ۰۶
ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم
|

از جمله مظاهر زندگي اجتماعي، وجود تعامل سالم و سازنده ميان انسان ها و ابراز صميميت و همدلي با يكديگر است.

انسان در زندگي خود مقاطع و مراحل حساسي را پشت سر مي گذارد كه يكي از اين مراحل حساس و سرنوشت ساز مساله ي ازدواج و تشكيل زندگي مشترك است كه براي تشكيل زندگي مشترك داشتن ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم بسيار مهم است.

مولفه هاي يك رابطه عاطفي سالم
از مولفه ها و ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم مي توان به سه مولفه ي صميميت، تعهد و شورو اشتيااق اشاره كرد.

وجود هر كدام از اين مولفه ها به خودي خود مهم هستند.

صميميت
صميميت به صورت احساسات نزديك هيجاني و محبت بين همسران ابراز مي شود.

با افزايش زمان، باهم بودن مي تواند به ايجاد صميميت بيانجامد و هنگامي كه صميميت در رابطه وجود دارد رابطه تقويت مي شود اما زماني كه ارتباط به صورت سرد و حساس باشد رابطه تضعيف مي شود.

مولفه هاي صميميت
خوشحالي
انتقال انرژي مثبت با يكديگر.

بدين صورت كه زن ومرد زماني كه كنار يكديگر هستند از بودن در كنار هم احساس رضايت و خوشحالي مي كنند، حتي اگر يكي از آنها در شرايط خوبي نباشد وقتي در كنار همسرش قرار مي گيرد احساس شادي مي كند و تمايل به بودن در كنار همسر و صحبت كردن با او دارد.

البته در اين مورد توجه به تفاوت هاي فردي بسيار مهم است. برخي افراد در مواقع ناراحتي بيشتر تمايل به تنهايي و صحبت نكردن دارند تا آرام شوند كه اين به معني عدم وجود صميميت بين زن و مرد نيست.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-ويژگي هاي رابطه عاطفي سالم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/7/6 
زمان : ۱۷
چگونه يك زندگي سالم و موفق داشته باشيم؟ نوشتار روانشناسي نوين
|

سبك زندگي ما مي تواند تاثير شگرفي بر چگونگي احساس ما داشته باشد.

زماني كه ما به خودمان توجه نشان نمي دهيم، ممكن است مشكلات زيادي را تجربه كنيم شامل مشكلات خواب، چاقي، انرژي كم، مشكلات توجه و تمركز و فشار خون زياد و يا استرس. اين مشكلات ما را در معرض اضطراب قرار مي دهند.

ايجاد تصميم هاي سالم به ما كمك خواهد كرد تا احساس بهتري پيدا كنيم.

به ياد داشته باشيد، هدف ايجاد يك سبك زندگي سالم كمك به خودمان براي دستيابي به بهترين عملكرد است و نه كاهش اضطراب ( چرا كه اضطراب يك نقش انطباقي مهم بازي مي كند- بدون آن ممكن است زنده نمانيم).

داشتن يك سبك زندگي سالم ما را در وضعيت بهتري براي مديريت اضطراب قرار مي دهد. در اينجا ما چندين توصيه براي ايجاد يك سبك زندگي شسالم به شما ارائه مي كنيم:

يك برنامه داشته باشيد و يك روال روزانه تنظيم كنيد
يك روتين و روال با تنظيم زمانهاي خاصي براي وعده هاي غذايي، كار، تكاليف درسي، زمان آرامش و زمان خواب ايجاد كنيد. زماني كه قابليت پيش بيني براي امور در اختيار ما قرار مي گيرد احساس بهتري پيدا مي كنيم.

همچنين از نظر يك مشاور خوب اين به ما كمك مي كند تا امور را بهتر انجام دهيم و به ما ياد آوري مي كند كه زماني را هم براي خود اختصاص دهيم. داشتن يك روال مي تواند به شما كمك كند تا بستر را براي مديريت بهتر اضطراب خود مهيا كنيد.

ورزش منظم

ورزش منظم مي تواند تاثير مثبتي هم بر سلامت روان و هم بر سلامت جسمي شما داشته باشد.

در واقع، ورزش يكي از قوي ترين ابزارها براي مديريت استرس و اضطراب مي باشد. با اين حال، شروع به ورزش منظم ممكن است سخت باشد.

بنابراين، با ورزش كم و سبك شروع كنيد و به مرور كار كنيد.

سعي كنيد سه يا چهار بار در هفته و هر بار به مدت حداقل بيست دقيقه ورزش كنيد.

اگر به ورزشي كه علاقه داريد بپردازيد به احتمال زياد آن را ادامه خواهيد داد مانند اسكي رفتن، رقص، كونگ فو، دو ، واليبال و يا هر ورزشي كه ممكن است از انجام آن لذت ببريد.

به يك باشگاه رفته و در يك كلاس ثبت نام كنيد يا يك فرد را براي تمرين گرفتن پيدا كنيد. راههايي پيدا كنيد تا بتوانيد فعاليت بدني تان را افزايش دهيد.

به عنوان مثال، خيلي دورتر از در ورودي ماشين تان را پارك كنيد يا از پله ها به جاي آسانسور استفاده كنيد.

تغذيه سالم داشته باشيد
داشتن يك رژيم غذايي متعادل و سالم باعث مي شود خيلي احساس خوبي داشته باشيد. در طول روز آگاهانه غذا بخوريد و وعده هاي غذايي را از دست ندهيد.

رژيم غذايي شما مي بايست شامل تنوعي از غذاهاي مختلف باشد. حتما ميپرسيد چگونه مي توان سالم تر تغذيه كرد؟

سعي كنيد نمك و شكر مصرفي را كاهش دهيد، ميوه ها و سبزيجات بيشتري مصرف كنيد و آب بيشتري بنوشيد. سه وعده كامل در روز و يك تا دو ميان وعده داشته باشيد.

چگونه آسيب هاي بعد از طلاق را ترميم كنيم؟
روانشناسي اعتماد به نفس از دست رفته
روان شناسي حيرت آور، گزارشي از يك نمونه واقعي
هوش هيجاني و مدل چهارعاملي گلمن
آيا روان شناسان اينترنتي رايگان واقعي هستند؟
خواب شبانه ي كافي داشته باشيد
متن مركز مشاوره خانواده

مشكلات خواب مي تواند به مشكلات اضطراب كمك كرده و مقابله با آن را مشكل تر كند. سعي كنيد در حدود هفت تا هشت ساعت خواب در هر شب داشته باشيد.

هرچند اين زمان پيشنهادي يك تخمين و تقريب است و افراد ممكن است نيازهاي مختلفي به ميزان خواب داشته باشند و اين ميزان ممكن است با افزايش سن تغيير كند.

حمايت اجتماعي كسب كنيد
داشتن افرادي در زندگي كه بتوان روي آنها حساب كرد از اهميت زيادي برخوردار است.

اين به شما كمك مي كند تا زماني كه يك روز بد گذرانده ايد و يا در حال ديست و پنجه نرم كردن با يك مشكل هستيد، بتوانيد با يك دوست صحبت كنيد. داشتن يك شبكه اجتماعي ارتباط تنگاتنگي با رفاه بيشتر دارد.

داشتن حداقل يك دوست حمايت كننده مي تواند تاثير زيادي داشته باشد.

ياد بگيريد تا آرامش كسب كنيد
بكارگيري متدها و استراتژي هايي براي ريلكس كردن مي تواند به شما كمك كند تا تنش كلي خود و سطوح استرس را در بدنتان كاهش دهيد.

با اين حال، ريلكس كردن چيزي بيش از نشستن بر روي يك زيرانداز بستن چشم ها و يا نشستن روي مبل و ديدن تلويزيون است.

آنچه كه يك تفاوت اساسي ايجاد مي كند، ريلكس كردن عميق است كه در تضاد است با آنچه كه بدن شما حين استرس تجربه مي كند.

مي توانيد از يك مركز مشاوره خوب كمك بگيريد.

مديريت زمان داشته باشيد
ياد بگيريد تا مديريت زمان بهتر و موثر تري داشته باشيد تا استرس را كاهش دهيد. از يك برنامه روزانه براي برنامه دهي به فعاليت هايتان استفاده كنيد.

اين به شما كمك خواهد كرد تا ببينيد آيا زمان زيادي براي فعاليت هاي غير ضروري صرف مي كنيد يا نه و به شما كمك مي كند تا زمان براي چيزهايي كه نياز است انجام دهيد، باز كنيد.

به ياد داشته باشيد زمان خود را براي ريلكس كردن و فعاليت هاي تفريحي نيز در هر روز تنظيم كنيد.


محرك ها را كاهش دهيد
كافئين بيش از حد مي تواند منجر به مشكلات خواب و اضطراب بالا شود. سعي كنيد تا ميزان كافئين مصرفي را كاهش دهيد. اين شامل قهوه، برخي از چاي ها، نوشابه و شكلات است.

اگر ميزان زيادي از نوشيدني هاي كافئين دار مصرف مي كنيد، بهتر است تا رفته رفته ميزان كافئيني را كه هر روز مصرف مي كنيد كاهش دهيد. سيگار كشيدن نيز يك محرك قوي است.

علاوه بر مزاياي سلامتي، ترك سيگار ممكن است باعث شود شما كمتر در معرض اضطراب قرار بگيريد.

از الكل و مواد مخدر دوري كنيد
اين هرگز يك ايدهي خوب نيست كه از الكل و مواد مخدر براي كمك به مقابله با اضطراب استفاده كنيد.

اين كار تنها منجر به مشكلات بيشتري مي شود. اگر شما مشكلاتي در زمينه ي اضطراب و استرس داريد، سعي كنيد از مواد مخدر و الكل به عنوان راهي براي مقابله و مواجهه با احساسات منفي دوري كنيد.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-چگونه يك زندگي سالم و موفق داشته باشيم؟ نوشتار روانشناسي نوين



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/10/14 
زمان : ۲۰
15 عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم
|


“چه اقداماتي موجب ارتباط سالم مي شود؟” ممكن است يافتن راز لذت بردن از شام، كارت پستال هاي دستي و ارتباط جنسي شهواني چالش انگيز باشد. در اين مقاله 15عادت براي سلامت زوج ها را به شما ارائه مي دهيم.
1.انتظار پس دادن هيچ چيزي را نداشته باشيد.
شما ابراز دلسوزي، همدلي و احترام متقابل مي كنيد. در رابطه هاي ناسالم، فرد با هر رفتاري انتظار جبران از طرف مقابل دارد. از تفكر داد و ستد گرايانه پرهيز كنيد.
2.همسرتان را به خاطر خودش دوست داشته باشيد نه به دليل ظرفيت هايش
در يك رابطه سالم شما همسرتان را به خاطر بودن در كنارتان، دوست داريد و

سعي مي كنيد بيشتر در مورد همسرتان، آرزوها و روياهاش بدانيد. در يك رابطه ناسالم شما سعي داريد تا همسرتان را به آنچه شما مي خواهيد تغيير دهيد يا شما او را به خاطر فردي كه يك روز خواهد شد دوست داريد.
3.بهتر است ارتباطتان در يك جاي امن باشد.
يك رابطه سالم دنيايي خصوصي را خلق مي كند كه در آن زوجين خودشان را در اختيار يكديگر قرار مي دهند. در آن مكان، تجارب و شناخت عميق يكديگر به صورت متقابل حاصل مي شود. اما، در يك رابطه ناسالم، نقاط ضعف، جزييات رابطه جنسي و رازهايتان با ديگران اشتراك گذاشته مي شود و يا به يك سند مُهر شده براي شوخي در جمع تبديل مي شود.
4.دعواهاي بين زن و مرد براي اصلاح است نه براي بردن.
دعوا نشانه آسيب زدن نيست، بلكه آن مي تواند به عنوان ابزاري براي درك سازنده محسوب شود. به اشتراك گذاشتن عاشقانه نيازها، خود را وارد بحث كردن و يافتن راه حل ها ابزاري قوي در ايجاد صميميت و ارتباط هستند. در يك رابطه سالم، دعوا به معناي وجود تلاش واقعي هر دو طرف براي ديدن نقطه نظرات يكديگر و درك احساسات متقابل و اقدام در جهت حل منصفانه تعارض است. در مقابل، در يك رابطه ناسالم؛ دعوا ابزاري و فرصتي مهم براي تلافي كردن است.
براي مطالعه مطالب بيشتر در زمينه ارتباط سالم بيشتر بخوانيد:
راهنماي در جهت كم شدن مشكلات خانوادگي
5. بايكديگر رابطه مشترك تري داشته باشيد نه رقابت و چشم و هم‌چشمي.
در رابطه هاي سالم، هر دو نفر يك ديد مشترك بوده و داراي يك هدف براي آينده مي باشند. اعمال و فعاليت هاي مورد نظر براي حمايت از يكديگر در رسيدن به اهداف تعيين مي شوند و هر برنده به عنوان برنده تيم يا گروه تلقي مي شود. در ارتباط ناسالم، نوعي رقابت براي شكست ديگري حاكم است. آن (رابطه) پر از منفعت شخصي و درخواست هايي مي شود كه شخص مجبور است رؤياهايش را فداي آنها كند تا اينكه به آنها برسد.
6. از روابط جنسي و سكس براي ارتباط استفاده كنيد نه براي رفع حاجت
مهم است بدانيد كه چه زماني يك رابطه عاطفي را بخواهيد و چرا؛ باور نداشته باشيد كه يك رابطه جنسي خوب، موضوعات اساسي را هدف قرار مي دهد يا موجب داشتن احساس خوب مي شود. با اين حال، اين كار مستلزم تمرين با يك درمانگر يا مربي است نه اطاق خواب.
7. اين شماييد كه بين بهتر و بدتر انتخاب مي كنيد.
اين ما هستيم كه انتخاب مي كنيم به كجا توجه كنيم، به قول معروف هر چه در جستن آني، آني. در هر موقعيتي شما دو گزينه در اختيار داريد: (1) شما مي توانيد ايراد بگيريد و از آن نيز به عنوان دستاويزي براي خاتمه دادن رابطه استفاده كنيد و يا (2) مي توانيد ديگر جنبه هاي مثبت را تشويق كرده و ارج نهيد (تقويت نقاط مثبت).
چه چيزهايي باعث مي شود شما همسرتان را دوست داشته باشيد و از او قدرداني كنيد؟ هنگام بروز يك مشكل، حافظه رويدادي خود را به كار گيريد، به گذشته برگرديد و جوك هاي بامزه، خاطرات و حوادث زندگي تان را مرور و يادآوري كنيد؛ اين بدان معنا نيست كه واقعيت را انكار كنيد، بلكه با اين كار موجب مي شويد تا رابطه از روي محبت و دوست داشتن ادامه يابد نه از روي ترس.
در نهايت، اگر شما در جستجوي اشتباهات همسرتان باشيد ممكن است همواره چيزي را كشف كنيد، همچنين اگر شما در جستجوي خوبي باشيد باز هم ممكن است چيزي را براي آن كشف كنيد؛ بستگي دارد به اينكه شما در جستجوي چه چيزي هستيد. زوج هاي شاد نقاط مثبت را برجسته مي سازند و در پي آن نيز هستند.
در مورد خدمات مركز ما در زمينه ازدواج بخوانيد:
خدمات مشاوره پيش از ازدواج
8. مسائل را فقط معطوف به حال بدانيد نه به صورت الگوهاي تعميم يافته
در يك رابطه سالم، هر شخصي از بزرگنمايي بياناتي مانند “تو هميشه…” و يا”تو هرگز…” اجتناب مي كند. يك نمونه از رفتاري كه شما دوست ندارين توصيف كننده رفتار طرف مقابل شما در كل ارتباط نيست. براي ما راحت است كه موارد را در قالب الگوهايي بزرگ نشان دهيم اما، وقتي كه شما اين مباحث را براي ديگران به كار مي گيريد، در واقع انبوه گفته هاي تعميم يافته، به نوعي زخم هاي گذشته را تازه مي كند. هريك از اين موارد را به عنوان واقعۀ يكتا و تكرار نشدني درمان كنيد، مگر در حالتي كه واقعاً مطمئن شويد خواهان پايان دادن به آن هستيد.
9. مسئوليت رشد در زندگي بر عهده خود شماست و از اينكه ارتباط را مانع پيشرفت خود بدانيد بپرهيزيد.
در يك رابطه سالم، خارج از ارتباط با شريك زندگيتان، فضايي را به خود اختصاص مي دهيد. مع الوصف، او (مرد) در قبال زن تعهد دائم دارد، نه همچون يك نوع آشنايي زود گذر.در يك رابطه ناسالم، شما خودتان را با پيوند تعريف مي كنيد و خود واقعي تان را ناديده مي گيريد. ارتباطات نوعي قرارداد معنوي است كه به ما كمك مي كند كه به سمتي پيشرفت كنيم كه مي خواهيم. وقتي كه ارتباط با روشي مطلوب حاصل شد، زمان آن است كه موقعيت تان را دوباره ارزيابي كنيد.
10. آنچه را كه مي خواهيد بگوييد به جاي انچه نمي خواهيد.
بين غر و لند كردن و اظهار نظر سازنده تفاوت وجود دارد. در ارتباط سالم، شما در پي آنچه مي خواهيد باشيد، هستيد. به عنوان مثال، بهتر است بگوييد ” مي خوام با خانواده منم وقت بگذاريم” تا اينكه بگوييد “ما بيشتر با خانواده تو وقت مي گذاريم تا خانواده من” رويكرد و ديدگاه مثبت شما بايد موجب راحتي و آسايش همسرتان شود نه اينكه علامت اعلان جنگ باشد.
11. شما فردي آزاد و صادق هستيد نه پرخاشگر منفعل
گفتن”هرچه تو ميخواهي”ممكن است مسئله را اكنون فرونشاند اما، موجب پيدايش الگوهايي از سردي و تنفر مي شود. در يك رابطه سالم، شما مسئول تصميماتي كه اتخاذ مي كنيد هستيد و آنها را نيز به روشي خوب و سالم برآورده مي سازيد.
12. معذرت خواهي مي كنيد زيرا كه شما متوجه عملتان شده ايد نه اينكه فقط قائله را ختم كنيد.
سريع نگوييد” متأسفم” و يا نقش يك فدايي را ايفا نكنيد. عذرخواهي به معناي ختم شدن قائله نيست؛ بلكه راهيست براي غلبه بر يك مشكل با همكاري يكديگر. در يك رابطه سالم شما شادي را برمي گزينيد تا به حق بودن را. براي اين هدف، به معذرت خواهي تان با نشان يك وضعيت مانند” متأسفم، اما….” پايان ندهيد؛ بلكه به جاي آن مسئوليت كارتان را بپذيريد (“متأسفم چون من…”).
13. هر روز عشقتان را همسرتان نشان دهيد، نه در مواقع خاصي.
در گذشته با اشخاصي برمي خوردم كه حس مي كردند” گفتن دوست دارم” از ارزشش مي كاهد و شخص ترجيح مي داد كه اين جمله را براي مواقع خاصي به كار برد. يك رابطه سالم بر پايه صميميت، ابراز مثبت و ارتباط است. هر كس وظايف خود را در قبال ديگري مي شناسد. لازم نيست خود را به زحمت بندازيد اما بايد خالصانه باشد، مانند گفتن اينكه: تو يك دوست شگفت انگيزي. در يك رابطه سالم، عشق از طريق واژگان، اعمال و ژست ها بيان مي شود.
14.زماني را براي بودن با يكديگر صرف كنيد.
چگونگي و كيفيت با هم بودن موجب ارتباط و پيوستگي دو نفر با يكديگر مي شود؛ البته، منظور داشتن يك ارتباط رسمي نيست. چه بسا، صميمت بر اساس رابطه هوشيار ايجاد شود. مثلاً، خواندن روزنامه بصورت همزمان، ورزش كردن با يكديگر و يا به اشتراك گذاشتن جريان هاي روزمره صبح تان؛ اين مواردمربوط به كيفيت زمان است نه مقدار و كمّيت. فردي ممكن است روي كاغذ عالي باشد اما بدون اين زمان گذاشتن هاي كوتاه در طول روز، كاري از پيش نمي برد.
15. انتخاب هاي همسرتان را شخصي نكنيد.
آنها را همانظور كه هستند بپذيريد و سعي در تغيير انتخاب هايشان نداشته باشيد. مشكلات تنها زماني هستند كه شما انها را مشكل بپنداريد. زماني كه انتخاب ها و تصميمات همسرتان را بپذيريد، مي توانيد با انها زندگي كنيد، و انها را مربوط به خود ندانيد.
ابزار و روش هاي هاي زيادي وجود دارد تا بتوانيم از رابطه هاي ناسالم جلوگيري به عمل آوريم. به خودتان بستگي دارد. آيا در ارتباطتان خالص هستيد؟ آيا انتخاب هايتان از صميم قلب و با تمام وجود صورت گرفته است؟ يك عشق سالم طوري است كه با پايان يافتن روز، انرژي گرفته ايد، در حالي كه در يك عشق ناسالم، رابطه خشك و گسستني حكمفرماست.

منبع:مشاوركو -مركز مشاوره ستاره ايرانيان : مركز مشاوره خانواده - 15 عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/2/14 
زمان : ۰۸
[ ]