روانشناسي

 
 
15 عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم
| نظرات (0)


“چه اقداماتي موجب ارتباط سالم مي شود؟” ممكن است يافتن راز لذت بردن از شام، كارت پستال هاي دستي و ارتباط جنسي شهواني چالش انگيز باشد. در اين مقاله 15عادت براي سلامت زوج ها را به شما ارائه مي دهيم.
1.انتظار پس دادن هيچ چيزي را نداشته باشيد.
شما ابراز دلسوزي، همدلي و احترام متقابل مي كنيد. در رابطه هاي ناسالم، فرد با هر رفتاري انتظار جبران از طرف مقابل دارد. از تفكر داد و ستد گرايانه پرهيز كنيد.
2.همسرتان را به خاطر خودش دوست داشته باشيد نه به دليل ظرفيت هايش
در يك رابطه سالم شما همسرتان را به خاطر بودن در كنارتان، دوست داريد و

سعي مي كنيد بيشتر در مورد همسرتان، آرزوها و روياهاش بدانيد. در يك رابطه ناسالم شما سعي داريد تا همسرتان را به آنچه شما مي خواهيد تغيير دهيد يا شما او را به خاطر فردي كه يك روز خواهد شد دوست داريد.
3.بهتر است ارتباطتان در يك جاي امن باشد.
يك رابطه سالم دنيايي خصوصي را خلق مي كند كه در آن زوجين خودشان را در اختيار يكديگر قرار مي دهند. در آن مكان، تجارب و شناخت عميق يكديگر به صورت متقابل حاصل مي شود. اما، در يك رابطه ناسالم، نقاط ضعف، جزييات رابطه جنسي و رازهايتان با ديگران اشتراك گذاشته مي شود و يا به يك سند مُهر شده براي شوخي در جمع تبديل مي شود.
4.دعواهاي بين زن و مرد براي اصلاح است نه براي بردن.
دعوا نشانه آسيب زدن نيست، بلكه آن مي تواند به عنوان ابزاري براي درك سازنده محسوب شود. به اشتراك گذاشتن عاشقانه نيازها، خود را وارد بحث كردن و يافتن راه حل ها ابزاري قوي در ايجاد صميميت و ارتباط هستند. در يك رابطه سالم، دعوا به معناي وجود تلاش واقعي هر دو طرف براي ديدن نقطه نظرات يكديگر و درك احساسات متقابل و اقدام در جهت حل منصفانه تعارض است. در مقابل، در يك رابطه ناسالم؛ دعوا ابزاري و فرصتي مهم براي تلافي كردن است.
براي مطالعه مطالب بيشتر در زمينه ارتباط سالم بيشتر بخوانيد:
راهنماي در جهت كم شدن مشكلات خانوادگي
5. بايكديگر رابطه مشترك تري داشته باشيد نه رقابت و چشم و هم‌چشمي.
در رابطه هاي سالم، هر دو نفر يك ديد مشترك بوده و داراي يك هدف براي آينده مي باشند. اعمال و فعاليت هاي مورد نظر براي حمايت از يكديگر در رسيدن به اهداف تعيين مي شوند و هر برنده به عنوان برنده تيم يا گروه تلقي مي شود. در ارتباط ناسالم، نوعي رقابت براي شكست ديگري حاكم است. آن (رابطه) پر از منفعت شخصي و درخواست هايي مي شود كه شخص مجبور است رؤياهايش را فداي آنها كند تا اينكه به آنها برسد.
6. از روابط جنسي و سكس براي ارتباط استفاده كنيد نه براي رفع حاجت
مهم است بدانيد كه چه زماني يك رابطه عاطفي را بخواهيد و چرا؛ باور نداشته باشيد كه يك رابطه جنسي خوب، موضوعات اساسي را هدف قرار مي دهد يا موجب داشتن احساس خوب مي شود. با اين حال، اين كار مستلزم تمرين با يك درمانگر يا مربي است نه اطاق خواب.
7. اين شماييد كه بين بهتر و بدتر انتخاب مي كنيد.
اين ما هستيم كه انتخاب مي كنيم به كجا توجه كنيم، به قول معروف هر چه در جستن آني، آني. در هر موقعيتي شما دو گزينه در اختيار داريد: (1) شما مي توانيد ايراد بگيريد و از آن نيز به عنوان دستاويزي براي خاتمه دادن رابطه استفاده كنيد و يا (2) مي توانيد ديگر جنبه هاي مثبت را تشويق كرده و ارج نهيد (تقويت نقاط مثبت).
چه چيزهايي باعث مي شود شما همسرتان را دوست داشته باشيد و از او قدرداني كنيد؟ هنگام بروز يك مشكل، حافظه رويدادي خود را به كار گيريد، به گذشته برگرديد و جوك هاي بامزه، خاطرات و حوادث زندگي تان را مرور و يادآوري كنيد؛ اين بدان معنا نيست كه واقعيت را انكار كنيد، بلكه با اين كار موجب مي شويد تا رابطه از روي محبت و دوست داشتن ادامه يابد نه از روي ترس.
در نهايت، اگر شما در جستجوي اشتباهات همسرتان باشيد ممكن است همواره چيزي را كشف كنيد، همچنين اگر شما در جستجوي خوبي باشيد باز هم ممكن است چيزي را براي آن كشف كنيد؛ بستگي دارد به اينكه شما در جستجوي چه چيزي هستيد. زوج هاي شاد نقاط مثبت را برجسته مي سازند و در پي آن نيز هستند.
در مورد خدمات مركز ما در زمينه ازدواج بخوانيد:
خدمات مشاوره پيش از ازدواج
8. مسائل را فقط معطوف به حال بدانيد نه به صورت الگوهاي تعميم يافته
در يك رابطه سالم، هر شخصي از بزرگنمايي بياناتي مانند “تو هميشه…” و يا”تو هرگز…” اجتناب مي كند. يك نمونه از رفتاري كه شما دوست ندارين توصيف كننده رفتار طرف مقابل شما در كل ارتباط نيست. براي ما راحت است كه موارد را در قالب الگوهايي بزرگ نشان دهيم اما، وقتي كه شما اين مباحث را براي ديگران به كار مي گيريد، در واقع انبوه گفته هاي تعميم يافته، به نوعي زخم هاي گذشته را تازه مي كند. هريك از اين موارد را به عنوان واقعۀ يكتا و تكرار نشدني درمان كنيد، مگر در حالتي كه واقعاً مطمئن شويد خواهان پايان دادن به آن هستيد.
9. مسئوليت رشد در زندگي بر عهده خود شماست و از اينكه ارتباط را مانع پيشرفت خود بدانيد بپرهيزيد.
در يك رابطه سالم، خارج از ارتباط با شريك زندگيتان، فضايي را به خود اختصاص مي دهيد. مع الوصف، او (مرد) در قبال زن تعهد دائم دارد، نه همچون يك نوع آشنايي زود گذر.در يك رابطه ناسالم، شما خودتان را با پيوند تعريف مي كنيد و خود واقعي تان را ناديده مي گيريد. ارتباطات نوعي قرارداد معنوي است كه به ما كمك مي كند كه به سمتي پيشرفت كنيم كه مي خواهيم. وقتي كه ارتباط با روشي مطلوب حاصل شد، زمان آن است كه موقعيت تان را دوباره ارزيابي كنيد.
10. آنچه را كه مي خواهيد بگوييد به جاي انچه نمي خواهيد.
بين غر و لند كردن و اظهار نظر سازنده تفاوت وجود دارد. در ارتباط سالم، شما در پي آنچه مي خواهيد باشيد، هستيد. به عنوان مثال، بهتر است بگوييد ” مي خوام با خانواده منم وقت بگذاريم” تا اينكه بگوييد “ما بيشتر با خانواده تو وقت مي گذاريم تا خانواده من” رويكرد و ديدگاه مثبت شما بايد موجب راحتي و آسايش همسرتان شود نه اينكه علامت اعلان جنگ باشد.
11. شما فردي آزاد و صادق هستيد نه پرخاشگر منفعل
گفتن”هرچه تو ميخواهي”ممكن است مسئله را اكنون فرونشاند اما، موجب پيدايش الگوهايي از سردي و تنفر مي شود. در يك رابطه سالم، شما مسئول تصميماتي كه اتخاذ مي كنيد هستيد و آنها را نيز به روشي خوب و سالم برآورده مي سازيد.
12. معذرت خواهي مي كنيد زيرا كه شما متوجه عملتان شده ايد نه اينكه فقط قائله را ختم كنيد.
سريع نگوييد” متأسفم” و يا نقش يك فدايي را ايفا نكنيد. عذرخواهي به معناي ختم شدن قائله نيست؛ بلكه راهيست براي غلبه بر يك مشكل با همكاري يكديگر. در يك رابطه سالم شما شادي را برمي گزينيد تا به حق بودن را. براي اين هدف، به معذرت خواهي تان با نشان يك وضعيت مانند” متأسفم، اما….” پايان ندهيد؛ بلكه به جاي آن مسئوليت كارتان را بپذيريد (“متأسفم چون من…”).
13. هر روز عشقتان را همسرتان نشان دهيد، نه در مواقع خاصي.
در گذشته با اشخاصي برمي خوردم كه حس مي كردند” گفتن دوست دارم” از ارزشش مي كاهد و شخص ترجيح مي داد كه اين جمله را براي مواقع خاصي به كار برد. يك رابطه سالم بر پايه صميميت، ابراز مثبت و ارتباط است. هر كس وظايف خود را در قبال ديگري مي شناسد. لازم نيست خود را به زحمت بندازيد اما بايد خالصانه باشد، مانند گفتن اينكه: تو يك دوست شگفت انگيزي. در يك رابطه سالم، عشق از طريق واژگان، اعمال و ژست ها بيان مي شود.
14.زماني را براي بودن با يكديگر صرف كنيد.
چگونگي و كيفيت با هم بودن موجب ارتباط و پيوستگي دو نفر با يكديگر مي شود؛ البته، منظور داشتن يك ارتباط رسمي نيست. چه بسا، صميمت بر اساس رابطه هوشيار ايجاد شود. مثلاً، خواندن روزنامه بصورت همزمان، ورزش كردن با يكديگر و يا به اشتراك گذاشتن جريان هاي روزمره صبح تان؛ اين مواردمربوط به كيفيت زمان است نه مقدار و كمّيت. فردي ممكن است روي كاغذ عالي باشد اما بدون اين زمان گذاشتن هاي كوتاه در طول روز، كاري از پيش نمي برد.
15. انتخاب هاي همسرتان را شخصي نكنيد.
آنها را همانظور كه هستند بپذيريد و سعي در تغيير انتخاب هايشان نداشته باشيد. مشكلات تنها زماني هستند كه شما انها را مشكل بپنداريد. زماني كه انتخاب ها و تصميمات همسرتان را بپذيريد، مي توانيد با انها زندگي كنيد، و انها را مربوط به خود ندانيد.
ابزار و روش هاي هاي زيادي وجود دارد تا بتوانيم از رابطه هاي ناسالم جلوگيري به عمل آوريم. به خودتان بستگي دارد. آيا در ارتباطتان خالص هستيد؟ آيا انتخاب هايتان از صميم قلب و با تمام وجود صورت گرفته است؟ يك عشق سالم طوري است كه با پايان يافتن روز، انرژي گرفته ايد، در حالي كه در يك عشق ناسالم، رابطه خشك و گسستني حكمفرماست.

منبع:مشاوركو -مركز مشاوره ستاره ايرانيان : مركز مشاوره خانواده - 15 عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: عادت، رفتار، زوجين، سالم،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
زمان : ۱۱:۲۲:۵۲
[ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی