روانشناسي

 
 
تاثيرات ورزش بر روي مغز كودكان
|

بچه هاي باهوش پرورش دهيد!

وقتي بچه ها در ورزش شركت مي كنند و يا ساير فعاليت جسمي منظم را انجام مي دهند، نه تنها بدن آنها سالم و متناسب مي شود، بلكه همچنين از انها انسان باهوشي مي سازد. تمرين و ورزش تاثيرات خوبي بر روي مغز دارد، و نه تنها براي بزرگسالان اين امر صحت دارد، بلكه براي بچه ها هم مفيد و حتي مهم تر مي باشد. فيل تام پروسكي، استاد علم ورزش در دانشگاه گرجستان بر اين باور است كه ورزش و تمرين، تاثيري بلند مدت بر روي مغز هايي دارد كه در حال رشد هستند”.

موارد زير مربوط به مزاياي تمرين و ورزش و نحوه كمك كردن آن در باهوش شدن بچه ها مي باشد.

ورزش كردن جريان خون در مغز را افزايش مي دهد. خون اكسيژن و گلوكز را به قسمت هايي از مغز مي رساند كه براي افزايش هوشياري و تمركز ذهني اهميت دارند. به همين دليل، ورزش كردن كمك مي كند تا توانايي يادگيري بچه ها افزايش يابد. يك مطالعه در آزمايشگاه دانشگاه كلمبيا در سال ۲۰۰۷ انجام شده است و بيانگر اين مي باشد كه يك رژيم ورزشي سه ماهه مي تواند جريان خون را براي بخش هايي از مغز كه مربوط به حاظفه و يادگيري مي باشد را تا ۳۰ درصد افزايش دهد.
به عقيده محققان آمريكايي، ورزش سلولهاي مغزي جديد را در بخشي از مغز مي سازد كه به شكنج دندانه دار معروف است ، جايي كه با حافظه و از دست دادن حافظه در ارتباط مي باشد. جان ريتي، استاد روان پزشكي در دانشگاه پزشكي هاروارد ، بر اين عقيده است كه ورزش همچنين عوامل رشد عصب را تحريك مي كند. وي بيان مي دارد: من اين عامل را اعجازي براي مغز مي نامم. افرادي كه ورزش مناسب و منظمي را دارند، حافظه كوتاه مدتشان تقويت مي شود، واكنش سريع تري را در زمان دارند و از سطح بالاي خلاقيت بهره مندند.
همچنين جان ريتي بر اين عقيده هست كه ، ورزش سطح عامل نورو تروفيك ناشي از مغز يا BDNF را بالاتر مي برد. BDNF عاملي است كه باعث مي شود سلول هاي عصبي گسترده تر شوند، به يكديگر وصل شده و با يكديگر از طرق جديدي ارتباط برقرار كنند، كه اين عمر منجر به آماده تر شدن كودك براي يادگيري و ظرفيت دانش بالاتر مي شود.
روانشناسان در دانشگاه ايلي نويز در اوربان – جامپگن مطالعه كردند كه ورزش به چه نحوي بر شكل واقعي و عملكرد مغز كودكان تاثير مي گذارد. آنها به اين نتيجه رسيدند كه كودكان با وضعيت فيزيكي مناسب در چالش هاي ادراكي و شناختي داراي امتياز بالاتري بوده است و MRI كودكان نشانگر عقده هاي پايه مغزي بزرگتري بوده است، كه اين عامل بخش كليدي مغز بوده و بر حفظ توجه و كنترل اجرائي تاثير دارد، و به عبارت ديگر اين عضور بر توانايي هماهنگ كردن اقدامات و تفكرات پيچيده تاثير گذار مي باشد.


يك مطالعه ديگري توسط همين موسسه به اين نتيجه رسيده است كه كودكان با وضعيت جسمي مناسب هيپو كامپ بزرگتري دارند. در انجام تفكرات و فعاليت هاي ذهني پيچيده، نواحي هيپو كامپ و عقده هاي پايه در ساختار مغزي و عملكرد آن دخالت مي كنند.
ورش كردن توانايي يادگيري كودكان شما را بالا مي برد. در مطالعه سال ۲۰۰۷، محققان آلماني به اين نتيجه رسيدند كه بعد از ورزش، سرعت توانايي يادگيري لغات افراد ۲۰ درصد بيشتر از قبل از انجام ورزش مي باشد.
ورزش كردن به خلاقيت كمك مي كند. موارد آزمايشي سال ۲۰۰۷ به اين نتيجه رسيده بود كه يك دوره ۳۵ دقيقه اي ورزش با ترميل، انعطاف پذيري شناختي و ادراكي كودك، توانايي مغز به تغيير فكر و ايجاد خلاقيت و تفكرات مبتكرانه را بهبود مي بخشد.
فعاليت هايي كه شامل تعادل و پرش مي باشد، همانند طناب پرش، منجر به تقويت سيستم دهليزي مي شود و در نهايت به اگاهي فضايي و هوشياري ذهني مي انجامد. اين عامل منجر به ايجاد چارچوبي براي يادگيري و ديگر مهارت هاي آكادميك در كودك مي شود.
بر اساس اكثر مطالعات صورت گرفته، استرس بر توانايي ذهن كودك تاثير منفي دارد. ورزش با درگير كردن ذهن در هوموستاز (خود پايداري) منجر به كاهش استرس شده و همچنين عامل توازن در سيستم هاي اندام، الكتريكي وشيميايي بدن مي شود. تاثير آن همانند تجويز داروي ضد افسردگي مي باشد.
مطالعات صورت گرفته در دانشگاه ايلي نويز بيانگر يك رابطه قوي ما بين امتياز تناسب اندام و موفقيت علمي و آكادميك در بين كودكان در مدرسه ابتدايي بوده است.

منبع:كانون مشاوران ايران-تاثيرات ورزش بر روي مغز كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/2/30 
زمان : ۰۷
فرآيند عشق در مغز
|

بر روي زمين چه چيزي مهم تر از توصيف يك پديده بيولوژيكي به نام عشق اول در فيزيك و شيمي مي باشد؟

“آلبرت انيشتن”

حق با انيشتن بود، علم هرگز نمي تواند شگفتي عشق را سترون كند (عشق اول يا ديگر عشق ها). مهم نيست كه ما در مورد عشق چه مي آموزيم، عشق هم چنان يكي از با معناترين و قوي ترين نيروهاي روي كره خاكي است، هم چنان كه بايد باشد.

با اين وجود، اجازه دهيد به بررسي انچه تاكنون از عشق اموخته ايم بپردازيم:

عشق اعتيادآور است

فكر كردن در مورد انكه دوستش مي داريد، مخصوصا در يك رابطه جديد، منطقه تگمنتوم شكمي (VTA) را در مغز فعال مي كند، قسمتي كه جرياني از نوروترنسميتر دوپامين (هورمون لذت نيز ناميده مي شود) را به سمت مراكز پاداش يا لذت مغز ازاد مي كند، يعني هسته دمدار و هسته اكامبنس. اين مسئله يك تاثير بالاي شبه مخدر در عاشق مي گذارد، كه مي‌تواند اعتيادآور باشد.

 

در همين حين، مغز درگير عشق، يك افزايش در هورمون استرس نوراپي نفرين را تجربه مي كند، هورموني كه ضربان قلب و فشارخون را افزايش مي‌دهد، و تاثير ان شبيه هنگامي است كه افراد مواد محرك اعتياداور مانند متاآمفتامين ها رو مصرف مي كنند.

براي مطالعه بيشتر:

راز شادي در ارتباط زوجين

عشق با افكار وسواسي همراه است.

مغز درگير عشق يك افت در انتقال دهنده سروتونين را تجربه مي كند. سروتونين يك احساس تحت كنترل بودن را به فرد مي دهد. هم چنين اين هورمون فرد را در مقابل احساس ترديد و ناپايداري محافظت مي كند. هنگام افت اين انتقال دهنده، احساس كنترل ما كاهش يافته و ما به طرز وسواس گونه اي بر روي آنچه احساس كنترل مارا خدشه دار مي كند گير مي كنيم، و از انجايي كه عشق به طور كلي غير قابل پيش بيني است هدف اوليه اي براي وسواس شدن و حساسيت روي ان مي شود. اصطلاح “ديوانگي در عشق” در واقع اصطلاح خلاف واقع هم نيست.

عشق مستعد رفتارهاي بي پرواست

قشر پيش پيشاني، مركز كنترل، فرمان دهي و استدلال، هنگاميكه عاشق هستيم كمتر كار مي كند. در عين حال، آميگدال، عنصر كليدي سيستم تهديد-پاسخ مغز، فعاليتش تغيير مي كند. تركيب اين تاثيرات تمايل بيشتر به خطر كردن است، و ممكن است فرد بي پرواتر به نظر برسد.

عشق و شهوت مي توانند همزمان با هم در مغز وجود داشته باشند، نه الزاما براي همان فرد.

به نظر عشق و شهوت موضوعاتي جداگانه مي آيند، اما در واقع مكانيزم هاي پاسخدهي عصبي انها در مغز بسيار با يكديگر هم پوشي دارند. انها هر دو يك احساس عالي بودن را ايجاد مي كنند، هر دو اعتياداور هستند، و هر دو مناطق مشابهي را از مغز تحت تاثير قرار مي دهند. اما انها به اندازه كافي جدا هم هستند به طوريكه شما مي توانيد كسي را دوست بداريد و همزمان نسبت به فرد ديگري احساس شهوت داشته باشيد.

در طول زمان، اين تمايز معني دار تر شده است. براي مثال، مغز افرادي كه در يك ارتباط عاشقانه طولاني مدت هستند افزايش فعاليت در پاليدوم شكمي را نشان داده اند، منطقه اي غني از اكسي توسين و وازوپرسين كه پيوند و دلبستگي طولاني مدت را تسهيل مي كند.

مردان عاشق به شدت موجودات ديداري هستند

مغر مردان عاشق نسبت به زنان در همين وضعيت فعاليت بيشتري را در كرتكش ديداري نشان داده است، و اين نشان دهنده همين حقيقت است كه بصورت كلي مردان بيشتر از زنان در شرايط رمانتيك از لحاظ ديداري تحريك مي شوند.

زنان عاشق جزئيات را به يادمي آورند.

مغز زنان عاشق فعاليت بيشتري را در هيپوكامپ نشان داده است، منطقه اي كه با حافظه در ارتباط است، بنابراين زنان در اين وضعيت جزئيات بيشتري را از ارتباط به خاطر مي سپرند. هم چنين بايد خاطر نشان كرد كه هيپوكامپ در مغز زنان درصد بيشتري از مغز را فرا مي گيرد.

تماس چشمي جادوي عشاق است.

نوزادان و عاشقان يك چيز مشترك دارند: تماس چشمي بيش از هر عامل ديگر، مجراي ارتباط هيجاني مي باشد.

زماني كه عشاق از “نگاه مجذوب” عشق خود مي گويند، اين تنها يك اصطلاح عاشقانه و شاعرانه نيست يك حقيقت بيولوژيكي است. تماس چشمي بهمراه لبخند يك تركيب خاص نيرومند را مي سازد.

در اين راستا، تعامل صدا نيز با تماس چشمي تاثير خود را مي گذارد. صدا بيش از انچه ما فكر مي كنيم اطلاعات را انتقال مي دهد، و هم چنين مي توان به تسهيل يك ارتباط هيجاني كمك كند، ولي هم چنان نسبت به ارتباط چشمي در وهله دوم قرار دارد.

بي بند و باري و يا تك همسري بودن تحت تاثير شيمي مغز قرار مي گيرند.

دانشمنداني كه به مطالعه تك همسري و بي بند وباري مي پردازند خدمت بزرگي به مخلوقات مي كنند زيرا انها اينه شگرفي را به سوي ارتباطات انساني فراهم مي اورند. يكي از انواع موش هاي صحرايي تك همسري هست و در طول زندگي تنها با يك جفت پيوند برقرار مي كند. نوع ديگر موش صحرايي (موش صحرايي مونتان) چند همسري و بي بند و بار است. تفاوت كليدي بين دو نوع موش صحرايي به نظر ژنتيكي مي ايد، البته اگر بخواهيم در نظر بگيريم كه موش هاي صحرايي از لحاظ ژنتيكي نود و نه درصد همتا هستند.

منبع:كانون مشاوران ايران-فرآيند عشق در مغز



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/31 
زمان : ۱۸
آيا سكته مغزي مي تواند باعث افسردگي شود؟
|

درمان افسردگي بعد از سكته مغزي چيست؟ آيا سكته مغزي مي تواند باعث افسردگي شود؟ هر سال حدود 795000 نفر در ايالات متحده دچار سكته مغزي مي شوند. باوجود اينكه بيش از 82 درصد از اين افراد زنده مي مانند، بسياري از آن ها در طول توانبخشي با مشكلات مختلفي مواجه مي شوند.

پس از سكته مغزي برخي از آن ها با چالش‌هاي فيزيكي مواجه مي‌شوند، مانند اينكه بايد راه رفتن، صحبت كردن، خوردن يا نوشتن را دوباره ياد بگيرند تا استقلال را دوباره به دست آورند. اما چالش‌هاي ديگر نامرئي هستند و شناسايي آنها دشوارتر است.

در اينجا به اين موضوع مي پردازيم كه چرا افسردگي تا اين حد بر بازماندگان سكته مغزي تأثير مي گذارد و متخصصان پزشكي براي كمك به چه كاري مي توانند انجام دهند.

افسردگي پس از سكته يك عارضه نسبتا شايع سكته مغزي است و مي تواند كيفيت زندگي را تحت تاثير قرار دهد. سطح تحصيلات پايين، وضعيت اجتماعي-اقتصادي، سيگار كشيدن و اختلالات عملكردي به عنوان عوامل خطر براي بروز افسردگي پس از سكته در نظر گرفته شد.

آيا افسردگي پس از سكته شايع است؟
حدود يك سوم از تمام بازماندگان سكته مغزي در دوره اي از بهبودي خود دچار افسردگي مي شوند. اين سه برابر بيشتر از جمعيت عادي است.

اگر زن هستيد، ممكن است خطر حتي بيشتر باشد. بر اساس مطالعه‌اي كه اخيراً در مورد مقايسه بازماندگان سكته مغزي 65 ساله يا بالاتر صورت گرفته است، زنان 20 درصد بيشتر از همتايان مرد خود در معرض ابتلا به افسردگي پس از سكته هستند.

گونه و چرا افسردگي پس از سكته بر زنان متفاوت از مردان تأثير مي گذارد؟ احتمالاً به دليل تركيبي از عوامل مختلف از تفاوت هاي هورموني گرفته تا نقش هاي اجتماعي بستگي دارد.

يك مطالعه نشان داد كه در حالي كه زنان بيشتر از مردان از سكته مغزي ايسكميك جان سالم به در مي‌برند، شرايط ناتوان‌كننده‌تري را نيز تجربه مي‌كنند و پس از آن كيفيت زندگي ضعيف‌تري دارند.

تقريباً 25 درصد از بيماراني كه دچار سكته مغزي مي‌شوند، در سه ماه اول پس از سكته مغزي، سطحي از اختلالات شناختي را تجربه مي كنند. بازماندگان سكته مغزي با اختلال شناختي داراي ميزان بالاتري از ناتواني، مرگ و مير و بستري شدن طولاني تر در بيمارستان را تجربه مي كنند كه همه اينها مي تواند منجر به علائم افسردگي شود.

 

علت افسردگي پس از سكته چيست؟
چرا برخي از بازماندگان سكته دچار افسردگي مي شوند؟ به دليل اينكه چگونه سكته بر تركيبي از ويژگي هاي رواني، اجتماعي و بيولوژيكي تأثير مي گذارد.

در برخي موارد، زبان فرد ممكن است تحت تأثير قرار گيرد و اين بر توانايي او براي برقراري ارتباط و بيان خود تأثير مي‌گذارد. اين تغيير مي‌تواند براي بيماران نااميدكننده باشد و ممكن است آن‌ها احساس انزوا كنند يا نتوانند از كارهايي كه قبل از سكته انجام داده‌اند لذت ببرند.

براي ديگران، مبارزه ممكن است بيشتر در مورد مقابله با اثرات فيزيكي سكته مغزي باشد.

سكته مغزي ممكن است باعث ضعف يا تغييرات حسي در يك طرف بدن شود كه لباس پوشيدن، حمام كردن، تغذيه و توالت رفتن را دشوار مي كند و برخي از بيماران ممكن است در مورد نياز به كمك احساس خجالت يا از دست دادن استقلال داشته باشند.

سكته مغزي در نيمكره چپ با نرخ بالاتر افسردگي مرتبط است و ممكن است با تأثيراتي كه نيمكره چپ بر زبان و شناخت دارد مرتبط باشد.

علائم افسردگي پس از سكته مغزي چيست؟
مانند افسردگي عمومي، علائم افسردگي پس از سكته مغزي مي تواند به روش هاي مختلفي ظاهر شود.

از دست دادن لذت يا علاقه به انجام كارها، خلق افسرده، كمترين مشاركت اجتماعي، تغيير در اشتها، وزن، خواب زياد، ناتواني در تمركز، احساس بي‌ارزشي يا نااميدي و افكار آسيب‌رساني به خود از علائم اين افسردگي مي باشد.

منبع:كانون مشاوران ايران-آيا سكته مغزي مي تواند باعث افسردگي شود؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/6/18 
زمان : ۰۸
تاثيرات لبخند زدن
|

تاثيرات لبخند زدن، فوايد شگفت انگيز لبخند زدن

مطمئننا شما هم متوجه شده ايد كه زماني كه لبخند مي زنيد چهره شاداب تر و زيباتري داريد، اكثر آدم ها جذب افرادي مي شوند كه خوشرو و لبخند به لب هستند و با آن ها ارتباط بيشتري مي گيرند، لبخند زدن يكي از مهم ترين اصول بر برقراري روابط اجتماعي موثر با ديگران مي باشد، لبخند زدن باعث مي شود تا آستانه تحمل و صبر شما افزايش يابد و از فشارهاي رواني كاسته شود. با آگاهي از اين مسائل مي توانيد اضطراب و استرس خود را كاهش دهيد و به خوبي آن را مديريت كنيد.

لبخند زدن فوايد و تاثيرات بسياري دارد كه در ادامه اين مقاله به مهم ترين آن ها اشاره مي كنيم.

تاثيرات لبخند زدن بر مغز
امروزه مشكلات بسياري وجود دارد كه باعث مي شوند در بيشتر اوقات افراد لبخند زدن را فراموش كنند، به طور ميانگين بزرگسالان روزانه ۲۰ مرتبه لبخند مي زنند در حالي كه كودكان چهارصد مرتبه در روز اين كار را انجام مي دهند.

لبخند زدن باعث مي شود تا پيام رسان عصبي در مغز فعال شود و هورمون هاي اندروفين، سروتونين، دوپامين در مغز ترشح شود و شادي و نشاط را در فرد به وجود آورد.

اين هورمون ها به صورت مسكن طبيعي براي مغز عمل مي كنند، هورمون هاي شادي آور باعث آرام شدن بدن مي شوند و همچنين افسردگي و خطر ابتلا به بيماري هاي رواني را كاهش مي دهند، اگر تمايل داريد اين هورمون ها در بدن شما افزايش يابد بايد طريقه شاد بودن و شاد زندگي كردن را فرا بگيريد.

ايجاد حس خوشبختي
زماني كه فرد لبخند مي زند براي لحظه اي احساس خوشبختي و شادي مي كند در واقع خوشبختي و حس خوب باعث مي شود شخص لبخند بزند و در اين صورت چرخه مثبت در زندگي او ايجاد مي شود، اگر در زمان ناراحتي و اندوه حتي به طور مصنوعي لبخند بزنيد بر روي حس و حال شما تاثير مثبت خواهد گذاشت.

تاثيرات لبخند زدن، جذب كردن ديگران به سمت خود
لبخند زدن باعث مي شود تا فردي مهربان و خوش برخورد به نظر برسيد وديگران را به سمت خودتان جذب كنيد، زيرا بيشتر انسان ها به سمت كساني جذب مي شوند كه هميشه لبخند به لب دارند، لبخند زدن باعث مي شود تا انرژي مثبت به افراد انتقال يابد، يكي از مهم ترين اصول مهارت هاي ارتباط بين فردي مي باشد.

براي اين كه ديگران به سمت خود جذب كنيد، بايد مهارت هاي ارتباطي را به خوبي بياموزيد تا ارتباط خوبي با ديگران داشته باشيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تاثيرات لبخند زدن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/6/30 
زمان : ۰۶
تاثير مواد مخدر بر مغز بهبود يا ضعف؟
|

تاثير مواد مخدر بر مغز | عوارض اعتياد به مواد مخدر بر مغز

آيا در مورد تاثيري كه مواد مخدر بر روي مغز مي گذارد اطلاعاتي داريد؟ مغز اصلي ترين اندام بدن مي باشد و اين عضو بدن باعث مي شود تا عملكردهاي مختلف بدن با هم هماهنگ شود و سامان يابد و هر كدام از قسمت هاي بدن مخصوص يك فعاليت و عمل خاصي مي باشند.

مصرف مواد مخدر به مرور بر روي عملكرد هاي مختلف مغز اثر مي گذارد و به شكل هاي مختلفي آن را مختل مي كند اين تاثيرات مغزي تا جايي پيش مي رود كه فرد اراده خود را از دست مي دهد و به حد زيادي به ماده مخدر وابسته مي شود و مصرف آن را ادامه مي دهد و اين وابستگي باعث مي شود در صورتي كه مواد مخدر استفاده نكند عملكرد مغزي او به طور كامل مختل شود. شما مي توانيد آگاهي لازم در مورد مواد مخدر داشته باشيد و اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهيد در اين صورت گامي موثر در جهت ترك برداشته ايد.

تاثير مواد مخدر بر مغز
مواد مخدر در سيستم هاي ارتباطي درگيري ايجاد مي كند و در مسير انتقال، دريافت و پردازش طبيعي نورون ها دخالت مي كند و به اين ترتيب بر روي مغز تاثير مي گذارد، نورون ها سلول هاي عصبي مغز هستند و وظيفه آن انتقال دادن اطلاعات است، انتقال اطلاعات در نورون ها به وسيله مواد شيمياي به نام انتقال دهنده عصبي يا نوروترنسميترها رخ مي دهند و هر كدام از نورون هاز انتقال دهنده هاي عصبي خاصي استفاده مي كنند و انتقال اطلاعات را انجام مي دهند.

پس از مصرف چه اتفاقي در مغز فرد ميفتد؟
مواد مخدر بعد از اين كه مصرف مي شوند وارد سيستم هاي عصبي مغز مي شوند و شبيه انتقال دهنده هاي عصبي هستند و مواد مخدر به خاطر شباهت جايگزين انتقال دهنده هاي عصبي مي شوند اين مواد جايگزين شده در دريافت و پردازش اطلاعات اختلالاتي را به وجود مي آورد.

نورون ها به علت شباهت ساختار مواد مخدر با انتقال دهنده هاي عصبي آن ها را به عنوان انتقال دهنده شناسايي مي كنند و اجازه مي دهند تا اين مواد وارد سلول هاي عصبي شده و آن ها را مورد تحريك قرار دهند.

ورود مواد مخدر باعث مي شود تا مغز به صورت طبيعي توليد انتقال دهنده هاي عصبي را كاهش دهد و براي انتقال پيام ها مغز به مواد مخدر نياز داشته باشد، برخي از مواد مخدر محرك مانند آمفتامين و كوكائين باعث مي شود تا نورون هاي مغزي به مقدار زيادي انتقال دهنده توليد كنند و ميزان آن را از حالت طبيعي خارج كنند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تاثير مواد مخدر بر مغز بهبود يا ضعف؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/4/7 
زمان : ۱۸
۱۰ تمرين ورزشي براي مغز | تقويت مغز
|

10 تمرين براي تقويت مغز
1)كرال پاي متقابل، يكي از تمرينات ورزشي براي مغز است كه به هجي كردن، نوشتن، گوش دادن، خواندن و درك مطلب به وسيله ي هماهنگي در قسمت راست و چپ مغز كمك مي كند.

روش اجرا:

* بايستيد يا دراز بكشيد. دست راستتان را در كنار بدنتان قرار دهيد و و زانوي چپ تان را تا جايي كه مي توانيد بالا بياوريد و با دست راستتان آن را لمس كنيد سپس اين حركت را با دست چپ و زانوي راست انجام دهيد براي دستيابي به نتيجه ي دلخواه اين تمرين را به مدت 2 تا 3 دقيقه انجام دهيد.

2) كليدهاي مغز: اين ورزش مناسب براي مغز، جريان خون به سمت مغز را افزايش مي دهد. جريان اضافي خون، آب اضافه، مغز را راه اندازي مي كند، تمركز ضروري مغز را براي يادگيري و عملكرد بهبود مي بخشد.

* روش انجام اين حركت به اين صورت است كه يك دست به اندازه اي از هم باز كنيم كه انگشت شست و انگشت اشاره مانند شكل L انگليسي را به وجود بياورند.

* انگشت اشاره و شستتان را در دو طرف استخوان جناق سينه قرار دهيد. و به آرامي فشار دهيد.

* در همان زمان دست ديگرتان را بر روي نافتان و شكمتان بگذاريد. و اين قسمت ها را براي 2 دقيقه فشار دهيد.

3) هشت متحرك: تمركز بينايي و حركت چشمي را براي خواندن بهبود مي بخشد.

* بدن را در يك نقطه با سطح چشم تراز كنيد، اين قسمت نقطه مياني 8 انگليسي مي باشد.

* براي ترسيم هشت انگليسي حالتي راحت را براي بدن انتخاب كنيد، و عرض و ارتفاع را به ميزان راحتي تان تنظيم كنيد.

* با نقطه ي مياني شروع كنيد و بر خلاف جهت عقربه هاي ساعت حركت كنيد، بالا، رو و اطراف. سپس هم جهت با عقربه هاي ساعت: بالا، رو، اطراف، و به نقطه ي مياني باز گرديد.

* همانگونه كه چشم ها 8 را دنبال مي كنند، سر كمي حركت مي كند و گردن آرام و بي حركت باقي مي ماند. اين حركت را با هر كدام از دستتانتان سه بار تكرار كنيد و سپس هر دو دست را با هم به حركت در آوريد.

4) حرت بازو، يكي از تمرينات ورزشي مغز براي افزايش گستره توجه.

* بازوي چپتان را به بالاي سرتان برسانيد، و به سمت قفسه سينه بكشيد. با دست راستتان زير آرنجتان را بگيريد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۱۰ تمرين ورزشي براي مغز | تقويت مغز



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/11/25 
زمان : ۱۴
كاردرماني كودكان
|

كاردرماني كودكان يكي از شاخه هاي علوم پزشكي محسوب مي شود .

كه هدف آن اين مي باشد كه به بازپروري شخص بپردازد.

به صورتي كه بتوانند به طور مستقل به زندگي كردن بپردازد.

و بتوانند از زندگي خود لذت كافي ببرند.

اهميت كاردرماني كودكان
شخصي كه طرف كار درماني مي باشد شخصي مي باشد .
كه به دليل بيماري ، تصادف كردن مهارت‌هاي معمولي .
خود را كه اشخاص ديگر دارند ، ندارند يا از بين رفته است.
بچه هايي كه به دليل مشكل مادرزادي مهارت هاي معمولي را ندارند.

اشخاصي كه به دليل بيشتر شدن سن و ضعيف بودن در رابطه با مراقبت كردن از خود داراي مشكل مي باشند.

اشخاصي كه به دليل صدمه ديدن به خاطر تصادف نمي توانند مثل قبل فعاليت هاي كاري خود را انجام دهند.

و ديگر اشخاص مي توانند از يك درمانگر كمك بگيرند.كاردرماني ك

كاردرماني كودكانودكان

آموزش كاردرماني كودكان
كاردرمانگر به شخص ضعيف آموزش مي دهد.
كه به چه صورت بتوانند از خود مواظبت كند.
چگونه به كار كردن بپردازد و به چه صورت تفريح كند.
به او ياد مي دهد تا بتواند غذا بخورد.
لباس خود را بپوشد.
به حمام برود.كاردرماني كودكان
غذا بپزد و فعاليت هاي خانه .
و همينطور مدرسه و محل كار خود را انجام دهد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-كاردرماني كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/11/17 
زمان : ۰۷
چگونه كار شيفتي بر عملكرد شناختي تاثير مي گذارد
|

يك مطالعه جديد از دانشگاه اوپسالا نشان مي دهد كه در مقايسه با كارگران غير شيفتي، كارگران شيفتي نياز به زمان بيشتري براي تكميل يك آزمون دارند، كه غالبا توسط پزشكان براي غربالگري اختلال شناختي مورد استفاده قرار مي گيرد. با اين حال، كساني كه بيش از پنج سال كار شيفتي را ترك كرده بودند، آزمون را به خوبي افراد شيفتي پر كردند.

با استفاده از داده ها از حدود 7000 افراد شركت كننده در مطالعه كوهورت سوئد، محققان دانشگاه اوپسالا و دانشگاه مالمو به دنبال بررسي اين مورد بودند كه آيا تاريخچه اي از كار شيفتي با عملكرد ضعيف مرتبط است. آزموني كه مورد استفاده قرار گرفت “trial making test” بوده است، كه شامل دو بخش مي باشد.در قسمت Aشركت كنندگاه بايد حلقه هايي با شماره هاي 1 تا 25 در يك ترتيب صعودي به يكديگر وصل مي كردند.در بخش B، شركت كنندگان بايد در يك ترتيب صعودي اعداد و حروف را جياگزين كنند. نشان داده شده است زمان براي تكميل اين آزمايش با افزايش سن، افزايش مي يابد.

كريستين بنديكت، استاديار در گروه علوم اعصاب در دانشگاه اوپسالا و نويسنده مسئول اين مطالعه اين نكته را تاكيد كرده است.:”نتايج ما نشان مي دهد كه كار شيفتي به عملكرد ضعيف تر در آزموني مرتبط است كه غالبا براي بررسي اختلال شناختي در انسان مورد استفاده قرار مي گيرد”.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-چگونه كار شيفتي بر عملكرد شناختي تاثير مي گذارد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/10/2 
زمان : ۱۷
روش هاي تقويت حافظه
|

بهبودي حافظه: 9 نكته براي تقويت توان مغز در همه سنين
گفته مي شود كه نمي توان به سگ هاي پير تكنيك هاي جديدي را آموزش داد اما، دانشمندان كشف كرده اند كه اين باور قديمي صرفاً نادرست است و اين مسئله در مورد انسان نيز صادق است. مغز انسان توانايي فوق العاده اي براي تغيير دادن و سازگاري با شرايط حتي هنگام پيري دارد. اين توانايي را انعطاف پذيري عصبي مي گويند. در راستاي تحريك مناسب، مغزتان مي تواند مسيرهاي عصبي جديدي به

وجود آورد، ارتباطات موجود را اصلاح كند و با سبك هاي متغير سازگار شده و به آنها واكنش نشان دهد. توانايي باورنكردني مغز در تغيير شكل ورودي هاي حسي زماني واقعيت دارد كه موجب يادگيري و به يادسپاري شود. شما مي توانيد توان طبيعي انعطاف پذيري عصبي را كنترل كنيد تا بدين طريق موجب افزايش توانايي هاي شناختي، تسهيل توانايي يادگيري اطلاعات جديد و بهبود حافظه تان در هر سني شود. 9 نكته زير مي تواند به شما كمك كند كه چگونه:
1. مغزتان را فعال كنيد.
2. ورزش هاي جسماني را ناديده نگيريد.
3. خواب كافي داشته باشيد.
4. زماني را براي باهم بودن با دوستان اختصاص دهيد.
5. استرس را مهار كنيد.
6. همواره شاد باشيد.
7. از غذاهاي مقوي و فعال كننده مغز استفاده كنيد.
8. مشكلات ممكن در داشتن سلامت جسماني و رواني را بازشناسي و درمان كنيد.
9. به منظور كمك به پيشبرد روند يادگيري و حافظه سعي كنيد يكسري اقدامات كاربردي را به كار ببنديد.


نكته 1: مغزتان را تمرين بدهيد.
با ورود به دوره بزرگسالي، مغزتان ميليون ها مسير عصبي را برقرار مي كند كه به شما در پردازش و يادآوري سريع اطلاعات، حل مسائل آشنا و اجراي تكاليف مشابه با كمترين تلاش ذهني كمك كند. اما، اگر هميشه به اين مسيرهاي پيش پا افتاده اتكا كنيد، به مغزتان تحريك لازم براي رشد و برقراري مسيرهاي جديد را نمي دهيد. شما بايد همواره موجب غافلگيري مغزتان شويد!
حافظه مانند نيروي عضلاني نياز به ورزيدگي و منفعل شدن دارد. بيش از آنكه شما قادر به به كارانداختن مغزتان باشيد بايد بتوانيد اطلاعات را پردازش و يادآوري كنيد. اما، نبايد همه فعاليت ها مشابه باشند. بهترين تمرينات مغزي، جريانات تكراري را نسخ مي كند و شما را براي استفاده و كاربرد مسيرهاي جديد مغز به چالش مي كشد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-روش هاي تقويت حافظه



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/10/1 
زمان : ۱۴
بازسازي مجدد مغز براي مقابله با ترس
|

محققان با استفاده از تركيبي از هوش مصنوعي و تكنولوژي اسكن مغزي راهي براي از بين بردن ترس هاي خاص از مغز كشف كرده اند. تكنيك هاي آنها كه در چاپ مقدماتي مجله رفتار نوع بشر منتشر شده است مي‌تواند منجر به روش درماني جديدي براي بيماران داراي اختلالاتي مانند اختلال استرس پس از وقوع سانحه (PTSD) و فوبيا شود.
از هر 14 نفر، 1 نفر دچار احتلالات مرتبط با ترس مي شود و فشار قابل توجهي را در جريان خدمات سلامت روان به بار مي آورد. در حال حاضر، رويكرد متداول اينست كه اين بيماران تحت درمان هاي انزاجاري قرار بگيرند. در اين درمان ها بيمار با انچه مي ترسد روبرو مي شود به اميد انكه وي ياد بگيرد كه كه انچه از ان مي ترسد اسيب رسان و خطرناك نيست. اما، اين درمان ذاتاً ناخوشايند است و بسياري از افراد تمايلي به ادامه دادن آن ندارند. اكنون، تيمي نوروساينس از دانشگاه كمبريج، ژاپن و آمريكا روشي را به كار مي برند كه در ان حافظه ترس از چيزي به صورت ناهوشيار از مغز پاك مي شود.
اين تيم روشي براي خواندن و شناسايي حافظه ترس، تكنيك جديدي را به نام “نوروفيدبك رمزگذاري شده” ايجاد كردند. در اين تكنيك از اسكن مغزي استفاده شد براي پايش فعاليت مغز و شناسايي الگوهاي پيچيدۀ فعل و انفعالات عصبي كه تظاهرات مربوط به حافظه ترس را ايجاد مي كنند. در آزمايشي، حافظه ترس را در 17 فرد داوطلب سالم ايجاد كردند، از طريق اجراي شوك الكتريكي مختصر هنگام ديدن تصاوير رايانه اي. پس از شناسايي الگوها، محققان حافظه ترس را با پاداش دهي هنگام ديدن همان تصاوير جايگرين كردند.


بيشتر بخوانيد
روشي براي انگشت نگاري مغز
دكتر بن سيمور عضو انجمن مهندسي دانشگاه كمبريج يكي از پديدآورندگان اين مطالعه است. وي به تشريح فرآيند آن پرداخت: “روشي كه اطلاعات در مغز بازنمايي مي شوند بسيار پيچيده است اما امروزه؛ با استفاده از روش هاي بازشناسي تصاوير هوش مصنوعي مي توانيم جنبه هايي از محتواي اطلاعات را شناسايي كنيم. زماني كه ما حافظه ترس متوسط را در مغز تحريك كرديم، توانستيم روش صحيح و سريع خواندن آن را با استفاده از الگوريتم Al به وجود آوريم. چالش بعدي اين بود كه روشي را براي كاهش يا حذف حافظه ترس بيابيم بدون هر گونه فراخواندن آگاهانه آن.”
وي هم چنين افزود:
“ما متوجه شديم كه حتي زماني كه بيماران در حال يك استراحت ساده بودند، امكان مشاهده زمان هاي محدودي وجود دارد كه در آن الگوهاي فعاليت نوساني مغز كه داراي ويژگي هايي جزئي از حافظه خاص ترس مي باشند وجود دارد؛ اگرچه داوطلبان نسبت به آن ناهوشيار بودند. از انجايي كه مي توانستيم اين الگوها را به سرعت رمزگرداني كنيم، تصميم گرفتيم هر بار كه به اين ويژگي هاي حافظه دست يافتيم به افراد داوطلب پاداشي حتي مقدار پول كمي اهدا كنيم.”

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-بازسازي مجدد مغز براي مقابله با ترس



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/7/25 
زمان : ۰۸
تكنيك يادگيري فعالي – استفاده صددرصدي از ذهن- پيشرفت تحصيلي
|

تكنيك يادگيري فعالي چيست و استفاده صددرصدي از ذهن ممكن است؟ پيشرفت تحصيلي به آساني ممكن است.

به چه نحوي مي توانيد از كل ذهن خودتان در حين مطالعه استفاده كنيد
اين مورد كه ما فقط از ده درصد مغز خودمان استفاده مي كنيم (نود درصد از استعداد ما بدون استفاده مي ماند)، يك افسانه است، و همچنين اين مورد صحيح نمي باشد كه بگوييم افراد داراي مغز چپ (منطقي) مسلط يا مغز راست (خلاقانه) مسلط هستند.

بنابراين هدف شما از مطالعه، عبارت از به دست آوردن بيشترين قدرت ذهني ممكن مي باشد.

خوشبختانه شما مي توانيد از طريق آماده شدن و متمركز شدن، بيشترين استفاده را از زمان مطالعه خودتان داشته باشيد، از سلامت ذهني خودتان حمايت كنيد.

در نتيجه شانس خودتان را براي به دست آورده نمره برتر در آزمون بعدي افزايش دهيد.


تكنيك يادگيري فعالي - استفاده صددرصدي از ذهن- پيشرفت تحصيلي
تكنيك يادگيري فعالي – استفاده صددرصدي از ذهن- پيشرفت تحصيلي
مطالعه موثرتر – گام اول
1. توجه كردن در كلاس
عادت هاي مطالعه خوب حتي قبل از ترك كلاس شروع مي شوند.

سعي كنيد به مواردي كه معلمتان در مورد موضوع خاص بيان مي كند، به دقت توجه كنيد.

سوالاتي بپرسيد و به سوالات معلمتان جواب بدهيد.

به راهنماهاي بيان شده (يا اظهارنظرهاي مستقيم) توسط معلمتان و در رابطه با موارد مهمي كه بايد بدانيد، توجه كنيد و در رابطه با اين موضوعات خاص يك سري نكاتي را يادداشت كنيد.

2. از تمامي منابعي كه در دسترس شما قرار دارند، استفاده كنيد.
فصل تكاليف را در كتاب متني بخوانيد و هر نوع يادداشت، برگه يا ساير مواردي كه به شما داده مي شود را مطالعه كنيد.

در صورتي كه يك مرور يا دوره مطالعاتي باشد كه معلمتان توصيه مي كند، حتما از آن موارد استفاده كنيد.

بيشترين شانس موفقيت را براي خودتان ايجاد كنيد.

تكنيك يادگيري فعالي رد پيشرفت تحصيلي بسيار مهم است.

شما در نتيجه مشاهده تعداد افرادي كه به دليل نخواندن كتاب عملكرد ضعيفي در آزمون ها داشتند، شگفت زده خواهيد شد.

3. در رابطه با كتاب درسي يك سري انتقاداتي بيان كنيد.
سعي نكنيد كه بدون هيچ تفكري، صرفا تكاليف را بخوانيد – در حين انجام دادن اين كار فعال باشيد. كلمات مهم را انتخاب كنيد (در برخي مواقع آنها بولد مي باشند)، در صورت نياز آنها را جستجو كنيد و تعريف مد نظر خودتان را براي آنها بنويسيد.

مقدمه ها، نتيجه گيري ها، بخش هاي مرور و سوالات مشخص شده اي كه در متن كتاب پيدا كرده ايد را به دقت بررسي كنيد.

هنگامي كه بتوانيد يك بحث را براي كسي توضيح دهيد پيشرفت تحصيلي رخداده و بحث را بفميده ايد.


تكنيك يادگيري فعالي - استفاده صددرصدي از ذهن- پيشرفت تحصيلي
تكنيك يادگيري فعالي – استفاده صددرصدي از ذهن- پيشرفت تحصيلي
4. اطلاعات را بر مبناي كلمات خودتان بيان كنيد.
در حين نوشتن تعاريف خودتان از عبارات كليدي موجود در متن كتاب، بهترين روش عبارت از نوشتن اطلاعات مهم بر مبناي كلمات خودتان مي باشد. يك دفترچه و خودكاري در دسترس داشته باشيد و نكات كليدي را در حين مطالعه يادداشت كنيد.

در صورتي كه يادداشت يك فرد ديگري را داشته باشيد، آن را مجددا خودتان بنويسيد؛ حتي نوشتن مجدد يادداشت هاي هم كلاسي تان هم يك روش مناسبي مي باشد.

اين يك ترفند مفيدي مي باشد كه باعث مي شود شما بيشتر درگير موارد درسي تان شويد.

مولفه بعدي در پيشرفت تحصيلي اين است كه:

5. اطلاعات را پردازش كنيد و بعد از آن به صورت خلاصه بنويسيد.
براي اولين بار كه يك مطلبي را مي خوانيم، ذهن ما در چندين سطح با آن درگير مي شود. در حين اينكه ما اين كار را به صورت آگاهانه انجام مي دهيم .

منبع :كانون مشاوران ايران-تكنيك يادگيري فعالي – استفاده صددرصدي از ذهن- پيشرفت تحصيلي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/5/1 
زمان : ۰۵
تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه
|

تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه را جدي بگيريد. بدون اينكه خواب ببينيد: تحريك الكتريكي مغز در طي خواب مي تواند ظرفيت حافظه را افزايش دهد.

 

هنگام خواب مغز شما مشغول ذخيره و تحكيم اطلاعاتي است كه در طول روز فراگرفته ايد؛ مطالبي كه شما فردا، هفته بعد يا سال بعد براي به يادآوري از انباره حافظه خود به آن ها نياز خواهيد داشت.

افزايش ظرفيت حافظه با تحريك الكتريكي
در بسياري از افراد به ويژه افراد داراي ضايعات نورولوژيكي اختلال حافظه مي تواند علائم مختل كننده اي باشد كه به روشي قابل ملاحظه در زندگي افراد تأثيرگذار است.

براي نخستين بار دانشكده UNC از دانشمندان پزشكي با استفاده از تحريك الكتريكي متناوب مغز يا TACS گزارش دادند كه نوع خاصي از فعاليت مغزي را در طي خواب و تثبيت اطلاعات در حافظه افراد سالم را مورد بررسي قرار داده اند.


تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه
اين يافته ها در ژورنال بيولوژيكي گزارش دادند كه يك روش غير تهاجمي براي كمك بالقوه به ميليون ها نفر مبتلا به شرايطي مانند اوتيسم، اسكيزوفرني و اختلال افسردگي فراگير مي باشد.

بيشتر بخوانيد: راهنماي جامع بي خوابي: معالجات و درمان ها ۱

روش هاي تقويت حافظه

سال هاست كه محققان در حال ثبت و ضبط آن دسته از فعاليت هاي الكتريكي هستند كه هنگام خواب تبديل و تغيير مي يابند. آنها به عنوان امواجي بر روي EEG الكتروآنسفالوگرام نشان داده مي شوند.

دوك هاي خواب
اين امواج به اصطلاح دوك هاي خواب نام دارند و دانشمندان فرض مي كنند كه آنها در فهرست بندي و ذخيره خاطرات هنگام خواب جريان دارند.

دكتر فلاويو فروليچ نويسنده ارشد اين مطالعه، استاد روانپزشكي و عضو مركز نوروساينس UNC بيان كرد:

“اما ما درمورد اينكه آيا دوك هاي خواب مي توانند يا حتي باعث ذخيره و ثبت اطلاعات مي شوند يا خير، چيزي نمي دانيم.

دكتر فلاويو فروليچ UNC
آنها صرفاً بازتوليدي جانبي از فرآيندهاي مغزي ديگر بوده اند كه موجب مي شوند آنچه ما ياد گرفتيم به عنوان اندوخته هاي حافظه در ذهن باقي بمانند.

اما، مطالعه ما نشان مي دهد كه در واقع دوك ها نقش مهمي در روند خلق خاطرات مورد نياز زندگي روزانه دارند. علاوه بر اين كه ما مي توانيم آنها را دخيل در ارتقاي ظرفيت حافظه بدانيم”.


تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه
تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه
نخستين تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه
براي نخستين بار است كه اين گروه تحقيقي هدف گيري انتخابي دوك هاي خواب را بدون افزايش همزمان ديگر فعاليت الكتريكي عصبي در طي خواب گزارش كرده اند.

منبع :كانون مشاوران ايران-تحريك الكتريكي و افزايش ظرفيت حافظه



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/4/26 
زمان : ۰۴
نقطه گذاري مغز
|

نقطه گذاري مغز: روش درمان نقطه گذاري مغز (BSP) يك رهيافت درماني تقريبا جديدي است.

كه براي دسترسي انجام دادن و غلبه بر آسيب، عواطف منفي و درد به فرد كمك مي كند .

و شامل دردهاي فيزيكي است كه به صورت روانشناسي واكنش مغزي نشان داده مي شود.

تكنيك نقطه گذاري مغز
روش نقطه گذاري مغز از طريق كار دويد گرند[۱] بر روي افراد آسيب ديده معرفي شد.

و بسياري از متخصصان سلامت روان كه از اين رهيافت استفاده مي كنند.

آن را يك رهيافت درماني موثر براي يك سري از مشكلات سلامتي روان مي دانند.

و اين مورد جداي مشكلات جسمي از جمله سكته مغزي است .

نحوه كار نقطه گذاري مغز.
معرفي و توسعه نقطه گذاري مغز.
كارايي نقطه گذاري مغز.
مزاياي مربوط به نقطه گذاري مغز.
محدوديت هاي مربوط به نقطه گذاري مغز.
مقالات ” مركز مشاوره ” توسط تيم تخصصي مشاوران و روانشناس تهيه و پشتيباني شده است.

نحوه كار نقطه گذاري مغز
بر اساس نظر ديود گرند به عنوان يك درمانگر :

ايجاد كننده اين روش، مسيري را كه مردم نگاه مي كنند.
يا به اصطلاح زل مي زنند.
مي تواند بر روشي كه آنها احساس درك دارند تاثير گذار باشد.
در طول نقطه گذاري مغز، درمانگر ها به افراد كمك مي كنند .
تا چشم خود را مسيري قرار دهند .
كه آنها را قادر مي سازد تا منابع عواطف منفي را نشانه بگيرند.
درمانگران آموزش ديده نقطه گذاري مغز به كمك يك خط كش

به آرامي چشم افراد درمانجو را راهنمايي مي كنند .

تا در حوزه ديد خود “نقاط و محل هاي ذهني” مناسب را پيدا كنند.

با پيدا كردن يك نقطه مغزي در مسير چشم، يك خاطره آسيب زا يا عاطفه دردناك فعال شود.

كاربران اين روش بر اين باورند كه نقطه گذاري مغز به درمانگر اجازه مي دهد.

تا به سطوح عميق تر عواطف دسترسي داشته باشند .

و تاثيرات فيزيكي آسيب را مورد هدف قرار دهند.

شواهد زيادي بيانگر اين نكته مي باشد كه آسيب هاي تجربه شده .
در بدن “انباشت” مي شوند و مي توانند تقويت كارايي مغز را تغيير دهند.
اثرات انباشت مغزي
براي مثال، آسيب مي تواند بر روي عواطف، حافظه و سلامت فيزيكي تاثير گذار باشد.

به نظر مي رسد كه رشد مغزي توانايي ذاتي بدن را فعال مي كند.

و از اين طريق خودش را درمان كرده و آثار آسيب را از بين مي برد.

براي اينكه درمانگر بتواند به موقعيت فيزيكي و عاطفي مربوط به عواطف منفي دست يابد.

متخصصان نقطه گذاري مغز از روشي به اسم “هماهنگي دو گانه” استفاده مي كند.

از طريق اين فرآيند درماگر به صورت همزمان رابطه درماني را هماهنگ مي كند .

و همچنين واكنش مغز – بدن فرد درمانجو را هم هماهنگ مي سازد.

[block]7[/block]
توسعه نقطه گذاري مغز
برخي شواهد بيانگر اين است كه نقطه گذاري مغز.
در مراحل اول بر روي سيستم كناري و حدي كار مي كند.
اين سيستم يك انباشت از ساختارهاي مغزي است.
كه بر روي عواطف، حافظه بلند مدت، شناخت.
انگيزش، كنترل انگيزش و برخي ديگر از فاكتورهاي روان شناختي تاثير مي گذارد.
كه مي تواند بر روي بهزيستي افراد تاثيرگذار باشند.
از طريق اعمال كار گرند بر روي تجربه بدني (SE) و درمان حساسيت زدايي .

و كاركرد دوباره حركت چشم (EMDR)، وي در نهايت روشي را توسعه داد.

كه جريان طبيعي EMDR ناميده مي شود و روش درماني مي باشد.

كه به صورت يكجا، هر دو رهيافت را در درمان استفاده مي كند.

استفاده گرند از جريان طبيعي EMDR منجر به اثبات مزاياي مربوط.

به مواردي شد كه وي در درمان استفاده مي كرد.

در بيش از ۸۰ درصد افراد، گرند از اين روش درماني.

به عنوان بخشي از درمان آسيب استفاده كرد.

روش درماني نقطه گذاري مغزي
از اين روش درماني خود در درمان افرادي استفاده مي كرد.

كه علائم فيزيكي و عاطفي مربوط به يك آسيب مهم را تجربه كرده بودند.

به دليل اينكه موقعيت چشمي قفل شده منجر به از بين رفتن احساس.

يا خاطره آسيب زا مي شود، بعد از دوره درمان يك بهبود سريعي در وضعيت افراد صورت مي گيرد.

در نهايت گرند يك دوره آموزشي رسمي را معرفي كرد .

و امروزه بيش از ۸۰۰۰ پزشك در گرايش نقطه گذاري مغز آموزش ديده اند.

كه در زمينه روان شناسي، اين حوزه سريع ترين رشد را به خود اختصاص داده است.

كارايي نقطه گذاري مغز
هر يك از روش هاي تقويت سيگنالهاي مغزي و EMDR تلاش دارد .

تا به افراد درمانجو كمك كند تا اتفاقات منفي را دوباره انجام دهد .

و واكنش هاي عاطفي را بهبود بخشد مشاوره خانواده .

EMDR حالت قديمي تر هر دو روش درماني مي باشد .

و مطالعات بسيار زيادي در مورد آن صورت گرفته است.

ولي درمانگران در حال استفاده روزافزون از نقطه گذاري مغز هستند.

و نتايج مثبتي را هم گزارش مي كنند.

روش درمان نقطه گذاري مغز
بر اساس گزارش هاي صورت گرفته، روش درمان نقطه گذاري رواني.
در مورد بسياري از مشكلات روان شناختي.
روش مناسبي مي باشد ولي اين در مراحل اول معرفي خود.
براي درمان آسيب و PTSD كاربرد داشته است.
همچنين نشان داده شده است كه اين رهيافت درماني.
براي بهبود از آسيب و كمك به درمان بيماري هاي فيزيكي.
فقدان توجه، استرس و انگيزش پايين موثر مي باشد.
برخي از درمانگران بر اين باورند كه مشكلات روان شناختي – از قبيل عصبانيت.

طفره روي، مشكل در تمركز و برخي ديگر از مشكلات- مي توانند در نتيجه آسيب ايجاد شوند.

از اين رو، نقطه گذاري مغز مي تواند در روش هاي درماني كه افراد مي خواهند.

يك يا چند تا از مشكلات سلامت رواني خود را شناسايي كنند، كاربرد ويژه اي دارد.

[block]8[/block]
مزاياي مربوط به نقطه گذاري مغز
براي افرادي كه هر دو مورد آسيب هاي فيزيكي و عاطفي را تجربه كرده اند.

نقطه گذاري مغز مي تواند روش مفيدي باشد. همچنين نشان داده شده است .

كه اين روش درماني در بهبود افرادي كه برخي از مشكلات را تجربه كرده اند .

روش مفيدي مي باشد، كه اين مشكلات عبارتند از:

انواع صدمات
درمان اضطراب و استرس
مشكلات توجه (ADHD)
مشكلات عصبانيت
فوبيا ها
سوء استفاده بدني
خستگي مفرط و درد مزمن
مشكلات كنترل انگيزش ها
مشكلات عملكرد ورزشي
محدوديت هاي نقطه گذاري مغزي
هر چند كه افراد زيادي نتايج مثبت مربوط به روش درماني نقطه گذاري مغز را گزارش كرده اند.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-نقطه گذاري مغز



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/10/20 
زمان : ۱۹
جايگاه علوم شناختي در ايران
|

امروزه علوم شناختي به عنوان يكي از مهمترين علوم در زمينه اعصاب روان و زمينه هاي مرتبط مي باشد.

جايگاه علوم شناختي در ايران فوق پيشرفته بوده و فارغ التحصيلان و همچنين تكنولوژي در اين زمينه رو به افزايش و پيشرفت مي باشد.

با توجه به اهميت جايگاه علوم شناختي، كشورهاي پيشرفته در اين زمينه به شدت سرمايه گذاري كرده اند.

جايگاه علوم شناختي در ايران

جايگاه علوم شناختي در ايران و تشكيل دفاتر علمي
در كشور ما، اگر چه اين مسئله دير يا زود است، در دهه گذشته با تشكيل دفتر مركزي علوم و فن آوري، موفق به كسب جاي شغلي در اين زمينه در شش سال گذشته است.

علوم شناختي مجموعه اي از رشته هاي تخصصي و حوزه وسيعي از دانش است و براي چندين دهه تحقيق دقيق و پر هزينه در جهان علم شناختي وجود دارد.

هدف اين دانش ابتدا تعريف توانايي هاي شناختي موجود در موجودات زنده و سپس شناسايي مكانيسم هايي است كه چنين توانايي هايي را در مغز ايجاد مي كنند.

هنگامي كه اين سازوكارها شناخته مي شوند، آنها به زبان رياضي و به صورت كمي ترجمه مي شوند و سپس در ماشين هاي مدل سازي و ابزارهاي صنعتي مانند روبات اجرا مي شوند.

با توجه به كار انجام شده در اين حوزه علم، مي توان دريافت كه زنجيره اي از علوم مختلف در مطالعه مكانيسم هاي عصبي دخيل است.

ما در زمينه علوم اعصاب شناختي در جهان جايگاه خوبي قرار داريم.
ما در زمينه علوم شناختي در سطح نظري بسيار خوب عمل كرده ايم، اما در سطح عملياتي و راهبردي ما هنوز ضعيف هستيم.

علم شناختي با تمام سطوح زندگي انسان در ارتباط است.

رفتار انساني امروز مبتني بر سيستم هاي عصبي و سيستم مغزي است و چيزي نيست كه با علم شناخت مرتبط نباشد.

اين علم را از سطح مولكولي تا سطح جامعه شناسي را بررسي مي كند.

تمام علوم مربوط به ظهور علم شناختي امروزه وام دهندگان اين علم هستند و مطالعات مختلف در علوم مختلف نيازمند تحقيقات علمي شناختي است.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-جايگاه علوم شناختي در ايران



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/7/2 
زمان : ۱۲
نظريه كنترل گيت و مغز
|

محققاني به اسم هاي رونالد ملزك و پتريك وال[۱] به منظور توضيح اينكه چرا وضعيت هاي مغز بر روي درك درد ما تاثير مي گذارند، يك نظريه اي را در اوايل دهه ۱۹۶۰ بيان كردند كه به عنوان نظريه كنترل گيت شناخته مي شود.

اين نظريه بيان مي دارد كه نخاع شوكي شامل گيت هاي عصبي مي باشد كه هم سيگنال هاي درد را متوقف مي كند و هم به آنها اجازه مي دهد كه به سمت مغز بروند.

محققان از مدت ها پيش مشاهده كرده اند كه عواملي از قبيل تفكرات، عواطف و انتظارات مي توانند بر روي ادراكات ما از درد تاثيرگذار باشند.

در صورتي كه انتظار داشته باشيد كه يك چيزي به شما آسيب بزند، احتمالا آسيب آن وخيم تر خواهد شد. در صورتي كه ناراحت يا ترسيده باشيد، شدت آن بيشتر از حالتي خواهد بود كه وضعيت آرامي داريد.

برخلاف يك گيت واقعي، كه باز و بسته مي شود تا اجازه عبور مواردي را بدهد، گيت موجود در نخاع شوكي از طريق تفاوت گذاشتن ما بين انواع فيبرهايي عمل مي كند كه سيگنالهاي درد را حمل مي كنند.

حركت سيگنال هاي درد همراه با فيبرهاي عصبي كوچك مجاز است تا عبور كند، در حاليكه سيگنال هاي فرستاده شده از طريق فيبرهاي عصبي بزرگ متوقف مي شوند.

نظريه كنترل گيت در اغلب مواقع براي توضيح مدار فانتوم يا درد مزمن به كار گرفته مي شود.

نظريه كنترل گيت و مغز
نظريه كنترل گيت و مغز – مشاوركو – اعصاب موش
كنترل گيت به چه نحوي كار مي كند
سيگنال هاي درد بعد از صورت گرفتن يك آسيب به سمت نخاع شوكي حركت مي كنند و بعد از آن به سمت مغز مي روند.

قبل از اينكه اطلاعات به سمت مغز انتقال يابند، پيام هاي درد با گيت هاي عصبي مواجه مي شوند كه مجاز بودن يا نبودن اين سيگنال ها براي رفتن به سمت مغز را كنترل مي كنند.

ملزك و وال
در برخي از موارد، اين سيگنالها به راحتي عبور مي كنند و درد به صورت شديدتري تجربه مي شود. در ساير موارد، پيام هاي درد به حداقل رسانده مي شوند يا حتي از رسيدن هر يك از آنها به مغز پيشگيري مي شود.

يك بررسي دقيق تر از فرآيند كنترل گيت
اين مكانيسم گيت يا قطع متناوب در قسمت نوك پشتي نخاع شوكي بدن صورت مي گيرد.

هر دو مورد فيبرهاي عصبي كوچك (فيبرهاي درد) و فيبرهاي عصبي بزرگ (فيبرهاي نرمال براي لمس، فشار و ساير احساس هاي پوستي)، اطلاعات را به هر دو بخش نوك پشتي انتقال مي دهند.

يك بررسي دقيق تر از فرآيند كنترل گيت
يك بررسي دقيق تر از فرآيند كنترل گيت – مشاور كو
اين دو منطقه هم سلول هاي انتقالي هستند كه اطلاعات را به سمت نخاع شوكي مغز انتقال مي دهند و هم نورون هاي رابط بازدار كننده هستند كه منجر به متوقف شدن يا ممانعت از انتقال اطلاعات حسي مي شوند.

نكات
با اين وجود، فعاليت فيبر بزرگ منجر به تحريك نورون هاي بازدار كننده اي مي شود كه انتقال اطلاعات درد را كاهش مي دهند.
زماني كه فعاليت فيبر بزرگ بيشتري در مقايسه با فعاليت فيبر درد وجود داشته باشد، افراد درد كمتري را تجربه مي كنند. اين بدا معنا است كه گيت هاي درد بسته شده اند.
فيبرهاي درد براي نورون هاي رابط بازدار كننده يك سري موانعي را ايجاد مي كنند و اجازه مي دهند كه اطلاعات درد به سمت مغز حركت كند.
زماني كه فعاليت فيبر كوچك بيشتري وجود داشته باشد، منجر به غيرفعال شدن نورون هاي بازدار كننده مي شود، در نتيجه سيگنال هاي درد مي تواند به سمت مغز فرستاده شود تا دريافت درد (كه همچنين به عنوان واكنش دهنده به درد شناخته مي شود) صورت بگيرد. به بيان ديگر، گيت هاي درد باز هستند.
هر چند كه كنترل گيت احتمالا موثرترين نظريه موجود در درك درد مي باشد، ولي اين نظريه هم بدون مشكل نمي باشد.

تحقيقات بعدي صورت گرفته كه شامل وجود داشتن زياد يك سيستم گيتينگ واقعي در نخاع شوكي بوده اند، نتوانستند جايگزيني را براي اكثر ايده هاي بيان شده توسط ملزك و وال پيدا كنند.

كنترل گيت توضيح مي دهد كه چرا لمس مي تواند منجر به تعديل درك درد شود
ملزك و وال بيان كردند:

اين فرآيند توضيح مي دهد چرا ما تمايل داريم تا بعد از صورت گرفتن صدمات، آنها را مالش مي دهيم.

براي مثال، زماني كه شما ساق پاي خودتان را به صورت محكم به ميز يا صندلي مي زنيد، ممكن است كه براي چند لحظه مالش دادن نقاط آسيب ديده را متوقف كنيم.

افزايش اطلاعات حسي – لمسي نرمال كمك مي كند تا از فعاليت فيبر درد پيشگيري شود، كه در نتيجه منجر به كاهش درد درك شده مي شود.

همچنين نظريه كنترل گيت در اغلب مواقع براي توضيح اينكه چرا ماساژ و لمس مي تواند براي استراتژي هاي مديريت درد در طول زايمان مناسب باشد، به كار گرفته مي شود.

به دليل اينكه لمس منجر به افزايش فعاليت فيبر بزرگ مي شود، يك نوع تاثير بازدار كننده بر روي سيگنال هاي درد دارد.

خود ملزك و وال بيان كردند كه “گيت” استعاره از درك درد مي باشد، چرا كه صرف نظر از درك شدن يا نشدن فرآيند هاي روان شناسي پيچيده مربوط به اين نظريه توسط افراد، يك روش مفيدي براي كمك به اين افراد مي باشتد تا درك مناسبي را از مفهوم مبنايي داشته باشند.

كندرا چري
پزشكان در اغلب مواقع از استعاره گيت به منظور كمك به بيماران استفاده مي كنند تا آنها شناخت مناسبي را در مورد نحوه و دليل نوسان داشتن درد به دست بياورند.

كنترل گيت توضيح مي دهد كه چرا لمس مي تواند منجر به تعديل درك درد شود
يك توصيه اي براي داشتن زندگي بهتر
در حاليكه نظريه كنترل تمامي جوانب مربوط به نحوه تجربه درد توسط افراد را نشان نمي دهد، ولي نكات مهمي را به ما بيان مي كند.

نظريه ملزك و وال اولين موردي بود كه عوامل روان شناختي را در نظر گرفت كه بر روي درك و تجربه درد تاثيرگذار بودد.

بعد از ارائه مقاله اصلي، يك سري مقاومت ها و مخالفت هايي در برابر اين نظريه صورت گرفت، ولي به زودي به عنوان يك دليل و گواهي در حال رشدي مورد پذيرش قرار گرفت كه به وجود داشتن مكانيسم گيتينگ نخاعي اشاره مي كرد.

اين نظريه كمك كرد تا رهيافت هاي موجود به روش هاي درمان مربوط به مديريت درد تبديل شوند.

مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين

جديدترين روش ها و تكنيك هاي روانشناسي و روان درماني با رويكرد آموزشي ، پژوهشي و درماني
بررسي و ارائه جديدترين نظريه روان شناسي از ديدگاه روان شناسان ، روان پزشكان و متخصصين اعصاب و روان
رويكرد روان درماني با رويكرد خانواده درماني ، زوج درماني ، درمان اختلالات روان و اختلالات دوران كودكي و نوجواني
[۱] Ronald Melzack and PatrickWall

[۲] Kendra Cherry

تمامي حقوق براي مشاور كو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين محفوظ بوده و هرگونه كپي برداري از محتواي انجمن پيگرد قانوني دارد و استفاده با ذكر نام منبع و لينك سايت بلامانع است.

 

منبع: مشاور كو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-نظريه كنترل گيت و مغز



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/3/11 
زمان : ۱۷
تاثير ورزش بر روي مغز كودكان
|

بچه هاي باهوش پرورش دهيد!

وقتي بچه ها در ورزش شركت مي كنند و يا ساير فعاليت جسمي منظم را انجام مي دهند، نه تنها بدن آنها سالم و متناسب مي شود، بلكه همچنين از انها انسان باهوشي مي سازد. تمرين و ورزش تاثيرات خوبي بر روي مغز دارد، و نه تنها براي بزرگسالان اين امر صحت دارد، بلكه براي بچه ها هم مفيد و حتي مهم تر مي باشد. فيل تام پروسكي، استاد علم ورزش در دانشگاه گرجستان بر اين باور است كه ورزش و تمرين، تاثيري بلند مدت بر روي مغز هايي دارد كه در حال رشد هستند”.

موارد زير مربوط به مزاياي تمرين و ورزش و نحوه كمك كردن آن در باهوش شدن بچه ها مي باشد.

ورزش كردن جريان خون در مغز را افزايش مي دهد. خون اكسيژن و گلوكز را به قسمت هايي از مغز مي رساند كه براي افزايش هوشياري و تمركز ذهني اهميت دارند. به همين دليل، ورزش كردن كمك مي كند تا توانايي يادگيري بچه ها افزايش يابد. يك مطالعه در آزمايشگاه دانشگاه كلمبيا در سال 2007 انجام شده است و بيانگر اين مي باشد كه يك رژيم ورزشي سه ماهه مي تواند جريان خون را براي بخش هايي از مغز كه مربوط به حاظفه و يادگيري مي باشد را تا 30 درصد افزايش دهد.
به عقيده محققان آمريكايي، ورزش سلولهاي مغزي جديد را در بخشي از مغز مي سازد كه به شكنج دندانه دار معروف است ، جايي كه با حافظه و از دست دادن حافظه در ارتباط مي باشد. جان ريتي، استاد روان پزشكي در دانشگاه پزشكي هاروارد ، بر اين عقيده است كه ورزش همچنين عوامل رشد عصب را تحريك مي كند. وي بيان مي دارد: من اين عامل را اعجازي براي مغز مي نامم. افرادي كه ورزش مناسب و منظمي را دارند، حافظه كوتاه مدتشان تقويت مي شود، واكنش سريع تري را در زمان دارند و از سطح بالاي خلاقيت بهره مندند.
همچنين جان ريتي بر اين عقيده هست كه ، ورزش سطح عامل نورو تروفيك ناشي از مغز يا BDNF را بالاتر مي برد. BDNF عاملي است كه باعث مي شود سلول هاي عصبي گسترده تر شوند، به يكديگر وصل شده و با يكديگر از طرق جديدي ارتباط برقرار كنند، كه اين عمر منجر به آماده تر شدن كودك براي يادگيري و ظرفيت دانش بالاتر مي شود.
روانشناسان در دانشگاه ايلي نويز در اوربان – جامپگن مطالعه كردند كه ورزش به چه نحوي بر شكل واقعي و عملكرد مغز كودكان تاثير مي گذارد. آنها به اين نتيجه رسيدند كه كودكان با وضعيت فيزيكي مناسب در چالش هاي ادراكي و شناختي داراي امتياز بالاتري بوده است و MRI كودكان نشانگر عقده هاي پايه مغزي بزرگتري بوده است، كه اين عامل بخش كليدي مغز بوده و بر حفظ توجه و كنترل اجرائي تاثير دارد، و به عبارت ديگر اين عضور بر توانايي هماهنگ كردن اقدامات و تفكرات پيچيده تاثير گذار مي باشد.
يك مطالعه ديگري توسط همين موسسه به اين نتيجه رسيده است كه كودكان با وضعيت جسمي مناسب هيپو كامپ بزرگتري دارند. در انجام تفكرات و فعاليت هاي ذهني پيچيده، نواحي هيپو كامپ و عقده هاي پايه در ساختار مغزي و عملكرد آن دخالت مي كنند.
ورش كردن توانايي يادگيري كودكان شما را بالا مي برد. در مطالعه سال 2007، محققان آلماني به اين نتيجه رسيدند كه بعد از ورزش، سرعت توانايي يادگيري لغات افراد 20 درصد بيشتر از قبل از انجام ورزش مي باشد.
ورزش كردن به خلاقيت كمك مي كند. موارد آزمايشي سال 2007 به اين نتيجه رسيده بود كه يك دوره 35 دقيقه اي ورزش با ترميل، انعطاف پذيري شناختي و ادراكي كودك، توانايي مغز به تغيير فكر و ايجاد خلاقيت و تفكرات مبتكرانه را بهبود مي بخشد.
فعاليت هايي كه شامل تعادل و پرش مي باشد، همانند طناب پرش، منجر به تقويت سيستم دهليزي مي شود و در نهايت به اگاهي فضايي و هوشياري ذهني مي انجامد. اين عامل منجر به ايجاد چارچوبي براي يادگيري و ديگر مهارت هاي آكادميك در كودك مي شود.
بر اساس اكثر مطالعات صورت گرفته، استرس بر توانايي ذهن كودك تاثير منفي دارد. ورزش با درگير كردن ذهن در هوموستاز (خود پايداري) منجر به كاهش استرس شده و همچنين عامل توازن در سيستم هاي اندام، الكتريكي وشيميايي بدن مي شود. تاثير آن همانند تجويز داروي ضد افسردگي مي باشد.
مطالعات صورت گرفته در دانشگاه ايلي نويز بيانگر يك رابطه قوي ما بين امتياز تناسب اندام و موفقيت علمي و آكادميك در بين كودكان در مدرسه ابتدايي بوده است.
يك مطالعه صورت گرفته توسط موسسه آپن هيمر بيانگر اين بوده است كه كودكاني كه در ورزشهاي سازمان دهي شده شركت مي كنند، اعتماد ، كار گروهي و رهبري را ياد مي گيرند. هشتاد و يك درصد از زناني كه مسئوليت هاي اجرايي دارند در فعاليت هاي اروبيك شركت مي كرده اند.
يك مطالعه كه در سوئد صورت گرفته بود، بيان مي دارد كه سازگاري قلبي- عروقي ، با شناخت در دوران بزرگسالي داراي ارتباط است. اين مطالعه فرض مي كند كه تمرينات اروبيك و هوازي ، عامل ها و پروتئين هاي رشد خاصي را توليد مي كند كه منجر به تهييج و تحرك مغز مي گردد.
ورزش منجر به تقويت قدرت، انعطاف پذيري و استقامت كودك شما مي گردد. اين امر به كودك شما اعتماد به نفس ميدهد تا در چالش ها و مبارزات فيزيكي مربوط به دوران كودكي، همانند توانايي گرفتن اتوبوس مدرسه، حمل كتاب هاي سنگين و خم شدن به منظور بستن كفش خود، شركت كند.
در زير نكات مربوط به فعال كردن بچه ها بيان شده است:

با فعال بودن، براي كودك خود الگويي باشيد. پياده روي، دو، دوچرخه سواري يا ورزش كردن را به دفعات زياد انجام دهيد. استر ون اسلويجس از دانشگاه كمبريج از پزشكي باليني، كه مطالعه اي در اين زمينه انجام داده است، بر اين باور است كه والدين از سه طريق بر روي كودكان تاثير مي گذارند – از طريق ايفاي نقش الگوها، ازطريق كمك به آنها براي فعال بودن و از طريق فعال بودن همراه با آن ها.
داشتن شرايط جسمي مناسب را يك اولويت در محيط خانه قرار دهيد. براي تماشاي تلويزيون، انجام بازي هاي ويدئويي و اينترنت محدوديت قرار دهيد.
سرگرمي هاي تناسب اندام ايجاد كنيد. با كودك خود در بازي هاي تفريحي يا بازي هايي كه كودك شما دوست دارد ، مشاركت كنيد. همچنين، براي انجام ورزش هاي محلي و سنتي براي بچه خود محدوديت قائل نشويد.
كودك خود را تشويق به پياده روي كنيد. در صورتي كه شما و كودك شما به جايي مي رويد و مي توانيد به صورت پياده به آن محل برويد، از ماشين استفاده نكنيد. دنبال فرصت هايي براي پياده روي باشيد، به دنبال مكان هايي براي پياده روي باشيد همانند تفرج گاه ها، و همچنين از پله هاي صعودي و پياده روي استفاده نماييد. عضلات بچه هاي خود را با پياده روي تقويت كنيد. كودك خود را به گونه اي تربيت كنيد كه از پياده روي استفاده كند و اين كار را دوست داشته باشد. اين كار در طول زندگي كودكتان براي وي مفيد و سودمند خواهد بود.
كودك خود را به دو تشويق كنيد. شادي و خوشحالي ناشي از پياده روي آرام را به وي ياد دهيد. همراه با كودك خود بدويد يا به همراه دوستان و بستگان ، اين كار را به فعاليت اجتماعي تبديل كنيد.
كودك خود را تشويق نماييد تا از چرخ ها استفاده نمايد. چرخ هاي ماشين منظور ما نمي باشد، ولي دوچرخه ها، اسكوتر، رولر بلدز يا تخته اسكيت استفاده كنيد ( مطمئن شويد كه آنها داراي حفاظت كامل ، همانند كلاه ايمني، پد (محافظ) آرنج و شلوار بلند باشند). در روز تولد بعدي كودكتان، يكي از اين موارد را به جاي بازي هاي ويدوئي ديگر به وي هديه دهيد.
بچه خود را تشويق به رقص و حركات موزون كنيد. رقص يكي ديگر از فعاليت هايي است كه نسبت به ورزش هاي مرسوم و رايج، كودك از آن لذت بيشتري مي برد.
تشويق كنيد كه در بعضي از رقابت ها شركت كند. اگر كودك شما اعضاي خانواده ديگر يا دوستان ديگري دارد، آنها را به روشي رقيب هم كنيد كه سرگرم كننده بوده و با هم رقابت كنند. براي مثال، مسابقه دو وجود دارد ( براي كودكي كه سن كمتري دارد، فاصله كمتري تعيين كنيد)، ولي شما مي توانيد به فكر بازي هاي خلاق ديگري باشيد ، همانند مواردي كه آنها مي توانند پرش ، طناب بازي و … را انجام دهند.
به طور منظم براي گردش بيرون برويد. يك پياده روي انجام دهيد. يك پارك در نزديكي خانه خود پيدا كنيد. از بيرون لذت ببريد. يادتان باشد كه يك توپ يا فريز بي با خودتان بياوريد.
در مورد يك زندگي فعال بيش از حد سخت گير نباشيد. اگر چه يك نظم مرتبط در مورد فعاليت ها بهترين مورد است، ولي كامل بودن هدف شما نيست. زماني كه بچه شما يك روز شلوغ و خسته كننده اي داشته باشد، سعي كنيد او را به انجام بهترين فعاليتي كه مي تواند انجام دهد، مجبور كنيد، ولي در صورتي كه اين كار امكان پذير نباشد، برنامه هاي طولاني را براي روزهايي برنامه ريزي كنيد كه وقت و زمان بيشتري داشته باشيد.
والدين بچه ها بايد در بازي هايي همانند فوتبال، مواظب بچه ها باشند. دكتر رابرت كانتو، رئيس دپارتمان جراحي در بيمارستان امرسون و رئيس مشترك مركز مطالعه تراماتيك ان سفالو پاتي در بخش پزشكي دانشگاه بوستون ، بر اين عقيده است كه كودكان زير 14 سال نبايد در ورزش هاي درگيرانه و داراي برخورد شركت كنند. نوجواناني كه در بازي هاي داراي برخورد شركت مي كنند، اغلب داراي شرايط براي نشان دادن علائم انسفاپولوتي مزمن يا CTE بعد از برخورد داشتن هستند، كه يك بيماري هست كه بر عملكرد ذهن تاثير منفي دارد و از طريق ضربه هايي كه بر سر وارد مي شود، ايجاد مي شود. علائم شامل تغييرات شخصيتي، از دست دادن حافظه ، افسردگي و حتي جنون و ديوانگي مي باشند.
منبع:مشاوره-آنلاين.com - روانشناسي كودك و نوجوان - تاثير ورزش بر روي مغز كودكان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/2/8 
زمان : ۰۸
[ ]