روانشناسي

 
 
درمان افسردگي بعد از خيانت همسر
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

درمان افسردگي بعد از خيانت همسر
درمان افسردگي بعد از خيانت همسر توسط تيم تخصصي مركز مشاوره ستاره ايرانيان صورت مي گيرد. زمان مطالعه 8 دقيقه است. خانواده، مهمترين ركن جامعه است كه ثبات و پايداري آن در حين داشتن زندگي شاد و متعهد بسيار مهمم است.

در واقع برخورداري جامعه از خانواده هاي پايدار، باعث مي شود افراد آن جامعه از سلامت روان بالايي برخوردار باشند و در نتيجه جامعه نيز، به اهداف خود نزديك تر شود و به مرور موفق تر شود.

يكي از مهمترين عوامل ثبات و پايداري خانواده تعهد زناشويي است.
وقتي زن و شوهر در رابطه شان به يكديگر متعهد باشند و صميميت را در ابعاد مختلف با يكديگر تجربه كنند و نسبت به نياز هاي يكديگر حساس باشند و براي ارضاي نيازهاي هم تلاش كنند، مي توانند عمق و دوام رابطه شان را بيشتر كنند و به آرامش بيشتري برسند و رضايت زناشويي و جنسي بيشتري به دست بياورند.

در نتيجه در سايه ي زندگي مشترك احساس امنيت كنند، ولي گاهي متاسفانه يكي از زوجين يا هر دو، بنا به دلايلي از هم ديگر غافل مي شوند و تعهد زناشويي را زير پا مي گذارند و به همسرخود خيانت مي كنند، كه در اينصورت مي توان گفت پايه هاي زندگي را سست مي كنند و تاثيرات منفي بسياري را بر زندگي مشتركشان مي گذارند.

قبل از پرداختن به تاثيرات خيانت و راه هاي درمان آن نياز است كه با مفهوم كلي خيانت آشنا شويم:

خيانت زناشويي چيست؟
خيانت زناشويي، عملي است كه در آن، يكي از زوجين، اقدام به برقراري رابطه اي خارج از چارچوب ازدواج كند و با شخص ديگري رابطه ي احساسي يا جنسي برقرار كند.

در اينصورت هر ارتباطي كه پنهان از همسر باشد و همسر با فهميدن آن ناراحت و دلخور شود، خيانت محسوب مي شود.

وقتي زن و شوهري اقدام به پيمان زناشويي مي كنند، يعني خود را براي تعهد طولاني مدت آماده مي كنند، بنابراين هر اقدامي كه سبب شود اين تعهد زير سوال رود خيانت محسوب مي شود.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-درمان افسردگي بعد از خيانت همسر



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: بعد از خيانت چه كنيم، خيانت همسر، همسر خائن،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۴ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۰۹:۳۲:۳۳
افسردگي در دوران كرونا
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

افسردگي در دوران كرونا
افسردگي در دوران كرونا از كجا شروع شد ؟ همانطور كه همه ي ما مي دانيم در اواخر دسامبر 2019، بيماري عفوني جديدي در ووهان چين شروع به گسترش كرد كه بعد از آن با سرعت زيادي در اكثر كشورهاي جهان شيوع پيدا كرد.

اين ويروس از خانواده كرونا ويروس بود كه توسط سازمان بهداشت جهاني (WHO) به عنوان كوويد 19 نامگذاري شد.

از همان ابتدا كه تمام خبرگذاري ها در مورد كوويد 19 يا با اصطلاح كرونا صحبت مي كردند مدام به افراد در مورد سرعت شيوع اين بيماري هشدار مي دادند و تاكيد بسياري بر فاصله گرفتن افراد از يكديگر داشتند .

اين هشدارها باعث شد كه برخي كشورها طرح قرنطينه ي اجباري را اجرايي كنن و برخي ديگر از كشورها به جاي اجبار كردن مردم به قرنطينه ي كامل سعي كردند مردم را تشويق كنند كه در خانه بمانند.

در هر دو صورت افراد بسياري تغيير بزرگي در زندگي شان ايجاد شد و مجبور به محدود كردن روابط اجتماعي و قرنطينه ي خانگي شدند.

عوامل موثر بر ايجاد افسردگي در دوران كرونا
در خانه ماندن به همراه اضطراب و استرس از بيماري جديدي كه بسياري از ابعاد آن ناشناخته بود شرايط نامساعدي را براي بسياري از افراد فراهم كرد به صورتي كه كاملا قابل پيش بيني بود اين حجم از اضطراب و استرس شديد در وضعيت موجود احتمال ابتلا به اختلال افسردگي در دوران كرونا را افزايش دهد.

در واقع در روزهاي اخير، سلامت روان جامعه به شدت تحت تاثير پديده اي به نام كرونا قرار گرفته است.

همانطور كه تحقيقي كه اخيرا درآمريكا صورت گرفته و توسط نشريه ي پزشكي جاما (JAMA) منتشر شده، مشخص شده كه ميزان ابتلا به اختلال افسردگي در بين افراد آمريكايي 3 برابر شده است.

همچنين در تحقيقي ديگر در ايران مشخص شده است كه 60 در صد مردم نيازمند خدمات روانشناختي هستند، اين در صورتي است كه اين رقم تا قبل از همه گيري كرونا ويروس 25 در صد بوده است.

از جمله ي عواملي كه در شرايط قرنطينه ي خانگي مي توانند زمينه ساز اختلال افسردگي باشند.

به غير از اضطراب و استرس غالب بر روان افراد، كند شدن روند زندگي، بي حالي و بي حوصلگي، تحمل طولاني مدت انزواي اجتماعي و در بسياري از شرايط از دست دادن شغل و منبع درآمد نيز از جمله عوامل مهم ابتلا به اين اختلال هستند.

بنابراين بسيار مهم است كه از تاثيراتي كه بيماري كرونا و به دنبال آن قرنطينه بر روي روانمان مي گذارد آگاه باشيم و به دنبال راه هاي مناسب براي پيشگيري و درمان اختلال افسردگي ناشي از بيماري كرونا باشيم.

ما سعي كرديم در اين مقاله شما را با راهكارهاي مناسب و رفتارهاي درست در دوران كرونا آشنا كنيم تا بتوانيد از سلامت روان خود مراقبت كنيد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-افسردگي در دوران كرونا



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: كرونا، اختلال افسردگي، افسردگي،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۳ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۰۹:۵۴:۱۴
طلاق در دنياي مدرن
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

طلاق در دنياي مدرن

گفته بود: «طلاق، زاييده دنياي مدرن است» و من حرفش را باور نكرده بودم. او استدلال پشت استدلال كه اين جدايي‌ها نشانه شجاعت آدم‌هاست و وقتي پرسيدم اين همه راه، چرا طلاق؟ جوابي برايم نداشت. حالا آدم‌ها متفاوتند، اما همه‌شان استدلال‌هايي براي خودشان دارند، استدلال‌هايي كه از زندگي در دنياي تازه‌اي نشئت مي‌گيرد كه براي طلاق دلايلي غيرموجه‌تر از اصل آن مي‌سازد.

بين دوست‌هاي نزديكم، هستند آدم‌هايي كه به خاطر حرف يك فالگير قدم به دنياي مطلقه‌ها گذاشته‌اند. شايد باورش سخت باشد، شايد باور نكني كه آنها تمام زندگي‌شان را روي صحبت‌هاي آدمي مي‌گذارند كه هيچ تجربه‌اي در هيچ زمينه‌اي الا انداختن برگه‌هاي ثابت ندارد و با همان برگه‌هاست كه سرنوشت آدم‌ها را تعيين مي‌كنند. مي‌خواستم بدانم داستان از چه قرار است و چه سري در اين ميان نهفته است. براي همين بود كه شال و كلاه كردم و تا خانه‌اي در يكي از خيابان‌هاي فرعي، اما در ميانه شهر رفتم. زني در را به رويم باز كرد كه ميانسال بود و هرچه تلاش كردم نتوانستم سنش را حتي توي ذهنم تخمين بزنم. گفت: خانومم، كفش‌هات رو دربيار. و من سرم را انداختم پايين و بندهاي كفشم باز نمي‌شد. نزديك‌تر شدم، در را بستم و زل زدم توي چشم‌هايش. فنجان قهوه را دستم داد و گفت اينجا بنشين تا برگردم. «دود سيگار اذيتت نمي‌كند؟» خنديدم كه نه. مثلا نشانه همراهي من بود ديگر. مي‌خواستم راز صحبت‌هايشان را كشف كنم كه بيشتر از دكترهاي روان‌شناس و جامعه‌شناس اثر مي‌گذارد و هر چه آنها در تلاشند تا آمار طلاق را يك جور خوبي پايين بياورند، اينها دست از شيطنت برنمي‌دارند و با آمار سر ناسازگاري دارند. از قضا و اتفاقا شوهري ندارم كه بخواهد درباره حال و روزش با من صحبت كند. از در و ديوار حرف مي‌زند و من با اين سوال درگير شده‌ام كه حالا چطور بروم سر اصل مطلب؟ او مي‌گويد:«دختري هستي كه اعتمادبه‌نفست خوب است.» و من فكر مي‌كنم به خاطر آن‌كه براي نشستن روي صندلي اجازه نگرفتم اين جمله را مي‌گويد. با جديت برگه‌ها را روي ميز مي‌ريزد و مي‌گويد: «كارت برايت خيلي مهم است.»

و من خنده‌ام گرفته كه جواب تلفن همكارانم را داده‌ام و با آنها درباره كارهاي روزمره صحبت كرده‌ام و خب، طبيعي است كه چنين تصويري از خودم ساخته‌ام. براي پاسخ يك سوال عجيب به سراغش آمد‌ه‌ام، آيا كسي براي طلاق گرفتن به سراغت مي‌آيد؟ نشسته‌ام توي خانه‌اش و برگه‌هاي گزارشي كه به زبان انگليسي است و درباره نقش فيس‌بوك و طلاق صحبت مي‌كند، ورق مي‌زنم، هنوز نوبت من نشده، فنجان قهوه را برمي‌گرداند و مي‌گويد: «توي فالت كلمه‌هايي با زبان انگليسي افتاده.» برگه‌ها را تا مي‌كنم و نزديك‌تر مي‌نشينم. قورت‌دادن خنده‌ام براي خودش داستاني دارد. سرم را انداخته‌ام پايين و به جوراب‌هايم نگاه مي‌كنم. زير ميز توجهم به او و ناخن‌هاي پايش جلب مي‌شود. جوراب پايش نيست و ناخن‌هاي بلند پايش لاك قرمزِ ريخته دارند. به هدفي كه در ذهن دارم فكر مي‌كنم. شانس مي‌آورم و در ميانه دود و بوي عود و صداي گرفته زن، كه مي‌گويد: «خبر طلاق يك نفر را مي‌شنوي.» خودم را مشتاق‌تر از قبل نشان مي‌دهم. حالا خدا مي‌دند كه بازي‌ام را خوانده يا از ذوقي كه من نشان داده‌ام سر ذوق آمده. «اتفاقا براي همين آمدم، يكي از دوست‌هايم مي‌خواهد از همسرش جدا شود…» اجازه نمي‌دهد صحبت‌هايم را تمام كنم و مي‌گويد: «بعله، آقاشون با يك زن ديگر روي هم ريخته. زنه موهاش بلند و مشكيه.» از آنجايي كه كافي است تا به ژن آدم‌ها نگاه كني تا بفهمي ايراني‌ها مو مشكي زياد دارند و از خودت بپرسي مگر ته فنجان قهوه چند رنگ مشخص است؟ مثلا مي‌تواند برايم توضيح دهد كه موهايش را هاي‌لايت زرشكي كرده؟ او مي‌گويد زني به زندگي دوستت پا گذاشته و من خنده‌ام را قورت مي‌دهم

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-طلاق در دنياي مدرن



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: زندگي پس از طلاق، طلاق در دنياي مدرن، مشكلات دنياي مدرن،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۱۰:۴۷:۳۴
رابطه محبت والدين در بروز خلاقيت در كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

خانواده‌ها هميشه به آن فكر مي‌كنند كه چگونه مي‌توانند يك كودك خلاق و ايده‌ دارد تربيت كنند، و هميشه اين خلاقيت را در كودك خود جستجو مي‌كنند و به اين فكر نمي‌كنند كه شايد اين خلاقيت در كودك كه آنها آرزومند هستند يك بستر مناسب براي بروز آن نياز دارد. محققين در اين رابطه دريافته‌اند رابطه محبت‌آميز بين افراد خانواده پدر و مادر به همديگر و متقابل به فرزندان خود زمينه بروز خلاقيت آنها مي‌شود.

هنگام گفت‌وگو با كودك بايد توجه داشته كه حرف‌ها و حركت‌هاي او، همه براي كودك تازگي دارد و او دوست دارد والدين و اطرافيان به آن رفتار و گفتار توجه كنند و مورد تشويق قرار گيرد و همين توجه‌هاي به رفتارهاي كودك هر چند خيلي كوچك باعث مي‌شود كه سعي كند تا رفتار خوب ديگري از خود نشان دهد و همين باعث بالا رفتن اعتماد به نفس و تقويت خلاقيت در او مي‌شود.

همچنين مي‌‌توان بيان داشت كه بهترين تشويق براي كودك به خاطر كار و گفتار خوب وي، لحن خوب و چهره خندان والدين در قبال آن رفتار كودك مي‌باشد و همواره كودك را با ملايمت تشويق به كارهاي خوب و خوب‌تر مي‌نمايد تا اين رفتار دلنشين والدين براي او موجب شود تا بينديشد كه چگونه اين شادي پدر و مادر خود را دو چندان نمايد.

والدين بايد بدانند كه هرگز نبايد كودكان را در برابر فاميل و ديگر نزديكان مورد شماتت قرار دهند و بالعكس بايد آنها را براي كارهاي خوبي كه انجام مي‌دهند و هر چند جزئي مورد تشويق قرار دهند و كارهاي خوب او را بيان دارند و كودك احساس كند كه واقع در يك جامعه مي‌تواند نقش خوب و مثبت داشته باشد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-رابطه محبت والدين در بروز خلاقيت در كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: تربيت كودك، تنبيه، رفتار كودك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۰۸:۵۴:۰۸
آمادگي كودك براي تولد خواهر يا برادر
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

در هنگام متولد شدن كودك ديگر در خانواده متداول ترين نگراني‌هاي والدين سازگاري بچه‌ها با به دنيا آمدن يك خواهر يا برادر و انس گرفتن آنها با يكديگر مي‌‌باشد. تولد فرزندي جديد‌‌، استرس مهمي براي كودك است و بروز برخي واكنش‌ها در خواهر و برادر نشان مي‌‌دهد كه در حال كنارآمدن با اين استرس هستند. رابطه كودك خردسال با فرزند تازه متولد شده خود رابطه ضد و نقيضي است چون اكثر كودكان با تولد خواهر يا برادر واكنش‌هاي مثبت و منفي نشان مي‌‌دهند.

واكنش‌هاي كودك در اين حالت عبارتند از‌: بيشترشدن دفعات ايستادن مقابل والدين، عصبانيت و پرخاشگري‌او افزايش مي‌‌يابد، اضطراب جدائي و رفتارهاي پر استرس از قبيل ناخن جويدن‌، شب ادراري، بهانه‌جويي و … پناه بردن به شيشه شير، پستانك و ساير رفتارهاي نشانگر «‌واپس‌روي». والدين معتقدند كه فرزند بزرگتر نسبت به فرزند نورسيده پرخاشگري مي‌‌كند‌، ولي عكس اين اعتقاد صادق مي‌‌باشد زيرا رفتار پنهان يا آشكارفرزند بزرگتر بيشتر به والدين معطوف است تا به فرزند نورسيده‌.

محققين بيان مي‌‌دارند كه پس از تولد فرزند دوم‌، تغييرات قابل توجهي در رابطه والدين با فرزند اول رخ مي‌‌دهد. اين امر كه مادرها به دنبال تولد فرزند دوم طبيعي است ‌و وقت كمتري براي فرزند اول بگذارند و اين پدرها هستند وقت بيشتري صرف فرزند اول كنند. بنابر اين رابطه مادر- كودك در اين زمان دچار تغيير مي‌‌شود و تعجبي هم ندارد كه تقريبا ً تمام كودكان خردسال به تولد فرزند جديد در خانواده واكنش منفي نشان بدهند و اين واكنش‌هاي منفي اغلب بچه‌ها‌، ظرف 4 ماه كاهش مي‌‌يابد و ظرف يك سال برطرف مي‌‌شود. اما اين سوال باليني مهم پيش مي‌‌آيد كه چرا بعضي كودكان به نحو مناسب و كافي با تولد فرزند جديد در خانواده سازگار نمي‌شود.

شناختن متغيرهايي تاثير ‌گذارد بر سازگاري كودك با تولد خواهر و برادر جديدش سخت است و مهم‌ترين عوامل عبارتند از خلق و خوي كودك‌، سن كودك هنگام تولد خواهر يا برادر جديد، وضعيت رواني مادر، كيفيت رابطه پدر و مادر.

كودكان (به ويژه پسرها) بيشتر واكنش اضطرابي بروز مي‌‌دهند، و در اين هنگام مشكل خلق و خو دارند براي مثال عنق هستند يا واكنش هيجاني شديد نشان مي‌‌دهند، گوشه‌گير مي‌‌شوند و واكنش آنها تداوم مي‌‌يابد و سخت‌تر با شرايط سازگار مي‌‌شوند. اين وظيفه والدين است كه نگاه پيشگيرانه داشته باشند، در مورد سازگار شدن كودك با تولد خواهر و برادر چون كودكاني ياد مي‌گيرند در همان ماه‌هاي اول با اين اتفاق سازگار ‌شوند در روابط تنگاتنگ و صميمي خود با خواهر و برادر مهارت اجتماعي و شناختي مهمي را مي‌‌آموزند كه بعدا با خواهر و برادر خود كمتر اختلاف خواهند داشت‌. والدين بايد فرزند بزرگ خود را براي تولد فرزند جديد آماده كنند. البته اينكه آماده كردن كودك را از چه زماني شروع كنند به كودك بستگي دارد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-آمادگي كودك براي تولد خواهر يا برادر



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: رفتار كودك، فرزند جديد‌‌، مشاوره كودك،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۰۷:۰۰:۴۲
پيشگيري از بيماري‌هاي رواني كودكان
| نظرات (0) | ادامه مطلب...

در تربيت فرزندان، توجه به مسائل و نيازهاي روحي و رواني آنها اهميت ويژه‌اي دارد. بسيار مهم است كه فرزندان گرفتار عقده‌هاي رواني نباشند تا توانايي دفاعي بدني بيشتري پيدا كنند و كمتر بيمار شوند. بي‌توجهي والدين به كودك باعث مي‌شود كه كودك احساس كمبود شخصيت كند. پدر و مادرش فقط به تغذيه‌اش توجه دارند و به شخصيت او احترامي نمي‌گذارند و از اين جهت كمبود شخصيتي خود را در لجبازي و نافرماني و مجادله ابراز مي‌دارد. بنابراين والدين بايد علاج قبل از وقوع را درباره كودكانشان منظور دارند و شخصيتشان را پايه‌ريزي نمايند.

در قرآن كريم آمده: «فرزندانتان را در خردسالي به آداب (خوب و پسنديده) تشويق و ترغيب كنيد.»

از طرفي برخي از والدين فكر مي‌كنند كه كودكان دچار استرس (دلهره و اضطراب) و ناراحتي‌هاي رواني نمي‌شوند و از هيجان و ناراحتي‌هايي كه در درون طفل وجود دارد، غافل هستند.

گاهي مادر ناآگاه براي نظافت اتاق كودك چوب كبريت‌ها و لوازم بازي‌اش را به هم مي‌ريزد و ساختمان‌هايش را خراب مي‌كند. از هيجان و ناراحتي‌هايي كه در درون طفل ايجاد مي‌كند، غافل است. همه اين موارد و مثال‌هاي ديگر، مونه دچار شدن كودكان به استرس و نابسماني رواني است. بنابراين اگر والدين وظيفه خود را فقط در رفع نيازهاي مادي فرزندان خود بدانند و به نيازهاي عاطفي و رواني كودكشان آشنا باشند و در پاسخگويي به اين نيازها تلاش كنند، روح و روان كودكان هرگز دچار آسيب نخواهد شد.

بحران‌هاي رواني در دوره كودكي

مشكلات خانوادگي

اختلافات خانوادگي تاثير عميقي در كودك مي‌گذارد. اگر گفت‌وگوها به حل مشكل ختم شود و تكراري و خسته‌كننده و شديد نباشد، باعث يادگيري طفل و به‌كارگيري گفت‌وگو براي حل اختلاف مي‌شود، اما از طرفي درگيري‌هاي هر روزه، بي‌احترامي‌ها و توهين‌هاي افراد خانواده به يكديگر باعث آزردگي روحي كودك خواهد شد. زيرا دعواهاي خانوادگي سال‌ها در ذهن او باقي مانده و حتي ممكن است بر زندگي و آينده او تاثير منفي بگذارد. كودك پدر و مادر را سرمشق قرار مي‌دهد و در آينده با همسرش برخورد درستي نخواهد داشت.

از مسائل ديگري كه باعث ايجاد نگراني در كودكان مي‌شود، حرف زدن از مشكلات شديد خانواده مانند بدهكاري‌ها است، كه در صورت تكرار و رفتار و گفتار نامناسب اعضاي خانواده به وجود مي‌آيد. بهتر است بزرگ‌ترها هميشه از چگونگي حل مشكلات و راه‌هاي اميدوارانه حرف بزنند و كودك را به زندگي و آينده اميدوار كنند. گاهي نيز بدگويي از افراد فاميل، روح ظريف و حساس كودك را آزرده و او را نسبت به ديگران بدبين مي‌سازد. با محبت و گذشت نسبت به ديگران مطمئنا كودك آموزش ديده و در آينده موفق‌تر خواهد شد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-پيشگيري از بيماري‌هاي رواني كودكان



:: موضوعات مرتبط: آموزش روانشناسي

:: برچسب‌ها: اضطراب، بيش فعالي، تربيت فرزندان،
نویسنده : Maryam
تاریخ : ۱ آذر ۱۳۹۹
زمان : ۰۱:۵۸:۵۳
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ]


 

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی